Vijetnam u džepu iz Zagreba

cijena od
1.690
EUR ,00
12.733
HRK ,30
sada od
1.590
EUR ,00
11.979
HRK ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Vodimo vas na pustolovinu u kojoj ćemo istražiti cijeli Vijetnam! Do ove jedinstvene azijske zemlje krećemo iz Zagreba te slijećemo u najveći grad Vijetnama - Ho Chi Minh ili Saigon. Tijekom putovanja, uživat ćemo u tradicionalnom phou, vozit ćemo se rijekom Mekong i obilaziti razne znamenitosti. 

Ho Chi Minh, nekad znan kao Saigon, prva je postaja našeg putovanja. Ovaj grad, star tek 300 godina, centar je kulture, obrazovanja i turizma. Najveći je grad u Vijetnamu te kombinira zapadnjačku kulturu s dodirima orijenta, a poznat je i kao "dragulj Dalekog istoka". Ovdje se još mogu vidjeti ostaci kolonijalnog razdoblja kao što su Notre-Dame bazilika, pošta Saigon i stara ambasada SAD-a.

Naša avantura uključuje razgledavanje prekrasnog grada Hoi Ana, a uvjerit ćemo se da se s razlogom nalazi na popisu UNESCO-ve Svjetske Baštine. Na popisu UNESCO-ve Svjetske Baštine našao se i zaljev Halong Bay, a kako biste istražili sve čari ove destinacije moguće je i krstariti zaljevom. Moći ćete obići i glavni grad Vijetnama, Hanoi, gdje ćete na pravi način iskusiti život lokalnih ljudi. Osim toga, Hanoi je poznat po prekrasnim jezerima, a sigurni smo da će vas oduševiti povijest, kultura i arhitektura grada.

Vijetnam je prava destinacija za sve koji su željni nezaboravne avanture! U planu i programu putovanja ispisani su svi detalji putovanja u Vijetnam s našim Nasmijanim plemenom!

 


Ruta
Zagreb
Doha
Ho Chi Minh
Da Nang
Hoi An
Hanoi
Doha
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Vijetnam
Kod putovanja
VN12
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 3. 4. 202428. 4. 2024

Okupljanje grupe u zračnoj luci "Franjo Tuđman" u Zagrebu, dva sata prije leta. Let iz Zagreba za Dohu, u Dohi presjedanje na let za Ho Chi Minh.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Zagreb
 • Doha

Let za Ho Chi Minh ili Saigon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu s dodirima orijenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. Po dolasku prijevoz do smještaja. U večernjim satima fakultativni izlet gdje ćemo posjetiti, gradsku vijećnicu, Saigonsku operu, katedralu Notre Dame, zgradu pošte, a svratit ćemo i na tržnicu Ben Thanh. Povratak u smještaj, slobodno vrijeme za odmor i razonodu.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom

Smještaj

Liberty Greenview Hotel 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Ho Chi Minh

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Cu Chi tunele, smještene ispod Ho Chi Minha, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Cu Chi je za vrijeme rata bio "podzemno naselje" s tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200 km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Nastavljamo do Palače Ujedinjenja - simbola bivše vlade Saigona, prije 1975.godine, kako bi saznali više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine. U večernjim satima krećemo na fakultativno krstarenje rijekom Saigon gdje ćemo uživati u prekrasnim prizorima grada obasjanog noćnim svjetlima uz specijalitete vijetnamske kuhinje, živu glazbu. Povratak u hotel i noćenje.

Smještaj

Liberty Greenview Hotel 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do rijeke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko otočića koji pravi deltu Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topao čaj s medom i uživati u lokalnoj muzici. Povratak u Ho Chi Minh i vrijeme za opuštajuće masaže i čari noćnog života.

Smještaj

Liberty Greenview Hotel 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke i let za Da Nang. Prijevoz do Hoi Ana, grada čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Hoi An je uvršten na listu UNESCO-ve Svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se uočavaju utjecaji domorodačke kao i strane arhitekture te umjetnosti. Fakultativni obilazak stare jezgra grada, i prekrivenog japanskog mosta, gdje se na jednoj strani nalazi Budistička pagoda. Smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ho Chi Minh – Da Nang s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od Da Nanga do Hoi Ana

Smještaj

Mulberry Collection Silk Eco Hotel 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh
 • Da Nang
 • Hoi An

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do Hue, kraljevskog grada. Sadrži kompleks spomenika, on je srce centralnog Vijetnama koji je bio i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. Godine, poznat je kao Grad Svjetske Kulturne Baštine. Grad Hue je bio prijestolnica ujedinjenog Vijetnama i sagrađen je početkom I. stoljeća, kao kombinacija orijentalnog s tradicionalnim Vijetnamom. Slikanje ispred Kraljevske Nacionalne srednje škole, posjeta Carskom Gradu - purpurni zabranjeni grad, najbolje očuvani dio nekadašnjeg grada. 

 

Smještaj

Mulberry Collection Silk Eco Hotel 1 noć

Mjesto

 • Hoi An

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do Marble Mountains – planine pet elemenata – vatre, vode, drveta, zemlje i metala. Šetamo kroz šumu, upoznajemo se s lokalcima, uživamo u pogledu s vrha ovih planina i obilazimo lokalne budističke i hindustičke hramove. Povratak u Hoi An.

Smještaj

Mulberry Collection Silk Eco Hotel 1 noć

Mjesto

 • Hoi An

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke i let za Hanoi. Prijevoz do smještaja. U večernjim satima odlazimo na „Water Puppet Teatar”- predstave gdje se lutke nalaze u vodi, dok se umjetnici koji njima upravljaju nalaze na nekoliko metara iza njih i koje ne vidite. Čitav spektakl se odvija uz pratnju orkestra i autentične glazbe i ovako, na jedan vrlo zanimljiv način, imate priliku upoznati vijetnamsku kulturu, povijest, običaje, umjetnost…. Povratak u smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Hoi An – Hanoi s uključenim pristojbama i prtljagom

Smještaj

Hanoi Capital Hotel 1 noć

Mjesto

 • Hoi An
 • Hanoi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet do Halong Baya. Halong Bay se nalazi istočno od Hanoia, oko dva-tri sata vožnje. To je gotovo skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka, tj. većina tih otoka su formacije stijena koje se izdižu iz tirkizno zelene vode na preko 1500 km2. Godine 1994. ovaj zaljev je uvršten na listu Svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu s oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirno zelene vode. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hanoi Capital Hotel 1 noć

Mjesto

 • Hanoi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan za fakultativni obilazak Hanoia – možemo ići tradicionalnim rikšama na kojima ćemo izbliza osjetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete ili ćemo na biciklima uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoia. U obilasku ćete vidjeti Vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Son – hram heroja, But Kule gdje ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz 7. stoljeća. Poseta Chaitman palače, Ho Chi Minh mauzoleju, Ba Dinh gradskom trgu. Također ćemo posjetiti Tran Quoc pagodu i Quan Than hram, Hram literature, Konfucijanski hram, prvo sveučilište.

Smještaj

Hanoi Capital Hotel 1 noć

Mjesto

 • Hanoi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja. Let iz Hanoia za Dohu u 09:40 h. Dolazak u Dohu u 13:05 h. Po slijetanju te ukoliko ćete htjeti, očekuje nas četverosatni izlet Obilazak Dohe, uz pratnju lokalnoga vodiča. Vozimo se iz zračne luke prema centru grada i zaustavljamo kod luke Dhow, odakle možemo gledati zadivljujuću panoramu Dohe. Potom nastavljamo prema souku Waqif kako bismo prošetali tradicionalnom katarskom tržnicom. Slijedi obilazak Cornichea, kultne obale Dohe. Odlazimo i do kulturnog sela Katara te se fotografiramo kod The Pearla - luksuznog otočkog naselja u čijem se središtu nalazi zadivljujuća marina. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Hanoi – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Hanoi
 • Doha

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dolazak u Zagreb. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Doha
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 200 eura, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kn

Što je uključeno

Smještaj

Liberty Greenview Hotel Primjer 3 noći
Mulberry Collection Silk Eco Hotel Primjer 3 noći
Hanoi Capital Hotel Primjer 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ho Chi Minh – Da Nang s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od Da Nanga do Hoi Ana
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Hoi An – Hanoi s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Hanoi – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Hrana

9 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Vijetnam 25€ + 15€ usluge agencije

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Ho Chi Minha

Cijena: 20,00 USD

Polazak na pješačku turu u popodnevnim satima. Idemo se upoznati sa gradom koji nikada ne spava i koji ima 3.5 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika.  Šetnja počinje u centru grada i Bui Vien ulici, koja odiše gužvom koja je simbol ovog grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Ben Tan, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe pho, do najljepših suvenira. Na Trgu Ho Chi Minh nalazi se spomenik Ho Chi Minhu koji je najpoznatiji u cijelom gradu. Vidjet ćemo Gradsku kuću, Saigon operu i Rex hotel. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada...  Povratak u smještaj u večernjim satima.

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Cu Chi tuneli i Palača Ujedinjenja

Cijena: 50,00 USD

Posjećujemo tunele Cu Chi, glavnu turističku atrakciju Južnog Vijetnama. Smješteni su ispod Ho Chi Minha i bili su baza za revolucionare između dva rata. Za vrijeme rata je to bilo ,,podzemno selo” s tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama. Gerilci Cu Chija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloljetnike, živjeli su godinama u tijesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na koljenima. Oni su od prvih zemunica iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krake koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetine tisuća američkih i južno vijetnamskih vojnika i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku labirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardiranje iz zraka. Posjetitelji, također, mogu vidjeti i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namjena bila ubiti ili teško osakatiti neprijatelja. 

Odlazimo posjetiti i Palaču Ujedinjenja, simbol bivše vlade Saigona, prije 1975.godine, kako bismo saznali više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine.

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Večernje krstarenje rijekom Saigon

Cijena: 70,00 USD

Dvosatno večernje krstarenje rijekom Saigon uz bogatu večeru u 5 slijedova, živu glazbu i prekrasan pogled na Ho Chi Minh City.

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Delta rijeke Mekong

Cijena: 65,00 USD

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća rijeka Indokine i izvire na Tibetu, protječe kroz Burmu, Laos i u Vijetnamu se ulijeva u Južno kinesko more, a na ušću pravi veliku deltu sa 9 rukavaca koju Vijetnamci zovu ,,Cuu Long’’ ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj glazbi. Pauza za užinu. Krećemo u nezaboravnu vožnju rukavcima. Ispred nas je prizor od kojeg zastaje dah, počinje mir i tišina. Odlazimo u tradicionalno vijetnamsko selo na ručak, a nakon ručka imat ćemo prilike družiti sa zmijama, krokodilima i majmunima. Tko želi, može prošetati ili iznajmiti bicikl kako bi se provozao kroz selo. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Obilazak Hoi Ana

Cijena: 35,00 USD

Hoi An je grad čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Hoi An je uvršten u listu UNESCO-ve Svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se ogledaju utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti. Polazak na pješačku turu u jutarnjim satima. Idemo se upoznati sa gradom koji je svojevrsna mješavina tradicionalne domorodačke kulture i arhitekture i moderne umjetnosti. Obilazimu staru jezgru grada, divimo se arhitekturi i krećemo put japanskog mosta na čijoj se jednoj strani nalazi budistička pagoda. Hoi An je zadržao svoju ulogu kao glavna luka u središnjem području Vijetnama tokom 19. stoljeću kada je kraljevska dinastija upravljala ‘’zatvorenom trgovinskom politikom’’. Do kraja stoljeća, zbog porasta ostalih luka na obali Vijetnama, a posebno Da Nanga i nasipanje luke Hoi Ana, došlo je do konačnog propadanja Hoi Ana. Ali, zbog ekonomske stagnacije on je sačuvao svoj stari izgled u skoro netaknutom stanju i većina zgrada je nanizano u uskim uličicama tradicionalnog tipa na sjevernoj obali rijeke Tu Bon. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. Tradicionalni način života, religije i običaja i kulinarstva se još uvijek mogu naći u Starom gradu gdje se svake godine održavaju i mnogi tradicionalni festivali.

Cijena izleta uključuje:

 • stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • ručak bez konzumacije pića

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Obilazak Hue

Cijena: 60,00 USD

Budimo se rano ujutro i idemo u cjelodnevni izlet za Hue - kraljevski grad koji predstavlja kompleks spomenika u srcu središnjeg Vijetnama. Bio je i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. godine i koji je poznat kao Grad svjetske kulturne baštine. Grad Hue je bio prijestolnica ujedinjenog Vijetnama i sagrađen je početkom IX stoljeća, kao kombinacija orijenta sa tradicionalnim Vijetnamom. Predstavlja izvanredan primjer feudalne prijestolnice koja je izgrađena u kratkom vremenskom roku u skladu sa starom istočnjačkom filozofijom te je cijeli grad koncipiran na pet glavnih točaka (središte, sjever, jug, istok i zapad) unutar pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (žuta, bijela, plava, crna i crvena) po kojima su mnogi dijelovi grada i dobivali ime. Stari dio grada čuvaju zidine sa ulazima na 10 gradskih vrata. Izvan zidina grada nalaze se spomenici dinastije Nguyen dok se uz riječnu obalu mogu naći brojna svetišta. Slikamo se ispred Kraljevske nacionalne srednje škole i posjećujemo Carski grad – purpurni zabranjeni grad koji predstavlja najbolje očuvani dio nekadašnjeg grada.

Cijena izleta uključuje:

 • stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • ulaznicu za Imperijalnu Citadelu
 • ručak bez konzumacije pića

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Marble Mountains

Cijena: 40,00 USD

Idemo na fakultativni izlet za Marble Mountains – svete planine pet elemenata – vode, vatre, drveta, zemlje i metala koja predstavlja svojevrsno svetište za lokalno stanovništvo. Unutar same planine nalaze se brojni budistički i hindu hramovi gdje 156 stuba vodi do samog vrha. Šećemo kroz šumu dok se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom. Uživamo u pogledu sa vrha ovih planina i obilazimo lokalne budističke i hindu hramove. Promatramo religijske prikaze u stijenama. Sama planina je navodno služila tijekom rata u Vijetnamu kao skladište opreme i kraj nje se nalazila bolnica Vietkonga.

Cijena izleta uključuje:

 • stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
 • ulaznice za navedene lokalitete
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru
 • ručak bez konzumacije pića

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Halong Bay krstarenje

Cijena: 90,00 USD

Halong Bay se nalazi istočno od Hanoija i to je gotovo skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka, to jest većina tih otoka su zapravo formacije stijena koje se izdižu iz zelene vode na preko 1500 kilometara kvadratnih. Godine 1994. ovaj zaljev uvršten je u listu Svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu sa oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Jedan je od najljepših zaljeva na svijetu a ono što je posebno specifično za ovaj zaljev su ‘’plutajuće’’ stijene koje djeluju kao da izviru iz vode a prije samo 500 godina ih je jedan vijetnamski pisac opisao kao ,,čudesni kamen na nebu’’. Dok plovite ovim zaljevom, pred vama se pojavljuju stijene i otočići različitih veličina a u daljini se kroz maglu nazire još na stotine. Karakterizira ga velika biološka raznolikost i samo značenje riječi Halong predstavlja ‘’zmaja koji se spustio u more’’ te je prema jednoj od legendi otoka formirao veliki Halong zmaj. Oko 1600 ljudi živi u džunkama, tj. plutajućim kućama u četiri ribarska sela: Kiavan, Bahang, Kontau i Vongveng. U zaljevu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je o James Bondu Tomorrow Never Dies. Ručamo u nepreglednom pejzažu.

Cijena izleta uključuje:

 • stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru
 • ulaznice za navedene lokalitete
 • ručak bez konzumacije pića

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Obilazak Hanoi

Cijena: 30,00 USD

Dan posvećen obilasku Hanoija gdje ćemo izbliza osjetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete i gdje ćemo na biciklu uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoija. Hanoi je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene rijeke. Jedan je od najstarijih gradova Jugoistočne Azije, osnovan 1010. godine pod imenom Tang Long. Kroz dugu povijest Hanoi je uvijek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova. Obilazimo vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gdje ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz VII stoljeća. Obilazimo Quan Thanh pagodu, Ho Chi Minh mauzolej, Ba Dinh gradski trg, Tran Quoc pagoda i hram literature.

Cijena izleta uključuje:

 • stručni licencirani vodič na engleskom jeziku
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru
 • ručak bez konzumacije pića

Cijena izleta ne uključuje:

 • ulaznice za lokalitete (individualni izbor)

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Obilazak Dohe

Cijena: 40,00 USD

Obilazak Dohe, uz pratnju lokalnoga vodiča. Vozimo se iz zračne luke prema centru grada i zaustavljamo kod luke Dhow, odakle možemo gledati zadivljujuću panoramu Dohe. Potom nastavljamo prema souku Waqif kako bismo prošetali tradicionalnom katarskom tržnicom. Slijedi obilazak Cornichea, kultne obale Dohe. Odlazimo i do kulturnog sela Katara te se fotografiramo kod The Pearla - luksuznog otočkog naselja u čijem se središtu nalazi zadivljujuća marina.

Smještaj

Liberty Greenview Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Liberty Greenview Hotel lociran je u samom centru Ho Chi Minha. Raspolaže dvokrevetnim sobama i usluga je na bazi noćenja.

Web stranica https://www.libertysaigongreenview.com/en/

Mulberry Collection Silk Eco Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Mulberry Collection Silk Eco Hotel**** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u gradu Hoi An. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hanoi Capital Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hanoi Capital Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Hanoiu. Hotel raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Ostali polasci za Vijetnam

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj