Vijetnam u džepu iz Zagreba

Vijetnam u džepu iz Zagreba

cijena od
1.590
EUR ,00
sada od
1.490
EUR ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Vodimo vas na pustolovinu u kojoj ćemo istražiti cijeli Vijetnam! Do ove jedinstvene azijske zemlje krećemo iz Zagreba te slijećemo u najveći grad Vijetnama - Ho Chi Minh ili Saigon. Tijekom putovanja, uživat ćemo u tradicionalnoj juhi pho, vozit ćemo se rijekom Mekong i obilaziti razne znamenitosti. 

Ho Chi Minh, znan i kao Saigon, prva je stanica našega putovanja. Ovaj grad, star tek 300 godina, centar je kulture, obrazovanja i turizma. Najveći je grad u Vijetnamu te kombinira zapadnjačku kulturu s dodirima orijenta, a poznat je i kao "dragulj Dalekog istoka". Ovdje se još mogu vidjeti ostaci kolonijalnog razdoblja kao što su bazilika Notre Dame, zgrada pošte i stara ambasada SAD-a.

Naša avantura uključuje razgledavanje prekrasnog grada Hoi Ana, a uvjerit ćemo se da se s razlogom nalazi na popisu UNESCO-ove Svjetske Baštine. Na popisu UNESCO-ove Svjetske Baštine našao se i zaljev Halong Bay, a kako biste istražili sve čari ove destinacije moguće je i krstariti zaljevom. Moći ćete obići i glavni grad Vijetnama, Hanoi, gdje ćete na pravi način iskusiti život lokalnih ljudi. Osim toga, Hanoi je poznat po prekrasnim jezerima, a sigurni smo da će vas oduševiti povijest, kultura i arhitektura grada.

Vijetnam je prava destinacija za sve koji su željni nezaboravne avanture! U planu i programu putovanja ispisani su svi detalji putovanja u Vijetnam s našim Nasmijanim plemenom!


Ruta
Zagreb
Doha
Ho Chi Minh
Da Nang
Hoi An
Hanoi
Doha
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Vijetnam
Kod putovanja
VN12
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 7. 11. 2024

Okupljanje grupe u zračnoj luci "Franjo Tuđman" u Zagrebu, dva sata prije leta. Let iz Zagreba za Dohu, u Dohi presjedanje na let za Ho Chi Minh.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Zagreb
 • Doha

Dolazak u Ho Chi Minh u jutarnjim satima i prijevoz do smještaja.

Na ovome poludnevnom pješačkom izletu upoznajemo se s gradom koji nikada ne spava i koji ima 7 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika. Šetnja započinje u centru grada i ulici Bùi Viện, gdje ćemo iz prve ruke iskusiti zašto se gužva smatra simbolom ovoga grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Bến Thành, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe phở, do najljepših suvenira. Na povijesnom trgu Hồ Chí Minh nalazi se najpoznatiji spomenik istoimenom predsjedniku i revolucionaru. Obići ćemo zgrade gradske vijećnice, opere i znameniti hotel Rex, kao i neke od ostataka iz kolonijalnog perioda – katedralu Notre Dame, poštu, zgradu u kojoj je nekoć bilo američko veleposlanstvo.... Povratak u smještaj, slobodno vrijeme za odmor i razonodu.

Prijevoz

 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Liberty Greenview Hotel 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Ho Chi Minh

Fakultativni izleti

Na ovom fakultativnom izletu obilazimo mrežu tunela Củ Chi, glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Tuneli se nalaze ispod grada Ho Chi Minha i bili su baza za revolucionare između dva rata. Za vrijeme rata to je bilo ,,podzemno selo” s tunelima koji zajedno dosežu 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama. Gerilci Củ Chija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloljetnike, živjeli su godinama u tijesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na koljenima. Oni su od prvih zemunica, iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržavala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krakove koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetke tisuća američkih i južnovijetnamskih vojnika, kao i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku labirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardiranje iz zraka. Posjetitelji, također, mogu vidjeti i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namjena bila ubiti ili teško osakatiti neprijatelja. 

Uz tunele, posjećujemo i Palaču ujedinjenja – simbol bivše vlade Saigona, pada Južnog Vijetnama i završetka rata. Palača je otvorena 1966. godine i do 1975. služila je kao dom i radno mjesto generala i predsjednika Južnog Vijetnama Nguyễna Văn Thiệua. Na ovom simboličkom mjestu saznajemo više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine.

U večernjim satima mogućnost dvosatnog krstarenja rijekom Saigon uz bogatu buffet večeru, živu glazbu i prekrasan pogled na Ho Chi Minh City.

Smještaj

Liberty Greenview Hotel 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća rijeka Indokine i izvire na Tibetu, protječe kroz Mijanmar i Laos, a u Vijetnamu se ulijeva u Južno kinesko more. Na ušću radi veliku deltu s 9 rukavaca koju Vijetnamci nazivaju Cửu Long ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je vrlo plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo zanimljiva zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake. Tamo ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topli čaj s medom i uživat ćemo u lokalnoj glazbi. Uživamo u nezaboravnoj vožnji rukavcima i ručamo. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

Smještaj

Liberty Greenview Hotel 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke i let za Da Nang. Prijevoz do Hội Ana. Hội An, u prijevodu „mirno mjesto susreta“, a na Zapadu nekoć poznat i kao Faifoo, grad je koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Na pješačku turu polazimo u jutarnjim satima i upoznajemo se s ovim gradom koji je svojevrsna mješavina tradicionalne domorodačke kulture i arhitekture i moderne umjetnosti. Obilazimo staru jezgru grada, divimo se arhitekturi i krećemo put pješačkog "japanskog mosta", s čije se jedne strane nalazi budistička pagoda. Hội An je bio glavna luka središnjeg Vijetnama tijekom 19. stoljeća, međutim, do početka 20. stoljeća, zbog porasta važnosti ostalih luka na obali Vijetnama, a posebno Đà Nẵnga, došlo je do postupnog opadanja njegova značaja. Ipak, grad je sačuvao svoj stari izgled u skoro netaknutom stanju i većina zgrada je nanizano u uskim uličicama tradicionalnog tipa na sjevernoj obali rijeke Thu Bồn. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ho Chi Minh – Da Nang s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od Da Nanga do Hoi Ana

Smještaj

Hotel u Hoi Anu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh
 • Da Nang
 • Hoi An

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Budimo se rano ujutro i idemo na cjelodnevni izlet u Huế – kraljevski grad koji sadržava kompleks spomenika UNESCO-ove zaštićene svjetske baštine u srcu središnjeg Vijetnama. Putem se vozimo preko poznatog idiličnog prijevoja Hải Vân i zaustavljamo na njegovu vrhu, najvišoj točki na granici provincija Đà Nẵng i Huế, kako bismo imali priliku za fotografiranje. Nadalje, u podnožju prijevoja, dok se spuštamo prema Huếu, pruža se panoramski pogled na prekrasnu plažu Lăng Cô.

Dolazak u Huế. Grad je bio politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. godine. Izgrađen je početkom 9. stoljeća i predstavlja izvanredan primjer feudalne prijestolnice koja je izgrađena u kratkom vremenskom roku u skladu sa starom istočnjačkom filozofijom te je cijeli grad koncipiran na pet glavnih točaka (središte, sjever, jug, istok i zapad) unutar pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (žuta, bijela, plava, crna i crvena), po kojima su mnogi dijelovi grada i dobivali ime. Stari dio grada čuvaju zidine s ulazima na 10 gradskih vrata. Izvan zidina grada nalaze se spomenici dinastije Nguyen, dok se uz riječnu obalu mogu pronaći brojna svetišta.

Posjećujemo grobnicu Minh Mạnga, cara središnjeg Vijetnama iz 19. stoljeća, za koju se smatra da je bez premca među grobnicama u Huếu. Nakon kraćeg odmora nastavljamo posjet citadeli Huế dinastije Nguyen, posljednje kraljevske dinastije u Vijetnamu od 1802.-1945. Zatim posjećujemo gradsku citadelu, "Carski grad" i "Zabranjeni grad" – najbolje očuvani dio nekadašnjeg grada. Slijedi pauza za ručak, nakon čega odlazimo u posjet pagodi Thiên Mụ, budističkom samostanu izgrađenom 1601. godine. Smještena na sjevernoj obali prekrasne rijeke Hương ("Mirisne rijeke"), pagoda je poznata kao simbol Huếa i predmet je brojnih lokalnih narodnih mitova. Za kraj odlazimo do poznatih bunkera na brdu (Bunker Hill), korištenih u Vijetnamskom ratu, a s kojih se pruža panoramski pogled na Mirisnu rijeku. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima.

Smještaj

Hotel u Hoi Anu 1 noć

Mjesto

 • Hoi An

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Idemo na fakultativni izlet za Marble Mountains. Mramorne planine (Ngũ Hành Sơn, Marble Mountains) su skupina od pet brežuljaka od vapnenca i mramora koji nose nazive prema pet elemenata (vodi, vatri, drvu, zemlji i metalu). U sklopu planina, osim nekolicine špilja, nalaze se i brojni budistički i hinduistički hramovi, zbog čega planine imaju i duhovno-religioznu važnost za lokalno stanovništvo. Šećemo kroz šumu, uživamo u pogledu sa spektakularnih vidikovaca, obilazimo najvažnija svetišta i promatramo religijske prikaze u stijenama. Mramorne planine jedna su od obaveznih destinacija za one koji uživaju u ljepoti prirode i žele predah od užurbane urbane sredine.

Smještaj

Hotel u Hoi Anu 1 noć

Mjesto

 • Hoi An

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Prijevoz do zračne luke i let za Hanoi. Prijevoz do smještaja. Slobodno vrijeme za istraživanje grada.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Da Nang – Hanoi s uključenim pristojbama i prtljagom

Smještaj

Hotel u Hanoiju 1 noć

Mjesto

 • Hoi An
 • Hanoi

Hrana

 • Doručak × 1

Zaljev Hạ Long nalazi se istočno od Hanoija i gotovo je skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka. Većina tih otoka zapravo su formacije stijena koje se izdižu iz zelene vode na preko 1500 kvadratnih kilometara. Godine 1994. ovaj zaljev uvršten je na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine. 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu s oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Jedan je od najljepših zaljeva na svijetu, a ono što je specifično za njega su "plutajuće" stijene koje djeluju kao da izviru iz vode. Prije 500 godina jedan ih je vijetnamski pisac opisao kao "čudesni kamen na nebu". Dok plovite ovim zaljevom, pred vama se pojavljuju stijene i otočići različitih veličina, a u daljini se kroz maglu nazire još na stotine. Zaljev karakterizira velika biološka raznolikost, a u njemu se nalazi i zajednica od oko 1600 ljudi raspoređena po četiri mala plutajuća ribarska naselja: Cua Van, Ba Hang, Cong Tau i Vong Vieng.

Smještaj

Hotel u Hanoiju 1 noć

Mjesto

 • Hanoi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan posvećen obilasku ove šarmantne prijestolnice sa širokim bulevarima i drvoredima koji ih krase, francuskom kolonijalnom arhitekturom, mirnim jezerima i drevnim istočnjačkim pagodama. Prilika da izbliza osjetimo kako ljudi žive u glavnome gradu ove fascinantne zemlje. Hà Nội je eklektična mješavina koja nudi za svakoga ponešto. Nalazi se na delti Crvene rijeke i jedan je od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Kroz dugu povijest Hà Nội je uvijek važio za kulturni centar Vijetnama, a i danas ga krasi više od 600 pagoda i hramova. 

Smještaj

Hotel u Hanoiju 1 noć

Mjesto

 • Hanoi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme u Hanoiju do napuštanja smještaja. Prijevoz do zračne luke i prijava na let za Dohu. Dolazak u Dohu i dugo presjedanje.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Hanoi – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Hanoi
 • Doha

Hrana

 • Doručak × 1

Polazak za Zagreb u jutarnjim satima. Povratak i kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Doha
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 200 eura, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Liberty Greenview Hotel Primjer 3 noći
Hotel u Hoi Anu Primjer 3 noći
Hotel u Hanoiju Primjer 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ho Chi Minh – Da Nang s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od Da Nanga do Hoi Ana
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Da Nang – Hanoi s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Hanoi – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Hrana

9 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Vijetnam

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Ho Chi Minha

Obilazak Ho Chi Minha
Cijena: 30,00 USD

Na ovome poludnevnom pješačkom izletu upoznajemo se s gradom koji nikada ne spava i koji ima 7 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika. Šetnja započinje u centru grada i ulici Bùi Viện, gdje ćemo iz prve ruke iskusiti zašto se gužva smatra simbolom ovoga grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Bến Thành, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe phở, do najljepših suvenira. Na povijesnom trgu Hồ Chí Minh nalazi se najpoznatiji spomenik istoimenom predsjedniku i revolucionaru. Obići ćemo zgrade gradske vijećnice, opere i znameniti hotel Rex, kao i neke od ostataka iz kolonijalnog perioda – katedralu Notre Dame, poštu, zgradu u kojoj je nekoć bilo američko veleposlanstvo...

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku

Tuneli Cu Chi i Palača ujedinjenja

Tuneli Cu Chi i Palača ujedinjenja
Cijena: 60,00 USD

Na ovom fakultativnom izletu obilazimo mrežu tunela Củ Chi, glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Tuneli se nalaze ispod grada Ho Chi Minha i bili su baza za revolucionare između dva rata. Za vrijeme rata to je bilo ,,podzemno selo” s tunelima koji zajedno dosežu 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama. Gerilci Củ Chija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloljetnike, živjeli su godinama u tijesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na koljenima. Oni su od prvih zemunica, iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržavala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krakove koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetke tisuća američkih i južnovijetnamskih vojnika, kao i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku labirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardiranje iz zraka. Posjetitelji, također, mogu vidjeti i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namjena bila ubiti ili teško osakatiti neprijatelja. 

Uz tunele, posjećujemo i Palaču ujedinjenja – simbol bivše vlade Saigona, pada Južnog Vijetnama i završetka rata. Palača je otvorena 1966. godine i do 1975. služila je kao dom i radno mjesto generala i predsjednika Južnog Vijetnama Nguyễna Văn Thiệua. Na ovom simboličkom mjestu saznajemo više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine.

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • ulaznice u navedene lokalitete
 • ručak

Večernje krstarenje rijekom Saigon

Večernje krstarenje rijekom Saigon
Cijena: 50,00 USD

Dvosatno večernje krstarenje rijekom Saigon uz bogatu buffet večeru, živu glazbu i prekrasan pogled na Ho Chi Minh City.

Delta rijeke Mekong

Delta rijeke Mekong
Cijena: 50,00 USD

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća rijeka Indokine i izvire na Tibetu, protječe kroz Mijanmar i Laos, a u Vijetnamu se ulijeva u Južno kinesko more. Na ušću radi veliku deltu s 9 rukavaca koju Vijetnamci nazivaju Cửu Long ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je vrlo plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo zanimljiva zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake. Tamo ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topli čaj s medom i uživat ćemo u lokalnoj glazbi. Uživamo u nezaboravnoj vožnji rukavcima i ručamo. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • vožnje brodovima i čamcima
 • ulaznicu za lokalitet
 • ručak bez konzumacije pića

Obilazak Hoi Ana

Obilazak Hoi Ana
Cijena: 25,00 USD

Hội An, u prijevodu „mirno mjesto susreta“, a na Zapadu nekoć poznat i kao Faifoo, grad je koji se nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Na pješačku turu polazimo u jutarnjim satima i upoznajemo se s ovim gradom koji je svojevrsna mješavina tradicionalne domorodačke kulture i arhitekture i moderne umjetnosti. Obilazimo staru jezgru grada, divimo se arhitekturi i krećemo put pješačkog "japanskog mosta", s čije se jedne strane nalazi budistička pagoda. Hội An je bio glavna luka središnjeg Vijetnama tijekom 19. stoljeća, međutim, do početka 20. stoljeća, zbog porasta važnosti ostalih luka na obali Vijetnama, a posebno Đà Nẵnga, došlo je do postupnog opadanja njegova značaja. Ipak, grad je sačuvao svoj stari izgled u skoro netaknutom stanju i većina zgrada je nanizano u uskim uličicama tradicionalnog tipa na sjevernoj obali rijeke Thu Bồn. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Posjetit ćemo sljedeće atrakcije:

 • Pagoda japanskog natkrivenog mosta: Prvi most na ovom mjestu sagradila je 1593. japanska zajednica u gradu, kako bi povezala grad s kineskom četvrti preko vode.
 • Muzej Sa Huỳnh: smješten u blizini japanskog mosta, sadrži izložbe iz najranijeg razdoblja povijesti Hoi Ana
 • Kongresna dvorana Phuoc Kien: odražava stil kineskih klanova koji su se nastanili u Hoi Anu
 • Radionica dudova svilca i rukotvorina: vidjet ćemo kako se vješto proizvode tradicionalne rukotvorine i ručno izrađene tkanine Hoi Ana
 • Središnja tržnica: tradicionalna tržnica koja pruža fascinantan uvid u lokalni život u Hoi Anu

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • ulaznice u navedene lokalitete

Obilazak Huea

Obilazak Huea
Cijena: 70,00 USD

Budimo se rano ujutro i idemo na cjelodnevni izlet u Huế – kraljevski grad koji sadržava kompleks spomenika UNESCO-ove zaštićene svjetske baštine u srcu središnjeg Vijetnama. Putem se vozimo preko poznatog idiličnog prijevoja Hải Vân i zaustavljamo na njegovu vrhu, najvišoj točki na granici provincija Đà Nẵng i Huế, kako bismo imali priliku za fotografiranje. Nadalje, u podnožju prijevoja, dok se spuštamo prema Huếu, pruža se panoramski pogled na prekrasnu plažu Lăng Cô.

Dolazak u Huế. Grad je bio politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. godine. Izgrađen je početkom 9. stoljeća i predstavlja izvanredan primjer feudalne prijestolnice koja je izgrađena u kratkom vremenskom roku u skladu sa starom istočnjačkom filozofijom te je cijeli grad koncipiran na pet glavnih točaka (središte, sjever, jug, istok i zapad) unutar pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (žuta, bijela, plava, crna i crvena), po kojima su mnogi dijelovi grada i dobivali ime. Stari dio grada čuvaju zidine s ulazima na 10 gradskih vrata. Izvan zidina grada nalaze se spomenici dinastije Nguyen, dok se uz riječnu obalu mogu pronaći brojna svetišta.

Posjećujemo grobnicu Minh Mạnga, cara središnjeg Vijetnama iz 19. stoljeća, za koju se smatra da je bez premca među grobnicama u Huếu. Nakon kraćeg odmora nastavljamo posjet citadeli Huế dinastije Nguyen, posljednje kraljevske dinastije u Vijetnamu od 1802.-1945. Zatim posjećujemo gradsku citadelu, "Carski grad" i "Zabranjeni grad" – najbolje očuvani dio nekadašnjeg grada. Slijedi pauza za ručak, nakon čega odlazimo u posjet pagodi Thiên Mụ, budističkom samostanu izgrađenom 1601. godine. Smještena na sjevernoj obali prekrasne rijeke Hương ("Mirisne rijeke"), pagoda je poznata kao simbol Huếa i predmet je brojnih lokalnih narodnih mitova. Za kraj odlazimo do poznatih bunkera na brdu (Bunker Hill), korištenih u Vijetnamskom ratu, a s kojih se pruža panoramski pogled na Mirisnu rijeku. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 • ulaznice za navedene lokalitete
 • ručak

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Marble Mountains

Marble Mountains
Cijena: 35,00 USD

Mramorne planine (Ngũ Hành Sơn, Marble Mountains) su skupina od pet brežuljaka od vapnenca i mramora koji nose nazive prema pet elemenata (vodi, vatri, drvu, zemlji i metalu). U sklopu planina, osim nekolicine špilja, nalaze se i brojni budistički i hinduistički hramovi, zbog čega planine imaju i duhovno-religioznu važnost za lokalno stanovništvo. Šećemo kroz šumu, uživamo u pogledu sa spektakularnih vidikovaca, obilazimo najvažnija svetišta i promatramo religijske prikaze u stijenama. Mramorne planine jedna su od obaveznih destinacija za one koji uživaju u ljepoti prirode i žele predah od užurbane urbane sredine.

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • ulaznicu za navedeni lokalitet
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru
 • ručak

Krstarenje zaljevom Halong

Krstarenje zaljevom Halong
Cijena: 80,00 USD

Zaljev Hạ Long nalazi se istočno od Hanoija i gotovo je skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka. Većina tih otoka zapravo su formacije stijena koje se izdižu iz zelene vode na preko 1500 kvadratnih kilometara. Godine 1994. ovaj zaljev uvršten je na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine. 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu s oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Jedan je od najljepših zaljeva na svijetu, a ono što je specifično za njega su "plutajuće" stijene koje djeluju kao da izviru iz vode. Prije 500 godina jedan ih je vijetnamski pisac opisao kao "čudesni kamen na nebu". Dok plovite ovim zaljevom, pred vama se pojavljuju stijene i otočići različitih veličina, a u daljini se kroz maglu nazire još na stotine. Zaljev karakterizira velika biološka raznolikost, a u njemu se nalazi i zajednica od oko 1600 ljudi raspoređena po četiri mala plutajuća ribarska naselja: Cua Van, Ba Hang, Cong Tau i Vong Vieng.

Itinerar:

 • Vožnja od hotela do luke (2-2,5 sata) i ukrcaj na brod
 • Krstarenje kroz prekrasni krajolik s tisućama vapnenačkih stijena, kao što su Fighting Chicken i Incense Burner Islet – 2 simbola zaljeva Hạ Long, uz uživanje u ručku s lokalnim jelima na brodu
 • Dolazak na otok Bo Hon i posjet špilji Sung Sot – najljepšoj špilji u zaljevu bogatoj stalagmitima i stalaktitima
 • Opcionalna vožnja kajakom ili brodom od bambusa kroz špilju Luon kako bismo otkrili prekrasnu lagunu (plaća se dodatno)
 • Posjet otoku Ti Top s pješčanom plažom, mogućnost kupanja ili pješačenja do vrha otoka i razgleda cijeloga zaljeva Hạ Long
 • Povratak na brod za zabavu u vrijeme zalaska sunca, vožnja natrag u luku
 • Povratak u hotel u večernjim satima

Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru
 • privatni kruzer za našu grupu koji krstari zaljevom Hạ Long
 • ručak na kruzeru

Cijena vrijedi za minimalno 10 prijavljenih putnika.  

Obilazak Hanoija

Obilazak Hanoija
Cijena: 40,00 USD

Dan posvećen obilasku ove šarmantne prijestolnice sa širokim bulevarima i drvoredima koji ih krase, francuskom kolonijalnom arhitekturom, mirnim jezerima i drevnim istočnjačkim pagodama. Prilika da izbliza osjetimo kako ljudi žive u glavnome gradu ove fascinantne zemlje. Hà Nội je eklektična mješavina koja nudi za svakoga ponešto. Nalazi se na delti Crvene rijeke i jedan je od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Kroz dugu povijest Hà Nội je uvijek važio za kulturni centar Vijetnama, a i danas ga krasi više od 600 pagoda i hramova. 

Posjećujemo ključna mjesta u Hanoiju: 

 • kompleks Ho Chi Minha (Ho Chi Minhov mauzolej i kuću na stupovima)
 • obližnju pagodu koja stoji samo na jednome stupu
 • predsjedničku palaču
 • hram književnosti
 • hram Quan Thanh
 • pagodu Trấn Quốc, najstariji budistički hram u Hanoiju
 • Zapadno jezero
 • jedan od gradskih muzeja (izbor između Povijesnog muzeja, Etnološkog muzeja, zatvora Hỏa Lò ili Muzeja žena – ovisno o dogovoru s vodičem i objektivnim okolnostima)


Cijena izleta uključuje:

 • stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku
 • organizirani prijevoz po predviđenom itineraru
 • ulaznice za navedene lokalitete

Smještaj

Liberty Greenview Hotel

Liberty Greenview Hotel
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Liberty Greenview Hotel lociran je u samom centru Ho Chi Minha. Raspolaže dvokrevetnim sobama i usluga je na bazi noćenja.

Web stranica https://www.libertysaigongreenview.com/en/

Hotel u Hoi Anu

Hotel u Hoi Anu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Hoi Anu smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije dva tjedna prije putovanja.

Hotel u Hanoiju

Hotel u Hanoiju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Hanoiju smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije dva tjedna prije putovanja.

Ostali polasci za Vijetnam

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.