Rumunjska

Najveća država jugoistočne Europe je Rumunjska, zemlja nepreglednih šuma, mističnih priča o vampirima, vlaške magije, šarmantnih gradova i krivudavih planinskih puteva. Ponuda za Rumunjsku obuhvaća već tradicionalna putovanja: Transilvanija Noć vještica, Bukurešt Nova godina i Transfagarašan Ceaușescuov put. Svake godine za Halloween tisuće ljudi dolazi u Brašov na maskenbal. 

Glavni grad Rumunjske je Bukurešt, a pored njega treba obići: Brašov, Temišvar, Kluž, Sibinj, Sigišoaru i Jaši, kao i Drakulin dvorac Bran, raskošni kraljevski dvorac Peleš i Korvinski dvorac – dvorac Sibinjanin Janka. Službena valuta Rumunjske je lej. Cijene u Rumunjskoj su među najnižim u Europi, naročito hrana, piće, izlasci, taksi. 

Znamenite ličnosti: Vlad Tepeš – vlaški vojvoda koji je bio inspiracija Bramu Stokeru za roman Drakula, Nikolaje Ceaușescu – kontroverzni predsjednik koji je strijeljan u Trgovištu, Simona Halep – jedna od najboljih tenisačica svijeta, Nađa Komaneči – prva gimnastičarka u povijesti koja je dobila „zlatnu desetku“

Zanimljivosti i činjenice koje se saznaju kroz putovanje u Rumunjsku:

Najveća zgrada na svijetu, nakon Pentagona, nalazi se u Bukureštu i to je Palača Parlamenta.

Najviša drvena crkva na svijetu nalazi se u mjestu Sapanta Peri.

Najljepši put na svijetu – Transfagarašan koji je izgrađen po naredbi predsjednika Ceaușescua, svojim krvinama do Balja jezera predstavlja pravu turističku atrakciju za putnike iz cijelog svijeta.

Najveća zastava na svijetu napravljena je 2013.godine, teška je 5 tona i njene dimenzije su 349x227 metara.

Najduža kobasica na svijetu (53km) je također napravljena u Rumunjskoj i ušla je u Guinnesovu knjigu rekorda.

Putovanje u Rumunjsku razbija sve predrasude.

Video

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj