Nizozemska

Nizozemska

Putovanje u Nizozemsku će Vam otkriti zašto je ova zemlja jedna od najomiljenijih putničkih destinacija u Europi. Ona je spoj tradicije i inovacija, njen duh će vas razoružati, a duž cijele zemlje vas čekaju čuveni muzeji, naročito u njenom glavnom gradu Amsterdamu, koji je upravo i poznat kao grad s najvećim brojem muzeja po kvadratnom metru. Kada zakoračite u ovaj grad, bit ćete praktički već okruženi vrijednim eksponatima u nekoj zanimljivoj povijesnoj priči i nekom od najčudnijih ili najbogatijih muzeja na svijetu. Nacionalni muzej Rijks, Muzej Van Gogha i Muzej suvremene umjetnosti Stedelijk stoje u ravnoteži s muzejem Heinekena, muzejima seksa, erotike i marihuane, a to je tek sam početak avanture u gradu muzeja. 
Ovo je i zemlja bicikla. Bicikliste ćete vidjeti u svim vremenskim prilikama, na kraju ćete sigurno i sami poželjeti da Nizozemsku prođete baš ovim prijevoznim sredstvom. 
Sama vožnja nizozemskim putevima je doživljaj za sebe. Polja tulipana, šafrana, narcisa i zumbula u razdoblju od ožujka do svibnja od nizozemskih polja prave dugine boje.