Pakistan putovanja

Ako ste u potrazi za još uvijek turistički neotkrivenom destinacijom Južne Azije, izbor za vas svakako je Pakistan.

Ova se geografski i kulturno raznolika zemlja pruža nad sjeverozapadnim dijelom indijskoga potkontinenta. Njeni su sjeverni krajevi omeđeni planinskim lancem Himalaja, s nekima od najviših vrhova na svijetu. Središnji dijelovi Pakistana sadrže veliku raznolikost pejzaža, mnoštvo nepreglednih dolina i različitih terena. Brojni se lokaliteti nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Kroz Pakistan prolazi i nekadašnji Put svile te prijevoj Hajber, čuveni prolaz koji je imao veliki utjecan na inače izolirani potkontinent. 

Obilazeći Pakistan, upoznat ćete bezbroj različitih lokalnih običaja. Tako će vas, naprimjer, srdačno lokalno stanovništvo ponuditi čajem koji će sadržavati mlijeko, ali će umjesto šećera u njega staviti sol! 

Pakistan je doista nevjerojatna zemlja. Njeni će vas krajolici očarati, u srdačnost ljudi ćete se zaljubiti, a običaji i način života ostavit će na vas neizbrisiv utisak. 

Istražite čarobni Pakistan s nama!

Polasci

Putovanja

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Pakistan

Informacije vezane za COVID-19:

Za ulazak u Pakistan potreban je negativan PCR test ne stariji od 72 sata za putnike starije od 12 godina. Također, putnici moraju dati svoje kontakt podatke putem aplikacije Pass Track App ili ispuniti obrazac izjave o zdravstvenom stanju: https://www.piac.com.pk/images/pdfs/Pax-declaration-Pakistan-Civil-Aviation-Authority-.pdf (najbolje i jedno i drugo; podatke je potrebno unijeti prije dolaska u Pakistan). Po dolasku u zračnu luku u Pakistanu kod putnika se provjerava imaju li simptome; ako imaju, mogu doći do destinacije, ali u roku 48 h moraju napraviti test i predati ga vlastima; ako je pozitivan, putnik se mora samoizolirati u skladu s pakistanskim mjerama. Nošenje maske obavezno je na svim javnim mjestima. Također, može se dogoditi da putnik u zračnoj luci bude testiran na koronu.

Trenutno je u Hrvatskoj na snazi mjera sukladno kojoj je obvezno PCR testiranje ili samoizolacija u trajanju od 10 dana za sve osobe koje ulaze na područje Hrvatske. Ova mjera je na snazi do 28. 2. 2021. godine, ali postoji vjerojatnost da će se ova mjera produžiti po njenom isteku. Procedura je takva da se prilikom povratka u Hrvatsku u zračnoj luci Zagreb izdaje rješenje o samoizolaciji od 10 dana ili do dobivanja nalaza testa. Ukoliko je nalaz negativan, s tim se danom izlazi iz samoizolacije (nalazi se obično čekaju oko 8 h). Ukoliko se putnik ne želi testirati, ostaje u samoizolaciji 10 dana. 

Napomene o zdravstvenim formalnostima mogu se pronaći na stranicama MVEP-a na idućoj poveznici - http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja

Putnici su dužni pridržavati se mjera i uputa koje su na snazi u odredišnoj zemlji, kao i u zemljama tranzita te mjera i uputa navedenim u ovom tekstu i na stranicama MVEP-a. Upućujemo sve putnike da se tijekom cijelog putovanja pridržavaju propisanih mjera, kao i svih osnovnih epidemioloških i higijenskih mjera, nose zaštitne maske na mjestima gdje se nalazi više ljudi, često peru ruke toplom vodom i sapunom te uvijek imaju uz sebe dezinficijens i zaštitnu masku. Agencija ne odgovara za stanja nastala nepoštivanjem propisanih mjera od strane putnika.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj