Albanija

Albanija, "zemlja bijelih orlova", zemlja tradicije, običaja i folklora, još turistički neotkrivena i neistražena. Njen glavni grad Tirana je grad kontrasta: od mercedesa do zaprežnih kola, od velebnih vila do starih oronulih kućica, od modernih djevojaka do tradicionalno odjevenih. Najveća znamenitost je Skenderbegov trg s njegovom statuom na konju, okružen Etem-begovom džamijom, Nacionalnim-povijesnim muzejom i katedralom, dok se malo dalje vidi TID kula. Slobodno vrijeme lokalno stanovništvo obično provodi u parku Rinia. Na svakom koraku se nešto gradi: zgrade, fontane i  parkovi, dodaju nove boje fasadama, ljudi zuje po ulicama... 
Drač, jedan od najstarijih gradova Albanije i poznati turistički centar na Jadranskom moru s dugom pješčanom plažom. Najveća albanska luka je puna novih hotela, restorana, kafića. Fasade jakih boja, bučne ulice, najukusnija hrana u restoranima, čini Drač sve popularnijim za turiste. Antički Epidamnos, bio je dio Bugarske imperije, Bizanta, pod vlašću Napulja i Venecije, zatim Osmanskog carstva, da bi dio nezavisne Albanije postao 1912. godine.
Ardenice, pravoslavni samostan iz 13. st. u kojem se 1451. godine albanski nacionalni heroj Skender-beg vjenčao s Andronikom Arianti. Od samostana se pruža pogled od kojeg zastaje dah. 
Đirokastra je jedan od rijetkih očuvanih gradova iz osmanskog razdoblja i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Zbog kamenih kuća, zovu ga "kameni grad". To je i rodno mjesto velikog diktatora iz 20. st. Envera Hodže. 
Berat je još jedan grad koji se nalazi na listi svjetske kulturne baštine. "Grad sa tisuću prozora" predstavlja i muzej na otvorenom. Tvrđava iz 13. st. dominira gradom i nadgleda strateški važan put duž riječne doline.
Kruja je Skenderbegovo rodno mjesto s malim zanatskim radionicama. Bila je uporište otpora Osmanlijama u 15. st., kada se cijela Europa divila hrabrosti koji su pokazali vojnici pod vodstvom Skenderbega. Nakon Kruje put nastavljamo do Skadra,  grada koji je nastao još u 4. st. prije nove ere. U 7. st. Srbi su u njemu osnovali državu Duklju. Grad leži na rijeci Bojani i istoimenom jezeru pa nikako ne smijete propustiti lokalne specijalitete od ribe.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj