Mauricijus

Netaknuta priroda, blještavo plavo more, šarenilo cvijeća, sitni bijeli pijesak, rajski svijet! Osim toga, gostoljubivi Mauricijus ne nudi samo lijepo vrijeme i fantastične plaže, nego i kulturni identitet vrijedan istraživanja. Putovanje na Mauricijus je pravi izbor i za sve one željne rekreacije i sporta jer nudi vrhunsko planinarenje, kite surfing i ronjenje. Masivni koraljni greben okružuje čitav otok i  predstavlja pravi užitak za iskusne ronioce. Planinska unutrašnjost bogata je prašumama, slapovima, planinarskim stazama i divljim svijetom. Zelene šume pružaju dom rijetkim biljnim i životinjskim vrstama, kao što je leteća lisica koja se samo ovdje može vidjeti. Čuveni park Casela idealan je za safari avanturu, vidjet ćete zebre, nojeve, žirafe, deve, lavove, tigrove, na plaži Tamarin dupine i kitove, a u selu Chamarel divovske kornjače. Probat ćemo tradicionalna sejšelska jela kao što je dholl puri (palačinka punjena graškom i mješavinom začina), škampe u ljutom umaku, pržene rezance i riblje specijalitete pripremljene na sve moguće načine.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Mauricijus

Informacije vezane za COVID-19:

Mjere za ulazak u određene zemlje se svakodnevno mijenjaju. Najnovije mjere možete provjeriti na linkovima u nastavku:
https://www.iatatravelcentre.com/world.php
https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

Putnici su dužni pridržavati se mjera i uputa koje su na snazi u odredišnoj zemlji, kao i u zemljama tranzita te mjera i uputa navedenim u ovom tekstu i na stranicama MVEP-a. Upućujemo sve putnike da se tijekom cijelog putovanja pridržavaju propisanih mjera, kao i svih osnovnih epidemioloških i higijenskih mjera, nose zaštitne maske na mjestima gdje se nalazi više ljudi, često peru ruke toplom vodom i sapunom te uvijek imaju uz sebe dezinficijens i zaštitnu masku. Agencija ne odgovara za stanja nastala nepoštivanjem propisanih mjera od strane putnika.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj