Egipat

Egipat

Putovanje u Egipat – jednu od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija! Egipatske piramide, Luksor, Aleksandrija, krstarenje Nilom i uživanje na obalama Crvenog mora samo su neki od razloga zašto odabrati baš ovu zemlju za svoj odmor i avanturu. Na temeljima staroistočne, helenističke i arapske civilizacije razvila se bogata kultura trgovine, ugostiteljstva, zanata i najraznovrsnijeg hedonizma. U svakom mjestu koje posjećujete tržnice vrve od trgovaca koji jedva čekaju cjenkanje, a ulicama se šire mirisi egzotičnih začina i lokalnih specijaliteta, klubovi rade svaki dan do duboko u noć, a domaćini se toliko trude ugoditi vam da se osjećate kao faraoni. Hurghada, veličanstveno i prelijepo odmaralište na Crvenom moru, nekada je bila samo malo ribarsko selo, a danas se s pravom smatra sjevernoafričkom Ibizom. U bilo koje doba godine na raspolaganju su vam egzotične plaže i luksuzni bazeni, kupanje, podvodna istraživanja i svi drugi oblici rekreacije na vodi. Egipat vas sigurno neće razočarati!

Polasci

Putovanja

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Egipat

Informacije vezane za COVID-19

Mjere za ulazak u određene zemlje se svakodnevno mijenjaju. Najnovije mjere možete provjeriti na linkovima u nastavku:
https://www.iatatravelcentre.com/world.php
https://mvep.gov.hr/informacije-za-gradjane-244593/konzularne-informacije-22730/preporuke-za-putovanja-22854/upozorenja/245044

Putnici su dužni pridržavati se mjera i uputa koje su na snazi u odredišnoj zemlji, kao i u zemljama tranzita te mjera i uputa navedenim u ovom tekstu i na stranicama MVEP-a. Upućujemo sve putnike da se tijekom cijelog putovanja pridržavaju propisanih mjera, kao i svih osnovnih epidemioloških i higijenskih mjera, nose zaštitne maske na mjestima gdje se nalazi više ljudi, često peru ruke toplom vodom i sapunom te uvijek imaju uz sebe dezinficijens i zaštitnu masku. Agencija ne odgovara za stanja nastala nepoštivanjem propisanih mjera od strane putnika.

Viza

Za ulazak u Egipat potrebna je viza. Državljani Republike Hrvatske vizu mogu zatražiti online, i to putem pristupnog obrasca: https://visa2egypt.gov.eg ili po dolasku u Egipat.

Cijena vize iznosi oko 25$.

Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni sami se upoznati s viznim režimom države u koju putuju.