Egipat putovanja

Kolijevka civilizacije i dar rijeke Nil – putovanje u Egipat – jednu od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija! Egipatske piramide, Luksor, Aleksandrija, krstarenje Nilom i uživanje na obalama Crvenog mora samo su neki od razloga zašto odabrati baš ovu zemlju za svoj odmor i avanturu. Na temeljima staroistočne, helenističke i arapske civilizacije razvila se bogata kultura trgovine, ugostiteljstva, zanata i najraznovrsnijeg hedonizma. U svakom mjestu koje posjećujete tržnice vrve od trgovaca koji jedva čekaju cjenkanje, a ulicama se šire mirisi egzotičnih začina i lokalnih specijaliteta, klubovi rade svaki dan do duboko u noć, a domaćini se toliko trude ugoditi vam da se osjećate kao faraoni. Hurgada, veličanstveno i prelijepo odmaralište na Crvenom moru, nekada je bila samo malo ribarsko selo, a danas se s pravom smatra sjevernoafričkom Ibizom. U bilo koje doba godine na raspolaganju su vam egzotične plaže i luksuzni bazeni, kupanje, podvodna istraživanja i svi drugi oblici rekreacije na vodi. Egipat vas sigurno neće razočarati!

Polasci

Putovanja

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Egipat

Informacije vezane za COVID-19:

Za ulazak u Egipat potreban je PCR test ne stariji od 72 sata.
Putnici koji imaju potvrdu o cijepljenju ne moraju se testirati. U ovom slučaju, putnici moraju biti cijepljeni s obje doze najranije 15 dana prije polaska na putovanje. Cjepiva koja se priznaju su sljedeća: AstraZeneca, Janssen, Moderna, Pfizer, BioNTech, Sinopharm, Sinovac i Sputnik V.

Prilikom ulaska u Hrvatsku do 31. 10. 2021. godine aktualne su sljedeće mjere:
Hrvatski državljani koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu uz predočenje te potvrde mogu bez drugih ograničenja ući u zemlju.
Ako su osobe primile dvije doze cjepiva odobrenog od strane EU-a, odnosno jednu dozu cjepiva Johnson&Johnson, izuzete su obveze izolacije ili predočenja negativnog testa. U tom slučaju prilikom ulaska u zemlju potrebno je predočiti potvrdu o primljenom cjepivu ne stariju od 365 dana ako je od cijepljenja prošlo najmanje 14 dana.
U slučaju da osoba ne posjeduje EU digitalnu COVID potvrdu, primjenjuju se sljedeće mjere:
Sve osobe koje ulaze u RH dužne su prilikom ulaska predočiti negativan PCR test ne stariji od 72 h ili negativan brzi antigenski test (BAT) ne stariji od 48h.
Ukoliko osobe nemaju PCR ili BAT test, propisuje im se obvezna izolacija u trajanju od 10 dana. Izolacija se može skratiti testiranjem na koronu (PCR ili BAT test) te se izolacija prekida ukoliko je test negativan.
Ukoliko se predoči PCR ili BAT test, izolacija se ukida i nema obaveze ponovnog testiranja.
Ukoliko su osobe preboljele koronu unazad 365 dana, izuzete su obveze izolacije ili predočenja negativnog testa. Kao potvrda o preboljenju korone priznaje se potvrda liječnika ili pozitivan PCR ili BAT nalaz ne stariji od 365 dana, ali stariji od 11 dana od ulaska u RH. Ova se mjera odnosi i na osobe koje su preboljele koronu i cijepljene su jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od početka bolesti. Potvrda ne smije biti starija od 270 dana.
Osobe koje su cijepljene cjepivom Pfizer, Moderna ili Gamaleya u Republiku Hrvatsku mogu ući u razdoblju od 22. do najviše 42. dana od primitka prve doze tih cjepiva, odnosno od 22. do najviše 42. dana od primitka prve doze cjepiva AstraZeneca.
Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od obveze izolacije ili predočenja negativnog testa.

Napomene o zdravstvenim formalnostima mogu se pronaći na stranicama MVEP-a na idućoj poveznici - http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja

Putnici su dužni pridržavati se mjera i uputa koje su na snazi u odredišnoj zemlji, kao i u zemljama tranzita te mjera i uputa navedenim u ovom tekstu i na stranicama MVEP-a. Upućujemo sve putnike da se tijekom cijelog putovanja pridržavaju propisanih mjera, kao i svih osnovnih epidemioloških i higijenskih mjera, nose zaštitne maske na mjestima gdje se nalazi više ljudi, često peru ruke toplom vodom i sapunom te uvijek imaju uz sebe dezinficijens i zaštitnu masku. Agencija ne odgovara za stanja nastala nepoštivanjem propisanih mjera od strane putnika.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj