Egipat putovanja

Kolijevka civilizacije i dar rijeke Nil – putovanje u Egipat – jednu od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija! Egipatske piramide, Luksor, Aleksandrija, krstarenje Nilom i uživanje na obalama Crvenog mora samo su neki od razloga zašto odabrati baš ovu zemlju za svoj odmor i avanturu. Na temeljima staroistočne, helenističke i arapske civilizacije razvila se bogata kultura trgovine, ugostiteljstva, zanata i najraznovrsnijeg hedonizma. U svakom mjestu koje posjećujete tržnice vrve od trgovaca koji jedva čekaju cjenkanje, a ulicama se šire mirisi egzotičnih začina i lokalnih specijaliteta, klubovi rade svaki dan do duboko u noć, a domaćini se toliko trude ugoditi vam da se osjećate kao faraoni. Hurgada, veličanstveno i prelijepo odmaralište na Crvenom moru, nekada je bila samo malo ribarsko selo, a danas se s pravom smatra sjevernoafričkom Ibizom. U bilo koje doba godine na raspolaganju su vam egzotične plaže i luksuzni bazeni, kupanje, podvodna istraživanja i svi drugi oblici rekreacije na vodi. Egipat vas sigurno neće razočarati!

Polasci

Putovanja

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Egipat

Informacije vezane za COVID-19:

Putnici moraju imati jedan od sljedećih dokumenata:
1. Isprintan negativan PCR test ili brzi antigenski test napravljen najviše 72 sata prije dolaska. Test mora imati pečat laboratorija koji ga je izdao ili mora imati QR kod.
2. Potvrdu o potpunom procjepljenju najmanje 14 dana prije polaska. Prihvaćena cjepiva su AstraZeneca, Jenssen, Moderna, Pfizer, Sinopharm, Sinovac ili Sputnik V. Potvrda mora biti na arapskom, engleskom ili francuskom jeziku te mora sadržavati QR kod. 
Ove se mjere ne odnose na putnike mlađe od 12 godina. 

Za putovanje u Egipat obavezna je polica putnog zdravstvenog osiguranja.

Napomene o zdravstvenim formalnostima mogu se pronaći na stranicama MVEP-a na idućoj poveznici - http://www.mvep.hr/hr/konzularne-informacije/informacije-o-putovanjima/upozorenja

Putnici su dužni pridržavati se mjera i uputa koje su na snazi u odredišnoj zemlji, kao i u zemljama tranzita te mjera i uputa navedenim u ovom tekstu i na stranicama MVEP-a. Upućujemo sve putnike da se tijekom cijelog putovanja pridržavaju propisanih mjera, kao i svih osnovnih epidemioloških i higijenskih mjera, nose zaštitne maske na mjestima gdje se nalazi više ljudi, često peru ruke toplom vodom i sapunom te uvijek imaju uz sebe dezinficijens i zaštitnu masku. Agencija ne odgovara za stanja nastala nepoštivanjem propisanih mjera od strane putnika.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj