Tajland putovanja

Jungle pleme vas vodi na putovanje na Tajland - zemlja hramova, ukusne hrane i nasmijanih ljudi. 

Upoznajte državu kontrasta. Spoj budizma i užurbanog života; egzotičnih plaža na jugu i džungle na sjeveru; ludog noćnog života i romantičnih zalaska sunca. 

Bangkok, moderna prijestolnica divlje energije, grad koji će Vam pružiti bezbroj mogućnosti. Posjetite Grand Palace - kraljevska palača stara preko 200 godina s najstarijom statuom Bude posutu zlatom. Wat Po, Wat Arun i  Wat Saket su samo neki od hramova koje čine glavno obilježje Tajlanda i njihove povijesti. Uskočite u tuk tuk i odvezite se do nekih od noćnih marketa na kojima možete naći SVE! Egzotično voće, pad thai, voćni šejkovi i tajlandski sladoled su nezaobilazni. Ili upoznajte grad s rijeke i krstarite kanalima Chao Praye. Zgrabite Chang pivo i pridružite se veselim ljudima koji plešu na Khao San road-u , šarenoj ulici punoj suvenira i restorana, koja se navečer pretvara u ludi party. 

Na jugu vas čekaju zadivljujuće i divlje plaže s visokim palmama i  sedefastim pjeskom. Otoci rasuti po Andamanskom moru i Tajlandskom zaljevu. Najznatiželjniji će se uputiti na sjever zemlje u gradić Chang Mai i zaći duboko u Tajlandsku dušu, istražiti rižina polja i ušunjati se u lokalna plemena. 

Pružamo vam mogućnost obići sve najljepše plaže Tajlanda:

- Koh Phangan otok - naš drugi dom, mjesto na kojem je naša tajlandska priča krenula - otok stvoren za hedonizam, yogu, odmor ali i najbolje partye

- Phuket - nezaobilazno mjesto za najbolji noćni provod i klubove, mjesto na kojem je sve dopušteno i dobra energija vlada

- Krabi - mjesto s kojeg možete posjetiti sve najpoznatije lokalitete na Tajlandu od Phi Phi otoka, james Bond otoka i plaža koje ste zamišljali kada ste pomislili na Tajland

- Koh Samui - dragulj koji otkrivamo i u kojem nudimo odličan smještaj za pravi odmor i uživanje

- Chiang Mai - grad u džungli, prepun najljepših hramova, spreman vas upoznati s lokalnim plemenima i sačuvanim običajima Tajlanda

Osmijeh i gostoprimivost tajlanđana vas čeka na svakom uglu. Vjerujete da odlazite na odmor, a čeka Vas putovanje koje će Vam ući pod kožu. Aranžmani za Tajland su za sve generacije pa čak i za putovanja s djecom.

Čekamo Vas u zemlji osmijeha. 

Polasci

Putovanja

Video

Pitanja, odgovori i iskustva

Bangkok je prilično siguran grad, jedino na šta treba obratiti pažnju, kao i u većini gradova na svijetu, su džeparoši. S obzirom na to, sve osobne stvari držite uz sebe, nemojte nositi sav novac sa sobom, putovnicu možete ostaviti u smještaju, a kopiju nositi sa sobom.

 


Cjepivo za Tajland Vam nije potrebno, ali se možete savjetovati sa svojim liječnikom ili institutom za javno zdravlje.


Potrebna Vam je viza da biste ušli na teritorij Tajlanda. Za vizu se aplicira nekih mjesec dana prije početka putovanja. Agencija može posredovati u procesu viziranja ili istu možete sami pribaviti u nadležnom konzulatu. 


Ukoliko želite kupiti lokalnu karticu kako biste imali lakšu komunikaciju, tu kupovinu možete obaviti u marketima “7/11” gdje će Vam radnici vrlo rado pomoći da aktivirate karticu s tajlandskim brojem. 
Ukoliko Vam kartica nije potrebna, svu komunikaciju možete obaviti preko internet, wi-fi je dostupan u svim objektima, od hotela gd,e ćete biti sm,ešteni, do restorana, kafića i barova.


Sigurno ćete se u Bangkoku barem jednom voziti u tuk-tuku i to Vam od srca preporučujemo, jedino na što morate obratiti pažnju je to da Vam torba uvijek bude u krilu. 


Tajland je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija, s mnoštvom turista iz cijelog svijeta. Ne postoje pravila oblačenja na samoj ulici, ali ukoliko planirate posjećivati hramove i palače morali biste imati duge hlače, haljine ili suknje, majice bez dekoltea s kratkim rukavima. Na ovakvim lokalitetima Vam odjeća ne smije biti prozirna ili uska, a prsti na nogama moraju biti prekriveni, pa je najbolje nositi tenisice ili zatvorene sandale. 


Bangkok je grad koji nikada ne spava. Ukoliko volite noćni život i provod do ranih jutarnjih sati na pravom ste mjestu. U ulici Khao San postoji pregršt barova, za svačiji glazbeni ukus, a nemojte se iznenaditi ukoliko Vas nepoznato društvo povuče sa sobom da im se priključite u plesu. Najpoznatiji klubovi su: “Insanity” u kojem ćete pretežno slušati r’n’b ritmove, a tu su i “Sugar club” , “RCA” , “Room 66” , “Levels”. Na Tajlandu se napalaćuje ulaz u sve klubove. 


U Bangkoku se sve dešava na ulici, pa tako i kupovina suvenira. Najbolje je uzimati van turističkih mjesta, jer su cijene niže, ali cjenkanje je neizbježno. U Siamu i Sukhumvitu (kvartovi grada) nalaze se odlični šoping centri opremljeni, kako lokalnim, tako i svjetski poznatim brendovima: Siam Paragon, Platinum, Central world, Siam discovery, Palladium world… Od suvenira možete kupiti mirišljave štapiće, kokosovo ulje, figurice Bude, ukrasne lampione, svilu, tkanina… Ne propustite posjetiti ,,Jim Thompson’’ tvornicu svile.


Potrebna Vam je viza da biste ušli na teritorij Tajlanda. Za vizu se aplicira nekih mjesec dana prije početka putovanja. Agencija može posredovati u procesu viziranja ili istu možete sami pribaviti u nadležnom konzulatu.


Phuket je, pored Bangkoka, najpoznatija destinacija za izlaske na Tajlandu. Phuket nikada ne spava, tako da ćete sigurno na njemu naći klub ili bar koji je baš po Vašem ukusu. Neki od njih su: “Red hot” , “Monsoon” , “Tiger pub” , “Illusion club” , “Funk bar”


Svakako je trošak individualna stvar i ovisi od osobe do osobe, ali prosjek koji putnici troše na ovoj destinaciji je između 300eur i 600eur, u zavisnosti od toga koliko tura traje.


Jedna od prvih misli koja Vam prođe kroz glavu kada čujete Tajland je sigurno masaža. Salone za masažu ćete viđati na svakom koraku, ali ih svakako najviše ima u glavnim ulicama. Cijene se razlikuju prema vrsti masaže koju odaberete i prema vremenu trajanja iste. Cjenovni opseg masaža je od 3eur do 15eur.


Phuket je prilično siguran, jedino na šta treba obratiti pažnju, kao i na svim turističkim destinacijama, su džeparoši. S obzirom na to, sve osobne stvari držite uz sebe, nemojte nositi sav novac sa sobom, putovnicu možete ostaviti u smještaju, a kopiju nositi sa sobom.


Cjepivo za Tajland Vam nije potrebno, ali se možete savjetovati sa svojim liječnikom ili institutom za javno zdravstvo.


Ukoliko želite da kupite lokalnu karticu kako biste imali lakšu komunikaciju, tu kupovinu možete obaviti u marketima “7/11” gdje će Vam radnici vrlo rado pomoći da aktivirate karticu s tajlandskim brojem. 

Ukoliko Vam kartica nije potrebna, svu komunikaciju možete obaviti preko interneta, wi-fi je dostupan u svim objektima, od hotela gdje ćete biti smješteni, do restorana, kafića i barova.


Preporučuje se brižljivo čuvanje osobnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava i kao takva kažnjiva zakonom i zatvorom.


Za Phuket Vam ne treba ništa specifično od odjeće, potrebno je da sa sobom nosite samo ljetnu i garderobu za plažu.


Tajland slovi za sigurnu zemlju. Svakako je preporučljiva briga o novcu i osobnim stvarima.


Cijepivo nije obvezno. Naši putnici individualno odlučuju žele li se cjepiti ili ne. Najbolje je nazvati Institut za Javno zdravstvo Dr Andrija Štampar i provjeriti. Ukoliko ste u dogovoru sa svojim doktorom odlučili da pijete lijekove protiv malarije, ponesite i njih na putovanje. Preporučujemo da sa sobom ponesete nešto od lijekova za svaki slučaj: probiotike, za prehladu, bolove ili temperaturu, kao i lijekove za redovnu terapiju ako je imate. Takođre, ponesite Autan ili neko slično sredstvo protiv komaraca.


Za putovanje na Koh Pangan neophodno je da se prije samog putovanja vizirate u Konzulatu Tajlanda. Viziranje možete sami završiti ili uz posredstvo naše agencije (usluga viziranja). Od dokumenata je potrebno:

 1. putovnica važnosti najmanje 6 mjeseci od povratka s putovanja (dobro provjeriti datum)
 2. kopija prve stranice putovnice gdje se nalazi slika
 3. jedna fotografija veličine kao za putovnicu (4x 6cm) s bijelom pozadinom
 4. kopija avio karte (agencija osigurava)
 5. ispunjen formular (agencija osigurava nepopunjen formular)
 6. 265 kuna cijena vize (35€) (+ 100kn za uslugu viziranja od strane naše agencije)

Lokalni broj možete kupiti u 7/11 marketima. Radnici vam na licu mjesta izvrše registraciju i aktivaciju broja. 
WI-FI je dostupan u većini objekata (restorana, kafića, hotela).


Prije dolaska na Koh Pangan pripremite sumu novca koju ste planirali potrošiti u lokalnoj valuti jer je na otoku kurs lošiji, mjenjačnice ne rade sve vrijeme i ima ih veoma malo na otoku, a bankomat postoji samo u Tong Sala i na Haad Rin plaži.


Ne.


Najbolja mjesta za izlazak:

Rasta bar 
Cactus bar –Haad Rin
Amsterdam bar
Top Rock bar
Full moon/Jungle/Half moon party (datume odrzavanja provjeriti na internetu)
360 skybar


Na Krabiu je sigurno, ali obavezno treba obratiti pažnju na đeparoše. Prema tome, svoje osobne stvari uvijek držite uz sebe, nemojte nositi sa sobom putovnicu (možete nositi kopiju) i sav novac. Krabi je jedna od najposjećenijih destinacija Tajlandu, pa samim tim i jedna od najsigurnijih.


Za putovanje na Krabi neophodno je da se prije samog putovanja vizirate u Konzulatu Tajlanda. Viziranje možete sami završiti ili uz posredstvom naše agencije (usluga viziranja). Od dokumenata je potrebno:

 1. putovnica važnosti najmanje 6 mjeseci od povratka s putovanja (dobro provjeriti datum)
 2. kopija prve stranice putovnice gdje se nalazi slika
 3. jedna fotografija veličine kao za putovnicu (4x 6cm) s bijelom pozadinom
 4. kopija avio karte (agencija osigurava)
 5. ispunjen formular (agencija osigurava nepopunjen formular)
 6. 265 kuna cijena vize (35€) (+ 100kn za uslugu viziranja od strane naše agencije)

Cijepivo nije obvezno. Naši putnici individualno odlučuju žele li se cjepiti ili ne. Najbolje je nazvati Institut za Javno zdravstvo Dr Andrija Štampar i provjeriti. Ukoliko ste u dogovoru sa svojim doktorom odlučili da pijete lijekove protiv malarije, ponesite i njih na putovanje. Preporučujemo da sa sobom ponesete nešto od lijekova za svaki slučaj: probiotike, za prehladu, bolove ili temperaturu, kao i lijekove za redovnu terapiju ako je imate. Takođre, ponesite Autan ili neko slično sredstvo protiv komaraca.


Lokalni broj se može kupiti u 7/11 (Seven eleven) marketima, gdje će osoblje marketa prilikom kupovinenapraviti registraciju i aktivaciju broja uz putovnicu. Sve kartice funkcioniraju tako što se aktivira paket putem sms-a, koji, ovisnoi od uplaćene količine novca, daje određeni broj gigabajta za internet i određeni broj sms poruka i poziva. WI-FI je dostupan u većini objekata (restorani, kafići, hoteli).


Preporučuje se brižljivo čuvanje osobnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava i kao takva kažnjiva zakonom i zatvorom.


Kod obilaska kulturno – povijesnih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja. Ako bilo što zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve možete kupiti na destinaciji.


1. Chang club
2. Loft bar
3. Boogie bar
4. Thailandia pub
5. RCA barovi
6. Full Moon bar


U Chiang Maiu je sigurno, ali obavezno treba obratiti pažnju na đeparoše. Prema tome, svoje osobne stvari uvijek držite uz sebe, nemojte nositi sa sobom putovnicu (možete nositi kopiju) i sav novac.


Cjepivo nije obvezno. Naši putnici individualno odlučuju žele li se cjepiti ili ne. Najbolje je nazvati Institut za Javno zdravstvo Dr Andrija Štampar i provjeriti. Ukoliko ste u dogovoru sa svojim doktorom odlučili da pijete lijekove protiv malarije, ponesite i njih na putovanje. Preporučujemo da sa sobom ponesete nešto od lijekova za svaki slučaj: probiotike, za prehladu, bolove ili temperaturu, kao i lijekove za redovnu terapiju ako je imate. Takođre, ponesite Autan ili neko slično sredstvo protiv komaraca.


Za putovanje u Chiang Mai neophodno je da se prije samog putovanja vizirate u Konzulatu Tajlanda. Viziranje možete sami završiti ili uz posredstvo naše agencije (usluga viziranja). Od dokumenata je potrebno:

 1. putovnica važnosti najmanje 6 mjeseci od povratka s putovanja (dobro provjeriti datum)
 2. kopija prve stranice putovnice gdje se nalazi slika
 3. jedna fotografija veličine kao za putovnicu (4x 6cm) s bijelom pozadinom
 4. kopija avio karte (agencija osigurava)
 5. ispunjen formular (agencija osigurava nepopunjen formular)
 6. 265 kuna cijena vize (35€) (+ 100kn za uslugu viziranja od strane naše agencije)

Lokalni broj se može kupiti u 7/11 (Seven eleven) marketima, gdje će osoblje marketa prilikom kupovinenapraviti registraciju i aktivaciju broja uz putovnicu. Sve kartice funkcioniraju tako što se aktivira paket putem sms-a, koji, ovisnoi od uplaćene količine novca, daje određeni broj gigabajta za internet i određeni broj sms poruka i poziva. WI-FI je dostupan u većini objekata (restorani, kafići, hoteli).


Preporučuje se brižljivo čuvanje osobnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Prilikom vožnje u tuk-tuku torbu uvijek držite u krilu. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava i kao takva kažnjiva zakonom i zatvorom.


Kod obilaska kulturno – povijesnih znamenitosti, konkretno hramova i Kraljevske palače, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena (majice kratkih rukava bez dekoltea, dugačke i hlače i suknje), tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja. Ako bilo što zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve možete kupiti na destinaciji. Chiang Mai se nalazi u planinskom djelu zemlje i u blizini džungle, pa preporučujemo da imate nešto toplije od odjeće (dugi rukavi i nogavice).


U starom gradu se nalazi mnoštvo barova kao i u ulici Loi Kroh road. Neki od njih su: Differ club, Take it club…

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Tajland

Informacije vezane za COVID-19

Putnici koji su cijepljeni moraju imati potvrdu kojom se dokazuje da su cijepljeni s obje doze cjepiva (ili jednom, u slučaju cjepiva Janssen). Posljednja doza mora biti primljena najmanje 14 dana prije putovanja na Tajland. Djeca u dobi 5-17 godina, koja putuju s roditeljima, ne moraju biti cijepljena.  

Putnici koji su preboljeli COVID-19 te primili najmanje jednu dozu cjepiva moraju imati potvrdu kojom se potvrđuje da su preboljeli COVID-19 te potvrdu da su se cijepili.

Za cijepljene putnike potrebni su sljedeći dokumenti: valjana putovnica i Thailand Pass (https://tp.consular.go.th/). Putnici također moraju imati policu osiguranja s pokrićem od najmanje 10.000 dolara.  

Necijepljeni putnici moraju imati negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 72 h prije putovanja. Test se mora uploadati u Thailand Pass sustav. Iznimka su putnici mlađi od 6 godina koji putuju s roditeljima. Putnici u dobi 6-18 godina mogu imati i jednu dozu cjepiva, primljenu najmanje 14 dana prije putovanja. 

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI
Tajland, službeno Kraljevina Tajland, je država u jugoistočnoj Aziji; na jugozapadu izlazi na Andamansko more (dio Indijskog oceana), a na jugoistoku na Tajlandski zaljev (dio Južnog kineskog mora). Graniči na zapadu s Mjanmarom (Burmom), na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom.
Površina zemlje: 513,120 km2, 51. po veličini u svijetu;
Broj stanovnika: 67,97 milijuna stanovnika
Glavni grad: Bangkok (9,27 milijuna stanovnika)
Državljanstvo: Tajlanđani (95.9%), manje etničke skupine: Burmanci 2%, ostali 1,3%;
Službeni jezik: Thai; Engleski je drugi po važnosti i stupnju korištenja;
Vjeroispovijest: Budistički (93.6% Budista, 4.5% Muslimana, 1.2% kršćana)

2. VIZA
Viza se izrađuje u tajlandskoj ambasadi u Budimpešti.
Dokumentacija potrebna za izradu vize je sljedeća:
Putovnica koja mora vrijediti još 6 mjeseci nakon dolaska na Tajland
Ispunjen formular za prijavu za vizu  
2 slike kao za putovnicu  
Potvrda o uplati naknade za izradu vize  
Cijena vize je 35€ + troškovi dostave

3. VREMENSKA ZONA
Vremenska zona je UTC +7, znači 6 sati unaprijed u odnosu na Hrvatsku

4. KLIMA
U Tajlandu prevladava tropska monsunska klima. Kišovita sezona traje od sredine Svibnja do Listopada, dok je suha sezona u razdoblju od studenog do travnja. Temperatura je ljetna (visoka) tijekom cijele godine. Registrirane temperature kreću se između najniže 20 °C i najviše 38 °C. Zbog visoke vlažnosti zraka niže temperature teško se podnose. Na sjeveru je vlažnost zraka značajno manja, a klima blaža. Jugozapadni monsuni koji stižu između svibnja i srpnja (izuzev na jugu) signaliziraju dolazak kižne sezone (Rueda fon). Ona traje do listopada i oblaci reduciraju temperaturu. Vlaga zraka u to vrijeme je visoka. Studeni i prosinac označavaju dolazak suhe sezone i noćne temperature u predjelima s velikom nadmorskom visinom mogu povremeno pasti I do razine blagog mraza. Temperature počinju rasti u siječnju, kada mogu dosegnuti i 40 ° C.

5. HRANA I PIĆE
Hrana je vrlo raznovrsna, takoreći tipično azijska. Ima puno riže, ribe, nudli, piletine, voća i povrća. Thai kuhinja spada među najbolje kuhinje svijeta i proizvod je tradicionalnog istočnjačkog, ali i sve češće i zapadnog kulinarskog utjecaja. Obilježja te egzotične kuhinje su čili papričice, češnjak, korijander, tajlandski bosiljak, limeta, metvica, limunova trava, galangal, tamarind i maštoviti curry - crveni, zeleni i žuti - mašaman curry, ali i kombinacija riže, kokosa, banane, ananasa, papaje, manga, kikirikija, mesa, lignji, škampa i morskih plodova. Specijalitet tajlandske kuhinje je Pad Thai - jelo od rižinih nudli, povrća, mesa i obogaćeno tajlandskim začinima. Osim toga, na Tajlandu možete probati razne juhe, uprženu rižu s dodacima i razne egzotične kombinacije slanog i slatkog, mesa i voća. Vodite računa ako ne jedete ljuto da to naglasite konobaru, jer je čili jako zastupljen u tajlandskoj hrani. Ulična hrana je, prema mišljenju mnogih, najukusnija, a imate i veliki broj restorana domaće i internacionalne kuhinje, tako da nećete ostati gladni. Hrana je jako povoljna.
Svježe voće i cijeđene voćne sokove ćete naći na svakom koraku, i to po vrlo povoljnim cijenama. Za ljubitelje slatkiša, tu su Mango sticky rise (Mango sa slatoim rižom) i Roti - neka vrsta palačinke.
Bitno je napomenuti da vodu obavezno treba piti flaširanu!

6. ZDRAVSTVENA SITUACIJA
Cijepljenje nije obavezno. Naši putnici individualno odlučuju da li se žele cijepiti ili ne. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i provjeriti. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike), Aspirin ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u ljekarnama tamo. Također, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro ponijeti i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca, iz iskustva, njihova sredstva su jača pa to možete kupiti u Bangkoku.

Zdravstvene institucije:
Bumrungrad International Hospital u Bangkoku (tel. +662.667 1000 www.bumrungrad.com
Phuket International Hospital (+ 6676249-400 www.phuket-inter-hospital.co.th

7. OSIGURANJE
Nije obavezno ali je svakako preporučljivo. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas do 5 dana pred putovanje. Surađujemo s Allianz osiguranjem, a sve opcije i cijene osiguranja možete dobiti upitom na naš mail.

8. SIGURNOST I PRAVILA PONAŠANJA
Na Tajlandu je 01. travnja 2015. godine ukinuto izvanredno stanje. Situacija na Tajlandu je generalno stabilna i mirna. Građanima, ukoliko su u posjeti Tajlandu, savjetuje se da budu oprezni. Preporuča se brižljivo čuvanje osobnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom, i zatvorom.

9. ODJEĆA
Spakirajte što manje stvari! Svuda možete prati rublje. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, rublje vam brzo bude gotovo i lijepo ga operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam hoodica ili neka lagana jakna i neke duge nogavice za sjever kada budete išli u Chang Mai, pošto navečer bude hladnije. Ponesite neke udobne tenisice za treking. Kod obilaska kulturno - povijesnih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja.
Ako bilo što zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate kupiti.

10. LOKALNA VALUTA
Što se novca tiče, odnos dolara i eura na Tajlandu je vrlo sličan kao i kod nas, tako da ako imate eure, nema potrebe da ih mijenjate, oni će vam biti ok za Tajland. Opet, ako imate dolare i to je sasvim u redu, jer ćete svakako svuda morati mijenjati novac i plaćate u lokalnoj valuti. Lokalna valuta je tajlandski bat i trenutni odnos eura i bata je oko 1 € = 37 THB, i dolara i bata je 1 $ = 35 THB.
Za sve fakulativne izlete potrebno je oko 150 eura. Dugovanje tj. dio aranžmana koji se plaća na putovanju plaćate u eurima.

11. KREDITNE KARTICE I BANKOMATI
Bankarski sustav je jako razvijen, tako da ćete brojne banke i bankomate naći na svakom koraku. Provizija za korištenje bankomata se kreće oko 180 - 200 BHT (6 eura), ali za točnu visinu provizije bi trebalo provjeriti s matičnom bankom. Naša preporuka je ponijeti gotovinu.
Korištenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema s blokiranjem kartice. Mjenjačnice također imate na svakom koraku, dostupne tijekom cijelog dana

12. STRUJA, INTERNET I KOMUNIKACIJA
Naše mobilne mreže funkcioniraju na Tajlandu, a svakako možete i kupiti lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smještajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt s obitelji i prijateljima.

13. DRUGE NAPOMENE
U posljednjih 10 godina kraljevina Tajland postala je obećana zemlja za sve one koji vjeruju u alternativnu medicinu. Zato možete posjetiti neki od mnogih spa centara, pohađati tečaj meditacije i utrenirati vaš um i tijelo da postanu opušteni. Tu je i čuvena tajlandska masaža (Thai), koja je postala popularna u cijelom svijetu. Salone masaže ćete naći na svakom koraku i to po jako povoljnim cijenama.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj