Bali putovanja

Putovanje na Bali nikad nije bilo bliže! Možete odabrati kombinacije Bali Akcija ili Bali Kružna Tura. Izbor je na vama, a cijena za Bali je nevjerojatna kao i sam otok.

Java na zapadu i Lombok na istoku okružuju ovu indonezijsku provinciju sa središtem u Denpasaru. Bali je fascinantnan otok s izobiljem rižinih polja, kokosovih palmi, kave, kakaa i duhana… 

Fenomenalne plaže i nevjerojatna boja mora – destinacija Bali

Otok Bali jedan je od 17.508 otoka koje Republika Indonezija ponosno nosi pod svojim imenom. Prije Drugog svjetskog rata bio je pod vlašću Nizozemske, a tada ga zauzimaju Japanci. Ime otoka Bali znači i „jutro svijeta“, „otok bogova“ i  „posljednji raj na zemlji“. 

Bali je smješten u predjelu ekvatora – stotine kilometara duge pješčane plaže i veliki valovi predstavljaju mamac za hedoniste i surfere. U unutrašnjosti otoka prelazit ćemo rižina polja, riječne brzace, penjati se na vulkanske kratere visine preko 3000 m, čekati izlazak sunca s pogledom na vulkan Agung, zavlačiti se u pećine i tropske šume. Na Baliju postoji šest vulkanskih kupa i dvije tektonske ploče. Bit ćemo okruženi prelijepom prirodom u kojoj živi oko 280 vrsta ptica, zbog čije se pjesme, u kombinaciji s mirisima otoka, osjećamo kao da smo u raju. 

Balinežani su druželjubiv i ugodan narod, čija kalendarska godina broji samo 210 dana, a žive za ceremonije i proslave u kojima je balinežanski ples uvijek u središtu zbivanja. Otok se odlikuje raskošnom hinduističkom arhitekturom, a svaka kuća posjeduje privatni hram ukrašen šarenim reljefnim elementima i skulpturama odjevenima u sarong

Gdje se može popiti najskuplja kava na svijetu? Baš ovdje, na Baliju!

Idemo na Bali putovanje nasmijani! Dok promatramo najljepše zalaske sunca Indijski ocean pruža nam osjećaj mira. Bali sezona traje gotovo cijele godine, a aranžman je pogodan i za putovanje s djecom. Krenimo zajedno u avanturu. 

Polasci

Putovanja

Video

Pitanja, odgovori i iskustva

Iako je Bali prelijepa i popularna destinacija za odmor, treba voditi računa od krađa. Svoje dragocjenosti čuvajte i ne ostavljajte bez nadzora. 


1. Seminyak plaža- 5 km duge zlatne plaže, bogate barovima i odličnim restoranima.
2. NuaDua plaža- prelijepa bijelo pudersata plaža je pogodna za obitelji ali i za avanturiste koji žele probaju u nekom od vodenih sportova koje nudi upravo ova plaža.
3. Jimbaran Bay- je pogodna za ljubitelje morske hrane i zalaska sunca.
4. Plaža Amed- je pravo mjesto za ljubitelje ronjenja i za istraživanje morskog svijeta.
5. Bingin plaža- odlična je za surfere i s boho energijom.


Carinski propisi ne nalažu obavezno cijepljenje, ali Vam savjetujemo da kontaktirate Institut za javno zdravstvo i provjerite.


Preporučujemo Vam neke od sljedećih mjesta za masažu: 
-Carla spa Ubud 
-Midas spa Ubud

Oba salona se nalaze u centru Ubuda i u svojoj ponudi imaju tradicionalnu balinežansku masažu.

Cijena masaže ovisi o vrsti masaže i dužini trajanja, uglavnom se kreću u rasponu od 100 000-400 000 rp.


Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za Bali.


Lokalni broj se moze pronaći u marketima mini mart, cirkle k. Zamolite radnika da Vam pomognu s registracijom i aktivacijom broja. Cijena lokalne kartice se kreće u rangu od 170 000-400 000rp.


Vaše putovanje planirajte tako da se datumi ne poklapaju s praznikom Nyepi. U vrijeme tih dana je sve na Baliju, pa čak i zračna luka, zatvoreno. Uvijek se prikladno obucite, pokrivajući ramena i koljena, i ponašajte se na odgovarajući način tijekom posjete hramovima.


Od odjeće vam savjetujemo da poneste ljetnu odjeću. Za ulazak u hramove je neophodno da imate sarang, posebne marame koje prekrivaju noge, vrijedi i za muškarce i za žene. Možete ih nabaviti na Baliju.


Od odjeće vam savetujemo da poneste ljetnu odjeću. Za ulazak u hramove je neophodno da imate sarang, posebne marame koje prekrivaju noge, vrijedi i za muškarce i za žene. Možete ih nabaviti na Baliju. 


Na Ubud Art Marketu možete pronaći prekrasne svilene šalove, ručno tkane torbe, košare ili kape i mnoge druge ručno rađene predmete.

Ako ste na odmoru na Baliju, Ubud Art Market je sjajno mjesto za kupovinu suvenira koje će te ponijeti kući.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj