Bali putovanja

Putovanje na Bali je nikad bliže! Bali akcija ili Bali Ubud kombinacija. Izbor je na vama, a cijena za Bali je nevjerojatna kao i sam otok.

Java na zapadu i Lombok na istoku okružuju indonežanska provinciju sa središtem u Denpasaru, fascinantnan otok s izobiljem riže, kokosove palme, kave, kakaa i duhana… 

Fenomenalne plaže i nevjerojatna boja mora - destinacija Bali

Otok Bali je jedan od 17.508 otoka koje Republika Indonezija s ponosom predstavlja.  Bio je pod vlašću Nizozemske, sve dok ga tijekom Drugog svjetskog rata nisu zauzeli Japanci.  Ime otoka Bali znači i „Jutro svijeta“, „Otok bogova“ i  „Posljednji raj na zemlji“. 

Smješten u predjelu ekvatora - stotine kilometara duge pješčane plaže i veliki valovi, predstavljaju mamac za hedoniste i surfere. U unutrašnjosti otoka prelazit ćemo rižina polja, riječne brzake, penjati se na vulkanske kratere visine preko 3000m, čekati izlazak sunca s pogledom na vulkan Agung, zavlačiti u pećine i tropske šume. Na Baliju postoji šest vulkanskih kupa i dvije tektonske ploče, okruženi prelijepom prirodom u kojoj živi oko 280 vrsta ptica čija pjesma u kombinaciji s mirisima otoka čini da se osjećamo kao u raju. 

Druželjubiv i ugodan narod čija kalendarska godina broji samo 210 dana, žive za ceremonije i proslave gdje je balinežanski ples uvijek u centru dešavanja. Raskošna hinduistička arhitektura gdje svaka kuća posjeduje privatni hram dekoriran šarenim reljefnim elementima i skulpturama odjevenih u sarong dominiraju Balijem. 

Idemo na Bali putovanje nasmijani i dok promatramo najljepše zalaske sunca Indijski ocean nam daje mir. A gdje je naskuplja kava na svijetu? Baš tu, na otoku Bogova.

Bali sezona je gotovo cijele godine i aranžman je pogodan i za putovanje s djecom. Krenimo zajedno u avanturu. 

 

Polasci

Putovanja

Video

Pitanja, odgovori i iskustva

Iako je Bali prelijepa i popularna destinacija za odmor, treba voditi računa od krađa. Svoje dragocjenosti čuvajte i ne ostavljajte bez nadzora. 


1. Seminyak plaža- 5 km duge zlatne plaže, bogate barovima i odličnim restoranima.
2. NuaDua plaža- prelijepa bijelo pudersata plaža je pogodna za obitelji ali i za avanturiste koji žele probaju u nekom od vodenih sportova koje nudi upravo ova plaža.
3. Jimbaran Bay- je pogodna za ljubitelje morske hrane i zalaska sunca.
4. Plaža Amed- je pravo mjesto za ljubitelje ronjenja i za istraživanje morskog svijeta.
5. Bingin plaža- odlična je za surfere i s boho energijom.


Carinski propisi ne nalažu obavezno cijepljenje, ali Vam savjetujemo da kontaktirate Institut za javno zdravstvo i provjerite.


Preporučujemo Vam neke od sljedećih mjesta za masažu: 
-Carla spa Ubud 
-Midas spa Ubud

Oba salona se nalaze u centru Ubuda i u svojoj ponudi imaju tradicionalnu balinežansku masažu.

Cijena masaže ovisi o vrsti masaže i dužini trajanja, uglavnom se kreću u rasponu od 100 000-400 000 rp.


Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za Bali.


Lokalni broj se moze pronaći u marketima mini mart, cirkle k. Zamolite radnika da Vam pomognu s registracijom i aktivacijom broja. Cijena lokalne kartice se kreće u rangu od 170 000-400 000rp.


Vaše putovanje planirajte tako da se datumi ne poklapaju s praznikom Nyepi. U vrijeme tih dana je sve na Baliju, pa čak i zračna luka, zatvoreno. Uvijek se prikladno obucite, pokrivajući ramena i koljena, i ponašajte se na odgovarajući način tijekom posjete hramovima.


Od odjeće vam savjetujemo da poneste ljetnu odjeću. Za ulazak u hramove je neophodno da imate sarang, posebne marame koje prekrivaju noge, vrijedi i za muškarce i za žene. Možete ih nabaviti na Baliju.


Od odjeće vam savetujemo da poneste ljetnu odjeću. Za ulazak u hramove je neophodno da imate sarang, posebne marame koje prekrivaju noge, vrijedi i za muškarce i za žene. Možete ih nabaviti na Baliju. 

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj