Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar je otočna zemlja smještena u Indijskom oceanu, jugoistočno od afričkog kontinenta. Glavni grad je Antananarivo.

Ova zemlja je poznata po svojoj jedinstvenoj bioraznolikosti i bogatoj kulturi. Geografski, Madagaskar je četvrti po veličini otok na svijetu, sa raznolikim pejzažima koji uključuju tropske prašume, planine, pustinje i obalu sa prelijepim plažama. Otok je dom za mnoge endemske biljne i životinjske vrste, što ga čini jednim od najvažnijih područja za očuvanje bioraznolikosti na svijetu. 

Ljudi Madagaskara, poznati kao Malagasi, potiču iz različitih etničkih grupa koje su se tokom vijekova doseljavale na otok, uključujući i afričke, azijske i polinežanske utjecaje. Ova raznolikost se ogleda u jezicima, kuhinji, muzici i tradicijama Malagasija. Ekonomija Madagaskara se zasniva na poljoprivredi, pri čemu su najvažniji usjevi riža, kava, vanilija i začini. 

Madagaskar je poznat i po svojim jedinstvenim turističkim atrakcijama, uključujući nacionalne parkove sa divljim životinjama poput lemura i baobaba, prelijepe plaže duž obale, kao i kulturne atrakcije poput tradicionalnih sela i povijesnih lokaliteta.

Polasci

Putovanja