Šri Lanka Nova godina iz Zagreba

Šri Lanka Nova godina iz Zagreba

cijena od
1.895
EUR ,00
sada od
1.795
EUR ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Dočekajte nezaboravnu Novu godinu na Šri Lanci s Jungle ekipom!

Vodimo vas na putovanje u egzotičnu i posebnu zemlju koju zovu biserom Indijskog oceana. Šri Lanka je bogata predivnim plažama, nevjerojatnom prirodom i dugom tradicijom i kulturom. Vodimo vas na druženje s ljubaznim lokalnim stanovništvom, u istraživanje šuma centralnog dijela otoka, obilaske poznatih budističkih hramova, lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, branje i degustaciju čaja, hranjenje slonova, masaže na plažama uz zalazak sunca, surfanje...


Ruta
Zagreb
Doha
Colombo
Sigirija
Kandy
Nuwara Eliya
Ella
Mirissa
Unawatuna
Mirissa
Unawatuna
Colombo
Doha
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Šri Lanka
Kod putovanja
LK6
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 25 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 23. 12. 2024

Okupljanje grupe u zračnoj luci u Zagrebu dva i pol sata prije leta. Let za Colombo s presjedanjem u Dohi.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama, te 25 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Colombo s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Zagreb
 • Doha

Dolazak u Colombo. Dobrodošli na otok okusa, bivši Cejlon, današnju Šri Lanku, zemlju čaja, dragog kamenja, nasmijanih ljudi, svile...Po dolasku, transfer do našeg prvog odredišta, Sigiryje! Po dolasku u Sigiryju uživamo u piću dobrodošlice - Kraljevski hladni kokos! Slobodno vrijeme. Navečer nas čeka božićna gala večera u smještaju.

Prijevoz

 • Transfer od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel u Sigiriji 1 noć

Mjesto

 • Colombo
 • Sigirija

Dan rezerviran za ranojutarnje avanture - izlazak sunca na nevjerojatnoj stijeni Pidurangala koja je nastala vulkanskom erupcijom i koja je predstavljala utočište za veliki broj svećenika čak 2.500 godina. Hram na stijeni izgrađen je u vrijeme kralja Kasapije s idejom da preseli sve monahe s Lavlje stijene baš ovdje kako bi mogao dalje graditi svoje kraljevstvo. Nakon toga idemo na safari džipovima u nacionalni park Minneriya - dom velikog broja vrsta životinja, jelena, leoparda, bizona, krokodila, medvjeda i naravno slonova - čak njih 700! Ovo mjesto poznato je po migraciji ovih prelijepih i velikih stvorenja. Nakon dana ispunjenog magičnim aktivnostima, upuštamo se u jedan veliki pothvat- penjanje na Lavlju stijenu. Uživamo u nevjerojatnom pogledu i prelamanjima boja dok se sunce gubi na horizontu. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel u Sigiriji 1 noć

Mjesto

 • Sigirija

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka, posjećujemo kompleks hramova u špiljama u Dambulli koje se nalaze na UNESCO- ovoj listi zaštićene svjetske baštine. Ovo su najveći i najbolje očuvani hramovi u špiljama na području Šri Lanke. Stijene se uzdižu u visinu od 160 metara, a u sebi čuvaju 5 špilja koje su oslikane i čuvaju mnogobrojne kipove Bude, kao i kraljeva Šri Lanke i hindu bogova. Hramovi u špiljama potječu iz 1. stoljeća prije Krista. U podnožju stepenica koje vode do špilja nalazi se Zlatni hram – velika šarena, pomalo kičasta građevina s golemim zlatnim sjedećim Budom od čak 30 metara. Na stepenicama podno hrama susrećemo male slatke prodavačice lotosa i ljiljana, čitače dlanova, neumorne prodavače magneta, ponekog krotitelja zmija s kobrama i pitonima i zaljubljene parove. Nakon toga idemo u rezervat za slonove Pinnawala gdje ćemo uživati u druženju s ovim pametnim životinjama. Posjetitelji ovog sela u većini slučajeva imaju priliku nahraniti slonove i gledati kako se kupaju u obližnjoj rijeci. Transfer do Kandyja.

Smještaj

Hotel u Kandyju 1 noć

Mjesto

 • Sigirija
 • Kandy

Hrana

 • Doručak × 1

Buđenje uz komešanje majmuna na našim terasama! Kandy je grad u samom srcu otoka, opasan džunglom. Njegovi glavni stanovnicu su majmuni, dugorepi makakiji. S ovim čupavim nevaljcima ćemo se družiti na dnevnom nivou. Nakon doručka prvo posjetiti poznati Ambuluwawa toranj visok 48m. Penjemo se spiralnim stepenicama do vrha i uživamo u nestvarnom pogledu. Nakon toga se vraćamo u Kandy i idemo u obilazak - lokalna tržmica, gradski trg, šetnja oko jezera... Nakon šetnje kroz grad, idemo u obližnji botanički vrt Peradenija, koji je najljepši botanički vrt Šri Lanke. Kraljevske palme, vrt orhideja, viseći mostovi, zalutali varani i još mnogo toga... Usput ćemo posjetiti i tvornicu za obradu dragog i poludragog kamenja. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel u Kandyju 1 noć

Mjesto

 • Kandy

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka, napuštamo smještaj. Transfer do sljedećeg odredišta - Nuwara Eliya. Grad svjetlosti, mala britanska kolonija okružena najzelenijim plantažama čaja. Šri Lanka kakvu viđamo na razglednicama! Na putu do Nuwara Eliya posjećujemo plantažu čaja i upijamo sve te prizore po kojima je Šri Lanka poznata. Pomažemo u branju, prolazimo cijeli proces proizvodnje čaja od branja pupoljaka do ispijanja šalice u starom britanskom stilu. Nakon toga krećemo na najljepšu i najuzbudljiviju vožnju vlakom do mjesta Ella. Čeka nas najfotogeničnija i najpoznatija vožnja vlakom, pejzaži kao iz bajke koji se ne smiju propustiti. Nekoliko sati vožnje, smještaj u hotel.

Smještaj

Hotel u Elli 1 noć

Mjesto

 • Nuwara Eliya
 • Ella

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka krećemo prema plaži, točnije gradu Mirissa. Na putu nas čeka uspon na Mali Adamov vrh. Nakon kratkog uspona uživat ćemo u nestvarnoj prirodi i pogledu koji se pruža s visine. U nastavku dana obilazimo i Nine Arch Bridge, remek-djelo kolonijalne arhitekture, smješteno u džungli i vodopad Rawana. Nastavak vožnje do Unuwatune. Smještaj u hotel.

Smještaj

Hotel u Unawatuni 1 noć

Mjesto

 • Mirissa
 • Unawatuna

Hrana

 • Doručak × 1

Budimo se na jugu otoka. Nakon vožnje do Mirisse, započinjemo istraživanje južne obale fotografiranjem na poznatom Brdu Palmi. Nakon toga idemo do sela Weligama da vidimo poznate ribare na štapovima u moru. Jedno od najboljih mjesta na svijetu za promatranje kitova je Mirissa, posebno za vidjeti plave kitove, najveće i najpoznatije morske sisavce. Ovdje ih imamo priliku promatrati u njihovom prirodnom okruženju. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel u Unawatuni 1 noć

Mjesto

 • Mirissa
 • Unawatuna

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka odlazimo u rudnik dragog kamena moonstonea, po kojem je Šri Lanka nadaleko poznata. Ovaj dragi kamen je moguće naći samo na ovom mjestu, tj. ovaj je rudnik jedini prirodni izvor moonestonea na cijelom svijetu. Sljedeća stanica nam je Muzej tsunamija podignut u sjećanje na tsunami koji je 2004. pogodio Šri Lanku te se smatra jednom od najvećih prirodnih katastrofa s kojima se otok ikada suočio, budući da su mnogi obalni gradovi bili izravno pogođeni. Kasnije odlazimo na farmu kornjača. Susret s ovim lijepim stvorenjima svakako će vas uveseliti. Sljedeća aktivnost je vožnja katamaranima po zelenoj laguni. Divit ćemo se prirodi ovog mjesta. Obići ćemo i mali kolonijalni gradić Galle, koji krasi nizozemska arhitektura i pregršt malih umjetničkih galerija i mirnih kafića. Obilazimo tvrđavu, džamiju, svjetionik, lokalni zatvor i sud, stare katoličke i protestantske crkve u samom srcu tvrđave. Potom ćemo posjetiti čuveni budistički hram koji je dostupan samo s jezera. Povratak u smještaj. Novogodišnja gala večera i doček Nove godine! 🥳🎉🎊�

Smještaj

Hotel u Unawatuni 1 noć

Mjesto

 • Unawatuna

Hrana

 • Doručak × 1

Slobodan dan u Unuwatuni za uživanje i odmor.

Smještaj

Hotel u Unawatuni 1 noć

Mjesto

 • Unawatuna

Hrana

 • Doručak × 1

Napuštamo smještaj i opraštamo se od otoka uz panoramski obilazak betonske džungle - Colombo! Užurbana azijska metropola, betonska džungla koja nikada ne spava. Ludilo na ulici, rikše jure kao u igrici, tržnice posvuda, neboderi i parkovi. Transfer do zračne luke.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke

Mjesto

 • Unawatuna
 • Colombo

Hrana

 • Doručak × 1

Let za Dohu u ranojutarnjim satima. Dolazak u Dohu i let za Zagreb. Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Colombo – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Doha
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 100 eura, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Hotel u Sigiriji Primjer 2 noći
Hotel u Kandyju Primjer 2 noći
Hotel u Elli Primjer 1 noć
Hotel u Unawatuni Primjer 4 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama, te 25 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Colombo s uključenim pristojbama
 • Transfer od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Colombo – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Hrana

9 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku
 • Doplata za božićnu i novogodišnju gala večeru

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Viza za Šri Lanku – $50 + 15 eura usluga agencije
 • Fakultativni izlet – Whale watching

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Whale watching

Whale watching
Cijena: 100,00 USD

Jedno od najboljih mjesta na svijetu za promatranje kitova je Mirissa, posebno za vidjeti plave kitove, najveće i najpoznatije morske sisavce. Ovdje ih imamo priliku promatrati u njihovom prirodnom okruženju.
Promatranje kitova u Mirissi je jedna od cjelogodišnjih atrakcija u Šri Lanci. Ovi šarmantni divovi u dubokim plavim vodama spadaju u kategoriju morskih sisavaca. Kitovi žive samo u slanim vodama koje pomažu kitovima da se brzo oporave od ozljeda i budu otporni na bolesti. Mirissa, posebno točka Dondra, izvanredno je mjesto za uočavanje nekoliko vrsta kitova kao što su plavi kit, Brydeov kit, kit perajar i ulješure. Osim ovih čudesnih kitova, mogli biste uočiti i ljupke i inteligentne dupine, a neke od vrsta dupina su velike pliskavice, istočnopacifički dupin, Rissov dupin i prugasti dupin. 

U cijenu izleta uključeno je:

 • prijevoz
 • obrok
 • bezalkoholna pića 
 • lokalni vodič

Smještaj

Hotel u Sigiriji

Hotel u Sigiriji
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (po lokalnoj kategorizaciji) u Sigiriji je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Kandyju

Hotel u Kandyju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (po lokalnoj kategorizaciji) u Kandyju je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Elli

Hotel u Elli
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (po lokalnoj kategorizaciji) u Elli je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Unawatuni

Hotel u Unawatuni
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel *** smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe imaju vlastitu kupaonicu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. 

Ostali polasci za Šri Lanka

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.