Filipini iz Zagreba

Filipini iz Zagreba

cijena od
2.140
EUR ,00
sada od
1.990
EUR ,00
trajanje
14 dana
Prijavi se Upit
Upit

Nasmijano pleme vas vodi u raj na zemlji - na Filipine.

Filipini su arhipelag od preko 7100 otoka vulkanskog porijekla koja karakteriziraju džungle, pješčane obale, tirkizno zelena voda i mnoštvo koraljnih grebena. Utjecaj španjolske vladavine od preko 300 godina je ogroman, od arhitekture, fešti, imena... 

U cijenu dodatno uključeno: snorkeling sa sardinama, kornjačama i kitopsinama na otoku Pescador, Dvodnevni obilazak El Nida, Plovidba tradicionalnim filipinskim brodom Paraw i uživanje u zalasku.

Prva postaja nam je otok Cebu, poznat po kitopsinama s kojima ćemo i imati priliku roniti. Plivat ćemo i sa sardinama i uživati u igri delfina i kornjača. Za one najhrabrije, bit će i prilike za kanjoning, a vidjet ćemo i nekoliko vodopada. Posjećujemo i Boracay – jedan od najljepših otoka Filipina. Kako bi potpuno obnovilo svoju prirodnu ljepotu, 2018. je čak bilo zatvoreno na 6 mjeseci. Dugo je 7, a široko 4km. Poznato je po plaži White Beach (Bijela plaža) koja se pruža na 4km i predstavlja jednu od najljepših plaža na svijetu. Imat ćemo priliku uživati u zalasku sunca na tipičnom filipinskom brodu - Paraw, ali i istraživati neobična mjesta Borakaja na brodiću i uživati u morskom svijetu. 

Posjećujemo i Palawan, otok pun zelenila i nevjerojatnih plaža i vidikovaca. Tu dolazimo u El Nido - epicentar događanja na otoku odakle idemo na izlete na kojima nas čekaju kajak, snorkeling, plivanje... Za ljubitelje adrenalina bit će mogućnosti i za zipline i odlazak na vidikovce iznad El Nida. 

Prije povratka u Zagreb, odlazimo još jednom na Cebu, ovaj put idemo u glavni grad i upoznajemo se s poviješću Filipina. 

Probat ćemo razne morske specijalitete i maksimalno uživati u svakom trenutku koji provodimo u ovoj rajskoj zemlji. 


Ruta
Zagreb
Doha
Cebu City
Moalboal
Cebu City
El Nido
Boracay
Cebu City
Doha
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz, Autobus ili kombi vozilo
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Filipini
Kod putovanja
PH2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje u zračnoj luci„Franjo Tuđman” u Zagrebu dva i pol sata prije leta. Let iz Zagreba u 15:45 s presjedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 22:10 h po lokalnom vremenu i pauza na zračnoj luci do direktnog leta za otok Cebu.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Zagreb
 • Doha

Konekcija na let za Cebu u 03:05 h. Dolazak u Cebu u 17:55 h. Prijevoz od zračne luke do hotela u kojem smo smješteni. Popodnevni ulazak u sobe. Slobodno vrijeme za odmaranje i upoznavanje sa novom kulturom. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Cebu s uključenim pristojbama

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Cebu City

Fakultativni izlet – Obilazak Bohola. U ranim jutarnjim satima odlazimo do luke odakle idemo na trajekt do Bohola. Našu avanturu započinjemo obilaskom Čokoladnih brda, po kojima je Bohol najpoznatiji. Poslije ovih čuda prirode odlazimo u posjetu terzijerima, ugroženoj vrsti sisavaca koja je toliko mala, da su bebe veličine ljudskog palca. Nastavljamo kroz čuvenu mahagoni šumu, nakon čega ćemo uživati na ručku tokom krstarenja Lobok rijekom. Izlet nastavljamo posjetom mini zoo vrtu gdje ćemo imati priliku vidjeti razne vrste leptira, krokodile, ptice, lemure, kao i pitone koje možete držati u ruci. U povratku do luke, svratit ćemo do Baclayon crkve, najstarije crkve na Filipinima i Blood Compact Shrine spomenika. Ukrcavamo se na trajekt do Cebu City-a. Transfer od luke do smještaja. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Cebu City

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i fakultativni izlet –  Cebu City Tour. Obilazimo gornji i donji dio grada Cebua. Turu započinjemo posjetiom divnoj Sirao bašti i najpoznatijem mjestu za slikanje – velikoj šaci na koju se možemo popeti i napraviti najljepše fotografije. Zatim odlazimo do Temple of Leah, novom hramu, koji je ovjekovječio ljubav muža prema svojoj ženi, koja ne prestaje čak ni poslije njene smrti. Mnogi ga nazivaju i ‘’Tadž Mahalom’’ Cebua.  Nakon toga se spuštamo u donji dio grada i obilazimo Magelanov križ, kao i crkvu St. Niño u kojoj se nalazi originalni kip St. Niña od kako su došli Španjolci. Posjetit ćemo tradicionalnu filipinsku kuću San Diego-Yap Ancestral House i produžit ćemo do Heritage monumenta. Turu završavamo posjetom tvrđave San Pedro. Nakon izleta, krećemo za Moalboal.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Cebu City
 • Moalboal

Hrana

 • Doručak × 1

U ranim jutarnjim satima odlazimo do mjesta Oslob udaljenog oko dva sata vožnje od našeg hotela, odakle se, nakon laganog doručka, motorima vozimo do Tumalog vodopada gde se kupamo i uživamo u prirodi oko nas. Zatim brodićem odlazimo na plivanje sa kitopsinama. Cebu otok je poznat širom svijeta po kitopsinama. Cebu otok je poznat širom svijeta po kitopsinama, pa plivanje sa ovim morskim divovima predstavlja nezaboravno iskustvo. Nakon toga, ručamo i spremamo se za adrenalinsku avanturu kanjoniringa! Nakon sat i pol vremena vožnje, oblačimo opremu za kanjoniring – kacigu, prsluk i cipele za vodu. Avantura kanjoniringa podrazumijeva 3-4 sata aktivnosti u kanjonu: skakanje sa litica od 4m, plivanje, penjanje po kamenju, stijenama... Postoji mogućnost i opcionih skokova sa visine od 7-10 metara! Kada se opremimo i krenemo u avanturu, prvu dionicu možete proći ziplineom ili pješke kroz prirodu. Ukoliko biste pošli na ovaj izlet, ali sam kanjoning vas ne zanima pretjerano – možete ostati u Kawasan pools dijelu i kupati se kod vodopada. Avanturu završavamo kupanjem na Kawasan vodopadima. Povratak u smještaj u kasnim popodnevnim satima. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Moalboal

Hrana

 • Doručak × 1

Napuštanje smještaja u Moalboalu i prijevoz do zračne luke u Cebu City-ju gdje se ukrcavamo na lokalni let za Palavan. Palavan je jedno od najživopisnijih otoka na Filipinima, njihov biser. Obala Palavana se proteže na 2000 kilometara. Postoje mnoge netaknute plaže sa kristalno čistim morem, prašumama, mangrovama, rekama, vodopadima i neverovatnom prirodom. Transfer do mjesta El Nido (6h vožnje uz nekoliko pauza) gdje ćemo biti smješteni narednih nekoliko dana. Smještaj u hotel u večernjim satima. Upoznajemo se sa mjestom i spremamo se za avanture koje nas očekuju u narednih par dana.

Prijevoz

 • Prijevoz od hotela u Moalboalu do zračne luke u Cebu Cityju
 • Lokalni let na relaciji Cebu - Puerto Princesa (Palawan) sa 7kg ručnog i 20 kg čekiranog prtljaga
 • Transfer mini busevima i triciklima od zračne luke u Puerto Princesi do hotela u El Nidu

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Moalboal
 • Cebu City
 • El Nido

Dan za upoznavanje sa prirodom Palavana. Krećemo u avanturu brodićem. Svratit ćemo na nekoliko plaža i laguna, gde ćemo imati priliku da iznajmimo kajak i ronimo. Izlet započinjemo posjetom Seven Commandos plaži gde plivamo, pijemo pivo u baru i uživamo u ljepotama Palavana. Nakon toga odlazimo do oblasti za ronjenje gde istražujemo morski svijet. Pauzu za ručak pravimo na Shimizu otoku. Avanturu nastavljamo sa Tajnom Lagunom (Secret Lagoon) i završavamo najljepšom aktivnosti dana, a to je kajaking u Velikoj Laguni (Big Lagoon). Vraćamo se u smještaj puni doživljaja. Navečer odlazimo do jednog od barova u El Nidu. Povratak u smještaj. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • El Nido

Hrana

 • Doručak × 1

Slobodno vrijeme za odmaranje. Ko želi, može iskoristiti slobodno vrijeme za odlazak na Canope Walk iznad El Nida i uživa u nevjerovatnoj panorami i avanturi samog penjanja između stijena. Postoji mogućnost i uzimanja tricikla za odlazak do plaže Las Cabanas (15 minuta), gde možete uzeti vožnju zipline-om dužine 750m koji vodi do susjednog otoka. Zipline se može uzeti u oba smjera ili se spustiti samo jednom do otoka i nakon toga prijeći pješke na plažu. Zalazak sunca na plaži Las Cabanas je definitivno nešto što treba doživjeti...

Nastavljamo sa obilaskom El Nida i njegovih atrakcija. Avanturu započinjemo plovidbom do Cathedral cave-a gdje sa brodića promatramo i slikamo ovo čudo prirode. Potom ronimo i plivamo sa različitim vrstama ribica... Mistični svijet pećina nastavljamo istraživati u Codugnon pećini koja ima skriveni ulaz, nakon čega odmaramo na plaži i pijemo koktele. Uputit ćemo se prema Snake islandu koje je dobilo taj naziv po svom izgledu i pješčanom sprudu koje spaja dva otoka. Nakon uspona na vidikovac, odakle imamo lijep pogled na sprud i brodove, ručamo i plovimo prema posljednjoj destinaciji za danas da se okupamo još jednom, a to je Entalula otok koje ima bijeli pijesak. Povratak u smještaj. Navečer se okupljamo kako bismo zajedno proveli posljednju večer na Palavanu uz ugodnu atmosferu. 

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • El Nido

Hrana

 • Doručak × 1

Napuštanje smještaja u El Nidu u noćnim satima i prijevoz od oko 6h do zračne luke u Puerto Princesi odakle imamo lokalni let za Boracay. Lokalni let sa presjedanjem u Manili. Dolazak na Boracay. Prijevoz do smještaja busom i brodom. Povratak u smještaj. 

Prijevoz

 • Prijevoz triciklima i mini busevima od hotela u El Nidu do zračne luke u Puerto Princessi
 • Lokalni let na relaciji Puerto Princesa - Boracay sa 7kg ručnog i 20kg čekirane prtljage
 • Transfer mini busom i brodom do smještaja na Boracayu

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • El Nido
 • Boracay

Slobodan dan na Boracayu za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima, odlazimo na plovidbu Paraw brodom, tipičnim filipinskim brodom i uživamo na palubi u predivnom zalasku sunca. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Boracay

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet – Obilazak plaža i snorkeling na Boracayu. U jutarnjim satima idemo na izlet brodićem gdje obilazimo plaže i uvale Boracaya. Plovimo do Puka plaže gdje se kupamo i sunčanonakon čega odlazimo do mjesta za ronjenje gdje ćemo imati priliku uživati. Nastavljamo do Tambisan plaže gdje pravimo pauzu za ručak. Uživamo u pogledu na susjedne otoke. Mogućnost odlaska uz doplatu do Crystal Cove otoka ili na neki od vidikovaca, kao i odlaska do Magic Islanda odakle možete skakati sa litica visine i do 10m. Povratak u hotel. Ostatak dana uživamo na White Beach plaži, jednoj od najljepših plaža na svijetu, dužine 4 km. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Boracay

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Uživamo u posljednjem jutru na Filipinima. Napuštanje smještaja na Boracayu u jutarnjim satima i prijevoz do zračne luke gdje se ukrcavamo na lokalni let nazad za Cebu. Slobodno vrijeme do polaska za zračnu luku. Let iz Cebu-a u 19:25 h sa presjedanjem u Dohi. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Boracay – Cebu s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Boracay
 • Cebu City

Hrana

 • Doručak × 1

Dolazak u Dohu u 03:45 h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Zagreb u 09:05 h. Dolazak u Zagreb u 13:50 h. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Cebu – Zagreb s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Doha
 • Zagreb

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 10 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Cebu s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od hotela u Moalboalu do zračne luke u Cebu Cityju
 • Lokalni let na relaciji Cebu - Puerto Princesa (Palawan) sa 7kg ručnog i 20 kg čekiranog prtljaga
 • Transfer mini busevima i triciklima od zračne luke u Puerto Princesi do hotela u El Nidu
 • Prijevoz triciklima i mini busevima od hotela u El Nidu do zračne luke u Puerto Princessi
 • Lokalni let na relaciji Puerto Princesa - Boracay sa 7kg ručnog i 20kg čekirane prtljage
 • Transfer mini busom i brodom do smještaja na Boracayu
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Boracay – Cebu s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Cebu – Zagreb s uključenim pristojbama

Hrana

8 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Bohola

Obilazak Bohola
Cijena: od 80,00 EUR do 90,00 EUR

Hvatamo trajekt i obilazimo atrakcije Bohola, od Čokoladnih brda, preko najstarije kamene crkve na Filipinima - Baclayon i muzeja. 

Vidjet ćemo i tarzijere, jedne od najugroženijih sisavaca na svijetu. Imamo priliku za ručak tijekom plovidbe rijekom Lombok. Dan prepun iznenađenja na nevjerojatno neobičnom otoku. 

Konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju.

Obilazak otoka Boracay

Obilazak otoka Boracay
Cijena: od 40,00 EUR do 50,00 EUR

Imamo priliku istražiti Boracay na jedan jedinstven morski način. Vidjet ćemo otok Krokodila, Magični otok, Puka plažu, a i Crystal Cove otok, tko želi. Na ovom izletu uživat ćete u predivnom borakajskom moru i snorklati s mnoštvom riba. 

Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz po predviđenom itineraru, usluge predstavnika agencije, ručak, masku za snorkeling.

Cijena izleta ne uključuje: ulaznica za Crystal Cove (300 php) i Magic Island Cliff Jumping (250 php) i to se plaća na licu mjesta, disalicu za snorkeling i snorkeling fee (100 php) 

Konačna cijena izleta ovisi o broju prijavljenih putnika i bit će utvrđena nakon što se putnici izjasne o sudjelovanju.

Smještaj

Hotel

Hotel
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel***  je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije dva tjedna prije putovanja.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.