Egipat velika tura iz Zagreba

Egipat velika tura iz Zagreba

cijena od
1.800
EUR ,00
trajanje
13 dana
Prijavi se Upit
Upit

Pripremi se na putovanje u Egipat s Jungle Tribeom! Pred tobom je nekoliko magičnih dana ispunjenih upoznavanjem bogate povijesti te prirodnih ljepota ove drevne i velike zemlje! Putovanje započinjemo opuštanjem u Hurghadi, odmaralištu na obali Crvenoga mora. Boravit ćemo u hotelu s all inclusive uslugom. Uživat ćemo u toplome suncu Egipta, a osvježenje ćemo potražiti u tirkiznome Crvenom moru. Na fakultativnim ćemo izletima istraživati pješčane plaže i obližnje otoke. Ronit ćemo i upoznavati podvodni svijet Crvenoga mora. Očekuje nas i prava avantura, pustinjska tura na jeepovima!

Nakon opuštajućega odmora u Hurghadi pred nama je nezaboravna pustolovina – krstarenje Nilom i obilazak prastarih hramova. Na ugodnome ćemo brodu, na kojem ćemo imati uslugu punog pansiona, istraživati područje između Luksora i Asuana. Ovdje je velika egipatska civilizacija gradila hramove svojim božanstvima te pokapala faraone. Ploveći Nilom i zaustavljajući se na ključnim mjestima, imat ćemo prilike istražiti iz prve ruke ono o čemu smo učili na satovima povijesti. Dolina Kraljeva, Hram kraljice Hatšepsut, Luksor i Karnak... Sve su to mjesta koja će vas na krstarenju Nilom oduševiti i začarati svojom velebnošću. Obilazak većine hramova i grobnica tijekom krstarenja uključen je u cijenu putovanja! 

Za kraj ćemo putovanja ostaviti nezaobilaznu lokaciju pri svakome putovanju u Egipat. Posjetit ćemo Kairo i otići na izlet u Gizu, uključen u cijenu putovanja, gdje ćemo se diviti nevjerojatnom spektaklu pred sobom – velikim piramidama.

U cijenu aranžmana uključen je i obilazak Hurghade.

Sviđa ti se program? Nemoj čekati, prijavi se i zaljubi u jedinstveni Egipat!


Ruta
Zagreb
Ljubljana
Istanbul
Hurghada
Luksor
Edfu
Kom Ombo
Asuan
Kairo
Istanbul
Ljubljana
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Autobus, Lokalni prijevoz, Vlak
Smještaj
Hotel, Brod, Vlak
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Egipat
Kod putovanja
EG6
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 24 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje grupe u Zagrebu i transfer autobusom do Ljubljane. U 20:20 h letimo za Hurghadu, poznato odmaralište na egipatskoj obali Crvenoga mora. Let s presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Istanbul u 23:40 h.

Prijevoz

 • Transfer iz Zagreba do zračne luke u Ljubljani
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ljubljana – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Zagreb
 • Ljubljana
 • Istanbul

Let za Hurghadu u 02:05 h. Dolazak u Hurghadu u 04:50 h. Dobrodošli u Egipat, zemlju bogate povijesti i nevjerojatnih kulturnih i prirodnih ljepota! Prijevoz do smještaja i odmor. Poslijepodne nas očekuje fakultativni izlet u srce Hurghade. Posjećujemo lokalnu džamiju i pravoslavnu crkvu te akvarij. Otići ćemo u nekoliko različitih dućana te ćemo iskoristiti slobodno vijeme za kupovinu. Povratak u smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Hurghada s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Hurghadi

Smještaj

Gravity Sahl Hasheesh 2 noći

Mjesto

 • Istanbul
 • Hurghada

Hrana

 • Doručak, ručak, večera, neograničeno bezalkoholno piće (all inclusive usluga) × 1

Fakultativni izleti

Pred nama je slobodan dan za uživanje na pješčanim plažama Hurghade. Oni željni avanture doći će na svoje na fakultativnom safariju u pustinji. Ovo je jedan od nezaobilaznih izleta, koji će nam dočarati pravi duh pustinjskoga Egipta. Cijeli dan uživamo u jedinstvenom ambijentu pustinje. Prvo ćemo jahati deve, a zatim i voziti quad te se voziti "spider" autima po pustinjskom terenu. Nastavljamo jeepom prema beduinskom selu gdje upoznajemo njihove običaje i uživamo u tradicionalnom trbušnom plesu te plesu tanoura. Povratak u smještaj u večernjim satima.

Smještaj

Gravity Sahl Hasheesh 1 noć

Mjesto

 • Hurghada

Hrana

 • Doručak, ručak, večera, neograničeno bezalkoholno piće (all inclusive usluga) × 1

Fakultativni izleti

Danas nas očekuje slobodan i opuštajuć dan, koji možemo iskoristiti za istraživanje turističkih zanimljivosti Hurghade. Mogućnost fakultativnog izleta brodom do otoka Orange Bay. Ovaj se otočić nalazi preko puta Hurghade, a poznat je i pod nadimkom "egipatski Maldivi". Ondje uživamo u pješčanim plažama i tirkizno bistrome moru.

Smještaj

Gravity Sahl Hasheesh 1 noć

Mjesto

 • Hurghada

Hrana

 • Doručak, ručak, večera, neograničeno bezalkoholno piće (all inclusive usluga) × 1

Fakultativni izleti

Nakon impozantnih piramida u Gizi vrijeme je da upoznamo još jedan zaštitni znak Egipta – rijeku Nil. Prije no što se ukrcamo na brod i započnemo krstarenje, posjećujemo Luksor, poznat i kao "najveći muzej na otvorenome na svijetu". Ovaj je hram izgrađen 1400 g. pr. Kr. Na ovome se mjestu nekada prostirao čuveni grad Teba. Velik broj ruševina i artefakata je sačuvan do danas te još uvijek stoji u svome izvornom obliku. Obilazimo goleme spomenike i divimo se graditeljskoj vještini Egipćana. Osim Luksora, obilazimo i hram u Karnaku. Ovaj je kompleks građevina, prema nekim podacima, najveći vjerski kompleks ikad izgrađen. Ovdje se svake godine obilježavao festival Opet, koji je trajao 27 dana. Nakon obilaska spektakularnih hramova ukrcavamo se na brod s pet zvjezdica te se spremamo za avanturu i istraživanje Nila. 

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Hurghada – Luksor

Smještaj

Riječni kruzer 1 noć

Mjesto

 • Hurghada
 • Luksor

Hrana

 • Doručak × 1
 • Ručak × 1
 • Večera × 1

Dolina kraljeva je mjesto na kojemu se nalaze 64 grobnice starih faraona. Ovdje je 1922. godine otkrivena i grobnica Tutankamona. Obilazak Doline kraljeva pravi je put u povijest i veličanstvenost drevnoga Egipta. Nakon Doline kraljeva odlazimo do hrama kraljice Hatšepsut. Ovaj pogrebni hram posvećen je bogu Amonu i kraljici Hatšepsut. Smatra se jednim od najspektakularnijih remek-djela svjetske arhitekture. Čine ga dva prepoznatljiva široka niza stepenica te brojni stupovi koji se protežu cijelom širinom hrama. Iza hrama nižu se visoke pustinske stijene, stvarajući time upečatljivu scenografiju ovome veličanstvenome hramu. Mogućnost ranojutarnjeg fakultativnog izleta na let balonom. Plovidba prema Asuanu i noćenje na brodu.

Smještaj

Riječni kruzer 1 noć

Mjesto

 • Luksor

Hrana

 • Doručak, ručak, večera (puni pansion) × 1

Fakultativni izleti

Danas na zanimljivom izletu na kočijama obilazimo hram Edfu. Edfu je jedan od novijih hramova staroga Egipta. Građen je tijekom vladavine dinasteje Ptolomejevića, a dovršen je 57. g. pr. Kr. Jedan je od najbolje očuvanih egipatskih hramova, a posvećen je bogu Horusu. Nakon obilaska Edfua vraćamo se na brod i plovimo do Kom Omba, gdje obilazimo istoimeni hram. Ovaj je dvostruki hram jedinstven jer je posvećen dvama egipatskim božanstvima, Sobeku i Horusu. Zbog toga se u njemu mogu pronaći po dvije identične dvorane, dvorišta, svetišta i prostorije. S obzirom na to da je Sobek imao izgled krokodila, u hramu se u prošlosti nalazio velik broj krokodila. Nakon obilaska hrama vraćamo se na brod, na kojem noćimo.

Smještaj

Riječni kruzer 1 noć

Mjesto

 • Edfu
 • Kom Ombo

Hrana

 • Doručak, ručak, večera (puni pansion) × 1

Stižemo na jug Egipta, u grad Asuan, koji je svojom arhaičnom atmosferom inspirirao Agathu Christie da napiše jedno od svojih najpoznatijih dijela, "Smrt na Nilu". Obilazimo arheološki lokalitet File. Ovaj je kompleks hramova, posvećen božici Izidi, posljednji koji je izgrađen u klasičnom Egipatskom stilu, i to u 6. ili 7. st. pr.Kr. Jedinstven je jer se nalazi na otoku usred Nila. Iako se prvobitno nalazio na otoku File, cijeli je hram, ciglu po ciglu, preseljen na otok Agiliku tijekom izgradnje Velike brane tijekom dvadesetog stoljeća. Danas je jedan od najznačajnijih egipatskih hramova. Nakon Fila obilazimo i samu Veliku asuansku branu, jedan od značajnih građevinskih pothvata novijeg doba. Ovom su branom Egipćani uspjeli regulirati poplave Nila te navodnjavanje zemlje, što je donijelo veliku korist egipatskoj ekonomiji.

Mogućnost fakultativnog izleta u nubijsko selo. Ovo se šareno selo nalazi na obali Nila, do kojeg plovimo tradicionalnim barkama felucciama. Ovakva plovidba Nilom, duž razvedene asuanske obale, s puno hridova i otočića, dok se uz rijeku spušta pustinja, stvarno je poseban događaj. Šećemo se ovim najšarenijim mjestom u Egiptu, kupujem na lokalnim štandovima i posjećujemo jednu od šarenih kuća u kojima svaka obitelj u dvorištu drži male krokodile kao kućne ljubimce. Ukoliko imamo vremena, na povratku stajemo na pješčanu plažu i kupamo se u Nilu!

Smještaj

Riječni kruzer 1 noć

Mjesto

 • Asuan

Hrana

 • Doručak, ručak, večera (puni pansion) × 1

Fakultativni izleti

Danas nas očekuje fakultativni izlet do lokaliteta Abu Simbel. Smješteni oko 240 kn jugozapadno od Asuana, u Abu Simbelu nalaze se dva velebna hrama s ljudskim likovima uklesanima u stijenu. Prvi, Veliki Hram, je hram Ramzesa II. iz 13. st. pr. Kr., a drugi hram kraljice Nefertari, Ramzesove najdraže supruge. Godine 1968. hramovi su premješteni na umjetno brdo kako ne bi bili potopljeni stvaranjem umjetnog jezera Nasser, nastalog izgradnjom Velike asuanske brane. Abu Simbel se od 1979. godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Nakon ručka odjavljujemo se s broda. Odlazimo do kolodvora te se noćnim vlakom upućujemo prema Kairu.

Prijevoz

 • Prijevoz vlakom u dvokrevetnim spavaćim kupeima na relaciji Asuan – Kairo

Smještaj

Vlak 1 noć

Mjesto

 • Asuan

Hrana

 • Doručak, ručak × 1
 • Večera × 1

Fakultativni izleti

Dolazak u Kairo. Transfer do smještaja i mogućnost odlaska na fakultativni obilazak starog Kaira. Na ovoj turi odlazimo u koptski dio grada, u kojem su tijekom stoljeća živjeli pravoslavni kršćani. Poslije ručka odlazimo i u Islamski Kairo, s brojnim džamijama, medresama i grobnicama. Izlet zaključujemo posjetom bazaru Khan el-Khalili, jednom od najvećih na Bliskom istoku. Povratak u smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz od kolodvora do smještaja u Kairu

Smještaj

Smještaj u Kairu 1 noć

Mjesto

 • Kairo

Hrana

 • Doručak × 1
 • Večera × 1

Fakultativni izleti

Danas odlazimo u fakultativni obilazak Aleksandrije. Ovaj je grad na obali Mediteranskoga morao osnovao Aleksandar Veliki. Aleksandrija je vrlo brzo nakon osnutka izrasla u grad velike važnosti, a bila je poznata po svjetioniku, jednom od sedam svjetskih čuda, te knjižnici u kojoj su bila pohranjena mnoga znanja tog doba. Na izletu obilazimo, između ostalog, katakombe, citadelu Qaitbay te rimski amfiteatar. Povratak u Kairo.

Smještaj

Smještaj u Kairu 1 noć

Mjesto

 • Kairo

Hrana

 • Doručak, večera (polupansion) × 1

Fakultativni izleti

Današnji dan rezerviran je za obilazak najstarijeg svjetskog čuda i zaštitnog znaka Egipta – piramida. Divimo se arhitektonskom čudu piramida i sfinge. Posjećujemo i Egipatski muzej u Kairu, dom najvećoj zbirci faraonskih antikviteta na svijetu. Bogata kolekcija muzeja sadrži izloške koji datiraju od predinastijskog doba pa sve do antičkog perioda. Poslijepodne odlazimo do zračne luke te se opraštamo od Egipta. Let za Istanbul u 20:45 h. 

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Kairu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kairo – Istanbul s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Kairo

Hrana

 • Doručak × 1
 • Ručak × 1

Dolazak u Istanbul u 00:10 h i konekcija na let za Ljubljanu u 07:00 h. Povratak u Ljubljanu u 08:05 h. Transfer do Zagreba i kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Ljubljana s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke u Ljubljani do Zagreba

Mjesto

 • Istanbul
 • Ljubljana
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 100 eura, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Gravity Sahl Hasheesh Primjer 4 noći
Riječni kruzer Primjer 4 noći
Vlak Primjer 1 noć
Smještaj u Kairu Primjer 2 noći

Prijevoz

 • Transfer iz Zagreba do zračne luke u Ljubljani
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ljubljana – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Hurghada s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Hurghadi
 • Prijevoz na relaciji Hurghada – Luksor
 • Prijevoz vlakom u dvokrevetnim spavaćim kupeima na relaciji Asuan – Kairo
 • Prijevoz od kolodvora do smještaja u Kairu
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Kairu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kairo – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Ljubljana s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke u Ljubljani do Zagreba

Hrana

3 × Doručak, ručak, večera, neograničeno bezalkoholno piće (all inclusive usluga) , 3 × Doručak , 2 × Ručak , 3 × Večera , 3 × Doručak, ručak, večera (puni pansion) , 1 × Doručak, ručak , 1 × Doručak, večera (polupansion)

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku
 • Izleti tijekom krstarenja i izlet u Gizu

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Egipat
 • Obavezna napojnica od 30$ – dijeli se na osoblje broda, vodiče i vozače

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Hurghada City Tour

Hurghada City Tour
Cijena: 15,00 USD

Popodnevni izlet u srce Hurghade. Prošetat ćemo Hurghada marinom, najpoznatijom destinacijom Hurghade za posjetitelje grada. Nastavljamo pješice do El Mina džamije i uživamo u pogledu na prekrasnu džamiju koja krasi obalu Hurghade. Naša sljedeća postaja bit će koptska crkva. Izlet završavamo u lokalniom muzeju papirusa, gdje ćemo imati priliku naučiti nešto o izradi papirusa i kupiti radove lokalnih umjetnika. U blizini se nalazi i lokalna trgovina rukotvorina. Slobodno vrijeme za shopping.
Trajanje izleta je četiri sata, a u cijenu je uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, pratnja lokalnog vodiča i usluge predstavnika agencije.

Safari u pustinji

Safari u pustinji
Cijena: 55,00 USD

Cjelodnevni izlet. Postajemo Lawrence od Arabije na jedan dan i krećemo u avanturu pustinjom! Cijeli dan uživamo u jedinstvenom ambijentu pustinje. Prvo ćemo jahati deve, a zatim i voziti quad te se voziti "spider" autima po pustinjskom terenu. Nastavljamo jeepom prema beduinskom selu gdje upoznajemo njihove običaje i uživamo u tradicionalnom trbušnom plesu te plesu tanoura. Povratak u hotel u večernjim satima.

Cijena uključuje: Transfer, jahanje deva, vožnja quadom, vožnja spider-carom, vožnja jeepom, posjet beduinskom selu, trbušni ples i ples tanoura, ručak, voditelj putovanja

Otok Orange Bay

Otok Orange Bay
Cijena: 55,00 USD

Cjelodnevni izlet na jedno od najljepših mjesta na Crvenom moru. Ujutro krećemo brodom do otoka koji je zbog tirkiznog mora i pješčanih plaža poznatom pod nadimkom "egipatski Maldivi". Provodimo dan opuštajući se na pješčanim plažama, plivajući u toplom moru i roneći. Egipat je jedno od najpoznatijih mjesta za ronjenje, zbog obilja koralja i raznih vrsta riba. Savršen ljetni dan!

Cijena uključuje: Transfer od hotela, vožnju brodom, ručak, opremu za snorkeling, voditelja putovanja

Cijena ne uključuje: pristojbu za brod (5$)

Let balonom u Luksoru

Let balonom u Luksoru
Cijena: 140,00 USD

Vaš boravak u Luksoru ne bi bio isti bez pogleda na grad iz ptičje perspektive, iz balona na vrući zrak! Transfer s broda na drugu stranu Nila, do Zapadne obale, odakle polazi balon, je u 4 ujutro. Nakon sigurnosnog brifinga i upoznavanja vaše posade i pilota, popet ćete se u košaru balona i pripremiti se za polijetanje. Daleko od dnevne gužve, mirno ćete ploviti nebom preko zapadne obale Luksora i gledati na znamenitosti poput spomenika Tebe. Dok ranojutarnje sunce izlazi nad istočnom obalom, grad i okolne planine bit će obasjane zadivljujućim zlatnim nijansama. Vaš stručni vodič također će vas razveseliti povijesnim uvidom dok promatrate znamenitosti kao što su hram kraljice Hatšepsut i Karnak, kao i ostale poznate građevine. Nakon slijetanja, bit ćete prebačeni natrag na brod, obogaćeni iskustvom Egipta iz najljepše perspektive.

Cijena uključuje: transfer s broda, čaj i kavu, 45-minutni let iznad Luksora, potvrdu o letu

Nubijsko selo

Nubijsko selo
Cijena: 45,00 USD

Nubijsko selo je šareno selo na obali Nila, do kojeg plovimo tradicionalnim barkama felucciama. Ovakva plovidba Nilom, duž razvedene asuanske obale, s puno hridi i otočića, dok se uz rijeku spušta pustinja, je stvarno poseban događaj. Šećemo se ovim najšarenijim mjestom u Egiptu, kupujemo na lokalnim štandovima i posjećujemo jednu od šarenih kuća u kojima svaka obitelj u dvorištu drži male krokodile kao kućne ljubimce. Ako budemo imali vremena, na povratku stajemo na pješčanu plažu i kupamo se u Nilu!

Abu Simbel

Abu Simbel
Cijena: 110,00 USD

Na ovaj izlet krećemo u ranim jutarnjim satima, već oko četiri ujutro. Putujemo prema jugu, a vožnja traje otprilike 3.5 h. Smješteni oko 240 km jugozapadno od Asuana, u Abu Simbelu se nalaze dva velebna hrama s ljudskim likovima uklesanima u stijenu. Prvi, Veliki Hram, je hram Ramzesa II. iz 13. st. pr. Kr., a drugi hram kraljice Nefertari, Ramzesove najdraže supruge. Godine 1968. hramovi su premješteni na umjetno brdo kako ne bi bili potopljeni stvaranjem umjetnog jezera Nasser. nastalog izgradnjom Velike asuanske brane. Abu Simbel se od 1979. godine nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Obilazak hramova traje oko 2 h.
Da bi se izlet održao potrebna je prijava minimalno 4 osobe.

Obilazak starog Kaira

Obilazak starog Kaira
Cijena: 45,00 USD

Na ovom cjelodnevnom izletu obilazimo stare četvrti Kaira. Na prvoj etapi izleta posjećujemo koptski dio grada, koji su tijekom povijesti naseljavali pravoslavni kršćani. Ovdje se nalaze crkve i uske ulice unutar zidina. Posjećujemo nekoliko vjerskih objekata, među njima i crkvu u kojoj su se Marija i Josip skrivali s malim Isusom! Nakon ručka odlazimo u Islamski Kairo, srednjovjekovnu četvrt u kojoj se nalaze stotine džamija, grobnica i utvrda. Ova se četvrt nalazi unutar zidina te je uvrštena na UNESCO-v popis svjetske baštine. Izlet zaokružujemo slobodnim vremenom na bazaru Khan el-Khaliliju, jednom od najvećih na Bliskom istoku. 

Aleksandrija

Aleksandrija
Cijena: 115,00 USD

Na izlet krećemo u ranim jutarnjim satima (oko 06:30 h). Vozimo se otprilike 3 h do ovog grada na obali Mediteranskog mora. Aleksandrija je ime dobila po svome osnivaču, Aleksandru Makedonskome. Tijekom antike grad je imao veliku važnost, a bio je poznat po svjetioniku koji se nalazio na popisu sedam svjetskih čuda, te čuvenoj knjižnici, u kojoj su bila pohranjena mnoga znanja tog doba. Zahvaljujući povijesnoj važnosti, u Aleksandriji imamo prilike istražiti velik broj povijesnih spomenika. Jedan od njih bit će i katakombe, koje se smatraju jednim od srednjovjekovnih čuda. U grobnicama se mogu vidjeti egipatski, grčki i rimski utjecaji. Obilazak Aleksandrije nastavljamo posjetom Citadeli Qaitbay, obrambenoj tvrđavi izgrađenoj u drugoj polovici 15. stoljeća. Citadela je izgrađena na istom mjestu na kojem je nekad stajao i čuveni svjetionik. Obilazak povijesnog dijela grada zaokružujemo posjetom rimskome amfiteatru. Ovaj je lokalitet otkriven tek 1960. godine i jedno je od najvažnijih otkrića u Egiptu u 20. stoljeću. Zbog relativno malog broja sjedišta, njih 600, pretpostavlja se da amfiteatar nije imao ulogu kazališta već mjesta za sjednice i privatne izvedbe.

U cijenu uključeno: vodič, usluga prijevoza, ručak.

Smještaj

Gravity Sahl Hasheesh

Gravity Sahl Hasheesh
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Gravity Sahl Hasheesh***** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Hotel nudi bogat sadržaj koji priliči objektu visoke kategorizacije. Usluga je all-inclusive.

Web stranica https://hotelsgravity.com/

Riječni kruzer

Riječni kruzer
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Smještaj na riječnom brodu s punim pansionom.

Vlak

Vlak
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Prijevoz vlakom u dvokrevetnim spavaćim kupeima.

Smještaj u Kairu

Smještaj u Kairu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel**** (prema lokalnoj kategorizaciji) smještajni je objekt koji posjeduje dvokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom. Ime hotela bit će potvrđeno nakon formiranja grupe, a najkasnije dva tjedna prije polaska na putovanje.

Ostali polasci za Egipat

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.