Peru, Bolivija, Čile, Argentina – Nova godina

cijena od
21.675
HRK ,00
sada od
20.925
HRK ,00
trajanje
27 dana
Prijavi se Upit
Upit


Provedite nezaboravni doček nove godine obilazeći Južnu Ameriku! Na ovoj avanturi imat ćemo prilike posjetiti Limu, Cusco i jezero Titicacu. Uspet ćemo se do najvišeg glavnog grada na svijetu, La Paza, provest ćemo se slanom pustinjom Salar de Uyuni, čileanskom Pedro de Atacamom te okusiti čari Buenos Airesa.

Od niza fakultativnih izleta, kojima ćete dobiti još bolji uvid u kulturu i način života južnoameričkih naroda te upoznati skrivene ljepote ovih krajeva, ističu se surfanje u Limi, obilazak čuvene tržnice Inka u Cuscu, Camino del Inca te obilazak Doline Inka i Machu Picchua. Osim toga, moći ćete se kupati u Titicaci, doznati što je to vještičja tržnica u La Pazu i planinariti na 5400 metara. Imat ćete prilike otkriti nezemaljski teren Doline mjeseca na 4500 metara, provozati se "cestom smrti" i diviti se slanim jezerima u Boliviji. Prijeći ćemo Ande do Čilea, uživati u tangu u Argentini te zakoraknuti na stadion La Bombonera i uživati u bogatoj prirodi oko slapova Iguazú!


Ruta
Beograd
Doha
Lima
Cusco
Copacabana
La Paz
Salar de Uyuni
San Pedro de Atacama
Santiago de Chile
Buenos Aires
Doha
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Destinacije
Argentina, Bolivija, Čile, Peru
Teme
Daleke destinacije, Ljetna proputovanja, Nova godina
Kod putovanja
PBCA2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10 , Max 18 ,

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci u Beogradu dva sata prije leta. Let iz Beograda u 11:40 h za Dohu – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:30 h. Noćenje u organizaciji Qatar Airwaysa. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Let iz Dohe u 07:20 h za Sao Paolo – let QR 773. Dolazak u Sao Paolo u 17:20 h po lokalnom vremenu, presjedanje na let za Limu u 19:35 h – let LA 8104. Dolazak u Limu u 23:05 h po lokalnom vremenu. Prijevoz do smještaja u Mirafloresu, dijelu Lime koji je opušten i siguran i u čijoj se okolici nalaze ocean, plaže za surfanje, klubovi i dobar provod. Zagrijavanje za Latinsku Ameriku. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Sao Paulo s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Sao Paulo – Lima s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Limi

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Lima

Fakultativni obilazak povijesnog središta Lime. Pred nama je posjet Trgu oružja (Plaza del armas), Trgu sv. Martina, katedrali, Narodnom muzeju te Palači pravde. U blizini povijesnog centra je i čuvena crkva Svetog Franje, s katakombama unutar zidina. Fakultativno istraživanje Miramara, dijela Lime koji se nalazi uz obalu Pacifika, parka Kennedy, Trga i parka ljubavi (Plaza y parque del Amor) i boemskog Barranca. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Lima

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja. Let LA 2013 do Cusca u 7:00 h. Penjemo se na 3400 metara. Nekadašnja prijestolnica Inka, Cusco je danas mali i opušten grad, okružen Andama i povijesnim gradovima. Fakultativni obilazak grada – Plaza del armas, Trg sv. Franje, lokalna tržnica, katedrala sv. Dominika... Smještaj i noćenje. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Limi
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Lima – Cusco s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Cuscu

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Cusco

Sveta dolina Inka: fakultativni izlet. Pred nama su drevni gradovi u dolini Inka koji se nalaze u čvrstom zagrljaju rijeke Urubambe: Pisac, Ollantaytambo i Chinchero. Ovi su gradovi živopisni i, po nekim aspektima, zanimljiviji i od samog Machu Picchua. Ovdje ćemo pronaći crkve i španjolske kolonijalne građevine. Upoznajemo velik broj turista iz svih dijelova svijeta. Pijemo jake biljne čajeve koji će nam dati snagu da izdržimo visine. Idemo dalje u nebesa... Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Cusco

Fakultativni izleti

Dvodnevni fakultativni izlet na Machu Picchu. Prijevoz iz Cusca do Ollantaytamba i ukrcavanje na poznati vlak za Aguas Calientes, bajkovito mjesto okruženo Andama koje predstavlja predvorje amazonske regije. Prijevoz do smještaja. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Cusco

Fakultativni izleti

Nastavak izleta na Machu Picchu. Ulazak na povijesno nalazište i centar Inka. Ljudi iz visokog društva Inka ovdje su dolazili na odmor! Osjećaj je nevjerojatan. Istražujemo misteriozni grad, obilazimo tvrđave i ostatke, slušamo priču o velikom carstvu Inka. Poslijepodne se ukrcavamo na vlak i vraćamo do Ollantaytamba, a potom i Cusca. Prijevoz do smještaja. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Cusco

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme u Cuscu. Prilika za kupnju popularnih pulovera, kapa i šalova od ljamine vune, kao i drugih brojnih autentičnih suvenira. Za ljubitelje avanture predlažemo fakultativni izlet na čudesni zip line iznad Urubambe. Navečer se spremamo za noćnu vožnju prema Boliviji. 

Prijevoz

 • Prijevoz od Cusca do Copacabane

Mjesto

 • Cusco

Stižemo u Copacabanu u ranim jutarnjim satima, ostavljamo stvari i istražujemo ovaj živopisni gradić na jezeru Titicaca. Obilazimo baziliku iz 16. stoljeća i slušamo priče o Inkama. U večernjim satima čeka nas zagrijavanje i kreće odbrojavanje. Sretna Nova godina! Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Copacabana

Mogućnost fakultativnog izleta, odnosno plovidbe, po jezeru Titicaca. Na manje od sat vremena vožnje brodom od Copacabane nalazi se Isla del Sol, otok na kojemu je, prema staroj predaji Inka, rođen bog sunca – Inti. Opuštanje uz obalu najvišeg plovnog jezera svijeta. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Copacabana

Napuštanje smještaja i prijevoz do La Paza. Odlazak do smještaja i prilika za upoznavanje najviše prijestolnice na svijetu. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od Copacabane do La Paza

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • La Paz

Po želji, ovaj dan može biti rezerviran za adrenalinsku avanturu – fakultativni izlet duž ceste Yungas, poznate i kao „Death Road“. Biciklima se niz planinu neviđenom brzinom spuštamo s 5000 metara na 1300 metara! Očekuje nas tri i pol sata spuštanja niz brdo kroz neviđene predjele, vodopade, šume i rijeke. Povratak u La Paz. Ludi noćni život u barovima. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • La Paz

Fakultativni izlet – obilazak La Paza i Doline mjeseca. Obilazimo najvišu prijestolnicu na svijetu, vozimo se žičarom iznad čitavog grada, upoznajemo se sa svakodnevicom naroda Aymara i divimo reljefu i prizorima Doline mjeseca, koji kao da su s drugog planeta. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • La Paz

Fakultativni izleti

Slobodan dan koji možemo iskoristiti za uživanje u ovom nevjerojatnom gradu, mogućnost obilaska vještičje tržnice i otkrivanje lokalnih specijaliteta. Navečer krećemo prema Salar de Uyuniju.

Prijevoz

 • Prijevoz od La Paza do Salar de Uyunija

Mjesto

 • La Paz

Dolazak u Salar de Uyuni. Ukrcavamo se u džipove i krećemo u trodnevnu avanturu. Obilazimo najveće zaslanjeno zemljište na svijetu, koje se prostire na površini većoj od 10 000 km2. Oblaci se odražavaju u nepreglednoj bjelini krajolika, a mi posjećujemo spomenik utrci Dakar te se fotografiramo. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Salar de Uyuni

Obilazak jezera neobičnih boja i nestvarnih predjela – pred nama su lagune Verde i Roja, vulkani i gejziri, kanjoni i priroda kakvu do sada nismo imali prilike vidjeti. Upućujemo se prema Čileu. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Salar de Uyuni

Prelazimo Ande, na kojima nas očekuju neobične boje, oblaci na dohvat ruke, plamenci i nestvaran svijet oko nas. Stižemo u San Pedro de Atacamu u Čileu. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od Salar de Uyunija do San Pedra de Atacame

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • San Pedro de Atacama

Prijevoz do Calame i jutarnji let za Santiago de Chile (let LA 143, 09:31). Glavni grad Čilea smješten je u središnjoj dolini zemlje na visini od 520 metara. Prijevoz do smještaja. Fakultativni izlet – razgledanje grada, iz čijeg se svakog dijela mogu vidjeti vrhovi Anda. Obilazimo znamenitosti iz kolonijalnog perioda, zgradu kazališta, Nacionalnu knjižnicu, Muzej lijepih umjetnosti, staru zgradu Kongresa, brdo Sveta Lucija… Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od San Pedra do Calame
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Calama – Santiago de Chile s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Santiago de Chileu

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Santiago de Chile

Fakultativni izlet do Valparaisa, prelijepog grada na obali Pacifika, koji je prepun šarenih kućica i pod zaštitom je UNESCO-a. Grad predstavlja kolijevku čileanske nacije. Povratak u Santiago. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Santiago de Chile

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja. Prijevoz do zračne luke i let za Buenos Aires (let LA 477, 14:45 h). Prijevoz do hostela. jestolnica Argentine, drugi po veličini grad u Južnoj Americi, grad na ušću rijeke La Plata u Atlantski ocean. Tango, nogomet, vino, najbolji biftek na svijetu, Maradona, Evita Perón... Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Santiago de Chileu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Santiago de Chile – Buenos Aires s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Buenos Airesu

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Buenos Aires

Fakultativni izlet – obilazak grada. Prilikom obilaska posjetit ćemo i proći zgradu Kongresa, Casa Rosado, Plazu de Mayo, čuveni Obelisk, knjižaru El Ateneo, groblje La Recoleta. Uzbudljiv noćni život uz vino Malbec i zvukove tanga. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Buenos Aires

Nastavak fakultativnog obilaska grada. Odlazimo do šarene La Boce, posebne četvrti Buenos Airesa. Posjećujemo stadion Bombonjeru i prisjećamo se slavnih dana Maradone. Kušamo slasni choripán začinjen chimichurrijem. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Buenos Aires

Fakultativni izlet – Vodopadi rijeke Iguazú. Narod koji je nekada živio ovdje nazivao ih je "velikom vodom". Slapovi predstavljaju najveći svjetski sustav vodopada. Sastoje se od 275 slapova između argentinske provincije Misiones i brazilske savezne države Parane. Okruženi su bujnom džunglom, u kojoj obitavaju tukani i nosati rakuni. Upijamo dojmove ovog čuda prirode uz moćne zvukove vode koja se obrušava te šarenilo duginih boja koje se protežu nad slapovima. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Buenos Aires

Fakultativni izleti

Mogućnost organiziranja fakultativnog izleta brodom do urugvajske prijestolnice, Montevidea. Slobodno vrijeme također možete provesti u Buenos Airesu, u prelijepim četvrtima popul Palerma ili San Telma. Noćenje.

Smještaj

Hostel/Hotel 1 noć

Mjesto

 • Buenos Aires

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i slobodno vrijeme do leta. Prijevoz do zračne luke. Let za Sao Paolo u 19:35 h po lokalnom vremenu (let LA 8002). Dolazak u Sao Paolo u 22:20 h. Transfer na let za Dohu.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Buenos Airesu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Buenos Aires – Sao Paulo s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Buenos Aires

Let za Dohu u 03:20 h QR774. Dolazak u Dohu u u 23.55 h po lokalnom vremenu i presjedanje na let za Beograd.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Sao Paulo – Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Doha

Let iz Dohe u 06:45 h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 11:15 h. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 800 kn, nakon formiranja grupe plaća se druga rata od 4.500 kn, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 7 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijena vrijedi za plaćanje na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje do 12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro Zaba, MasterCard Zaba, Visa Zaba, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) cijena se uvećava za 5%.

Što je uključeno

Smještaj

Hostel/Hotel Primjer 21 noć

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Sao Paulo s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Sao Paulo – Lima s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Limi
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Limi
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Lima – Cusco s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Cuscu
 • Prijevoz od Cusca do Copacabane
 • Prijevoz od Copacabane do La Paza
 • Prijevoz od La Paza do Salar de Uyunija
 • Prijevoz od Salar de Uyunija do San Pedra de Atacame
 • Prijevoz od San Pedra do Calame
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Calama – Santiago de Chile s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Santiago de Chileu
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Santiago de Chileu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Santiago de Chile – Buenos Aires s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Buenos Airesu
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke u Buenos Airesu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Buenos Aires – Sao Paulo s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Sao Paulo – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Beograd s uključenim pristojbama

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Izlazna pristojba iz Bolivije – 175 kn ($25, na granici)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Lima – obilazak grada

Cijena: 30,00 EUR

Južnu Ameriku najprije upoznajemo u Limi! Poslije boravka u Parku Kennedy, koji još nazivaju i Park mačaka, otisnuti ćemo se autobusom do povijesnog centra Lime. Tu se prvi put srećemo sa španjolskim kolonijalnim naslijeđem i saznajemo zašto se gotovo svaki trg u Južnoj Americi zove Plaza del Armas. Ukoliko se ukaže prilika, prisustvovati ćemo smjeni straže na trgu gdje se uz svu pompu Peruanci podsjećaju svoje borbe za neovisnost u XIX stoljeću. Nakon trga odlazimo u koloritni dio grada uz obalu koji se zove Barranco. Ukoliko želite možete uživati u svježoj morskoj hrani u restoranima s najljepšim pogledom na Tihi ocean u Limi. Tu vas čekaju brojni specijaliteti poput chicha morade i ceviche. Usput ćete se zasigurno slikati ispred mnogobrojnih grafita koji krase taj kraj. Otići ćete i do romantičnog Mosta uzdaha. Kasnije ćete se prošetati i kroz Park ljubavi gdje ćete dočekati zalazak sunca.

Sveta dolina Inka

Cijena: 35,00 EUR

Na ovom cjelodnevnom izletu upoznajemo se s drevnom civilizacijom Inka. U planu nam je posjetiti tri velika arheološka nalazišta. Pisaq, Ollantaytambo, Chinchero su mjesta gdje ćemo razumjeti svakodnevni život Inka i njihovih podanika. Slušati ćemo priče našeg lokalnog vodiča o bogovima koje su obožavali, kako su čuvali hranu, čime su prevozili robu, kako su se sporazumijevali itd. Civilizacija je svoj zenit proživljavala tijekom XV stoljeća da bi sredinom XVI stoljeća bila pokorena od strane španjolskih konkvistadora. Svi spomenuti lokaliteti se nalaze u čarobnoj prirodi oko rijeke Urubambe.Pisaq se nalazi na rijeci Urubambi, koja se na Kečua i Ajmara jeziku zove Vilkanota, a danas na lokalitetu možemo vidjeti terase koje su Inke koristili za uzgajanje različitih kultura na velikim nadmorskim visinama. Ollantaytambo je stara prijestolnica koju je osnovao vladar Pachacutec, i u njoj sagradio kuće i ceremonijalni centar. U Chincheru živi većina stanovništva koji su potomci starih naroda Kečua, a tu ćemo imati prilike upoznati se s detaljima njihovog života i privređivanja. Na ovom izletu ćemo pored arheoloških lokacija stići upoznati se i s konkretnim zanatima, te ćemo naučiti kako se npr. boje tkanine ili kako se prepoznaje pravo srebro. Također, posjetit ćemo i seosku tržnicu gdje pored suvenira možemo se slikati i sa pitomim ljamama. U toku ovog dana imati ćemo uključen ručak u najpoznatijem restoranu ove doline. Tu nas čeka neograničeni meni raznovrsne peruanske hrane, a o toj raznovrsnosti najbolje govori činjenica da andske kulture poznaju preko 3800 vrsta krumpira.

*U cijenu izleta nije uključena ulaznica i ona košta 70 PEN

Machu Picchu – dvodnevni izlet

Cijena: 170,00 EUR

Najpoznatiji grad Inka, u dolini rijeke Urubambe, nedaleko od Svete doline, bio je nepoznat španjolskim konkvistadorima i zapadnoj civilizaciji sve do 1911. godine. Nalazi se na UNESCO-voj listi Svjetske baštine od 1983. godine. Skrivena prijestolnica Inka sagrađena je oko 1450. godine, a napuštena 100 godina kasnije, s dolaskom španjolskih konkvistadora. Na samom lokalitetu nalaze se dijelovi u kojima su živjeli, hramovi posvećeni bogu sunca, različite skulpture, astronomski satovi te čak i grobnice.

Cijena ovog izleta uključuje povratni prijevoz autobusom i vlakom na relaciji Cusco – Olantajtambo – Aquas Calientes, noćenje u Aquas Calientesu.  Ne uključuje osnovnu ulaznicu za lokalitet: 152 PEN (315 HRK).

La Paz i Dolina mjeseca

Cijena: 35,00 EUR

La Paz i Dolina Mjeseca (obilazak grada)Kroz ovaj izlet upoznajemo najvišu prijestolnicu na svijetu koja se nalazi na oko 3650 m kao i njenu okolinu. Dan započinjemo osvrtom na španjolsko kolonijalno naslijeđe. Na trgu Murillo je pogubljen najveći borac za neovisnost od madridske krune, Pedro Murillo. Na samom trgu se nalaze Katedrala, Kongres te Predsjednička palača. Na tom mjestu upoznajemo se s političkim životom Bolivije i kako su ga posljednjih godina obilježili kokalerosi i predsjednik Evo Morales. Obići ćemo i crkvu svetog Francisca koja je specifična po tome što, iako rađena u baroknom stilu, sadrži i detalje autohtonih naroda. Kako ćemo La Paz obilaziti i busom posjetiti ćemo i vidikovce ovog nesvakidašnjeg grada među kojima i Killi Killi s kojeg se pruža najljepša panorama i pogled od skoro 360 stupnjeva na planinu Illimani. Imati ćemo priliku voziti se i najvišom žičarom na svijetu koja vozi kroz jedan grad. Nezaboravno iskustvo iznad La Paza upotpuniti ćemo i odlaskom u Dolinu Mjeseca. Ona se nalazi na rubu grada i predstavlja čudnovato oblikovan reljef koji podsjeća na mjesečevu površinu što je potvrdio i sam Neil Armstrong. Uslijed snažnog vjetra i kiša, pijesak i glina su se poigrali s ovim prostorom ostavljajući bez daha posjetioce. Poput ornamenata prostor će ukrasiti i poneki kaktus koji jedini na takvom terenu može opstati. Dan ćemo završiti na Vještičjoj pijaci. Na njoj se nalaze mnogi neočekivani predmeti i suveniri poput fetusa ljame koje lokalno stanovništvo žrtvuje boginji zemlje Pačamami.

Valparaíso

Cijena: 40,00 EUR

Posjeta Valparaísa, živopisnog gradića na obali Pacifika, koji je stavljen po zaštitu UNESCO-a, a koji odiše boemskom i umjetničkom energijom, s brojnim kafićima, vidikovcima i šarenim kućama. Ovaj grad se s pravom naziva „Dragulj Pacifika“ i danas ima oko 275 000 stanovnika. Grad predstavlja mjesto rođenja modernog Čilea s obzirom da su tu osnovane brojne institucije kao i najstarije novine na španjolskom jeziku „El Mercurio”. Valparaíso je bilo mjesto gdje je svoje utočište od progona pronašao čuveni čileanski pjesnik Pablo Neruda. Potom posjećujemo Viña del Mar, poznato ljetovalište gdje upijamo zrake sunca dok nam noge zapljuskuju vode Tihog oceana.

Vodopadi Iguazú

Vodopadi Iguazú nalaze se na istoimenoj rijeci na granici između Argentine i Brazila. Ime potječe od riječi plemena Guarane te znači „velika voda“. Čitavo područje oko samih vodopada proglašeno je nacionalnim parkovima koji se nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske baštine. Sam vodopad sastoji se od 275 slapova, koji čine najveći svjetski sustav vodopada. Najveći slap, s kojeg voda pada s visine od preko 100 metara, zove se "Đavolje grotlo", a zvuk koji proizvodi zauvijek se urezuje u pamćenje. Sami vodopadi smješteni su u tropskoj šumi s predivnom prirodom, a odraz vode često formira dugu koja se nalazi iznad površine.

Napomena: cijena izleta na upit

Montevideo

Montevideo – glavni grad Urugvaja smješten na ušću rijeke La Plate u Atlantski ocean. Najjužnija je prijestolnica kontinenta. Osnovan je u 18. stoljeću, a danas je kulturni i administrativni centar zemlje i ima preko milijun stanovnika. Obilazak Starog grada, Trga neovisnosti, Obelisk i čuveni stadion Centenario, izgrađen za potrebe prvog svjetskog prvenstva u nogometu 1930. godine.

Napomena: Cijena izleta na upit

Smještaj

Hostel/Hotel

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel/hostel je smještajni objekt namijenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su višekrevetne 1/3, 1/4, 1/6, 1/8 i 1/10 s etažnim kupaonicama. Usluga je na bazi noćenja.

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Lokalni prijevoz

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Manje prijevozno sredstvo za najčešće do 15 putnika. Ovisno od zemlje, može biti manjeg ili većeg komfora.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj