Indokina Vijetnam, Kambodža, Tajland iz Zagreba

cijena od
1.780
EUR ,00
13.411
HRK ,41
trajanje
17 dana
Prijavi se Upit
Upit

Daleke destinacije na dlanu u jednoj turi – IndokinaVijetnam, Kambodža i Tajland!

Avantura u najpoznatije gradove Indokine. Krećemo iz Vijetnama, prvi grad na našoj listi je Ho Chi Minh – uživamo u tradicionalnoj juhi pho, vozimo se kroz deltu Mekonga, obilazimo Chu Chi tunele. Saznajemo sve detalje burne povijesti Vijetnama.

Odlazimo u Phnom Penh, glavni grad Kambodže, magične države pune divnih ljudi.. Nakon obilaska Phnom Penha, idemo prema Siam Repu i veličanstvenom kompleksu hramova Angkor Watu. 

Nakon Kambodže dalje idemo u Tajland. Čeka nas Bangkok – glavni grad kraljevine Tajland koji će vas oduševiti hramovima, noćnim provodom, masažama, plutajućim tržnicama...


Ruta
Zagreb
Doha
Ho Chi Minh
Phnom Penh
Siem Reap
Bangkok
Doha
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel, Apartman
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Kambodža, Tajland, Vijetnam
Kod putovanja
VKT5
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 19 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje grupe u međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman” u Zagrebu dva sata prije leta. Let iz Zagreba za Ho Chi Minh s presjedanjem u Dohi.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Zagreb
 • Doha

Dolazak u Ho Chi Minh u popodnevnim satima. Ho Chi Minh ili Saigon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu s orijentom, grad poznat kao dragulj Dalekog istoka. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada... Prijevoz do smještaja, slobodno vrijeme za odmor i razonodu. Uživamo u ukusima, mirisima i bojama Azije.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Ho Chi Minh

U jutarnjim satima fakultativni izlet gdje ćemo posjetiti gradsku vijećnicu, Saigonsku operu, katedralu Notre Dame, zgradu pošte, a svratit ćemo i na tržnicu Ben Thanh. Nastavljamo do Palače Ujedinjenja - simbola bivše vlade Saigona, prije 1975.godine, kako bi saznali više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine. Povratak u smještaj i slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Cu Chi tunele, smještene ispod Ho Chi Minha, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Cu Chi je za vrijeme rata bio "podzemno naselje" s tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200 km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju južnog Vijetnama. Slobodno vrijeme za relaksacijske masaže i čari noćnog života. U večernjim satima krećemo na fakultativno krstarenje rijekom Saigon gdje ćemo uživati u prekrasnim prizorima grada obasjanog noćnim svjetlima uz specijalitete vijetnamske kuhinje i živu glazbu. Povratak u hotel i noćenje.

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do rijeke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko otočića koji pravi deltu Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topao čaj s medom i uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u Ho Chi Minh i slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštamo Ho Chi Minh i upućujemo se prema Phnom Penhu, glavnom gradu Kambodže. Vožnja autobusom. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Prijevoz od Ho Chi Minha do Phnom Penha

Smještaj

Hotel u Phnom Penhu 1 noć

Mjesto

 • Ho Chi Minh
 • Phnom Penh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet, idemo u razgledavanje ovog još uvijek nerazvijenog i originalnog grada koji odiše pravim duhom Azije. Monasi, motocikli, ulični trgovci, voće, povrće, živ noćni život u atmosferi koja se znatno razlikuje od one u Bangkoku i ostalim moderniziranim metropolama Azije. Obilazak Kraljevske palače i Srebrne pagode koja je pokrivena s preko 5000 srebrnih pločica. Posjetit ćemo Killing fields i muzej S21 kako bismo se upoznali sa patnjama kambodžanskog naroda za vrijeme režima Crvenih Kmera. Povratak u smještaj i slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel u Phnom Penhu 1 noć

Mjesto

 • Phnom Penh

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Ranojutarnji polazak autobusom za Siem Reap, bivši francuski kolonijalni grad koji smješten uz Angkor Wat, tisućljetne ruševine hrama Kmerskog carstva. Na putu ćemo se zaustaviti kako bismo probali gastronomske specijalitete poput tarantula, cvrčaka i drugih jestivih insekata. Smještaj u hotel u večernjim satima i slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Prijevoz od Phnom Penha do Siem Reapa

Smještaj

Hotel u Siem Reapu 1 noć

Mjesto

 • Phnom Penh
 • Siem Reap

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izlet za Angkor Wat, najveći kompleks hramova na svijetu, koji broji preko 1.000 religijskih objekata hramova, molitvenika i skulptura. Ovaj poznati kompleks je pod zaštitom UNESCO-a i smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji. Čine ga jedinstvene i prelijepe građevine te ostaci različitih prijestolnica kmerskog carstva koje su sve izgrađene u okviru ovog kompleksa. Sam hram Angkor Wat je najveći i za mnoge najljepši objekt. Današnji dan provest ćemo obilaskom malog kruga hramova. Nakon obilaska slobodno vrijeme u Siem Reapu.

Smještaj

Hotel u Siem Reapu 1 noć

Mjesto

 • Siem Reap

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Još jedan dan za fakultativni izlet Angkora. Nastavljamo razgledavanje velikog kruga ovog nevjerojatnog kompleksa hramova. Povratak u hotel i slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel u Siem Reapu 1 noć

Mjesto

 • Siem Reap

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nastavak fakultativnog izleta. U jutarnjim satima krećemo prema plutajućem selu Kampong Phluk. Smješteno na poplavnoj ravnici jezera Tonle Sap — najvećeg slatkovodnog jezera u jugoistočnoj Aziji — Kampong Phluk je plutajuća zajednica od oko 3000 stanovnika. Družit ćemo se s lokalnim stanovništvom te upoznati njihov način života i običaje. Povratak u Siem Reap u popodnevnim satima i slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel u Siem Reapu 1 noć

Mjesto

 • Siem Reap

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

U jutarnjim satima napuštamo hotel i krećemo autobusom prema tajlandskoj granici. Nakon carinskih formalnosti na graničnom prijelazu nastavljamo prema hotelu u Bangkoku. Bangkok - “Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživjeli. Grad nalik New Yorku, upakiran u istočnjačku filozofiju, paprene mirise i drugačiju atmosferu. Večer provodimo u nekom od najpoznatijih nebodera s pogledom na nepregledna svjetla Bangkoka. Dolazak u smještaj u večernjim satima i slobodno vrijeme.

Prijevoz

 • Prijevoz od Siem Reapa do Bangkoka

Smještaj

Hotel u Bangkoku 1 noć

Mjesto

 • Siem Reap
 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Budimo se i krećemo na fakultativni izlet – Bangkok City Tour. Obilazimo Kraljevsku palaču čija je izgradnja počela 1782. godine, tijekom vladavine kralja Rame I, osnivača Chakri dinastije, a potom postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palače smješten je i Hram Smaragdnog Bude, najveća tajlandska svetinja, figura Bude isklesana od zelenog žada. Potom posjećujemo Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) s ogromnom statuom dužine 46 metara i visine 15 metara, koja predstavlja prelazak Bude u nirvanu. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel u Bangkoku 1 noć

Mjesto

 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Dan za fakultativni izlet – Plutajuća tržnica, Maeklong Train Market i Kanchanaburi. ObilazimoTrain Market taman na vrijeme da vidimo kako vlak kreće sa stanice i prolazi točno kroz sredinu tržnice. Trgovci ubrzano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vlaku da prođe. Vlak odlazi, a mi razgledavamo i kupujemo raznovrsno voće, povrće, cvijeće... Iza ne tako poznatog naziva Damnoen Saduak stoji jedna od najpoznatijih atrakcija Tajlanda – plutajuća tržnica. Oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mjesto ispresijecano kanalima izgrađenim još u 18. st. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika, krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu, polako se približavaju trgovci s raznolikim ponudama. Starice sa slamnatim šeširima uz osmijeh nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća na isti način kao i stotinama godina unazad. Slijedi vožnja do Kanchanaburija koja traje otprilike 2 sata. Uronite u povijest Drugog svjetskog rata i saznajte više o događajima vezanima uz ratne zarobljenike posjetom Ratnom muzeju JEATH i groblju zarobljenika. Slamnata zatočenička koliba sa skučenim povišenim krevetima od bambusa sadrži slikovne i fizičke uspomene iz Drugog svjetskog rata. Povratak u Bangkok.

Smještaj

Hotel u Bangkoku 1 noć

Mjesto

 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Izlet kojim se vraćamo u prošlost Tajlanda. Vožnja do druge povijesne prijestolnica Tajlanda i provincije čudesnih ruševina, Ayutthaya. Vat Niwet Thammaprawat, nevjerojatan budistički hram sagrađen u katedrali u gotičkom stilu 1878. godine od strane kralja Rame V. Zatim nastavljamo do povijesnog parka Ayutthaya koji je na listi UNESCO-ve svjetske baštine od prosinca1991. Posjećujemo Wat Chaiwatthanaram – drevni budistički hram i nakon toga povratak u Bangkok.

Smještaj

Hotel u Bangkoku 1 noć

Mjesto

 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodan dan i kasnovečernji polazak za zračnu luku.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke

Smještaj

Hotel u Bangkoku 1 noć

Mjesto

 • Bangkok

Hrana

 • Doručak × 1

Polazak iz Bangkoka u 02:30 h. Presjedanje u Dohi, povratak u Zagreb i kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Bangkok – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Bangkok
 • Doha
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 200 eura, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedna prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Fiksni tečaj konverzije: 7,53450 kn

Što je uključeno

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu Primjer 4 noći
Hotel u Phnom Penhu Primjer 2 noći
Hotel u Siem Reapu Primjer 4 noći
Hotel u Bangkoku Primjer 5 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Ho Chi Minh s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od Ho Chi Minha do Phnom Penha
 • Prijevoz od Phnom Penha do Siem Reapa
 • Prijevoz od Siem Reapa do Bangkoka
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Bangkok – Doha s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Hrana

14 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Tajland – 35 € viza s jednim ulaskom + 20 eura naknada agenciji za izradu vize
 • Viza za Vijetnam 25€ + 15€ usluge agencije
 • Viza za Kambodžu 36 € + naknada agenciji za izradu vize 20 €

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Ho Chi Minha – Indokina

Cijena: 30,00 USD

Polazak na pješačku turu u jutarnjim satima. Idemo se upoznati sa gradom koji nikada ne spava i koji ima 3.5 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika. Šetnja počinje u centru grada i Bui Vien ulici, koja odiše gužvom koja je simbol ovog grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Ben Tan, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe pho, do najljepših suvenira. Na Trgu Ho Chi Minh nalazi se spomenik Ho Chi Minhu koji je najpoznatiji u cijelom gradu. Vidjet ćemo Gradsku kuću, Saigon operu i Rex hotel. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada... Odlazimo posjetiti i Palaču Ujedinjenja, simbol bivše vlade Saigona, prije 1975.godine, kako bismo saznali više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine.  Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

 

- Cijena izleta uključuje:

stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku

ručak bez konzumacije pića

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

Cu Chi tuneli

Cijena: 40,00 USD

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Prijevoz do lokaliteta. Tuneli Cu Chi su smješteni ispod Ho Chi Minha i bili su baza za revolucionare između dva rata. Cu Chi je za vrijeme rata bio ,,podzemno selo” sa tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju Južnog Vijetnama. Gerilci Cu Chija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloljetnike, živjeli su godinama u tijesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na koljenima. Oni su od prvih zemunica iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krake koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetine tisuća američkih i južno vijetnamskih vojnika i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku labirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardiranje iz zraka. Posjetitelji, također, mogu vidjeti i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namjena bila ubiti ili teško osakatiti neprijatelja. Povratak u smještaj popodnevnim satima.

·         Cijena izleta uključuje:

stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

ulaznica za lokalitet

ručak bez konzumacije pića

Večernje krstarenje rijekom Saigon

Cijena: 70,00 USD

Dvosatno večernje krstarenje rijekom Saigon uz bogatu večeru u 5 slijedova, živu glazbu i prekrasan pogled na Ho Chi Minh City.

Delta Mekonga

Cijena: 60,00 USD

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća rijeka Indokine i izvire na Tibetu, protječe kroz Burmu, Laos i u Vijetnamu se ulijeva u Južno kinesko more, a na ušću pravi veliku deltu sa 9 rukavaca koju Vijetnamci zovu ,,Cuu Long’’ ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj glazbi. Pauza za užinu. Krećemo u nezaboravnu vožnju rukavcima. Ispred nas je prizor od kojeg zastaje dah, počinje mir i tišina. Odlazimo u tradicionalno vijetnamsko selo na ručak, a nakon ručka imat ćemo prilike družiti sa zmijama, krokodilima i majmunima. Tko želi, može prošetati ili iznajmiti bicikl kako bi se provozao kroz selo. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

·         Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

vožnje brodovima i čamcima

ulaznica na lokalitet

ručak bez konzumacije pića

·         Cijena izleta ne uključuje:

vožnje biciklom kroz vijetnamsko selo (opcionalno)

 

Obilazak Phnom Penha

Cijena: 65,00 USD

Fakultativni izlet, idemo u razgledavanje ovog još uvijek nerazvijenog i originalnog grada koji odiše pravim duhom Azije. Monasi, motocikli, ulični trgovci, voće, povrće, živ noćni život u atmosferi koja se znatno razlikuje od one u Bangkoku i ostalim moderniziranim metropolama Azije. Obilazak Kraljevske palače i Srebrne pagode koja je pokrivena s preko 5000 srebrnih pločica. Posjetit ćemo Killing fields i muzej S21 kako bismo se upoznali sa patnjama kambodžanskog naroda za vrijeme režima Crvenih Kmera.

- Cijena izleta uključuje:

stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru
 

Angkor Wat i kambodžansko plutajuće selo Kampong Pluk

Cijena: 175,00 USD

Fakultativni trodnevni izlet za Angkor Wat, najveći kompleks hramova na svijetu, koji broji preko 1.000 religijskih objekata hramova, molitvenika i skulptura. Ovaj poznati kompleks je pod zaštitom UNESCO-a i smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji. Čine ga jedinstvene i prelijepe građevine te ostaci različitih prijestolnica kmerskog carstva koje su sve izgrađene u okviru ovog kompleksa. Plutajuće selo Kampong Phluk, smješteno na poplavnoj ravnici jezera Tonle Sap — najvećeg slatkovodnog jezera u jugoistočnoj Aziji — Kampong Phluk je plutajuća zajednica od oko 3000 stanovnika. Družit ćemo se s lokalnim stanovništvom te upoznati njihov način života i običaje.

- Cijena izleta uključuje:
 

stručnog licenciranog vodiča na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

Obilazak Bangkoka

Cijena: 60,00 EUR

Na ovom izletu imat ćete priliku vidjeti sve najbitnije i najljepše znamenitosti grada Bangkoka. Polazak iz hotela u jutarnjim satima i transfer do Kraljevske palače (Grand Palace) i Hrama smaragdnog Bude (Wat Phra Kaew). Kraljevska palače je najveća turistička atrakcija u Bangkoku. Kratka šetnja do sljedećeg lokaliteta – Hrama ležećeg Bude (Wat Pho). Ovaj hram nalazi se odmah pored Kraljevske palače i jedan je od najstarijih i najvećih hramova u Bangkoku sa površinom od 8 hektara. U Wat Phou možete vidjeti preko 1000 prikaza Bude! Ipak, najveća atrakcija je statua „Ležećeg Bude“ po kojoj čitav kompleks i nosi naziv. Statua je duga 46 metara i visoka 15 metara i predstavlja Budu u stanju nirvane, na kraju svojih reinkarnacija. Wat Pho je također poznat po tradicionalnoj školi tajlandske masaže. Kratka šetnja do rijeke i prelazak brodićem na drugu stranu do Hrama Zore (Wat Arun). Ovaj hram jedan je od najpoznatijih simbola cijelog Tajlanda i vrlo često prati svako njegovo predstavljanje. Povratak u hotel u ranim popodnevnim satima.

Cijena uključuje:

 • ulaznicu za Grand Palace i Wat Phra Kaew
 • ulaznicu za Wat Pho
 • ulaznicu za Wat Arun
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • organiziran prijevoz po predviđenom itinereru

*Za ovaj izlet je potrebno ponijeti odjeću prikladnu za ulazak i obilazak budističkog hrama.

Plutajuća tržnica, Maeklong Train Market i Kanchanaburi

Cijena: 65,00 EUR

Polazak iz hotela u ranim jutarnjim satima. Stižemo na Train market taman na vrijeme da vidimo kako vlak kreće iz stanice i prolazi točno kroz sredinu tržnice. Prodavači užurbano podižu tende i sklanjaju sve što smeta vlaku da prođe. Turisti i kupci se trčećim korakom miču kako bi tračnice ostale oslobođene za nesmetan prolazak vlaka. Čuje se glasna sirena kao signal i svi uzbuđeno stojimo i čekamo. Vlak nailazi, mašemo putnicima iz vlaka, kao i oni nama. Čim je otišao vlak, vraćamo se detaljnom istraživanju tržnice i kupovini raznovrsnog voća, povrća, cvijeća, mesa i ribe. Ova linija se kreće svakodnevno po nekoliko puta na relaciji Meaklong – Banlaem, a sama vožnja traje oko 90 minuta. Polazak na plutajuću tržnicu "Damnoen Saduak". Iza ne tako poznatog naziva "Damnoen Saduak" stoji jedna od najpoznatijih atrakcija Tajlanda – plutajuća tržnica. Na oko 100 km jugoistočno od Bangkoka nalazi se malo trgovačko mjesto ispresijecano kanalima izgrađenih još u 18. stoljeću. U duhu starih tajlandskih zemljoradnika, krećući se čamcem kroz zelenkastu vodu, polako se približavaju trgovci s raznolikim ponudama. Starice sa slamnatim šeširima uz osmijeh nude najrazličitija jela, poslastice i sokove od egzotičnog voća na isti način kao i stotinama godina unazad. Nakon vožnje čamcem imamo malo slobodnog vremena da prošećemo i kopnenim dijelom tržnice. Slijedi vožnja do Kanchanaburija koja traje otprilike 2 sata. Uronite u povijest Drugog svjetskog rata i saznajte više o događajima vezanima uz ratne zarobljenike posjetom Ratnom muzeju JEATH i groblju zarobljenika. Slamnata zatočenička koliba sa skučenim povišenim krevetima od bambusa sadrži slikovne i fizičke uspomene iz Drugog svjetskog rata. Prošećite nadaleko poznatim mostom preko rijeke Kwai, crnim željeznim mostom koji je izgradila japanska vojska, a ponovno su ga pod japanskim nadzorom sastavili saveznički ratni zarobljenici kao dio željezničke pruge koja povezuje Tajland s Mijanmarom. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

Cijena uključuje:

 • organiziran prijevoz prema predviđenom itineraru
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • vožnju čamcem na plutajućoj tržnici
 • sve ulaznice u lokalitete prema predviđenom itineraru

Drevni grad Ayutthaya

Cijena: 50,00 EUR

Izlet kojim se vraćamo u prošlost Tajlanda. Vožnja do druge povijesne prijestolnica Tajlanda i provincije čudesnih ruševina, Ayutthaya. Vat Niwet Thammaprawat, nevjerojatan budistički hram sagrađen u katedrali u gotičkom stilu 1878. godine od strane kralja Rame V. Zatim nastavljamo do povijesnog parka Ayutthaya koji je na listi UNESCO-ve svjetske baštine od prosinca1991. Posjećujemo Wat Chaiwatthanaram – drevni budistički hram i nakon toga povratak u Bangkok.

Smještaj

Hotel u Ho Chi Minhu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Ho Chi Minhu. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Phnom Penhu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Phnom Penhu. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Siem Reapu

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Siem Reapu. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Bangkoku

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel*** (prema lokalnoj kategorizaciji) nalazi se u Bangkoku. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Ostali polasci za Vijetnam

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj