Kina, Tibet, Everest Base Camp, Nepal i Indija iz Beograda

Kina, Tibet, Everest Base Camp, Nepal i Indija iz Beograda

cijena od
3.799
EUR ,00
trajanje
18 dana
Prijavi se Upit
Upit

Vodimo vas u najnevjerovatniju avanturu koja započinje jednim od najmodernijih gradova – Shanghaijom, a potom idemo i u Chengdu, gdje obilazimo rezervat pandi.

Čuvenom najvišom željeznicom na svijetu idemo put Tibeta i Lhase. Obilazimo Sera i Drepung manastire, Potala palatu i prisustvovat ćemo budističkim molitvama na 3500 metara nadmorske visine.  

Ostajemo na krovu svijeta i nastavljamo prema Nepalu, kući bogova, da se oslobodimo svega materijalnog. Upoznajemo budizam i kulturu ovog blagog naroda koji živi u skladu sa prirodom. Šareni budistički hramovi čuvaju priče drevnih civilizacija, a putovanje u Nepal ostaje u mislima za cijeli život.

A onda odlazimo u New Delhi – glavni grad Indije, smješten uz rijeku Jamuna, na prijelazu iz doline Inda u dolinu Ganga. Od tamo idemo u obilaske najpoznatijih atrakcija među kojima su Vrata Indije – podignuta 1931. u znak sjećanja na vojnike poginule u Drugom svjetskom ratu, zatim Lotus Hram – otvoren za sve vjere i predstavlja mjesto za meditaciju, mir i spokoj, kao i Humajunovu grobnicu – divan primjer mogulske arhitekture koji je poslužio kao inspiracija za Taj Mahal!

Putovanje u Kinu, Tibet, Nepal i Indiju je tu – čekamo vas!


Ruta
Beograd
Doha
Shanghai
Chengdou
Lhasa
Kathmandu
New Delhi
Doha
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Autobus, Lokalni prijevoz, Vlak
Smještaj
Hotel, Guesthouse
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Indija, Kina, Nepal, Tibet
Kod putovanja
CNNPI
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 16 , Max 10 ,

Plan i program

Sastanak u zračnoj luci u Beogradu, dva i pol sata prije leta. Let iz Beograda za Dohu u 12:40 h (QR 232). Dolazak u Dohu u 18:40 h.

Prijevoz

 • Avio kartu sa svim taksama, sa presjedanjem, na relaciji Beograd – Shanghai, u ekonomskoj klasi, sa 25kg predane i 7kg ručne prtljage 

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let za Shanghai u 02:35 h (QR 870). Dolazak u Shanghai u 16:30 h. Shanghai – jedan od najvećih gradova Kine i morsko pristanište na ušću rijeke Huangpu u rijeku Yangtze. Najveći je prometni, trgovinski i industrijski centar zemlje. Jedan od ekološki najugroženijih gradova na svijetu, sinonim za grijeh, avanturizam i bogatstvo. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Prijevoz

 • Transfer od zračne luke u Shanghaiju do hotela

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Doha
 • Shanghai

Fakultativni izlet – Obilazak Shanghaija. Najprije idemo do Vrtova Yu Yuan, jedni su od najljepših vrtova u cijeloj Kini. Prelijepi vrtovi smjestili su se u centru starog dijela Shanghaija. Yuyuan je četvrt koja se sakrila između gomile nebodera i pokušava ostati kakva je bila. Ulice su prepune ljudi, trgovina, prekrasnih kineskih kućica čija arhitektura mora oduševiti. Vrtovi Yu Yuan potječu iz 16. stoljeća, a za javnost su otvoreni od 1961. godine. Na površini od oko 20.000 kvadratnih metara smjestili su se tradicionalni kineski paviljoni, brojna jezerca i ribnjaci, egzotične stijene, staro drveće i prekrasno cvijeće. Vrt je podjeljen na šest tematskih zona. Jedno od najpoznatijih dijelova Yu Yuan vrtova je stijena od žada, smještena nasuprot dvorane Yuhua (dvorana je napravljena kao mjesto odakle možete posmatrati stijenu). Radi se o prekrasnoj stijeni visokoj više od tri metra, koja ima 72 rupe. Posebnost ove stijene je da ako zapalite mirisni štapić ispod nje, dim će nekom čarolijom izlaziti na sve 72 rupe. U slučaju da se u stijenu kroz vrh nalijeva voda, ona će se slivati iz svih rupa i stvarati prekrasan prizor. Obilazimo i Chenghuangmiao ulicu, kao i Xintiandi kvart. Noćenje.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Shanghai

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Slobodno vrijeme do leta za Chengduu. Dolazak u Chengdu, glavni i najveći grad Sichuan provincije. Prijevoz do smještaja. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od hotela u Shanghai do zračne luke
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Shanghai – Chengdu, u ekonomskoj klasi, sa 20 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od zračne luke u Chengduu do hotela

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Shanghai
 • Chengdou

Hrana

 • Doručak × 1

Ujutru krećemo na besplatni izlet do mjesta Leshan gdje ćemo vidjeti najveći kip Bude na svijetu – Leshan Giant Buddha, koja se nalazi na UNESCO-voj liste Svjetske baštine. Kip je visok 71 metar, gradnja je započeta 713. godine, a završena je u vrijeme Tang dinastije. Prvo obilazimo Linyun hram, a potom idemo i brodićem odakle ćemo imati lijep pogled na sam kip. Povratak u smještaj u Chengdu. Noćenje.  

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Chengdou

Hrana

 • Doručak × 1

Nakon doručka, idemo na Fakultativni Obilazak Rezervata Pandi, a u popodnevnim satima obilazimo Qingyang hram i odlazimo do Jinli ulice, gdje ćemo imati priliku prabati lokalnu hranu. Odlazak na železničku stanicu i krećemo na vožnju vlakom do Tibeta. Noćna vožnja

Prijevoz

 • Noćni vlak od Chengdua do Lase

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Chengdou

Hrana

 • Doručak × 1

Smješteni smo u udobnim spavaćim kolima i uživamo u pogledu na predjele visoravni i naselja koja nas sele u neka druga vremena. Vožnja najvišom željeznicom na svijetu. Noćna vožnja.

Prijevoz

 • Vožnja vlakom od Kine do Tibeta

Dolazak u Lhasu u prijepodnevnim satima. Tibet u cijeloj svojoj veličanstvenosti. Prijevoz do smještaja i slobodno vrijeme. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od željezničke stanice do smještaja u Lasi

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Lhasa

Krećemo u razgledanje Lhase, koja je glavni grad autonomne oblasti Tibet u Narodnoj Republici Kini. Grad se nalazi na sjevernoj obali rijeke Kji, pritoke Bramaputre u Transhimalajima. Nadmorska visina Lhase je 3490 metara, i po tome je ovo jedan od najviših gradova u svijetu. Proteže se na više od 10 kilometara u pravcu istok-zapad. Obilazak počinjemo od Potala palače koja je bila rezidencija Dalai Lame do 1959. godine. Palača jer visoka 117 metara, duga 360 metara, a ima 13 katova. Sastoji se iz dva dijela – Bijela palača koja ima svjetovnu namjenu i Crvena palata koja ima religioznu namjenu. Danas se palača nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Nakon toga obilazimo Jokhang palaču, Muzej Tibeta i Barkhor ulicu. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Lhasa

Hrana

 • Doručak × 1

Poslije doručka obilazimo Drepung i Sera manastire koji su smješteni u podnožju planine Gefel, a onda obilazimo i poznatu tvornicu tibetanskih tepiha koja zapošljava preko 300 Tibetanaca, a tepisi iz ove tvornice izvoze se širom svijeta. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Lhasa

Hrana

 • Doručak × 1

Krećemo ujutru u vožnju preko prijevoja Gampala (4790 m) da bismo vidjeli Yamdrok-tso (4400 m). Jezero Jamdrok je okruženo mnogim planinama prekrivenim snijegom i u daljini možemo imati spektakularan pogled na Svetu goru Nienchen Kangsar (7191 m), najvišu planinu u blizini Lhase. Nastavljamo istraživati obalu jezera sa raznih vidikovaca, upoznajemo i lokalce i njihove običaje. Zatim prolazimo i uživamo u glečeru Korola pored puta. To je najveći glečer na Tibetu. Zatim, nastavljamo putovanje do Giantsea. Nakon dolaska u Giantse, možemo provesti neko vrijeme fotografirajući taj drevni grad. Od Giantsea do Shigatsea, proći ćemo pored zelenih (ljeti) i zlatnih (u jesen) tibetanskih polja ječma i bezbrojnih farmi. Konačno stižemo u Shigatse, drugi po veličini grad na Tibetu. Nakon prijave u hotel, možemo se dobro odmoriti i pripremiti za sljedeći dnevni izlet na Mount Everest. Noćenje.

Prijevoz

 • Prjevoz od Lhase do Shigatsea

Smještaj

Hotel 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Poslije doručka, krenut ćemo dalje, najprije kroz Gjatsola prolaz (5280m). Na vidikovcu Giatsola Pass, prvi put ćemo i vidjeti Mount Everest. Ubrzo nakon što uđemo u Nacionalni rezervat prirode Mount Everest, uživat ćemo u panoramskom pogledu na Himalaje na prolazu Gavula (5198m). Na ovom vidikovcu ćemo se diviti veličanstvenom nizu pet najviših vrhova na Himalajima, uključujući Everest. Ovo je naš drugi pogled na Everest. Zatim se vozimo novim cik-cak putem do baznog kampa Everest (5200m). Kako se približavamo baznom kampu, veličanstveni Everest se postepeno otvara pred nama. Ovo označava naš treći pogled na Everest. Kada stignemo do baznog kampa Everesta, pred nama se izdiže kolosalni bijeli piramidalni vrh Mont Everesta. Dok dan prelazi u sumrak, gledamo kako zlatne nijanse sunca bacaju topli sjaj na sjeverno lice Everesta - naš četvrti pogled. Kako pada noć, svjetlucavi Mliječni put i sniježno bijeli vrh Mount Everesta otkrivaju naš peti i posljednji susret sa Everestom. Noćenje u gesthauseu. 

Prijevoz

 • Prijevoz od Sichua do Dironga

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Danas stižemo do granice Gyirong, svjedoci pejzaža koji oduzimaju dah i koji se mijenjaju sa 5200 metara na 2800 metara nadmorske visine. Ujutro, prije polaska iz kampa, posjetit ćemo manastir Rongbuk, najviši manastir na svijetu, gdje monahinje i monasi žive zajedno na 5154 metara nadmorske visine. Zatim ćemo prijeći Himalaje i voziti se do Gyironga na kinesko-nepalskoj granici. Na putu od 380 kilometara, divite se pejzažu koji se razvija - od sniježnih vrhova koji se uzdižu preko 5000 metara do bujnih šuma i pogleda na kanjon na oko 2800 metara nadmorske visine. Dok prolazimo pored planine Shishapangme (8027 metara), jedne od najviših planina na svijetu iznad 8000 metara, možemo uživati u bliskom pogledu na tri glavna vrha Shishapangme, kao i u zlatnom sjaju jezera Pelku Tso ispod vrhova. Nakon toga, nadmorska visina dramatično opada. Biti ćemo opčinjeni šumama, vodopadima i kanjonima bez dna dok ulazite na rub Himalaja. Kada stignemo u dolinu Gyirong, vidjet ćemo gustu šumu i sniježne vrhove iznad šuma. Ovde ćemo se oprostiti od Tibeta. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Hrana

 • Doručak × 1

Prelazimo granicu sa Nepalom i uživamo u vožnji do Kathmandua. Dobrodošli u pravu Aziju, prašnjave ulice, mirisi iz hramova, zelenilo, nasmijani ljudi! Grad Kathmandu je povijesno i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerovatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih utjecaja. Upoznavanje sa gradom i smještaj. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz do Kathmandua

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni obilazak najzanimljivijih četvrti Katmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palatu, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim sledi obilazak hrama Pashupatinath, jednog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetišta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vijekova podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi Katmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Let do New Delhija – glavnog grada Indije. Fakultativni izlet – Obilazak New Delhija Lakšmi Narajan Hram, India Gate, grob Mahatma Gandija, Lotus hram, Humajunova grobnica preteča Taj Mahala. Povratak u smještaj. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz od hotela do zračne luke u Katmanduu
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Katmandu – New Delhi, u ekonomskoj klasi, sa 20 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od zračne luke u New Delhiju do hotela

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu
 • New Delhi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet Taj Mahal - ranojutarnji polazak za Agru. Taj Mahal, najspektakularnija građevina na svijetu koja rano ujutru svetluca i prelama svjetlost na izlazećem suncu. Simbol Indije i ljubavi. Obilazimo i Crvenu tvrđavu (Red Fort) u poslijepodnevnim satima, još jednu prelijepu građevinu Rajaput. Povratak u New Delhi. Prijevoz do zračne luke.

Prijevoz

 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Kathmandu – New Delhi, u ekonomskoj klasi, sa 20 kg predane i 7 kg ručne prtljage

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • New Delhi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Let za Dohu u 03:25 h (QR 579). Dolazak u Dohu u 05:00 h. Konekcija na let za Beograd u 07:25 h (QR 231). Dolazak u Beograd u 11:40 h. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz od hotela do zračne luke u New Delhiju
 • Avio kartu sa svim taksama, sa presjedanjem, na relaciji New Delhi – Beograd, u ekonomskoj klasi, sa 25 kg predane i 7 kg ručne prtljage

Mjesto

 • New Delhi
 • Doha
 • Beograd

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 500 eura, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedna prije polaska na putovanje. 

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Primjer 13 noći
Guesthouse Primjer 2 noći

Prijevoz

 • Avio kartu sa svim taksama, sa presjedanjem, na relaciji Beograd – Shanghai, u ekonomskoj klasi, sa 25kg predane i 7kg ručne prtljage 
 • Transfer od zračne luke u Shanghaiju do hotela
 • Prijevoz od hotela u Shanghai do zračne luke
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Shanghai – Chengdu, u ekonomskoj klasi, sa 20 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od zračne luke u Chengduu do hotela
 • Noćni vlak od Chengdua do Lase
 • Vožnja vlakom od Kine do Tibeta
 • Prijevoz od željezničke stanice do smještaja u Lasi
 • Prjevoz od Lhase do Shigatsea
 • Prijevoz od Sichua do Dironga
 • Prijevoz do Kathmandua
 • Prijevoz od hotela do zračne luke u Katmanduu
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Katmandu – New Delhi, u ekonomskoj klasi, sa 20 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od zračne luke u New Delhiju do hotela
 • Avio kartu sa svim taksama, na relaciji Kathmandu – New Delhi, u ekonomskoj klasi, sa 20 kg predane i 7 kg ručne prtljage
 • Prijevoz od hotela do zračne luke u New Delhiju
 • Avio kartu sa svim taksama, sa presjedanjem, na relaciji New Delhi – Beograd, u ekonomskoj klasi, sa 25 kg predane i 7 kg ručne prtljage

Hrana

13 × Doručak

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Viza za Nepal – 210 kn ($30, po dolasku na granici)
 • Viza za Indiju
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Shangai city tour

Shangai city tour
Cijena: 50,00 EUR

Najprije idemo do Vrtova Yu Yuan, jednih su od najljepših vrtova u cijeloj Kini. Prelijepi vrtovi smjestili su se u centru starog dijela Shangaija. Yuyuan je četvrt koja se sakrila između gomile nebodera i pokušava ostati kakva je bila. Ulice su prepune ljudi, trgovina, prekrasnih kineskih kućica čija arhitektura mora oduševiti. Vrtovi Yu Yuan potiču iz 16. stoljeća, a za javnost su otvoreni od 1961. godine. Na površini od oko 20.000 kvadratnih metara smjestili su se tradicionalni kineski paviljoni, brojna jezerca i ribnjaci, egzotične stijene, staro drveće i prekrasno cvijeće. Vrt je podjeljen na šest tematskih zona. Jedno od najpoznatijih dijelova Yu Yuan vrtova je stijena od žada, smještena nasuprot dvorane Yuhua (dvorana je napravljena kao mjesta odakle možete posmatrati stijenu). Radi se o prekrasnoj stijeni visokoj više od tri metra, koja ima 72 rupe. Posebnost ove stijene je da ako zapalite mirisni štapić ispod nje, dim će nekom čarolijom izlaziti na sve 72 rupe. U slučaju da se u stijenu kroz vrh naliva voda, ona će se slivati iz svih rupa i stvarati prekrasan prizor. Obilazimo i Chenghuangmiao ulicu, kao i Xintiandi kvart.

Cijena izleta uključuje: Troškove transfera, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, uslugu pratioca grupe, ulaznice

Cijena izleta ne uključuje: individualne troškove, hranu i piće

Kathmandu i Darbar trg

Kathmandu i Darbar trg
Cijena: 45,00 EUR

Fakultativni izlet Kathmandu i Darbar trg: obilazak jedne od najzanimljivijih četvrti Kathmandua. Razgledanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim, obilazak hrama Pashupatinath, jednog je od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetišta Šive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom vijekova podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi  Kathmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualniog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice za lokalitete, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uklučeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Delhi city tour

Delhi city tour
Cijena: 45,00 EUR

Glavni grad Indije i jedan od najintezivnijih gradova na svijetu! Obići ćemo neke od najpoznatijih atrakcija ovog grada među kojima su i India Gate (Vrata Indije) - podignuta 1931. godine u znak sjećanja na indijske vojnike poginule u II Sv. Ratu; Lotus Temple – koji je otvoren za sve vjere, zapanjujući lotos oblik građevine predstavlja mjesto za meditaciju, mir i spokoj. Broj devet ima veliko značenje u Bahai vjeri, a simbolizira devet glavnih religija svijeta; Birla Mandir – jedan od značajnijih hramova, a posvećen je boginji uspjeha; Humajunova grobnica – divan primjer mogulske arhitekture koji je poslužio kao inspiracija za izgled Taj Mahala! Datira iz 16. stoljeća; Kutab Minar – 73 metara visok spomenik pobjede, simbol pobjede islamskih vladara nad hindu kraljevstvom u 12. stoljeću. U podnožju se nalaze ostaci prve džamije u Indiji, zaštićen je od strane UNESCO-a a izgrađena je od ostataka hinduističkih hramova; Gandhi Memorial – mjesto gdje je Gandhi proveo posljednje dane svog života, mjesto koje je pod upravom fondacije koja svoje osnove bazira na filozofiji, idealima, učenju, životu i služenju Gandhija – “Oca nacije”. 

Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratioca grupe na srpskom jeziku. 

U cijenu izleta nije uključeno: piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Fakultativni izlet – Taj Mahal i Red Fort – cjelodnevni

Fakultativni izlet – Taj Mahal i Red Fort – cjelodnevni
Cijena: 80,00 EUR

Agra Taj Mahal i Red Fort – cjelodnevni izlet. Obilazak Taj Mahala, najspektakularnije građevine na svijetu, koja svjetluca i prelama svjetlost kad je sunce u zenitu, i pod punim mjesecom. Simbol Indije i ljubavi. Priča o Shah Dzahanu i prelijepoj Mumtaz, počinje na čuvenoj tržnici petkom, nadomak mjesta gdje je sada moćni Taj, na kojoj su prinčevi birali buduće mlade. Mumtaz je prodavala kristale soli, a Shah je bio princ spreman da plati sol kao da je kohinor. Bila je to ljubav na prvi pogled, voljeli su se sretno i beskonačno kao u bajci. Za 18 godina zajedničkog života Mumtaz mu je rodila 14ero djece, međutim na posljednjem porođaju je preminula. Spomenik vječne ljubavi je bio njena želja. Čak 22 godine je trajala izgradnja mermerne grobnice na kojoj je sudjelovalo 20000 ljudi, hiljade slonova i deva. Žad, lapis, koral, tirkiz, safir, oniks, pietra durga od 28 vrsta različitog poludragog i dragog kamenja su samo dio veličanstvenosti po kojoj je Taj poznat. Shah je nakon ovog velikog poduhvata ostao skoro bez kraljevstva, ali i života. Nakon dolaska njegovog sina na prijesto 1685. godine biva zatvoren u najljepši zatvor na svijetu, u Red Fortu, sa pogledom na Taj Mahal - podsjetnik do kraja života na vječnu ljubav ali i bankrot kraljevstva. Tu je proveo posljednje dane svog života, do smrti. Red Fort - Agra tvrđava, veliko zdanje Rajaputa, vojničke kaste Indije, napravljena za odbranu kraljevstva, i do dana današnjeg je u upotrebi a samo 20% je otvoreno za javnost. Odbrambeni tuneli, egzotični šanci, prostorije za kraljevske odaje, najlepši zatvor na svijetu, prva prirodna klimatizacija i telefonija, samo su dio onoga što ćemo posjetiti. Povratak u Delhi u večernjim satima. Pauza za doručak predviđena na putu za Taj Mahal, a pauza za ručak nakon obilaska oba lokaliteta ili nakon prvog, zavisno od vremena. U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice u Taj Mahal i Red Fort, usluge predstavnika agencije. U cijenu izleta nije uključeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Smještaj

Hotel

Hotel
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel***  je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije dva tjedna prije putovanja.

Guesthouse

Guesthouse
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Guest House je smještajni objekt tipičan za područje Južne i Jugoistočne Azije. Sobe su uglavnom manje prostrane, dvokrevetne s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.