Jordan iz Zagreba

Jordan iz Zagreba

cijena od
1.290
EUR ,00
sada od
1.190
EUR ,00
trajanje
7 dana
Prijavi se Upit
Upit

Vodimo vas u avanturu na još jednu daleku destinaciju, kraljevinu na Bliskom Istoku, magičan Jordan. Ova pustinjska zemlja je bez nafte i čuva najveću znamenitost Bliskog Istoka, čudo antičkog svijeta, jedinstvenu Petru smještenu u crvenim stijenama, grad u kamenu. Ovaj izlet uključen je u cijenu putovanja, kao i posjet planini Nebo!

Pored nezaboravnih izleta u okviru ove avanture, izdvojili bismo posjetu Wadi Rum pustinji, koju zovu i „Dolina Mjeseca“. Imat ćemo priliku vidjeti čudesne prizore, skoro pa netaknute od strane ljudske ruke. 

Ovo je zemlja bogata tradicijom i prirodnim ljepotama. Čak se i veliki broj biblijskih mjesta nalazi baš u Jordanu, među kojima su i gradovi poput Sodome i Gomore. Čeka nas iznimno uzbudljivo putovanje!

Raspored obilazaka je podložan promjenama prema procjeni voditelja putovanja.


Ruta
Zagreb
Istanbul
Amman
Wadi Musa
Wadi Rum
Aqaba
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel, Kamp, Apartman
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Jordan
Kod putovanja
JO9
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Let za Istanbul u 19:55 h. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom, te 23 kg predane i 8 kg ručne prtljage

Mjesto

 • Zagreb

Dolazak u Istanbul u 00:10 h. Konekcija na let za Amman u 02:20 h. Dolazak u Amman u 04:40 h. Transfer do hotela i prijava. Nakon doručka, upoznajemo Jerash, jedan je od najposjećenijih lokaliteta u Jordanu poslije Petre i Wadi Rum pustinje. Antički grad koji krije tragove naseljenosti od prije 6500 godina. Zlatno doba grada bilo je za vrijeme vladavine Rimljana pa je i danas jedno od najbolje očuvanih provincijskih gradova starog Rima. Ovo izuzetno vrijedno nasljeđe, kombinacija utjecaja stare Grčke, Rima, Mediterana i Orienta, otkriveno je prije 70 godina i mjesto je vjekovnog prožimanja istoka i zapada. Danas je moderan grad s oko 50.000 stanovnika, većinom Arapa, Palestinaca, Kurda i Armena. Kao i svi drugi gradovi u Jordanu, nevjerojatno je mjesto gdje možete uživati u skladu i mješavini kultura i naroda istoka. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Amman s uključenim pristojbama i prtljagom

Smještaj

Hotel Sparr 2 noći

Mjesto

 • Istanbul
 • Amman

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

U jutarnjim satima krećemo u razgled Ammana. Obilazimo glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 milijuna stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svijetu. Nema puno turista, ali u posljednjim godinama se povećava. Bogato naslijeđe i duh istoka sve više privlače pažnju putnika širom svijeta. Grad kao da je stvoren za istraživanje i uživanje u čarima Istoka. Obilazimo čuvenu utvrdu smještenu na jednom od sedam brda Ammana s koje se pruža nevjerojatan pogled na sam grad. Obilazimo hramove, muzej, palaču Omayyad i brojne druge lokalitete. Izlet nastavljamo vožnjom do čuvenog Rimskog Teatra u samom srcu grada. Nastavljamo vožnju i upoznajemo ulice glavnog grada Jordana. Posjećujemo i džamiju Kralja Abdulaha. Istražujemo i “Novi Aman” , a čeka nas i šetnja čuvenom ulicom duge “Rainbow Street”. Nezaboravno iskustvo!

Polazimo za Wadi Musu. Usputno stajanje i obilazak Planine Nebo, mjesto odakle je prvi put Mojsije vidio Obećanu Zemlju. Nastavak putovanja za Petru, grad smješten između Crvenog i Mrtvog mora, naseljen od prapovijesnih vremena sve do 7. stoljeća. U vrijeme helenističkog i rimskog doba, postao je glavni karavan centar za tamjan iz Arabije, svilu iz Kine i začine Indije; raskršće između Arabije, Egipta i Sirije. Petra je poluizgrađena, poluizrezbarena u kamenu, a okružena je planinama prožetim prolazima i klisurama. To je jedan od najbogatijih i najvećih arheoloških nalazišta na svijetu postavljen u dominantnom pejzažu pješčara.

Prijevoz

 • Prijevoz od Ammana do Wadi Muse

Smještaj

Hotel Oscar 1 noć

Mjesto

 • Amman
 • Wadi Musa

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Polazak iz hotela u jutarnjim satima. Istražujemo lokalitete, grobnice i hramove, a za malo hrabrije i u boljoj kondiciji penjemo se do mjesta žrtvovanja koji se nalazi otprilike 40 minuta hoda stepenicama putem kojim su i sami Nabatejci hodali tijekom procesija. Nakon svih aktivnosti, čeka nas neponovljivi doživljaj noćenja u pustinji pod zvjezdanim nebom. Čarobno iskustvo koje se pamti zauvijek.

Prijevoz

 • Prijevoz od Wadi Muse do Wadi Ruma

Smještaj

Kamp Al Burdah Wadi Rum 1 noć

Mjesto

 • Wadi Musa
 • Wadi Rum

Hrana

 • Doručak × 1
 • Večera × 1

Posjećujemo pustinju Wadi Rum, skoro pa netaknutu od strane ljudske ruke. Uživamo u nestvarnim predjelima pješčane i kamene pustinje, pješačimo, jašemo deve. 

Smještaj

Hotel Golden Tulip 1 noć

Mjesto

 • Wadi Rum

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Polazak za Akabu i fakultativni izlet – Krstarenje Akabom! Uživamo u dvosatnom krstarenju zaljevom Crvenog mora koje privlači brojne ronioce iz cijelog svijeta zbog podvodnog vojnog muzeja kojega je napravio kralj Abdulah II potopivši različite vrste tenkova, borbenih vozila te putnički avion. Ručak na brodu. Polazak u zračnu luku u večernjim satima.

Mjesto

 • Wadi Rum
 • Aqaba

Fakultativni izleti

Let za Istanbul u 00:50 h. Dolazak u 05:25 h i let za Zagreb u 08:15 h. Povratak u 08:25 h i kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Aqaba – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Mjesto

 • Aqaba
 • Istanbul
 • Zagreb

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Sparr Primjer 2 noći
Hotel Oscar Primjer 1 noć
Kamp Al Burdah Wadi Rum Primjer 1 noć
Hotel Golden Tulip Primjer 1 noć

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom, te 23 kg predane i 8 kg ručne prtljage
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Amman s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz od Ammana do Wadi Muse
 • Prijevoz od Wadi Muse do Wadi Ruma
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Aqaba – Istanbul s uključenim pristojbama i prtljagom
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Zagreb s uključenim pristojbama i prtljagom

Hrana

4 × Doručak , 1 × Večera

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku
 • Izlet Petra
 • Posjet planini Nebo

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Jordan
 • Napojnice lokalnim vodičima, vozačima, osoblju smještajnih objekata
 • Obroci na fakultativnim izletima

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Jerash

Jerash
Cijena: 50,00 EUR

Jedan je od najposjećenijih lokaliteta u Jordanu, nakon Petre i Wadi Rum pustinje. Antički grad koji krije tragove naseljenosti od prije 6500 godina. Zlatno doba grada bilo je za vrijeme vladavine Rimljana pa je i danas jedno od najbolje očuvanih provincijskih gradova starog Rima. Ovo izuzetno vrijedno nasljeđe, kombinacija utjecaja stare Grčke, Rima, Mediterana i Orienta, otkriveno je prije 70 godina i mjesto je vjekovnog prožimanja istoka i zapada. Danas je moderan grad s oko 50.000 stanovnika, većinom Arapa, Palestinaca, Kurda i Armena. Kao i svi drugi gradovi u Jordanu, nevjerojatno je mjesto gdje možete uživati u skladu i mješavini kultura i naroda istoka. 

Amman City Tour

 Amman City Tour
Cijena: 30,00 EUR

Fakultativni izlet Aman City Tour - poludnevni izlet. Aman je glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 milijuna stanovnika te se smatra najliberalnijim gradom u arapskom svijetu. Broj turista i dalje nije velik, ali se posljednjih godina povećava. Bogato nasljeđe i duh Istoka sve više privlače pažnju putnika širom svijeta. Grad koji je stvoren za istraživanje i uživanje u čarima Istoka. Obilazimo čuvenu Citadelu, smještenu na jednom od sedam brda Amana s koje se pruža nevjerojatan pogled na sam grad. Obilazimo hramove, muzej, palaču Omayyad i brojne druge lokalitete. Izlet nastavljamo vožnjom do poznatog Rimskog Teatra u samom srcu grada, stoga nas ovaj dan nekako šeta između Rima i Akropole. Upoznavanje s ulicama glavnog grada Jordana nastavljamo vožnjom i posjetom džamiji Kralja Abdulaha, pa sve do povratka u “Novi Aman” i šetnju poznatom ulicom duge “Rainbow Street”. Nezaboravno iskustvo!

U cijenu je uključeno: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz i ulaznice, usluge predstavnika agencije.  

Wadi Rum

Wadi Rum
Cijena: 55,00 EUR

Wadi Rum se naziva i ,,Dolina Mjeseca“ baš zbog njenih nestvarnih pejzaža koji ne izgledaju baš ovozemaljski. Ova pustinja se nalazi nedaleko od granice sa Saudijskom Arabijom. U Wadi Rumu se smjenjuju pejzaži poput uskih klanaca, prirodnih lukova pa sve do vrtoglavih litica, pustinjskog raslinja i spilja. Ponegdje je pijesak žut, negdje jarko narančast a negdje je teren prekriven sitnim kamenjem. Sam naziv Wadi Rum u prijevodu znači uzdignuta dolina, a najviša točka u pustinji je planina Um Dami i visine je 1800 metara.

Dolazimo do kampa u kom smo smješteni tokom noći. Uživamo u nestvarnim predjelima pustinje a tko želi može vožnjom džipom ili devom ili čak balonom istraživati pustinju iz različitih perspektiva. Gledamo zalazak sunca nad ružičastim pijeskom i uživamo u mirnoj i mističnoj atmosferi pustinje. Noćenje u  šatorima. Drugi dan nakon izlaska sunca i doručka još malo uživamo u šetnji i fotografiranju. Napuštamo kamp.

U cijenu je uključeno: prijevoz, lokalni vodič, ulaznice, prenoćište u kampu, jahanje deva i vožnju džipovima.

U cijenu nisu uključeni individualni troškovi kao ni individualno iznajmljivanje džipa, deve ili balona

Krstarenje Akabom

Krstarenje Akabom
Cijena: 60,00 EUR

Dvosatno krstarenje zaljevom Crvenog mora, koje privlači brojne ronioce iz cijelog svijeta. Prilika za snorkeling u podvodnom vojnom muzeju koji je okružen šarenolikim koraljima. Muzej je napravio kralj Abdulah II potopivši različite vrste tenkova, borbenih vozila te putnički avion. Danas je ovo prava atrakcija za sve ronioce. Ručak na brodu.

Smještaj

Hotel Sparr

Hotel Sparr
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Sparr*** (prema lokalnoj kategorizaciji) u Ammanu je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Kamp Al Burdah Wadi Rum

Kamp Al Burdah Wadi Rum
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

 Kamp u čudesnoj pustinji Wadi Rum, skoro pa netaknutoj od strane ljudske ruke. Usluga je na bazi noćenja s uključenim doručkom i večerom.

Hotel Oscar

Hotel Oscar
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Oscar u Wadi Musa je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel Golden Tulip

Hotel Golden Tulip
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Golden Tulip**** (prema lokalnoj kategorizaciji) je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.