Japan Nova godina

cijena od
10.425
HRK ,00
sada od
9.675
HRK ,00
trajanje
8 dana
Prijavi se Upit
Upit


Vodimo vas u Japan, otočnu zemlju istočne Azije koja predstavlja izoliran svijet jedinstvene kulture i krajolika. Kao rijetko gdje na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektirao samo na arhitekturu i umjetnost već i na ljude i njihov duh. Najveći dio teritorija države zauzimaju planine. Čak 70% površine Japana pokriveno je planinama, uključujući i preko sto aktivnih vulkana. Japanski arhipelag sadrži 6,852 otoka od kojih su najveći Honshu, Hokkaido i Kyushu i Shikoku.


Ruta
Beograd
Doha
Tokio
Doha
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hostel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Teme
Daleke destinacije, Nova godina
Destinacije
Japan
Kod putovanja
JP2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 29. 12. 2020

Okupljanje u zračnoj luci ”Nikola Tesla” u Beogradu dva i pol sata prije leta. Dok čekamo let, razgovaramo o egzotičnim krajevima. Idemo na istok, u susret suncu. Let iz Beograda za Dohu (let QR 232, Beograd 11:40 h – Doha 18:30 h). Dolazak u Dohu.  

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Konekcija na let za Tokio (let QR 806, Doha 01:55 h – Tokio 17:45 h). Dolazak u Tokio u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijevoz metroom do smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Tokio s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Krećemo u obilazak prijestolnice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palaču, koja nije otvorena za posjetitelje, ali se nalazi u veoma lijepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government, treću najvišu zgradu u Tokiju, gdje ćemo uživati u panorami ovog nevjerojatnog grada. Obilazak velikog svetišta u parku Meiji, građenog u klasičnom šinto-stilu. Nakon toga slijedi vožnja super-brzim metroom do vrlo živopisnog dijela grada koji se zove Asakusa, a u kojemu se još može osjetiti atmosfera staroga Japana. Tu razgledavamo jedan od najvažnijih hramova edo-perioda, Asakusa Kannon. Spremamo se za doček 2021. godine. Sretna Nova godina!

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Fakultativni izleti

Dan posvećen odlasku u Ueno park, gdje ćemo se u miru odmoriti. Navečer obilazimo Shibuyu, dio grada poznat po šopingu i užurbanosti na najprometnijem raskrižju. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Odlazak u grad Nikko lokalnim vlakom. Grad je riznica, kako kulturno-povijesnih sadržaja, tako i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mjesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu. Kompleks se nalazi na UNSESCO-voj listi kulturnog dobra. Ovdje se nalaze brojne prostorije s umjetninama i rezbarijama od drveta, od kojih su svakako najpoznatija tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Proći ćemo pored brojnih pagoda te "tajnog mosta” preko rijeke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram. Povratak u Tokio u kasnim večernjim satima.

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Fakultativni izleti

Obilazak najveće luke - Yokohame. Posjećujemo muzej ramena. Zaronit ćemo u poslijeratne tokijske ulice, u kojima se služi ramen juha, slušaju stare ploče i prate crno-bijeli prijenosi sumo-borbi. Slijedi odlazak u šareni park Yamashita, prepun raznolikog cvijeća. Nakon toga, posjećujemo i najveći Chinatown Japana. Povratak u Tokio.

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Prijevoz metroom do zračne luke. Let QR 807 iz Tokija za Dohu u 22:20 h.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Tokio – Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Tokio

Dolazak u Dohu u 04:50 h i presjedanje na let za Beograd (let QR 231, Doha 07:00 h – Beograd 10:40 h). Dolazak u Beograd i kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Doha
 • Beograd
Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 1.500 kn. Nakon formiranja grupe, a najkasnije 8 tjedana prije polaska na putovanje, plaća se druga rata od 2.250 kn. Ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijena vrijedi za plaćanje na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje do 12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro Zaba, MasterCard Zaba, Visa Zaba, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) cijena se uvećava za 5%.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Palace Japan Primjer 5 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Tokio s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Tokio – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Beograd s uključenim pristojbama

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Fakultativni izlet - Obilazak Tokija

Grad se obilazi metroom s našim predstavnikom. Izlet je besplatan, ali se naplaćuju dnevne karte za metro te ulaznice za lokalitete.

Tokio je glavni i najveći grad Japana, ali ne samo Japana već čitavog svijeta! Ako promatramo šire područje grada, Tokio je najnaseljenija aglomeracija na svijetu sa oko 38 milijuna stanovnika! Stari naziv grada je bio Edo, a promijenjen je u Tokio u 19. stoljeću i znači “istočna prijestolnica”. Na ovom mjestu je od 15. stoljeća postojalo malo ribarsko naselje a grad je počeo ubrzano da se razvija kada je car Meiji prenio prijestolnicu iz Kyota u Tokio i zvanično pod ovim imenom ima status grada od 1899. Godine. Ovaj grad je u 20. stoljeću pretrpio velike katastrofe, što prirodne što katastrofe koje su posljedice rata. Početkom 20. stoljeća pogodio ga je strašan zemljotres u kojem je poginulo oko 140 tisuća ljudi a isto tako stradao je i u II. Svjetskom ratu. Međutim poslije rata grad se počeo ponovo razvijati i čitava zemlja je dobila epitet “ekonomskog čuda” jer je već sredinom 60-tih godina bila druga ekonomija u svijetu. Tokio je bio i domaćin Olimpijskih igara 1964. a biće i domaćin ovog događaja 2020.

Jedna od glavnih atrakcija grada je hram Senso-ji, najstariji budistički hram u Tokiju. Ovaj hram predstavlja oazu duhovnosti smještena između rijeke Sumide i Tokyo SkyTree-a, u Asakusa distriktu. Posvećen je boginji milosti - Guanyin, i na ovom mjestu slušamo priču o dva velika sustava misli, šintoizmu i budizmu. Prvi podaci o hramu potiču iz 645. godine, što ga čini najstarijim hramom u Tokiju! Kako bismo bolje razumijeli japanski politički sustav i njihovu odanost i poslušnost caru odlazimo do Imperial parka opasanog srednjevjekovnim kanalom. Ukoliko se ukaže mogućnost prošetat ćemo kroz Istočni vrt a treba znati da je sam carev dvor otvoren za posjetitelje samo na dva datuma (carev rođendan 23.12. i 01.01. za Novu Godinu). Bit ćete u prilici da vidite i Meiji hram koji je posvećen caru reformatoru s kraja 19. stoljeća. Car Meiji je uhvatio priključak sa razvijen zapadnim svijetom u kratkom vremenu. Dalekosežne i temeljne promjene dale su Japanu novi izgled a car je dobio veliki hram u Tokiju. Ueno park u doba cvijetanja sakure dobiva najljepše ruho u gradu i postaje jedna od najvećih atrakcija grada. Navečer, mjesto koje se mora doživjeti je raskrižje na Shibuyi. Velika koncentracija ljudi, neonskih reklama i veselih jinglova. Prelazimo najpoznatije dijagonalno raskrižje svijeta i divimo se odanosti psa Hachika pokraj njegova kipa.

Obilazak Nikka

Cijena: od 80,00 EUR do 90,00 EUR

Uputit ćemo se u ruralni sjever Japana. Daleko od užurbane pacifičke obale je gradić Nikko. Ulazimo u velelpni hram velikog šoguna Iejasua Tokugave i zamišljamo se nad čuvenom rezbarijom „Tri mudra majmuna“- jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi. Ovaj hram je i jedan od najljepših i najživopisnijih hramova u Japanu. Izgradio ga je 1617. godine sin šoguna Iejasua Tokugave, a nadogradio njegov unuk. Veliki šogun Iejasu Tokugave uspostavio je vlast 1603. godine nakon čega je njegova obitelj nastavila vladati Japanom preko 250 godina, tj do ukidanja feudalizma 1868. godine. Upravo zbog toga ovaj hram predstavlja veliko svetište. Također, u ovom hramu možete vidjeti rijetku kombinaciju budističkih i šintoističkih elemenata. Do uspostavljanja Meiji razdoblja ovo je bila česta kombinacija, iako su u pitanju dvije religije, međutim, od 1868. godine iz hramova su uklonjeni elementi jedne od religija, pa su tako ostali ili samo budistički ili samo šintoistički. Ovo je jedan od rijetkih hramova gdje možete vidjeti obje!   Oko hrama se nalazi bajkovita šuma i staze koje pružaju pravu relaksaciju u prirodi. Također, u ovom gradu se nalazi i Rinno-ji hram, koji je podigao budistički svećenik u 8. stoljeću. U ovom hramu se nalaze i drveni kipovi tri planinska božanstva-Amida, Senju-Kannon i Bato-Kannon. U Nikko se nalaze brojni obrtnički dućani poput onog gdje možete uživati u stvaranju zmaja u jednom potezu.

Obilazak Yokohame

Cijena: 60,00 EUR

Odlazimo u najveću luku Japana i drugi najmnogoljudniji grad nakon Tokija. Tijekom Edo razdoblja samoizolacije Japana (1603-1867) Yokohama je, kao luka, jedina bila točka dodira sa ostatkom svijeta. Stoga se jako brzo i razvila u industrijskom Japanu i danas je to drugi najveći grad Zemlje izlazećeg Sunca.  Na dokovima grada se fotografiramo pored renoviranih skladišta i moćnih plovila. Minato Mirai zapravo znači “Luka budućnosti”. Zaista, futurističke zgrade će vas prebaciti nekoliko stoljeća unaprijed dok se ispred vas vrti Cosmo World. Atrakcije u njemu kreću se od 400-800 jena po osobi. Pored divnih cvjetnih parkova ovdje se zadržavamo i da bismo posjetili muzej ramen juhe. Upoznajemo se sa varijacijama iste juhe u ovisnosti od regija u Japanu. Zaronit ćemo u svijet poslijeratnog Japana, osjetit miris i okus ulica drvenog Tokija koji je oživljen kroz ovaj nesvakidašnji muzej. Prisutni su i stari samoposlužni aparati na kojima se može kupiti čuvena juha. Nesvakidašnji doživljaj i prilika da se vratimo u Shitamachi, stari centar Tokija. U Yokohami se nalazi i najveći Chinatown u Japanu. Japanci i Kinezi imaju isprepletenu povijest kako konflikata tako i kulturnih utjecaja. Slušamo priče o tome i ova četvrt nam prikazuje djelić Kine ni manje ni više nego u Japanu.

Napomena: Svi obilasci uključiju transfere lokalnim i brzim vlakovima, ulaznice za sve lokalitete i prijatelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

Smještaj

Hotel Palace Japan

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Palace Japan je smještajni objekt koji se nalazi u Tokyu u blizini metro stanice Minami – Senju Subway Station. Raspolaže dvokrevetnim i četverokrevetnim sobama s krevetima na kat. Sve sobe imaju klimu, frižider i TV, a kupaonice su zajedničke – katne. Smještaj ima uslužnu kuhinju i servis za pranje rublja. Usluga je na bazi noćenja.

Web stranica http://www.palace-japan.com/english/index.html

Adresa 111-0022 Tokyo-to
Taito-ku Kiyokawa 2-31-6
Japan

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Vlak

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Vlak je naziv za skup željezničkih vozila koja se kreću po tračnicama. Vlak je sastavljen od jedne ili više lokomotiva (vučnih vozila) i jednog ili više vagona (vučenih vozila). Služi za prijevoz putnika ili tereta.

Metro

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Metro ili podzemna željeznica je masovno prijevozno sredstvo koje pripada željezničkoj vrsti prijevoza. Osnovna karakteristika je njegovo djelomično ili pretežno podzemno vođeno prometovanje te prometovanje po tračnicama.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj