Japan Nova godina

cijena od
8.925
HRK ,00
sada od
8.175
HRK ,00
trajanje
8 dana
Upit
Upit

Vodimo vas u Japan, otočnu zemlju istočne Azije koja predstavlja izoliran svijet jedinstvene kulture i krajolika. Kao rijetko gdje na planeti, u Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektirao samo na arhitekturu i umjetnost već i na ljude i njihov duh. Najveći dio teritorija države zauzimaju planine. Čak 70% površine Japana pokriveno je planinama, uključujući i preko sto aktivnih vulkana. Zemlja je sastavljena od preko 6800 otoka. Japanski arhipelag sadrži 6,852 otoka od kojih su najveći Honshu, Hokkaido i Kyushu i Shikoku.


Ruta
Beograd
Doha
Tokyo
Nikko
Tokyo
Yokohama
Tokyo
Doha
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Metro
Smještaj
Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Teme
Daleke destinacije, Nova godina
Destinacije
Japan
Kod putovanja
JP2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje u zračnoj luci ”Nikola Tesla” u Beogradu dva sata prije leta. Priče o egzotičnom krajevima i smješkanje dok čekamo naš let. Idemo na istok u susret Suncu.  Let QR232 u 11:40h iz Beograda za Dohu. Dolazak u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Tokyo.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd - Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Let QR806 iz Dohe u 01:55h. Dolazak u Tokyo u 17:55h po lokalnom vrijemenu, prijevoz metroom do smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Tokyo s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokyo

Krećemo u obilazak prijestolnice „Zemlje izlazećeg sunca". Prvo obilazimo Carsku palaču, koja nije otvorena za posjetioce, ali se nalazi u veoma lijepom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government, treću najvišu zgradu u Tokiju gdje ćemo uživati u panorami ovog nevjerojatnog grada. Obilazak velikog svetišta u parku Meiji Shrine (Meiđi hram), građenom u klasičnom šinto stilu. Zatim ćemo otići njihovim super-brzim metroom do vrlo živopisnog djela grada koji se zove Ašakuša gdje još se još može osjetiti atmosfera starog Japana. Tu razgledavamo jedan od najvažnijih hramova edo perioda, Ašakuša Kanon. Spremamo se za doček Nove 2020. SRETNA NOVA GODINA.

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokyo

Dan posvećen odlaskom u Ueno park gdje ćemo se odmoriti u miru dok navečer obilazimo Shibuyu, dio grada poznat po šopingu i užurbanosti na najprometnijem raskržju. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Tokyo

Odlazak u grad Nikko lokalnim vlakom. Grad je riznica kako kulturno- povijesnih sadržaja tako i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mjesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije s umjetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo vidjeti brojne pagode kao i “tajni most” preko rijeke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram. Povratak u Tokio u kasnim večernjim satima.

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Nikko
 • Tokyo

Fakultativni izleti

Obilazak najveće luke Yokohame. Posjeta ramen muzeju. Zaronit ćemo u poslijeratne tokijske ulice gdje se služi ramen juha, slušaju stare ploče i prate crno-bijeli prenosi sumo takmičenja. Potom slijedi odlazak u raznobojni Yamashita park ispunjen cvijećem i dolazak u najveći Chinatown Japana. Povratak u Tokio.

Smještaj

Hotel Palace Japan 1 noć

Mjesto

 • Yokohama
 • Tokyo

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima, i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Prijevoz metroom do zračne luke. Let QR807 iz Tokyo-a u 22:20h za Dohu.

Prijevoz

 • Prijevoz metroom od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Tokyo- Doha s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Tokyo
 • Doha

Dolazak u Dohu u 05:00h po lokalnom vremenu. Presjedanje na let za Beograd. Let QR231 iz Dohe u 06:50h. Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Doha
 • Beograd

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Računanje...

Prilikom prijave plaća se 1.500kn, nakon formiranja grupe, a najkasnije 60 dana prije puta, uplaćuje se druga rata u iznosu od 2.240kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Cijena vrijedi za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Za kartično plaćanje (Diners do 12 rata, Maestro Erste banke do 12 rata, revolving kartice) cijena se uvećava za 5%.

Što je uključeno

Smještaj

Hotel Palace Japan Primjer 5 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd - Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Tokyo s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz metroom od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Tokyo- Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Beograd s uključenim pristojbama

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Nikka

Cijena: 80,00 EUR

Uputit ćemo se u ruralni sjever Japana. Daleko od užurbane pacifičke obale je gradić Nikko. Ulazimo u velelpni hram velikog šoguna Iejasua Tokugave i zamišljamo se nad čuvenom rezbarijom „Tri mudra majmuna“- jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi. Ovaj hram je i jedan od najljepših i najživopisnijih hramova u Japanu. Izgradio ga je 1617. godine sin šoguna Iejasua Tokugave, a nadogradio njegov unuk. Veliki šogun Iejasu Tokugave je uspostavio vlast 1603. godine nakon čega je njegova obitelj nastavila vladati Japanom preko 250 godina, tj do ukidanja feudalizma 1868. godine. Upravo zbog toga ovaj hram predstavlja veliko svetište. Također, u ovom hramu možete vidjeti rijetku kombinaciju budističkih i šintoističkih elemenata. Do uspostavljanja Meiji razdoblja ovo je bila česta kombinacija, iako su u pitanju dvije religije, međutim, od 1868. godine iz hramova su uklonjeni elementi jedne od religija, pa su tako ostali ili samo budistički ili samo šintoistički. Ovo je jedan od rijetkih hramova gdje možete vidjeti obje!   Oko hrama se nalazi bajkovita šuma i staze koje pružaju pravu relaksaciju u prirodi. Također, u ovom gradu se nalazi i Rinno-ji hram, koji je podigao budistički svećenik u 8. stoljeću. U ovom hramu se nalaze i drveni kipovi tri planinska božanstva-Amida, Senju-Kannon i Bato-Kannon. U Nikko se nalaze brojni obrtnički dućani poput onog gdje možete uživati u stvaranju zmaja u jednom potezu.

Obilazak Yokohame

Cijena: 60,00 EUR

Odlazimo u najveću luku Japana i drugi najmnogoljudniji grad nakon Tokija. Tijekom Edo razdoblja samoizolacije Japana (1603-1867) Yokohama je, kao luka, jedina bila točka dodira sa ostatkom svijeta. Stoga se jako brzo i razvila u industrijskom Japanu i danas je to drugi najveći grad Zemlje izlazećeg Sunca.  Na dokovima grada se fotografiramo pored renoviranih skladišta i moćnih plovila. Minato Mirai zapravo znači “Luka budućnosti”. Zaista, futurističke zgrade će vas prebaciti nekoliko stoljeća unaprijed dok se ispred vas vrti Cosmo World. Atrakcije u njemu kreću se od 400-800 jena po osobi. Pored divnih cvjetnih parkova ovdje se zadržavamo i da bismo posjetili muzej ramen juhe. Upoznajemo se sa varijacijama iste juhe u ovisnosti od regija u Japanu. Zaronit ćemo u svijet poslijeratnog Japana, osjetit miris i okus ulica drvenog Tokija koji je oživljen kroz ovaj nesvakidašnji muzej. Prisutni su i stari samoposlužni aparati na kojima se može kupiti čuvena juha. Nesvakidašnji doživljaj i prilika da se vratimo u Shitamachi, stari centar Tokija. U Yokohami se nalazi i najveći Chinatown u Japanu. Japanci i Kinezi imaju isprepletenu povijest kako konflikata tako i kulturnih utjecaja. Slušamo priče o tome i ova četvrt nam prikazuje djelić Kine ni manje ni više nego u Japanu.

Napomena: Svi obilasci uključiju transfere lokalnim i brzim vlakovima, ulaznice za sve lokalitete i prijatelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

Smještaj

Hotel Palace Japan

Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel Palace Japan je smještajni kapacitet koji se nalazi u Tokiju u blizini metro stanice Minami – Senju Subway Station. Raspolaže dvokrevetnim i četverokrevetnim sobama, s krevetima na kat. Sve sobe imaju klimu, frižider i TV, a kupaonice su zajedničke – katne. Hotel ima uslužnu kuhinju i servis za pranje rublja. Usluga je na bazi noćenja.

Web stranica http://www.palace-japan.com/english/rooms/index.html

Prijevoz

Zrakoplov

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Linijski putnički zrakoplov (komercijalni transportni zrakoplov) je veliki avion prvenstveno namijenjen komercijalnom prijevozu putnika i tereta.

Vlak

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Vlak je naziv za skup željezničkih vozila koja se kreću po tračnicama. Vlak je sastavljen od jedne ili više lokomotiva (vučnih vozila) i jednog ili više vagona (vučenih vozila). Služi za prijevoz putnika ili tereta.

Metro

Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju

Metro ili podzemna željeznica je masovno prijevozno sredstvo koje pripada željezničkoj vrsti prijevoza. Osnovna karakteristika je njegovo djelomično ili pretežno podzemno vođeno prometovanje te prometovanje po tračnicama.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Japan

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI
Japan je otočna država u istočnoj Aziji smještena na lancu otoka istočno od Azijskog kontinenta, na zapadnom rubu Pacifičkog oceana sjeverno od Istočnokineskog mora. Japan čini arhipelag od više od 3000 otoka od kojih su najveća otoka: Hokkaido, Honshu, Shikoku i Kyushu koji čine više od 97% površine. Dvije japanska slova koja označavaju ime Japana znače "izvor sunca" pa se tako cijela zemlja često naziva "Zemlja izlazećeg sunca" .Japan je planinska zemlja, budući da oko 80% površine čine planine. Oko 66% površine prekriveno je šumama. Po državnom uređenju Japan je ustavna parlamentarna monarhija s kraljem na čelu. Japan je deseta zemlja svijeta po broju stanovnika s nešto manje od 128 milijuna, od kojih 99% čine Japanci. Glavni grad je Tokio koji sa susjednim gradovima ima oko 32 milijuna stanovnika te je najveće metropolitansko područje svijeta.

2. VIZA
Za državljane Republike Hrvatske i Srbije nije potrebna viza. Za državljane Crne Gore i Bosne i Hercegovine potrebna je viza za Japan.

3. VREMENSKA ZONA
Japan se nalazi u UTC + 09:00 vremenskoj zoni, odnosno + 7h u odnosu na Hrvatsku.

4. KLIMA
Japan ima umjerenu klimu i 4 izrazita godišnja doba, ali zbog velike udaljenosti od sjevera prema jugu klima varira od regije do regije. Krajnji sjever je zimi vrlo hladan, dok krajnji jug ima suptropsku klimu. Na klimu osim toga utječu sezonski vjetrovi koji pušu s kontinenta prema oceanu zimi iu suprotnom smjeru leti. Kasni lipanj i rani srpanj su kišni period (osim u Hokkaidu), kada se nad Japanom nalazi sezonska kišna fronta (Baiu zensen). U kasno ljeto i ranu jesen se iz tropskih područja niskog tlaka iznad ekvatora razvijaju tajfuni i prolaze od jugozapada prema sjeveroistoku, često donoseći obilne kiše.

5. HRANA I PIĆE
Postoje dvije japanske kuhinje - i obje su tradicionalne. Jedna je tradicionalna u pravom smislu te riječi s jelima koja su se stoljećima nalazila na trpezi prije šezdesetih godina XIX stoljeća i japanskog otvaranja prema zapadu, i druga koja zapravo predstavlja uvođenje novih sastojaka i poznatih jela pripremljenih na japanski način. Budući da je Japan otočna zemlja, u pripremanju jela široko se koriste sve vrste morske ribe, rakova i morskih plodova u svim oblicima. Kao obavezna jela na japanskoj trpezi nalaze se razne vrste juha, skoro obavezan prilog uz svako glavno jelo je bareni riža umjesto kojeg se vrlo često služi i tjestenina, dok se glavno jelo sastoji uglavnom od mesa ili ribe - kuhane, pržene ili grilovane. U pripremanju hrane koriste se i sve vrste povrća i voća, veliki broj začina od kojih je soja sos gotovo obavezan sastojak tako da je japanska hrana uglavnom vrlo bogato začinjena iu usporedbi s ostalim kuhinjama znatno slanija ali i mnogo manje masna. Vrlo često se meso, pogotovu riba, služi termički neobrađeno kao tradicionalni suši ili sashimi. Kada je riječ o cijenama obroka u restoranu, one variraju od mjesta gdje jedete. Najjeftinije obrok možete pojesti u restoranima brze hrane gdje većina Japanaca jede i gdje će vas obrok koštati od 5-7e. Nešto luksuzniji restorani obrok naplaćuju u prosjeku od 10 - 20e.

6. ZDRAVSTVENA SITUACIJA
Za ulazak u zemlju nije potrebna cjepiva. Situacija glede razine radioaktivnog zračenja je normalizirana (voda, tlo, zrak, hrana) i predstavlja predmet svakodnevne opsežne analize japanskih organa. Zdravstvena situacija u Japanu je zadovoljavajuća. Voda iz slavine je bakteriološki ispravna i sigurna za piće. Ipak, mi preporučujemo našim putnicima da piju flaširanu vodu.

7. SIGURNOST, BEZBEDNOST I PRAVILA PONAŠANJA
Japan vrijedi za državu visoke razine javnog reda i mira, bez rizika od oružanih sukoba i sa niskom stopom kriminala u usporedbi s drugim razvijenim zemljama. Japan je, međutim, zemlja visokog rizika od prirodnih nepodoga.

8. ODJEĆA
Bilo putovati u Japan u proljeće ili jesen, preporuča se slojevito odijevanje zbog razlike između jutarnjih i podnevnih temperatura. Svakako vam savjetujemo da ponesete udobnu obuću kao i tanju jaknu za večernje sate.

9. LOKALNA VALUTA
Službena valuta u Japanu je jananski jen (JPN, Yen) i to je jedino dozvoljeno sredstvo plaćanja. Plaćanje stranom valutom nije dozvoljeno.
Prema posljednjem tečaju 1e = 125 jen, 1 $ = 103 jen-a.

11. KREDITNE KARTICE I BANKOMATI
Mogu se koristiti platne kartice American Express, VISA, Diners Club i Master Card au bankomatima kartice s oznakom Cirrus, PLUS, Maestro i Visa Electron ali moramo napomenuti da se često događalo da platne kartice ne prolaze u Japanu, stoga vam savjetujemo da se oslonite isključivo na gotovinu.

12. STRUJA
Potrebno je ponijeti adapter za električnu energiju. Struja u Japanu je 100 volti (Amerika 120V, Europa 230V). Adapter je sa 2 tanka plosnata ulaza.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail kontakt@jungletribe.hr
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

​U skladu s odredbama Zakonu o turizmu Republike Srbije Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA“, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0013/2018 od 10.01.2018. godine, polica osiguranja broj 300060169 od 26.12.2017. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad“.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj