Japan Nova godina iz Zagreba

Japan Nova godina iz Zagreba

cijena od
2.550
EUR ,00
sada od
2.450
EUR ,00
trajanje
12 dana
Prijavi se Upit
Upit

Nasmijano pleme vodi vas na doček Nove godine u Japan!

Upoznavanje ove zemlje počinjemo iz njegove prijestolnice Tokija. Osim toga upoznat ćete i Nikko, Kyoto, Osaku, Naru i Hiroshimu. Čeka vas i vožnja poznatim japanskim vlakom, najbolji sushi, najljepše palače i upoznavanje autentičnog Japana!

U avanturi po "Zemlji izlazećeg sunca" upoznajemo izoliran svijet jedinstvene kulture i pejzaža. U Japanu je kontrast modernog i tradicionalnog kreirao neodoljiv sklop koji se nije reflektirao samo na arhitekturu i umjetnost već i na ljude i njihov duh. Najveći dio teritorija države zauzimaju planine. Čak 70% površine Japana pokriveno je planinama, uključujući i preko stotinu aktivnih vulkana. Zemlja je sastavljena od preko 6800 otoka. Japanski arhipelag sadrži 6852 otoka od kojih su najveći Honshu, Hokaido, Kjushuu i Shikoku.

Pridružite nam se na putovanju i istražite sve ljepote čudesnog Japana!


Ruta
Zagreb
Budimpešta
Istanbul
Tokio
Osaka
Istanbul
Budimpešta
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Autobus, Lokalni prijevoz
Smještaj
Hotel, Apartman
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Japan
Kod putovanja
JP2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 30. 12. 2024

Okupljanje u ranim jutarnjim satima i organizirani prijevoz do zračne luke u Budimpešti. Pričamo o egzotičnim krajevima i veselimo se našoj novogodišnjoj pustolovini. Idemo na istok u susret Suncu. Let iz Budimpešte u 09:15 h. Dolazak u Istanbul 13:30 h. 

Prijevoz

 • Organizirani prijevoz Zagreb – Budimpešta
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s predsjedanjem na relaciji Budimpešta – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Tokio s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Zagreb
 • Budimpešta
 • Istanbul

Dolazak u Tokio u 08:45 h i transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Spremamo se za doček 2025. godine.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Tokio s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Hotel u Tokiju 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Sretna Nova godina! Obilazimo prijestolnicu „Zemlje izlazećeg sunca". Prva stanica metroom nam je popularna četvrt Asakusa koja odiše pravom japanskom tradicijom. Posjećujemo najpoznatiji hram Senso-ji i šetamo ulicom Nakamise, poznatom po autentičnim trgovinama suvenira i šarenim tezgama gdje imamo priliku probati različite tradicionalne japanske slatkiše. Nakon toga, odlazimo do parka Ueno uživamo u šetnji stazom okruženoj s više od tisuću veličanstvenih stabala trešnje. Nakon predaha, odlazimo do Carske palače, koja nije otvorena za posetioce, ali se nalazi u prekrasnom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government (TMG), treću najvišu zgradu u Tokiju gdje ćemo uživati u panorami ovog nevjerojatnog grada. U popodnevnim satima odlazimo u četvrt koja nikada ne spava, Shinjuku’’. Također, Shinjuku stanica predstavlja najprometniju željezničku stanicu na svijetu koja dnevno preveze više od dva milijuna putnika. Ova četvrt obiluje visokim neboderima, širokim trgovačkim ulicama, velikim brojem kafića, barova i restorana. Svraćamo u Kabukicho, četvrt koja predstavlja pravi labirint hotela i mjesta za noćni život. Povratak u smještaj u kasnim večernjim satima.

Smještaj

Hotel u Tokiju 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Fakultativni izleti

Obilazak Tokija nastavljamo posjetom četvrti Tsukiji, japanskom ‘’gradu hrane’’ gdje ćemo se susresti sa svim vrstama tradicionalne japanske hrane. Uživamo u okusu originalnog japanskog sushija i drugih specijaliteta od svježe ribe. Poslije ručka put nastavljamo prema Ginzi, najstarijem i najpoznatijem mjestu za shopping u Tokiju. Prolazimo pored Kabuki teatra koji predstavlja tradicionalni japanski oblik kazališta čiji korijeni sežu još iz perioda Edo. Odlazimo u Shibuya, jedan od najživopisnijih i najprometnijih kvartova u Tokiju gdje su začeti mnogobrojni japanski modni trendovi. Uživamo u shoppingu u nekoj od brojnih robnih kuća i tržnih centara. Posjećujemo i Harajuku, središte kulturne scene mladih i Omotesandō, najskuplji kvart u Tokiju.

Smještaj

Hotel u Tokiju 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet – odlazak u grad Nikko lokalnim vlakom. Grad je riznica kulturno - povijesnih sadržaja, ali i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Tōshōgū, grobno mjesto osnivača dinastije Tokugawa Ieyasu i jedan je od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije s umjetninama i rezbarijama od drveta od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo vidjeti brojne pagode kao i “tajni most” preko rijeke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram. Povratak u Tokyo u kasnim večernjim satima.

Smještaj

Hotel u Tokiju 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Fakultativni izleti

Prijevoz vlakom do Kamakure, grada poznatog po veličanstvenim hramovima, dobrim restoranima i popularnoj plaži. Prepoznatljiva je po statui Velikog Bude koju ćemo posjetiti prilikom obilaska. U popodnevnim satima povratak u Tokio i slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti.

Smještaj

Hotel u Tokiju 1 noć

Mjesto

 • Tokio

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i prijevoz vlakom do Osake. Smještaj u hotel. Dan za fakultativni izlet - obilazak Osake. Poludnevno razgledavanje ove zanimljive metropole, s preko tisuću godina dugom povijesti. Čak je i čuveni „Put svile" vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo vidjeti zamak Osaka, građenom u 16. st, u kojem je danas smješteno nekoliko muzeja. Obilazimo Dotonbori, dio grada poznat po restoranima a lokalnom kuhinjom. Povratak u smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz od Tokya do Osake

Smještaj

Hotel u Osaki 1 noć

Mjesto

 • Tokio
 • Osaka

Fakultativni izleti

Prijevoz vlakom do Kyota. Fakulativni izlet - cjelodnevni obilazak Kyota - izuzetnog grada koji zajedno s 17 velikih hramova predstavlja dio svjetske kulturne baštine. Obilazimo hram Kinkakuji ili Zlatni paviljon, najpoznatiji hram u Kyotu. Gornja dva kata hrama su cijela prekrivena zlatnim listićima i posjeduje vrt koji je klasični primjer vrtne kulture iz 14. stoljeća i pripada najpoznatijim hramovima u Kyotu. Nakon toga, odlazimo do najfotogeničnijeg mjesta u Kyotu – Arashiyame, čuvene šume bambusa gdje ćemo napraviti najzabavnije fotke. Autobusom nastavljamo dalje ka centru grada.  Odlazimo do tržnice Nishiki, a za kraj dana odlazimo do Higashiyame, nezaobilazne lokacije u Kyotu i njegovog najočuvanijeg okruga. Prizori uskih uličica, trgovačkih radnji i tradicionalnih drvenih građevina probudit će u nama duh japanske stare prijestolnice. Povratak vlakom do smještaja u Osaki. Noćenje.

Smještaj

Hotel u Osaki 1 noć

Mjesto

 • Osaka

Fakultativni izleti

Prijevoz vlakom od Osake do Kyota odakle prvo posjećujemo Fushimi Inari, najvažnije od nekoliko tisuća svetišta posvećenih Inariju, šintoističkom Bogu riže. Nakon toga, nastavljamo vlakom do nekadašnje prijestonice Japana, Nari, koja je poznata i po tome što je mjesto gdje se budizam prvi put počeo propovijedati te se zatim raširio po cijeloj zemlji. Šetnjom kroz Park jelena, stižemo do hrama Todaiji iz 8. stoljeća,  građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvijek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova). Povratak vlakom u Osaku, a zatim metroom do smještaja u Osaki.

Smještaj

Hotel u Osaki 1 noć

Mjesto

 • Osaka

Fakultativni izleti

Prijevoz vlakom od Osake do Hirošime. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. kolovoz 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe.  Odlazak do Miyajime i posjet crvenim Torii vratima u vodi. Uživanje u svježim kamenicama i drugim morskim plodovima. Povratak vlakom u Osaku, a zatim metroom u smještan u Osaki.

Smještaj

Hotel u Osaki 1 noć

Mjesto

 • Osaka

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja u Osaki, slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. U večernjim satima prijevoz do zračne luke na let iz Osake za Istanbul u 22:30 h.

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Osaka – Istanbul s uključenim pristojbama

Smještaj

Hotel u Osaki 1 noć

Mjesto

 • Osaka
 • Istanbul

Dolazak u Istanbul u 05:40 h. Let za Budimpeštu u 12:45 h. Dolazak u Budimpeštu u 12:50 h. Organizirani prijevoz od zračne luke u Budimpešti do Zagreba. Dolazak u Zagreb u predvečernjim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Budimpešta s uključenim pristojbama
 • Organizirani prijevoz Budimpešta – Zagreb

Mjesto

 • Istanbul
 • Budimpešta
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 200 eura, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije datuma polaska putovanja.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Hotel u Tokiju Primjer 5 noći
Hotel u Osaki Primjer 5 noći

Prijevoz

 • Organizirani prijevoz Zagreb – Budimpešta
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi s predsjedanjem na relaciji Budimpešta – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Tokio s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Tokio s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz od Tokya do Osake
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Osaka – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Budimpešta s uključenim pristojbama
 • Organizirani prijevoz Budimpešta – Zagreb

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Doplata za jednokrevetnu sobu

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Tokio obilazak 1

 Tokio obilazak 1
Cijena: 25,00 EUR

Obilazimo popularnu četvrt Asakusa koja odiše pravom japanskom tradicijom. Posjećujemo najpoznatiji hram Senso-ji i šetamo ulicom Nakamise, poznatom po autentičnim trgovinama suvenira i šarenim tezgama gdje imamo priliku probati različite tradicionalne japanske slatkiše. Nakon toga, odlazimo do parka Ueno uživamo u šetnji stazom okruženoj s više od tisuću veličanstvenih stabala trešnje. Nakon predaha, odlazimo do Carske palače, koja nije otvorena za posetioce, ali se nalazi u prekrasnom ambijentu japanskog parka u samom centru grada. Obilazimo Metropolitan Government (TMG), treću najvišu zgradu u Tokiju gdje ćemo uživati u panorami ovog nevjerojatnog grada. U popodnevnim satima odlazimo u četvrt koja nikada ne spava, Shinjuku’’. Također, Shinjuku stanica predstavlja najprometniju željezničku stanicu na svijetu koja dnevno preveze više od dva milijuna putnika. Ova četvrt obiluje visokim neboderima, širokim trgovačkim ulicama, velikim brojem kafića, barova i restorana. Svraćamo u Kabukicho, četvrt koja predstavlja pravi labirint hotela i mjesta za noćni život.

Cijena izleta uključuje: predstavnika agencije na hrvatskom ili srpskom jeziku i karte za metro.

Tokio obilazak 2

Tokio obilazak 2
Cijena: 25,00 EUR

Nastavljamo obilazak Tokija posjetom četvrti Tsukiji, japanskom ‘’gradu hrane’’ gdje ćemo se susresti sa svim vrstama tradicionalne japanske hrane. Uživamo u okusu originalnog japanskog sushija i drugih specijaliteta od svježe ribe. Poslije ručka put nastavljamo prema Ginzi, najstarijem i najpoznatijem mjestu za shopping u Tokiju. Prolazimo pored Kabuki teatra koji predstavlja tradicionalni japanski oblik kazališta čiji korijeni sežu još iz perioda Edo. Odlazimo u Shibuya, jedan od najživopisnijih i najprometnijih kvartova u Tokiju gdje su začeti mnogobrojni japanski modni trendovi. Uživamo u shoppingu u nekoj od brojnih robnih kuća i tržnih centara. Posjećujemo i Harajuku, središte kulturne scene mladih i Omotesandō, najskuplji kvart u Tokiju.

Cijena izleta uključuje: predstavnika agencije na hrvatskom ili srpskom jeziku i karte za metro.

Japan – paket izleta

Japan – paket izleta
Kliknite na sliku da biste otvorili galeriju
Cijena: 250,00 EUR

 

 1. Obilazak Nikka – Grad je riznica kako kulturno - povijesnih sadržaja, tako i prirodnih ljepota. Ovdje se nalazi mauzolej Toshogu, grobno mjesto osnivača dinastije Tokugava Leyasu i jedan je od najljepših dvorskih kompleksa u Japanu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu. U okviru njega se nalaze brojne prostorije s umjetninama i drvenim rezbarijama od kojih su svakako najpoznatiji tri mudra majmuna (jedan ne čuje, drugi ne govori, treći ne vidi). Pored ovog možemo vidjeti brojne pagode kao i “tajni most” preko rijeke Daija. U blizini se nalazi i Rinnō-ji Budin hram.
   
 2. Obilazak Kyota – grada koji zajedno sa 17 velikih hramova predstavlja dio svjetske kulturne baštine. Prijevoz vlakom od Osake do Kyota. Obilazimo hram Kinkakuji ili Zlatni paviljon, najpoznatiji hram u Kyotu. Gornja dva kata hrama su cijela prekrivena zlatnim listićima i posjeduje vrt koji je klasični primjer vrtne kulture iz 14. stoljeća. Nakon toga, odlazimo na najfotogeničnije mesto u Kyotu – Arashiyamu, čuvenu šumu bambusa gdje ćemo napraviti najzabavnije fotografije. Autobusom nastavljamo dalje ka centru grada. Odlazimo i na tržnicu Nishiki, a za kraj dana odlazimo do Higashiyame, nezaobilazne lokacije u Kyotu i njegovog najočuvanijeg okruga. Prizori uskih uličica, trgovačkih radnji i tradicionalnih drvenih građevina probudit će u nama duh japanske stare prijestolnice. Povratak vlakom do smještaja u Osaki. Noćenje.
   
 3. Obilazak Osake – Poludnevno razgledanje ove interesantne metropole koja ima preko tisuću godina dugu povijest. Čak je i čuveni „Put svile" vodio do Osake. Danas je treći po veličini grad u Japanu. Možemo vidjeti zamak Osaka, građen u 16. st., u kojemu je danas smješteno nekoliko muzeja. Obilazimo i Dotonbori, dio grada poznat kao centar mode i zabave, ali i po restoranima s lokalnom kuhinjom.
   
 4. Obilazak Nare – Prijevoz vlakom od Osake do Kyota odakle prvo posjećujemo Fushimi Inari, najvažnije od nekoliko tisuća svetišta posvećenih Inariju, šintoističkom Bogu riže. Nakon toga, nastavljamo vozom ka nekadašnjoj prijestolnici Japana, Nari, koja je poznata i po tome što je budizam prvi put počeo da se propovijeda u njoj i odatle se raširio po cijeloj zemlji. Šetnjom kroz Park jelena, stižemo do hrama Todaji iz 8. st. građenog u cilju zaštite zemlje i prosperiteta nacije (hram se još uvijek sastoji od nekih tridesetak paviljona iz različitih perioda i stilova).
   
 5. Obilazak Hiroshime – Prijevoz vlakom od Osake do Hiroshime. Obilazak parka i Memorijalnog muzeja mira, u spomen na 6. kolovoz 1945. godine i pogibiju više od 100.000 ljudi stradalih u eksploziji atomske bombe. Odlazak do Miyajima i posjet crvenim Torii vratima u vodi na ovom otoku. Uživamo u svježim kamenicama i drugim morskim plodovima.
   
 6. Obilazak Kamakure – grada poznatog po veličanstvenim hramovima, dobrim restoranima i popularnoj plaži.  Prepoznatljiva je po statui Velikog Bude koju ćemo posjetiti prilikom obilaska.

*Cijena paketa izleta uključuje prijevoz (prijevoze lokalnim i brzim vlakovima), ulaznice za lokalitete prema planu i programu izleta kao i predstavnika agencije na hrvatskom ili srpskom jeziku.

Smještaj

Hotel u Tokiju

Hotel u Tokiju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel** (prema lokalnoj kategorizaciji) raspolaže dvokrevetnim sobama manje kvadrature i vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja. Ime hotela bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije putovanja. 

Hotel u Osaki

Hotel u Osaki
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel** (prema lokalnoj kategorizaciji) raspolaže dvokrevetnim sobama manje kvadrature i vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja. Ime hotela bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije putovanja. 

Ostali polasci za Japan

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.