Indija i Nepal

Indija i Nepal

cijena od
10.125
HRK ,00
trajanje
20 dana
Prijavi se Upit
Upit

Velika avantura po Južnoj Aziji, putevima hinduizma, Rajasthana, indijskih vlakova, budizma, hramova, prirode i planina!

Indiju je gotovo nemoguće opisati riječima. Zemlja koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, zemlja koju svakako treba vidjeti i doživjeti. Kaleidoskopsko putovanje koje će preopteretiti sva vaša čula i promijeniti pogled na svijet.

Nepal, mjesto gdje se ledeni vrhovi Himalaja susreću s vrelinom indijskih ravnica. Moćne Himalaje čuvaju ovu malenu zemlju od raznih negativnih utjecaja zapadnog svijeta. Upoznajemo budizam i kulturu ovog blagog naroda koji živi u skladu s prirodom. Šareni budistički hramovi čuvaju priče drevnih civilizacija.

Na ovom putovanju čekaju nas New Delhi, Jaipur, Pushkar, Kathmandu i Pokhara.


Ruta
Beograd
Doha
New Delhi
Jaipur
Pushkar
New Delhi
Kathmandu
Pokhara
Kathmandu
Doha
Beograd

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz, Vlak
Smještaj
Guesthouse, Hotel
Organizator
Jungle Travel d.o.o. Beograd, Srbija
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Indija, Nepal
Kod putovanja
INNP1
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Min 10

Plan i program

Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ u Beogradu. Let do New Delhi s presjedanjem.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd - Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - New Delhi s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Beograd
 • Doha

Stižemo u New Delhi rano ujutro po lokalnom vremenu. Zaprepaštenje. Dobrodošli u novi svijet! Prijevoz do smještaja. Fakultativni izlet - obilazak Delhia: Birla hram, Gandijev memorial, Humayunova grobnica (Humayun Tomb), India Gate.

Prijevoz

 • Prijevoz od zračne luke do smještaja

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • New Delhi

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do Agre. Obilazak Taj Mahala, najspektakularnije građevine na svijetu, koja rano ujutro svjetluca i prelama svjetlost na izlazećem suncu. Simbol Indije i ljubavi. Obilazak Crvene tvrđave (Red Fort) u poslijepodnevnim satima, još jednog ogromnog zdanja Rajaputa, vojničke kaste Indije. Povratak u smještaj.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • New Delhi

Fakultativni izleti

Nastavljamo fakultativno razgledavanje grada. Obilazimo Qutub Minaret, Lodi park, Sikh Temple. Slobodno vrijeme. Polazak za Jaipur u večernjim satima. Noćna vožnja.

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji New Delhi- Jaipur

Mjesto

 • New Delhi

Jaipur, pink grad. Rajastan u svom najboljem svijetlu. Najveća i najšarenija država Indije. Prijestolnica Rajputa, kraljevske porodice i velikih ratnika. Mješavina tradicionalnog i modernog. Uživamo u bogatoj vegeterijanskoj kuhinji, sizleri, thali, leća i birjani, čula su nam preplavljena i sretni smo. Fakultativni izlet - obilazak Jantar Mantar observatorija i ostalih znamenitosti grada: Amber tvrdjava, Palača vjetrova (Hawa Mahal) izgrađena tako da ljepotice iz harema mogu gledati ulicu, ali da njih nitko ne može da vidi osim očiju prebogatog Maharadže, zatim Palača na vodi.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Jaipur

Fakultativni izleti

Obilazak bazara koji je prepun živopisnih boja. Muškarci s brkovima uvijeni u plahte i špicaste cipele. Žene u šarenim sarijima, s tetovažama po cijelom tijelu i probušenim ušima i nosevima. Kupovina lokalnih rukotvorina od kože i od raznih tkanina.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Jaipur

Slobodno vrijeme do polaska za Pushkar - oaza u pustinji. Grad s velikim brojem hindu hramova poredanih oko svetog jezera. Hipi gradić mirne i ugodne atmosfere. Veliki broj chill lounge caffea, interesantna klopa, lokalne rukotvorine. Druženje na vrelom suncu.

Prijevoz

 • Prijevoz vlakom na relaciji Jaipura - Pushkara

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Jaipur

Fakultativni izlet do pustinje Tar, safari s devama, vožnja na baldahinima, nomadska sela i ples uz zalazak sunca.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Pushkar

Fakultativni izleti

Slobodan dan u Pushkaru. Vrijeme za opuštanje na gatovima, obilazak jedinog Braminog hrama, uživanje uz lasi, čaj ili kavu na jednoj od terasa s pogledom na jezero, kupovinu po živahnim bazarima i šarenim trgovinama, punjenje baterija na obali jezera uz zalazak vrelog pustinjskog Sunca. Cjelodnevno istraživanje čari grada iz legende.

Smještaj

Guesthouse 1 noć

Mjesto

 • Pushkar

Slobodno vrijeme do polaska za Delhi. Noćna vožnja.

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Pushkar - New Delhi

Mjesto

 • Pushkar

Dolazak u New Delhi u ranim jutarnjim satima. Slobodno vrijeme do popodnevnog odlaska u zračnu luku. Let za Nepal. Dolazak u zračnu luku u Kathmanduu. Grad Kathmandu je povijesno i kulturno srce Nepala i predstavlja nevjerojatan miks hinduizma, tibetanskog budizma i zapadnjačkih utjecaja. Prijevoz do smještaja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji New Delhi - Kathmandu s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • New Delhi
 • Kathmandu

Fakultativni izlet - obilazak najzanimljivijih četvrti Kathmandua. Razgledavanje počinjemo obilaskom Darbar trga koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompeks Darbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Usput još obilazimo hram žive boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Zatim, fakultativni obilazak hrama Pashupatinath Temple, jednog od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedan od najvećih svetilišta Shive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tijekom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je pandan Gangu u Indiji. U okviru ovog kompleksa se nalaze i gatovi Kathmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi. Obilazak završavamo kod Budanat stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m) koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - obilazimo Patan (Lalitpur), jedan od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini. Kako je centar budističke i hinduističke kulture zajedno, u njemu se nalazi preko 1200 spomenika. U Patanu imate oshećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, statuama bogova i boginja, pagoda s erotskim prikazima u reljefu…Idemo prvo do Krišna Mandira, kamenog hrama s nevjerojatnim frizom iz 16. st, zatim razgledavamo Mahabuda Hram, Zlatni hram i mnoga druga sveta mjesta. Također, možemo fakultativno obići tvornicu tipičnih etno rukotvorina po kojoj je Patan poznat. Kasnije obilazimo Svajambunat stupu (Swayambhunath), hram iz 5. st  koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna, a otkrićemo i zašto. Povratak u smještaj.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet do Changy Narayan hrama. Hram se nalazi na vrhu brda, iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Nakon kraće vožnje do sela čeka nas šetnja do Changy Narayan hrama. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetilište hindu bogu Višnu u 4. st. Slijedi fakultivni obilazak prelijepog grada Baktapura, nekadašnje nepalske prijestolnice i po mnogima najljepšeg grada ove regije. Grad je osnovan u 9. st i jedino je mjesto u Nepalu koje je ostalo netaknuto rukom zapadnog svijeta. Vidjet ćemo Lavlja vrata, Zlatna vrata, Galeriju umjetnosti i Nyatapola temple. Povratak u Kathmandu u večernjim satima.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Fakultativni izleti

Ujutru se pakiramo i krećemo za Pokharu, grad koji je od Kathmandua udaljen 200 km. Mogućnost fakultativnog organiziranja raftinga na rijeci Trisuli u istoimenom nacionalnom parku. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pored rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama. Nastavak puta i dolazak u grad na jezeru Feva. Pokhara će vas oduševiti veličanstvenim prizorima, vrhova prekrivenih snjegom i svojom nestvarnom ljepotom. Ovo mjesto je poznato po  jezerima (Feva, Begnas i Rupa). Smještaj.

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Kathmandu - Pokhara

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Sljedećeg jutra krećemo na fakultativni izlet, prva stanica nam je World Peace stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Feva, oduševit će vas veličanstveni pogled na vrh Anapurna (Fish Tail), koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Kratak predah za uživanje i slike za cijeli život! Kasnije se lagano spuštamo do jezera i brodom se lagano vraćamo do centra grada. Slobodno vrijeme.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet - ranojutarnji trekking (lagana šetnja kroz sela) od Nudare do Sarangkota koji leži na 3 sata hoda od Pokhare. Smješten je na nadmorskoj visini od 1592 m i najviša je točka doline Pokhare. Odavde možete vidjeti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Anapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor i uživanje u prizorima. U blizini Sarangkota je prva stanica za ozbiljni treking Anapurnom, a mi se lagano vraćamo u Pokharu. Imamo slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje s lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života, klopamo autentičnu hranu. Preporučujemo vam da posjetite tibetanski izbjeglički kamp i vodopade koji se nalaze u samom gradu.

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Pokhara

Fakultativni izleti

Krećemo nazad prema Kathmandu dolini i imamo cjelodnevnu vožnju do Kathmandua. Smještaj i slobodna večer.

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Pokhara - Kathmandu

Smještaj

Hotel 1 noć

Mjesto

 • Kathmandu

Još malo vremena za shoping i opraštanje od Kathmandua. Let Kathmandu-Beograd s presjedanjem.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kathmandu - Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Beograd s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Kathmandu
 • Doha

Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Mjesto

 • Beograd

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Guesthouse Primjer 7 noći
Hotel Primjer 8 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd - Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - New Delhi s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja
 • Prijevoz na relaciji New Delhi- Jaipur
 • Prijevoz vlakom na relaciji Jaipura - Pushkara
 • Prijevoz na relaciji Pushkar - New Delhi
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji New Delhi - Kathmandu s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od smještaja do zračne luke
 • Prijevoz na relaciji Kathmandu - Pokhara
 • Prijevoz na relaciji Pokhara - Kathmandu
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Kathmandu - Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha - Beograd s uključenim pristojbama

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Viza za Nepal – 210 kn ($30, po dolasku na granici)
 • Prijevoz do i od zračne luke „Nikola Tesla“ u Beogradu
 • Viza za Indiju – ($25 viza s jednim ulaskom, oko 185 kn) + 200 kn usluga agencije za izradu vize

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Delhija

Obilazak Delhija
Cijena: 40,00 EUR

Glavni grad Indije i jedan od najintenzivnijih gradova na svijetu! Na izletu ćemo obići neke od najpoznatijih atrakcija ovog grada, među kojima su:

 • India Gate (Vrata Indije) – podignuta 1931. godine u znak sjećanja na indijske vojnike poginule u drugom svjetskom ratu;
 • Lotus Temple – hram koji je otvoren za sve vjere, zapanjujuća građevina u obliku lotusa koja predstavlja mjesto za meditaciju, mir i spokoj;
 • Birla Mandir – jedan od značajnijih hramova koji je zahvaljujući Mahatmi Gandhiju otvoren za sve kaste, a posvećen je božici uspjeha;
 • Humajunova grobnica – divan primjer mogulske arhitekture 16. stoljeća koja je poslužila kao inspiracija Taj Mahalu;
 • Gurdwara Bangla Sahib – jedna od najistaknutijih Sikh gurdwara ili "kuća štovanja" u Delhiju, poznata po svojoj povezanosti s osmim guruom Sikha, Guru Har Krishanom, kao i po svetom jezeru unutar svog kompleksa, a lako je prepoznatljiva po svojoj visokoj zlatnoj kupoli
 • Raj Ghat (Gandhi Memorial) – mjesto gdje je Gandhi proveo posljednje dane svog života, a danas je pod upravom udruge koja svoje osnove bazira na filozofiji, idealima, učenju, životu i služenju Gandhija – “Oca naroda”

Cijena izleta uključuje: prijevoz prema predviđenom itineraru, ulaznice za navedene lokalitete, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku

Taj Mahal

Taj Mahal
Cijena: 80,00 EUR

Agra Taj Mahal i Red Fort – cjelodnevni izlet. Obilazak Taj Mahala, najspektakularnije građevine na svijetu, koja svjetluca i prelama svjetlost kad je sunce u zenitu, i pod punim mjesecom. Simbol Indije i ljubavi. Priča o Shah Dzahanu i prelijepoj Mumtaz, počinje na čuvenoj tržnici petkom, nadomak mjesta gdje je sada moćni Taj, na kojoj su prinčevi birali buduće mlade. Mumtaz je prodavala kristale soli, a Shah je bio princ spreman platiti sol kao da je kohinor. Bila je to ljubav na prvi pogled, voljeli su se sretno i beskonačno kao u bajci. Za 18 godina zajedničkog života Mumtaz mu je rodila 14oro djece, međutim na posljednjem porođaju je preminula. Spomenik vječne ljubavi je bio njena želja. Čak 22 godine je trajala izgradnja mramorne grobnice na kojoj je sudjelovalo 20000 ljudi, tisuće slonova i deva. Žad, lapis, koralji, tirkiz, safir, oniks, pietra durga od 28 vrsta različitog poludragog i dragog kamenja su samo dio veličanstvenosti po kojoj je Taj poznat. Shah je nakon ovog velikog poduhvata ostao skoro bez kraljevstva, ali i života. Nakon dolaska njegovog sina na prijestol 1685. godine biva zatvoren u najljepši zatvor na svijetu, u Red Fortu, s pogledom na Taj Mahal - podsjetnik do kraja života na vječnu ljubav ali i bankrot kraljevstva. Tu je proveo posljednje dane svog života, do smrti. Red Fort - Agra tvrđava, veliko zdanje Rajaputa, vojničke kaste Indije, napravljena za obranu kraljevstva, i do dana današnjeg je u upotrebi a samo 20% je otvoreno za javnost. Obrambeni tuneli, egzotični šanci, prostorije za konkuriše, kraljevske odaje, najljepši zatvor na svijetu, prva prirodna klimatizacija i telefonija, samo su dio onoga što ćemo posjetiti. Povratak u Delhi u večernjim satima. Pauza za doručak predviđena na putu za Taj Mahal, a pauza za ručak nakon obilaska oba lokaliteta ili nakon prvog, zavisno od vremena.

U cijenu izleta uključeno je: lokalni vodič na engleskom jeziku, prijevoz, ulaznice u Taj Mahal i Red Fort, usluge predstavnika agencije.

U cijenu izleta nije uključeno: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi.

Obilazak Jaipura i tvrđave Amber

Obilazak Jaipura i tvrđave Amber
Cijena: 40,00 EUR

Obilazak Ružičastog grada, centra Radžastana, države u pustinji. Boje su življe, mirisi jači, a ovaj grad će vas ostaviti bez riječi. Obilazimo tvrđavu Amber, jedan od zaštitnih znakova grada, sa zidovima ukrašenima minijaturama, dekoracijama od slonove kosti i ogledalima, te brojnim detaljima koji su mješavina hinduističke i islamske arhitekture. Naći će se tu i Jantar Mantar – opservatorij koji je Maharaja Jai Singh II. osnovao 1728. godine. On je bio posljednji klasični astronom Indije. Postoji puno „instrumenata“ za računanje vremena u odnosu na položaj sunčeve sjene, a najviši je visok čak 27 metara. Posjećujemo Gradsku palaču – nalazi se u centru Jaipura i predstavlja primjer tradicionalnih radžastanskih i mogulskih umjetničkih i arhitektonskih stilova. To je zapravo kompleks koji se sastoji od nekoliko objekata, smještenih u srcu grada i podijeljenih na više velikih površina pod kućama, dvorištima, muzejima i drugim zgradama. Usput ćemo vidjeti Palaču vjetrova (Hawa Mahal) – palaču koju je podigao Maharaja Jai Singh II. i poznata je po svojem eksterijeru koji podsjeća na košnicu, a izgrađena je od crvenog i ružičastog kamena pješčanika i pažljivo oslikana prelijepim motivima. Na njoj ima 150 prozora i predstavlja biser radžastanske arhitekture. Obići ćemo i Palaču na vodi u sjevernom djelu Jaipura, koja plijeni svojom izvanrednom arhitekturom i izaziva divljenje jer više izgleda poput fatamorgane nego stvaran prizor, kao i tzv. Hram majmuna – Galtaji, drevno hinduističko hodočašće udaljeno oko 10 km od Jaipura.

Cijena izleta uključuje: prijevoz prema predviđenom itineraru, ulaznice za navedene lokalitete, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku

Safari na devama u Pushkaru

Safari na devama u Pushkaru
Cijena: 35,00 EUR

Odlazimo na safari po pustinji Tar, u srce Rajasthana. Čeka nas jahanje deva do same pustinje a zatim uživanje u čaju i tradicionalnom plesu radžastanki, glazbi i zalasku Sunca! 

Cijena izleta uključuje: jahanje deva i pratitelja grupe na hrvatskom/srpskom jeziku.

Kathmandu dolina – paket izleta

Kathmandu dolina – paket izleta
Cijena: 95,00 EUR

1. Fakultativni obilazak Kathmandua – Idemo u obilazak Boudhannat stupe, najveće stupe u dolini Kathmandua (40m), koja predstavlja najznačajniju budističku stupu na svijetu. Kraj Boudhannat stupe nalazi se i Tibetanski manastir kao i brojne trgovine rukotvorina, galerija u kojima se podučava tradicionalno slikarstvo utiskivanjem zlata u boje na platnu – zanata za koji je potrebno godišnje iskustvo. Obilazimo posmtrtni hram Pashupatinath​, jednog od najvažnijih hinduističkih hramova koji predstavlja jedno od najvećih svetišta Shive na indijskom potkontinentu. Sastoji se od niza hramova, ašrama, slika i natpisa koji su tokom stoljeća podignuti uz obale svete rijeke Bagmati koja je sveta kao Ganges u Indiji. U okviru ovog kompleksa nalaze se i molovi Kathmandua, gdje se obavljaju ceremonije sahranjivanja, ritualnog kupanja i molitvi pokojnika. Obilazimo i Durbar trg koji koji predstavlja srce starog grada u religioznom i duhovnom smislu. Čitav kompleks Durbar trga je pod strogom zaštitom UNESCO-a. Obilazimo  i hram boginje Kumari Bahal, Staru kraljevsku palaču, Vrtove snova i Kastamandap hram, koji je najstariji u dolini. Prolazimo šarenim ulicama gdje se prodaje doslovno sve – od kašmira i metalnog posuđa, začina, sušene ribe, do polovne planinarske opreme. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Boudhannat Stupu, Durbar Trg, Pashupatinath ​hram Boginje Kumari i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

2. Fakultativni obilazak Patana (Lalitpura)  jednog od tri kraljevska grada u Kathmandu dolini koji je sam centar budističke i hinduističke kulture zajedno i u njemu se nalazi preko 1.200 spomenika. Obilazimo Swayambhunath​stupu, hram iz 5.stoljeća koji se nalazi na brdu iznad doline, odakle se pruža neponovljiv pogled na Kathmandu. Zovu ga još i Hram Majmuna jer se u samom kompleksu nalazi više od stotinu majmuna. Idemo do Krishna Mandira, kamenog friza iz 16. st. I razgledavamo Zlatni hram. U Patanu imate osjećaj kao da je čitav grad muzej na otvorenom s obiljem palača, statuama bogova i boginja, pagoda s erotskim prikazima u reljefu. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Swayambhunath​​ stupu i Zlatni hram i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

3. Fakultativni izlet Changi Narayan hram i Bhaktaphur – Hram se nalazi na vrhu brda iznad lokalnog sela, te se od njega pruža izvanredan pogled na Kathmandu s jedne strane, a s druge na vrhove Himalaja. Hram je jedan od starijih u Nepalu, te se vjeruje da je podignut kao svetište hindu bogu Vishnu u 4. st. Obilazimo kraljevski grad Bhakhtapur, nekadašnju nepalsku prijestolnicu i jedan od najljepših kraljevskih gradova ove regije. Vidjet ćemo Lavlja i Zlatna vrata, Galeriju umjetnosti i Niyatapola hram. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Changi Narayan Hram i Bhakhtapur i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Rafting na rijeci Trishuli

Rafting na rijeci Trishuli
Cijena: 45,00 EUR

Izlet se organizira tijekom dana kada je planiran transfer između Kathmandua i Pokhare. Dio grupe koji ne ide na rafting ima priliku za odmor pokraj rijeke i uživanje u prirodnim ljepotama. Dio grupe koji ide na rafting očekuje avantura u čamcima na jednoj od najpoznatijih rijeka u Nepalu. Rijeka Trishuli svojim brzacima prati jedan dio puta do Pokhare. Idealna prilika za osvježenje tijekom duge vožnje.

Cijena izleta uključuje: rafting na rijeci Trishuli s ovlaštenim skiperom, opremu
Cijena izleta ne uključuje: obroci i piće, napojnice za lokalne vodiče i vozače, individualni troškovi

Pokhara regija – Paket izleta

Pokhara regija – Paket izleta
Cijena: 90,00 EUR

1. Fakultativni trekking – World Peace Stupa – Stupa na brdu iznad jezera gdje ćemo uz izlazak sunca gledati romantične pejzaže jezera Phewa. Ukoliko je vedro vrijeme oduševit će Vas veličanstveni pogled na vrh Annapurne (Fish Tail) koji se ogleda na površini mirne jezerske vode. Radimo kratak predah za doručak i nastavljamo put niz šumu do jezera i čamcem se vraćamo do centra grada. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, vožnju čamcem i lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

2. Fakultativni ranojutarnji trekking od Nudare do Sarangkota – idemo na laganu šetnju kroz sela koja leže na tri sata hoda od Pokhare. Idemo na nadmorsku visinu od 1.592 metara koji predstavlja najvišu točku doline Pokhare odakle možete vidjeti cijelu dolinu rijeke i planinski lanac Annapurne. U Sarangkotu ćemo napraviti pauzu za odmor. Imat ćemo vremena da se upoznamo s lokalnim stanovništvom, učimo o njihovim običajima, načinu života i da probamo autentičnu hranu. Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, trekking s lokalnim vodičem na engleskom jeziku.

3. Fakultativni izlet - obilazak Pokhare (Muzej Gurkhi, Tibetanski izbjeglički kamp, Devas vodopadi, viseći most iznad rijeke Seti i Međunarodni Muzej Planinarenja). Cijena izleta uključuje: transfer do lokaliteta, ulaznice za Muzej Gurkhi, Tibetanski izbjeglički kamp, Međunarodni Muzej Planinarenja i lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Smještaj

Guesthouse

Guesthouse
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Guest House je smještajni objekt tipičan za područje Južne i Jugoistočne Azije. Sobe su uglavnom manje prostrane, dvokrevetne s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Hotel /

Hotel
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel **/ *** je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe imaju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije 2 tjedna prije putovanja. 

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Jungle Travel d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 162/2020 od 01.02.2020., tel: +381 11 2400 213, e-mail: kontakt@jungletribe.rs.
 • Prodavatelj paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/Prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancije putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.