Kenija Safari i Plaža

Kenija Safari i Plaža

cijena od
1.610
EUR ,00
sada od
1.510
EUR ,00
trajanje
13 dana
Prijavi se Upit
Upit

Putovanje u Keniju obavezan je doživljaj za svakog svjetskog putnika. Putujemo u samo srce Afrike, u zemlju u kojoj se rubovi dinamičnih velegradova pretaču u nepregledne savane. U ovoj ćemo avanturi istražiti Nairobi, mladu prijestolnicu Kenije i njene bučne ulice, čiji su zaštitni znak matatui, gradski autobusi šarolikog dizajna. Nairobi je možda i jedina prijestolnica na svijetu koja graniči s nacionalnim parkom, koji je dom zebri, žirafa i ostalih životinja. Simpatične žirafe hranit ćemo u posebnom centru koji je namijenjen njihovoj zaštiti. 

Bogat životinjski svijet imat ćemo prilike upoznati na fakultativnom safariju u Keniji, u jednom od njenih nacionalnih parkova. Svojim fotoobjektivima lovimo veliku afričku petorku – lava, slona, bivola, leoparda i nosoroga.

Nakon uzbudljivog safarija odlazimo u Diani Beach. Diani Beach najljepša je plaža Kenije i jedna od najljepših afričkih plaža. Ondje boravimo nekoliko dana te uživamo u bijelome pijesku, pogledu na Indijski ocean te uzbudljivim morskim aktivnostima, a posjećujemo i poznati restoran smješten u špilji.

Mombasa je najveća luka i nekadašnja prijestolnica Kenije. U njoj ćemo se diviti arhitekturi koja svjedoči arapskim, azijskim i europskim utjecajima na život u Keniji.

Spremni za pravu afričku avanturu?

Napomena: nužno se odmah prijaviti za fakultativni izlet – Safari u NP-u Maasai Mara


Ruta
Zagreb
Istanbul
Nairobi
Mombasa
Diani Beach
Istanbul
Zagreb

Prijevoz
Zrakoplov, Lokalni prijevoz, Vlak
Smještaj
Hotel
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Vrste putovanja
Daleke destinacije
Destinacije
Kenija
Kod putovanja
KE2
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Ne
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske 5. 10. 202423. 10. 2024

Okupljanje grupe u zračnoj luci "Franjo Tuđman" u Zagrebu dva i pol sata prije leta. Let za Nairobi u popodnevnim satima s presjedanjem u Istanbulu. 

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Nairobi s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Zagreb
 • Istanbul

Ranojutarnji dolazak u Nairobi, transfer do hotela i smještaj. Poslijepodne nas očekuje fakultativni obilazak glavnog grada Kenije. Dobrodošli u Nairobi! Grad je osnovan 1899. godine, a prijestolnicom je postao osam godina kasnije. Ime mu dolazi od masajskog izraza "enkare nairobi", koji znači "hladna voda", a odnosi se na rijeku Nairobi koja prolazi gradom. Iako se nalazi neposredno ispod ekvatora, klima je u gradu blaga tijekom cijele godine zbog činjenice da se grad nalazi na 1600-1800 m nadmorske visine. Prepoznatljiv simbol grada su matatui, minibusevi koji se ističu svojom šarolikom vanjštinom. Na samoj granici grada nalazi se Nacionalni park Nairobi, u kojem se mogu vidjeti zebre i žirafe kako šeću savanom, dok se u njihovoj pozadini uzdižu neboderi. Posjećujemo Giraffe Centre, koji je osnovan 1979. u svrhu zaštite ugroženih žirafa na prostoru istočne Afrike te promatramo žirafe, koje svoje duge vratove spuštaju dovoljno nisko da ih možemo nahraniti.

Prijevoz

 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Nairobiju

Smještaj

Hotel u Nairobiju 2 noći

Mjesto

 • Nairobi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo prema nacionalnom parku Maasai Mara na višednevni fakultativni izlet. Vožnja traje oko 6 sati. Prijavljujemo se u smještaj, ručamo i odlazimo u obilazak Maasai sela. Posjetit ćemo pleme Maasai i upoznati se sa njihovim dnevnim aktivnostima unutar sela. Pleme Maasai se uporno borilo protiv ropstva i živjelo zajedno sa većinom divljih životinja. Područja na kojima oni žive danas se smatraju jednim od najljepših predjela istočne Afrike. Večera i noćenje u kampu.
Za one koji neće sudjelovati u fakultativnom izletu safarija u NP Masai Mara, predlažemo posjet NP Nairobi.

Smještaj

Hotel u Nairobiju 1 noć

Mjesto

 • Nairobi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Maasai Mara je jedan od najpoznatijih ekosistema u svijetu. Ovo prostranstvo, dom je velikom broju divljih životinja, slonova, krokodila, zebri, lavova, nojeva, hijena i mnogih drugih.Također, u ovom parku se odigrava migracija gnuova, najveća migracija u svijetu životinja, od srpnja do listopada. Divlje životinje čekaju na nas, stoga se rano budimo i krećemo u safari avanturu. Nakon doručka, uzimamo zapakirani ručak i odlazimo na vožnju u potrazi za velikom petorkom – lavom, slonom, bivolom, leopardom i nosorogom. Nakon safarija, upućujemo se prema smještaju, u kojem nas očekuje večera.

Smještaj

Hotel u Nairobiju 1 noć

Mjesto

 • Nairobi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Nakon doručka, odjavljujemo se iz smještaja, uzimamo lunch pakete i krećemo nazad prema Nairobiju. Vozimo se oko 6 sati. Slobodno vrijeme po dolasku u smještaj.

Smještaj

Hotel u Nairobiju 1 noć

Mjesto

 • Nairobi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Fakultativni izlet u Kiberu, najveći slum u Africi. Kibera je naslje u Nairobiju koje su naselili siromašni radnici iz raznih dijelova Kenije, u želji da dođu u glavni grad. Kroz najveći afrički slum vode nas stanovnici Kibere, koji nam objašnjavaju na koji način žive, pokazuju nam nastambe u kojima žive sa svojim obiteljima koje su samostalno sagradili od blata i drva, upoznaju nas s raznim inicijativama koje pokušavaju provesti u zejdnici, objašnjavaju nam kako su uspjeli dobiti vodu i struju te nam pokazuju školu koju grade za svoje najmlađe stanovnike. Dolazimo u susret s istinskom svakodnevnicom ovog naroda. 

Smještaj

Hotel u Nairobiju 1 noć

Mjesto

 • Nairobi

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Odjava iz smještaja. Opraštamo se od glavnog grada i krećemo prema obali. Vlakom putujemo do Mombase, a zatim odlazimo do hotela na najljepšoj plaži Kenije – Diani Beach. Ova prekrasna plaža glasi za jednu od najljepših plaža u čitavoj Africi. Smještaj i odmor.

Prijevoz

 • Prijevoz na relaciji Nairobi – Mombasa
 • Prijevoz od Mombase do smještaja u Dianiju

Smještaj

Hotel u Diani Beachu 1 noć

Mjesto

 • Nairobi
 • Mombasa
 • Diani Beach

Hrana

 • Doručak × 1

Uživanje na Diani Beachu. Mogućnost odlaska u Ali Barbour's Cave, tečaj ronjenja, kitesurfinga, izlet na pješčani sprud ili samo izležavanje. Svaki dan igramo odbojku, nogomet na plaži ili samo odmaramo... Tri noćenja na Diani Beachu.

Smještaj

Hotel u Diani Beachu 1 noć

Mjesto

 • Diani Beach

Hrana

 • Doručak × 3

Otok Wasini je mali otok smješten uz južni dio obale Kenije. Otok je poznat po svojim prekrasnim plažama, koraljnim grebenima i tradicionalnoj svahili kulturi.
Obilazak započinjemo plovidbom tradicionalnim dhow brodovima uživajući u slikovitom pogledu na obalu. Imat ćemo priliku uroniti u podvodni svijet koraljnih vrtova, morskog nacionalnog parka Kisite-Mpunguti te promatrati dupine. Zatim ćemo uživati u morskim plodovima na svahili način, upoznavajući se s kulinarskim umijećima otoka. Posjetit ćemo povijesne pećine Shimoni, koje su robovima služile kao skrovišta. Ovo iskustvo nudi savršen spoj morske avanture, kulturnog istraživanja i prirodnih ljepota u ovom netaknutom tropskom raju.

Smještaj

Hotel u Diani Beachu 1 noć

Mjesto

 • Diani Beach

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Danas imamo fakultativni izlet – obilazak Mombase. Mombasa je drugi grad po veličini u Keniji i najveća luka, tj. otok koji je mostovima povezan s kopnom. Mombasa je uvijek zanimljiva posjetiteljima, što zbog svoje svakodnevne vreve, što zbog svojih kulturnih i etničkih razlika, odlično ukomponiranih u skladnu cjelinu. Grad su stoljećima unazad naseljavali narodi s Bliskog istoka i Hindusi pa je tako većinsko stanovništvo islamske vjeroispovijesti. Posebnu čar ovom gradu daje i blizina nacionalnih parkova i seoskih zajednica. U pratnji lokalnog vodiča obići ćemo Tvrđavu Isus (,,Fort Jesus’’) izgrađenu u 16.st. Danas se iza ovog vrijednog povijesnog muzeja prostire divan park s pogledom na ocean, gdje zavaljeni ispod neke palme ili drveta baobaba možemo čuti razne zanimljive priče družeći se s lokalcima. Pažnju privlači svakako i Stari grad, gradska jezgra koja je načičkana suvenirnicama i zanatskim dućanima, a prepuno stanovnika koji cirkuliraju labirintom tipičnih afričkih ulica. Upoznat ćemo se s autentičnim kućanstvima izgrađenim u arapskom i indijskom tradicionalnom stilu. Također, u Starom gradu se nalazi Bijela kuća, prvi Američki konzulat, i Stara pošta koju su izgradili Hindusi kako bi putem željeznice slali kući vijesti i novac. Ulica Biashara nudi najrazličitije kenijske tkanine, jarkih, ali simpatično uklopljenih boja, a tu je i simbol grada - "kljove Mombase". Obići ćemo i lokalnu tržnicu začina i kenijske hrane. Imat ćemo priliku vidjeti i staru luku u kojoj današnji trajekti prometuju od 1937. godine, a iz koje su u prošlosti prevozili kenijske robove. 

Smještaj

Hotel u Diani Beachu 1 noć

Mjesto

 • Diani Beach

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Pješčani sprud Robinson nalazi se u blizini plaže Diani. Ovisno o morskim mijenama toga dana, iz hotel aće nas pokupiti privatni tuk tuk i odvesti nas do plaže Baobab gdje ćemo se ukrcati na čamac. Zaustavit ćemo se na različitim mjestima kako bismo promatrali šarene vrste riba. Također ćemo uživati u ronjenju okolo šarenih koraljnih grebena duž plaže Diani. Uživat ćemo u plivanju na pješčanom sprudu prije nego što se vratimo u smještaj.

Smještaj

Hotel u Diani Beachu 1 noć

Mjesto

 • Diani Beach

Hrana

 • Doručak × 1

Fakultativni izleti

Napuštanje smještaja i let za Nairobi u večernjim satima. Dolazak u Nairobi u večernjim satima.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Mombasa– Nairobi s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Diani Beach

Hrana

 • Doručak × 1

Let za Istanbul u ranojutarnjim satima. Dolazak u Zagreb. Kraj putovanja.

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Nairobi – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Zagreb s uključenim pristojbama

Mjesto

 • Istanbul
 • Zagreb

Polasci i cijene

Za više informacija o polasku poput cijena, popusta, uvjeta plaćanja, molimo Vas kliknite na polje s polaskom ispod
Učitavanje…
Učitavanje…
Učitavanje…

Prilikom prijave plaća se 200 eura, a ostatak cijene aranžmana plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska na putovanje.

Cijene objavljene na web stranici izražene su sa uračunatim popustom od 5% i vrijede za plaćanje gotovinom u poslovnici, uplatu na transakcijski račun ili plaćanje karticama jednokratno. Putovanje je potrebno isplatiti u maksimalno 3 uplate (obvezno 1. uplata kod rezervacije i zadnja uplata najkasnije 7 tjedana prije datuma polaska putovanja). 

Za plaćanje karticama 2-12 rata (Diners, Maestro Erste, Maestro ZABA, MasterCard ZABA, Visa ZABA, Maestro PBZ, Visa PBZ i Visa Premium PBZ) plaća se puna cijena putovanja bez uračunatog popusta od 5%.

Za plaćanje na transakcijski račun s računa izvan EU i plaćanje Revolut karticom potrebno je snositi trošak naknade koji obračunava banka.

Plaćanje gotovinom moguće je samo za putovanja za koja je organizator Neobična putovanja d.o.o.

Sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca i financiranju terorizma, agenciji nije dozvoljeno primati pojedinačne gotovinske uplate u iznosu od 10.000 eura ili više. Pojedinačnu uplatu u vrijednosti od 10.000 eura ili više moguće je izvršiti isključivo putem transakcijskog računa ili uplatom u banci. 

Što je uključeno

Smještaj

Hotel u Nairobiju Primjer 6 noći
Hotel u Diani Beachu Primjer 5 noći

Prijevoz

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Istanbul – Nairobi s uključenim pristojbama
 • Prijevoz od zračne luke do smještaja u Nairobiju
 • Prijevoz na relaciji Nairobi – Mombasa
 • Prijevoz od Mombase do smještaja u Dianiju
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Mombasa– Nairobi s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Nairobi – Doha s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Doha – Zagreb s uključenim pristojbama

Hrana

13 × Doručak

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Doplata za jednokrevetnu sobu

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Nairobija

Obilazak Nairobija
Cijena: 40,00 USD

Nairobi predstavlja moderan i urbani centar Kenije, poznatiji kao zeleni grad na suncu. Osnivanjem željeznica 1899. godine grad se počinje širiti i cvjetati. Trenutno je najznačajniji centar poslovanja i kulture u Istočnoj Africi. Grad je tijekom 19. st. bio interesantan lovcima na krupnu divljač, upravo iz razloga što se u blizini samog grada nalaze prostranstva naseljena neuhvatljivim i divljim životinjskim vrstama. 

Urbani centar Nairobija daje nam dojam da se ne nalazimo u Africi, nego da šetamo nekim modernim gradom zapada. Obilazimo poznate znamenitosti poput Parlamenta, Kenijskog internacionalnog centra i glavnog trga. Nacionalna manjina koja živi u Nairobiju je pleme Masai, koji gradu daje poseban kulturološki utjecaj. Zato ćemo imati priliku da obiđemo Masai tržnicu, gdje ćemo uživati u šarenilu, umjetnosti i kulture ovog naroda. Moći ćemo kupiti afričke slike, drvene figure, ručno rađen nakit i torbe. Da bismo shvatili veličinu samog grada odlazimo do vidikovca, gdje možemo vidjeti neke on najpoznatijih nebodera grada, zelenilo koje ga okružuje, kao i planiske vrhove. 

Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz prema itinereru, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

Safari u NP-u Maasai Mara

Safari u NP-u Maasai Mara
Cijena: od 550,00 USD do 700,00 USD

Maasai Mara se nalazi u jugozapadnoj Keniji, uz samu granicu s Tanzanijom i zapravo predstavlja nastavak nacionalnog parka Serengeti. Dobio je naziv po rijeci Mara, koja protiče kroz ovo područje, i po lokalnom plemenu Masai, koje je naseljava. Prava je poslastica za ljubitelje afričkih životinja jer upravo ovdje možete sresti veliku afričku petorku – lava, leoparda, slona, nosoroga i bivola. Tu su i ostale vrste afričkih životinja, kao i preko 570 vrsta ptica. Prvog dana rano ujutro, oko 06:00h, krećemo džipovima iz hotela prema nacionalnom parku Masai Mara. Vožnja traje oko 6 sati. Po dolasku u safari kamp ručamo, a nakon ručka krećemo u obilazak Maasai sela. Večera i noćenje. Drugi dan započinjemo doručkom, uzimamo lunch pakete i započinjemo našu safari avanturu po afričkoj savani. Safari vožnju završavamo oko 18:00h te odlazimo na večeru i noćenje u kampu. Sljedećeg dana nakon doručka odjavljujemo se iz smještaja i krećemo nazad prema Nairobiju. Povratak u Nairobi je predviđen u poslijepodnevnim satima.

U cijenu uključeno: prijevoz, ulaznica za safari u trajanju od 12h, safari instruktor, ručak i večera prvi dan, noćenje u kampu, doručak, ručak i večera drugi dan, noćenje u kampu, doručak i ručak treći dan, napojnica za safari instruktore, posjet Maasai selu

U cijenu nije uključeno: doplata za jednokrevetnu sobu

Što je potrebno ponijeti na safari: garderobu pastelnih boja (NE: jarke i fluorescentne boje, crveno, crno, plavo), duge nogavice i rukave protiv komaraca i za noć, udobna obuća, šešir i naočale za sunce, krema za sunčanje, marama kojom možete spriječiti udisanje prašine, sredstvo protiv komaraca, rezervna garderoba za presvlačenje, telefoni, punjači i eksterne baterije, lijekove i sredstva za higijenu.

Napomena: za održavanje izleta potrebno je minimalno tri prijavljena putnika te je nužno odmah se prijaviti. Za tri prijavljena putnika cijena izleta je 700 USD. 

Kibera

Kibera
Cijena: od 55,00 EUR do 75,00 EUR

Kibera je naselje u Nairobiju koje su naselili siromašni radnici iz raznih dijelova Kenije, u želji da dođu u glavni grad. Kroz najveći afrički slum vode nas stanovnici Kibere, koji nam objašnjavaju na koji način žive, pokazuju nam nastambe u kojima žive sa svojim obiteljima koje su samostalno sagradili od blata i drva, upoznaju nas s raznim inicijativama koje pokušavaju provesti u zajednici, objašnjavaju nam kako su uspjeli dobiti vodu i struju te nam pokazuju školu koju grade za svoje najmlađe stanovnike. Dolazimo u susret s istinskom svakodnevnicom ovog naroda.

U cijenu uključeno: prijevoz, lokalni vodič
U cijenu nije uključeno: napojnica za lokalnog vodiča

Wasini otok

Wasini otok
Cijena: 80,00 EUR

Otok Wasini je mali otok smješten uz južni dio obale Kenije. Otok je poznat po svojim prekrasnim plažama, koraljnim grebenima i tradicionalnoj svahili kulturi.
Obilazak započinjemo plovidbom tradicionalnim dhow brodovima uživajući u slikovitom pogledu na obalu. Imat ćemo priliku uroniti u podvodni svijet koraljnih vrtova, morskog nacionalnog parka Kisite-Mpunguti te promatrati dupine. Zatim ćemo uživati u morskim plodovima na svahili način, upoznavajući se s kulinarskim umijećima otoka. Posjetit ćemo povijesne pećine Shimoni, koje su robovima služile kao skrovišta.
Ovo iskustvo nudi savršen spoj morske avanture, kulturnog istraživanja i prirodnih ljepota u ovom netaknutom tropskom raju.

Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz, vožnju brodom, promatranje dupina (ako će uvjeti biti pogodni), snorkeling, ručak, lokalnog vodiča na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije.

Obilazak Mombase

Obilazak Mombase
Cijena: 60,00 USD

Mombasa je drugi grad po veličini u Keniji i najveća luka, tj. otok koji je mostovima povezan s kopnom. Mombasa je uvijek zanimljiva posjetiteljima, što zbog svoje svakodnevne vreve, što zbog svojih kulturnih i etničkih razlika, odlično ukomponiranih u skladnu cjelinu. Grad su stoljećima unazad naseljavali narodi s Bliskog istoka i Hindusi pa je tako većinsko stanovništvo islamske vjeroispovijesti. Posebnu čar ovom gradu daje i blizina nacionalnih parkova i seoskih zajednica. U pratnji lokalnog vodiča obići ćemo Tvrđavu Isus (,,Fort Jesus’’) izgrađenu u 16.st. Danas se iza ovog vrijednog povijesnog muzeja prostire divan park s pogledom na ocean, gdje zavaljeni ispod neke palme ili drveta baobaba možemo čuti razne zanimljive priče družeći se s lokalcima. Pažnju privlači svakako i Stari grad, gradska jezgra koja je načičkana suvenirnicama i zanatskim dućanima, a prepuno stanovnika koji cirkuliraju labirintom tipičnih afričkih ulica. Upoznat ćemo se s autentičnim kućanstvima izgrađenim u arapskom i indijskom tradicionalnom stilu. Također, u Starom gradu se nalazi Bijela kuća, prvi Američki konzulat, i Stara pošta koju su izgradili Hindusi kako bi putem željeznice slali kući vijesti i novac. Ulica Biashara nudi najrazličitije kenijske tkanine, jarkih, ali simpatično uklopljenih boja, a tu je i simbol grada - "kljove Mombase". Obići ćemo i lokalnu tržnicu začina i kenijske hrane. Imat ćemo priliku vidjeti i staru luku u kojoj današnji trajekti prometuju od 1937. godine, a iz koje su u prošlosti prevozili kenijske robove. 

Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz prema itinereru, lokalni vodič na engleskom jeziku i usluge predstavnika naše agencije. 

Pješčani sprud Robinson

Pješčani sprud Robinson
Cijena: 20,00 EUR

Pješčani sprud Robinson nalazi se u blizini plaže Diani. Ovisno o morskim mijenama toga dana, iz hotela će nas pokupiti privatni tuk tuk i odvesti nas do plaže Baobab gdje ćemo se ukrcati na čamac. Zaustavit ćemo se na različitim mjestima kako bismo promatrali šarene vrste riba. Također ćemo uživati u ronjenju okolo šarenih koraljnih grebena duž plaže Diani. Uživat ćemo u plivanju na pješčanom sprudu prije nego što se vratimo u smještaj.

Cijena izleta uključuje: organizirani prijevoz, vožnju čamcem, snorkeling, lokalnog vodiča, usluge predstavnika agencije na hrvatskom ili srpskom jeziku

Smještaj

Hotel u Nairobiju /

Hotel u Nairobiju
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel u Nairobiju smještajni je objekt s dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Hotel u Diani Beachu

Hotel u Diani Beachu
Ovo je primjer smještaja koji možete očekivati. Stvaran smještaj može biti drugačiji, ali sličan u onome što nudi.

Hotel u Diani Beachu smještajni je objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 66, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.