Mljetovanje – nova riječ za TOP ljetovanje

Ako vam se ukaže prilika posjetiti otok Mljet, pa makar i na 4 dana, to je grijeh propustiti. Kada iskoristite tu priliku i dobijete maksimalan doživljaj svega što taj otok nudi, onda nema drugoga nego prigrliti MLJETovanje kao novu riječ koja opisuje savršeno ljetovanje ????.

Premalo je „mjesta“ za opisati svaki savršeno proveden dan, ali tim više, treba otići tamo i kreirati svoje savršene dane ovog ljeta!

No ako baš moram izabrati, a teška srca to činim, onda par crtica o top lokacijama. 

Nacionalni park

Posjet nacionalnom parku je baš MUST! Ponuda je raznovrsna u smislu šetnji, kupanja, aktivnog hodanja ili ljenčarenja. Kupanje je dozvoljeno baš svugdje osim kod pristaništa brodića, a staze za hodanje su odlično označene. Kako ćete provesti dan u parku ovisit će o mašti ponuđenih kombinacija koje je, zapravo, jedini limit. Osobno sam s odličnom grupom izabrala šetanje pa smo obišli baš sve, a stigli se i okupati u Pomeni. Početak je bio uspon na vidikovac Montokuc  koji zaista obećava prekrasan pogled na cijeli NP. Osim pogleda, apsolutno je hit mjesto za fotkanje te odmor i gablec. Podijelila bih dalje dan na klasiku, u koju se ubraja vožnja brodićem na otok Sv. Marije, vožnja Velikim i Malim jezerom te kupanje na nekoj od plaža „jezera“. No, uvijek mi je interesantnija „neklasika“ pa smo se dotakli i mjesta Soline, koje su priča za neku morsku bajku, spilje koja je „na putu“ do Velikog mosta, poznate Pomene i nepoznatih Goveđara – jer smo avanturisti u duši. 

Odisejev otok

I sam je Odisej slučajno ovdje zalutao spašavajući se, ali i ostao dok ga bogovi nisu protjerali nakon 7 godina. Odisejeva špilja iz nas je izvukla sve dječje radosti skakanja sa stijena i kupanja u tirkiznom plavetnilu. Hodanje od Babinog polja do spilje je podnošljivo jer vas čeka velika nagrada! Iako je vodiča uvijek dobro slušati, za ovo je posebno važno jer treba stići u određeno vrijeme kada je svjetlost sunca vrhunac koji ispisuje tirkiznu boju mora i vidljiva je samo  u određeno vrijeme! Za ovo nema drugih riječi nego iskoristite maksimum.

Plaže, plaže, plaže! 

Kakvo bi to MLJETovanje bilo kada se ne bi obišle najpoznatije i predivne plaže. Velika i mala Saplunara i Blace ili Limuni su onaj pravi odmor. Kokteli iz beach bara i more nadomak ruke. Dobitna kombinacija koja se ne propušta! Dodala bih i Okuklje, koje je osvojilo naša srca.

Ipak, tajni sastojak je bila fenomenalna ekipa koja se skupila kao Jugle tribe!

I što reći za kraj MLJETovanja? 

Probajte sve što Mljet nudi. Prošećite u svako malo mjesto koje vam bude „pod nogom“. Probajte svaki morski specijalitet koji vam se nađe „pod zubom“. Pozdravite svakog leptira koji vam se nađe na putu i jednostavno – opustite se i pustite Mljet da vam priča i da vas vodi kako biste ga doživjeli u punom sjaju i željeli se vraćati opet i opet. Jer ljetovanje je za mene od ove godine samo MLJETovanje!

Žaklina Šupica