Mljetovanje

cijena od
1.665
HRK ,00
sada od
1.450
HRK ,00
trajanje
5 dana
Prijavi se Upit
Upit


Pridruži nam se u otkrivanju Nacionalnog parka Mljet! Uživaj u čarima najzelenijega hrvatskog otoka uz odličnu ekipu i mir koji možeš pronaći samo na ovom otoku. Na ovom ćemo putovanju obići Veliko i Malo jezero te posjetiti otočić Sv. Marije, po mnogima najljepše mjesto u nacionalnom parku. Doznat ćemo da su Velika i Mala jezera zapravo morski zaljevi! Upoznat ćemo vrhove otoka te se diviti pogledu na dalmatinske otoke! Proći ćemo Putem maslina i spustiti se u Odisejevu špilju. Otkrit ćemo pješčanu lagunu i kupati se u netaknutim uvalama ovoga čarobnog otoka!


Ruta
Zagreb
Prapratno
Mljet
Prapratno
Zagreb

Prijevoz
Autobus, Trajekt
Smještaj
Pansion
Organizator
Neobična putovanja d.o.o. Zagreb, Hrvatska
Destinacije
Hrvatska
Otkrij Hrvatsku
Kupanje, Nacionalni parkovi
Kod putovanja
HR5
Zahtjevnost
Pogodno za djecu
Da
Veličina grupe
Max 20 ,

Plan i program

Plan i program putovanja vrijedi za polaske

Okupljanje na parkingu iza zgrade INA-e, na adresi Većeslava Holjevca 10. Na putovanje polazimo u 22:00 h. Noćna vožnja kroz Liku i Dalmaciju na relaciji Zagreb – Ploče – Neum – Ston – trajektna luka Prapratno. Tijekom putovanja zaustavljamo se na odmorištima za odmor putnika i vozača. Za prolazak kroz BiH (Neum) potrebna je valjana osobna iskaznica. Noćna vožnja.

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb – trajektna luka Prapratno

Mjesto

 • Zagreb

Ranojutarnji dolazak na Pelješac u trajektnu luku Prapratno (4 km od Stona). Trajekt u 07:00 h polazi za luku Sobra na Mljetu. Plovidba traje 45 minuta. Dolazak na najzeleniji hrvatski otok te nastavak vožnje otokom do mjesta Pomena u samom nacionalnom parku Mljet. Smještaj u sobe. Ostatak dana možete iskoristiti za odmor ili za fakultativni izlet u nacionalni park. Mljet je prvi nacionalni park Hrvatske na obali i otocima te pokriva gotovo 1/3 otoka. Imamo cijeli dan za obilazak pješačkih staza oko Velikog i Malog jezera (morem potopljenih zaljeva), šumskih ili za posjet vidikovcima Montokuc i Veliki gradac, odakle se za lijepog vremena pruža pogled na cijeli nacionalni park, Pelješac i morsku pučinu sve do Korčule. Odlazimo brodićem do otoka Sv. Marije koji se nalazi u Velikom jezeru, prema mnogima najljepšem mjestu nacionalnog parka. Ukoliko nam nije do šetnje i laganog planinarenja, dan možemo provesti i na prekrasnim plažama uživajući u čarima ljeta. Noćenje.

Prijevoz

 • Prijevoz trajektom do Mljeta
 • Prijevoz od trajektne luke do smještaja

Smještaj

Guesthouse Pomena 1 noć

Mjesto

 • Prapratno
 • Mljet

Fakultativni izleti

Nakon obilaska zapadnog dijela otoka, danas imamo mogućnost obići i južni dio otoka. Ujutro krećemo prema mjestu Babino Polje, odakle se spuštamo prema Odisejevoj špilji. Hodamo Putem maslina sve do špilje, čije je dno ispunjeno morem. Proučavamo ovaj prirodni fenomen, slušamo legende o Odiseju i divimo se nevjerojatnom spektru boja koje nastaju u špilji oko podneva, kada sunčeva svjetlost najjače udara u područje špilje. Vrijeme za kupanje u špilji i skakanje s vapnenačkih stijena! Nakon ovog iskustva vraćamo se pješke u Babino Polje, odakle nastavljamo prema plaži Sutmiholjska. Sutmiholjska je smještena u malenome i duboko uvučenome zaljevu. Ovdje se osvježavamo u čistom mljetskom moru te se sunčamo i zabavljamo na šljunčanoj plaži ili pak drijemamo u hladu obližnjih borova. Povratak u smještaj predvečer. Prema dogovoru, zajednički odlazak u konobu, večera, druženje i uživanje. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse Pomena 1 noć

Mjesto

 • Mljet

Fakultativni izleti

Današnji dan provodimo obilazeći neke od najpoznatijih plaža na Mljetu. Prva je na redu Saplunara. Ova je plaža dobila naziv po staroj latinskoj riječi za pijesak. Plaža se proteže lagunom dugačkom oko 1 km te se dijeli na „Malu Saplunaru“ i „Veliku Saplunaru“. U pozadini lagune nalazi se bogata borova šuma koja nudi prirodni hlad, zaštitu od sunca i priliku za savršen odmor. Obilazimo i jedinstvenu plažu Blaće (Limuni), koja je teško dostupna vozilima. Uživamo u ispijanju koktela na lijepim prirodnim plažama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse Pomena 1 noć

Mjesto

 • Mljet

Fakultativni izleti

Budimo se, spremamo stvari i krećemo na trajekt. U 10:30 h predviđen je dolazak autobusa u red za trajekt koji polazi u 12:00 h. Vrijeme možemo iskoristiti za ispijanje kave i prepričavanje dojmova s našeg Mljetovanja. Prelazak trajektom na Pelješac i dolazak u Ston. Obilazimo ovo šarmantno naselje, njegove kamene kuće i uske uličice. Posebnost Stona kriju njegove zidine, druge najduže obrambene zidine na svijetu! Prema želji, obilazimo zidine, s kojih se pruža pogled na Ston i njegovu poznatu solanu te njima hodamo sve do naselja Mali Ston. Nastavak putovanja autobusom u 15:00 h prema Zagrebu, uz potrebne stanke za granične formalnosti te odmor putnika i vozača. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.  

Prijevoz

 • Prijevoz od smještaja do trajektne luke
 • Prijevoz trajektom do Pelješca
 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji trajektna luka Prapratno – Zagreb

Mjesto

 • Mljet
 • Prapratno
 • Zagreb

Polasci i cijene

Trenutno nema polazaka za ovo putovanje.

Što je uključeno

Smještaj

Guesthouse Pomena 3 noći

Prijevoz

 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji Zagreb – trajektna luka Prapratno
 • Prijevoz trajektom do Mljeta
 • Prijevoz od trajektne luke do smještaja
 • Prijevoz od smještaja do trajektne luke
 • Prijevoz trajektom do Pelješca
 • Prijevoz visokopodnim autobusom (klima, video i audio uređaji) na relaciji trajektna luka Prapratno – Zagreb

Ostalo

 • Organizacija putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom jeziku
 • Turistička pristojba

Nije uključeno u cijenu

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualni troškovi putnika za vrijeme putovanja
 • Fakultativni izleti i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Fakultativna usluga polupansiona (doručak i večera, 160 kn/dan, plaća se na putovanju)

Fakultativni izleti

Napomena! Termini i cijene fakultativnih izleta su informativni i promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

Obilazak Nacionalnog parka Mljet

Cijena: 190,00 HRK

Mljet je prvi nacionalni park Hrvatske na obali i otocima te pokriva gotovo 1/3 otoka. Najpoznatija atrakcija su morem potopljeni zaljevi Veliko i Malo jezero te otočić Sv. Marije. Obilazimo pješačke staze oko Velikog i Malog jezera, posjećujemo prekrasne vidikovce Montokuc i Veliki gradac, odakle se za lijepog vremena pruža pogled na cijeli Nacionalni park, Pelješac i morsku pučinu sve do Korčule. Odlazimo brodićem do otoka Sv. Marije koji se nalazi u Velikom jezeru, prema mnogima najljepšem mjestu Nacionalnog parka. Ukoliko nam nije do šetnje i laganog planinarenja, dan možemo provesti i na prekrasnim plažama uživajući u čarima ljeta. U kasnim popodnevnim satima se vraćamo u smještaj u Pomenu.

Cijena uključuje: ulaznicu za Nacionalni park Mljet, povratnu vožnju brodom do otoka Sv. Marija, osiguranje na području Nacionalnog parka, voditelja putovanja

Odisejeva špilja i plaža Sutmiholjska

Cijena: 90,00 HRK

Polazak iz smještaja u ranim jutarnjim satima. Vožnja autobusom do mjesta Babino Polje. Saznat ćemo zašto se Mljet naziva još i Odisejev otok i zanimljivosti o spilji koju posjećujemo. Spuštamo se Putem maslina sve do špilje, čije je dno ispunjeno morem. Proučavamo ovaj prirodni fenomen, slušamo legende o Odiseju i divimo se nevjerojatnom spektru boja koje nastaju u špilji oko podneva, kada sunčeva svjetlost najjače udara u područje špilje. Slobodno vrijeme za kupanje u špilji i skakanje s vapnenačkih stijena! Povratak u Babino Polje odakle autobusom nastavljamo prema plaži Sutmiholjska. Sutmiholjska je smještena u malenome i duboko uvučenome zaljevu. Ovdje se osvježavamo u čistome moru te se sunčamo i zabavljamo na šljunčanoj plaži ili pak drijemamo u hladu obližnjih borova. Povratak u smještaj predvečer.

Cijena uključuje: prijevoz autobusom na relaciji Prožurska Luka – Babino Polje – Sutmiholjska – Prožurska Luka, voditelj putovanja

Plaža Saplunara i Blaće (Limuni)

Cijena: 110,00 HRK

Saplunara je dugački zaljev koji se nalazi na istočnome vrhu Mljeta. Naziv Saplunare dolazi od latinske riječi za „pijesak“. Uvala je duga jedan kilometar, a na njoj se nalaze dvije pješčane plaže, Velika i Mala Saplunara. Zbog pozicije zaljeva, more je ovdje toplo tijekom cijele godine. Saplunara je najveće obalno pješčano stanište u Hrvatskoj, a na njoj rastu neke biljke koje se ne mogu vidjeti nigdje drugdje u Hrvatskoj. U pozadini lagune nalazi se bogata borova šuma koja nudi prirodni hlad, zaštitu od sunca i priliku za savršen odmor.  U ovom se zaljevu snimala i hrvatska verzija reality showa "Survivor". Po želji, obilazimo i jedinstvenu plažu Blaće (Limuni), koja je teško dostupna vozilima. Uživamo u ispijanju koktela na lijepim prirodnim plažama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Smještaj

Guesthouse Pomena

Pansion Pomena nalazi se u srcu Nacionalnog parka Mljet, u uvali Pomena. Nedaleko od pansiona je znamenito Malo jezero te druge ljepote nacionalnoga parka. Pansion raspolaže s četiri apartmana te osam soba hotelskog tipa. 

Web stranica https://www.mljetpomena.com/

Prijevoz

Autobus

Autobus je prijevozno sredstvo namijenjeno prijevozu grupa između 20 do 87 osoba.

Trajekt

Trajekt je naziv za putnički, odnosno teretni brod specijaliziran za redovni prijevoz putnika i robe na kraćim relacijama.

Korisne informacije

Ovdje ćete naći korisne informacije o destinaciji, kao i neke savjete za ovo putovanje.

Važne napomene

Molimo Vas pročitajte pažljivo ove napomene. Smatramo vrlo važnim da naši putnici budu dobro informirani, što omogućuje manje nesporazuma tijekom putovanja te ugodno iskustvo.

 • Organizator paket-aranžmana je Neobična putovanja d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: kontakt@jungletribe.hr.
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu.
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom osim ako u ugovoru o putovanju u paket-aranžmanu nije drugačije navedeno.
 • Organizator/Prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako Organizator/Prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu u bilo kojem trenutku prije početka paket-aranžmana. Tada Organizator gubi pravo na ugovorenu cijenu paket-aranžmana i može od putnika zahtijevati plaćanje standardne naknade za raskid ugovora koje se temelje na razdoblju između trenutka raskida ugovora i početka paket-aranžmana i očekivanim uštedama troškova Organizatora te prihodu od pružanja usluga putovanja drugom korisniku. Sukladno standardnim naknadama za raskid ugovora, Organizator/Prodavatelj putovanja minimalno zadržava iznos koji se plaća prilikom prijave na putovanje ako se putovanje otkaže do 45 dana prije početka putovanja, a za sve preostale slučajeve obračunava se skala otkaza iz Općih uvjeta putovanja Organizatora putovanja.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni prijevozi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno osiguranje, u suradnji s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Moguće je ugovoriti dobrovoljno putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od posljedica nezgode, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja, osiguranje od kašnjenja leta i osiguranje od privatne odgovornosti. Osiguranje od otkaza ili prekida putovanja moguće je uplatiti najviše 5 radnih dana od dana ugovaranja aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do 7 dana prije polaska na putovanje. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o ukupnom iznosu aranžmana. Za točan izračun možete se javiti na mail kontakt@jungletribe.hr.
 • Svim putnicima preporučuje se uplata osiguranja od otkaza putovanja ili prekida putovanja. Osiguranje je moguće uplatiti u agenciji Neobična putovanja d.o.o., u suradnji s osiguravajućom kućom UNIQA osiguranje d.d., ili izravno u nekom od osiguravajućih društva. U slučaju opravdanog razloga otkaza putovanja (prema Uvjetima odabranog osiguravajućeg društva), putnik koji je uplatio osiguranje od otkaza ili prekida putovanja nadoknadu troškova potražuje od osiguravajućeg društva.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket-aranžmana.
 • Za sve informacije dane usmenim putem Organizator/Prodavatelj ne snosi odgovornost.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši prijevoz, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega.
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju.
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom putovanja pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste.
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija.
 • Cijene paket-aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije.
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane Organizatora/Prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za prijevoze i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom putovanja ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa putovanja, Organizator/Prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati prijevoz / raniji ili kasniji check-in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom putovanja.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se Opći uvjeti putovanja Organizatora putovanja.

Napomene u vezi sa smještajem

 • Organizator/Prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, Organizator/Prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće.
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera.
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta.
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama Organizator/Prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade.
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje.
 • Organizator/Prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata.
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost.

Napomene o fakultativnim izletima

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i Organizator/Prodavatelj paket-aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/Prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj