Top 10 mjesta za najjeftiniji i najukusniji obrok u Barceloni

Kad krenete na putovanje u Barcelonu morate biti spremni na dosta pješačenja. Od njega se ipak nećete toliko umoriti jer će vas ova europska destinacija opiti svojom ljepotom. Ako Barcelona uspije prevariti vaše noge pa one zaborave na umor, ovaj grad ipak neće uspjeti zavarati vaš želudac. Ako se pitate gdje jesti u Barceloni, u nastavku ćemo vam preporučiti najbolja odredišta s ukusnim i za vaš novčanik povoljnim jelima u ovom inače skupljem gradu.

1. Kino

Na svega 5 minuta hoda od znamenite ulice La Rambla možete naći savršeno mjesto za čuvene tapase. Ono što je najukusnije na jelovniku restorančića Kino jesu patatas bravas - krumpir s odličnim umakom. Ovaj je umak pomalo ljutkast, taman toliko da ga obožavaju i ljubitelji ljutoga, kao i oni koji vole umjerenije okuse. Osim toga, predlažemo vam da probate krokete sa sirom, mesom ili ribom!

2. La Boqeria

Kažu da se duša grada najbolje osjeti na tržnici, pa zašto ne bismo na naš popis uključili i jedno ovakvo mjesto? La Boqueria je prije svega tržnica hrane, a također je smještena u ulici La Rambla. Ovdje možete pronaći svježe i gusto cijeđene sokove, čuveni španjolski pršut, peciva (preporuka za empade!) i gotova jela, sve to po povoljnim cijenama. Dodatni je savjet taj da na tržnicu dođete prije zatvaranja jer će tada trgovci spustiti svoje cijene i do 50%. Savršen izbor za brzu večeru u Barceloni.

3. Patagonia Bar

Bilo da je vrijeme za doručak ili za slatki predah, churrosi sa čokoladom sjajan su izbor. Ne morate daleko od središnje ulice La Ramble jer se i ovaj bar nalazi na njoj. Sjednite za šank kao što to rade Španjolci te ćaskajte s barmenom ili drugim gostima dok grickate hrskave churrose.

4. 100 Montaditos

Lanac restorana koji je poznat po svojim ukusnim sendvičima (tapas) i odličnom pivu možete pronaći širom Barcelone, ali i Španjolske.

5. Bar - Restaurante Fernando

Pravi je grijeh otići u Španjolsku, a ne probati čuvenu paellu. Ovaj specijalitet možete probati u restoranu Fernando te uz njega obavezno nazdraviti sa čašom (ili dvije) sangrije. Bar se nalazi nedaleko od ulice La Rambla.

6. Vinitus

Od svih mjesta na ovom popisu Vinitus možda ima najviše cijene, ali je za prave gurmane ovaj restoran pun pogodak. Kušajte tapase od ribe (ili npr. hobotnice) i nećete pogriješiti. Nalazi se nedaleko od Case Batlló.

7. Gaucho's Restaurante Argentino

Maštate o Južnoj Americi? Neka vas specijaliteti Argentinaca koji drže ovaj restoran na kratko odvedu na drugi kontinent. Ovaj se restorančić također nalazi nedaleko od Case Batlló. 

8. Taquerías Tamarindo

Ovaj restoran predstavlja još jedan „skok“ na drugi kontinent, ovoga puta u pravcu Srednje Amerike i preukusnih meksičkih specijaliteta. Restoran pronađite u blizini Sveučilišta u Barceloni.

9. Da Nanni Pizzería

Ovo je idealno mjesto ako na brzinu želite prezalogajiti uz komad pizze ili ako želite uzeti nešto za usput kako ne biste gubili vrijeme u obilasku Barcelone. Pizzería se nalazi nedaleko od gradske katedrale.

10. Ulica Carrer dels Escudellers

Na kraju, ako želite samostalno odlučiti gdje jesti, najbolje je da se zaputite u ovu ulicu. Puna je barova i restorančića s pristupačnom ponudom. Naš je favorit Tapas Royale.

Jelena Stefanović