Jedrenje dalmatinskim otocima

Većina nas nekada je već jedrila i u ovaj se način ljetovanja zaljubila. Dobra ekipa, brod, sunce, more, vjetar i neopisiv krajolik naših otoka. Ovoga puta, doživljaj je bio još bolji jer je situacija u svijetu svima poznata. Međutim, to nam je bio dodatni motiv za jedrenje jer smo znali da neće biti velikih gužvi, a i cijene su znatno drukčije nego što su bile prošlih godina, od najma broda i skipera pa do cijena goriva. Onda smo pronašli odličnu ponudu Jungle Tribea i zaključili da idemo s njima!

Doživljaj? 

Unatoč početnim oblacima koji su nas pratili, uživali smo u nezaboravnih tjedan dana! Obišli smo južne otoke, Šoltu, Hvar, Vis, Brač i Paklinske otoke. Gužvi nema pa je moguće vezati se u uvali koju ćete imati samo za sebe. A popiti jutarnju kavicu na brodu, uz sunce, miri i tišinu nema cijenu!

Izostanak gužvi omogućio nam je da doživimo Modru špilju u njenoj punoj veličanstvenosti te da papamo najfiniju hobotnicu ispod peke u središtu Visa, u privatnosti i po opet pristupačnim cijenama. Šarm Komiže nas je oduševio, a šetnja kroz nju po ugodno popunjenim, a ne napućenim ulicama, pomogla nam je da je zavolimo još više nego prije!

Učili smo jedriti, kako poštivati vjetar i more, susresti se s drugim brodovima i tko ima prednost. Naučili smo o povijesti i specifičnostima dalmatinskih otoka, kao i o tome na kojem se otoku mogu pronaći kakvi majstori zanata. Pili smo i hvarska vina, ulovili svoju ribu i kupali se u najljepšem moru na svijetu. 

Odradili smo i hiking do samostana u pustinji Blaca na Braču, otkuda puca predivan pogled na naše otoke. 

Jedrenje je kombinacija aktivnog odmora i „ljenčarenja“ i možete biti sigurni da vam nikada neće biti dosadno! Zaboravite na standardne plaže i traženje mjesta za svoj ručnik. Ne morate se brinuti da će se netko uvijek sunčati preblizu vas. 

Skupite ekipu i pođite na jedrenje jer će to biti najbolja „samoizolacija“ koju možete zamisliti.

Europska Unija Zajedno do fondova EU
Projekt www Jungle Tribe je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj