Jedrenje dalmatinskim otocima

Većina nas nekada je već jedrila i u ovaj se način ljetovanja zaljubila. Dobra ekipa, brod, sunce, more, vjetar i neopisiv krajolik naših otoka. Ovoga puta, doživljaj je bio još bolji jer je situacija u svijetu svima poznata. Međutim, to nam je bio dodatni motiv za jedrenje jer smo znali da neće biti velikih gužvi, a i cijene su znatno drukčije nego što su bile prošlih godina, od najma broda i skipera pa do cijena goriva. Onda smo pronašli odličnu ponudu Jungle Tribea i zaključili da idemo s njima!

Doživljaj? 

Unatoč početnim oblacima koji su nas pratili, uživali smo u nezaboravnih tjedan dana! Obišli smo južne otoke, Šoltu, Hvar, Vis, Brač i Paklinske otoke. Gužvi nema pa je moguće vezati se u uvali koju ćete imati samo za sebe. A popiti jutarnju kavicu na brodu, uz sunce, miri i tišinu nema cijenu!

Izostanak gužvi omogućio nam je da doživimo Modru špilju u njenoj punoj veličanstvenosti te da papamo najfiniju hobotnicu ispod peke u središtu Visa, u privatnosti i po opet pristupačnim cijenama. Šarm Komiže nas je oduševio, a šetnja kroz nju po ugodno popunjenim, a ne napućenim ulicama, pomogla nam je da je zavolimo još više nego prije!

Učili smo jedriti, kako poštivati vjetar i more, susresti se s drugim brodovima i tko ima prednost. Naučili smo o povijesti i specifičnostima dalmatinskih otoka, kao i o tome na kojem se otoku mogu pronaći kakvi majstori zanata. Pili smo i hvarska vina, ulovili svoju ribu i kupali se u najljepšem moru na svijetu. 

Odradili smo i hiking do samostana u pustinji Blaca na Braču, otkuda puca predivan pogled na naše otoke. 

Jedrenje je kombinacija aktivnog odmora i „ljenčarenja“ i možete biti sigurni da vam nikada neće biti dosadno! Zaboravite na standardne plaže i traženje mjesta za svoj ručnik. Ne morate se brinuti da će se netko uvijek sunčati preblizu vas. 

Skupite ekipu i pođite na jedrenje jer će to biti najbolja „samoizolacija“ koju možete zamisliti.