Amsterdam Kings Day

Amsterdam Kings Day

Putovanje u Amsterdam - KING'S DAY

ALL HAPPY - EVERYTHING ORANGE!

6 dana, bus + hostel u centru grada

Razdoblje putovanja: 25.04-30.04.2019.  (POSLJEDNJE MJESTO)

Kraljev rođendan ili King 's Day je najpopularniji praznik u Nizozemskoj kada se svi oblače u nacionalnu boju - narančastu i rade partije na ulici. Nakon više od jednog stoljeća vladavine kraljica, kraljica Beatrix je 30.travnja 2013.godine (na Queen`s Day) abdicirala u korist svog sina, Williama Aleksandra i od tada se slavi King`s Day (27.travnja). Najbolja zabava na kanalima, odlična klopa i oko 250.000 turista koji dolaze u Amsterdam! Zašto ne biste bili dio narančastog ludila?!

Proljeće u Amsterdamu izgleda ovako: "Amstel" i "Heineken", coffee shopovi (High times in Amsterdam!), "Red Light District", skvotovi, biciklisti, kanali, nesvakidašnja naselja, netaknuta arhitektura iz XVII stoljeća, muzeji Van Gog i Rijks , kuća Ane Frank, prvi gej spomenik na svijetu ... Neobična priča nasmijanog plemena kroz prostor i vrijeme. A gdje? U epicentru svijeta, najslobodnijem gradu u Europi, u Amsterdamu!

Amsterdam je grad s najvećim brojem muzeja po kvadratnom metru, pa kako zakoračite praktično ste već okruženi vrijednim eksponatima u nekoj zanimljivoj povijesnoj priči i nekom od najčudnovatijih ili najbogatijih muzeja na svijetu. Nacionalni muzej Rijks, Muzej Van Gogha i Muzej suvremene umjetnosti Stedelijk stoje u balansu sa muzejem Heineken, muzejima seksa, erotike i marihuane, a to je tek sam početak avanture u gradu muzeja.

Za Amsterdam kažu da je grad ogrezao u grijehu, dok drugi tvrde da je grad potpune slobode, gdje se ruše tabui i razbijaju mnoge predrasude. Svakome tko posjeti ovaj grad nevjerojatno djeluju coffee shopovi, smart shopovi i oskudno odjevene djevojke koje se smiješe i zavode iz izloga pod crvenim svjetlima.

Amsterdamski skvotovi su domovi umjetnika, koji su zaposjeli napuštene zgrade i pretvorili ih u kreativne oaze, koje funkcioniraju kao galerije, kina, kazališta, kulturni centri, ateljei i klubovi. Neslužbeno, u gradu se nalazi oko milijun bicikala što znači da ih ima više nego stanovnika. Voze ih lokalci, voze ih turisti, mladi, stari i djeca, bilo gdje i u bilo koje doba dana. Okretanje pedala je tradicija, stil života i recept za sreću Amsterdamaca.

Fakultativno krstarenje kanalima grada, promatramo nagnute kuće iz 16. stoljeća i kuće na vodi iz druge perspektive i futurističku arhitekturu novog dijela grada s druge strane rijeke IJ. Fakultativni obilazak do Zanse Schansea, tradicionalnog nizozemskog sela, vjetrenjača, s tvornicama čuvenog nizozemskog sira i radionicama u kojoj se ručno izrađuju klompe, po kojima je Nizozemska poznata.

Fakultativni izlet: Haag - prijestolnica Nizozemske, obilazak Kraljevske palače, Palače Mira i šarmantnog centra grada s brojnim trgovinama i kineskom četrvrti; Scheveningen, najpopularnije nizozemsko ljetovalište i šetnja dugom pješčanom plažom koju zapljuskuju valovi Sjevernog mora i Rotterdam - jedna od najvećih svjetskih luka, grad svemirske arhitekture, simboli grada Kuba kocke i impozantni Erazmusov most, grad čuven po neboderima čudnih boja i oblika, koji paraju nebo.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

 

Dan 1 (25.04): Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 18h. Vrijeme za upoznavanje i planiranje dobrog provoda. Noćna vožnja preko Slovenije i Austrije s usputnim pauzama radi obavljanja graničnih formalnosti i radi odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (26.04): Stižemo u Amsterdam u podnevnim satima. Ostavljamo stvari u hostelu i odlazimo u fakultativni obilazak grada: vrijeme za upoznavanje Amsterdama, grada šarenih uskih kosih zgrada čiji se odraz reflektira u kanalima, grada sa zanimljivom srednjovjekovnom arhitekturom, katedralama, vjetrenjačama i prelijepim vrtovima, Riijks muzej, Van Goghov muzej, kanali... Smještaj u hostel u popodnevnim satima. Fakultativno krstarenje kanalima, Amsterdam iz druge perspektive. U večernjim satima provodimo se u gradu koji nikad ne spava, u nekom od amsterdamskih barova, coffee shopovima i šećemo čuvenim Red Lights districtom. Povratak u hostel. Noćenje.

Dan 3 (27.04): Doručak. KING'S DAY! Oblačimo se u narančasto, nosimo balone, perike, šešire, krune i što je najbitnije od svega OSMIJEH! Cijela Nizozemska slavi, u Amsterdamu nekoliko desetaka tisuća turista, zabave po čamcima, mostićima, koncerti na otvorenom... Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 4 (28.04): Doručak. Fakultativni izlet u Scheveningen, Haag i Rotterdam. "Nizozemska u malom prstu". Najposjećenije turističko ljetovalište na Sjevernom moru - Scheveningenska plaža, Palača mira UN, centar Haaga i grad moderne arhitekture - Rotterdam! Povratak u hostel. Izlazak u provod po želji. Noćenje.

Dan 5 (29.04): Doručak. Pakiranje stvari i napuštanje soba. Ostavljamo stvari i idemo u fakultativni obilazak tipičnog nizozemskog sela Zaanse Schans s vjetrenjačama, sirevima i klompama. Polazak za Zagreb u večernjim satima. Noćna vožnja sa usputnim kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 6 (30.04): Dolazak u Zagreb u ranim popodnevnim satima.

 

Cijene i uvjeti:

FIRST MINUTE cijena do 10.02.  1.640 kn

Cijena nakon 10.02.  1.800 kn

 

Cijena za gotovinu:

FIRST MINUTE cijena do 10.02.  1.560kn

Cijena nakon 10.02.  1.710 kn

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

Uvjeti plaćanja:

Prilikom prijave plaća se 400 kuna, a druga rata se plaća najkasnije mjesec dana prije puta.

 

Cijena putovanja uključuje:

- kompletnu organizaciju i vođenje puta

- 3 noćenja u hostelu Hans Brinker u višekrevetnim sobama na bazi noćenja s doručkom (švedski stol)

- prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na navedenim relacijama

 

Cijena putovanja NE uključuje:

- fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

- međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

- individualne troškove u hostelu i za vrijeme putovanja

- doplatu za dvokrevetnu sobu ukoliko ih ima na raspolaganju (170 kn – najaviti prilikom prijave)

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je Neobična putovanja d.o.o., turistička agencija.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da putnik ne dobije vizu.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne provjerava trajanje putnih i drugih isprava.
 • Putnik je obavezan provjeriti dva dana prije putovanja točno mjesto i vrijeme polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Fakultativni izleti su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima u mjestima na kojima se nalaze, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
 • Za sve informacije dane usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici skupine putnika dužni su sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja, viziranju i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici su dužni sami se upoznati s propisanim pravilima ponašanja država u koje putuju.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumacija alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neprimjerenim ponašanjem uznemiruje druge putnike ili ometa vozače i pratitelja u poslu, biti će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske obavezni su sami se upoznati s viznim režimom države u koju putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo raditi raspored smještaja u sobama. Ukoliko budemo u mogućnosti, potrudit ćemo se da Vašim željama izađemo ususret. Molimo Vas za razumijevanje s obzirom na to da smo ovo putovanje i zamislili kao nesvakidašnju dobru zabavu.
 • Putovanje je osmišljeno za minimalno 40 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, za realizaciju putovanja, agencija će obavijestiti putnike 10 dana prije predviđenog polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo ispravljanja ugovorene cijene prije početka putovanja zbog promjene u tečaju valute ili promjene u tarifama prijevoznika te u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za kunski dio koji se plaća u zemlji vrijede uvjeti avionske tvrtke u slučaju promjena tarifa, otkaza i taksa.
 • Depozit koji se plaća prilikom prijave je nepovratan.
 • Za ovo putovanje pored Općih uvjeta putovanja, vrijedi i poseban uvjet: U slučaju da putnik ne dobije vizu ili u slučaju da putnik odustane od putovanja, agencija zadržava minimalno 50 eura u kunskoj protuvrijednosti u ime troškova rezervacije, a u slučaju kasnog otkaza primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA.


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

 

Amsterdam je grad karakteristične nizozemske arhitekture, kanala, brodića i mostova. Mnoge europske prijestolnice obiluju povijesnim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što je gotovo svaka građevina u užem centru grada u isto vrijeme kulturni spomenik i nečiji životni prostor. Glavni grad Nizozemske ima sve odlike metropole, živost, ritam, noćni život... sve odlike velikog grada.

Hans Brinker hostel se nalazi u centru Amsterdama i udaljen je 5 minuta hodom od Leidsepleina i 15 minuta hoda od gradskog trga Dam. Sobe u hotelu su s 2,4,5,6 i 8 kreveta, a svaka soba ima svoju kupaonicu i ormariće. Gostima su na raspolaganju bar, recepcija i praonica. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.