Farski otoci

Farski otoci

FARSKI OTOCI - Uskrs

Let 3.290 kn

Let + smještaj 5.990 kn 

19.04.2019. – 23.04.2019.

Posjetite netaknutu prirodu, prekrasne krajolike i prave prirodne ljepote koje nisu uništene turističkim gužvama. Budite jedan od rijetkih posjetitelja koji su imali mogućnost posjetiti Farske otoke!

Ovo putovanje nije namijenjeno obožavateljima burnog noćnog života ili urbane vreve. Na Farske otoke odlaze oni koji u Europi žele pronaći netaknutu prirodu, prekrasne krajolike, prave prirodne ljepote neuništene turističkim gužvama. Nisu slučajno čitatelji National Geographica 2015. godine izabrali baš taj arhipelag kao pobjednika na natječaju Must see destinacije!

Glavni razlog zbog kojeg morate posjetiti Farske otoke, bez sumnje je priroda. Netaknuta, čista, divlja, podvrgnuta neumoljivim vjetrovima Sjevernog Atlantika i stalnim promjenama vremenskih uvjeta, neće razočarati nijednog ljubitelja dramatičnih krajolika. Potpuno je svejedno hoćete li krenuti pješke ili ćete razgledati strme i nepristupačne litice koje dijele arhipelag sa sjevera ka zapadu, s palube broda, ili ćete pak krenuti cestama i tunelima vrhunske kvalitete, koje povezuju veći dio otoka. Farski otoci su odredište iz snova za one koji vole promatrati ptice, jer ovdje se gnijezdi jedna od najvećih kolonija gnjuraca i najveća na svijetu obitelj zlogodica. Ovdje možete otići na more i susresti kitove i dupine. Također možete, s ruksakom prebačenim preko ramena, istraživati otok za otokom, penjati se na brda i spuštati se u zelene doline, prekrivene bujnom travom, gdje povremeno promiču drijenkom pokriveni krovovi kuća. Možete promatrati slap koji bez zaustavljanja teče izravno u ocean, čekati dok se diže magla, kako bi ugledali potresnu sliku prirode i shvatili beznačajnost čovjeka pred njezinom velikom snagom. „Mjesto za one koji vole Sjever. Svidjet će im se svaki četvorni metar,” - kažu znalci.

Ovo putovanje namijenjeno je onima: koji uživaju u prekrasnom krajoliku i autentičnom okolišu neiskvarenom turizmom, onima koji se ne boje promjenjivih vremenskih uvjeta, a žele saznati zašto su čitatelji časopisa „National Geographic” proglasili Farske otoke najboljom putničkom destinacijom. Temperatura zraka oko 6C-8C tijekom dana, oko 4C noću. Vremenskim uvjeti: vrlo promjenjivi - kratkotrajna kiša moguća je nekoliko puta dnevno. Moguć je čak i snijeg, vrlo vjetrovito, dnevno svjetlo - 16 sati. Potrebno je ponijeti vodootpornu i otpornu na vjetar toplu jaknu, po mogućnosti i takve hlače, vodootpornu obuću, pogodnu za hodanje (čizme, cipele). Kape i rukavice na Farskim otocima korisne su čak i ljeti.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

Dan 1. (19.04.2019.): Sastanak putnika u zračnoj luci „Franjo Tuđman“ 2 sata prije leta. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Farske otoke (Vágar) s među stajanjem u Linzu (putnici ostaju u zrakoplovu). Slijetanje u Zračnu luku Vágar (Farski otoci) predviđeno u 16:55 sati. Nakon slijetanja u Zračnu luku na Farskim otocima čeka nas transfer za hotel. Slobodno poslije podne. Predlažemo fakultativni izlet Gásadalur vodopad. Na izlazu iz Zračne luke čeka nas autobus s lokalnim vodičem te ćemo se uputiti u malo mjesto zvano Gásadalur, gdje ćemo obići prekrasan vodopad Múlafossur. Ovaj vodopad je jedna od najimpozantnijih i najpoznatijih atrakcija na Farskim otocima. Slijedi obilazak ovog malog mjestašca te slobodno vrijeme za razgledavanje i fotografiranje. Nakon obilaska ovog šarmantnog mjesta autobusom ćemo se uputiti prema hotelu Føroyar u glavnom gradu Torshavn, putem ćemo vidjeti prekrasan krajolik i čuti nešto više o Farskim otocima. Dolazak u hotel oko 20:00h. Slobodna večer. Noćenje.

Dan 2. (20.04.2019.): Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet u poučni Nacionalni Muzej u Torshavnu i na otok Nólsoy. Nakon doručka okupljanje ispred hotela u 10:00 sati te odlazak autobusom na izlet. Današnji izlet započinjemo posjetom Nacionalnog Muzeja u Torshavnu. Lokalni vodič će nam ispričati povijest Farskih otoka te razne zanimljivosti o ovim teško dostupnim otocima te ćemo u muzeju vidjeti razne zanimljive ostatke povijesti. Nakon obilaska muzeja uputit ćemo se prema luci u gradu Torshavnu gdje ćemo se ukrcati na jedan brod kojim ćemo se prevesti do obližnjeg otoka zvanog Nólsoy, vožnja traje oko 20 minuta. Ovdje ćemo otkriti otok koji je totalno drugačiji od Europe 2019. godine – otputovat ćemo nekoliko desetljeća u povijest. Dolaskom u Nólsoy čeka nas topli ručak i riba spravljena na lokalni način. Nakon ručka uputit ćemo se u podrum Turističkog ureda gdje ćemo vidjeti brod „Diana Victoria“ kojim je lokalni heroj Ove Joensen, 1986. godine, veslao od Nólsoya do Danske. Zatim ćemo se uputiti u šetnju i obilazak otoka, koji broji oko 200 stanovnika. Tijekom obilaska otoka čut ćemo priču o nekadašnjim stanovnicima, srest ćemo pokoju ovcu koja slobodno paše livadama otoka te iskoristiti svaki trenutak za prekrasan pogled i stanku za fotografiju. Nakon obilaska otoka kratko vrijeme slobodno za posjet jedinom pubu na otoku ili za fotografiranje prekrasne prirode. Ukrcaj na brod koji će nas prevesti nazad u Torshavn. Brod kreće u 16:50 sati. Dolazak u hotel oko 17:30 sati. Slobodno poslije podne. Noćenje.

Dan 3. (21.04.2019.): Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo fakultativni izlet na Sjeverne otoke. Polazak autobusom ispred hotela u 10:00 sati. Vožnja prekrasnim krajolikom uz razne zanimljive informacije koje će nam pružiti lokalni vodič. Prva postaja je vikinška nastamba Leirvík. Vidjet ćemo ostatke nekadašnjeg imanja Vikinga. Nastavljamo sjeverno te ćemo proći kroz podvodni tunel koji nas vodi do drugog po veličini grada – Klaksvík. U Klaksvíku ćemo posjetiti Christianskirkjan – moderna Kršćanska crkva. Za ovu crkvu kažu da je jedna od najljepših crkvi na Farskim otocima. U 12:30 sati slijedi topli ručak u restoranu u Klaksvíku. Nakon ručka autobusom ćemo se odvesti do najsjevernijeg mjesta na Farskim otocima – Viðareiði, gdje se nalazi druga najviša litica u Europi – 754 metara visine. S ovog mjesta pruža se prekrasan pogled na otoke Fugloy, Svínoy, Borðoy and Kunoy. Nakon obilaska Viðareiði zaputit ćemo se na otok Kunoy gdje možemo vidjeti jedne od rijetkih i najljepših plantaža na ovim otocima. Slobodno vrijeme za razgledavanje. Povratak autobusom u hotel. Dolazak u hotel oko 17:00 sati. Slobodna večer. Noćenje.

Dan 4. (22.04.2019.): Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na jedan od najpoznatijih izleta na Farskim otocima – Vestmanna. Polazak autobusom ispred hotela u 09:00 sati. Autobusom ćemo se uputiti u mjesto Vestmanna gdje ćemo se ukrcati na brod kojim ćemo otići na dvosatnu uzbudljivu vožnju. Ovo je jedan od najpoznatijih i najposjećenijih izleta na Farskim otocima. Plovit ćemo u razne špilje, kroz uske tjesnace te ćemo se približiti vrlo blizu 700 metara visokim stijenama gdje se razne ptice gnijezde, kao što su Tupik (Puffin), Njorke, Fulmarus, Rissa (troprsti galeb). Nekada a ponekad i u današnje doba, lokalni stanovnici su se penjali na vrhove klifova kako bi pokupili ptičja jaja koja se smatraju delikatesom na Farskim otocima. Nakon vožnje brodom vračamo se u luku u Vestmanni gdje ćemo se uputiti u restoran Fjørukrógvin kako bi se okrijepili uz topli ručak. Nakon ručka slobodno vrijeme za razgledavanje ili mali Shopping u obližnjem dućanu. Povratak u hotel oko 14:00 sati. Slobodno poslijepodne, predlažemo obilazak Torshavna te večeru u nekom od restorana u centru grada. Noćenje.

Dan 5. (23.04.2019.): Doručak u hotelu. Slobodno prijepodne. Odjava iz hotela Føroyar te polazak autobusom u 10:00 sati prema zračnoj luci Vágar. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zagreb u 12:30 sati, tehničko stajanje u Linz (putnici ostaju u zrakoplovu) te nastavak leta prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb predviđen u 18:15 sati.

Polazak: 19.04.2019.

 

CIJENE I UVJETI:

Termin 

19.04.2019.

OPCIJA 1 (Let)

3.465 kn

OPCIJA 2 (Let + smještaj)

6.310 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

CIJENA ZA GOTOVINU:

Termin 

19.04.2019.

OPCIJA 1 (Let)

3.290 kn

OPCIJA 2 (Let + smještaj)

5.990 kn

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 700kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska (za kartično plaćanje 8 tjedana). 

Cijena putovanja uključuje (OPCIJA 1 - let): 

let Zagreb - Lintz -  Vagar -  Lintz - Zagreb 

- ručnu prtljagu (8kg) i predanu prtljagu (23kg) 

- snack i voda na letu 

Cijena putovanja uključuje (OPCIJA 2 - let + smještaj):

let Zagreb - Lintz -  Vagar -  Lintz - Zagreb 

- ručnu prtljagu (8kg) i predanu prtljagu (23kg) 

- snack i voda na letu 

- transfer do/od hotela 

- 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* 

- boravišne pristojbe 

- pratitelja na putovanju 

Cijena putovanje NE uključuje: 

- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

- Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana

- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

- Obroke koji nisu navedeni u programu 

- karte za javni prijevoz 

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hotel Foroyar 4**** → Booking.com ocjena: 8.5 Izgrađen od strane poznatih danskih arhitekata Friis & Moltke, Hotel Foroyar **** nalazi se oko 2 km od glavnog grada Farskih otoka i fjorda Nolsoy, na koji gledaju prozori hotela. Sobe su uređene u umirujućim tonovima i u svijetlom modernom stilu prema dizajnu Philippea Starcka i Montane. Na krovu hotela raste trava i ovce pasu u blizini zgrade. Najbliža autobusna stanica udaljena je samo 5 minuta pješice. Prostrane i udobne sobe hotela nude sve pogodnosti: grijanje, kabelsku i satelitsku televiziju, Wi-Fi, mini bar, sušilo za kosu, sve za pripremu kave / čaja. Na recepciji se nalazi sef. Doručak i večera nude se u hotelskom restoranu, a pića su dostupna u baru. Unajmljeni automobil može se parkirati na besplatnom parkiralištu. Check-in: 14:00 sati Check-out: 11:00 sati Doručak: od 07:00 sati do 10:00 sati

FARSKI OTOCI Arhipelag se sastoji od 18 otoka vulkanskog porijekla (17 od njih su naseljeni), koji se nalaze u sjevernom Atlantiku, u centru tople Golfske struje, gotovo jednako udaljeni od Islanda i Škotske, a udaljeni od obale Norveške. Politički oni pripadaju Danskoj, ali uživaju široku autonomiju – imaju vlastiti parlament, čiji je čelnik premijer. Farski otoci, za razliku od Danske, nisu članica Europske unije i imaju nezavisni status u Sjevernom savezu. Arhipelag ima vlastitu zastavu, valutu - kruna Farskih otoka, koja je u opticaju uz dansku krunu, kao i farski jezik koji se uči u školama kao prvi jezik i koji je najbliži drevnom norveškom jeziku.

1. UVJETI PROMJENE/OTKAZA TURISTIČKIH USLUGA 
1.1. Turistička Usluga se ne može izmjeniti. Osobe koje su navedene na Potvrdi Rezervacije se ne mogu izmjeniti, osim ako nije kupljena usluga “promjena imena”. Datum, vrijeme i ostale bitne stavke Turističke Usluge ne mogu se promijeniti. 
1.2. Turistička Usluga se ne može otkazati, osim u slučajevima navedenim u Člancima 1.3.do 1.5. ovog Ugovora. Ukoliko Klijent otkaže Turističku Uslugu trideset (30) ili više dana do početka pružanja Turističke Usluge, Agencija će zadržati 700,00 HRK (sedam stotina Kuna) od uplaćenog iznosa od Klijenta te vratiti ostatak uplate Klijentu. Ukoliko Klijent otkaže Turističku Uslugu manje od trideset (30) dana do početka pružanja Turističke Usluge, Klijent nema parvo na povrat uplaćenog iznosa. Kod plaćanja u ratama, ukoliko Klijent ne uplati puni iznos do trideset (30) dana prije početka pružanja Turističke Usluge, Stranke se slažu da to znači da je Klijent odustao od Turističke Usluge te Klijent nema parvo na povrat iznosa uplaćenog za prvu ratu.
1.3. Agencija zadržava pravo otkaza Turističke Usluge 20 (dvadeset) dana prije početka pružanja Turističkih Usluga ukoliko se za određenu Turističku Uslugu nije prijavio najmanji broj putnika potreban za realizaciju Turističke Usluge naveden na svakom pojedinačnom programu putovanja, koji je najavljen prije svakog putovanja ili iz nekog drugog valjanog razloga. 
1.4. Ukoliko Agencija otkaže Turističku Uslugu u skladu sa Člankom 1.2., Agencija je obvezna u cijelosti platiti Klijentu iznos koji je zaprimljen od Klijenta za neizvršene Usluge ne kasnije od 48 sati nakon primitka obavijesti o otkazivanju Turističkih Usluga unutar okvira radnog tjedna. Agencija će izvršiti plaćanje putem bankovnog transfera.   
1.5. Agencija ima pravo otkazati Turističke Usluge uslijed izvanrednih i nepredvidivih okolnosti na koje nije mogla utjecati, uključujući obavijesti od međunarodnih organizacija i/ili ovlaštenih tvrtki za davanje takvih informacija i odluka te sugestija Pružatelja Usluga. Ukoliko su Turističke Usluge otkazane zbog izvanrednih i nepredvidivih okolnosti, Agencija će vratiti iznos uplaćen od Klijenta za te Turističke Usluge, sve dok taj iznos nije korišten za plaćanje Turističkih Usluga (najam zrakoplova, troškovi rezervacije hotela i sl.). Klijent ima parvo na otkaz Turističkih Usluga koje je već platio te na povrat uplaćenih sredstava ukoliko je klijent spriječen doći na mjesto pružanja Turističkih Usluga (mjesto polaska) zbog sljedećih razloga: ozbijna, akutna bolest ili naročito teška ozljeda, te je u tom slučaju naređeno od strane doktora strogo mirovanje u krevetu duže od sedam (7) dana, koje još traje za vrijeme samog putovanja odnosno pružanja Turističkih Usluga
1.6. Agencija ima pravo na povećanje cijena Turističkih Usluga do najkasnije 20 (dvadeset) dana prije početka pružanja Turističkih Usluga ukoliko se bilo koja od navedenih stavki poveća: gorivo, pristojbe zračnih luka, tečajne razlike stranih valuta u kojoj su Turističke Usluge kupljene u odnosu na HRK. Stranke se slažu da se cijena Turističkih Usluga neće mijenjati ukoliko cijena troškova goriva ne prelazi USD 600/tona. Ukoliko cijena goriva pređe USD 600/tona najkasnije 20 (dvadeset) dana prije početka pružanja Turističkih Usluga, primjenit će se povećanje cijene Turističkih Usluga po sljedećoj kalkulativnoj metodi: Dodatna naplata za gorivo = (3x vrijeme trajanja leta u jednom smjeru u decimalnom iznosu x 2 x povećanje cijene goriva/t u odnosu na USD600/t)/173
1.7. Ukoliko se značajan / važan dio Turističkih Usluga promijeni (broj noćenja u destinaciji, prijevozno sredstvo za dolazak u destinaciju, te također i povećanje ukupne cijene veće od 10%), Klijent ima pravo otkazati svoju Rezervaciju/Kupnju te ima pravo na povrat sredstava u punom iznosu uplaćenih za neiskorištene usluge. Ukoliko dođe to takvih promjena, Klijent se mora očitovati o svojoj odluci i obavijestiti Agenciju u roku od dva (2) dana od zaprimanja obavijesti o značajnijoj promjeni Turističkih Usluga. Organizator Putovanja se obvezuje isplatiti povrat novčanih sredstava ne kasnije od 48 sati od zaprimanja obavijesti od Klijenta o otkazu Rezervacije unutar okvira radnog tjedna.

2. PRAVA I OBVEZE KLIJENTA 
2.1. Klijent je pojedinačno odgovoran da Klijent i/ili stranke u čije ime je Klijent kupio Turističku Uslugu dođu na mjesto i u vrijeme kako je naznačeno na Potvrdi Rezervacije.                  
2.2. Klijent je osobno odgovoran do trenutka primanja Turističke Usluge da ima važeću putovnicu Republike Hrvatske ili neke druge članice Europske Unije koja je valjana još najmanje 6 mjeseci od početka putovanja.     
2.3. Klijent je osobno odgovoran ukoliko nije građanin Republike Hrvatske ili neke druge članice Europske Unije da zadovoljava sve formalnosti vezane uz putne dokumente, valjanost i vize.  
2.4. Klijent je odgovoran za usklađenost i istinitost informacija izdanih od strane Agencije a potrebnih za pružanje Turističkih Usluga. Agencija nije odgovorna za posljedice koje mogu proizaći iz ne usklađenih ili krivo protumačenih informacija i/ili podataka koji su prikazani Klijentu. Klijent je svjestan da e-mail adresa koju je naveo prilikom procesa kupovine Turističkih Usluga će biti korištena kao jedino sredstvo komunikacije
2.5. Prilikom zaprimanja Turističkih Usluga, Klijent ima parvo uložiti prigovor o neispunjenim, djelomično ispunjenim i neuredno ispunjenim obvezama u skladu s ovim Ugovorom. Kako bi se potvrdio postupak, predstavnik Organizatora Putovanja će ovjeriti prigovor te će to služiti kao osnova za prigovor temeljem Članka 2.6. ovog Ugovora 
2.6. Klijent ima parvo, unutar okvira određenog zakona, nakon zaprimanja Turističkih Usluga, uložiti prigovor zbog povredbi nekih od članaka ovog Ugovora a tiću se pružanja Turističkih Usluga. 
2.7. Prije kupovine Turističkih usluga, Klijent može kontaktirati Agenciju kako bi raspravili o uvjetima Ugovora. Ukoliko Klijent nije ugovorio drugačije uvjete od ovih navedenih u ovom Ugovoru ili nisu napravljene neke izmjene u Ugovoru, smatra se da su Stranke sklopile ovaj Ugovor nakon zajednički dogovorenih uvjeta, te da ovaj Ugovor predstavlja dogovor između Stranaka. 
2.8. Agencija je sa osiguravajućim društvom sklopila Ugovor o osiguranju za slučaj platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja zbog kojeg usluga putovanja izostane odnosno radi naknade troškova povratka Klijenta u mjesto polaska. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Klijent treba kontaktirati osiguravatelja Allianz Zagreb d.d., Heinzlova 70, Zagreb (broj police jamčevnog osiguranja: 1500-173212604 . Ovaj dokument vrijedi kao Potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti organizatora putovanja. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Organizator Putovanja ima kod osiguravajućeg društva Allianz Zagreb d.d., sklopljen Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza, broj 1500-173212604 . Klijent potpisom Ugovora o putovanju potvrđuje da je upoznat sa sadržajem navedenog Ugovora o osiguranju.
 2.9. U pojedinim slučajevima, dozvoljeno je napraviti izmjene podataka primatelja Turističkih Usluga ukoliko je tako naznačeno u opisu Turističke Usluge; međutim, svaka izmjena povezana s Turističkim Uslugama će se posebno naplatiti kako je navedeno u opisu Turističke Usluge.             
2.10. Klijent mora osigurati mogućnost primanja e-mail poruka na navedenu e-mail adresu od strane Klijenta. Slanjem poruka na e-mail adresu koju je naveo Klijent (unio) smatrat će se da je Klijent zaprimio istu te da je obaviješten. 
2.11. Klijent ovime daje dopuštenje Agenciji da obradi Klijentove osobne podatke. Klijentovi osobni podaci neće biti proslijeđeni trećoj strani, osim u slučaju nadležnih državnih tijela te neposrednog Pružatelja Usluga, ukoliko je to potrebno za formiranje i pružanje Turističkih Usluga.     

3. PRAVA I OBVEZE AGENCIJE
3.1. Agencija je dužna obavijestiti Klijenta ukoliko ima putovnicu Republike Hrvatske ili neke druge članice Europske Unije, da mora biti valjana više od 6 mjeseci nakon zaprimanja Turističkih Usluga. 
3.2. Agencija je dužna informirati Klijenta prije početka pružanja Turističkih Usluga o telefonskom broju predstavnika Organizatora Putovanja na destinaciji te, ukoliko je Klijent maloljetna osoba, o mogućnosti kontaktiranja maloljetne osobe te njegovog/njezinog pratitelja/roditelja/skrbnika. Agencija će obavijestiti Klijenta putem e-pošte.     
3.3. Agencija je dužna zaprimiti i pohraniti pritužbe Klijenata prema Pružatelju Usluga ukoliko dođe do takvih pritužbi. Agencija se ne obvezuje na ispunjenje traženih zahtjeva.
3.4. Agencija neće biti odgovorna za posljedice i/ili gubitak koji su uzrokovani nedolaskom Klijenta na naznačeno mjesto i u naznačeno vrijeme pružanja Turističkih Usluga. 
3.5. Agencija nije odgovorna za posljedice koje bi mogle proizaći u slučaju kašnjenja ili izostanka prijevoza te neuspjeha Pružatelja Usluga u izvršenju svojih obveza.. 
3.6. Agencija zadržava pravo izmjeniti odredbe Turističkih Usluga jednostrano i u bilo koje doba, obajavom na Internet stranicama Agencije www.flymeaway.hr.  
3.7. Agencija ima pravo ne izvršiti obveze ukoliko one nisu dozvoljene u slučaju nepredviđenih okolnosti ili događaja koje je bilo nemoguće spriječiti te utjecajem više sile. Navedene okolnosti neće osloboditi Agenciju od njezine obveze pružanja adekvatne pomoći te Klijent ima pravo na primanje takve pomoći. Istovremeno, navedene okolnosti ne oslobađaju Agenciju od Klijentovih zahtjeva i potraživanja koji su proizašli uslijed neuspjeha izvršenja svojih obveza navedenih u ovom Ugovoru.
3.8. Unutar okvira ovog Ugovora vrijede i ostala prava i obveze Organizatora Putovanja.

4. VALJANOST UGOVORA
4.1. Ovaj Ugovor s pripadajućim Aneksima stupa na snagu danom potpisa obiju Stranaka, svaka zastupljena od strane svog odgovarajućeg potpisnika. Obostrano potpisan Ugovor je također valjan i u elektronskom formatu. Ukoliko Klijent odabere opciju osiguranja koja mu je ponuđena od strane Agencije, u tom slučaju klauzula o osiguranju ovog Ugovora će stupiti na snagu samo onda kada je Klijent napravio uplatu u cijelosti te je Agencija zaprimila OIB i osobne podatke od Klijenta. 
4.2. Ugovor je sastavljen i potpisan na četiri (4) strane te u dva (2) primjerka, jedan primjerak za Agenciju i jedan za Putnika. Oba primjerka imaju jednaku pravnu težinu. 
4.3. Svaka promjena ovog Ugovora mora biti sastavljena pismenim putem kao Aneks Ugovora te će stupiti na snagu danom potpisa obiju Stranaka.
4.5. Sve sporove koji proizađu iz ovog Ugovora ili s njim u vezi, ugovorne strane će nastojati riješiti mirnim putem. U slučaju nemogućnosti mirnog rješenja spora, ugovorne strane ugovaraju stvarnu nadležnost suda u Zagrebu.
4.4.Ovaj Ugovor će vrijediti od trenutka njegovog potpisivanja pa do zakazanog primitka Turističkih usluga.