Bijele noći Moskva i Sankt Petersburg busom

Bijele noći Moskva i Sankt Petersburg busom

POSLJEDNJA 2 MJESTA PO CIJENI OD 2.240 kn (299 eur)!

BIJELE NOĆI - MOSKVA I SANKT PETERSBURG
Tallinn, Vilnius, Krakow, Varšava i izlet u Helsinki

14 dana, bus+smještaj

FIRST MINUTE CIJENA ZA PRIJAVE DO 06.04. 2.240 kn
NAKON 06.04 CIJENA SE POVEĆAVA NA 2.465 kn

Period putovanja: 12.06-25.06.2019.

Putovanje u najveću državu na svijetu, gdje obilazimo raskošni grad Petra Velikog - Saint Petersburg, moćnu prijestolnicu Rusije - Moskvu, prelijepi Tallinn na obali Baltičkog mora, litvansku prijestolnicu Villnius i poljske gradove Krakow i Varšavu. I to u vrijeme Bijelih noći, kada uživamo na suncu i oko 23h.

Pjesnici, umjetnici i znanstvenici inspiraciju su nalazili u Krakowu. Grad ima oko 780.000 stanovnika od čega  polovinu čine studenti! Parkovi i trgovi  u centru grada ispunjeni su mladim ljudima i pozitivnom energijom. Četiri prelijepa dana u gradu na obali Visle, studentskom i kulturnom centru Europe koji svaki dan posjeti veliki broj turista iz cijeloga svijeta!

Nastavljamo putovanje prema Moskvi, ali usput obilazimo i  Villnius, koji nakon proglašenja samostalnosti od SSSR-a postaje moderan grad.  Sam centar grada je oko Gradske vjećnice i Kraljevske palače koje povezuje najpopularnija ulica Pilies gatvė. Stari grad Villnius jedan je od najvećih preživjelih starih srednjovjekovnih gradova na sjeveru Europe, s preko 70 ulica i skoro 1.500 zgrada. Nakon jednog noćenja u Villniusu, nastavljamo put do stare prijestolnice Poljske, Krakowa.

Moskva - Grad koji je inspirirao mnoge književnike, dom Puškina i Dostojevskog, s građevinama i metroom bajkovitog izgleda, koji će vas potpuno ostaviti bez daha. Megalopolis neopisive energije, s oko 12 milijuna stanovnika, koji se mnogo puta dizao iz pepela. Moskva je osnovana 1147.godine na mjestu današnjih zidina Kremlja. Upravo tu je Ivan Grozni započeo svoju vladavinu i Napoleon gledao grad u plamenu.

Crveni Trg s čarobnom Crkvom Svetog Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej - jedna od najposjećenijih znamenitosti grada, stari grad uskih ulica Kitaj Gorod, glavna pješačka zona - Arbat ulica s Puškinovom kućom i uličnim umjetnicima, kazalište Bolshoi - srce ruske kulture, Hram Krista Spasitelja, Gorki park, moskovski metro, neboderi "Sedam sestara", Lenjinovo brdo s kojeg se pruža vrtoglavi pogled na grad... Uživanje u svakom kutku glavnog grada Rusije...

St. Petersburg je drugi po veličini grad Rusije koji se nalazi na ušću Neve u Finski zaljev. Osnovao ga je Petar Veliki 1703.godine na močvarnom zemljištu u blizini mora čime je želio osigurati ruski pristup Baltiku. Ušće Neve se nalazi približno na razini mora, tako da su njene obale u početku učvršćene granitnim stijenama. Ove stijene štite grad od vode ali i daju gradu specifičan znak. Puškin ga je opisao riječima: "Grad obučen u granit". Od XVIII do XX stoljeća bio je prijestolnica Ruskog carstva. Iako vlada vjerovanje da je Petar Veliki ovaj grad nazvao po sebi, nije bilo tako - ime je dobio po svecu zaštitniku Simonu Petru. Po završetku Prvog svjetskog rata dobiva ime Petrograd, a od 1924. do 1991. godine Lenjingrad (mjesto odakle je Lenjin započeo Oktobarsku revoluciju).

Fakultativno obilazimo Peterhof veliki kompleks parkova i palača koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaljeva. Petar Veliki je htio sagraditi carski dvorac u blizini Saint Petersburga po ugledu na Versaille, dok je njegova kćerka Elizabeta proširila imanje, uredila parkove i izgradila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada).

Muzej Hermitage smješten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio službena rezidencija ruskih careva a projektirao ga je talijanski arhitekt Bartolomeo Rastreli, smjestivši ga na obalu rijeke Neve točno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Hermitage je jedna od najvećih, najljepših i najstarijih umjetničkih galerija u ljudskoj povijesti. Unutrašnjost je ispunjena bijelim mramorom, raskošnim prostorijama sa stupovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom muzeju možete uživati u djelima Leonarda da Vincija, Michelangela, Rafaela, Tiziana, Rembrandta, Rubensa, Renoara, Van Gogha, Gauguina ... Po računici statističara za obilazak cijelog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetilo samo jednu minutu, bilo bi potrebno čitavih 10 godina.

Tallin, mješavina srednjovjekovnog i modernog, prijestolnica Estonije smještena na obali Finskog zaljeva ima najbolje očuvan stari grad u Europi (okružen zidovima iz XIV stoljeća). Ulica Kohta s crvenim krovovima, Hram Aleksandra Nevskog,  Gradska vjećnica u stilu gotike i nekada najviša zgrada na svijetu “The House of Blackheads the St Olaf’s Church”…

Iz Tallina organiziramo fakultativni izlet u Finsku, odnosno njen glavni grad Helsinki gdje obilazimo trg Senata na kojem se nalaze protestantska katedrala, zgrade Sveučilišta i Vlade, trg Tržnica, ruska Uspenska crkva, Parlament, Sibelijusov park, Olimpijski stadion gdje su održane Olimpijske igre 1952., koncertna dvorana „Finlandia“. Šire područje grada se prostire na oko 300 otoka. Helsinki je grad s najviše mobilnih telefona po stanovniku (Nokia je finska kompanija), a zanimljivo je to da stopa nezaposlenosti iznosi samo 6,6%.

Varšava je glavni grad Poljske, koji leži na obali rijeke Visle. Duh i energija čine ovaj grad fascinantnim za kratke odmore. Simbol grada je sirena, koja se nalazi i na grbu Varšave. Po legendi, jedan ribar je oslobodio sirenu i u znak zahvalnosti ona je dala zavjet da će čuvati grad i njegove stanovnike. Lazienki park – oaza zelenila, trg Parade – najveći u Europi, Stari grad (koji je paradoksalno star samo 50 godina, jer je Varšava bila gotovo sravnjena sa zemljom u Drugom svjetskom ratu), Palača nauke i kulture – najviša zgrada u Poljskoj (231m), Trg Kanonija s brončanim zvonom.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

Dan 1: Polazak iz Beograda s parkinga ispred Muzeja povijesti Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 18 sati. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku s usputnim pauzama u svrhu reguliranja carinskih formalnosti i odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje.

Dan 2: Dolazak u Krakow u prijepodnevnim satima. U Krakowu radimo desetosatnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak nekadašnje Poljske prijestolnice: Florijanska vrata, Rynek – glavni trg, Crkva Sv. Marije s tornjevima različite visine, Sukiennice, Kraljevski put, brdo Wawel, Spomenik zmaju. Slušamo priče i legende o ovom magičnom gradu, jedemo u čuvenom restoranu “Pod Wawelom”, idemo na degustaciju različitih vrsta piva i isprobavamo židovske poslastice u Kazimierzu. Nakon dana provedenog u studentskom centru Europe, nastavljamo put do Vilniusa. Polazak u večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim zadržavanjima u svrhu odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje.

Dan 3: Dolazak u Vilnius, glavni grad Litve. Fakultativni obilazak grada: Starogradski trg, katedrala, Crkva sv. Ane, Crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, Sveučilište, kula Gediminas, Kraljevska palača. Smeštaj u hostel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 4:  Pakiranje stvari i napuštanje soba. Slobodno vrijeme u Vilniusu koje možete iskoristiti za posjet srednjovjekovnom dvorcu Trakai, udaljenom oko 25km od prijestonice Litve. Polazak za Moskvu u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Latviju s usputnim zaustavljanjima u svrhu reguliranja carinskih formalnosti i odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje.

Dan 5: Dolazak u Moskvu u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak ‘’grada na 5 mora’’: Crveni trg s veličanstvenom crkvom Vasilija Blaženog – simbolom grada, Lenjinovim mauzolejem i shopping centrom Gum, Nacionalni povijesni muzej, Aleksandrov vrt, Crkva Krista Spasitelja, čuveno kazalište Boljšoj – jedno od najstarijih i najboljih na svijetu, obilazak jedne od najstarijih ulica Moskve – Arbat, koja je i glavna pješačka zona.  Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za uživanje u prijestolnici Rusije. Noćenje.

Dan 6: Fakultativni obilazak Moskve autobusom - MOSCOW CITY TOUR: jedna od najviših točaka u gradu – Lenjinovo brdo s kojega se pruža odličan pogled i na kojem se nalazi čuveno sveučilište Lomonosov i stadion Lužniki na koje se odvila svečana ceremonija otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara 1980. godine. Zatim ćemo vidjeti Novodevični manastir ili Manastir Smolenske Bogorodice koji je od 2004. godine pod zaštitom UNESCO-a, Poklonaja gora sa Parkom pobjede posvećenim najvećoj sovjetskoj pobjedi u Velikom otadžbinskom ratu, Obeliskom, Crkvom Svetog Georgija, Spomen-džamijom i Spomen-sinagogom. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 7:  Pakiranje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vrijeme možete iskoristi za uživanje u prijestolnici Rusije. Polazak za Sankt Petersburg u večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim zadržavanjima zbog odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje.

Dan 8:  Dolazak u Sankt Petersburg u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Smještaj u hostel u popodnevnim satima. Fakultativno krstarenje rijekom Nevom. Noćenje.

Dan 9:  Fakultativni izlet do Peterhofa, velikog kompleksa parkova i palača koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog na samoj obali Finskog zaljeva. Petar Veliki želio je sagraditi carski dvorac u blizini Sankt Petersburga po uzoru na Versailles, dok je njegova kći Elizabeta proširila imanje, uredila parkove i izgradila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada). Popodnevni fakultativni izlet  Sankt Petersburg City Tour – razgled grada: Nevski prospekt, Kazanskaya crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Hermitage, Izakova crkva i gradska većnica, Spomenik Petru Velikom. Slobodno vrijeme. Po želji putnici mogu otići na otvaranje mostova na Nevi koje je pravi spektakl. Noćenje.

Dan 10: Pakiranje stvari i napuštanje hostela. Fakultativni izlet u Hermitage, jedan od najvećih muzeja na svijetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva.  Oko 60.000 eksponata izloženo je u više od 350 prostorija. Oko 4 milijuna turista godišnje posjeti ovaj muzej u kome se nalaze i neka od najznačajnijih djela Michelangela, Da Vincija, Rembrandta, Van Gogha, Picassa… Polazak za Tallinn u popodnevnim satima. Dnevna vožnja s usputnim stankama zbog reguliranja carinskih formalnosti i u svrhu odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje. Dolazak u Tallinn. Smještaj u hostel. Noćenje.

Dan 11: Fakultativni izlet u Helsinki, glavni grad Finske: trg Senata na kojem je protestantska katedrala, zgrade Sveučilišta i Vlade, središnji trg Kauppatori koji je ujedno i tržnica, ruska Uspenski katedrala, Parlament, Sibeliusov park, Olimpijski stadion gdje su održane Olimpijske igre 1952. godine, koncertna dvorana Finlandia. Povratak u Tallinn. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 12: Pakiranje stvari i napuštanje hostela. Fakultativni obilazak Tallinna: ”Brdo sabora” gdje se nalazi nekadašnji kraljevski dvor (današnji Parlament), stara gradska jezgra, nekad naseljena švedskim i njemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama, katedrala sv. Nikole, gradska vijećnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palača Kadriorg... Slobodno vrijeme. Polazak za Varšavu u popodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Litvu s usputnim stankama zbog reguliranja carinskih formalnosti i u svrhu odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje.

Dan 13: Dolazak u Varšavu, prijestolnicu Poljske, gde radimo desetosatnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Stari grad, Povijesni muzej, Kraljevski put, Crkva svete Ane. Slobodno vrijeme za aktivnosti po želji. Preporučamo dvorac Wilanow i park Lazienki. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku s usputnim pauzama zbog reguliranja carinskih formalnosti i u svrhu odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje.

Dan 14: Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

POSLJEDNJA 2 MJESTA PO CIJENI OD 2.240 kn (299 eur)!

Cijene i uvjeti:

** U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin

12.06.2019.

First minute cijena:

2.360kn

Regularna cijena:

2.595kn

(Diners, Maestro i Master Erste banke, do 12 rata)

 

Cijena za gotovinu:

Termin

12.06.2019.

First minute cijena:

2.240kn

Regularna cijena:

2.465kn

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

*First minute cijene vrijede za prijave do 06.04.2019.

Nakon 02.03 vrijedi regularna cijena putovanja.

 

Uvjeti plaćanja:

Prilikom prijave plaća se 400kn, a druga rata plaća se najkasnije 4 tjedna prije puta.

Prijavljivanje:

Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta. 

Cijena putovanja uključuje:

• Prijevoz visokopodnim autobusima (audio, video, klima) na navedenim relacijama

• 1 noćenje u hostelu u Vilniusu u višekrevetnim sobama 1/3, 1/4,1/5, 1/6 i 1/7

• 2 noćenja u hotelu u Moskvi u 1/2 sobama

• 2 noćenja u hostelu u Sankt Petersburgu u višekrevetnim sobama  1/3, 1/4, 1/5, 1/6 i 1/8

• 2 noćenja u hostelu u Tallinnu u višekrevetnim sobama  1/4, 1/6 i 1/8

• Kompletnu organizaciju i vođenje puta

Cijena putovanja NE uključuje:

• Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

• Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana

• Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike

• Troškove izrade vize

• Prijevoz do i od Beograda

 

NAPOMENE

Opće napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke s putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju vrijediti minimalno 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed izvanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne procjenjuje valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja, viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd.). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svaka 3-4 sata (ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimalno 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su izvan njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo ovise o avio kompaniji
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima od onoga što je predviđeno planom i programom puta
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da na Vašem putovanju vodite računa o osobnim dokumentima i novcu
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće je do 10h ili 11h
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata dostupni su uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća spajanje s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari izvan dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta i dužan je o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se s viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su sami sebi osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata

 

Krakow je grad u južnom dijelu Poljske i nalazi se na obali rijeke Visle. U prošlosti je ovaj grad bio prijestolnica Poljske, a danas je veliki kulturni i sveučilišni centar Europe. Stari grad je pod zaštitom UNESCO-a. Danas u Krakowu živi oko 800.000 stanovnika, a svaki dan ga posjeti vrlo velik broj turista.

Vilnius je glavni grad Litve. Nalazi se 20 kilometara od granice s Bjelorusijom. Posebna zanimljivost u gradu je splet vjerskih objekata; katoličkih, pravoslavnih, protestantskih crkava i sinagoga. Grad je podijeljen na stari i novi dio. U stari se dio ubrajaju i zgrade koje Litvanci zovu komzgrade, odnosno one koje svjedoče o nekada velikom utjecaju komunizma, sive depresivne fasade, skučeni stanovi bez terasa. Stari grad ima uske uličice, pogodne da se turist izgubi ispod terasica ukrašenih cvijećem, trgovima i parkovima, kao i uvijek otvorenim vratima raznih muzeja.

St. Petersburg je grad lociran na rijeci Nevi koji je od 1924. do 1991. godine nosio ime Lenjingrad. Najznačajnija je ruska luka na Baltičkom moru. U gradu se nalazi najveći muzej na svijetu Hermitage i omiljena je destinacija turista u vrijeme "Bijelih noći". U dva navrata bio je prijestolnica Rusije (u XVIII kraće razdoblje te od kraja XVIII do početka XX stoljeća). Danas je grad koji mnogi uspoređuju s Parizom po bogatoj kulturi i muzejima, a nazivaju ga i "Venecijom sjevera".

Moskva - je glavni i najveći grad Ruske Federacije koji se nalazi na istoimenoj rijeci. U Moskvi živi oko 10,5 milijuna stanovnika te predstavlja najmnogoljudniji grad kontinentalne Europe. Simbol grada je utvrda Kremlin koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a te se ondje danas nalazi i rezidencija predsjednika. Grad ima 4 aerodroma, 9 željezničkih terminala i drugi metro na svijetu po broju prevezenih putnika (iza tokijskog) s veličanstvenim stanicama. Prema izvještaju Forbesa iz 2011.godine u Moksvi živi 79 milijardera (gledano u dolarima), što je više nego u bilo kojem gradu na svijetu.

Tallinn je glavni grad Estonije i nalazi se na obali Baltičkog mora, odnosno Finskog zaljeva. Jedan je od najstarijih gradova u sjeveroistočnoj Europi. Talin ima dobro očuvan Stari grad okružen dijelomično očuvanim bedemima i sastoji se od tri dijela: Brdo sabora, Stara jezgra i Estonski polumjesec. Glavna luteranska crkva u Estoniji je Katedrala Djevice Marije, nekadašnja crkva elitnih njemačkih plemića. Tallinnska luka jedna je od najznačajnijih u zemlji.

Varšava je bila jedan od najlepših gradova u Srednjoj Europi sve dok nije potpuno razorena tokom II svjetskog rata. Nakon završetka rata od nje su ostale samo spaljene i srušene gomile kamena i cigle, a većina stanovništva bila je ubijena. Tokom godina grad je ponovo sagrađen, a središte grada restaurirano. Veći dio Starog Grada pažljivo je sagrađen prema orginalu iz 17. i 18. stoljeća, s prostranim trgovinskim skverom u centru. Siva prošlost ovoga grada zaboravljena je i sada je grad bogat palačama i dvorovima, otvorenim parkovima i impresivnim crkvama.

 

OPISI smještajnih OBJEKATA:

Fortuna Hostel nalazi se u centru Vilniusa, u Starom gradu, 1.5km od katedrale. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 i 1/7 (u višekrevetnim sobama, kreveti su na kat), a kupaonice su zajedničke. U hostelu postoji besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja.

Oras hostel se nalazi u centru Vilniusa, u Starom gradu, 1,5km od katedrale. Sobe su 1/4 i 1/8 (u višekrevetnim sobama kreveti su na kat), a kupaonice su zajedničke. Usluga je na bazi noćenja.

Hotel Izmailovo Gamma 3* jedan je od hotela iz ogromnog kompleksa Izmailovo. Nalazi se na periferiji Moskve, 11km od Crvenog trga. Od metro stanice Partizanska udaljen je 600m (direktnom linijom metroa broj 3 stiže se do Crvenog trga za oko 30 minuta). U hotelu je besplatan wi-fi. Sobe su dvokrevetne i imaju svoju kupaonicu. Usluga je na bazi noćenja.

Velo Hostel (Bed&Bike Hostel Marata) se nalazi u centru Sankt Petersburga, 650metara od metro stanica Vladimirskaya and Dostoyevskaya, Nevski prospect je udaljen 1,8km. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 i 1/8. Kupaonice su zajedničke. Usluga je na bazi noćenja.

Red Emperor se nalazi u centru Tallinna, 500 metara od glavnog trga. Sobe su 1/2, 1/4, 1/6 i 1/8, a kupaonice su zajedničke. Usluga je na bazi noćenja.

ALUR Hostel Tallin Old Town smješten je u centru Talina, 200m od glavnog trga. Hostel se nalazi u zgradi iz 15.st koja je u potpunosti obnovljena prije nekoliko godina. Gostima se nude sobe s 1/6, 1/7 I 1/8 (u višekrevetnim sobama kreveti su na kat),  a kupaonice su zajedničke. U hostelu postoji besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja.

KORISNE INFORMACIJE:

Turistička viza vadi se u Ruskom viznom centru u Zagrebu (vhs-croatia.com). Maksimalan rok boravka u Rusiji s turističkom vizom iznosi 30 dana.

 

DOKUMENTACIJA

Za izdavanje obične jednokratne ili dvokratne turističke vize potrebno je priložiti:

 • potvrdu o prihvatu turista od ruske organizacije koja obavlja turoperatorsku djelatnost, čiji su podaci uneseni u Jedinstveni federalni registar turoperatora (upute navedene u mail-u);
 • putovnicu koja ima najmanje dvije čiste stranice za vize i koja vrijedi 6 mjeseci po završetku valjanosti vize;
 • obrazac za vizu koji treba ispuniti na stranici visa.kdmid.ru, ispisati te osobno potpisati (detaljni koraci navedeni niže);
 • prilikom odabira mjesta gdje se predaju dokumenti treba navesti vizni centar u kojem planirate predati dokumente
 • fotografiju u boji 3,5×4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici);
 • policu zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije i pokriva rok trajanja vize, izuzevši slučajeve uzajamnog osiguranja.

 

VAŽNO!

Za ishođenje turističke vize potrebno je izraditi policu zdravstvenog osiguranja koja treba sadržavati:

-datum sklapanja ugovora o osiguranju;

-broj police;

-ime i prezime osigurane osobe;

-podatke o osiguravatelju;

-rok trajanja police treba pokrivati cijelo razdoblje boravka na teritoriju Rusije u slučaju jednokratne ili dvokratne vize;

-popis medicinskih te medicinsko-transportnih usluga, uključujući prijevoz posmrtnih ostataka u domovinu;

-najmanja ugovorena osigurana svota treba biti 30.000 eur;

-područje pokrića police – cijeli svijet ili Ruska Federacija; Europa, uključujući Rusiju;

-potpis osiguravatelja

 

Ukoliko želite aplicirati za vizu posredstvom agencije, potrebno je agenciji dostaviti svu potrebnu dokumentaciju, osobne podatke koji se traže prilikom izrade vize te izvršiti uplatu za vizu, pozivno pismo i uslugu agencije. Agencija potom preuzima odgovornost za popunjavanje svih prijavnih obrazaca, urednu dostavu dokumentacije, izvršenje svih potrebnih uplata te dogovaranje termina i odlaska u vizni centar radi predaje zahtjeva i preuzimanja odobrene vize. Agencija ne odgovara za neodobravanje vize o čemu odlučuje isključivo Ruski vizni centar. Viza se potom dostavlja poštom ili je možete preuzeti u agenciji.

Od dokumentacije potrebno je dostaviti (osobno ili poštom):

Putovnica koja ima najmanje dvije čiste stranice za vize i koja vrijedi 6 mjeseci po završetku valjanosti vize

Fotografija u boji 3,5×4,5 cm sa svijetlom pozadinom, s jasnim prikazom osobe s lica (en face), bez naočala s tamnim staklima i bez pokrivala za glavu (izuzetak su slučajevi kada osoba zbog nacionalne ili vjerske pripadnosti ima pokrivalo za glavu na fotografiji u putovnici)

Polica zdravstvenog osiguranja koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije i pokriva rok trajanja vize, izuzevši slučajeve uzajamnog osiguranja

 

Za dobivanje vize potrebno je platiti: 260 kn (konzularna pristojba) + 200 kn (servisna naknada za Ruski vizni centar) + naknada za potvrdu o prihvatu turista izravno smještaju + 200 kn (usluga za agenciju ukoliko želite da Vam agencija izradi vizu)

 

Osobni podaci koji su nam potrebni:

Jeste li ikada imali rusko državljanstvo?

Jeste li ikada imali drugo ime (djevojačko prezime i slično)?

Jeste li rođeni u Rusiji, ako da, u kojem gradu?

Jeste li do sada već posjetili Rusiju (ako da, koliko puta te datum ulaska i izlaska posljednjeg posjeta)?

Podaci o poduzeću u kojem radite (ukoliko ste zaposleni) – naziv poduzeća, radno mjesto, adresa poduzeća, broj telefona poduzeća

 

Uplatu možete izvršiti prema idućim podacima:

Neobična putovanja d.o.o., Ilica 89/1, Zagreb

IBAN: HR56 24840081106212173 (Raiffeisen banka)

Model plaćanja: 02

Poziv na broj odobrenja: datum uplate (npr. 12082017)

Opis plaćanja: IME PREZIME – SVRHA (npr. Luka Lukić – viza Rusija)

Potrebno je 4-10 radnih dana za izradu vize, odnosno 1-3 radna dana ukoliko se odlučite za žurni postupak. Nakon što Vaša viza bude gotova, obavještavamo Vas putem maila te putovnicu možete preuzeti u agenciji ili ju možemo dostaviti poštom.

FAKULTATIVNI OBILAZAK MOSKVE AUTOBUSOM

Gorki park, bivši carski posjed Kolomensko gdje je u čast rođenja Ivana Groznog (1532.godine) izgrađena Voznesenjska crkva, koja se od 1994. godine nalazi na listi UNESCO svjetske kulturne baštine, jedna od najviših točki u gradu – Lenjinovo brdo s koga se pruža fantastičan pogled i gdje se nalazi poznato Sveučilište Lomonosov i stadion Lužniki na kojem je bila svečana ceremonija otvaranja i zatvaranja Olimpijskih igara 1980. godine, Novodevični samostan ili Samostan Smolenske Bogorodice koji je od 2004 .godine pod zaštitom UNESCO-a, Poklonaja gora s Parkom pobjede posvećenim najvećoj sovjetskoj pobjedi u Velikom domovinskom ratu, Obeliskom, Crkvom Svetog Georgija, Spomen-džamijom i Spomen-sinagogom.

SAINT PETERSBURG CITY TOUR – RAZGLEDANJE GRADA AUTOBUSOM

Nevski prospect ili Nevska avenija – najduža i najvažnija ulica u gradu uz obalu rijeke Neve s brojim palačama i trgovačkim radnjama, Kazanjska crkva iz 19. stoljeća izgrađena po uzoru na baziliku Svetog Petra u Rimu koja predstavlja monumentalni spomenik ruske pobjede nad Napoleonom, Dvorski trg sa spomenikom ruskog cara Aleksandra i Zimskim dvorcem koji je bio službena rezidencija ruskih careva puna dva stoljeća i koji je 1922. godine pripojen Hermitageu, Hermitage – državni muzej i jedan od najznačajnijih muzeja na svijetu čiju osnovnu postavku čini zbirka ruske carice Katarine Velike, Isakijevska crkva i gradska vjećnica, Spomenik Petru Velikom – brončani konjanik na Senatskom trgu i prvi spomenik postavljen u Rusiji na zahtjev Katarine II…

PETERHOF

Kompleks palača i okolnih parkova, nastao kao kraljevska palača Petra Velikog 1711. godine. Nazivaju ga „ruskim Versaille“, jer je ovaj dvorski kompleks bio inspiracija Petru Velikom za izgradnju Peterhofa. Nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine od 1990. godine. Tema svečanog otvaranja bila je ruska pobjeda u Velikom sjevernom ratu. Najupečatljivija znamenitost vrta je Velika kaskada s 64 fontane i 37 pozlaćenih skulptura. Peterhof je bio okupiran od strane nacista od 1941. do 1945. godine kada su ga poprilično uništili. Obnova je počela odmah nakon oslobođenja i traje još uvijek.

KRSTARENJE NEVOM je jedan od najljepših momenata u St. Petersburgu. Postoji slična priča lokalaca kao i u Amsterdamu da tko nije krstario kanalima grada kao i da nije bio u njemu.

MUZEJ HERMITAGE

Muzej Hermitage smješten je u 6 zgrada. Glavna zgrada je zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio službena rezidencija ruskih careva a projektirao ga je talijanski arhitekt Bartolomeo Rastreli, smjestivši ga na obalu rijeke Neve točno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Hermitage je jedna od najvećih, najljepših i najstarijih umjetničkih galerija u ljudskoj povijesti. Unutrašnjost je ispunjena bijelim mramorom, raskošnim prostorijama sa stupovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom  muzeju možete uživati u djelima Leonarda da Vincija, Michelangela, Rafaela, Ticijana, Rembranta, Rubensa, Renoara, Van Gogha,  Gaugina… Po  računici statističara za obilazak cijelog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetila samo jedna minuta, potrebno je čitavih 10 godina.

HELSINKI

Helsinki je glavni i najveći grad Finske na obali Finskog zaljeva. Najsjevernije je urbano područje s više od miljun stanovnika. Smješten je na poluotoku i okružen je morem s tri strane. Možete uživati u tradicionalnoj finskoj hrani, a jedno od njihovih specifičnosti je mješavina svježih jagoda i trešanja sa šlagom. Jedna od najvećih znamenitosti grada je tvrđava Soumenlina, kao i Sea Life.