Prag Nova godina

Prag Nova godina

Prag Nova godina - 3 noćenja (bus+smještaj)

29.12.2018.-02.01.2019.

Doček Nove godine u “zlatnom gradu” + obilazak Beča

ZADNJIH 9 MJESTA

LAST MINUTE cijena  1.450kn hostel / 1.760kn hotel

Bogata povijest i arhitektura stara nekoliko stotina stoljeća ... Prijestolnica Češke u svom najsjajnijem izdanju! Grad u kojem se miješaju umjetnički stilovi, gdje možete vidjeti prekrasne fasade, spomenike kulture, super se provesti i zauvijek ga zapamtiti. Karlov most, astronomski sat Orloj, Starogradski trg, Trg Republike, Narodni muzej, Zlatna ulica, Narodno kazalište, Crkva Sv. Gospe od Tina, katedrala Sv. Vida, Hradčani ...

Prag je bajkovit grad, u kojem ćete pronaći inspiraciju i u kome će vam svaki trenutak biti za pamćenje. Iskoristite priliku da obiđete znamenitosti grada, ali i da uživate u njegovim čarima, u kuhinji i naravno u češkom pivu.

Prijestolnicu Češke godišnje posjeti oko 6 milijuna ljudi, da vidi prije svega top znamenitosti: Karlov most građen po nevjerojatnim matematičkim izračunima, Orloj - astronomski sat, najveći dvorac na svijetu - Praški dvorac, grafite sa slikom Johna Lennona u Maloj Strani, ali i čuvene pivnice .

Fakultativni izlet organiziramo u Dresden, "grad feniks" koji se digao iz pepela poslije Drugog svjetskog rata. Danas, zbog ljepote kojom osvaja sve posjetitelje, zovu ga "Firenca na Elbi".

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

Dan 1: Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb kasno navečer. Upoznavanje u busu, euforija i dobra muzika... Noćna vožnja preko Slovenije i Austrije s usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

Dan 2: Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: Starogradski trg, sat Orloj, katedrala Sv. Vida, Praški dvor, Zlatna ulica, spomenik Karlu IV., Karlov most... Smještaj nakon podneva i slobodno poslijepodne za odmor ili istraživanje grada. Fakultativni izlazak u neku od praških pivnica ili klubova. Noćenje.

Dan 3: Doručak. Možemo ponuditi fakultativni izlet do DRESDENA, „Firenze na Elbi“, prelijepog grada u Istočnoj Njemačkoj. Dvorac Zwinger, palače, muzeji (ovdje možete pogledati galeriju starih majstora kao i dresdenski dijamant), protestantske katedrale... Povratak u Prag. Cijeli grad u zlatnoj boji, odbrojavanje i ludilo na ulicama počinje. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

Dan 4: Doručak. Fakultativni odlazak u Češki Krumlov, jedan od najčuvenijih gradova Češke u kojem ćete čuti misteriozne priče o vampirima. Obilazimo: Krumlovski dvorac, gradska zdanja i spomenike koje većinom karakteriziraju stilovi gotike, renesanse i baroka, gotičku crkvu Sv. Vida. Povratak u Prag. Fakultativna vožnja brodom po Vltavi. Po želji izlazak u grad i repriza Nove godine. Noćenje.

Dan 5: Doručak. Opraštamo se od „Zlatnog grada“ i krećemo prema Beču. Poslijepodne dolazimo u carski grad na obali Dunava, slobodno vrijeme za istraživanje grada, ručak ili shopping u poznatim bečkim ulicama. Predvečer nastavljamo put za Zagreb s usputnim pauzama radi odmora putnika i obavljanja graničnih formalnosti. Skupljamo dojmove i prisjećamo se najljepših trenutaka s putovanja koje prepričavamo s novim prijateljima. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

ZADNJIH 9 MJESTA

Cijena:

LASTMINUTE cijena 1.525kn hostel / 1.855kn hotel

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

Cijena za gotovinu:

LAST MINUTE cijena  1.450kn hostel / 1.760kn hotel

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

Uvjeti plaćanja:

Prilikom prijave plaća se 400 kuna, a ostatak se plaća do 4 tjedana prije polaska.

 

Cijena putovanja uključuje:

- Kompletnu organizaciju i vođenje puta

- 3 noćenja s doručkom (švedski stol) u hostelu Plus Prag u višekrevetnim sobama 1/6 i 1/8  ili 3 noćenja s doručkom (švedski stol) u hotelu City Central 3* u 1/2 sobama

- Prijevoz visokopodnim autobusima (A/C, audio i video oprema) na navedenim relacijama

- Posjet Beču

 

Cijena putovanja NE uključuje:

- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

- Doplatu za 1/2 sobu u iznosu od 140 kn po osobi – obvezno naglasiti prilikom prijave

- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

- Individualne troškove u hotelu/hostelu i za vrijeme putovanja

 

Prag je glavni grad Češke Republike i jedan od najpopularnijih gradova srednje Europe. Njegova privlačnost ogleda se 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tijekom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a, a grad je sagrađen pokraj rijeke Vltave. Nikada nije prestao očaravati posjetitelje, slikare, fotografe, pjesnike i zaljubljene parove. Glavna atrakcija je svakako Karlov most, ali i povijesni dio grada, njegovo samo srce -centar.

 

Plus hostel Prag je hostel svjetski pozatog lanca i nalazi se u širem centru Praga. Sobe u hostelu su 1/6 i 1/8. Sve sobe imaju T/WC. Hostel je moderno uređen te nudi na korištenje bazen, saunu, snack bar i veliku kantinu u kojoj se poslužuje doručak na bazi švedskog stola. Na samo par minuta udaljenosti od hostela nalazi se jedan od najpoznatijih praških klubova Cross Club.

Hotel City Central se nalazi u samom centru grada, na 10ak minuta hoda od Karlovog trga i Vaclavskih namjesti, 20 minuta od Starogradskog trga, 50metara od metro stanice Pavlova. Sobe su 1/2 i svaka ima svoju kupaonicu. Wi-fi je besplatan u lobiju hotela, u sobama se doplaćuje. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. http://www.city-central.cz/

 

Napomene :

- Organizator putovanja je Neobična putovanja d.o.o., turistička agencija.

- Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

- Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da putnik ne dobije vizu.

- Organizator putovanja nije ovlašten i ne provjerava trajanje putnih i drugih isprava.

- Putnik je obavezan provjeriti dva dana prije putovanja točno mjesto i vrijeme polaska.

- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Fakultativni izleti su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima u mjestima na kojima se nalaze, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

- Za sve informacije dane usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

- Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici skupine putnika dužni su sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja, viziranju i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja.

- Svi putnici su dužni sami se upoznati s propisanim pravilima ponašanja država u koje putuju.

- U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumacija alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neprimjerenim ponašanjem uznemiruje druge putnike ili ometa vozače i pratitelja u poslu, biti će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.

- Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske obavezni su sami se upoznati s viznim režimom države u koju putuju.

- Organizator putovanja zadržava pravo raditi raspored smještaja u sobama. Ukoliko budemo u mogućnosti, potrudit ćemo se da Vašim željama izađemo ususret. Molimo Vas za razumijevanje s obzirom na to da smo ovo putovanje i zamislili kao nesvakidašnju dobru zabavu.

- Putovanje je osmišljeno za minimalno 40 putnika.

- U slučaju nedovoljnog broja putnika, za realizaciju putovanja, agencija će obavijestiti putnike 10 dana prije predviđenog polaska.

- Organizator putovanja zadržava pravo ispravljanja ugovorene cijene prije početka putovanja zbog promjene u tečaju valute ili promjene u tarifama prijevoznika te u zakonom predviđenim slučajevima.

- Za kunski dio koji se plaća u zemlji vrijede uvjeti avionske tvrtke u slučaju promjena tarifa, otkaza i taksa.

- Depozit koji se plaća prilikom prijave je nepovratan.

- Za ovo putovanje pored Općih uvjeta putovanja, vrijedi i poseban uvjet: U slučaju da putnik ne dobije vizu ili u slučaju da putnik odustane od putovanja, agencija zadržava minimalno 50 eura u kunskoj protuvrijednosti u ime troškova rezervacije, a u slučaju kasnog otkaza primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA.

Dresden
Dresden, grad koji s ponosom nosi nadimak "Firenca na Elbi". Bio je sravnjen sa zemljom u Drugom svjetskom ratu, a izdigao se još mnogo ljepši. Njegova tragedija i životna priča dogodila se u Drugom svjetskom ratu kada su Britanci i Amerikanci izveli masovno bombardiranje grada u kojem je oko 80% grada uništeno. Dresden je poznat kao grad kulture i umjetnosti, a najveća turistička atrakcija je zgrada opere Semperoper. Posjetit ćemo i Zvinger, vrhunac barokne umjetnosti s kompleksom muzeja i galerija, "Vrata krune" na ulazu u gradske zidine, Palača kulture, Plavo čudo- most preko Labe, Terasa Europe s pogledom na Labu. Grad su osnovali Slaveni pod nazivom Drežďany, što je starolužičko-srpski naziv za stanovnike močvara, odnosno šuma na močvarnim riječnim obalama.

Češki Krumlov
Na rijeci Vltavi smjestio se ovaj zanimljivi gradić iz 13. stoljeća. Najljepši pogled na grad nude njegove zidine a ono što ga čini posebnim su misteriozne priče o vampirima. Češki Krumlov jedan je od najočuvanijih starih gradova Češke, zbog čega se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Iako na prvi pogled sve kuće izgledaju kao da su tek sagrađene, ne vjerujte prvom dojmu: one su obnovljene, ali većina je sagrađena u 16. i 17. stoljeću. Češki Krumlov jedno je od najpopularnijih mjesta, koje privlači svojom prelijepom arhitekturom i mnogobrojnim umjetničkim djelima smještenim u starom dijelu grada i Krumlovskom dvorcu. Poznat je i kao kulturni centar, jer je tijekom godine domaćin nekoliko manifestacija i festivala. Nevjerojatna ljepota Češkog Krumlova privukla je i brojne režisere, pa su na njegovim ulicama snimani mnogi filmovi (Hostel, Illusionist, Traumstadt). U gradu se nalazi i čuvena pivovara Eggenberg.