Krakow Nova godina

Krakow Nova godina

Doček Nove godine u Krakowu!  Budite u magičnom studentskom centru Europe ove posebne večeri!

Period putovanja: 29.12.2018. - 03.01.2019.

ZADNJIH 8 MJESTA

LAST MINUTE CIJENA:

bus + 3 noćenja u hostelu u centru grada samo 1.095kn

bus + 3 noćenja u hotelu u centru grada samo 1.495kn

Nevjerojatan grad, nevjerojatan doživljaj! Nova godina u Krakowu za pamćenje i prepričavanje. Magičan grad, pun energije, zabave, grad koji odiše svojim ponosom i kulturom… Niske cijene hrane, pića i u klubovima razlog su zašto mladi ljudi iz Poljske zajedno s turistima iz cijele Europe slave.

Pjesnici, umjetnici, znanstvenici, svi su inspiraciju nalazili u Krakowu… Grad ima 800.000 stanovnika od čega je  gotovo pola studenata! Prepuni i prelijepi vrtovi te parkovi u centru grada ispunjeni su mladim ljudima i pozitivnom energijom. Četiri prelijepa dana u gradu na obali Visle, studentskom i kulturnom centru Europe koji svaki dan posjeti ogroman broj turista iz cijeloga svijeta!

Ogroman broj studentskih klubova koji su ispunjeni mladim ljudima iz središnje Europe. Studentske cijene i vrhunski provod! Odličan provod u ovom prelijepom gradu! Mnogobrojni underground chillout barovi i naravno, odlično pivo, posebice kuhano! Poljski specijalitet koji morate probati. Iako se ne može mjeriti s kuhanim vinom, svakako ima poseban okus. Klinčići, cimet, naranča i limun, pravo osvježenje u zimske daneJ. Prijestolnica srednjovjekovne Poljske bogata je kulturnim i povijesnim naslijeđem, što se može vidjeti gotovo u svakom kutku grada.

 Fakultativni obilasci Rudnika soli, panoramsko razgledavanje Krakova i obilazak logora Auschwitz i Birkenau,u kojemu je sniman film “Šindlerova lista”

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h 

Dan 1 (29.12.2018.): Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreba u 20h. Upoznavanje u busu, euforija i dobra muzika... Noćna vožnja preko Mađarske i Slovačke s kraćim usputnim pauzama radi odmora putnika, ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinskih postaja te obavljanju graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

Dan 2 (30.12.2018.): Dolazak u Krakow u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i smještaj u hostel. Slobodno popodne za odmor, šetnju i upoznavanje grada. Fakultativni obilazak: brdo Wawel s kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski trg Rynek Glowny sa zvonikom – među najvećim u Europi, Crkva Sv. Marije, Jagielonsko sveučilište iz 14.st, Barbakan, Cvjetna vrata, Židovska četvrt, Kazimierz, ulica Kanoniczna sa zgradama iz 14.stoljeća... Fakultativni večernji izlazak – uvertira u najluđu noć. Povratak u hostel. Noćenje.

Dan 3 (31.12.2018.): Fakultativni prijepodnevni obilazak Auschwitza, koncetracijskog logora iz Drugog svjetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a, a koji se nalazi blizu grada Oswiecima. Nakon toga obilazak koncentracijskog logora Birkenau gdje je sniman film Schindlerova lista. Povratak u hostel i priprema za party. Novogodišnja noć na ulicama Krakowa. Sretna NOVA GODINA! Noćenje.

Dan 4 (01.01.2019.): Slobodno vrijeme za odmor od najluđe noći, šetnja, klopa tradicionalne poljske hrane, ispijanje najrazličitijih vrsta piva i vodke. Fakultativni odlazk u provod na reprizu novogodišnje noći. Noćenje.

Dan 5 (02.01.2019.): Napuštanje soba. Fakultativni izlet u Rudnik soli (Wieliczka), spuštanje do dubine od 130 m, obilazak kapelica od soli, slanih jezera, koncertnih dvorana... Polazak za Zagreb nakon fakultativnog izleta. Noćna vožnja preko Slovačke i Mađarske s uputnim kraćim stajanjima radi odmora putnika, ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice te obavljanja graničnih formalnosti.

Dan 6 (03.01.2019.): Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima.

ZADNJIH 8 MJESTA

Cijena:

Hostel: LAST MINUTE cijena do 15.10. 1.155 kn

Hotel: LAST MINUTE cijena do 15.10. 1.575 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Hostel: LAST MINUTE cijena do 15.10. 1.095 kn

Hotel: LAST MINUTE cijena do 15.10. 1.495 kn

 

Uvjeti plaćanja:

Prilikom prijave plaća se 400 kuna, a druga rata najkasnije do 4 tjedna prije polaska.

 

Cijena putovanja uključuje:

- kompletnu organizaciju i vođenje puta

- 3 noćenja s u hostelu Moon u centru (1/2, 1/3, 1/4, 1/5 i 1/6 sobe)ili 3 noćenja s doručkom u hotelu Ibis u centru (1/2 sobe)

- prijevoz visokopodnim autobusima (A/C, audio i video oprema) na navedenim relacijama

Cijena putovanja NE uključuje:

- fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

- međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

- doplatu za dvokrevetnu sobu u hostelu (ako ih ima na raspolaganju) - 210 kn po osobi, naglasiti prilikom prijave

- individualne troškove za vrijeme putovanja

 

Krakow je grad u južnom dijelu Poljske i nalazi se na rijeci Visli. U prošlosti je ovaj grad bio prijestolnica Poljske, a danas je veliki kulturni i sveučilišni centar Europe. Stari grad je uvršten na listu svjetske kulturne baštine. Danas u Krakowu živi oko 800.000 stanovnika, a svaki dan ga posjeti ogroman broj turista.

 

Hostel Moon se nalazi u centru Krakowa, na 1300m od glavnog trga. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4, 1/5 i 1/6, sve imaju besplatan wi-fi, vlastitu kupaonicu, TV i frižider. Usluga je na bazi noćenja.

http://moonhostel.pl/en/krakow-2/

Hotel Ibis Budget Stare Miasto 2* se nalazi u samom centru kod shopping centra Galeria Krakowska, na 10 minuta hoda od trga Rynek. Sobe su 1/2 i posjeduju klima uređaje, kupaonice, wi-fi Internet. U sastavu hotela se nalaze restoran i bar. Usluga je na bazi noćenja.

http://www.accorhotels.com/gb/hotel-7165-ibis-budget-krakow-stare-miasto/index.shtml

 

Napomene :

- Organizator putovanja je Neobična putovanja d.o.o., turistička agencija.

- Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

- Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da putnik ne dobije vizu.

- Organizator putovanja nije ovlašten i ne provjerava trajanje putnih i drugih isprava.

- Putnik je obavezan provjeriti dva dana prije putovanja točno mjesto i vrijeme polaska.

- Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Fakultativni izleti su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima u mjestima na kojima se nalaze, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

- Za sve informacije dane usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

- Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici skupine putnika dužni su sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja, viziranju i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja.

- Svi putnici su dužni sami se upoznati s propisanim pravilima ponašanja država u koje putuju.

- U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumacija alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neprimjerenim ponašanjem uznemiruje druge putnike ili ometa vozače i pratitelja u poslu, biti će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.

- Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske obavezni su sami se upoznati s viznim režimom države u koju putuju.

- Organizator putovanja zadržava pravo raditi raspored smještaja u sobama. Ukoliko budemo u mogućnosti, potrudit ćemo se da Vašim željama izađemo ususret. Molimo Vas za razumijevanje s obzirom na to da smo ovo putovanje i zamislili kao nesvakidašnju dobru zabavu.

- Putovanje je osmišljeno za minimalno 40 putnika.

- U slučaju nedovoljnog broja putnika, za realizaciju putovanja, agencija će obavijestiti putnike 10 dana prije predviđenog polaska.

- Organizator putovanja zadržava pravo ispravljanja ugovorene cijene prije početka putovanja zbog promjene u tečaju valute ili promjene u tarifama prijevoznika te u zakonom predviđenim slučajevima.

- Za kunski dio koji se plaća u zemlji vrijede uvjeti avionske tvrtke u slučaju promjena tarifa, otkaza i taksa.

- Depozit koji se plaća prilikom prijave je nepovratan.

- Za ovo putovanje pored Općih uvjeta putovanja, vrijedi i poseban uvjet: U slučaju da putnik ne dobije vizu ili u slučaju da putnik odustane od putovanja, agencija zadržava minimalno 50 eura u kunskoj protuvrijednosti u ime troškova rezervacije, a u slučaju kasnog otkaza primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA.

Auschwitz i Birkenau ( poznatiji kao Auschwitz II) -  najpoznatiji su koncentracijski logori iz II sv. rata. Kažu da ko ne zna povijest, nije sposoban ni razumjeti sadašnjost. Na ovim mjestima je pisana strašna povijest mnogih naroda, ovdje ćete vidjeti nevjerojatne prizore i čuti mnoge strašne priče. Imat ćete priliku da Vam se dočaraju sva zlodjela koja su nacisti počinili nad zatvorenicima. Auschwitz I je u potpunosti očuvan i autentično uređen kao što je izgledao za vrijeme rata. Birkenau, Auschwitz II, je poznat i po tome što je tu sniman kultni film "Šindlerova lista". Iako su logori obavijeni jednim crnilom, svaki čovjek bi trebao barem jednom u životu posjetiti ta mjesta te Vam ih stoga preporučujemo.

Rudnik Soli "Wieliczka" - nalazi se 20 km od Krakowa i jedan od najpoznatijih rudnika u Europi. Posjetitelji imaju priliku spustiti se do dubine od 130 metara ispod zemlje (3 nivoa, a rudnik ima čak 9). Fascinantan je sam prostor ispod zemlje koji je uređen kao prekrasni muzej, pa tako možete vidjeti podzemna jezera, koncertne dvorane, kapele za vjenčanja, uklesane slike, patuljke... Nikako ne bi trebalo propustiti rudnik, jer će vam to vjerojatno biti jedan od najljepših izleta u Europi.