Velika Francuska Tura

Velika Francuska Tura

Putovanje u Francusku - VELIKA FRANCUSKA TURA

PARIZ-RENNES-NANTES-ROUEN-HONFLEUR-QUIBERON-ANGERS-MONT SAINT MICHEL-DINAN-SAINT MALO-STRASBOURG

13 dana, bus + hoteli

FIRST MINUTE cijena (do 03.06.2019.) - 2.760 kn (369€)

REGULARNA cijena (nakon 03.06.2019.) - 2.905 kn (389€)

Period putovanja: 09.08-21.08.2019.

BONJOUR LA FRANCE! Francuska je zemlja vina, romantike i burne povijesti, raskošnih gradova čije će fotografije popunjavati vaše albume i skupljati lajkove na društvenim mrežama. Glamur Pariza, šarm lučkog Honfleura,  bajka Strasbourga uz kupanje u Quiberonu i Saint Malou, šetnju kroz srednjovjekovne ulice Dinana i uživanje u čaroliji Mont Sain Michela. Otkrijte zašto je Francuska vječna inspiracija umjetnicima, zašto putnicima iz cijelog svijeta predstavlja prestiž obići je i zašto se svatko tko dođe potpuno zaljubi u nju. Ovog ljeta možete i vi uživati u svim ljepotama treće po veličini europske zemlje.

Prvi grad koji obilazimo u Francuskoj je njena prijestolnica, Pariz. Jedinstvena prilika da uživate u čarima jednog od najljepših gradova na svijetu tijekom ljetnih mjeseci kada život buja na ulicama boemskih četvrti. Pariz zovu "grad svjetlosti" zbog broja intelektualaca koji u njemu žive. Ime je dobio po trojanskom princu iz legendarne priče o Ilijadi. U dolini Sene živi oko 2,1 milijuna ljudi, a u širem području čak 10,5 milijuna.

Šetnje Jelisejskim poljima, uživanje u umjetničkim djelima na "Place du Theatre", krstarenje Senom uz pogled na zlatnu kupolu Invalida i Napolenov grob, Egipatski obelisk na Concordu, najstariji most Pont Neuf; penjanje na Eiffelov toranj, upoznavanje s duhom Monmartra, istraživanje Per Lasheza – groblja na kojem su sahranjeni Jim Morrison, Marie Curie, Edit Piaf…

Fakultativni izlet u regiju koju je Julije Cezar osvojio u periodu od 58-51 p.n.e. Današnje ime Normandija je dobila u 9.st kao domovina Normana, koji su se formirali kao mješavina starosjedelaca i vikinških doseljenika, uglavnom iz Danske. Ruan - povijesno gledano glavni grad Normandije smješten je na rijeci Seni, u sjeverozapadnom dijelu Francuske i glavni je grad Gornje Normandije. U svijetu je poznat po tome što je u njemu spaljena Ivana Orleanska.

Nastavljamo put do Onflera, najposjećenijeg turističkog ljetovališta na ovoj obali i najšarmantnije mjesto u Normandiji. Prelijepa slikovita luka, brojni restorani i kafići i duga pješčana plaža garantiraju uživanje i odmor za praznik rada. Zanimljiva arhitektura kuća od polu-drvene građe i kaldrmisane ulice bile su model umjetnicima impresionizma da ih naslikaju na platnu. Za pomorske ekspedicije, uključujući i prvu koja je krenula putem Kanade, Onfler je bio mjesto polaska. Ovdje se nalazi i šesti po veličini lančani most na svijetu sa pilonima višim od Eiffelovog tornja dizajniran da se odupre vjetru jačine i do 250km/h.

Grad na Loari, rodno mjesto Julesa Verna, Nantes - jedna je od glavnih luka Francuske. Obilazi se  dvorac vojvoda Bretangne, katedrala, gradska vjećnica, spomenik Charles de Gaulle . Šesti je po veličini grad Francuske s oko 300.000 stanovnika. Možete posjetiti umjetnički projekt "The Machines de l’Ile" koji će vas uvesti u svet Jules Verna i Leonarda da Vincija. 

Fakultativni izlet u Angers, grad iz kojeg je potekla engleska kraljevska obitelj Plantageneta. Kralj Henri II je ovdje sagradio bolnicu Saint-Jean koja je pretvorena u muzej. Francuski kralj Filip II je po osvajanju Angersa u 14.st osnovao sveučilište. Najveća atrakcija grada je zamak s masivnim kulama i katedrala Svetog Morisa.

Rennes je studentski grad s dva sveučilišta, konzervatorijumom i više visokih škola i oko 63.000 studenata. Poznat je kao grad u kojem se nalazi tvornica poznatog francuskog automobila Citroen. Deseti je po veličini grad Francuske i prijestolnica Bretangne, kao i departmana Il i Valen. Još od srednjeg stoljeća rival je s Nantesom, sve dok konačno Vlada Bretangnee nije formirana u Renu 1561.godine. Skoro je potpuno uništen u požaru 1720.godine, a potom i bombardiran tijekom Drugog svjetskog rata. Najveće atrakcije grada su katedrala Svetog Petra, vrata Mordelaises, trg Mairie, opera, parlament, park Tabor.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

 

PLAN I PROGRAM PUTA:

Dan 1 (09.08.2019): Polazak iz Beograda s parkinga ispred Muzeja povijesti Jugoslavije (Kuća cvijeća) u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz  Mađarsku i Austriju s usputnim zaustavljanjima zbog reguliranja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h ovisno o  lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (10.08.2019): Dolazak u Nuremberg u prijepodnevnim satima, drugi po veličini grad u Bavarskoj. Slobodno vrijeme za šetnju, razgledavanje grada, klopu i obilaske. Fakultativni obilazak grada i znamenitosti: Stara vjećnica, fontana, kazlište, kuća Alberta Direra, dvorište zanatlija, Exekarusel, Kuća „punishera“, Gradski muzej, Centar za dokumentaciju ... Po želji, poslije podne možete fakultativno, vrlo lako regionalnim vlakom posjetiti Regensburg, prelijep grad na obali Dunava čiji je centar pod zaštitom UNESCO-a. Polazak za Pariz u večernjim satima. Noćna vožnja s kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata ovisno od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (11.08.2019): Stižemo u Pariz u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: otokSite, katedarla Notre Dame, muzej Louvre, trg Concorde, Jelisejska polja, Trijumfalna vrata, Trocadero, Eiffelov toranj. Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme za uživanje u „gradu svijetlosti“. Noćenje.

Dan 4 (12.08.2019): Fakultativni izlet u Rouen. Grad leži na rijeci Seni i predstavlja sjedište Gornje Normandije. U srednjem vijeku je postao svjetski poznat, jer je u njemu zbog jeresi spaljena legendarna francuska heroina Ivana Orleanska. Vrijeme za šetnju i fakultativni obilazak grada: Notre dame, astronomski sat, srednjovjekovni dvorac, Palača pravde. Nakon Rouena, idemo do Honfleura, najposjećenijeg ljetovalište na ovoj obali i najšarmantnijeg mjesta Normandije. Prelijepa slikovita luka, brojni restorani i kafići i duga pješčana plaža garantiraju uživanje i odmor. Povratak u Pariz. Noćenje.

Dan 5 (13.08.2019): Pakiranje stvari i napuštanje smještaja. Fakultativno krstarenje Senom. Plovidbu upotpunjuju prizori Eiffelovog tornja, Invalida, Aleksandrovog mosta, katedrale Notre Dame i slikara koji stvaraju umjjetnička djela na obali rijeke. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za obilazak Monmartra i Pigala, vidjeti Baziliku Sacre Coer i Moulin Rouge. Polazak za Quiberon u kasnim večernjim satima. Noćna vožnja s kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata ovisno od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 6 (14.08.2019): Dolazak u Quiberon, gdje ćemo se kupati u Atlantskom oceanu na Velikoj plaži. Nakon par sati provedenih uz šum oceana, idemo u Nantes. Dolazak u Nantes, grad na Loari, rodno mjesto Jules Verna. Smještaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: dvorac vojvoda Bretagne, katedrala, gradska vjećnica, spomenik Charles de Gaulle. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 7 (15.08.2019): Fakultativni izlet u Angers, grad iz kojeg je potjekla engleska kraljevska obitelj Plantageneta. Kralj Henri II je ovdje sagradio bolnicu Saint-Jean koja je pretvorena u muzej. Francuski kralj Filip II je po osvajanju Angersa u 14.st osnovao sveučilište. Najveća atrakcija grada je zamak s masivnim kulama i katedrala Svetog Maurica. Slobodno vrijeme. Povratak u Nantes. Noćenje.

Dan 8 (16.08.2019): Pakiranje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vrijeme. Polazak za Rennes u ranim popodnevnim satima. Dolazak u Rennes. Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: katedrala Svetog Petra, vrata Mordelaises, trg Mairie, opera, parlament Bretagne, park Tabor. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 9 (17.08.2019): Fakultativni izlet u Mont Saint Michel.  Kako opisati i dočarati magičan otok, jedno od najljepših i najslikovitijih mjesta u Europi. Hodočasnički centar i strateška lokacija vladara Normandije je danas najposjećenija atrakcija u ovom dijelu Francuske koje će vas sigurno oduševiti. Povratak u Rennes. Noćenje.

Dan 10 (18.08.2019): Fakultativni izlet u Dinan i Saint Malo. Idemo u povijesnu luku opkoljenu zidovima na obali La Mancha. Nekadašnje utočište gusara, danas je jedno od najposjećenijih mjesta u Bretagni s prelijepom plažom. Obilazimo Velika vrata, vrata Saint Vincent, gradski zamak. Nakon toga idemo na kupanje i ručak sa specijalitetima od morskih plodova. U povratku obilazimo Dinan, jedan od najočuvanijih srednjevjekovnih gradova u Europi. Umjetničke galerije, uske uličice, kuće od drveća, šarmantna luka. Šetnja ulicama ovog grada vratit će vas na početak 17.st, a njihova imena su zadržana iz tog perioda kao što su Ulica trgovaca ribom i Ulica pekara. Povratak u Rennes. Noćenje.

Dan 11 (19.08.2019): Pakiranje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Rennesu od večernjeg polaska za Strasbougr. Noćna vožnja s kraćim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata ovisno od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 12 (20.08.2019):. Dolazak u Strasbourg u popodnevnim satima. Pravimo desetsatnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Trg Kleber, katedrala, Mala Francuska s tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas. Slobodno vrijeme. Noćna vožnja kroz Njemačku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku s usputnim zaustavljanjima radi reguliranja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h ovisno od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 13 (21.08.2019): Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

CIJENE I UVJETI:

Termin

09.08.2019.

FIRST MINUTE cijena (do 03.06.2019.)

2.905 kn

REGULARNA cijena (nakon 03.06.2019.)

3.060 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

CIJENA ZA GOTOVINU:

Termin

09.08.2019.

FIRST MINUTE cijena (do 03.06.2019.)

2.760 kn (369€)

REGULARNA cijena (nakon 03.06.2019.)

2.905 kn (389€)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

*Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 08.09.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 800kn a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 4 tjedana prije polaska (za kartično plaćanje 6 tjedana prije polaska).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava vrijedi isključivo uz uplatu rezervacije. Nakon prijavljivanja potrebno je aplicirati za dobivanje vize. Dokumente za vizu potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumente za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vizu za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana.

Cijena putovanja uključuje:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prijevoz visokopodnim autobusima (audio, video, klima) na relacijama navedenim u planu puta
 • 2 noćenja u buget hotelu u Parizu u sobama 1/2  i 1/2+1 s kupaonicom
 • 2 noćenja u buget hotelu u Nantesu u sobama 1/2  i 1/2+1 s kupaonicom
 • 3 noćenja u buget hotelu u Rouenu u sobama 1/2  i 1/2+1 s kupaonicom

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike
 • Prijevoz do i od Beograda
 • Turističku taksu u Parizu 1,5 eur ukupno za sve dane boravka
 • Turističku taksu u Nantesu 1,5eur ukupno za sve dane boravka
 • Turističku taksu u Rouenu 3eur ukupno za sve dane boravka

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke s putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed izvanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ako je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ako neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ako postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi hoće li kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.

Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se s viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ako ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Nantes je jedna od glavnih luka Francuske i nekadašnja prijestolnica Bretagne.  Šesti je po veličini grad Francuske s oko 300.000 stanovnika. Grad na Loari, rodno je mjesto Jules Verna. U Nantesu možete obići umjetnički projekt "The Machines de l’Ile" koji će vas uvesti u svijet Julesa Verna i Leonarda da Vincia. Edikt o toleranciji poznat kao Nantski edikt proglasio je kralj Henri IV u 16.st čime je zaustavio progon hugentona od strane katolika (vrhunac progona bio je Bartolomejska noć 1572.godine po nalogu kraljice Katarine Mediči).

Rennes je studentski grad s dva sveučilišta, konzervatorijumom i više visokih škola i oko 63.000 studenata. Poznat je kao grad u kome se nalazi tvornica poznatog francuskog automobila Citroen. Deseti je po veličini grad Francuske i prijestolnica Bretange, kao i departmana Il i Valen. Još od srednjeg st rival je sa Nantesom, sve dok konačno Vlada Bretange nije formirana u Renu 1561.godine. Skoro je potpuno uništen u požaru 1720.godine, a potom i bombardiran tijekom Drugog svjetskog rata. Najveće atrakcije grada su katedrala Svetog Petra, rata Mordelaises, trg Mairie, opera, parlament, park Tabor.

OPISI SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Ibis Budget Porte d` Orleans je buget hotel koji se nalazi 4,5km od Norte Dame katedrale i 500 metara od metro stanice linije broj 4 koja vozi direktno do centra. Do Louvra i Norte Dama se stiže za oko 20 minuta vožnje metroom. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na kat) s kupaonico. Usluga je na bazi noćenja.


Ibis Budget Nantes Reze Aeroport je buget hotel koji se nalazi 3,5km od Bazilike Svetog Nikole i 900m od linije tramvaja broj 3 koji vozi direktno u centar grada. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na kat) s kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.


Ibis Budget Rennes Route de Lorient je buget hotel koji se nalazi 3,5km od katedrale i 4km od glavnog trga. Od linije autobusnih linija koje voze do centra udaljen je 450m. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na kat) s kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

 

Ibis Budget Porte d` Orleans je buget hotel koji se nalazi 4,5km od Norte Dame katedrale i 500 metara od metro stanice linije broj 4 koja vozi direktno do centra. Do Louvra i Norte Dama se stiže za oko 20 minuta vožnje metroom. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na kat) s kupaonico. Usluga je na bazi noćenja.

Ibis Budget Nantes Reze Aeroport je buget hotel koji se nalazi 3,5km od Bazilike Svetog Nikole i 900m od linije tramvaja broj 3 koji vozi direktno u centar grada. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na kat) s kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Ibis Budget Rennes Route de Lorient je buget hotel koji se nalazi 3,5km od katedrale i 4km od glavnog trga. Od linije autobusnih linija koje voze do centra udaljen je 450m. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na kat) s kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.