Napulj, Pompeji i Amalfi obala

Napulj, Pompeji i Amalfi obala

Putovanje u Napulj, Pompeji i Amalfi obalu

NAPULJ, POMPEJI I AMALFI OBALA

Napulj, Capri, Procido, Sorrento, Salerno, Pompeji i Vezuv

FIRST MINUTE CIJENA DO 01.05. - 2.720 kn!

8 dana, bus + hostel

Period putovanja:  03.08. - 10.08.2019.

Amalfi obala poznata kao zemlja limuna obuhvaća oko 40km obale oko Sorentskog poluotoka. Cijela obala nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske kulturne baštine od 1996.godine. cijela obala je dobila ime po gradiću Amalfi.

Napulj, grad nedaleko od vulkana Vezuv, kolijevka je najpopularnije svjetske hrane - pizze. Grad su osnovali Grci još u VII stoljeću pne, a one je za vrijeme Rimskog carstva njegovao lokalne običaje i grčki jezik. Danas se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, Svjetske kulturne baštine. Dvorci i crkve, a s druge strane puni trgovi i riblje tržnice daju Napulju šmek nestašnog grada ...

Fakultativni obilazak jednog od najpopularnijih talijanskih otoka Capri, mjesta o kome mnogi maštaju. Brdašca, uvale, plažice, zamastke radnje sa sandalama od kože ... Na otoku živi oko 12000 ljudi, koje tijekom ljeta posjeti i 20.000 turista dnevno. Najpoznatiji i najpopularniji trg je Piazza Umberto I. sa šarmantnim kafićima i restoranima, nekadašnja riblja tržnica. O Capriu je pjevao i Frank Sinatra "Isle of Capri" na albumu "Come Fly with Me".

Po mitologiji, ovdje je nekada bilo sjedište sirena. Obavezno probajte kapri salatu sa svježim rajčicama, mozzarelom, bosiljkom i maslinovim uljem, Caprese čokoladnu tortu i sladoled u slastičarnici Buonocore s domaćim kornetima.

Pompej je antički grad u blizini Napulja iz 6.st p.n.e. koji je potpuno uništen u erupciji Vezuva 79.godine. Arheološka istraživanja su otpočela u 18. st kada je grad ponovo otkriven. Iskopan je veći dio grada, uključujući forume, hramove, kazališta, kupališta i veliki broj kuća. Ovo otkriće je u Europi dovelo do kulturnog šoka. Pronađeni primjeri erotske umjetnosti preokrenuli su poglede na rimsku umjetnost i antičku kulturu. U vezi s nađenom erotskom umjetnošću pojavila su se mišljenja o „Božjoj kazni“ koja je poslana na Pompej. Na osnovu današnjeg znanja, Pompej se nikako nije razlikovo od ostalih gradova u Rimskom carstvu.

Sorrento, gradić na obali stjenovitog poluotoka, romantično mjesto s kućama pastelnih boja, uskim prolazima s lukovima i mediteranskim vrtovima s palmama i kamenim statuama. Šetamo do gradske plaže, pijemo limoncelo liker, uživamo na rujanskom suncu.

Procida je najmanji otok u arhipelagu pokrajine Campagnia s oko 4km kvadratna i jedan od najživopisnijih na cijelom Mediteranu. Po legendi, ispod otoka spava div Mimant. Poznat po romanu Else Morante "Arturov otok".

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

 

1. dan (03.08.): Polazak iz Zagreba s autobusnog kolodvora u 23 sata. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju s usputnim zadržavanjima radi reguliranja carinskih formalnosti i radi odmora putnika svakih 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje.

2. dan (04.08.): Dolazak u Napulj u ranim popodnevnim satima. Smještaj u hostel. Fakultativni obilazak grada: srednjovjekovni dvorac Nuovo, Kraljevska palača na najvećem trgu u gradu Piazza del Plebiscito, trgovačka ulica Toledo koja prolazi kroz centar starog grada, Danteov trg, dvorac San Elmo sa kojega se pruža fantastičan pogled na grad i vulkan Vezuv. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan (05.08.): Fakultativni izlet brodom do čuvenog talijanskog otoka Capri*. Brdašca, prekrasne plaže, zanatske radnje sa sandalama od kože... Najposjećenija atrakcija je Grotta Azzurra, pećina otkrivena od strane turista. Uživamo uz Limoncello liker na talijanskom suncu. Povratak u Napulj. Noćenje.

*putnici se prilikom prijave izjašnjavaju idu li na izlet do otoka Capri

4. dan (06.08.): Fakultativni izlet u Sorrento, jedan od najljepših gradova Napuljskog zaljeva. Obilazimo Duomo, Via della Pietta, centralni trg – Tasso, crkvu Sv. Antonije... Slobodno vrijeme za uživanje u nekom od prekrasnih kafića s terasama odakle se pruža prekrasan pogled na grad. Iz Sorenta, lokalnim mini busevima vijugavim putevima uz more možete otići do Pizitana, najljepšeg mjesta na cijeloj obali. Povratak u Napulj. Noćenje.

5. dan (07.08.): Fakultativni izlet u Pompeje, grad iz 6. st. prije nove ere, koji je davno zatrpan erupcijom vulkana Vezuv 79. godine. Zadnja erupcija ovog vulkana dogodila se 1944. godine. Povratak u Napulj. Noćenje.

6. dan (08.08.): Fakultativni izlet u Salerno, najveći grad Amalfi obale, centar kulture, umjetnosti i nauke, mjesto gdje je osnovan prvi Medicinski fakultet i otvoren prvi botanički vrt Giardino della Minerva. Fakultativni obilazak grada: katedrala u kojoj se nalazi grobnica Sv. Mateja, jednog od Isusovih apostola, stari grad, Chiesa della Santissima Annuziata, ulica Lungomare Trieste sa prelijepim pogledom na more, dvorac Castello di Arechi u vizantijskom stilu. Iz Salerna lokalnim mini busevima možete obići prelijepa mjesta i plaže na Amalfi obali: Vietri sul Mare, Minori, Amalfi. Povratak u Napulj. Noćenje.

7. dan (09.08.): Fakultativni izlet brodom do šarenog otoka Procida*, najmanjem u arhipelagu Campanije, poznatog po limunu i grožđu. Povratak u Napulj. Noćenje.

*putnici se prilikom prijave izjašnjavaju idu li na izlet do otoka Procida

8. dan (10.08.): Pakiranje stvari i napuštanje hostela. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku s usputnim zadržavanjima radi reguliranja carinskih formalnosti i radi odmora putnika svakih 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENE I UVJETI:

FIRST MINUTE cijena (za prijave do 01.05.) 2.865 kn

Nakon 01.05. cijena putovanja iznosi 3.020 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

Cijena za gotovinu:

FIRST MINUTE cijena (za prijave do 01.05.) 2.720 kn

Nakon 01.05. cijena putovanja iznosi 2.870 kn

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

Uvjeti plaćanja: prilikom prijave plaća se 800 kuna, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 4 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 6 tjedana prije puta).

Aranžman obuhvaća:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
 • 6 noćenja u hostelu u centru Napulja u sobama 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 i 1/7
 • Turističku taksu

Aranžman NE obuhvaća:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti do 5 dana pred put)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Individualne troškove u hostelu i za vrijeme putovanja
 • Obroke (moguća nadoplata za doručak)
 • Nadoplatu za 1/2 sobu – 120kn za cijelo trajanje putovanja

NAPOMENE:

 • Organizator putovanja je Neobična putovanja d.o.o., turistička agencija.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.
 • Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da putnik ne dobije vizu.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne provjerava trajanje putnih i drugih isprava.
 • Putnik je obavezan provjeriti dva dana prije putovanja točno mjesto i vrijeme polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Fakultativni izleti su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima u mjestima na kojima se nalaze, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.
 • Za sve informacije dane usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici skupine putnika dužni su sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja, viziranju i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja.
 • Svi putnici su dužni sami se upoznati s propisanim pravilima ponašanja država u koje putuju.
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumacija alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neprimjerenim ponašanjem uznemiruje druge putnike ili ometa vozače i pratitelja u poslu, biti će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske obavezni su sami se upoznati s viznim režimom države u koju putuju.
 • Organizator putovanja zadržava pravo raditi raspored smještaja u sobama. Ukoliko budemo u mogućnosti, potrudit ćemo se da Vašim željama izađemo ususret. Molimo Vas za razumijevanje s obzirom na to da smo ovo putovanje i zamislili kao nesvakidašnju dobru zabavu.
 • Putovanje je osmišljeno za minimalno 40 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, za realizaciju putovanja, agencija će obavijestiti putnike 10 dana prije predviđenog polaska.
 • Organizator putovanja zadržava pravo ispravljanja ugovorene cijene prije početka putovanja zbog promjene u tečaju valute ili promjene u tarifama prijevoznika te u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za kunski dio koji se plaća u zemlji vrijede uvjeti avionske tvrtke u slučaju promjena tarifa, otkaza i taksa.
 • Depozit koji se plaća prilikom prijave je nepovratan.
 • Za ovo putovanje pored Općih uvjeta putovanja, vrijedi i poseban uvjet: U slučaju da putnik ne dobije vizu ili u slučaju da putnik odustane od putovanja, agencija zadržava minimalno 50 eura u kunskoj protuvrijednosti u ime troškova rezervacije, a u slučaju kasnog otkaza primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.

Napulj je grad na jugu Italije na obali Tirenskog mora, u podnožju čuvenog Vezuva čija je erupcija uništila Pompeje, grad nedaleko do Napulja. Specifičnost jezika i kulture grada, burni život na ulici i centar pod zaštitom UNESCO-a, privlače turiste iz cijelog svijeta u Napulj.

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Hostel Mancini Naples (https://www.hostelmancininaples.com/en/) nalazi se u centru Napulja u blizini glavnog željezničkog kolodvora, Napuljske katedrale i cijelog povijesnog centra grada. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, 1/6 i 1/7 sa privatnom ili zajedničkom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.