Obiteljsko osvajanje Tajlanda

Obiteljsko osvajanje Tajlanda

OBITELJSKO OSVAJANJE TAJLANDA

Putovanje na Tajland prilagođeno obiteljima s djecom

Jeste li spremni za jedinstveno obiteljsko iskustvo? Za obiteljsko putovanje koje ćete rado pamtiti i kojeg ćete se rado sjećati?

Vodimo Vas na Tajland, Krabi - rajsko mjesto za djecu svih uzrasta. Kayaking, thai ples, penjanje po stijenama, hranjenje slonova, plivanje u čistoj i prozirnoj vodi, trčanje po širokim plažama i igranje u sitnom pijesku je samo dio onoga što možete doživjeti na Tajlandu.

Krabi je poznat po svojim divnim plažama i otocima koji ga okružuju, to je mjesto gdje se nalaze neke od najljepših plaža na svijetu. Ao Nang je jedna od najpoznatijih plaža na Krabiju, odakle je sve dostupno i gdje pravo uživanje započinje. To je ujedno i mjesto gdje ćemo biti smješteni na našoj jedinstvenoj obiteljskoj avanturi i odakle ćemo se upoznati s ovim divnim mjestom, ali i njegovom okolinom. Na našem obiteljskom putovanju posjetiti ćemo hram skriven u pećini i upoznati se s kulturom ove zemlje, obići ćemo okolne otoke i uživati u prirodi, kupati se u termalnim izvorima, družiti sa slonovima i ispuniti svaki dan nekom novom obiteljskom avanturom.

Na našim putovanjima, a posebno na putovanjima namijenjenim djeci, želimo omogućiti stjecanje što više stvarnih iskustava kojih će se rado sjećati. U suradnji s iskusnim i stručnim osobama osmislili smo poseban program aktivnosti namijenjenih djeci, a u skladu s okruženjem u kojemu se nalazimo, kako bi vaši najmlađi potpuno doživjeli mjesto u kojem se nalazimo, a kako bi se roditelji mogli opustiti te imali malo vremena i za sebe. Igre u pijesku, igre bez granica, sportski poligoni i obiteljski dani u kojima će se podjednako zabaviti i djeca i roditelji, samo su dio onoga što vas očekuje na vašem putovanju. Aktivna djeca su zdrava i sretna djeca, a mi vam garantiramo  da se na osmijehu i zabavi neće štedjeti.

U okviru naših posebno osmišljenih obiteljskih putovanja, koja su u potpunosti prilagođena djeci, upustite se u nove avanture i steknite nove prijatelje!

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

PROGRAM 1. - BANGKOK + KRABI

Dan 1 (06.02): Sastanak u zračnoj luci ''Nikola Tesla'' u Beogradu dva sata prije leta. Let za Dohu u 11:40h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:45h i presjedanje na let za Bangkok u 20:10h – let QR 830.

Dan 2 (07.02): Slijetanje u Bangkok u 06:55h. Transfer do smještaja. Bangkok - “Grad anđela”- pruža vam potpuno novu dimenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživjeli. Grad nalik New Yorku, upakiran u istočnjačku filozofiju, ljute mirise i drugačiju atmosferu. Večer provodimo u nekom od najpoznatijih nebodera s pogledom na nepregledna svijetla Bangkoka. Zabava i osmijesi. Noćenje.

Dan 3 (08.02): Dan rezerviran za fakultativno razgledavanje grada - Kraljevska Palača čija je izgradnja započela 1782. godine, tijekom vladavine kralja Rame I, osnivača Chakri dinastije, a potom postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palače smješten je i Hram Smaragdnog Buddhe, najveća tajlandska svetinja, figura Buddhe isklesana je od zelenog žada. Potom ćemo posjetiti Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) s ogromnom statuom dužine 46 metara i visine 15 metara, koja predstavlja prelazak Buddhe u nirvanu. Na kraju obilazimo Jim Thompson House -  kompleks koji se sastoji od 6 tradicionalnih kuća od tikovine, čiji su dijelovi dovezeni iz različitih dijelova Tajlanda. Sve u ovom kompleksu je autentično te odiše duhom i tradicijom Tajlanda.  Kućice su okružene vrtom i predstavljaju pravu oazu u centru Bangkoka. Noćenje.

Dan 4 (09.02): Slobodan dan. Mogućnost odlaska u Dream World zabavni park. U ovom zabavnom parku postoje sadržaji za sve uzraste, bitno je samo da volite avanturu. Ovakvi zabavni parkovi pružaju savršen odmak od svakodnevnice. Dream World je veliki park za zabavu s prelijepo uređenim vrtom, fontanama i neponovljivim roller coasterima, vrtuljcima i drugim raznovrsnim zabavnim vožnjama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 5 (10.02): Transfer do aerodroma. Let za Krabi u 09:10h – let PG 261. Dolazak na Krabi u 10:40h. Transfer do smještaja. Smješteni smo na plaži Ao Nang. Ao Nang je najpoznatija plaža u provinciji Krabi. Kupanje, masaže, prelijepe plaže, bijeli pijesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih plaža i otoka, osjećat ćete se kao da ste u raju. Vrijeme rezervirano isključivo za uživanje! Noćenje.

Dan 6 (11.02): Fakultativni izlet na otok Koh Phi Phi, na kojemu je sniman film ''Plaža''. Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya Bay zaljeva, snorklingom u prozirnoj vodi s ribicama neobičnih boja, upijamo ljepotu prirode oko nas…  Povratak na Krabi u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 7 (12.02): Fakultativni obilazak rezervata sa slonovima. Provodimo dan igrajući se sa slonovima, pravo uživanje za sve mališane. Hranimo ih bananama i šećernom trskom, uživamo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji mogućnost jahanja slonova. Povratak u smještaj, slobodno vrijeme.  Noćenje.

Dan 8 (13.02): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog cjelodnevnog izleta na 4 otoka. Na ovom izletu posjećujemo Rilay beach, Chicken Island, Poda Island i Tub island. U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Uživamo u piknik ručku koji će nam biti poslužen na jednoj od plaža. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 9 (14.02): Dan rezerviran za fakultativni izlet gdje obilazimo Tiger Cave Temple (Wat Tham Suea), Hot springs i Emerald pool. Kod Tiger Cave Temple slušamo priče o budizmu i kulturnom nasljeđu Tajlanda. Uživamo u najljepšem pogledu na provinciju Krabi. Zatim ćemo svratiti, kako bi se osvježili i okupali, u nekom od dva prirodna bazena u među stijenama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 10 (15.02): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog odlaska na pravu avanturu. Dan drugačiji od ostalih, prevladajte strah od visine, budite fizički aktivni uz mnogo uzbuđenja. Posjetit ćemo park avantura koji ima prepreke različite po težini, dužini i načinu prelaska (zip line, penjačke stijene, viseće mostove…). Zabava za cijelu obitelj. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 11 (16.02): Izlazak iz soba. Slobodno vrijeme. Transfer do zračne luke i let za Bangkok u 15:10h – let PG268. Dolazak u Bangkok u 16:40h. Presjedanje na let za Dohu u 21:00h – let QR 835.

Dan 12 (17.02):  Dolazak u Dohu u 00:50. Slobodno vrijeme. Let iz Dohe u 06:50h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj putovanja.

 

PROGRAM 2. - KRABI

Dan 1 (06.02): Sastanak u zračnoj luci ''Nikola Tesla'' dva sata prije leta. Let za Dohu u 11:40h – let QR 232. Dolazak u Dohu u 18:45h i presjedanje na let za Bangkok u 20:10h – let QR 830.

Dan 2 (07.02): Slijetanje u Bangkok u 06:55h i presjedanje na let za Krabi u 09:10h – let PG 261. Dolazak na Krabi u 10:40h. Transfer do smještaja. Smješteni smo na plaži Ao Nang. Upoznajemo se s ovim neobičnim mjestom. Noćenje.

Dan 3 (08.02): Ao Nang je najpoznatija plaža u provinciji Krabi. Kupanje, masaže, prelijepe plaže, bijeli pijesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih plaža i otoka, osjećati ćete se kao da ste u raju. Vrijeme rezervirano isključivo za uživanje! Noćenje.

Dan 4 (09.02): Fakultativni izlet na otok Koh Phi Phi, na kojemu je sniman film ''Plaža''. Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya Bay zaljeva, snorklingom u prozirnoj vodi s ribicama neobičnih boja, upijamo ljepotu prirode oko nas…  Povratak na Krabi u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 5 (10.02): Fakultativni obilazak rezervata sa slonovima. Provodimo dan igrajući se sa slonovima, pravo uživanje za sve mališane. Hranimo ih bananama i šećernom trskom, uživamo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji mogućnost jahanja slonova. Povratak u smještaj, slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 6 (11.02): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog cjelodnevnog izleta na 4 otoka. Na ovom izletu posjećujemo Rilay beach, Chicken Island, Poda Island i Tub island. U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Uživamo u piknik ručku koji će nam biti poslužen na jednoj od plaža. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 7 (12.02): Dan rezerviran za fakultativni izlet gdje obilazimo Tiger Cave Temple (Wat Tham Suea), Hot springs i Emerald pool. Kod Tiger Cave Temple slušamo priče o budizmu i kulturnom nasljeđu Tajlanda. Uživamo u najljepšem pogledu na provinciju Krabi. Zatim ćemo svratiti, kako bi se osvježili i okupali, u nekom od dva prirodna bazena u među stijenama. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 8 (13.02): Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog odlaska na pravu avanturu. Dan drugačiji od ostalih, prevladajte strah od visine, budite fizički aktivni uz mnogo uzbuđenja. Posjetiti ćemo park avantura koji ima prepreke različite po težini, dužini i načinu prelaska (zip line, penjačke stijene, viseće mostove,…). Zabava za cijelu obitelj. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 9-10 (14-15.02): Slobodni dani koje možemo provesti na Railay plaži ili nekoj drugoj koju nismo imali prilike posjetiti. Za one koji su radije za dodatne aktivnosti, mogućnost organiziranja nekih od fakultativnih izleta (Krabi town, Monkey trail). 2 noćenja.

Dan 11 (16.02): Izlazak iz soba. Slobodno vrijeme. Transfer do zračne luke i let za Bangkok u 15:10h – let PG268. Dolazak u Bangkok u 16:40h. Konekcija i let za Dohu u 21:00h – let QR 835.

Dan 12 (17.02):  Dolazak u Dohu u 00:50. Slobodno vrijeme. Let iz Dohe u 06:50h za Beograd – let QR 231. Dolazak u Beograd u 10:40h. Kraj putovanja.

Polazak:  06.02.2019.

* U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska te povratka.

 

Cijena putovanja:

Termin

06.02.2019.

First minute cijena:

9.850kn

Regularna cijena:

10.640kn

Cijene za djecu:

Termin

06.02.2019.

Dijete do 2 godine uz 2 odrasle osobe (u ležaju sa roditeljima)

790kn

Dijete od 2 do 4 godina uz 2 odrasle osobe (u ležaju sa roditeljima)

5.910kn

Dijete od 2 do 12 godina  uz 2 odrasle osobe  (poseban ležaj)

7.015kn

Dijete od 2 do 12 godina  uz 1 odraslu osobu  (poseban ležaj)

9.065kn

 

 

 

 

 

 

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

 

Termin

06.02.2019.

First minute cijena:

9.340kn (1250€)

Regularna cijena:

10.085kn (1350€)

Cijene za djecu:

Termin

06.02.2019.

Dijete do 2 godine uz 2 odrasle osobe (u ležaju sa roditeljima)

750kn (100€)

Dijete od 2 do 4 godina uz 2 odrasle osobe (u ležaju sa roditeljima)

5.605kn (750€)

Dijete od 2 do 12 godina  uz 2 odrasle osobe  (poseban ležaj)

6.650kn (890€)

Dijete od 2 do 12 godina  uz 1 odraslu osobu  (poseban ležaj)

8.590kn (1150€)

 

 

 

 

 

 

(U cijene je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

**Za obitelji sa više članova, cijene na upit.

 

** First minute cijena vrijedi za prijave do 06.12.2018. Nakon ovih datuma vrijede regularne cijene putovanja.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 10.10.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800 kuna, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).


Prijavljivanje: Preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Za destinacije za koje je potrebna viza, dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

 

Cijena putovanja uključuje:

 • Povratnu avionsku kartu sa svim pristojbama na relaciji Beograd –Bangkok - Krabi – Beograd
 • Smještaj na bazi 3 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u Bangkoku - program 1.
 • Smještaj na bazi 6 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u Ao Nangu - program 1.
 • Smještaj na bazi 9 noćenja s doručkom u hotelu s 3* u Ao Nangu - program 2.
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Tajlandsku vizu s jednim ulaskom - 35€ (može osigurati agencija - usluga agencije 100 kuna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-povijesne spomenike
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja

 

Hotel De Moc 3*u Bangkoku je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizirana i ima vlastitu kupaonicu. Hotel posjeduje otvoreni bazen. Besplatni Wi-Fi je na usluzi gostima hotela. Usluga je na bazi noćenja s doručkom (švedski sto). (LINK: http://www.hoteldemoc.com/ )

SugarMarina Resort – CLIFFHANGER - Aonang je hotel s 3* koji se nalazi na 15 minuta hoda od Ao Nang plaže. Hotel raspolaže s dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizirana, posjeduje TV, mini bar, sef, fen i TWC. Besplatan Wi-Fi je dostupan gostima hotela. Hotel raspolaže otvorenim bazenom i teretanom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom (švedski stol). Besplatan Wi-Fi je dostupan gostima hotela.  ( LINK: http://www.sugarmarina-cliffhanger.com/ )

 

Bangkok je glavni i najveći grad Kraljevine Tajland, kao takav jedan je od najvećih gradova Jugoistočne Azije. Nalazi se u Centralnoj regiji Tajlanda. Stanovnici Tajlanda Bangkok skraćeno zovu Krungtep, što u prijevodu znači “Grad anđela”, dok je svugdje u svijetu poznato internacionalno ime Bangkok.

Krabi je provincija koja se nalazi na jugozapadnoj obali Tajlanda, na Andamanskom moru. Prelijepe pješčane plaže s bijelim pijeskom i kristalna tirkizna boja vode, pruža vam osjećaj kao da se nalazite u raju. Svjetski lanci hotela prevladavaju ovom regijom i svake godine sve više turista iz cijelog svijeta željnih egzotike dolazi baš ovdje.

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

BANGKOK:

 • OBILAZAK BANGKOKA (Bangkok City tour)

Dan rezerviran za fakultativno razgledavanje grada - Kraljevska Palača čija je izgradnja započela 1782. godine, tokom vladavine kralja Rame I, osnivača Chakri dinastije, a potom postaje kraljevska rezidencija. U okviru Palače smješten je i Hram Smaragdnog Buddhe, najveća tajlandska svetinja, figura Buddhe isklesana je od zelenog žada. Potom ćemo posjetiti Hram Zore (Wat Arun), Hram Ležećeg Bude (Wat Pho) s ogromnom statuom dužine 46 metara i visine 15 metara, koja predstavlja prelazak Buddhe u nirvanu.  Na kraju obilazimo Jim Thompson House -  kompleks koji se sastoji od 6 tradicionalnih kuća od tikovine, čiji su dijelovi dovezeni iz različitih dijelova Tajlanda. Sve u ovom kompleksu je autentično te odiše duhom i tradicijom Tajlanda.  Kućice su okružene vrtom i predstavljaju pravu oazu u centru Bangkoka.

 • BANGKOK - Dream World zabavni park. U ovom zabavnom parku postoje sadržaji za sve uzraste, bitno je samo da volite avanturu. Ovakvi zabavni parkovi pružaju savršen odmak od svakodnevnice. Dream World je veliki park za zabavu s prelijepo uređenim vrtom, fontanama i neponovljivim roller coasterima, vrtuljcima i drugim raznovrsnim zabavnim vožnjama.

KRABI:

 • KOH PHI PHI OTOCI

Polazak u jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Stižemo na arhipelag otoka Koh Phi Phi, na kojima je sniman film ,,Plaža''. Obilazimo Maya Bay, dragulj i simbol ovih otoka te ćemo svratiti do Pileh lagoon, tj. mjesta odakle je Leonardo Di Caprio skočio u more u samome filmu. Dolazimo na Otok bambusa (Bamboo island) i uživamo u kupanju i tirkiznom moru. Prolazimo pored pećine zvane Viking cave i slušamo priče o drevnim gusarima, stižemo  na Monkey beach, gdje postoji mogućnost hranjenja majmuna. Slobodno vrijeme za snorkeling u prozirnoj vodi s ribicama neobičnih boja. Pauza za ručak na Phi Phi Donu i povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

 • 4 OTOKA

U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Obilazimo otoke koji se nalaze u neposrednoj blizini Krabija i omiljeni su među posjetiteljima ove regije.  

Polazak u jutarnjim satima i dolazak na Koh Gai, otoka poznatijeg kao Pileći otok (Chicken island) zbog svojeg interesantnog oblika. Uživamo u magičnom prelijevanju zelene i plave boje mora. Potom krećemo prema otocima Poda i Tub, gdje ćemo imati kupanje i snorkling. Otok Koh Poda je pješčanim sprudom spojen s otočićem Koh Mor i ta staza se na tajlandskom naziva ,,Thaleh waek”, tj. ,,Odvojeno more’’. Pauza za piknik ručak na jednom od ova dva otoka. Nakon ručka odlazimo na kupanje do Phranang cave. Sakrivena među oštrim visokim stijenama i ušuškana na kraju plaže Railay, nalazi se Princezina pećina, tj. Pećina falusa, u kojoj su se još od davnina ribari klanjali boginji Šiva, dok danas tu dolaze djevojke kako bi poželjele sreću u ljubavi. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

 • TEMPLE CAVE, EMERALD POOL I HOT SPRINGS

Transfer do Temple cave (Wat Tham Sue) i avanturističko penjanje uz 1237 stuba do vrha planine Khao Phanom. Legenda kaže da je ovdje nekada živio veliki tigar, čije je otiske šapa pronašao i monah Ajahn Jumnean, osnivač ovog hrama i predstavnik vipassana meditacije. Ovo mistično sveto mjesto okružuje gusta vegetacija, džungla i mnoštvo majmuna koji će nam presretati put. Na samom vrhu se nalazi 99 metara visoka statua Bude i otisak stopala Bude. Slušamo priče o budizmu i kulturnom nasljeđu Tajlanda. Pred nama se pruža pogled na cijelu provinciju Krabi. Nakon obilaska Temple cave vožnja do  Emerald pool-a.  Rezervat prirode Khao Phra Bang u svojoj dubokoj šumi krije najljepše slatkovodno jezero na čitavom Krabiju. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Za kraj ovog aktivnog dana ostavljamo prirodni spa – Hot springs. Priroda je kao iz bajke napravila kaskade s vulkanskom podlogom iz kojih bez prestanka izvire topla termalna voda (35-50°) koja je obogaćena solima i mineralima. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

 • DRUŽENJE SA SLONOVIMA

Transfer u jutarnjim satima do mjesta u džungli gdje se nalaze slonovi. Provodimo dan igrajući se sa slonovima. Hranimo ih bananama i šećernom trskom, uživamo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji mogućnost jahanja slonova. Indokineski slon je jedna od 3 vrste slonova koje postoje danas u svijetu. Vrlo je uobičajeno uočiti ih na Tajlandu, za slonove općenito vrijedi da su jedna od najinteligentnijih vrsta životinja, kažu da imaju veoma dobro pamćenje i da mogu iskazati različite emocije (sreća, tuga, radost, igra...).

 • AVANTURA PARK 

​Dan drugačiji od ostalih, prevladajte strah od visine, budite fizički aktivni uz mnogo uzbuđenja. Posjetiti ćemo park avantura koji ima prepreke različite po težini, dužini i načinu prelaska (zip line, penjačke stijene, viseće mostove,…). Zabava za cijelu obitelj.

 

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

 

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI

Tajland, službeno Kraljevina Tajland, je država u jugoistočnoj Aziji; na jugozapadu izlazi na Andamansko more (dio Indijskog oceana), a na jugoistoku na Tajlandski zaljev (dio Južnog kineskog mora). Graniči na zapadu s Mjanmarom (Burmom), na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom.

Površina zemlje: 513,120 km2, 51. po veličini u svijetu;

Broj stanovnika: 67,97 milijuna stanovnika

Glavni grad: Bangkok (9,27 milijuna stanovnika)

Državljanstvo: Tajlanđani (95.9%), manje etničke skupine: Burmanci 2%, ostali 1,3%;

Službeni jezik: Thai; Engleski je drugi po važnosti i stupnju korištenja;

Vjeroispovijest: Budistički (93.6% Budista, 4.5% Muslimana, 1.2% kršćana)

2. VIZA

Za državljane Republike Hrvatske potrebna je viza za posjet i boravak u Kraljevini Tajland. Dokumentacija koja je potrebna za vađenje vize:

- Putovnica (koji vrijedi 6 mjeseci nakon planiranog ulaska na Tajland)

- Jedna fotografija (format za putovnicu ili osobnu iskaznicu)

- Fotokopija prve strane putovnice

- Kopija rezervirane ili kupljene avio karte

- Popunjen obrazac koji dobivate u našoj agenciji

3. VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC +7, znači 6 sati unaprijed u odnosu na Hrvatsku

4. KLIMA

U Tajlandu prevladava tropska monsunska klima. Kišovita sezona traje od sredine svibnja do listopada, dok je suha sezona u razdoblju od studenog do travnja. Temperatura je ljetna (visoka) tijekom cijele godine. Registrirane temperature kreću se između najniže 20 °C i najviše 38 °C. Zbog visoke vlažnosti zraka niže temperature teško se podnose. Na sjeveru je vlažnost zraka značajno manja, a klima blaža. Jugozapadni monsuni koji stižu između svibnja i srpnja (izuzev na jugu) signaliziraju dolazak kišne sezone (Rueda fon). Ona traje do listopada i oblaci reduciraju temperaturu. Vlaga zraka u to vrijeme je visoka. Studeni i prosinac označavaju dolazak suhe sezone i noćne temperature u predjelima s velikom nadmorskom visinom mogu povremeno pasti i do razine blagog mraza. Temperature počinju rasti u siječnju, kada mogu dosegnuti i 40 ° C.

5. HRANA I PIĆE

Hrana je vrlo raznovrsna, takoreći tipično azijska. Ima puno riže, ribe, tjestenine, piletine, voća i povrća. Thai kuhinja spada među najbolje kuhinje svijeta i proizvod je tradicionalnog istočnjačkog, ali i sve češće i zapadnog kulinarskog utjecaja. Obilježja te egzotične kuhinje su čili papričice, češnjak, korijander, tajlandski bosiljak, limeta, metvica, limunova trava, galangal, tamarind i maštoviti curry - crveni, zeleni i žuti - mašaman curry, ali i kombinacija riže, kokosa, banane, ananasa, papaje, manga, kikirikija, mesa, lignji, škampa i morskih plodova. Specijalitet tajlandske kuhinje je Pad Thai - jelo od rižine tjestenine, povrća, mesa i obogaćeno tajlandskim začinima. Osim toga, na Tajlandu možete probati razne juhe, uprženu rižu s dodacima i razne egzotične kombinacije slanog i slatkog, mesa i voća. Vodite računa ako ne jedete ljuto da to naglasite konobaru, jer je čili jako zastupljen u tajlandskoj hrani. Ulična hrana je, prema mišljenju mnogih, najukusnija, a imate i veliki broj restorana domaće i internacionalne kuhinje, tako da nećete ostati gladni. Hrana je jako povoljna.

Svježe voće i cijeđene voćne sokove ćete naći na svakom koraku, i to po vrlo povoljnim cijenama. Za ljubitelje slatkiša, tu su Mango sticky rise (Mango sa salatom rižom) i Roti - neka vrsta palačinke.

Bitno je napomenuti da vodu obavezno treba piti flaširanu!

6. ZDRAVLJE

Cijepljenje nije obavezno. Naši putnici individualno odlučuju da li se žele cijepiti ili ne. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i provjeriti. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike), Aspirin ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u ljekarnama tamo. Također, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro ponijeti i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca, iz iskustva, njihova sredstva su jača pa to možete kupiti u Bangkoku.

Zdravstvene institucije:

- Bumrungrad International Hospital u Bangkoku (tel. +662.667 1000 www.bumrungrad.com

- Phuket International Hospital (+ 6676249-400 www.phuket-inter-hospital.co.th

7. OSIGURANJE

Nije obavezno ali je svakako preporučljivo. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nasu agenciji. Surađujemo s Allianz osiguranjem, a sve opcije i cijene osiguranja možete dobiti upitom na naš mail.

8. SIGURNOST

Situacija na Tajlandu je generalno stabilna i mirna. Građanima, ukoliko su u posjeti Tajlandu, savjetuje se da budu oprezni. Preporuča se brižljivo čuvanje osobnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom, i zatvorom.

9. ODJEĆA

Spakirajte što manje stvari! Svuda možete prati rublje. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, rublje vam brzo bude gotovo i lijepo ga operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu odjeću. Treba vam lagana jakna i neke duge nogavice za sjever ako idete u Chang Mai, pošto navečer bude hladnije. Ponesite neke udobne tenisice za treking. Kod obilaska kulturno - povijesnih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja.

Ako bilo što zaboravite, od odjeće, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate kupiti.

10. LOKALNA VALUTA

Što se novca tiče, odnos dolara i eura na Tajlandu je vrlo sličan kao i kod nas, tako da ako imate eure, nema potrebe da ih mijenjate, oni će vam biti ok za Tajland. Opet, ako imate dolare i to je sasvim u redu, jer ćete svakako svuda morati mijenjati novac i plaćate u lokalnoj valuti. Lokalna valuta je tajlandski bat i trenutni odnos eura i bata je oko 1 € = 37 THB, i dolara i bata je 1 $ = 35 THB.

11. KREDITNE KARTICE I BANKOMATI

Bankarski sustav je jako razvijen, tako da ćete brojne banke i bankomate naći na svakom koraku. Provizija za korištenje bankomata se kreće oko 180 - 200 BHT (6 eura), ali za točnu visinu provizije bi trebalo provjeriti s matičnom bankom. Naša preporuka je ponijeti gotovinu.

Korištenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema s blokiranjem kartice. Mjenjačnice također imate na svakom koraku, dostupne tijekom cijelog dana.

12. KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže funkcioniraju na Tajlandu, a svakako možete i kupiti lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smještajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt s obitelji i prijateljima.

13. PREPORUKA

U posljednjih 10 godina kraljevina Tajland postala je obećana zemlja za sve one koji vjeruju u alternativnu medicinu. Zato možete posjetiti neki od mnogih spa centara, pohađati tečaj meditacije i utrenirati vaš um i tijelo da postanu opušteni. Tu je i čuvena tajlandska masaža (Thai), koja je postala popularna u cijelom svijetu. Salone masaže ćete naći na svakom koraku i to po jako povoljnim cijenama.

* Ime smještaja biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta.

Primjeri smještaja:

Hotel De Moc 3*u Bangkoku je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizirana i ima vlastitu kupaonicu. Hotel posjeduje otvoreni bazen. Besplatni Wi-Fi je na usluzi gostima hotela. Usluga je na bazi noćenja s doručkom (švedski sto). (LINK: http://www.hoteldemoc.com/ )

SugarMarina Resort – CLIFFHANGER - Aonang je hotel s 3* koji se nalazi na 15 minuta hoda od Ao Nang plaže. Hotel raspolaže s dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizirana, posjeduje TV, mini bar, sef, fen i TWC. Besplatan Wi-Fi je dostupan gostima hotela. Hotel raspolaže otvorenim bazenom i teretanom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom (švedski stol). Besplatan Wi-Fi je dostupan gostima hotela.  ( LINK: http://www.sugarmarina-cliffhanger.com/ )