Toskana

Toskana

Magična Toskana, regija vina i renesanse 

BOLOGNA, FIRENZA, PISA, CINQUE TERRE, PADOVA

4 dana, bus+smještaj

First Minute cijena do 01.06. iznosi 1.220kn 

Period putovanja: 05.10.2019. - 08.10.2019.

Putovanje kroz najljepšu talijansku regiju, kolijevku umjetnosti i renesanse, gdje ćemo uživati u vinu i pasti, a i u djelima najpoznatijih umjetnika svih vremena Leonarda da Vincija, Rafaela Santija, Michelangela Buonarotija, Sandra Botticellija. U Toskani je nastao moderni talijanski jezik, čuveni drveni lutak Pinokio, asfaltirane ulice. Ova regija ima više lokaliteta na listi svjetske kulturne baštine nego cijela Australija ili Južna Afrika.

Naša prva stanica na ovom putovanje je Bologna, studentski centar, najpoznatiji po najstarijem sveučilištu u Europi sa oko 100.000 studenata (četvrtina stanovništva grada). Ima najstariju očuvanu gradsku jezgru u cijeloj Italiji. Poznata je kao sjedište industrije tjestenina, po tornjevima koje su gradile bolonjske porodice i po liberalnosti (sjedište je brojnih homoseksualnih asocijacija i udruženja). Zvali su je "crveni grad" zbog arhitekture kao i vladajuće socijalističke partije, ali u posljednje vrijeme upravo zbog slobodoumnosti postaje "ružičasti grad".

Fakultativno obilazimo Firencu, jedan od najpopularnijih talijanskih gradova, oazu za ljubitelje umjetnosti. Najstariji most u gradu - Ponte Vecchio preko rijeke Arno pun je suvenirnica i malih shopova, Muzej Salvatorea Ferragamo najpopularniji je među ljubiteljima cipela, a modni fanatici dobro znaju da je u Firenci rođen dizajner Roberto Cavalli i da je ovdje nastao čuveni brend Gucci 1921. godine.

Fakultativni izlet u Pisu - Galileov grad na rijeci Arno u kojem se nalazi Polje čuda sa zvonikom - krivim tornjem, katedralom, krstionicom i grobljem. Zlatno doba Pise bilo je od 11. do 14. stoljeća kada je postala grad-država i pomorska sila na Sredozemlju. U 15. st. zauzimaju je Medici i postaje dio firentinske države. Danas ima oko 87.000 stanovnika s puno doseljenika iz inozemstva. U njoj se nalazi i najveći i najprometniji aerodrom u Toskani - Galileo Galilei.

Nakon Pise idemo u Cinque Terre, pet šarenih sela na stijenama Ligurskog mora:  Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Tijekom stoljeća starosjedioci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Mjesta se u povijesti prvi put spominju u XI stoljeću. Danas su jedna od najljepših turističkih atrakcija Italije.

Naša posljednja stanica je Padova, studentski grad u kojem su stvarali brojni umjetnici poput Donatella i Giotta, Lorda Byrona i u kojem se čuvaju ostaci Svetog Luke i Svetog Antuna. Kapela Scrovegni s Giottovoim freskama iz razdoblja renesanse, jedno od najstarijih sveučilišta u Europi, bazilika Sv. Antonija, veličanstveni trg Prato della Valle, samo su neka od mjesta koja morate obavezno posjetiti u ovom gradu.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

PLAN I PROGRAM PUTA:

Dan 1: Polazak s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 05:00 sati. Vrijeme za upoznavanje i planiranje dobrog provoda. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju s usputnim pauzama radi obavljanja graničnih formalnosti i u svrhu odmora putnika svakih 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske crpke. Dolazak u Bolognu u popodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: Piazza Maggiore, Neptunova fontana, palača Re Enzo i palača Accursio, katedrala, bazilika San Petronio, najstarije Sveučilište u Europi, Kule Bolonge, religijski kompleks San Stefano. Slobodno vrijeme za uživanje u Bologni. Polazak za Montopoli u večernjim satima. Dolazak u Montopoli i smještaj u sobe u večernjim satima. Noćenje.

Dan 2: Fakultativni cjelodnevni izlet u Firenzu u jutarnjim satima, kolijevku renesanse na obali rijeke Arno. Obilazimo jedan od kulturno najbogatijih gradova na svijetu u kojem su stvarali Leonardo da Vinci, Raffaello Santi, Michelangelo Buonarroti, Sandro Botticelli... Obilazimo katerdalu, Piazza della Signoria, palaču Vecchio i istoimeni most, palaču Uffizi, palaču Pitti, vrtove Boboli. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za obilazak prelijepih palača, muzeja i galerija, šetnju, kupovinu suvenira. Povratak u Montopoli u večernjim satima. Noćenje.​

Dan 3: Fakultativni cjelodnevni izlet u Pisu u jutarnjim satima, Galileov grad u kojem se nalazi Polje čuda sa zvonikom – kosim tornjem, katedralom, krstionicom i grobljem. Nakon obilaska grada i slobodnog vremena u Pisi, nastavljamo izlet do La Spezie, mjesta iz kojeg kreće vlak za Cinque Terre, pet sela šarenih fasada na obali Ligurskog mora: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Polazak za Montopoli u večernjim satima. Noćenje.

Dan 4: Pakiranje stvari i napuštanje soba u jutarnjim satima te polazak za Padovu. Dolazak u Padovu u ranim popodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: jedno od najstarijih sveučilišta u Europi, bazilika Sv. Antonija, kapela Scrovegni s Giottovoim freskama, veličanstveni trg Prato della Valle. Slobodno vrijeme, nakon čega krećemo za Zagreb. Vožnja kroz Italiju, Hrvatsku i Sloveniju s usputnim zadržavanjima radi reguliranja graničnih formalnosti i radi odmora putnika svakih 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENE I UVJETI:

FIRST MINUTE cijena (za prijave do 01.06.) 1.285kn

Nakon 01.06. cijena putovanja iznosi 1.525kn

(Diners do 12 rata, Maestro i Mastercard Erste banke do 12 rata)

 

Cijena za gotovinu:

FIRST MINUTE cijena (za prijave do 01.06.) 1.220kn

Nakon 01.06. cijena putovanja iznosi 1.450kn

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

Prilikom prijave plaća se 400 kuna, a ostatak iznosa plaća se najkasnije mjesec dana prije početka putovanja.

 

Cijena putovanja uključuje:

 • kompletnu organizaciju i vođenje puta

 • 3 noćenja u turističkom kompleksu u mjestu Montopoli Val d'Arno u 1/2 sobama na bazi noćenja (uz korištenje kuhinje)

 • obilazak Bologne i Padove

 • prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na navedenim relacijama

 • turistička boravišna pristojba

Cijena putovanja NE uključuje:

 • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

 • individualne troškove u smještaju i za vrijeme putovanja

 • obroci (mogućnost nadoplate za doručak)

 

Toskana je jedna od 20 talijanskih regija i nalazi se u njenom središnjem djelu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Pisa, Livorno, Prato, Sijena, Luca, Montecatini Terme, San Gimignano... Toscana ima bogato kulturno-povijesno nasljeđe, koje se može vidjeti po brojnim muzejima, galerijama, crkvama i trgovima... Najpoznatija vina proizvode se u Toscani: Chianti Classico, Brunelo di Montalcino, Nobile di Montepulciano, Vernaccia...

Montopoli Val d'Arno mjesto je u provinciji Pisa unutar talijanske regije Toskana. Nalazi se na jako dobroj lokaciji, udaljeno je oko 40km od Firenze i 30km od Pise te predstavlja odličnu bazu za istraživanje regije Toskane.

Padova je grad u sjevernoj Italiji, glavni grad pokrajine Padova i gospodarsko središte tog područja. Padova se nalazi na rijeci Bacchiglione, 40km zapadno od Venecije i 29km sjeveroistočno od Vicenze. Grad je poznat po Sveučilištu osnovanom 1222. godine na kojem je i Galileo Galilej bio predavač. Padova je slikovit grad s mnogo mostova koji prelaze ogranke Bacchiglioine, koji su nekada okruživali drevne zidine jarka.

Bologna je studentski centar, najpoznatija po najstarijem Sveučilištu u Europi s oko 100.000 studenata (četvrtina stanovništva grada). Ima najstarije očuvanu gradsku jezgru u cijeloj Italiji. Poznata je kao sjedište industrije tjestenina, po tornjevima koje su gradile bolonjske obitelji i po liberalnosti (sjedište je brojnih homoseksualnih asocijacija i udruženja). Zvali su je "crveni grad" zbog arhitekture kao i vladajuće socijalističke partije, ali u posljednje vrijeme upravo zbog slobode govora postaje "rozi grad".

OPIS SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

Toscana Holiday village  - turistički kompleks koji se nalazi na brdašcu u dolini rijeke Arno, okružen čempresima, borovima i voćkama, u seoskom okruženju tipičnog krajolika Toskane. Kompleks se sastoji od kampa i montažnih kućica. Grupa će biti smještena u montažnim kućicama Standard u kojima se nalaze dvije dvokrevetne sobe, kupaonica, opremljena kuhinja i blagavaona. Ispred kućica se nalazi veranda ili dvorište sa stolom i stolicama. Kućice su opremljene klima uređajima. U kompleksu se također nalazi pizzeria i restoran. Usluga je na bazi noćenja, uz mogućnost nadoplate za doručak.

https://www.toscanavillage.com/

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je Neobična putovanja d.o.o., turistička agencija.

 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu.

 • Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da putnik ne dobije vizu.

 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne provjerava trajanje putnih i drugih isprava.

 • Putnik je obavezan provjeriti dva dana prije putovanja točno mjesto i vrijeme polaska.

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa. Fakultativni izleti su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima u mjestima na kojima se nalaze, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima.

 • Za sve informacije dane usmenim putem, agencija ne snosi odgovornost.

 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnici skupine putnika dužni su sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja, viziranju i Općim uvjetima putovanja organizatora putovanja.

 • Svi putnici su dužni sami se upoznati s propisanim pravilima ponašanja država u koje putuju.

 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumacija alkohola i opojnih sredstava. Svaki putnik koji svojim neprimjerenim ponašanjem uznemiruje druge putnike ili ometa vozače i pratitelja u poslu, biti će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca.

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske obavezni su sami se upoznati s viznim režimom države u koju putuju.

 • Organizator putovanja zadržava pravo raditi raspored smještaja u sobama. Ukoliko budemo u mogućnosti, potrudit ćemo se da Vašim željama izađemo ususret. Molimo Vas za razumijevanje s obzirom na to da smo ovo putovanje i zamislili kao nesvakidašnju dobru zabavu.

 • Putovanje je osmišljeno za minimalno 40 putnika.

 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, za realizaciju putovanja, agencija će obavijestiti putnike 10 dana prije predviđenog polaska.

 • Organizator putovanja zadržava pravo ispravljanja ugovorene cijene prije početka putovanja zbog promjene u tečaju valute ili promjene u tarifama prijevoznika te u zakonom predviđenim slučajevima.

 • Za kunski dio koji se plaća u zemlji vrijede uvjeti avionske tvrtke u slučaju promjena tarifa, otkaza i taksa.

 • Depozit koji se plaća prilikom prijave je nepovratan.

 • Za ovo putovanje pored Općih uvjeta putovanja, vrijedi i poseban uvjet: U slučaju da putnik ne dobije vizu ili u slučaju da putnik odustane od putovanja, agencija zadržava minimalno 50 eura u kunskoj protuvrijednosti u ime troškova rezervacije, a u slučaju kasnog otkaza primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja

 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.

 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.

 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča. 

FIRENCA

Izlet u Firencu u popodnevnim satima, koljevku renesanse na obali rijeke Arno. Obilazimo jedan od kulturno najbogatijih gradova na svijetu u kojem su stvarali Leonardo da Vinci, Raffaello Santi, Michaelangelo Buonarroti, Sandro Boticeli… Obilazimo katedralu, Piazza della Signoria, palaču Vecchio i istoimeni most, palaču Uffizi, palaču Pitti, vrtove Boboli. Slobodno vrijeme koje možete iskoristiti za obilazak prelijepih palača, muzeja i galerija, šetnju, kupovinu suvenira. 

PISA i CINQUE TERRE

Izlet u Pisu, Galileov grad u kojem se nalazi Polje čuda s zvonikom - krivim tornjem, katedralom, krstionicom i grobljem. Danas ima oko 87.000 stanovnika s puno doseljenika iz inozemstva.

Nakon obilaska grada i slobodnog vremena u Pisi odlazimo u Cinque Terre, pet šarenih sela na stijenama Ligurskog mora:  Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Tijekom stoljeća starosjedioci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Mjesta se u povijesti prvi put spominju u XI stoljeću. Danas su jedna od najljepših turističkih atrakcija Italije.