Sardinija jesen

Sardinija jesen

UPDATE 28.08.: PUTOVANJE POPUNJENO!

Najpovoljnije putovanje na Sardiniju

9 dana, bus + hotel, 2.225 kn!

Polazak: 14.09.2018.

Nikad jeftinije putovanje na Sardiniju, ukoliko niste imali prilike otići na more ili niste vidjeli jedan od najljepših otoka Mediterana, vrijeme je da to promijenite. Naša prva stanica je Livorno, lučki grad u Toskani na obali Ligurskog mora. Pravimo prelijepe fotografije sa Terrazza Mascagni, a obilazimo još i Veliki trg, tvrđavu, Malu Veneciju, katedralu ...

Sardinija, drugi po veličini otok u Sredozemnom moru, poznat po svojoj ljepoti, plažama i čistom moru. Cagliari, prijestolnica otoka, nalazi se u južnom zaljevu Sardinije, gdje ćemo obići Španjolski zamak, katedralu, brdo San Remi, Kulu slonova. Mi smo smješteni u Castelsardu, živopisnom povijesnom gradiću na sjeverozapadu otoka.

Obale Sardinije zapljuskuju dva mora Tirensko i Sredozemno. Za razliku od obližnje Sicilije, na Sardiniji nema gužve na plažama. Možete se u potpunosti prepustiti čarima kristalno čistog mora uz gastronomske specijalitete i hladne koktele.

Obilazimo i Alghero u kojem se i dalje govori katalaonskim jezikom. U njemu se još uvijek mogu vidjeti primjeri arhitekture iz 16. stoljeća. Centar gradskih događanja je luka gdje se nalazi pregršt ribarskih čamaca, barova i mjesta na kojima možete jesti. Nedaleko od grada nalazi se Porto Conte s ostacima Palmavera Nuraga.

Korzika, otok koji pripada Francuskoj i na kome je rođen Napoleon Bonaparte. Korzika ima oko 1000 km obale i više od 200 plaža. Obilazimo Bonifacio, mjesto u kome se odvija radnja kratke priče Gi de Mopasana - Vendeta. Zatim idemo u Bastiju, drugi po veličini grad na otoku, naširoko poznat po vinu i u kome oko 10% stanovništva čine migranti.

Za kraj divnog putovanja idemo na fakultativni izlet u Cinque Terre, šarena talijanska sela na na obali Ligurskog mora koja su stavljena pod zaštitu UNESCO-a. Pet sela čine Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Međusobno su povezana stazama i prugom tako da se do njih ne može stići autom, samo pješice ili vlakom. Tijekom stoljeća starosjedioci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Mjesta se u povijesti prvi put spominju u XI stoljeću. Danas su jedna od najljepših turističkih atrakcija Italije.

Sardinija, Korzika i Cinque Terre

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1. dan (14.09.): Polazak iz Zagreba u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju s usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje.

2. dan (15.09.): Dolazak u Livorno na obalu Ligurskog mora. Fakultativna šetnja: Veliki trg, tvrđava, Mala Venecija, katedrala, Trg Republike... Slobodno vrijeme. Možemo Vam predložiti odlazak vlakom do Pise ili Siene. Odlazak u luku Livorno i ukrcaj na brod. Noćno krstarenje preko Tirenskog mora.

3. dan (16.09.): Stižemo na Sardiniju u ranim jutarnjim satima i krećemo u obilazak ovog prelijepog otoka. Vozimo se autobusom do mjesta San Teodoro gdje se kupamo na dugačkoj pješčanoj plaži La Cinta. Nastavljamo put do Castelsarda, odnosno mjesta Lu Bagnu (3 km od centra Castelsarda). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (17.09.): Doručak. Fakultativni izlet na plažu La Pelosa... Dan rezerviran za odmor i uživanje pored mora. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan (18.09.): Doručak. Fakultativni izlet na Korziku. Odlazak u luku Santa Teresa Gallura i ukrcavanje na trajekt za Korziku. Dolazak u Bonifacio, mali slikoviti gradić na jugu Korzike i po mnogima jedno od najljepših mjesta na Mediteranu. Obilazimo stari romantični grad na liticama s kojih se pruža prelijepi pogled na more, šetamo uskim ulicama i imamo slobodno vrijeme za uživanje. Povratak na Sardiniju i transfer do smještaja. Noćenje.

* za fakultativni izlet u Bonifacio, putnici se izjašnjavaju prilikom prijave

6. dan (19.09.): Doručak. Fakultativni izlet u najljepši gradić na cijelom otoku, Alghero u kojem se govori katalonskim jezikom. U njemu se još uvijek mogu vidjeti primjeri arhitekture iz 16. stoljeća. Centar gradskih događanja je luka gdje se nalazi pregršt ribarskih čamaca, barova i mjesta na kojima možete nešto pojesti. Idemo na kupanje na plažu Le Bombarde. Plaža sa zlatnim pijeskom, nalazi se u blizini Alghera na tzv. Koraljnoj obali. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan (20.09.): Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet prvo na plažu Arutas, a potom u prijestolnicu otoka Cagliari, grad u kojem ćete imati prilike doživjeti energiju stanovnika, prošetati očaravajućim malim ulicama i obići mnogobrojne znamenitosti poput Toranj slonova, trgovačke zone, tvrđave, katedrale, Gradska vijećnica... Slobodno vrijeme. Večernji povratak u Lu Bagnu, Castelsardo. Noćenje.

8. dan (21.09.): Doručak. Pakiranje stvari i napuštanje smještaja. Slobodno vrijeme do polaska za luku iz koje isplovljavamo prema talijanskom kopnu. Noćno krstarenje do Livorna.

9. dan (22.09.): Stižemo u Livorno i nastavljamo naš put autobusom do La Spezie, od kuda fakultativno idemo vlakom kroz pet šarenih sela ušuškanih u stijenama na obali mora, Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Sva ova mjesta se zbog svoje nesvakidašnje ljepote nalaze na listi UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Do njih je moguće doći samo vlakom i pješke, stazicama uz more. Tokom stoljeća starosjedioci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Navečer se pakiramo u autobus i krećemo kući. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskim formalnosti i odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

10. dan (23.09.): Dolazak u Zagreb u prijepodnevnim satima.

UPDATE 28.08.: PUTOVANJE POPUNJENO!

ULTRA FIRST MINUTE cijena (za prijave do 04.08.) 2.500 kn

ULTRA FIRST MINUTE cijena za studente, grupe preko pet putnika i uplate u cijelosti (za prijave do 04.08.) 2.345 kn

Nakon 04.08. cijena putovanja iznosi 2.660 kn, odnosno 2.500 kn za studente, grupe preko pet putnika i uplate u cijelosti

*Diners do 12 rata, Master/Maestro Erste banke do 12 rata

 

Cijena za gotovinu:

ULTRA FIRST MINUTE cijena (za prijave do 04.08.) 2.375 kn

ULTRA FIRST MINUTE cijena za studente, grupe preko pet putnika i uplate u cijelosti (za prijave do 04.08.) 2.225 kn

Nakon 04.08. cijena putovanja iznosi 2.525 kn, odnosno 2.375 kn za studente, grupe preko pet putnika i uplate u cijelosti

*u cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje

 

Uvjeti plaćanja: prilikom prijave plaća se 800 kuna, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 4 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 6 tjedana prije puta).

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 14.05.2018.

 

Aranžman obuhvaća:

 • kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • prijevoz visokopodnim turističkim autobusima (klima, audio i video oprema) na navedenim relacijama
 • 5 noćenja s doručkom (buffet) u mjestu Lu Bagnu pored Castelsarda u hotelu 3* u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama
 • kartu za brod na relaciji Livorno – Sardinija – Livorno

 

Aranžman NE obuhvaća:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
 • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • individualne troškove u smještaju i za vrijeme putovanja
 • turističku taksu 8 eur za sve dane boravka
 • dnevnu željezničku kartu za Cinque Terre (18 eur)
 • doplatu za kabinu na brodu (744 kn za cijelu kabinu, plaćanje u agenciji prilikom prijave)

 

NAPOMENE:

Opće napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd.). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svaka 3-4 sata (ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

Sardinija je drugi po veličini otok u Sredozemnom moru i s okolnim otocima predstavlja jednu od 20 talijanskih pokrajina. Prijestolnica je grad Cagliari, a pored njega, pažnju mnogobrojnih turista iz cijelog svijeta privlače prekrasne plaže, mali simpatični gradovi i sela kao i duh lokalnog stanovništva.

Hotel Rosa dei Venti 3* (www.hotelrosadeiventi.com/en/) nalazi se u mjestu Lu Bagnu, 3 km od Castelsarda i 600 m od gradske plaže. Nalazi se pored glavnog puta uz more. Sobe su 1/2, 1/3, 1/4 s klimom i kupaonom. Wi-Fi u hotelu je besplatan. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.