CHAMPAGNE I DVORCI LIORE

CHAMPAGNE I DVORCI LIORE

Putovanje u Champagne i dvorce Liore
9 dana i bus + smještaj

METZ - LUXEMBOURG - EPERNAY – TOURS – SENONSO – ULM - SALZBURG

FIRST MINUTE CIJENA DO 06.07. 1.490 kn
NAKON 06.07. CIJENA 1.640 kn

Period putovanja: 28.09. - 06.10.2019.

Champagne je regija na sjeveroistoku Francuske koja je u doba Rimljana bila najnaseljenije područje sjeverno od Rima. Nakon pada Zapadnog rimskog carstva, vladavinu ovim područjem preuzima dinastija Merovinga. U katedrali u Remsu okrunjen je i prvi francuski kralj Hlodoveh I. Najvažniji proizvod Champagne je šampanjac. Godišnje se proizvede oko 263 miljuna boca, od čega se izvozi 37%. Dolina Liore, najduže rijeke Francuske, poznata je po vinogradima i dvorcima kojih ima oko 300. Najinteresantniji su Chenonceaux, Chambord, Blois...

Prva stanica na našem putu je Mozartov grad - Salzburg, gdje jedemo mozart kuglice i zaher tortu, penjemo se na Hohensalzburg tvrđavu kako bismo na dlanu imali cijeli grad. Idemo u shoping, lutamo ulicama šarmantnog centra grada, obilazimo Mirabell palaču gdje je sniman mjuzikl "Moje pjesme, moji snovi", istražujemo Mozartovu rodnu kući i rezidenciju, prelazimo mostove preko rijeke Salzach.

Metz je grad na sjeveroistoku Francuske, glavni grad regije Lorena. Do sredine 20.st Nantes je bio prijestolnica Lorene, ali od tog perioda postaje Metz. Osnovali su ga Kelti kao Mediomatrikum. Bio je i pod vlašću Rimljana, kao i sjedište Karla Velikog. Nakon francusko-pruskog rata, Metz je postao dio Njemačke do 1919.godine. Prepun je parkova, botaničkih vrtova i zelenih površina. Najznačajniji spomenik kulture je katedrala Saint Etienne. Osim što je najposjećenija turistička atrakcija, ona je i dominantna građevina u povijesnom centru, na trgu Place d’Armes. Izgrađena je u 14. st spajanjem broda crkve Saint Etienne iz 13. st i jedne starije romanske crkve. Poznata je po staklenim vitražima iz perioda između 13–20. st, od kojih je neke oslikao poznati rusko-francuski slikar Marc Chagal.

Fakultativni izlet u Luxembourg, minijaturnu državu između Francuske, Belgije i Njemačke, jednu od najbogatijih u Europi. Raskoš i sjaj, sa sjedištima Eurostata, Europske investicijske banke i Europskog suda pravde, danas je meta mnogih turista koji obilaze Benelux. Grad Luxembourg se nalazi na dva nivoa. Grad je poznat i pod nazivom Sjeverni Gibraltar. Smješten je na ušću rijeka Alzet i Petrus, povezan mostovima Pont Adolphe i Pont Passerelle. Pogled na rijeke najbolje se može vdjeti sa šetališta Chemin de la Corniche.  Katedrala Norte Dame, Gëlle Fra figura žene u zlatu – simbol slobode. U staroj jezgri grada, koja je najpoznatija pješačka i shoping zona, smještena su dva velika trgaPlace Guillaume II, pješački trg na kojem se nalazi gradska vjećnica a dva brončana lava na ulazu i statuom Villiema II, i Place d'Armes, glavni trg koji je, posebno ljeti, sjecište gomile turista zahvaljujući velikom broju prilično skupih kafića i restorana na otvorenom, koji su aktivni i danju i noću.

Na putu za Tours, obilazak Eperneya, poznatog po podrumima šampanjca u Aveniji Šampanj (Avenue de Champagne). Šampanjac je pjenušavo vino koje se proizvodi vrenjem vina u boci u kojoj se oslobađa ugljen-dioksid. Za njegovu proizvodnju se koriste samo tri sorte grožđa: pinot noar, pinot meunier i chardonney.

Tuors je najveći grad u regiiji Centar, ali je administrativno sjedište regiije Orlean. Regija oko Toursa poznata je po vinima i lokalnom govoru koji je najbliži standardnom francuskom jeziku. Tours je poznat i kao rodno mjesto Honorea de Balzaca. Kroz grad protiče rijeka Serre koja se uljeva u Loire.

Fakultativni izlet u dvorac Chenonceau (Château de Chenonceau), jedan od najljepših dvoraca Francuske i najposjećeniji nakon Versaillesa. Poznat je kao „damski dvorac“ na rijeci Serre, pritoci Loire.  Francuzi imaju izreku: „Da ljubav putuje dolinom Loire od zamka do zamka,  ovdje bi se najduže zadržala”. Nekadašnji mlin iz 11. st na rijeci Serre u znak ljubavi prema svojoj ženi Katarini, gospodin Boiler je 1515.godine maštovito preuredio u pravo ljubavno gnjezdašce, prelijepu palaču nad vodom. Nakon njegove smrti na ime „nekog duga kruni” zdanje je pripalo monarhu. U njega se uselila žena Francoisa I – kraljica Cloud. Chenonceau dobiva epitet „najčarobnijeg i najljupkijeg francuskog zamka” i to ostaje sve do danas, nakon gotovo pola milenija.

U povratku iz najljepših predjela Francuske obilazi se i njemački grad Ulm.  U njemu turisti mogu uživati u starim arhitektonskim zdanjima i simbolu grada- katedrali iz 14.st koja ima najviši toranj u Europi (175m) - Umler Munster. Katedrala je poznata kao „Božji prst“, a kada je vedro s njenog tornja vide se vrhovi Alpa. U Ulmu je rođen jedan od najblistavijih umova svih vremena, Albert Einstein. Grad je podjeljen Dunavom na dva djela Ulm na  strani  Baden-Wuternberga  i  Novi  Ulm  u  Bayernu. Labudovi na rijeci, ulice Starog grada, šum potočića, čine romantičnim svaki momnat proveden u ovom bavarskom gradu.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

 

1.dan (28.09.2019): Polazak iz Beograda s parkinga ispred Muzeja povijesti Jugoslavije (Kuće cvijeća) u 18h. Dnevno-noćna vožnja kroz Mađarsku i Austriju s usputnim zadržavanjima zbog reguliranja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2.dan (29.09.2019): Dolazak u Salzburg u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak Mozzartovog grada: Mirabel palača, Mozzartova rezidencija, Hotel Sacher, Mozzartova kuća, katedrala, tvrđava Hohensalzburg s najljepšim pogledom na grad i rijeku Salzach. Shoping, šetnja, uživanje u romantičnom gradu. Polazak za Beograd u večernjim satima, nakon desetosatne tehničke pauze. Noćna vožnja do Metz-a kroz Njemačku s usputnim pauzama zbog obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata ovisno od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3.dan (30.09.2019): Dolazak u Metz u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: Pompidu centar, Njemačka vrata iz 13.st, katedrala Svetog Etjena, muzejski kompleks La Cour d`Or, protestantska crkva Temple Neuf. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan (01.10.2019): Fakultativni izlet u Luxemburg, najbogatiju europsku državu. Fakultativni obilazak grada: Palača velikog vojvode, Notre Dame, Povijesni muzej grada, Spomenik sjećanja (Gëlle Fra), Kasino Luxemburg, dio grada pored rijeke. Slobodno vrijeme. Povratak u Metz. Noćenje.

5.dan (02.10.2019): Pakiranje stvari i napuštanje hotela. Polazak za Epernay. Šetnja kroz Aveniju Champagne (Avenue de Champagne). Svratit ćemo u jedan od podruma gdje ćemo prisustvovati turi upoznavanja s proizvodnjom šampanjca. Nastavak puta do Toursa s usputnim pauzama radi odmora putnika. Dolazak u Tours. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (03.10.2019): Fakultativni izlet u dvorac Chenonceau (Château de Chenonceau), jedan od najljepših dvoraca Francuske i najposjećeniji nakon Versaillesa. Poznat je kao „damski dvorac“ na reci Serre, pritoci Loare. Catherine de Medici potrošila je bogatstvo za uređenje njegovih prelijepih vrtova. Povratak u Toures. Noćenje.

7.dan (04.10.2019): Pakiranje stvari i napuštanje hotela. Fakultativni obilazak grada: gotička katedrala, bazilika Svetog martina, Zamak Toures. Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za Ulm. Noćna vožnja s usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata ovisno od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

8.dan (05.10.2019): Dolazak u Ulm, u prijepodnevnim satima i pravimo desetosatnu tehničku pauzu. Fakulativni obilazak grada: najviša katedrala na svijetu poznata kao „Božji prst“, gradska vjećnica iz 14.st, Minsterplac, Ulmska tvrđava. Ulm je pored poznate katedrale, poznat i kao rodno mjesto Alberta Einsteina. Slobodno vrijeme. Polazak za Beograd u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Austriju i Mađarsku s usputnim zadržavanjima zbog regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata  ovisno od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

9.dan (06.10.2019): Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

CIJENE I UVJETI:

FIRST MINUTE cijena (za prijave do 06.07.) 1.570 kn

Nakon 06.07. cijena putovanja iznosi 1.730 kn

(Diners do 12 rata, Maestro i Mastercard Erste banke do 12 rata)

 

Cijena za gotovinu:

FIRST MINUTE cijena (za prijave do 06.07.) 1.490 kn (199€)

Nakon 06.07. cijena putovanja iznosi 1.640 kn (219€)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

*Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 15.03.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 400 kn, nakon formiranja grupe plaća se još 3000 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 20 dana prije puta.

Putovanje uključuje:

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • Prijevoz visokopodnim autobusima opremljenim klima, video i audio uređajima, na navedenim relacijama
 • 2 noćenja u buget hotelu u Metz u sobama 1/2 i 1/2+1
 • 2 noćenja u buget hotelu u Toursu u sobama 1/2 i 1/2+1

Putovanje ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti do 5 dana prije puta)
 • Turističku taksu u Metz – 2€ po osobi ukupno za sve dane boravka (plaća se u agenciji po prodajnom kursu)
 • Turističku taksu u Toursu – 2€ po osobi (plaća se u agenciji)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Individualne troškove u hostelima i za vrijeme putovanja
 • Prijevoz do i od Beograda

NAPOMENE:

Opće napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke s putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju vrijediti minimalno 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed izvanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne procjenjuje valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja, viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd.). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svaka 3-4 sata (ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimalno 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su izvan njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo ovise o avio kompaniji
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima od onoga što je predviđeno planom i programom puta
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da na Vašem putovanju vodite računa o osobnim dokumentima i novcu
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće je do 10h ili 11h
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata dostupni su uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća spajanje s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari izvan dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta i dužan je o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se s viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su sami sebi osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata

Champagna je regija na sjeveroistoku Francuske koja je u doba Rimljana bila najnaseljenij područje sjeverno od Rima. Nakon pada Zapadnog rimskog carstva, vladavinu ovim područjem preuzima dinastija Merovinga. U katedrali u Remsu okrunjen je i prvi francuski kralj Hlodoveh I. Najvažniji proizvod Champagne je šampanjac. Godišnje se proizvede oko 263 milijuna boca, od čega se izvozi 37%.

Metz je grad na sjeveroistoku Francuske, glavni grad regije Lorena. Do sredine 20.st Nantes je bio prijestolnica Lorene, ali od tog perioda postaje Metz. Osnovali su ga Kelti kao Mediomatrikum. Bio je i pod vlašću Rimljana, kao i sjedište Karla Velikog. Nakon francusko-pruskog rata, Metz je postao dio Njemačke do 1919.godine. Najznačajniji spomenik kulture je katedrala Saint Etien čije je vitraže dizajnirao Mark Chagal. 

Tours je najveći grad u regiji Centar, ali je administrativno sjedište regije Orlean. Regija oko Toursa poznata je po vinima i lokalnom govoru koji je najbliži standardnom francuskom jeziku. Tours je poznat i kao rodno mjesto Honorea de Balzaca. Kroz grad protiče rijeka Serre koja se uljeva u Loaru.

OPISI SMJEŠTAJNIH OBJEKATA:

F1 hoteli su buget hoteli koji se nalaze na periferiji gradova (Rennes i Nantes). Sobe su 1/2 i 1/2+1 i kupatila su zajednička (spratna). Usluga ne na bazi noćenja. *

Točno ime hotela bit će poznato nakon formiranja grupe.

LUXEMBOURG

Luxembourg minijaturnu državu između Francuske, Belgije i Njemačke, jednu od najbogatijih u Europi. Raskoš i sjaj, sa sjedištima Eurostata, Europske investicijske banke i Europskog suda pravde, danas je meta mnogih turista koji obilaze Benelux. Grad Luxembourg se nalazi na dva nivoa. Grad je poznat i pod nazivom Sjeverni Gibraltar. Smješten je na ušću rijeka Alzet i Petrus, povezan mostovima Pont Adolphe i Pont Passerelle. Pogled na rijeke najbolje se može vdjeti sa šetališta Chemin de la Corniche.  Katedrala Norte Dame, Gëlle Fra figura žene u zlatu – simbol slobode. U staroj jezgri grada, koja je najpoznatija pješačka i shoping zona, smještena su dva velika trgaPlace Guillaume II, pješački trg na kojem se nalazi gradska vjećnica a dva brončana lava na ulazu i statuom Villiema II, i Place d'Armes, glavni trg koji je, posebno ljeti, sjecište gomile turista zahvaljujući velikom broju prilično skupih kafića i restorana na otvorenom, koji su aktivni i danju i noću.

DVORAC CHENONEAU

Chenonceau (Château de Chenonceau), jedan od najljepših dvoraca Francuske i najposjećeniji nakon Versaillesa. Poznat je kao „damski dvorac“ na rijeci Serre, pritoci Loire.  Francuzi imaju izreku: „Da ljubav putuje dolinom Loire od zamka do zamka,  ovdje bi se najduže zadržala”. Nekadašnji mlin iz 11. st na rijeci Serre u znak ljubavi prema svojoj ženi Katarini, gospodin Boiler je 1515.godine maštovito preuredio u pravo ljubavno gnjezdašce, prelijepu palaču nad vodom. Nakon njegove smrti na ime „nekog duga kruni” zdanje je pripalo monarhu. U njega se uselila žena Francoisa I – kraljica Cloud. Chenonceau dobiva epitet „najčarobnijeg i najljupkijeg francuskog zamka” i to ostaje sve do danas, nakon gotovo pola milenija.