Amsterdam jesen

Amsterdam jesen

UPDATE 28.08.: PUTOVANJE POPUNJENO!

Putovanje u Amsterdam uz obilaske Münchena i Salzburga

ULTRA FIRST MINUTE do 01.09.2018. već od 1.110 kn!

9 dana, bus + 4 noćenja u novom hostelu u Amsterdamu

Period putovanja:  04.11.-12.11.2018.

Prva stanica na putu do Amsterdama, je prijestolnica bavarske München. Čist i otmjen grad na rijeci Izar, s čuvenim pivom i bijelim kobasicama. Obilazimo Karlsplatz, crkvu svetog Mihaela, Frauenkirche s tornjevima visokim 99 metara iznad kojih je zabranjena gradnja u užem centru grada, Staru i Novu vijećnicu, najstariju crkvu u gradu Peterskirche, renesansni vrt Hofgarten, legendarnu Hitlerovu pivnicu Hofbrauhaus. Slobodno vrijeme provodimo u Rezidenciji bavarskih kraljeva, najvećem europskom parku - Engleskom vrtu, na Olimpijskom selu pored jezera, u Allianz areni ili dvorcu Ninfemburg.

Jesen, lagana šetnja, vožnja bicikla ili krstarenje kanalima u metropoli nevjerojatne energije, slobode i originalnosti. Uzbudljiv život fascinantnog grada, šarene krive kuće velikih prozora, kraljevska palača, coffeshopovi, muzeji, skvotovi, šarenoliki parkovi, tržnice i lud noćni provod u intrigantnim klubovima smještenim u zgradu stare crkve, staru mljekaru i umjetničku koloniju.

Amsterdam je grad sa najvećim brojem muzeja po kvadratnom metru, pa kako zakoračite praktično ste već okruženi vrijednim eksponatima u nekoj zanimljivoj povijesnoj priči i nekom od najfascinantnijih ili najbogatijih muzeja na svijetu. Nacionalni muzej Rijks, Muzej Van Gogha i Muzej suvremene umjetnosti Stedelijk stoje u ravnoteži s Heineken muzejom, muzejima seksa, erotike i marihuane, a to je tek sam početak avanture u gradu muzeja.

Za Amsterdam kažu kako je to grad zaglibio u grijehu, dok drugi tvrde da je grad potpune slobode, gdje se ruše tabui i razbijaju mnoge predrasude. Svakome tko posjeti ovaj grad nevjerojatno djeluju coffeshopovi, smartshopovi i oskudno odjevene djevojke koje se smiješe i zavode iz izloga pod crvenim svjetlima.

Amsterdamski skvotovi su domovi umjetnika, koji su zauzeli napuštene zgrade i pretvorili ih u kreativne oaze koje funkcioniraju kao galerije, kina, kazališta, kulturni centri, ateljei i klubovi. Neslužbeno, u gradu se nalazi oko milijun bicikala što znači da ih ima više nego stanovnika. Voze ih lokalci, voze ih turisti, mladi, stari i djeca, bilo gdje i u bilo koje doba dana. Okretanje pedala je tradicija, stil života i recept za sreću Amsterdamaca.

Fakultativno krstarenje kanalima grada, promatramo nagnute kuće iz 16. stoljeća i kuće na vodi iz druge perspektive i futurističku arhitekturu novog dijela grada s druge strane rijeke.

Zaanse Schans, fakultativni obilazak tradicionalnog nizozemskog sela, vjetrenjača, tvornice čuvenog nizozemskog sira i radionice u kojoj se ručno izrađuju klompe, po kojima je Nizozemska poznata.

Fakultativni izlet: Haag – prijestolnica Nizozemske, obilazak Kraljevske palače, Palače Mira, Haškog suda i šarmantnog centra grada sa brojnim dućanima i kineskom četrvrti; Scheveningen, najpopularnije nizozemsko ljetovalište i šetnja dugom pješčanom plažom koju zapljuskuju valovi Sjevernog mora i Rotterdam – jedna od najvećih svjetskih luka, grad svemirske arhitekture, simboli grada Cube zgrada i impozantni most Erasmus, grad čuven po neboderima čudnih boja i oblika.

U povratku obilazimo Mozartov grad - Salzburg, gdje jedemo mozart kuglice i sacher tortu, penjemo se na Hohensalzburg tvrđavu kako bismo na dlanu imali cijeli grad. Idemo u šoping, lutamo ulicama šarmantnog središta grada, obilazimo Mirabel palaču gdje je sniman mjuzikl "Moje pjesme, moji snovi", istražujemo Mozartovu rodnu kući i rezidenciju, prelazimo mostove preko rijeke Salzach.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1. dan (04.11.): Polazak iz Zagreba u kasnim večernjim satima. Vrijeme za upoznavanje i planiranje dobrog provoda. Noćna vožnja preko Slovenije s usputnim zadržavanjima radi reguliranja carinskih formalnosti i odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

2. dan (05.11.): Dolazak u München u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: Karlsplatz, crkva sv. Mihaela, Frauenkirche, Stara i Nova vijećnica, najpoznatija pivnica na svijetu – Hofbräuhaus, rezidencija Hofgarten, najveći park u Europi – Engleski vrt. Slobodno vrijeme. Polazak za Amsterdam u večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim stajanjima svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

3. dan (06.11.): Stižemo u Amsterdam u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada – Muzejska četvrt – Rijks i Van Goghov muzej, kanali, Vondelpark, Leidseplein, toranj Mint, glavni trg Dam, Red Light District s „damama noći“, Rembrandtov trg pun pubova i klubova, centar noćnog života Amsterdama. Smještaj u hostel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (07.11.): Doručak. Fakultativni izlet u Zaanse Schans – tipično nizozemsko selo gdje gledamo kako se ručno rade klompe, degustiramo sireve, obilazimo vjetrenjače pored jezera, pijemo kavu dok oko nas miriše kakao. Povratak u Amsterdam. Slobodno vrijeme za obilaske i zabavu u jednom od najljepših gradova Europe i svijeta. Fakultativni izlazak u provod. Noćenje.

5. dan (08.11.): Doručak. Fakultativni izlet u Scheveningen, na lijepu plažu Sjevernog mora. Obilazak Palače mira, Haškog tribunala, obilazak centra Haaga, sjedišta nizozemske Vlade, i Rotterdama, najveće luke u Europi i grada punog moderne arhitekture. Povratak u Amsterdam. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan (09.11.): Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u Amsterdamu. Možete iznajmiti bicikl i detaljno istražiti grad, obići najznačajnije muzeje – nacionalni muzej Rijks i Van Goghov muzej, kuću Anne Frank ili se samo gubiti po ulicama Red Light District-a. Fakultativni izlazak u provod. Noćenje.​

7. dan (10.11.): Doručak. Pakiranje stvari i napuštanje soba. Stvari ostavljamo u hostelu i imamo cijeli dan slobodan za aktivnosti, obilaske i kupovinu suvenira. Polazak za Salzburg u večernjim satima. Noćna vožnja s usputnim stajanjima svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice.

8. dan (11.11.): Dolazak u Salzburg u prijepodnevnim satima. Fakultativni obilazak grada: palača Mirabel, Mozartova rezidencija, Mozartova kuća, katedrala, tvrđava. Slobodno vrijeme za shopping i obilazak Red Bull hangara. Noćna vožnja preko Slovenije s usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika svaka 3-4 sata ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje.​

9. dan (12.11.): Dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima, ovisno o zadržavanjima na granici.

UPDATE 28.08.: PUTOVANJE POPUNJENO!

ULTRA FIRST MINUTE cijena (za prijave do 01.09.) 1.250 kn

ULTRA FIRST MINUTE cijena za studente, grupe preko pet putnika i uplate u cijelosti (za prijave do 01.09.) 1.170 kn

Nakon 01.09. cijena putovanja iznosi 1.330 kn, odnosno 1.250 kn za studente, grupe preko pet putnika i uplate u cijelosti

*Diners do 12 rata, Master/Maestro Erste banke do 12 rata

 

Cijena za gotovinu:

ULTRA FIRST MINUTE cijena (za prijave do 01.09.) 1.185 kn

ULTRA FIRST MINUTE cijena za studente, grupe preko pet putnika i uplate u cijelosti (za prijave do 01.09.) 1.110 kn

Nakon 01.09. cijena putovanja iznosi 1.260 kn, odnosno 1.185 kn za studente, grupe preko pet putnika i uplate u cijelosti

*u cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje

 

Uvjeti plaćanja: prilikom prijave plaća se 400 kuna, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 4 tjedana prije polaska (za kartično plaćanje 6 tjedana prije polaska).

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 14.05.2018.

 

Aranžman obuhvaća:

 • kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • prijevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio) na navedenim relacijama
 • 4 noćenja s doručkom (buffet) u 1/6 i 1/8 sobama u hostelu u Amsterdamu (svaka soba ima svoju kupaonu)

 

Aranžman NE obuhvaća:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • individualne troškove u hostelima i za vrijeme putovanja
 • turističku taksu (4 eur za sve dane)
 • doplatu za dvokrevetnu sobu (375 kn po osobi, ukoliko ih ima na raspolaganju)

 

NAPOMENE:

Opće napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd.). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svaka 3-4 sata (ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Cjenik br. 1 vrijedi od 14.05.2018.

 

Amsterdam je grad karakteristične nizozemske arhitekture, kanala i mostova. Mnoge europske prijestolnice obiluju povijesnim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što je gotovo svaka građevina u užem centru grada u isto vrijeme kulturni spomenik i nečiji životni prostor. Glavni grad Nizozemske ima sve odlike metropole, živost i ritam.

A & O Amsterdam Zuidoost (www.aohostels.com/en/amsterdam/amsterdam-zuidoost/) je novi moderni hostel lanca A & O (otvoren 2015. godine), koji se nalazi kod Amsterdam Arene, stadiona nogometnog kluba Ajax, na stanici metroa. Metro linijom 54 se do centra stiže za 15ak minuta (8 km), dok do Glavnog kolodvora treba 20ak minuta (10 km). Sobe su 1/2, 1/6 i 1/8 sa svojom kupaonom. Ručnici se mogu iznajmiti u hostelu za 1,5 eur. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.