Meksiko Putevima Asteka i Maya

Meksiko Putevima Asteka i Maya

Putovanje u Meksiko 2018.
17 dana - Mexico City, Puebla, Oaxaca, San Cristobal, Palenque, Merida, Playa del Carmen - 11.920kn (uključene avio karte, sve pristojbe, smještaj, transferi)
Polazak: 18.03.2019.

Vodimo Vas na put kroz najljepše dijelove Meksika - obilazimo drevne gradove i lokalitete kulture i tradicije Asteka i Maya. Krećemo iz glavnog grada Mexico Cityja, posjećujemo veličanstveni Teotihuacan, penjemo se na piramide Sunca i Mjeseca paodlazimo u kolonijalni grad Pueblu. Obilazimo Oaxace i Monte Alban koji je predstavnik zapotečkog razdoblja. Odatle idemo za San Cristobal i Palenke, kupamo se u predivnim tirkiznim kaskadama Aqua Azula, a nakon toga upućujemo se za Meridu koja se smatra jednim od najljepših kolonijalnih gradova u Meksiku. Nakon Meride upućujemo se u Playu del Carmen, karipski raj u kome ćemo uživati u suncu, pijesku i moru i odakle ćemo vidjeti i čuvenu Chichen Itzu, kao i Tulum i Cobe.
Prijestolnica Meksika je trenutno najveći grad na svijetu, prebogat nasljeđem carstva Asteka i prelijepim zgradama iz kolonijalnog razdoblja španjolske vladavine. Izleti u Teotihuacan, piramide Sunca i Mjeseca, bogati Muzej arheologije i muzej čuvene slikarice Fride Kahlo i njenog muža umjetnika Diega Rivere. Otkrit ćemo zašto Pueblu zovu "gradom anđela" i obići ćemo kolonijalne građevine stare preko 400 godina. Grad je osnovan u 16. stoljeću, a zbog mnogobrojnih kolonijalnih zgrada, grad je stavljen na UNESCO-vu listu Svjetske Baštine 1987. godine. Monte Alban je nalazište koje se nalazi na niskim planinama u ravnici Oaxace, a predstavljao je kulturni i ekonomski centar Zapoteka. Asteci su Monte Alban nazivali Ocelotpec ili "Jaguarovo brdo". Posjećujemo vodopade Aqua Azul, koji se sastoje iz više kaskada, od kojih su najviše 6 metara visine. Voda je tirkizno plava zbog velikog broja minerala.

Palenque je grad Maya u južnom dijelu Meksika koji je doživio najveći razvoj tijekom 7. stoljeća. Nakon propasti grada čitav lokalitet bio je prekriven šumama, zarastao u džunglu, da bi kasnije počela otkopavanja i istraživanja koja traju i dan danas. Po veličini, lokalitet je manji od Tikala i Chichen Itze, ali je poseban po izvrsnoj arhitekturi, skulpturama i grobnicama.
Drevni grad Maya – T'Ho, Španjolci su nakon osvajanja, predvođeni Franciscom de Montejom, preimenovali u Meridu. Grad se nalazi na Yucatanu, oko 35 kilometara od obale, a nazivaju ga "vratima u svijet Maya" i "bijelim gradom". S obzirom na svoju pretkolonijalnu povijest, Merida se smatra jednim od najstarijih neprekidno naseljenih gradova u Americi.

Idemo južnije - u Playu del Carmen, prelijepo mjesto na obali Karipskog mora u državi Quintana Roo. Beskrajna pješčana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike vidjeti, lijepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariachi, barovi ...
Iz Playa del Carmen imat ćemo priliku obići čuvenu Chichen Itzu, grad Maya koji je proglašen za novo svjetsko čudo. Usput se kupamo u cenote - prirodnim jezerima u špiljama, a obilazimo i tradicionalni grad Valladolid.
Tulum glasi za jednu od najljepših lokacija na Yucatanu, kako zbog nestvarne plaže, tako i zbog majanske tvrđave na samoj obali. Uz kupanje, imat ćemo priliku posjetiti i arheološki lokalitet - Cobu i s vrha piramide promatrati nepreglednu džunglu oko nas.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1. dan: Okupljanje u zračnoj luci u Budimpešti. Let do Mexico Cityja s presjedanjem. Dolazak u najveći grad na svijetu i transfer do smještaja u blizini Zocalo trga (trećeg najvećeg trga na svijetu) i ruševina Tenochtitlana, glavnog grada moćnog carstva Azteca.  Noćenje.

2. dan: Prijepodne krećemo u šetnju glavnim ulicama i trgovima. Fasade iz kolonijalnog razdoblja ostavit će Vas bez daha, a monumentalne građevine i ulice Meksika će Vas očarati svojom ljepotom. Glavni trg Zocalo, katedrala Metropolitan, Nacionalna palača, Palača lijepih umjetnosti… Prošetati ćemo jednom od najdužih avenija u Mexico Cityju, Paseo de la Reforma sve do parka Chapultapec, najveće zelene površine i prave oaze ovog grada gdje se nalazi jedan od najznačajnijih muzeja u Meksiku, muzej Antropologije. Navečer odlazimo do trga Garibaldi gdje ćemo uživati u glazbi mariachija i degustaciji tekile. Noćenje.

3. dan: Fakultativni izlet do Teotihuacana, misterioznog grada kojeg su otkrili Asteci i smatrali ga gradom Bogova. Impresivne piramide Mjeseca i Sunca, Dolina mrtvih i priča o čuvenom narodu Asteka koji su 1325. godine osnovali današnji Mexico City. Povratak u grad i slobodno vrijeme do polaska za Pueblu. Dolazak u kolonijalni grad i transfer do smještaja. Noćenje.

4. dan: Fakultativni obilazak Puebla Cityja - “grada Anđela”, prelijepe barokne arhitekture, jedinstvenog spoja meksičke i španjolske kulture, kao i jedne od najukusnijih kuhinja. Odlazimo do astečke piramide Cholula i posjećujemo katedralu koja se nalazi na vrhu piramide. Večera u jednom od mnogobrojnih lokalnih restorana. Noćenje.

5. dan: Jutarnji polazak za Oaxaca, najveći grad u istoimenoj državi koje je od 1987. godine na UNESCO-voj listi kulturne baštine. Obilazak centra grada i uživanje u jednom od najljepših kolonijalnih gradova Meksika. Noćenje.

6. dan: Fakultativni odlazak do arheološkog lokaliteta Monte Alban, jedinstvenog u Latinskoj Americi. Povratak u Oaxacu i slobodno vrijeme do večernjeg polaska za San Cristobal de la Casas. Noćna vožnja.

7. dan: Dolazak u San Cristobal u jutarnjim satima. Odmor i uživanje u glavnom gradu savezne države Chiapas koja se nalazi u prašumskom području prepunom vodopada, kanjona, kolonijalnih građevina kao i arheoloških nalazišta Maja. Noćenje.

8. dan: Jutarnji polazak za Palenque, grad u kojem se nalazi istoimeno majansko nalazište koje mnogi smatraju najljepšim gradom iz doba drevnog naroda Maja. Fakultativni izlet do Agua Azul i kupanje u prelijepim lagunama, prirodnim bazenima s pogledom na mnogobrojne kaskadne vodopade. Noćenje.

9. dan: Cjelodnevni fakultativni obilazak arheološkog lokaliteta Palenque, jednog od najimpresivnijih majanskih gradova skrivenog duboko u meksičkoj džungli. Nakon obilaska imamo slobodno vrijeme za uživanje u čudesnom gradu Palenque do večernjeg polaska za Meridu. Noćna vožnja.

10. dan: Dolazak u Meridu, glavni grad države Yucatan, u ranim jutarnjim satima. Obilazak i slobodno vrijeme u “bijelom gradu” poznatom po svojoj kolonijalnoj arhitekturi, folkloru kao i ukusnoj kuhinji s Yucatana. Noćenje.

11. dan: Slobodan dan ili fakultativni obilazak Uxmala, jednog od najvećih majanskih gradova na Yucatanu. Plaže koje se protežu na stotine metara, čudesna priroda i arhitektura koju mnogi uspoređuju s egipatskim ruševinama u Tebi. Povratak u Meridu i slobodno vrijeme. Večera u nekom od lokalnih restorana. Noćenje.

12. dan: Napuštamo Meridu i krećemo prema  Karibima i državi Quintana Roo. Stižemo u Playa del Carmen, prelijepo mjesto na obali Karipskog mora u državi Quintana Roo. Beskrajna pješčana plaža, tirkizno plavo more kakvo još niste imali prilike vidjeti, lijepo uređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariachi, barovi... To je Playa del Carmen. Smještaj u hotel koji se nalazi u blizini glavne ulice. Nestvarna boja Kariba i bijeli pijesak su udaljeni svega nekoliko metara od vas. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Navečer, po želji, idemo na tradicionalnu meksičku večeru, zatim u bar na nekoliko pića (tekila, pivo, meskal…odlučite sami). Noćenje.

13. dan: Fakultativni izlet u Chichen Itzu, grad Maja i jedan od novih svijetskih čuda. Ovo će sigurno biti jedno od najimpresivnijih mjesta koje ćete vidjeti u životu, a priča o Majama, njihova kultura i način života će vas bar malo trgnuti i natjerati da odete u duboko razmišljanje. Usput ćete imati priliku da se kupate u cenotama - prirodnim jezerima koja se nalaze u pećini. Po povratku s izleta, radimo kratku pauzu da bismo vidjeli grad Valladolid. Povratak u Playu Del Carmen. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14. dan: Fakultativni odlazak u Tulum, grad Maja na obalama Kariba. Iguane raznih boja i veličina će slobodno šetati pored vas, a poslije obilaska arheološkog lokaliteta Coba, idemo na jednu od najljepših plaža na Karipskom moru i sigurno jednu od najljepših plaža na svijetu. Imamo cijelo popodne za uživanje u ovome raju. Navečer se vraćamo u Playu Del Carmen. Noćenje.

15. dan: Slobodan dan u Playi Del Carmen ili fakultativni izlet do Isla Mujeres, prelijepog otoka koje se nalazi svega 20 min od Cancuna. Nekada ribarsko naselje a danas malen i miran otok sa savršenim pješčanim plažama. Možemo iznajmiti golf auto i obići cijeli otok. Predvečer povratak u Playu del Carmen i uživanje na Karibima. Noćenje.

16. dan: Napuštamo Playu del Carmen. Transfer do Cancuna. Let do Mexico Cityja i presjedanje na međunarodni let do Budimpešte.

17. dan: Dolazak u Budimpeštu. Kraj putovanja.

Polasci: 18.03.2019.

* U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska te povratka.

Cijena:

Termin

18.03.2019.

First minute cijena

12.575kn

Regularna cijena

13.360kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

Cijena za gotovinu:

Termin

18.03.2019.

First minute cijena

11.920kn (1600eur)

Regularna cijena

12.665kn (1700eur)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*First Minute cijena vrijedi za prijave do 3 mjeseca prije puta. Nakon toga vrijedi regularna cijena putovanja.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 11.07.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.


Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800 kn, nakon formiranja grupe plaća se još 5.220kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta)

 

Prijavljivanje: Preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je valjana jedino uz uplatu rezervacije. Za destinacije za koje je potrebna viza, dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

 

Cijena putovanja uključuje:

 • Avionsku kartu sa svim pristojbama na relaciji Budimpešta – Mexico City
 • Avionsku kartu sa svim pristojbama na relaciji Cancun - Budimpešta
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u hotelu u dvokrevetnim sobama u Mexico Cityju
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u hotelu u dvokrevetnim sobama u Puebli
 • Smještaj na bazi 1 noćenja u hotelu u dvokrevetnim sobama u Oaxaci
 • Smještaj na bazi 1 noćenja u hotelu u dvokrevetnim sobama u San Cristobalu
 • Smještaj na bazi 1 noćenja u hotelu u dvokrevetnim sobama u Palenque
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u hotelu u dvokrevetnim sobama u Meridi
 • Smještaj na bazi 4 noćenja u hotelu u dvokrevetnim sobama u Playi Del Carmen
 • Sve transfere prema planu i programu putovanja
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika na destinaciji

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove za vrijeme trajanja putovanja

 

Hotel je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizirane i posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biti će potvrđena po formiranju skupine, a najkasnije tjedan dana prije puta.

 

Mexico City je najveći i glavni grad države Meksiko.. Ima oko 28 milijuna stanovnika i jedan je od najposjećenijih turističkih centara u Srednjoj Americi. Ima bogato kulturno i povijesno nasljeđe, a poznat je po tome da se kao grad nalazi na vodi i konstantno tone. Grad Tenochtitlan, čije se ruševine nalaze u samom centru grada, bio je prijestolnica carstva Azteca.

Puebla je grad koji se nalazi jugoistočno od Mexico Cityja, u istoimenoj saveznoj državi. Zovu ga „gradom anđela”, a poznat je po kolonijalnim građevinama starim 400 godina koje se isprepliću sa modernom arhitekturom.

Oaxaca je grad koji se nalazi u podnožju planine Siera Madre, a od posebnog su značaja građevine iz zapotečkog perioda, kao i nalazište Monte Alban u blizini grada.

San Cristobal nalazi se u centralnim visoravnima savezne države Chiapas. Grad je okružen brdima, a posebnu pažnju privlače živopisne uske i strme ulice, kuće sa šarenim fasadama i ukrašene cvijećem.

Palenque je bio drevni grad Maja koji je doživio procvat toko 7. stoljeća. Nakon propadanja majanskog carstva, grad je zarastao u džunglu, da bi se kasnije postupno otkopavao. Ima manju površinu od Tikala i Chichen Itze, ali je poznat po posebnoj arhitekturi koja je karakteristična za Maje.

Merida je glavni i najveći grad savezne države Yucatan. Poznat je po nevjerojatnoj majanskoj arhitekturi i kolonijalnim građevinama u samom gradu.

Playa del Carmen je jedno od najpoznatijih i najljepših ljetovališta u Meksiku. Nalazi se na poznatoj i čuvenoj Rivijeri Maya, a od zračne luke u Cancunu je udaljen svega 45 minuta vožnje. Prelijepe plaže, savršeno toplo more, bogata ponuda hotela, restorana i zanimljivi izleti u okolini glavni su razlog zašto je Playa del Carmen glavna baza mnogih putnika.

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, checkpoint stanice, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

 

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

 

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

MEXICO CITY:

 • Teotihuacan - na ovom izletu se upoznajemo s kulturom  pred-španjolskog razdoblja. Prvo odlazimo na Plaza de las Tres Culturas (Trg Tri Kulture) - gdje na jednom mjestu možete vidjeti ostatke aztečkog grada, crkvu koju su podigli Španjolci kao i zgradu iz prošlog stoljeća podignute od strane Meksikanaca. Nakon toga ćemo posjetiti najveće svetište u Meksiku – Basilica of Our Lady of Guadalupe (Baziliku Svete Guadalupe), koju godišnje posjeti oko 20 milijuna turista. Nakon toga nas očekuju prve piramide na ovom putovanju! Čuveni grad Teotihuacan je bio najveći pred-španjolski grad na ovom prostoru s 125-150 tisuća ljudi! Popet ćemo se na piramidu Sunca i piramidu Mjeseca, prošetati “Avenijom mrtvih” i saznati zanimljive činjenice o kulturi Teotihuacana koja je ovdje postojala mnogo prije Aztečke!

Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice i lokalnog vodiča.                                                                                                                           

CIJENA 40 EUR

 • Xochimilco i Coyoacan - upoznavanje s drugim dijelom Mexico Cityja. Prvo ćemo obići kampus Sveučilišta koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, prije svega zbog interesantnih murala u knjižnici sveučilišta koji opisuju povijest Meksika. Nakon toga nas čeka obilazak Coyoacana, rezidencijalnog dijela Mexico Cityja u kojem ćemo posjetiti kuću čuvene slikarice Fride Kahlo. Na kraju nas čeka vožnja drvenim brodovima po kanalima Xochimilca, gdje ćemo moći slušati mariachije ili trgovati na plutajućoj tržnici!

Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice i lokalnog vodiča.                      

CIJENA 40 EUR

 

OAXACA:

 • Monte Alban- na ovom izletu se upoznajemo s  najvećim i najstarijim gradom civilizacije Zapoteca. Narod Zapoteca je naseljavao prostor današnje države Oaxaca. Sami počeci grada datiraju iz 600-700 godina prije Krista, a na vrhuncu moći grad je imao oko 17 milijuna stanovnika, što ga je činilo najvećim gradom u ovom dijelu Meksika. Grad je strateški izgrađen na brdu iznad doline Oaxaca i pruža fantastičan pogled od 360 stupnjeva!

Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice i lokalnog vodiča.

CIJENA 50 EUR

 

PALENQUE:

 • Palenque i vodopadi Aguas Azules - ovo arheološko nalazište jedno je od najljepših majanskih gradova. Palenque je grad koji je manji od Chichen Itze ili Tikala, ali je po ljepoti na jednakom nivou. Ovaj grad svoj procvat je doživio u 7 stoljeću za vrijeme najčuvenijeg vladara Janaab' Pakala  čiji je grob pronađen u Hramu zapisa. Najpoznatije građevine su Hram zapisa dugačak 60m i 27m visok, Palača i grob “Crvene kraljice” za koju se vjeruje da je bila ili Pakalova žena ili majka. Nakon toga odlazimo do jednih od najljepših vodopada u ovoj državi - Agua Azul (u prijevodu Plava voda) gdje ćete se moći okupati ili uživati u pogledu.

Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice i lokalnog vodiča.

CIJENA 50 EUR

 

MERIDA:

 • Uxmal-  ovo nalazište je jedno od najboljih predstavnika takozvanog puuc stila, tipičnog za ovu regiju. Najznačajnija struktura je Piramida čarobnjaka jer ju je, po legendi, čarobnjak magijom sagradio za jednu noć. Ova piramida je jedinstvenih i prepoznatljiva struktura na Yucatanu, iz razloga što ima zaobljene kutove - što je vrlo autentično!  

Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice i lokalnog vodiča.

CIJENA 50 EUR

 

PLAYA DEL CARMEN:

 • Chichen Itza – posjetiti ćemo jednu od najčuvenijih Majanskih piramida, koja je proglašena jednim od Sedam svjetskih čuda! Na ovom izletu ćemo saznati nešto o kulturi Maja, obići cijeli kompleks koji obuhvaća i teren za “majanski nogomet” pored piramide, opservatorij i druge hramove. Također, imati ćete priliku da okupati se i u jednoj od najljepših cenota na otoku Yucatan, cenoti Ik Kil.

Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice i lokalnog vodiča.

CIJENA 60 EUR

 • Tulum i Coba- Tulum je jedan od posljednjih izgrađenih majanskih gradova prije dolaska Španjolaca. Također, ovo je najpoznatiji grad koji se nalazio na samoj obali. Grad je ostao sačuvan i stoga ovdje možete vidjeti kule promatračnice, hramove posvećene bogu Chaacu, rezervoare s vodom koje su koristili Maje. Coba je manje poznato turističko odredište ali izuzetno interesantno i predstavlja skriveni biser Yucatana. Od čitavog nekadašnjeg grada, koji je po nekim proračunima na vrhuncu moći imao između 50 i 100 tisuća stanovnika, danas je otkriveno svega 5%. U ovom gradu imati ćete priliku popeti se na 42 metara visoku piramidu (u ostalim arheološkim nalazištima je zabranjeno penjanje na piramide) i uživati u pogledu na nepreglednu džunglu. Također, na ovom izletu imate priliku da se okupate na jednoj od najljepših plaža na Karibima - plaži Tulum!

Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice i lokalnog vodiča.

CIJENA 60 EUR

 

 

NAPOMENE:

 • Opisi i cijene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promjenama.
 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

1. OPĆI PODACI

Meksiko ili, službeno, Sjedinjene Meksičke Države nalaze se u Sjevernoj Americi, zauzimaju površinu od oko 2 milijuna km2  i graniče na sjeveru sa Sjedinjenim Američkim Državama, a na jugoistoku s Gvatemalom i Belizeom. Meksiko za zapadu svojim obalama izlazi na Tihi ocean dok su Meksički zaljev i Karipsko more okrenuti prema istoku. Ukupan broj stanovnika je blizu 130 milijuna dok u Meksiko Cityju, glavnom i najvećem gradu, živi oko 22 milijuna stanovnika. U pretkolumbovskom Meksiku postojale su mnoge indijanske kulture koje su stvorile napredne civilizacije kao što su Olmeci, Tolteci, Zapoteci, Maje i Asteci. Španjolska je 1521. godine pokorila ovaj teritorij i osnovala je u Novu Španjolsku. Meksiko je stekao nezavisnost od Španjolske 1821.godine. Period poslije stjecanje neovisnosti obilježile su mnoge nestabilnosti, Američko-meksički rat i teritorijalni ustupci SAD-u, građanski rat, dva carstva i diktatura. Diktatura je 1910. godine dovela do Meksičke revolucije, što je dovelo do donošenja Ustava iz 1917. i uspostavljanja današnjeg političkog sistema. Danas je Meksiko demokratska, federalna republika koja se sastoji od 32 države, točnije od 31 države i jednog federalnog okruga. Službeni jezik u Meksiku je španjolski ali su u upotrebi još 62 indijanska jezika, dok je kršćanstvo službena religija.

2. VIZE

Za državljane Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore je potrebna viza za ulazak u zemlju. Državljanima Hrvatske viza nije potrebna.

* Putnicima koji posjeduju važeću vizu SAD, nije potrebna viza za Meksiko.

* Prilikom slijetanja u Meksiko, u zračnoj luci dobivate formulare koje je potrebno popuniti prije migracijske kontrole. Dio formulara zadržavate i čuvate sve do izlaska iz zemlje

3. ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Nisu potrebna cjepiva za ulazak u zemlju. Preporučuje se konzumiranje flaširane vode. Poželjno je sa sobom ponijeti lijekove za trbuh (probiotike) i neke lijekove za bolove i temperaturu (za svaki slučaj).

4. VREMENSKA ZONA

Meksiko se nalazi u UTC - 6 vremenskoj zoni, -7h u odnosu na Hrvatsku.

5. KLIMA

Meksiko je klimatski raznolika zemlja. Klimatski se dijeli na tri visinska pojasa. Najniži tierra caliente (vruća zemlja) obuhvaća tropske ravnice u istočnom primorju s visokom temperaturom i velikom količinom padalina. Iznad tog vrućeg pojasa nalazi se tierra templado (umjerena zemlja) s umjerenom klimom koja je povoljna za život i rad čovjeka. Iznad 2.000 m je tierra fría (hladna zemlja) gdje su godišnja doba, a naročito ljeto i zima, izražena. Unutarnje zavale i ravnice imaju karakterističnu kontinentalnu klimu s toplim ljetima i hladnim zimama. Na jugoistoku zemlje su tropska područja s 8-10 vlažnih mjeseci godišnje. Glavni grad, Ciudad de Mexico, se nalazi na nadmorskoj visini od blizu 2300m s prosječnom temperaturom od 15 stupnjeva.

6. HRANA

Hrana u Meksiku je vrlo ukusna, ali i egzotična i u potpunosti se razlikuje od meksičke kuhinje na koju smo navikli u našim restoranima. Meksička hrana je na  glasu kao izuzetno pikantna. Istina, ali napominjemo da hrana u originalu nije začinjena i ljuta, već joj pikantnost daju različiti umaci koji se naknadno dodaju. Mi vam svakako savjetujemo da probate meksičke specijalitete poput tacosa, buritosa, Gorditas, quesadille s različitim nadjevima i vrstama mesa. U Meksiku također postoje i međunarodni restorani, za sve one koji nisu ljubitelji meksičke kuhinje. Najpopularnija pića su svježi voćni sokovi, pivo, tekila i meskal.

7. SIGURNOST

Meksiko spada u zemlje srednjeg rizika. Preporuča se da se u Mexico Cityju ne krećete u određenim zonama grada, izvan plana i programa puta, kao i u nekim dijelovima države Chiapas, Oaxaca i graničnim područjima s Gvatemalom. Karipska regija je sigurna zona.

8. ODJEĆA

Nosite što manje odjeće s obzirom na to da je putovanje vrlo aktivno i da često mijenjamo mjesto boravišta! U svim gradovima postoje praonice za odjeću koje možete koristiti na putovanju. Također, savetujemo nošenje udobne odjeće i obuće s obzirom da na našem putu obilazimo puno gradova i arheoloških lokaliteta. Što se tiče Meksiko City-ja to je grad koji se nalazi na 2300m nadmorske visine i čija je prosječna godišnja temperatura 15°C. Stoga, savjetujemo da za Meksiko City ponesete tanje jakne i majce s kapuljačom, kao i dugačke hlače jer preko dana mogu biti proljetne temperature ali navečer se mogu spustiti i na 10°C. Kako se budemo spuštali prema jugu biti će sve toplije i toplije, tako da nas na Yucatanu očekuju prave ljetnje temperature! Dakle, za ovo putovanje vam je potrebna udobna i slojevita odjeća i obuća!

 

9. NOVAC

Meksički pesos je valuta u Meksiku, 1eur = 18pesosa, 1$ = 17pesosa. Na nekim mjestima možete plaćati i karticom, a postoje i brojni bankomati, mada je preporučljivo da sa sobom nosite gotovinu.

10. STRUJA

Struja je 110V, potrebno je koristiti adapter s 2 tanka, plosnata ulaza (kao za područje SAD-a).

11. SUVENIRI

Tekila, različiti komadi odjeće, obuće i nakita s meksičkim motivima, tekuća vanilija, sombrero :)