Meksiko 14 dana

Meksiko 14 dana

Putovanje u Meksiko 2018

14 dana - Mexico City, Isla Mujeres, Playa del Carmen - 10.410 kn (uključene avio karte, sve pristojbe, smještaj, transferi)

Polasci: 28.02.2019, 24.04.2019.

Vodimo Vas na odmor u magični Meksiko - prvo obilazimo najveći grad na svijetu - Mexico City, upoznajemo se s prijestolnicom, posjećujemo Teotihuacán, ploveće tržnice, obilazimo kuću Fride Kahlo i istražujemo lokalne markete. Odatle idemo ravno na Karibe i mali raj Islu Mujeres plivati ​​s dupinima, a potom i u Playu del Carmen - odakle ćemo posjetiti i čuvenu Chichen Itzu, Valladolid, kupati se u cenoti i posjetiti nestvarni Tulum i Cobu.

Prijestolnica Meksika je trenutno najveći grad na svijetu, prebogat nasljeđem carstva Asteka i prelijepim zgradama iz kolonijalnog razdoblja španjolske vladavine. Izleti u Teotihuacán, piramide Sunca i Mjeseca, bogati Muzej arheologije i muzej čuvene slikarice Fride Kahlo i njenog muža umjetnika Diega Rivere.

Isla Mujeres je malen i miran otok u Karipskom moru. Nekada je "otok žena" bio malo ribarsko selo, raj za ronioce i pustolove, a danas je to divno mjesto za backpackere i putnike koji žele u potpunom miru i tišini uživati na Karibima. Plivanje s dupinima, tuljanima i morževima, snorkling i koraljni grebeni, pelikani, iguane i još mnogo neobičnih biljaka i životinja.

Idemo južnije - u Playu del Carmen, prelijepo mjesto na obali Karipskog mora u državi Quintana Roo. Beskrajna pješčana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike vidjeti, lijepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariachi, barovi ...
Iz Playa del Carmen imat ćemo priliku obići čuvenu Chichen Itzu, grad Maya koji je proglašen novim svjetskim čudom. Usput se kupamo u cenote - prirodnim jezerima u špiljama, a obilazimo i tradicionalni grad Valladolid.
Tulum glasi za jednu od najljepših lokacija na Yucatanu, kako zbog nestvarne plaže, tako i zbog tvrđave Maya na samoj obali. Uz kupanje, imat ćemo priliku posjetiti i arheološki lokalitet - Cobu i s vrha piramide promatrati nepreglednu džunglu oko nas.
Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1. dan: Polazak iz zračne luke u Budimpešti. Let do Mexico Citya s presjedanjem. Dolazak u jedan od najvećih gradova na svijetu i transfer do smještaja koji se nalazi u blizini Zocalo trga (trećeg najvećeg na svijetu) i ruševina Tenochtitlana, glavnog grada moćnog carstva Azteca. Noćenje.

2. dan: Prijepodne krećemo u šetnju glavnim ulicama i trgovima. Fasade iz kolonijalnog razdoblja ostavit će Vas bez daha, a monumentalne građevine i ulice Meksika će Vas očarati svojom ljepotom. Fakultativni odlazak u Muzej antropologije, koji nikako ne smijete propustiti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan: Fakultativni izlet u Teotihuacan, drevni grad koji su i sami Azteci smatrali gradom Bogova, a gdje ćete vidjeti impresivne piramide Sunca i Mjeseca i upoznati se malo više s kulturom i religijom Azteca. Povratak u smještaj. Noćenje.

4.dan: Fakultativni izlet do Xochimilca i vožnja čamcima po preljepim kanalima. Floating Markets (plutajuće tržnice), mariači... Povratak u Mexico City. Fakultativni odlazak u muzej Fride Kahlo, jedne od najpoznatijih slikarica. Noćenje.

5. dan: Napuštanje soba i transfer do zračne luke. Let do Cancuna. Transfer do luke u Cancunu i vožnja brodom do Isla Mujeresa, malog i mirnog otoka u Karipskome moru. Nekada je, „Otok žena“ kako ga još zovu, bilo malo ribarsko naselje, raj za ronioce i pustolove, a danas je to divno malo mjesto za backpackere i putnike koji žele u potpunom miru i tišini uživati u Karipskome moru. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan: Slobodno vrijeme za kupanje i obilazak otoka. Fakultativni odlazak u „Dolphin Discovery“ gdje ćete imati mogućnost plivati s dupinima, tuljanima i morževima. Noćenje.

7. dan: Slobodan dan za uživanje na rajskim plažama. Ispijanje koktela u hladu palme.  Noćenje.

8.dan: Transfer do Playa del Carmen, prelijepo mjesto na obali Karipskoga mora u državi Quintana Roo. Beskrajna pješčana plaža, tirkizno plavo more kakvo niste imali prilike vidjeti, lijepo sređene ulice, suvenirnice, meksičke kantine i restorani, mariači, barovi... To je Playa del Carmen. Smještaj u hotel koji se nalazi u samoj blizini glavne ulice. Nestvarna boja Kariba i bijeli pijesak na svega nekoliko metara od Vas. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Navečer, po želji idemo na tradicionalnu meksičku večeru, a zatim u bar na nekoliko pića - tekila, pivo, meskal, odlučite sami.. Noćenje.

9.dan: Fakultativni izlet u Chichen Itzu, grad Maya i jedno od novih svjetskih čuda. Ovo će sigurno biti jedno od najimpresivnijih mjesta koje ćete vidjeti u životu, a priča o Mayama, njihovoj kulturi i načinu života će Vas bar malo trgnuti i natjerati da odete duboko u razmišljanje. Usput ćete imati priliku kupati se u prirodnom jezeru koje se nalazi u pećini. Po povratku s izleta, radimo kratku pauzu da bi vidjeli grad Valladolid. Povratak u Playa del Carmen. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.dan: Fakultativni izlet u Tulum, grad Maya na obalama Kariba. Iguane raznih boja i veličina će slobodno šetati pored Vas, a poslije obilaska arheološkog lokaliteta Koba, idemo na jednu od najljepših plaža u karipskome moru i sigurno jednu od najljepših plaža na svijetu. Imamo cijelo popodne za uživanje u ovom raju. Navečer se vraćamo u Playu. Noćenje.

11.dan: Slobodan dan u Playi del Carmen. Po želji, možete se uputiti u tematski park “Xcaret” i “Xel-Ha”. Dan za zabavu u nevjerojatnoj prirodi.Noćenje.

12. dan: Transfer do zračne luke u Cancunu i let za Mexico City. Transfer do smještaja. Noćenje

13.dan: Napuštamo sobe u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i uživanje u meksičkim ukusima – nachosi, tacosi, tortilje, guacamole i quesadille. Viva Mexico! Transfer do zračne luke i let za Budimpeštu s presjedanjem.

14. dan: Dolazak u Budimpeštu. Kraj putovanja.

* U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijene i uvjeti:

Termin 

28.02.2019.

24.04.2019.

First minute cijena

10.960kn

10.960kn

Regularna cijena

11.745kn

11.745kn

 (Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata, revolving kartice do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin 

28.02.2019.

24.04.2019.

First minute cijena

10.410kn (1400€)

10.410kn (1400€)

Regularna cijena

11.155kn (1500€)

11.155kn (1500€)

 (U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*First minute cijene vrijede za prijave do popune mjesta po promo cijenama/tarifama aviokompanije. Cijena je garantirana nakon uplate avansa. Nakon toga vrijede regularne cijene.

Cijene u kunama su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 23.05.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 5960kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanjepreporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Za destinacije za koje je potrebna viza, dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta. 

Cijena putovanja uključuje:

 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Budimpešta – Mexico City
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Mexico City – Cancun
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Cancun - Mexico City
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Mexico City - Budimpešta
 • Smještaj u hotelu u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja u Mexico Cityu
 • Smještaj u hotelu u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja na Isli Mujeres
 • Smještaj u hotelu u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja u Playi del Carmen
 • Sve transfere prema planu i program puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja NE uključuje:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • transfer od i do zračne luke u Budimpešti
 • individualne troškove za vrijeme trajanja putovanja
 • fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike
 • obroke

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

 

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
   

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

 

Hotel / Guesthouse je smještajni objekt koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe su klimatizirane i posjeduju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela bit će potvrđena po formiranju skupine, a najkasnije dva tjedna prije puta.

Mexico City je najveći i glavni grad države Meksiko. Ima skoro 9 milijuna stanovnika i jedan je od najposjećenijih turističkih centara u Srednjoj Americi. Ima bogato kulturno i povijesno nasljeđe, a poznat je po tome da se kao grad nalazi na vodi i konstantno tone. Grad Tenochtitlan, čije se ruševine nalaze u samom centru grada, bio je prijestolnica carstva Azteca.

Isla Mujeres je mali otok koji se nalazi u Karipskome moru preko puta poznatog turističkog centra Cancuna. Mirno ribarsko naselje je s vremenom postalo raj za ronioce i mlade putnike iz cijelog svijeta.

Playa del Carmen je jedno od najpoznatijih i najljepših ljetovališta u Meksiku. Nalazi se na poznatoj i čuvenoj Rivijeri Maja, a od zračne luke u Cancunu je udaljena svega 45 minuta vožnje. Prelijepe plaže, savršeno toplo more, bogata ponuda hotela, restorana i zanimljivi izleti u okolini glavni su razlog zašto je Playa glavna baza mnogih putnika.

MEKSIKO NOVA GODINA 15 DANA

FAKULTATIVNI IZLETI:

MEXICO CITY:

 • Teotihuacan- na ovom izletu kreće naše upoznavanje s  kulturom  pre-španjolskog perioda. Prvo odlazimo na Trg tri kulture-gdje na jednom mjestu možete vidjeti ostatke astečkog grada, crkvu koju su podigli Španjolci kao I zgradu iz prethodnog stoljeća podignutu od strane Meksikanaca. Nakon toga posetit ćemo najveće svetište u Meksiku- baziliku Svete Guadalupe, koju godišnje posjeti oko 20 milijuna turista. Nakon toga očekuju nas prve piramide na ovom putovanju! Čuveni grad Teotihuacan je bio najveći pre-španjolski grad na ovom prostoru sa 125-150 tisuća ljudi! Popet ćemo se na piramidu Sunca I piramidu Mjeseca, prošetati “Avenijom mrtvih” i saznati  zanimljive činjenice o kulturi Teotihuacana koja je ovdje postojala mnogo prije Astečke!

Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice I lokalnog vodiča.                                                                                                                           CIJENA 45 EUR

 • Xocimilco I Coyoacan- upoznavanje s drugim dijelom Mexico Citya. Prvo ćemo obići kampus Sveučilišta koji se nalazi i pod zaštitom UNESCO-a prije svega zbog zanimljivih murala na knjižari Sveučilišta koji opisuju povijest Meksika. Nakon toga čeka nas obilazak Coyoacana, rezidencijalnog dijela grada u kojem ćemo posjetiti kuću čuvene slikarice Fride Kahlo. Na kraju nas čeka vožnja drvenim brodićima po kanalima Xocimilco, gdje ćemo slušati mariache i cjenkati se na plutajućoj tržnici! Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice I lokalnog vodiča.                       CIJENA 45 EUR

 

PLAYA DEL CARMEN:

 • Chichen Itza-posjetit ćemo jednu od najčuvenijih Majanskih piramida, koja je proglašena za jedno od Sedam Svjetskih Čuda! Na ovom izletu saznat ćemo nešto o kulturi Maja, obići cijeli kompleks koji pored piramide obuhvaća I teren za “majanski nogomet”, obzervatorij i druge hramove. Također, imat ćete priliku kupati se u jednoj od najljepših cenota na poluotoku Jucatan, cenoti Ik Kil. Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice za arheološki kompleks I cenote, lokalnog vodiča I ručak.  CIJENA 80 EUR
 • Tulum I Koba- Tulum je jedan od posljednjih izgrađenih majanskih gradova prije dolaska Španjolaca. Također, ovo je najpoznatiji grad koji se nalazio na samoj obali. Grad je ostao očuvan i stoga ovdje možete vidjeti kule promatračnice, hramove posvećene bogu Čaku,rezervoare s vodom koje su koristili Majanci. Koba je manje poznato turističko odredište ali izuzetno zanimljivo i predstavlja skriveni biser Yucatana. Od čitavog nekadašnjeg grada koji je po nekim proračunima na vrhuncu moći imao između 50 I 100 tisuća stanovnika danas je otkriveno svega 5%. U ovom gradu moći ćete se popeti na 42m visoku piramidu (u ostalim arheološkim nalazištima je zabranjeno penjanje na piramide) i uživati u pogledu na nepreglednu džunglu. Također, na ovom izletu moći ćete se okupati na jednoj od najljepših plaža na Karibima-plaži Tulum! Cijena izleta obuhvaća prijevoz, ulaznice za arheološka nalazišta, lokalnog vodiča I ručak.   CIJENA 60 EUR

 

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

1. OPĆI PODACI

Meksiko ili, službeno, Sjedinjene Meksičke Države, nalazi se u Sjevernoj Americi, zauzima površinu od blizu 2 milijuna km2 i graniči na sjeveru sa Sjedinjenim Američkim Državama, a na jugoistoku s Gvatemalom i Belizeom. Meksiko također izlazi svojim obalama na Tihi ocean na zapadu i Meksički zaljev i Karipsko more na istoku. Ukupan broj stanovnika je blizu 130 milijuna dok u Mexico Cityju, glavnom i najvećem gradu, živi oko 22 milijuna stanovnika. U pred kolumbijskom Meksiku postojale su mnoge indijanske kulture koje su stvorile napredne civilizacije kao što su Olmeci, Tolteci, Zapoteci, Maye i Asteci. Španjolska je 1521. godine pokorila ovaj teritorij i organizirala Novu Španjolsku. Meksiko je stekao neovisnost od Španjolske 1821.godine. Razdoblje poslije stjecanja nezavisnosti obilježile su gospodarske nestabilnosti, Američko-meksički rat i teritorijalni ustupci SAD, građanski rat, dva carstva i diktatura. Diktatura je 1910. godine dovela do Meksičke revolucije, što je dovelo do donošenja Ustava iz 1917. i uspostavljanja današnjeg političkog sustava. Danas je Meksiko demokratska, federalna republika koja se sastoji od 32 države, točnije od 31 države i jedne federalne županije. Službeni jezik u Meksiku je španjolski, ali su u uporabi još 62 indijanska jezika, dok je katoličanstvo službena religija.

2. VIZE

Za državljane Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore je potrebna viza za ulazak u zemlju. Državljanima Hrvatske viza nije potrebna.

* Prilikom slijetanja u Meksiko, na aerodromu dobivate formulare koje je potrebno popuniti prije migracijske kontrole. Dio formulara zadržavate i čuvate sve do izlaska iz zemlje.

3. ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Nisu potrebna cjepiva za ulazak u zemlju. Preporuča se konzumiranje flaširane vode. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike) i neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj.

4. VREMENSKA ZONA

Meksiko se nalazi u UTC - 6 vremenskoj zoni, -7h u odnosu na Hrvatsku.

5. KLIMA

Meksiko je klimatski raznolika zemlja. Klimatski se dijeli na tri visinska pojasa. Najniži tierra caliente (vruća zemlja) obuhvaća tropske ravnice u istočnom primorju s visokom temperaturom i velikom količinom padalina. Iznad tog vrućeg pojasa nalazi se tierra templado (umjerena zemlja) s umjerenom klimom koja je povoljna za život i rad čovjeka. Iznad 2.000 m je tierra fría (hladna zemlja) gdje su godišnja doba, a naročito ljeto i zima, izrazita. Unutarnje zavale i ravnice imaju karakterističnu kontinentalnu klimu s toplim ljetima i hladnim zimama. Na jugoistoku zemlje su tropska područja s 8-10 vlažnih mjeseci godišnje. Glavni grad, Ciudad de Mexico, se nalazi na nadmorskoj visini od blizu 2300m s prosječnom temperaturom od 15 stupnjeva.

6. HRANA

Hrana u Meksiku je vrlo ukusna, ali i egzotična i u potpunosti se razlikuje od meksičke kuhinje na koju smo navikli u našim restoranima. Meksička hrana je na  glasu kao izuzetno pikantna. Istina, ali napominjemo da hrana u originalu nije začinjena i ljuta, već joj pikantnost daju različiti umaci koji se naknadno dodaju. Mi vam svakako savjetujemo da probate meksičke specijalitete poput tacosa, buritosa, Gorditas, quesadille s različitim nadjevima i vrstama mesa. U Meksiku također postoje i međunarodni restorani, za sve one koji nisu ljubitelji meksičke kuhinje. Najpopularnija pića su svježi voćni sokovi, pivo, tekila i meskal.

7. SIGURNOST

Meksiko spada u zemlje srednjeg rizika. Preporuča se da se u Mexico Cityju ne krećete u određenim zonama grada, izvan plana i programa puta, kao i u nekim dijelovima države Chiapas, Oaxaca i graničnim područjima s Gvatemalom. Karipska regija je sigurna zona.

8. ODJEĆA

Bez obzira u kojem razdoblju putujete u Meksiko, savjetuje se slojevito odijevanje s naglaskom na ljetnu odjeću i udobnu obuću za šetnje.

9. NOVAC

Meksički pesos, 1eur = 18pesosa, 1 $ = 17pesosa

10. STRUJA

Struja je 110V, potrebno je koristiti adapter s 2 tanka, plosnata ulaza (kao za područje SAD-a).

11. SUVENIRI

Tekila, različiti komadi odjeće, obuće i nakita s meksičkim motivima, tekuća vanilija, sombrero :)