Kambodža i Vijetnam Nova godina

Kambodža i Vijetnam Nova godina

Putovanje u Kambodžu i Vijetnam za Novu godinu

18 dana - Phnom Penh, Siem Reap, Hanoi, Hoi An, Ho Chi Min
11.100kn - uključene avio karte sa svim pristojbama, transferi, smještaj

Polazak: 25.12.2018.

Phnom Penh sa svojim znamenitostima i neobičnim životom. Motocikli, trgovine na ulici, voće, povrće, živ noćni život u atmosferi koja se znatno razlikuje od one u Bangkoku i ostalim modernim metropolama Azije. Obvezan je obilazak Kraljevske palače i srebrne pagode koja je pokrivena sa preko 5.000 srebrnih pločica.

Kambodža sa svojim nekomercijaliziranim gradovima i blagom carstva Kmera je posebna priča za svakog putnika. Fasinantno, čudesno, neopisivo ... Riječi su koje najveći broj turista izgovori približavajući se kamenom kompleksu religijskih objekata - Angkoru!

Angkor Wat, jedan od hramova, nazivaju "osmim svjetskim čudom". Na tom mjestu se u vrijeme civilizacije Kmera prostirao najveći grad na svijetu u kojem je živjelo oko 750.000 ljudi. Angkor je odražavao gospodarsku i vojnu dominaciju u regiji. Grad je imao oko 1000 svetišta, a po zamisli graditelja trebao je veličinom parirati egipatskim piramidama. Uz to vladari Kmera, kao i faraoni, smatrali su se božanskim vladarima.

Hoi An je uvršten u listu UNESCO-ve svjetske baštine, a stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se ogledaju utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti. Hanoi je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene rijeke. Jedan je od najstarijih gradova Jugoistočne Azije, osnovan 1010. godine pod imenom Tang Long. Kroz dugu povijest Hanoi je uvijek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova.

Halong Bay je jedan od najljepših zaljeva na svijetu a ono što je posebno specifično za ovaj zaljev su “plutajuće” stijene. Djeluje kao da odjednom izviru iz vode, a prije 500 godina jedan vijetnamski pisac ih je opisao kao “čudesni kamen u nebu”. Dok plovite ovim zaljevom, pred vama se pojavljuju stijene i otočići različitih veličina, a u daljini ih se kroz maglu nazire još na stotine. 

Saigon ili Ho Chi Min, star tek preko 300 godina, centar je kulture, obrazovanja i turizma, najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu sa dodirima orijenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. Ostaci iz kolonijalnog razdoblja, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, staro US veleposlanstvo... Delta Mekonga je vrlo plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo zanimljiva zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćete na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topao čaj s medom i uživati ​​u lokalnoj glazbi.

 

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1.dan (25.12): Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata prije leta. Let u 11:25h do Dohe (let QR 232). Dolazak u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu. Presjedanje na let za Phnom Penh.

2.dan (26.12): Let iz Dohe u 02:00h po lokalnom vremenu (let QR 970). Dolazak u 15:30h po lokalnom vremenu u Phnom Penh, glavni grad Kambodže. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan (27.12): Fakultativno razgledavanje ovog još uvijek nerazvijenog i originalnog grada koji odiše pravim duhom Azije. Monasi, motocikli, ulični prodavači, voće, povrće, živ noćni život u atmosferi koja se znatno razlikuje od one u Bangkoku i ostalim moderniziranim metropolama Azije. Obilazak Kraljevske palače i Srebrne pagode koja je pokrivena sa preko 5000 srebrnih pločica. Posjeta Killing fieldsa. Navečer idemo u neki lokalni bar. Noćenje.

4.dan (28.12): Ranojutarnji polazak autobusom za Siem Reap, bivši francuski kolonijalni grad, koji je zadnjih godina postao backpackerski centar Azije. Dolazak u Siem Reap, transfer do smještaja, i večernje istraživanje neobične hrane u Pub Street-u. Noćenje.

5.dan (29.12): Fakultativni polazak iz hotela autobusom za Angkor Wat, najveći kompleks hramova na svijetu, sa preko 1.000 religijskih objekata hramova, molitvenika, skulptura. Ovaj čuveni kompleks je pod zaštitom UNESCO-a i smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji. Čine ga jedinstvene i prelijepe građevine, ostaci različitih prijestolnica kmerske imperije koje su sve bile izgrađene u okviru ovog kompleksa. Sam hram Angkor Wat je najveći i za mnoge najljepši objekt. Cijeli kompleks okružuje gusta džungla. Poslije obilaska Angkora slobodno vrijeme u Siem Reapu. Noćni provod u klubovima i barovima. Noćenje.

6.dan (30.12): Još jedan dan za fakultativni obilazak Angkora. Ustajemo rano kako bi stigli da vidimo izlazak sunca iznad Angkora. Prizor koji će vas raspametiti u potpunosti. Poslije toga nastavljamo razgledavanje ovog nevjerojatnog kompleksa hramova. Posjet Angkor Tomu (Veliki grad), uključujući Južnu kapiju, poznati Bayon Hram iz 7. st.,  u čijem centru se nalaze ruševine najzagonetnijeg hrama, a  tu su još i Terasa Slonova koja se koristila kao velika kraljeva prijemna palača za velike svečanosti i javne ceremonije. Obilazimo Terasu kralja Lepera i Phimea Akas hram. Popodne obilazak Thommanona, malog interesantnog hrama koji je sagrađen u isto vrijeme kad i Angkor Wat. Također obilazimo i hram Ta Prohm, koji je nekada bio samostan i koji su francuski arheolozi svojevremeno ostavili na milost i nemilost džungle u kojoj se nalazi. Ove drevne zidine su potpuno obrasle džinovskim drvećem, te to samo po sebi predstavlja turističku atrakciju. Kasnije odlazimo uživati u shoppingu na Starom bazaru gdje ćemo još jednom osjetiti duh slikovitog kambodžanskog načina života. Noćenje.

7.dan (31.12): Nastavak fakultativnog razgledavanja ovog nevjerojatnog kompleksa hramova i fakultativni obilazak Kapong Klang, poplavljene džungle i “nebodera” bambusovih kućica. Vožnja jezerom Tonle Sap. Spremamo se za najluđu noć. Čekamo Novu godinu uz okuse, mirise i boje Azije i odbrojavanje može da počne. SRETNA NOVA GODINA J  Noćenje.

8. dan (01.01): Napuštanje soba i transfer do aerodroma. Let za Hanoi, grad na sjeveru Vijetnama. Transfer do smještaja. Noćenje.

9.dan (02.01): Fakultativni obilazak Hanoia – možemo ići tradicionalnim rikšama na kojima ćemo izbliza osjetiti kako ljudi žive na ovom kraju planeta ili ćemo na biciklu uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoia. U obilasku ćete vidjeti vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gdje ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz VII. st. Fakultativni odlazak na Water Puppet Teatar”- predstave gdje se lutke nalaze u vodi, dok se umjetnici koji njima upravljaju nalaze na nekoliko metara iza njih i koje ne vidite. Čitav spektakl odvija se uz pratnju orkestra i autentične glazbe i ovako, na jedan vrlo zanimljiv način, imate priliku upoznati vijetnamsku kulturu, povijest, običaje, umjetnost…. Povratak u smještaj. Noćenje. 

10.dan (03.01): Fakultativni izlet do Halong Baya koji se nalazi istočno od Hanoija, na oko dva-tri sata vožnje. To je gotovo skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka od kojih je većina zapravo formacija stijena koje se izdižu iz žad zelene vode na preko 1500 km2. Godine 1994. ovaj zaljev uvršten je u listu svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu sa oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Uživamo na brodu.... Povratak u Hanoi u večernjim satima. Noćenje.

11.dan (04.01): Transfer do aerodroma i let do Da Nanga. Transfer do Hoi Ana, grada čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Hoi An je uvršten u listu UNESCO-ve svjetske Baštine, a stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se ogledaju utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti. Fakultativni obilazak stare jezgre grada, i prekrivenog japanskog mosta, na čijoj se jednoj strani nalazi Budistička pagoda. Smještaj. Noćenje.

12.dan (05.01): Fakultativni izlet do Hue, kraljevskog grada. Kompleks spomenika, srce središnjeg Vijetnama koji je bio i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. godine i koji je poznat kao Grad svjetske kulturne baštine. Grad Hue je bio prijestolnica ujedinjenog Vijetnama i sagrađen je početkom IX. st., kao kombinacija orijenta sa tradicionalnim Vijetnamom. Fotografiranje ispred Kraljevske nacionalne srednje škole, posjeta Carskom gradu - purpurni zabranjeni grad, najbolje očuvani dio nekadašnjeg grada. Povratak u smještaj. Noćenje.

13.dan (06.01): : Fakultativni izlet do Marble Mountains – planine pet elemenata – vatre, vode, drveta, zemlje i metala. Šećemo kroz šumu, upoznajemo se sa lokalnim stanovništvom, uživamo u pogledu sa vrha ovih planina i obilazimo lokalne budističke i hindu hramove. Povratak u Hoi An. Noćenje.

14.dan (07.01): Slobodan dan za uživanje na plaži. Noćenje.

15.dan (08.01): Transfer do aerodroma i let do Ho Chi Minha. Dolazak u Ho Chi Min ili Saigon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu sa dodirima orijenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada... Fakultativni obilazak grada: posjećujemo Palaču ujedinjenja-simbol bivše vlade Saigona prije 1975. godine, kako bi saznali više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975. godine. Povratak u smještaj i fakultativno noćno krstarenje rijekom Saigon i uživanje u šarenim prizorima. Transfer do smještaja, slobodno vrijeme za odmor i razonodu. Noćenje.

16.dan (09.01): Fakultativni izlet do rijeke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko otočića koje pravi delta Mekonga. Delta Mekonga plodna je rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna obrtnička sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Šećući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u Ho Chi Minh i vrijeme za opuštajuće masaže i čari noćnog života. Noćenje.

17.dan (10.01): Napuštamo sobe i imamo još malo vremena za kupovinu suvenira i uživanju u vijetnamskim specijalitetima. Let u 19:25h za Dohu (QR 971). Dolazak u Dohu u 00:20h. Presjedanje na let za Beograd.

18.dan (11.01): Let iz Dohe za Beograd u 06:40h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10:25h. Kraj putovanja.

Polazak:  25.12.2018.

* U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Last minute cijena za zadnja 4 mjesta: 10.805 za (1.450 €) za gotovinu, 11.375 kn za kartice

Cijena putovanja:

Termin

25.12.2018.

First minute cijena:

11.710kn

Regularna cijena:

12.495kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin

25.12.2018.

First minute cijena:

11.100kn (1490eur)

Regularna cijena:

11.845kn (1590eur)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*Last minute cijena vrijedi za zadnja 4 mjesta. Cijena vrijedi za prijave od 03.12.2018. ili do popune mjesta.

*First minute cijena vrijedi za prijave do 05.12.2018. Nakon tog datuma vrijedi regularna cijena aranžmana.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 23.07.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800kn, 2.235kn uplaćuje se nakon formiranja grupe, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

 

Cijena putovanja uključuje

 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Beograd – Phnom Penh/ Ho Chi Minh – Beograd
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Siem Reap – Hanoi
 • Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Hanoi – Da Nang
 • Avio Kartu sa svim pristojbama na relaciji Da Nang – Ho Chi Minh
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u hotelu u Phnom Penhu (dvokrevetne sobe)
 • Smještaj na bazi 4 noćenja u hotelu u Siam Repu (dvokrevetne sobe)
 • Smještaj na bazi 3 noćenja u hotelu u Hanoiju (dvokrevetne sobe)
 • Smještaj na bazi 4 noćenja u hotelu u Hoi An-u (dvokrevetne sobe)
 • Smještaj na bazi 2 noćenja u hotelu u Ho Chi Minhu (dvokrevetne sobe)
 • Sve transfere prema planu i programu puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cijena putovanja ne uključuje

 • Vizu za Vijetnam (20 usd + 25 usd na dolasku u Vijetnam)
 • Vizu za Kambodžu (35 usd)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja putovanja
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike
 • Transfer do i od zračne luke u Beogradu

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

 

Napomene u vezi sa smještajem:

 

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

Hotel je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizirana i ima kupaonicu. Ime hotela biti će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta.

Phnom Penh je glavni grad Kambodže, leži na rijeci Tonle Sap i danas ima oko 2 milijuna stanovnika. Nekada su ga zvali dragulj Azije a danas je to kulturni i ekonomski centar zemlje.

Siem Reap se nalazi u blizini Tonle Sap jezera i danas je jako popularau turstička destinacija sa mnogobrojnim hotelima i restoranima, prvenstveno zbog blizine Angkor Wata. U gradu se mogu vidjeti građevine iz kolonijalnog razdoblja, zatim mnoge suvenirnice, prodavaonice svile i ostali dućani sa domaćim proizvodima.

Hanoi je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene rijeke. Jedan je od najstarijih gradova Jugoistočne Azije, osnovan 1010. god. pod imenom Tang Long. Kroz dugu povijest Hanoi je uvijek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova.

Hoi An je drevni grad s bogatom kulturom i tradicijom, grad predivnih pejzaža i nestvarnih plaža s bijelim pijeskom. Uvršten je u listu UNESCO-ve Svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se vide utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti.

Ho Chi Min, nekada Saigon je najveći grad Vijetnama. Grad se nalazi na obali reke Saigon, u delti Mekonga, na 60km od Južnokineskog mora. Nekada je bio francuska kolonija, pa tako danas ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame bazilika, Saigon pošta, stara US ambasada i dr.