Rio de janeiro ljeto

Rio de janeiro ljeto

Rio de Janeiro

8 dana - avio karta sa svim pristojbama, smještaj, transferi - PROMO CIJENA 8.515 kn 

Polazak: 11.09.2019.

Odmor iz snova među kariokama, najpoznatije plaže na svijetu Copacabana i Ipanema, samba i nogomet na ulicama, uzbudljiv noćni život uz caipirinhe… Cidade de Deus.

Bom dia, Rio! Za sve ljubitelje pravog hedonizma. Opuštanje u najposjećenijem gradu južne polutke. Ovo je grad koji će vas impresionirati! Atmosfera koju u gradu prave njegovi stanovnici, karioke, ne može se susresti ni na jednom drugom meridijanu. Inače, brazilska kultura je bogata mješavina portugalskih utjecaja, lokalne indijanske tradicije i doprinosa kulture afričkih robova koji su ovdje dovođeni u eri kolonijalizma. Glavna obilježja grada su svakako kip Krista Spasitelja i Glava šećera. Pitoreskna planina Corcovado nadgleda veselo i opušteno stanovništvo Ria. Na 700m visine nalazi se čuvena statua do koje se dolazi kroz Tijuca prašumu. Glava šećera je interesantna i nezaobilzna jer odakle god da fotografirate Rio, ona se pojavljuje u kadru.

Iguazu slapovi su čudo prirode koje se nalazi na tromeđi Brazila, Argentine i Paragvaja. Za panoramsko fotografiranje brazilska strana slapova slovi kao izuzetna. Pored nevjerojatnih slapova okruženje je kao iz dokumentaraca o prirodi – prava i iskonska džungla oko nas. Ime potiče od riječi plemena Guarane i znači velika voda. Čitavo područje oko slapova proglašeno je za nacionalne parkove koji se nalaze na UNESCO-voj listi svjetske baštine.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

 

Plan i program putovanja:

1. dan (11.09.2019): Okupljanje grupe u zračnoj luci u Budimpešti. Let iz Budimpešte s presjedanjem do Rio de Janeiro.

2. dan (12.09.2019): Dolazak u impresivni Rio de Janeiro. Popularan, živ, unikatan, zavodljiv. Jedan dio njega nalazi se pod UNESCO-vom zaštitom, drugi dio krase barovi, samba i kilometarske pješčane plaže. Rio su osnovali još Portugalci 1. siječnja 1502. godine i nazvali ga “Siječanjska rijeka”. Transfer do smještaja. Dan koristimo za odmor od leta obilazeći fakultativno najpoznatije plaže grada. Uživanje na Copacabani i Ipanemi. Ispijanje caipirina i upijanje brazilske energije. Prepoznatljive valovite šare na šetalištima ove dvije plaže mame kako turiste tako i trgovce neobičnih suvenira širom Južne Amerike. Pored kupanja, na plažama postoje i brojni tereni za nogomet i odbojku na pjesku, ušuškane ležaljke, svježi kokosi i usoljeni morski plodovi. Na kraju dana nezaobilazna preporuka je popeti se na stjenu Arpoador, dom unikatnih kaktusa. Mali poluotok između Ipaneme i Copacabane pruža prizore za nezaborav dok sunce zalazi iza najveće brazilske favele Rosine. Karioke aplauzom pozdravljaju svaki zalazak sunca a mi se na putu do smještaja zadržavamo u njihovim barovima isprobavajući neobične kombinacije amazonskog voća poput asaia i ruma kujući planove za naredne dane.. Noćenje.

3. dan (13.09.2019): Fakultativni izlet u Tijuca prašumu i kip Isusa Spasitelja (Christ the Redeemer). Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorija Ria i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svijet. Rijetke biljke, neobične ptice i čudnovate životinjice poput brazilskog rakuna ili kapucinskih majmuna će nam se naći na putu. Najprije se zaustavljamo na vidikovcu Vista Chinesa, građevine koja se začuđujuće nalazi upravo tu a podigli su je kineski imigranti na mjestu gdje su uživali opijum bježeći od teških poslova na hacijendama oko Rija. Nakon toga nastavljamo do kipa Krista Spasitelja na Corcovado brdu koja spada u sedam novih svjetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog stoljeća. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zaljevom i blagoslivlja carioce (stanovnike Rija). Kip je smješten na brdo Corcovado, na visini od 710 metara, odakle se pruža nevjerojatan pogled na živopisne dijelove Rija. Nezaobilazni sportski dragulj Rija je stadion Marakana. Poznati stadion još uvijek je gorka uspomena kariokama na “Maracanazo tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svjetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posjetom Sambodromu. Mjesto odakle počinje karneval koji decenijama glasi kao planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovdje se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsjećajući da je Rio prijestolnica hedonizma. Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan (14.09.2019): Fakultativni izlet: Glava šećera (Pão de Açúcar). Dan za posjetu najupečatljivijim znamenitostima Ria. Odlazak na drugi kraj Ria i posjeta čuvenoj Glavi šećera koja se nalazi iznad Guanabara zaljeva, a čije ime simbolizira podizanje otoka iz zaljeva koji je dio Atlantskog oceana. Stijena je zbog svojeg oblika dobila ovo popularno ime, a važno je podsjetiti da je Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža fantastičan pogled na regije Urca, Botafogo i Copacabanu. Nakon toga slijedi fakultativni obilazak boemske četrvti Rija, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Jorgea Selarona. Stepenicama prevladava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz cijelog svijeta. Brojne muzičke zvijezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovdje. Nakon toga odlazak na obilni brazilski ručak gdje možete probati autentična jela poput feijoade (crni grah), moquece (“brazilska paella”), pao de queijao (peciva sa sirom) i još mnogo toga po pristojnim cijenama. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Rija. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskoj aveniji. Nekada neiskorišteni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Rija u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planeta u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gdje se nalazi grandiozna vila s početka prošlog stoljeća koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gdje održavati svoje glazbene nastupe. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan (15.09.2019): Fakultativni izlet – Iguazu vodopadi ili “velika voda” kako su ih zvali Guarane, najveći su sustav vodopada na svijetu. Sastoje se od 275 slapova, koje radi rijeka Iguazu na granici između argentinske provincije Misiones i brazilske savezne države Parane. Okruženi bujnom džunglom, u pratnji tukana i coatija, vrste rakuna karakterističnih za ovo mjesto, upijamo čudo prirode, uz moćne zvuke  vode koja se obrušava te duginih boja iznad i između slapova. Kao alternativu odlasku na vodopade možemo ponuditi fakultativni odlazak na liticu Pedra do Telegrapho i pravljenje fotografija od kojih zastaje dah ili fakultativni odlazak na predivne plaže u Arraial do Cabo. Noćenje.

6. dan (16.09.2019): Dan koristimo za posjetu carskom gradu Petropolisu. Gradić na obodu Ria koji slovi za najbogatije i najsigurnije mjesto u Brazilu. Podignut je u čast Pedra II, posljednjeg brazilskog cara, koji je Brazilom vladao 58 godina. Mnogo kazališta, muzeja, galerija i palača krasi ovaj grad. Čak se i najpozantija brazilska pivovara nalazi u ovom gradu. Grad je poznat i po svojoj multikulturalnosti s obzirom da ovdje žive velike zajednice Njemaca, Japanaca, Talijana, Libanonca… U ovom se gradu održavaju uspomene i na brojne poznate građane poput književnika Stefana Cveiga ili pionira avijacije Alberta Santos-Dimona a njihove su kuće postali pravi muzeji. Obilazimo Carski muzej i predsjedničku palaču Rio Negro. Povratak u smještaj. Noćenje.

7. dan (17.09.2019): Dan možemo iskoristiti za fakultativni hiking do Pedra do Telegrafo, najpopularnije stjene na društvenim mrežama odakle ćete zabilježiti fotografije od kojih će zastati dah. Za ljubitelje tirkiznih plaža i kupanja na plažama gdje nema puno turista preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Arraial do Cabo. Noćenje.

7. dan (18.09.2019): Nakon izlaska iz smještaja ostaje nam još slobodnog vremena za kupovinu suvenira i uživanje na suncu Rija. Transfer do zračne luke i let za Budimpeštu s presjedanjem.

8. dan (19.09.2019): Dolazak u Budimpeštu.

 

Polazak:  11.09.2019.

* U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena putovanja:   

Termin

11.09.2019 – 19.09.2019.

PROMO CIJENA:

8.965 kn

First minute cijena:

9.755 kn

Regularna cijena:

10.540 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin

11.09.2019 – 19.09.2019.

PROMO CIJENA:

8.515 kn (1140 €)

First minute cijena:

9.265 kn (1240 €)

Regularna cijena:

10.010 kn (1340 €)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*PROMO cijena vrijedi za prijave do 28.05.2019. Nakon toga vrijedi first minute cijena, za prijave do 28.06.2019. Nakon toga vrijedi regularna cijena.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 22.02.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 5.230kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).


Prijavljivanje: Preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Za destinacije za koje je potrebna viza, dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Budimpešta – Rio de Janeiro s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Rio de Janeiro – Budimpešta s uključenim pristojbama 
 • Smještaj na bazi 6 noćenja u hotelu s 3*u dvokrevetnim sobama u Rio de Janeiru s doručkom
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja putovanja
 • Transfer do i od zračne luke Budimpešta 

Napomene :

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: jungletravel@gmail.com
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: jungletribe.hr@gmail.com
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail jungletribe.hr@gmail.com.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

Hotel je smještajni objekt koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe imaju TWC. Usluga je na bazi noćenja. Imena hotela biti će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta. 

Rio de Janeiro je najpoznatiji grad u Brazilu. Spektakularno prirodno okruženje, karneval, samba i plaže kao što su Copacabana, Ipanema i Leblon, kao i veliki kip Isusa iznad grada, su ono po čemu se prepoznaje ovaj grad.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Prašuma Tijuca, kip Isusa Spasitelja na Corcovadu, Maracana i Sambadrome – Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorije Ria i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svijet. Rijetke biljke, neobične ptice i čudnovate životinjice poput brazilskog rakuna ili kapucinskih majmuna će nam se naći na putu. Najprije se zaustavljamo na vidikovca Vista Chinesa, zdanja koje se začuđujuće nalazi upravo tu a podigli su ga kineski imigranti na mjestu gdje su uživali u opijumu bježeći od teških poslova na hacijendama oko Ria. Nakon toga nastavljamo do kipa Isusa Spasitelja na Corcovadu brdu koja spada u sedam novih svjetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog stoljeća. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zaljevom i blagoslivlja karioke (stanovnike Rija). Kip je smješten na brdu Corcovado, na visini od 710 metara, s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na živopisne djelove Ria. Nezaobilzni sportski dragulj Ria je stadion Maracana. Čuveni stadion još uvijek je gorka uspomena kariokama na “Maracanazo tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svjetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posjetom Sambadromu. Mjesto odakle počinje čuveni defile u Riu odnosno karneval koji stoljećima glasi kao planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovdje se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsjećajujući da je Rio prijestolnica hedonizma.

Cijena izleta: 65 EURA (uključuje prijevoz, vodiča i kartu za prijevoz do kipa Isusa Spasitelja)

Glava šećera, Selaronove stepenice, Olimpijski bulevar i Park Lege - Odlazak na drugi kraj Ria i posjeta čuvenoj Glavi šećera koja se nalazi iznad Guanabara zaljeva, a čije ime simbolizira izdizanje otoka iz zaljeva koji je dio Atlantskog oceana. Stijena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vrijedi podsjetiti da  je Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na regije Urca, Botafogo i Copacabanu. Potom fakultativni obilazak boemske četrvti Ria, Santa Tereze. Ove uličice i šarene zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Jorgea Selarona. Stepenicama prevladava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz cijelog svijeta. Brojne glazbene zvijezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovdje. Nakon toga odlazak na obilni brazilski ručak gdje možete isprobati autentična jela poput feijoade (crni grah), mokeke (“brazilska paela”), pao de queijao (peciva sa sirom) i još mnogo toga. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Ria. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišteni hangari , nedavno su postali mjesto za okupljanje alternativnog Ria u potrazi za svojim izrazom. Izražavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gdje se nalazi grandiozna vila s početka prošlog stoljeća koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi mogla držati svoje glazbene nastupe.

Cijena izleta: 70 EURA (uključuje prijevoz, vodiča i ulaznicu za Glavu Šećera)

Iguazu vodopadi – cjelodnevni izlet avionom na Iguazu vodopade - Iguazu vodopadi se nalaze na istoimenoj rijeci na granici između Argentine i Brazila. Ime potječe od riječi plemena Guarane i znači velika voda. Čitavo područje oko samih vodopada proglašeno je Nacionalnim parkovima koji se nalaze na UNESCO-voj listi Svjetske baštine. Sam vodopad sastoji se od 275 slapova, i oni zajedno čine najveći sistem vodopada na svijetu. Najveći slap zove se "vražje grotlo", u kojem voda pada s visine od preko 100 metara, a zvuk koji proizvodi zauvijek se urezuje u pamćenje. Sami vodopadi smješteni su u tropskoj šumi, s predivnom prirodom, a refleksija vode često formira dugu koja se nalazi iznad površine.

Cijena izleta: na upit

Pedra do Telegrafo – Mjesto koje je doživjelo planetarnu popularnost zahvaljujući fotografijama koje su ovdje napravljene! Nekada je ovdje bila bivša promatračnica koju su brazilske pomorske snage koristile tijekom Drugog svjetskog rata. Danas na ovo mjesto hrle brojni turisti i uživaju u autentičnom trekkingu do vidikovca. Pogled i fotografije koje ovdje napravite zasigurno će vas ostaviti bez daha. Bujno zelenilo i čarobna vegetacija, ocean i plaže čine ovaj predio vrlo živopisnim. U zoni Telegrapho nije dozvoljeno kretanje velikih turističkih buseva i stoga se koristi kombi prijevoz. U povratku ćemo svratiti u najšareniju Havainas dućan i po okrepljujući acai u najboljem acai dućanu.

Cijena izleta: 35 EURA

Odlazak u carski grad Petropolis- Dan koristimo za posjetu carskom gradu Petropolisu. Gradić na obodu Ria koji glasi za najbogatije i najsigurnije mjesto u Brazilu. Podignut je u čast Pedra II, posljednjeg brazilskog cara, koji je Brazilom vladao 58 godina. Mnoštvo pozornica, muzeja, galerija i palača krasi ovaj grad. Čak se i najpoznatija brazilska pivovara nalazi u ovom gradu. Grad je poznat i po svojoj multikulturalnosti s obzirom da ovde žive velike zajednice Njemaca, Japanaca, Talijana, Libanonca… U ovome se gradu održavaju uspomene i na brojne poznate građane poput književnika Stefana Zweiga ili pionira zrakoplovstva Alberta Santos-Dimona te su njihove kuće postali pravi muzeji. Obilazimo Carski muzej i predsjedničku palaču Rio Negro. Ulaznice uračunate u cijenu izleta.

Cijena izleta: 40 EUR

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

OPĆI PODACI O ZEMLJI

Brazil je federalno ustrojena republika sa više od 209 milijuna stanovnika. U glavnom gradu Braziliji (osnovanom tek 1960. godine) živi oko 4,2 milijuna ljudi. Godine 1824. Brazil se izborio za neovisnost od Portugala.

VIZA

Viza za Brazil nije potrebna za boravak do 90 dana.

VREMENSKA ZONA

Vremenske zone u Brazilu su UTC -5, UTC -4 i UTC -3. Nama je važna vremenska zona u kojoj se nalazi Rio de Janeiro, a to je UTC-3 (-5 sati u odnosu na nas).

KLIMA

Brazil zahvaća više klimatskih pojaseva: pustinjski, ekvatorijalni, tropski, suptropski, oceanski i stepski. Rio se nalazi u tropskoj klimatskoj zoni. Ljeta su suha i najviša temperatura je oko 26 stupnjeva, dok su zimi najviše temperature do 32 stupnja. Prosječna temperatura mora je između 23-24 stupnja.

HRANA I PIĆE

Brazilska kuhinja vuče svoje korene iz portugalske te je njen ukus po mnogočemu europeiziran. Izuzetak su dodaci iz afro kuhinje (poput acaraje). Glavni sastojci uz obroke su riža, pomfrit, jaja i sl. U Brazilu jako vole peciva poznata kao empanade. Feijoada je čuveno jelo gdje se miješa crni grah sa mesom (obično svinjskim). Nacionalni slatkiš je cocadas koji se radi od kokosa. Cachaca je brazilska nacionalna rakija. U pitanju je napitak od šećerne trske, a koristi se najviše u pripremanju čuvenog koktela caipirinhe. Obavezno se kupuje flaširana voda u dućanima.

ZDRAVLJE

Dokaz o cijepljenju protiv žute groznice nije obavezan za gradove poput Rija ili Sao Paula, ali nadležni brazilski organi mogu zatražiti žuti karton prilikom putovanja iz Brazila u druge latinoameričke zemlje.

OSIGURANJE

Osiguranje nije obavezno, ali ga svakako preporučujemo za daleke destinacije. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući i ponijeti na put, ili ga možete uplatiti kod nas do 5 dana prije putovanja – Allianz osiguranje.

SIGURNOST

Brazil je država u kojoj se turisti trebaju kretati u gradovima koji imaju svoje turističke zone. One su u neprestanom prisustvu policije i turisti se mogu sigurno kretati. Posjeta favelama bez lokalnog vodiča nipošto se ne preporučuje.

ODJEĆA

Što se tiče stvari, ponesite ljetnu garderobu i spakirajte što manje stvari. Ponesite i nešto dužih rukava i nogavica zbog aviona. Također, uvijek savjetujemo da u ručnoj prtljagi za svaki slučaj stavite i neke stvari koje vam mogu zatrebati u slučaju da se prtljaga izgubi. U slučaju eventualnih pljuskova tokom vašeg boravka preporuča se da nosite kišobran ili kabanicu sa sobom.

LOKALNA VALUTA

Nacionalna valuta u Brazilu je brazilski real (BLR). Jedan euro je oko 4,23 reala dok je odnos za jedan dolar oko 3,56 reala.

KOMUNIKACIJA

Naše mreže uglavnom imaju pokrivenost u čitavom Brazilu. Za slučaj da vam je internet neophodan postoji varijanta uzimanja lokalnih SIM kartica. Internet postoji također i u smještaju te restoranima.