Kolumbija Nova godina

Kolumbija Nova godina

Novogodišnje putovanje - Kolumbija

14 dana– Bogota, Medellin, Santa Marta i Cartagena

Polasci: 24.12.2019.

Uputite se s nama na ovo nevjerojatno i jedinstveno putovanje u zemlju kave! Nekada je Kolumbija bila poznata kao zemlja Pabla Escobara a danas ova zemlja privlači veliki broj turista što zbog svog raznovrsnog biodiverziteta, prelijepih plaža ili zanimljivih gradova.

Ova velika država koja obuhvaća površinu Njemačke, Britanije i Francuske zajedno nosi ime po Kristoforu Kolumbu. Podjeljena je na 32 departmana i odlikuje je jedan od najraznovrsnijih biodiverziteta u svijetu. Europljani su na ovo tlo kročili 1499. godine. Prije toga na ovom prostoru živjeli su starosjedioci poznatiji kao Muizika pa se tako i čuveni mit o El Doradu vezuje za ove prostore. Danas u Kolumbiji živi 800.000 starosjedioca iz 90 različitih plemena. Također, oko 15% stanovništva čini crnačko stanovništvo, potomci nekadašnjih robova.

Kolumbija je treći najveći izvoznik kave na svijetu, poslije Brazila i Vijetnama, također, Kolumbija proizvodi oko 60% smaragda u čitavom svijetu!

Bogota je glavni i najveći grad Kolumbije, i ujedno najviši grad na svijetu s populacijom većom od 3 milijuna stanovnika! Naime, ovaj grad se nalazi na 2640m nadmorske visine i službeni broj stanovnika je 8 milijuna dok prema neslužbenim podacima ovaj grad ima preko 11 milijuna stanovnika!

Medellin je drugi najveći grad u Kolumbiji. Nekada je bio poznat isključivo po Pablo Escobaru „kralju droge“ koji je ovdje živio. Pablo Escobar je navodno zarađivao oko 420 milijuna dolara tjedno i u jednom momentu bio je sedmi najbogatiji čovjek na svijetu! Navodno je jednom prilikom kada je njegovoj kćeri bilo hladno upalio vatru pomoću novčanica u vrijednosti od 2 milijuna dolara.  Za to vrijeme Medellin je bio mjesto vječne borbe između kartela i nosio je reputaciju „ozloglašenog grada“ ali je sada ovaj grad prava urbana prijestolnica koja promovira kulturu i modernu umjetnost! Naime u ovom gradu naići ćete na izložbu skulptura na otvorenom čuvenog umjetnika Botera, ali i na čitave kvartove s prelijepim grafitima čiji su autori potaknuti od strane gradskih vlasti da ih stvaraju.

Jedna od jedinstvenih atrakcija u Kolumbiji je i stijena El Penon de Guatape. Ova velika monolitska stijena usred ravnih krajeva izgleda kao da je „zašivena“, a u stvari su to cik-cak stepenice koje vode do samog vrha. Ako ih savladate pružit će vam se nevjerojatan pogled na jezera i otočiće Guatape.

Cartagena je jedan od najljepših kolonijalnih gradova koji možete posjetiti u Latinskoj Americi. Ovaj grad čiji je pun naziv Cartagena de Indias je osnovan još davne 1533. godine i nekada je pored Havane bio najznačajniji grad u „Novom svijetu“. Zbog toga je ovaj grad bio dobro utvrđen i imao je nadimak “La Ciudad Amurallada”  u prijevodu utvrđeni grad. Danas ovaj grad upravo zbog svojih prelijepih zgrada u šarenim bojama, strmih ulica i salsa ritmova privlači najveći broj turista u Kolumbiji. Grad je poznat i kao mjesto u kojem je svoju karijeru započeo čuveni Gabriel Garcia Marquez, čije je djelo „Sto godina samoće“ jedno od najprodavanijih djela na Španjolskom jeziku!

Santa Marta je najstariji južnoamerički grad i drugi po važnosti kolonijalni grad na kolumbijskoj karipskoj obali. Santa Marta je glavni grad Departmana Magdalena koji se nalazi na sjeveru Kolumbije i predstavlja prirodnu luku na Karipskom moru. Osnovao ga je španjolski istraživač Rodrigo de Bastidas 1525. godine kao prvi grad u tadašnjoj Kolumbiji. Grad je poznat po proizvodnji banana kao i po izuzetno lijepim plažama, pa je ujedno i jedan od glavnih turističkih centara. Santa Marta se nalazi u podnožju najvišeg obalnog planinskog masiva na svijetu, Sijera Nevade de Santa Marte. Iz Santa Marte imamo priliku posjetiti dragulj ovog kraja, Nacionalni park Tayrona, kao i rezervat prirode Taironaka i obližnje ribarsko selo Taganga, gde ćemo uživati u pješčanim plažama i kristalno plavom moru.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

 

1.dan(24.12.2019): Okupljanje grupe u zračnoj luci “Nikola Tesla” u Beogradu. Let iz Beograda za Bogotu s presjedanjem.

2.dan(25.12.2019): Dolazak u Bogotu u jutarnjim satima. Smještaj u hotel.  Fakultativni izlet obilaska Bogote, španjolskog kolonijalnog grada koji je prijestolnica Kolumbije. Ovaj grad je kombinacija moderne arhitekture i kolonijalne zaostavštine Španjolaca, s velikim trgovima i katedralama. Obići ćemo stari grad poznatiji pod imenom La Candelaria, na čijem je trgu Chorro de Quevedo po predaji osnovana Bogota u XVI st. Također posjetit ćemo i Trg Bolivar, s glavnom gradskom katedralom i nacionalnim parlamentom. Mogućnost fakultativnog obilaska Muzeja Zlata, koji posjeduje najveću kolekciju predmeta zlata iz pre-španjolskog perioda ili odlazak žičarom na brdo Monserat odakle se pruža najbolji pogled na Bogotu. Povratak u smještaj.  Noćenje.

3.dan(26.12.2019): Let za Medellin, grad „vječnog proljeća“. Transfer do smještaja. Fakultativni izlet obilaska Medellina, drugog najvećeg grada u Kolumbiji, koji je nekada bio poznat kao grad Pabla Escobara, a danas je urbano središte čitave zemlje. Istražujemo centar Medellina, pun povijesti i raspjevanih nota tradicionalne guasca glazbe koju sviraju glazbenici u parku Berio. Odlazimo do trga Botero po kojem je Medellin postao poznat. Tu se nalaze čuvene figure poznatog likovnog umjetnika Fernanda Botera. Mogućnost za fakultativnu vožnju žičarom do brda Santo Domingo odakle možemo vidjeti cijeli Medellin a koje je nekad slovilo za vrlo neisgurne favele ovog grada. Povratak u smještaj. Noćenje.

4.dan(27.12.2019): Fakultativni izlet Guatape i El Penon. Nova prilika da se upoznamo s prirodnim ljepotama Kolumbije, obilazak jezera i poznata stjena El Penon! Ova stjena se nalazi na rubu jezera i ako ste dovoljno hrabri možete se preko 700 stepenica popeti na njen vrh i uživati u pogledu na dolinu...Također obilazimo i selo Guatape koji nazivaju najšarenijim selom u Kolumbiji, s puno šarenih kuća u kolonijalnom stilu, uskim uličicama i suvenirnicama. Povratak u Medellin. Noćenje.

5.dan(28.12.2019): Fakultativni izlet na hacijende kave (coffee tour). Odlazak na obiteljska imanja gdje ćemo od domaćina imati priliku čuti sve o nadaleko poznatoj kolumbijskoj kavi. Saznat ćemo kako se vrši cijeli proces od branja do trenutka kada ovaj napitak završi u vašoj šalici. Nakon dana provedenog na autentičnoj hacijendi i odmaru u ruralnim predjelima magične Kolumbije povratak u smještaj. Noćenje.

6.dan(29.12.2019): Let za Santa Martu (Santa Marta). Iz Santa Marte možemo otići na fakultativni izlet put Tagange. Taganga je malo ribarsko mjesto na obalama Kariba. Pravimo predah od obilazaka i uživamo u kupanju u Karipskom moru. Probamo svježu ribu u nekom od lokalnih restorana. Noćenje.

7.dan(30.12.2019): Fakultativni izlet u Nacionalni park Tajrona. Ovaj Nacionalni park je magična kombinacija bijelih plaža, koraljnih grebena i divlje džungle koju okružuje najveći planinski vjenac uz obalu- Sierra Nevada de Santa Marta. Pješačimo kroz prelijepu prirodu Kolumbije kako bi došli do plaže Kristal gdje imamo priliku kupati se i uživati u prelijepom moru. Povratak u Santa Martu. Noćenje.

8.dan(31.12.2019):Dan rezerviran za odmor i uživanje ili za fakultativni izlet u Taironaku gdje ćemo posetiti i vodopad Valensija. Prvo nas očekuje lakši hiking stazom okruženom florom i faune regije, nakon kojeg dolazimo do samog vodopada Valensija, gde imamo priliku kupati se i uživati u prirodi. Taironaka predstavlja autentični prirodni raj koji se nalazi na obalama rijeke Don Diego u podnožju Siera Nevade de Santa Marte. Upoznat ćemo puteve i okruženje nekada velike Tairona civilizacije. Danas ovaj prirodni rezervat oduševljava svoje posjetioce fascinantnim pejzažima i kristalno čistim vodama. Nakon vožnje karipskom obalom putovanje nastavljamo sve do samog rezervata gdje ćemo biti počašćeni tradicionalnim pataconesom i aguapanelom. Potom ćemo posjetiti stare prirodne terase i vidikovce ove zanimljive civilizacije. Nakon toga slijedi i relaksirajuće kupanje u Don Diego rijeci. Povratak u Santa MartuSpremanje za doček Nove godine. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

9.dan(01.01.2020): Transfer do Cartagena, najposjećeniji i najljepši grad u Kolumbiji. Fakultativni izlet - obilazak Cartagene odnosno starog grada koji je pod zaštitom UNESCO-a. Stari grad je najljepši biser kolonijalne arhitekture u Kolumbiji- kamene ulice i  zgrade stare preko 300 godina u najrazličitijim bojama. Navečer plešemo merenge, kolumbijski ples na nekim od trgova starog grada! Noćenje.  

10.dan(02.01.2020): Fakultativni izlet – otoci Rosario. Odlazak na Islas de Rosario. Još jedan dan za uživanje na karipskom moru i prelijepim pješčanim plažama! Tirkizno more i bijeli pjesak pod našim prstima. U slobodno vrijeme možete posjetiti Akvarij ili iskoristiti ga za snorkling na arhipelagu kjeg čini 27 koraljnih otoka. Prilika za opuštanje uz masažu i sviježe sokove i koktele. Noćenje.

11.dan(03.01.2020): Slobodan dan u Cartageni i mogućnost za potpuno opuštanje u najživopisnijem gradu južnoameričkog kontinenta. Noćenje.

12.dan(04.01.2020): Napuštanje smještaja. Let za Bogotu. Provodimo još jednu noć u glavnom gradu Kolumbije. Noćenje.

13.dan(05.01.2020): Napuštanje smještaja i transfer do zračne luke u Bogoti. Let za Beograd s presjedanjem.

14.dan(06.01.2020): Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polazak: 24.12.2019.

* U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena putovanja:

Termin 

24.12.2019- 06.01.2020,

First minute cijena:

14.840 kn 

Regularna cijena:

15.625 kn

 

 

 

 

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena putovanja za gotovinu:

Termin 

24.12.2019- 06.01.2020,

First minute cijena:

14.100 kn (1890€)

Regularna cijena:

14.845 kn (1990€)

 

 

 

 

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*First minute cijena vrijedi za prijave do 24.09.2019. Nakon tog datuma vrijedi regularna cijena putovanja.

**Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 13.05.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: 

Prilikom prijave plaća se 2.250 kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 3.000kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: 

Preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Za destinacije za koje je potrebna viza, dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Bogota s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Bogota – Medellin s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Medellin – Santa Marta s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Cartagena – Bogota s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Bogota – Beograd s uključenim pristojbama 
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja s doručkom u hotelu prema planu i programu puta (2 noći u Bogoti, 3 noći u Medellinu, 3 noći u Santa Marti, 3 noći u Cartageni)
 • Lokalne transfere prema planu i programu puta, između zračne luke i smještaja i između gradova
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-povijesne spomenike
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja
 • Transfer do i od zračne luke Beograd 

Napomene :

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: jungletravel@gmail.com
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: jungletribe.hr@gmail.com
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail jungletribe.hr@gmail.com.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni dio putovanja, i za fakultativne izlete nije osigurana zaštita u pogledu garancija putovanja.
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

Hotel je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama s privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja a doručkom.

Bogota je glavni i najveći grad Kolumbije s oko 8 milijuna stanovnika. Pun naziv ovog grada koji se nalazi na nadmorskoj visini od preko 2,600m je Santa fe de Bogota.

Medellin grad koji nosi epitet „Grad vječnog proljeća“ ili „Prijestolnica cvijeća“ zbog svoje povoljne klime. Nekada je bio poznat kao grad Pabla Escobara s obzirom da je ovaj poznati narko diler živio u ovom gradu. Danas je to uzbudljiv i moderan grad koji ima mnogo toga ponuditi.

Cartagena je karipska luka iz XVI st. Njena utvrđenja i stari grad nekada su odbijali pirate a danas privlače veliki broj turista pa je Cartagena najposjećeniji grad u Kolumbiji. Ovaj grad plijeni svojim uskim kamenim uličicama, šarenim kolonijalnim zgradama i trgovima s kojih se čuje latino glazba. U okolini grada možete uživati u prelijepim plažama.

Santa Marta je grad koji je prvi osnovan u Kolumbiji tijekom dolaska konkistadora. Nalazi se pored ribarskog sela Tagange. Najveći je grad svog okruga.

FAKULTATIVNI IZLETI:

BOGOTA:

 • Bogota City tour - Obilazimo povijesni centar grada. Prva stanica će biti na Plaza de Bolivar gdje ćemo šetati ulicama i vidjete važne gradske zgrade, kao što je Nacionalni Kapitol, koji je centar zakonodavnog života zemlje; Casa de los Comuneros; Casa de Narino, koja predstavlja predsjedničku kuću; i muzej crkve Santa Klara. Obilazak uključuje posjetu Muzeju zlata, u kojem se nalazi oko 34.000 komada metala različitih hispanskih kultura i posjeta Muzeju Kuinta de Bolivar, odnosno kuće gdje je živio Simon Bolivar, južnoamerički revolucionarni vođa. Nakon obilaska muzeja idemo na uspon žičarom do simbola Bogote, brda Monserat, odakle se pruža najbolji pogled na grad. Cijena izleta uključuje lokalnog vodiča, kartu za žičaru i ulaznice za muzeje.
  Cijena izleta: 35 eur

MEDELLIN:

 • Medellin City tour – Idemo na cjelodnevnu panoramsku gradsku turu gdje ćemo posjetiti najatraktivnija mjesta u Medellinu kao što su Pueblito Paisa, Park skulptura i Muzej Antiokuia; tamo se nalaze najvažnija djela kolumbijskog umjetnika Fernanda Botera. Onda ćemo posjetiti Botanički vrt s Izložbom orhideja i Muzej "Casa de la Memoria" mjesto posvećeno procesu promena kroz povijest Medellina i Kolumbije. Zatim ćemo imati ručak i na kraju posjećujemo popularno naselje "Comuna 13", mjesto gdje ćemo naučiti kako su ulični umjetnici ovog kraja stvorili grafite da bi ispričali priče o nadi dok tragaju za boljim uvjetima života za zajednicu usprkos svim nedaćama. Cijena izleta uključuje: pojsetu Pueblito Paisi, karte za muzeje, ručak, kartu za metro i žičaru, Graffiti turu.
  Cijena izleta: 90 eur
 • Guatape i El Peñol - Da bi smo se udaljili od gradske vreve odlazimo u mirni i živopisni Guatape! Ovaj šarmanti grad jedan je od najfotogeničnijih gradića u Kolumbiji. Proći ćemo kroz gradove Marinilla, gdje ćemo naći kolonijalne zgrade i osjetiti strastvenu religioznu tradiciju ovog kraja; novi El Penol, općtinu koja je zamjenila stari El Penol koji je bio poplavljen da bi se izgradio rezervoar El Penol - Guatape krajem sedamdesetih i Guatape. Ono što je karakteristično za Guatape je da su donji djelovi kuća oslikani različitim detaljima a fasade su u jakim bojama što ovaj gradić čini jednim veselim i opuštenim mjestom. Također ono što je glavna atrakcija čitave regije je i Piedra del Peñol - stjena El Penol do čijeg vrha vas vodi 740 stepenica! S vrha možete uživati u nevjerojatnom pogledu na okolna jezera i čitavu regiju! Penjanje na stjenu je opcionalno. Cijena izleta uključuje: vodiča, transfer, ručak.
  Cijena izleta: 70 eur

SANTA MARTA:

 • Nacionalni park Tayrona – Idemo u Nacionalni Park Tayrona, rezervat od 15.000 hektara zelene tropske prašume gdje ćemo posjetiti zaljev i plažu Neguanje. Zatim nas očekuje 10 minuta vožnje drvenim brodom (bongo), kojim stižemo na plažu Kristal. Ovo prelijepo mjesto je savršeno mjesto za uživanje u kristalno čistom moru i bijeloj boji pjeska i idealano je za sunčanje i ronjenje u koraljnim grebenima. Cijena izleta uključuje: kartu za NP Tayrona, transfer, izlet brodom do plaže Kristal i ručak.
  Cijena izleta: 90 eur
 • Taironaka i vodopad Valencia – Prvo mjesto koje obilazimo na ovom izletu bit će vodopad Valencia. Ovdje ćemo ići na lakši hiking stazom okruženom florom i faune regije. Ova staza nas vodi do vodopada gdje ćemo imati priliku za kupanje i uživanje u prelijepom okruženju. Nakon toga nas očekuje vožnja do Taironake, odakle nakon desetominutne vožnje brodom stižemo do prirodnog rezervata smještenog na obali rijeke Don Diego gdje ćemo vidjeti terase gdje su Tayrona Indijanci gradili svoje domove. Cijena izleta uključuje: vodiča, transfere i ručak.
  Cijena izleta: 75 eur

CARTAGENA:

 • Cartagena City tour - Tura počinje u modernim četvrtima Bokagrande i Manga, gdje ćemo vidjeti kontrast između moderne arhitekture i ljepote starih kuća iz XX st. Zatim ćemo posjetiti dvorac gdje su Španjolci nastojali da zaštite grad od napada Engleza u XVII st, "El Castillo De San Felipe de Barajas". Na kraju ćemo šetati kroz povijesni centar grada, posjetiti crkvu San Pedro Klaver, a zatim i Emerald muzej. Cijena izleta uključuje: lokalnog vodiča, transfer, ulaznice za muzeje i tvrđavu.
  Cijena izleta: 40 eur
 • Rosario Islands – Ovaj cjelodnevni izlet započinjemo vožnjom gliserom prema otocima Rosario, južno od zaljeva Kartagena. Ovi otoci smatraju se nacionalnim parkom prirode. Uživat ćemo u koraljnim plažama i raznolikosti faune grebena, i iskoristiti ovo mjesto idealno za opuštanje i kupanje. U slobodno vrijeme možete obići i Akvarij ili otići na snorkeling. Cijena izleta uključuje: vodiča, transfer, ručak.
  Cijena izleta: 100 eur

1.OPĆI PODACI

Republika Kolumbija je država koja se nalazi na sjeverozapadu Južne Amerike. Na sjeveru i sjeverozapadu izlazi na Karipsko more a na zapadu prema Tihom oceanu. Kolumbija je po površini četvrta najveća država u Južnoj Americi. Jedan od glavnih proizvoda ove zemlje je kava.

Površina zemlje: 1,141,748 km2

Broj stanovnika: 49 milijuna

Glavni grad: Bogota (8 milijuna)

Nacionalnost: Kolumbijci (pretežno mestici)

Službeni jezik: španjolski

Religija: kršćanstvo

Neovisnost: 07.08.1819.

2. VIZA

Državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza za ulazak u Kolumbiju.

3. VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC -5.

4. KLIMA

Kolumbija je ogromna zemlja i stoga je karakterizira više klimatskih zona: kišne šume, savane, pustinje i planine. U glavnom gradu Bogoti prosječna godišnja temperatura je 15°C, a najtopliji mjeseci su ožujak  i travanj s temperaturom od oko 20°C. Magla je također česta pojava. Medellin se nalazi u tropskom pojasu ali s obzirom da se grad nalazi na 1500m nadmorske visine prosječna godišnja temperatura je 22°C i ne mijenja se puno tokom godine. Situacija je još povoljnija na obalama Kariba gdje su prosječne temperature 27°C. Sušni period u ovom djelu države traje od studenog do svibnja.

5. HRANA

Kolumbijska hrana je vrlo raznovrsna, zahvaljujući geografskoj raznolikosti, tropskoj klimi i utjecaju mnogih imigrantskih populacija- praktički svaka teritorijalna jedinica ima neke svoje specijalitete. Kolumbijska kuhinja nudi različite vrste hrane s dosta mesa. Kao glavni prilozi najčešće se dodaju kukuruz i grah. Najpopularniji doručak, skoro svugdje uključuje i arepu, nešto između kruha i palačinke od kukuruznog brašna, često punjenu jajetom. Kolumbija se može pohvaliti i s oko 250 vrsta voća i skoro isto toliko vrsta povrća, od onih nama poznatih (ananas, banane, mango) do nekih potpuno jedinstvenih. Specijaliteti ove kuhinje su i guste juhe. Juha san cocho se radi od ribe, ili od piletine i mesa, uz dodatke svih mogućih članova porodice krumpira (bijeli , crveni i kreolski krumpir, jam i juka), i češnjaka. Ajiaco je teška juha na bazi krumpira koja je naročito popularna u i oko Bogote. Dodatni sastojci uključuju rezanu piletinu, male komade kukuruza, kapar i vrhnje. Ajiaco se obično služi uz rižu i svijež avokado. Možete se „zasladiti“ i s chicharronesima - nekom vrstom njihovih čvaraka. U svakom slučaju u Kolumbiji nećete ostati gladni!

6.CJEPIVA I ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Cijepljenje nije obavezno za putnike koji putuju u Kolumbiju. Naši putnici individualno odlučuju da li se žele cijepiti ili ne. Najbolje je savjetovati se s doktorom. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike) ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u ljekarnama u Kolumbiji. Također, ima puno komaraca, pa bi bilo dobro da ponesete i Autan, a možete i tamo kupiti sredstva protiv komaraca.

7. OSIGURANJE

Osiguranje nije obavezno, ali se preporuča. Možete ga uzeti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas u agenciji do 5 dana prije puta.

8. SIGURNOST

Strani turisti su izloženi riziku od pljačke, posebno u velikim gradovima. Potrebno je pridržavati se uobičajenih pravila ponašanja: kretanje samo na mjestima predviđenima za turiste i bez nošenja skupocjenog nakita i veće količine novca.

9. ODJEĆA

Spakirajte se slojevito i ponesite što manje stvari! S obzirom da su u Bogoti prosječne temperature 15°C potrebno je ponijeti topliju odjeću (jakne, duže hlače, majice s kapuljačama...). U drugim dijelovima zemlje (Medellin i obala Karipskog mora) su visoke temperature i stoga se preporučuje nošenje lagane ljetne garderobe. Također se preporučuje nošenje šešira i kapa, za dane koje ćemo provoditi na plaži.

10. NOVAC

Kao i u drugim latinoameričkim zemljama, najprihvaćenija strana valuta je američki dolar koji iznosi 1 USD = 2.900 pesosa. Euro se ne može promijeniti u većini mjenjačnica, osim u najvećim bankama. Prihvaćaju se najpoznatije svjetske kartice, prvenstveno Visa i Master Card.

11. KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže funkcioniraju u Kolumbiji a svakako možete kupiti i lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smještajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt s obitelji i prijateljima.