Kolumbija

Kolumbija

Putovanje Kolumbija 2018/2019

14 dana– Bogota, Medellin, Taganga i Cartagena

**Uslijed otkaza dva slobodna mjesta po LAST MINUTE cijeni od 11.145 kn (1490 €) po osobi

Polazak: 05.02.2019.

Uputite se s nama na ovo nevjerojatno i jedinstveno putovanje u zemlju kave! Nekada je Kolumbija bila poznata kao zemlja Pabla Escobara a danas ova zemlja privlači veliki broj turista što zbog svog raznovrsnog biodiverziteta, prelijepih plaža ili zanimljivih gradova.

Ova velika država koja obuhvaća površinu Njemačke, Britanije i Francuske zajedno nosi ime po Kristoforu Kolumbu. Podjeljena je na 32 departmana i odlikuje je jedan od najraznovrsnijih biodiverziteta u svijetu. Europljani su na ovo tlo kročili 1499. godine. Prije toga na ovom prostoru živjeli su starosjedioci poznatiji kao Muizika pa se tako i čuveni mit o El Doradu vezuje za ove prostore. Danas u Kolumbiji živi 800.000 starosjedioca iz 90 različitih plemena. Također, oko 15% stanovništva čini crnačko stanovništvo, potomci nekadašnjih robova.

Kolumbija je treći najveći izvoznik kave na svijetu, poslije Brazila i Vijetnama, također, Kolumbija proizvodi oko 60% smaragda u čitavom svijetu!

Bogota je glavni i najveći grad Kolumbije, i ujedno najviši grad na svijetu s populacijom većom od 3 milijuna stanovnika! Naime, ovaj grad se nalazi na 2640m nadmorske visine i službeni broj stanovnika je 8 milijuna dok prema neslužbenim podacima ovaj grad ima preko 11 milijuna stanovnika!

Medellin je drugi najveći grad u Kolumbiji. Nekada je bio poznat isključivo po Pablo Escobaru „kralju droge“ koji je ovdje živio. Pablo Escobar je navodno zarađivao oko 420 milijuna dolara tjedno i u jednom momentu bio je sedmi najbogatiji čovjek na svijetu! Navodno je jednom prilikom kada je njegovoj kćeri bilo hladno upalio vatru pomoću novčanica u vrijednosti od 2 milijuna dolara.  Za to vrijeme Medellin je bio mjesto vječne borbe između kartela i nosio je reputaciju „ozloglašenog grada“ ali je sada ovaj grad prava urbana prijestolnica koja promovira kulturu i modernu umjetnost! Naime u ovom gradu naići ćete na izložbu skulptura na otvorenom čuvenog umjetnika Botera, ali i na čitave kvartove s prelijepim grafitima čiji su autori potaknuti od strane gradskih vlasti da ih stvaraju.

Jedna od jedinstvenih atrakcija u Kolumbiji je i stijena El Penon de Guatape. Ova velika monolitska stijena usred ravnih krajeva izgleda kao da je „zašivena“, a u stvari su to cik-cak stepenice koje vode do samog vrha. Ako ih savladate pružit će vam se nevjerojatan pogled na jezera i otočiće Guatape.

Cartagena je jedan od najljepših kolonijalnih gradova koji možete posjetiti u Latinskoj Americi. Ovaj grad čiji je pun naziv Cartagena de Indias je osnovan još davne 1533. godine i nekada je pored Havane bio najznačajniji grad u „Novom svijetu“. Zbog toga je ovaj grad bio dobro utvrđen i imao je nadimak “La Ciudad Amurallada”  u prijevodu utvrđeni grad. Danas ovaj grad upravo zbog svojih prelijepih zgrada u šarenim bojama, strmih ulica i salsa ritmova privlači najveći broj turista u Kolumbiji. Grad je poznat i kao mjesto u kojem je svoju karijeru započeo čuveni Gabriel Garcia Marquez, čije je djelo „Sto godina samoće“ jedno od najprodavanijih djela na Španjolskom jeziku!

Taganga je malo ribarsko selo na obalama Karipskog mora. Ovdje ćete uživati u pješčanim plažama i kristalno plavom moru. U blizini se nalazi i najljepši nacionalni park u Kolumbiji- Tayrona. Prelijepe plaže s bijelim pijeskom, palme i kokosi. Sve što je potrebno za pravi odmor!

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

 

Polazak 21.11.

1. dan: Let iz Budimpešte za Bogotu s presjedanjem. Dolazak u Bogotu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: Fakultativni obilazak Bogote, španjolskog kolonijalnog grada koji je prijestolnica Kolumbije.  Ovaj grad je kombinacija moderne arhitekture i kolonijalne ostavštine Španjolaca, s velikim trgovima i katedralama. Obilazimo stari grad poznatiji pod imenom La Candelaria, na čijem je trgu Chorro de Quevedo, osnovana Bogota u 16. stoljeću. Također ćemo posjetiti Trg Bolivar, s glavnom gradskom katedralom i nacionalnim parlamentom. Mogućnost fakultativnog obilaska Muzeja Zlata, koji posjeduje najveću kolekciju predmeta zlata iz pred-kolonijalnog perioda ili odlazak žičarom na brdo Monserrate odakle se pruža najbolji pogled na Bogotu. Noćenje.

3. dan: Let za Medellin, grad „vječnog proljeća“. Transfer do smještaja. Fakultativni obilazak drugog najvećeg grada u Kolumbiji, koji je nekada bio poznat kao grad Pabla Escobara, a danas je urbano središte čitave zemlje. Obilazimo Trg Botero, poznatiji kao Trg Skulptura na kojem su izložena djela čuvenog kolumbijskog umjetnika. Na istom ćemo mjestu vidjeti i jednu od najinteresantnijih građevina u gradu - Palaču kulture i Baziliku Candelaria, koja je jedna od nekoliko preostalih građevina iz kolonijalnog perioda. Nastavljamo obilazak prema Katedrali Metropolitana, jednoj od najvećih katedrala napravljenih od cigle u čitavoj Latinskoj Americi! Poslijepodne, penjemo se do Nuibara brda iznad grada gdje ćemo posetiti „Peblito paisa“- repliku sela tipično za ovu regiju. Noćenje.

4. dan: Fakultativni izlet Guatape i El Penon. Nova prilika da se upoznamo s prirodnim ljepotama Kolumbije, obilazak jezera i čuvene stijene  El Penon! Ova stijena se nalazi na obodu jezera i, ako ste dovoljno hrabri, možete se preko 700 stepenica popeti na njen vrh i uživati u pogledu na dolinu...Obilazimo i selo Guatape koji nazivaju najšarenijim selom u Kolumbiji, s puno šarenih kuća u kolonijalnom sitilu, uskim uličicama i suvenirnicama. Povratak u Medellin. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet- Pablo Escobar Tour. Upoznajemo se s životom čovjeka kojeg se pola Kolumbije plašilo a druga polovina ga je podržavala i voljela. Ekscentrični milioner i najpoznatiji svjetski narko boss koji je posjedovao privatne otoke i vlastiti zoološki vrt.  Šetamo ulicama Medellina dok nam vodič pokazuje mjesta koja su bila važna Escobarovom medellinskom narko cartelu. Slušamo kakav je Medellin bio prije i poslije Escobarovog ubojstva 1993 godine. Slobodno popodne. Noćenje.

6. dan: Let za Cartagena. Iz Cartagene nastavljamo put Tagange. Taganga je malo ribarsko mjesto na obalama Kariba. Radimo odmor od obilazaka i uživamo u kupanju u Karipskom moru. Isprobavamo svježu ribu u jednom od mnogih lokalnih restorana. Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet u Nacionalni park Tayrona. Ovaj Nacionalni park je magična kombinacija bijelih plaža, koraljnih grebena i divlje džungle koju okružuje najveći planinski vijenac uz obalu- Sierra Nevada de Santa Marta. Pješačimo kroz prelijepu prirodu Kolumbije kako bi došli do plaže Cabo San Juan, koja se nalazi na listi najljepših plaža na svijetu! Povratak u Tagangu. Noćenje.

8. dan: Dan koji je rezerviran za odmor i uživanje. Dan možemo provesti u Tagangi i uživati na obalama mora ili fakultativno obići Santa Martu, najstariji španjolski grad koji se nalazi na svega 15-ak minuta vožnje od Tagange. Noćenje.

9. dan: Transfer do Cartagena, najposjećeniji i najljepši grad u Kolumbiji. Fakultativni obilazak grada koji je pod zaštitom UNESCO-a. Stari grad je najljepši biser kolonijalne arhitekture u Kolumbiji- kamene ulice i  zgrade stare preko 300 godina u najrazličitijim bojama. Obilazimo znamenitosti starog grada i zamak San Felipe de Barajas, koji je svjedok mnogih borbi koje su vođene za ovaj grad. Navečer imamo priliku plesati merenge, kolumbijski ples na nekim od trgova starog grada! Noćenje.  

10. dan: Fakultativni izlet na Playa Blanca odnosno „Bijelu plažu“, na poluotoku Baru. Uživanje u kristalno plavoj vodi i ispijanju koktela uz zvukove latino muzike. Noćenje.

11. dan: Slobodan dan u Cartageni. Mogućnost fakultativnog odlaska na otok Rosario, jedan od najljepših otoka na Karibima. Još jedan dan za uživanje u čarima karipskog mora. Noćenje.

12. dan: Napuštanje smještaja. Let za Bogotu. Provodimo još jednu noć u glavnom gradu Kolumbije. Noćenje.

13. dan: Napuštanje smještaja i transfer do zračne luke u Bogoti. Let za Budimpeštu s presjedanjem.

14. dan: Dolazak u Budimpeštu. Kraj putovanja.

 

Polazak 05.02.

1. dan: Let iz Beograda za Bogotu s presjedanjem.

2. dan: Dolazak u Bogotu u jutarnjim satima. Smještaj u hotel. Fakultativni obilazak Bogote, španjolskog kolonijalnog grada koji je prijestolnica Kolumbije.  Ovaj grad je kombinacija moderne arhitekture i kolonijalne ostavštine Španjolaca, s velikim trgovima i katedralama. Obilazimo stari grad poznatiji pod imenom La Candelaria, na čijem je trgu Chorro de Quevedo, osnovana Bogota u 16. stoljeću. Također ćemo posjetiti Trg Bolivar, s glavnom gradskom katedralom i nacionalnim parlamentom. Mogućnost fakultativnog obilaska Muzeja Zlata, koji posjeduje najveću kolekciju predmeta zlata iz pred-kolonijalnog perioda ili odlazak žičarom na brdo Monserrate odakle se pruža najbolji pogled na Bogotu. Noćenje.

3. dan: Let za Medellin, grad „vječnog proljeća“. Transfer do smještaja. Fakultativni obilazak drugog najvećeg grada u Kolumbiji, koji je nekada bio poznat kao grad Pabla Escobara, a danas je urbano središte čitave zemlje. Obilazimo Trg Botero, poznatiji kao Trg Skulptura na kojem su izložena djela čuvenog kolumbijskog umjetnika. Na istom ćemo mjestu vidjeti i jednu od najinteresantnijih građevina u gradu - Palaču kulture i Baziliku Candelaria, koja je jedna od nekoliko preostalih građevina iz kolonijalnog perioda. Nastavljamo obilazak prema Katedrali Metropolitana, jednoj od najvećih katedrala napravljenih od cigle u čitavoj Latinskoj Americi! Poslijepodne, penjemo se do Nuibara brda iznad grada gdje ćemo posetiti „Peblito paisa“- repliku sela tipično za ovu regiju. Noćenje.

4. dan: Fakultativni izlet Guatape i El Penon. Nova prilika da se upoznamo s prirodnim ljepotama Kolumbije, obilazak jezera i čuvene stijene  El Penon! Ova stijena se nalazi na obodu jezera i, ako ste dovoljno hrabri, možete se preko 700 stepenica popeti na njen vrh i uživati u pogledu na dolinu...Obilazimo i selo Guatape koji nazivaju najšarenijim selom u Kolumbiji, s puno šarenih kuća u kolonijalnom sitilu, uskim uličicama i suvenirnicama. Povratak u Medellin. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet- Pablo Escobar Tour. Upoznajemo se s životom čovjeka kojeg se pola Kolumbije plašilo a druga polovina ga je podržavala i voljela. Ekscentrični milioner i najpozantiji svjetski narko boss koji je posjedovao privatne otoke i vlastiti zološki vrt.  Šetamo ulicama Medellina dok nam vodič pokazuje mjesta koja su bila važna Escobarovom medellinskom narko cartelu. Slušamo kakav je Medellin bio prije i poslije Escobarovog ubojstva 1993 godine. Slobodno popodne. Noćenje.

6. dan: Let za Cartagena. Iz Cartagene nastavljamo put Tagange. Taganga je malo ribarsko mjesto na obalama Kariba. Radimo odmor od obilazaka i uživamo u kupanju u Karipskom moru. Isprobavamo svježu ribu u jednom od mnogih lokalnih restorana. Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet u Nacionalni park Tayrona. Ovaj Nacionalni park je magična kombinacija bijelih plaža, koraljnih grebena i divlje džungle koju okružuje najveći planinski vijenac uz obalu- Sierra Nevada de Santa Marta. Pješačimo kroz prelijepu prirodu Kolumbije kako bi došli do plaže Cabo San Juan, koja se nalazi na listi najljepših plaža na svijetu! Povratak u Tagangu. Noćenje.

8. dan: Dan koji je rezerviran za odmor i uživanje. Dan možemo provesti u Tagangi i uživati na obalama mora ili fakultativno obići Santa Martu, najstariji španjolski grad koji se nalazi na svega 15-ak minuta vožnje od Tagange. Noćenje.

9. dan: Transfer do Cartagena, najposjećeniji i najljepši grad u Kolumbiji. Fakultativni obilazak grada koji je pod zaštitom UNESCO-a. Stari grad je najljepši biser kolonijalne arhitekture u Kolumbiji- kamene ulice i  zgrade stare preko 300 godina u najrazličitijim bojama. Obilazimo znamenitosti starog grada i zamak San Felipe de Barajas, koji je svjedok mnogih borbi koje su vođene za ovaj grad. Navečer imamo priliku plesati merenge, kolumbijski ples na nekim od trgova starog grada! Noćenje.  

10. dan: Fakultativni izlet na Playa Blanca odnosno „Bijelu plažu“, na poluotoku Baru. Uživanje u kristalno plavoj vodi i ispijanju koktela uz zvukove latino muzike. Noćenje.

11. dan: Slobodan dan u Cartageni. Mogućnost fakultativnog odlaska na otok Rosario, jedan od najljepših otoka na Karibima. Još jedan dan za uživanje u čarima karipskog mora. Noćenje.

12. dan: Napuštanje smještaja. Let za Bogotu. Provodimo još jednu noć u glavnom gradu Kolumbije. Noćenje.

13. dan: Napuštanje smještaja i transfer do zračne luke u Bogoti. Let za Beograd s presjedanjem.

14. dan: Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polasci: 21.11.2018, 05.02.2019. (POPUNJENO)

CIJENA:

Termin

 21.11.2018.  

05.02.2019.

PROMO cijena:

10.265kn + 2.235kn

10.265kn + 2.235kn

First minute cijena :

10.735kn + 2.235kn

10.735kn + 2.235kn

Regularna cijena :

11.520kn + 2.235kn

11.520kn + 2.235kn

 

 

 

 

 

 

 

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

CIJENA ZA GOTOVINU:

Termin

 21.11.2018.  

05.02.2019.

PROMO cijena:

9.610kn + 2.235kn (1590€)

9.610kn + 2.235kn (1590€)

First minute cijena :

10.060kn + 2.235kn (1650€)

10.060kn + 2.235kn (1650€)

Regularna cijena :

10.805kn + 2.235kn (1750€)

10.805kn + 2.235kn (1750€)

 

 

 

 

 

 

 

 

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*Promo cijena vrijedi za prijave za prvih 6 putnika.

**Uslijed otkaza dva slobodna mjesta po LAST MINUTE cijeni od 11.145 kn (1490 €) po osobi

First minute cijena vrijedi za prijave do 12.12.2018. Nakon toga datuma vrijedi regularna cijena aranžmana.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 06.07.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta). Ostatak cijene putovanja koju je putnik obvezan platiti najkasnije 6 tjedana prije puta ne uključuje doplatu u iznosu 2.235 kn, a koju putnik plaća na samom putovanju inozemnim partnerima u eurima ili dolarima (ovisno o destinaciji).


Prijavljivanje: preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Za destinacije za koje je potrebna viza, dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Avionsku kartu sa svim pristojbama na relaciji Budimpešta – Bogota (polazak 20.11.) ili Beograd - Bogota (polazak 05.02.)
 • Avionsku kartu sa svim pristojbama na relaciji Bogota – Medellin
 • Avionsku kartu sa svim pristojbama na relaciji Medeljin – Cartagena
 • Avionsku kartu sa svim pristojbama  na relaciji Cartagena – Bogota
 • Avionsku kartu sa svim pristojbama na relaciji Bogota – Budimpešta (polazak 20.11.) ili Bogota - Beograd (polazak 05.02.)
 • Smještaj na bazi noćenja u guesthouse-u / hostelu u dvokrevetnim sobama prema planu i programu puta (2 noći u Bogoti za polazak 05.02. ili 3 noći u Bogoti za polazak 20.11., 3 noći u Medellinu, 3 noći u Tagangi, 3 noći u Cartageni)
 • Lokalne transfere prema planu i programu puta, između zračne luke i smještaja te između gradova
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-povijesne spomenike
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja
 • Transfer do i od zračne luke u Budimpešti/Beogradu


Bogota je glavni i najveći grad Kolumbije s oko 8 milijuna stanovnika. Pun naziv ovoga grada koji se nalazi na nadmorskoj visini od preko 2,600m je Santa Fe de Bogota.

Medellin grad koji nosi epitet „Grad vječnog proljeća“ ili „Prijestolnica cvijeća“ zbog svoje povoljne klime. Nekada je bio poznat kao grad Pabla Escobara s obzirom da je ovaj čuveni narko diler živio u ovom gradu. Danas je to uzbudljiv i moderan grad koji ima mnogo toga za ponuditi.

Cartagena je karipska luka iz 16.stoljeća. Njena utvrđenja i stari grad nekada su odbijali gusare a danas privlače veliki broj turista pa je Cartagena najposjećeniji grad u Kolumbiji. Ovaj grad plijeni svojim uskim kamenim uličicama, šarenim kolonijalnim zgradama i trgovima s kojih se čuje latino muzika. U okolini grada možete uživati u prelijepim plažama.

Taganga je malo ribarsko selo smješteno u zaljevu nedaleko od grada Santa Marte, poznato među backpackerima i avanturistima. U ovome selu možete uživati u kupanju i sunčanju na Karibima a uvečer isprobati neke od ribljih specijalitetima.

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maljoljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

 

Napomene u vezi sa smještajem:

 

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:
 

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
   

 

 

Napomene u vezi s vizama:
 

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

MEDELLIN:

Guatape i El Peñol - Kako bi se udaljili od gradske vreve odlazimo u mirni i živopisni Guatape! Ovaj šarmanti grad jedan je od najfotogeničnijih gradića u Kolumbiji. Ono što je karakteristično za ovaj gradić jest to da su donji dijelovi kuća oslikani različitim detaljima a fasade su u jakim bojama što ovaj gradić čini jednim veselim i opuštenim mjestom. Također ono što je glavna atrakcija čitave regije je i stijena El Peñol do čijeg vrha vas vodi 740 stepenica! Sa vrha možete uživati u nevjerojatnom pogledu na okolna jezera i čitavu regiju!
Tura Pablo Escobar - upoznajte se sa intrigantnim životom najvećeg narko-bossa svih vremena! Na sam spomen Medellina jedna od prvih asocijacija je i ime Pabla Escobara koji je ovdje proveo većinu svog života. Čut ćemo interesantne priče, vidjeti njegov grob, zgradu u kojoj je živio kao i zatvor koji je izgradio za sebe i iz njega pobjegao.

TAGANGA:

Nacionalni park Tayrona - obilazimo jedan od najljepših nacionalnih parkova u Kolumbiji! Raznovrsnost, bioraznolikost, netaknuta priroda i prelijepe pješčane plaže. Dan za odmor i uživanje!

 

CARTAGENA:

Bijela plaža - još jedan dan za uživanje u prelijepim pješčanim plažama i Karipskom moru!

1.OPĆI PODACI

Republika Kolumbija je država koja se nalazi na sjeverozapadu Južne Amerike. Na sjeveru i sjeverozapadu izlazi na Karipsko more a na zapadu prema Tihom oceanu. Kolumbija je po površini četvrta najveća država u Južnoj Americi. Jedan od glavnih proizvoda ove zemlje je kava.

Površina zemlje: 1,141,748 km2

Broj stanovnika: 49 milijuna

Glavni grad: Bogota (8 milijuna)

Nacionalnost: Kolumbijci (pretežno mestici)

Službeni jezik: španjolski

Religija: kršćanstvo

Neovisnost: 07.08.1819.

 

2. VIZA

Državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza za ulazak u Kolumbiju.

 

3. VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC -5.

 

4. KLIMA

Kolumbija je ogromna zemlja i stoga je karakterizira više klimatskih zona: kišne šume, savane, pustinje i planine. U glavnom gradu Bogoti prosječna godišnja temperatura je 15°C, a najtopliji mjeseci su ožujak  i travanj s temperaturom od oko 20°C. Magla je također česta pojava. Medellin se nalazi u tropskom pojasu ali s obzirom da se grad nalazi na 1500m nadmorske visine prosječna godišnja temperatura je 22°C i ne mijenja se puno tokom godine. Situacija je još povoljnija na obalama Kariba gdje su prosječne temperature 27°C. Sušni period u ovom djelu države traje od studenog do svibnja.

 

5. HRANA

Kolumbijska hrana je vrlo raznovrsna, zahvaljujući geografskoj raznolikosti, tropskoj klimi i utjecaju mnogih imigrantskih populacija- praktički svaka teritorijalna jedinica ima neke svoje specijalitete. Kolumbijska kuhinja nudi različite vrste hrane s dosta mesa. Kao glavni prilozi najčešće se dodaju kukuruz i grah. Najpopularniji doručak, skoro svugdje uključuje i arepu, nešto između kruha i palačinke od kukuruznog brašna, često punjenu jajetom. Kolumbija se može pohvaliti i s oko 250 vrsta voća i skoro isto toliko vrsta povrća, od onih nama poznatih (ananas, banane, mango) do nekih potpuno jedinstvenih. Specijaliteti ove kuhinje su i guste juhe. Juha san cocho se radi od ribe, ili od piletine i mesa, uz dodatke svih mogućih članova porodice krumpira (bijeli , crveni i kreolski krumpir, jam i juka), i češnjaka. Ajiaco je teška juha na bazi krumpira koja je naročito popularna u i oko Bogote. Dodatni sastojci uključuju rezanu piletinu, male komade kukuruza, kapar i vrhnje. Ajiaco se obično služi uz rižu i svijež avokado. Možete se „zasladiti“ i s chicharronesima - nekom vrstom njihovih čvaraka. U svakom slučaju u Kolumbiji nećete ostati gladni!

 

6.CJEPIVA I ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Cijepljenje nije obavezno za putnike koji putuju u Kolumbiju. Naši putnici individualno odlučuju da li se žele cijepiti ili ne. Najbolje je savjetovati se s doktorom. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike) ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u ljekarnama u Kolumbiji. Također, ima puno komaraca, pa bi bilo dobro da ponesete i Autan, a možete i tamo kupiti sredstva protiv komaraca.

 

7. OSIGURANJE

Osiguranje nije obavezno, ali se preporuča. Možete ga uzeti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas u agenciji do 5 dana prije puta.

 

8. SIGURNOST

Strani turisti su izloženi riziku od pljačke, posebno u velikim gradovima. Potrebno je pridržavati se uobičajenih pravila ponašanja: kretanje samo na mjestima predviđenima za turiste i bez nošenja skupocjenog nakita i veće količine novca.

 

9. ODJEĆA

Spakirajte se slojevito i ponesite što manje stvari! S obzirom da su u Bogoti prosječne temperature 15°C potrebno je ponijeti topliju odjeću (jakne, duže hlače, majice s kapuljačama...). U drugim dijelovima zemlje (Medellin i obala Karipskog mora) su visoke temperature i stoga se preporučuje nošenje lagane ljetne garderobe. Također se preporučuje nošenje šešira i kapa, za dane koje ćemo provoditi na plaži.

 

10. NOVAC

Kao i u drugim latinoameričkim zemljama, najprihvaćenija strana valuta je američki dolar koji iznosi 1 USD = 2.900 pesosa. Euro se ne može promijeniti u većini mjenjačnica, osim u najvećim bankama. Prihvaćaju se najpoznatije svjetske kartice, prvenstveno Visa i Master Card.

 

11. KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže funkcioniraju u Kolumbiji a svakako možete kupiti i lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smještajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt s obitelji i prijateljima.