Brazil i Ekvador Nova Godina

Brazil i Ekvador Nova Godina

Putovanje u Brazil i Ekvador 

20 dana – Rio de Janeiro, Quito, Banos, Cuenca, Montanita – 17.205kn /17.950 kn (uključene avio karte, sve pristojbe, smještaj, transferi)

Polazak: 30.12.2019.

Avantura po Južnoj Americi! Ljepote oblikovane magijom južnoameričke prirode, ritmovi sambe i andske glazbe, sočni okusi egzotičnog voća, koktela i klope… Povezujemo Brazil i Ekvador u jednu cjelinu i istražujemo očaravajuće krajolike i znamenitosti ovih zemalja. Upustite se u pravu Jungle Tribe turu, nezaboravni trekinzi, prašume i džungle, opuštanje u tirkiznim bojama i svjetlucanju Atlantskog oceana.

Za sam početak zagrijavamo se u Brazilu. Družimo se s kariokama u Riu, plešemo sambu, igramo nogomet i odbojku na pjesku. Avanturu u Brazilu upotpunjujemo istraživanjem prašume, favela i najburnijeg noćnog života u Južnoj Americi. Hedonizam koji predstavlja pravi izazov! Nezaboravni prizori najposjećenijeg grada na ovom kontinentu. Prilika za posjetiti poznatu Glavu šećera i Isusa Spasitelja na Corcovado brdu. Pred nama su i slikovite Selaronove stepenice kao i brojni grafiti i sve to u gradu koji je desetljećima bio omiljen u portugalskoj kraljevskoj obitelji. Danas Rio godišnje primi blizu tri milijuna turista i domaćin je brojnih sportskih događaja i karnevala.

Rio de Janeiro - živahan, zavodljiv, egzotičan, pokrenut će Vas na rumbu, nogomet s djecom, istraživanje, šetnju, zabavu i provod... Rio su osnovali Portugalci 1. siječnja 1502. godine i nazvali ga “Siječanjska rijeka”. Fakultativni obilazak starog djela grada, koji se nalazi pod UNESCO-vom zaštitom, a koji nazivaju “Karioka pejzažom između mora i planina”. Polako se pripremamo za avanture koje slijede po Ekvadoru.

Nevjerojatni svijet Južne Amerike u Ekvadoru. U Ekvadoru su na relativno malom teritoriju smještene Ande, obala Pacifika i Amazon tako da ćemo imati prilike istražiti najviše aktivne vulkane na planeti,  bogate španjolske kolonijalne gradove, tržnice Inka, kulturu Inka, tajne Anda, plemena iz džungle, tajne rijeke Amazon, odmorimo se na Pacifiku... Odličan miks za upoznavanje s cjelokupnom kulturom Latinske Amerike na jednom mjestu: Inke, Amazon, Ande i Pacifik. Quito je glavni grad Ekvadora, i nalazi se na visini od 2800m nadmorske visine, i drugi je najviši grad na svijetu. Nalazi se na istočnim padinama Pichinche, aktivnog stratovulkana na Andima. Povijesni centar Quita ima jedan od najvećih i najbolje očuvanih i povijesnih centara u Americi. Centralni trg se nalazi na 25 kilometara južno od ekvatora, a spomenik i muzej u gradu zovu „centrom svijeta“.

Iz Quita se upućujemo prema Banosu koji zovu gradom "svete vode", a nalazi se u središnjem dijelu Ekvadora. Grad je okružen vodopadima koji se obrušavaju s Anda i privlače avanturiste iz čitavog svijeta. Nazivaju ga i "Vratima Amazone", a mi ćemo uživati ​​u adrenalinskim aktivnostima - raftingu, vožnji kajacima, pješačenju, vožnji biciklima, jahanju konja, bungee skakanje, zip line... Nakon uzbudljivih aktivnosti odmaramo u uz tople izvore i masaže.
Montañita je mali grad koji se nalazi na obalama Pacifika u Ekvadoru, a od Guayaquila je udaljen oko 180 kilometara. Poznat je kao surferski grad, a u njemu se često organiziraju i festivali pa ga nazivaju i latinoameričkom Ibizom.

Informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

1. dan (30.12.2019): Okupljanje grupe u zračnoj luci u Budimpešti. Let iz Budimpešte u 06:00h s presjedanjem (AF 1695) u Parizu. Dolazak u Pariz u 08:30h i presjedanje na let za Rio de Janeiro u 10:15h (AF 462). Dolazak u Rio de Janeiro  u 18:50h i transfer do smještaja. Zagrijavanje u lokalnim barovima za novu južnoameričku avanturu! Noćenje.

2. dan (31.12.2019): Fakultativni izlet: Glava šećera (Pão de Açúcar), Olimpijski bulevar, Selaronove stepenice, Lege park i gurmanski raj - Botafogo. Dan za posjetu najupečatljivijih znamenitosti Ria. Odlazak na drugi kraj Ria i posjeta poznatoj Glavi šećera koja se nalazi iznad Guanabara zaljeva, a čije ime simbolizira izdizanje otoka iz zaljeva koji je dio Atlantskog oceana. Stjena je zbog svog oblika dobila ovo popularno ime, a vrijedi podsjetiti da je Brazil najveći izvoznik upravo šećera. Odatle se pruža čuveni pogled na područja Urka, Botafogo i Copacabanu. Potom slijedi fakultativni obilazak boemske četrvti Ria, Santa Tereze. Ove uličice i koloritne zgrade predstavljaju esenciju Brazila. Ne propuštamo priliku da se prošetamo i prepoznatljivim stepenicama Horhea Selarona. Stepenicama prevladava plava, žuta i zelena boja kao boje brazilske zastave. Sve je to uokvireno crvenilom pločica koje je vagabundo Selaron marljivo prikupljao iz cijelog svijeta. Brojne muzičke zvjezde poput Snoop Dogga i grupe U2 su snimale spotove ovdje. Za kraj upoznajemo i urbanu stranu Ria. Ogromni grafiti nas čekaju u Olimpijskom bulevaru. Nekada neiskorišteni hangari postali su nedavno okupljanje alternativnog Ria u potrazi za svojim izrazom. Oslikavaju olimpijski duh i zajedništvo planete u autohtonom stilu. Za kraj dana odmaramo u zelenilu Parka laži gdje se nalazi grandiozna vila s početka prošlog stoljeća koju je bogati industrijalac poklonio svojoj ženi kako bi imala gdje držati svoje glazbene nastupe. Povratak u smještaj.Noćenje.

3. dan (01.01.2020): Dan koristimo za odmor obilazeći na fakultativnom izletu najpoznatije plaže grada. Uživanje na Copacabani i Ipanemi. Ispijanje kaipirinja i upijanje brazilske energije. Prepoznatljive valovite šare na šetalištima ove dvije plaže mame kako turiste tako i trgovce neobičnih suvenira širom Južne Amerike. Pored kupanja, na plažama postoje i brojni tereni za nogomet i odbojku na pjesku, ušuškane ležaljke, svježi kokosi i usoljeni morski plodovi. Na kraju dana nezaobilazna preporuka je popeti se na stjenu Arpoador, dom unikatnih kaktusa. Mali poluotok između Ipaneme i Copacabane pruža prizore za nezaborav dok sunce zalazi iza najveće brazilske favele Rosine. Karioke aplauzom otpozdravljaju svaki zalazak sunca a mi se na putu do smještaja zadržavama u njihovim barovima isprobavajući neobične kombinacije amazonskog voća poput asaija i rumova kujući planove za naredne dane. Noćenje.

4. dan (02.01.2020): Fakultativni izlet u Tijuca prašumu, do statue Isusa Spasitelja (Christ the Redeemer), stadiona Marakana i Sambodroma. Prašuma zauzima gotovo desetinu teritorije Ria i nazivaju je “plućima grada”. Prolazimo kroz egzotični zeleni svijet. Nakon toga nastavljamo do statue Krista Spasitelja na Corcovado brdu koja spada u sedam novih svjetskih čuda. Podignuta je dvadesetih godina prošlog stoljeća. Danas stoji raširenih ruku nad Guanabara zaljevom i blagoslivlja karioke (stanovnike Ria). Statua je smještena na brdo Corcovado, na visini od 710 metara, s koje se pruža nevjerojatan pogled na živopisne djelove Ria. Nezaobilzni sportski dragulj Ria je stadion Marakana. Čuveni stadion još uvijek je gorka uspomena kariokama na “Marakanaso tragediju” kada im je 1950. godine šokantno izmakla titula svjetskog prvaka. Dan ćemo razvedriti bojama posjetom Sambodromu. Mjesto odakle počinje čuveni defile u Riju odnosno karneval koji desetljećima slovi za planetarni spektakl. Za simboličnu nadoknadu možete obući najotkačenije kostime i zaplesati u ritmu sambe u njima. Ovdje se okupljaju glavne škole sambe u čitavoj zemlji i uživaju šetajući u bogato ukrašenim kostimima podsjećajući da je Rio prijestolnica hedonizma. Povratak u smještaj. Odlazak u neki od noćnih klubova u Riu. Noćenje.

5. dan (03.01.2020): Nakon odjavljivanja iz smještaja slijedi transfer do zračne luke. Let iz Ria za Quito. Prijestolnica Ekvadora nam želi dobrodošlicu! Transfer do smještaja. Noćenje.

6. dan (04.01.2020): Fakultativni izlet - obilazak španjolskog kolonijalnog centra grada. Quito je bio prijestolnica španjolske imperije za teritorij poznat kao Vicekraljevstvo Nova Granada. Ovdje ćete vidjeti najveće i najimpozantnije katedrale, upravne zgrade, raskošne fasade, koje čine Quito jednim od najinteresantnijih gradova na ovom kontinentu. Nakon podne odlazak do Centra Svijeta, linije ekvatora, gdje je najmanja razdaljina između sunca i Vas. Povratak u Quito. Noćenje.

7. dan (05.01.2020): Slobodan dan u Quitu za odmor i zagrijavanje za predstojeće aktivnosti. Radi potpunijeg uživanja prilika za fakultativni izlet do termalnih izvora Termas de PapallactaNoćenje.

8. dan (06.01.2020): Fakultativni izlet u Otavalo. Još od vremena Inka, Otavalo je tržnica gdje su sva plemena trgovala voćem, povrćem, predmetima, suvenirima. Danas, Otavalo je jedna od najinteresantnijih i najvećih tržnica Latinske Amerike, gdje se mogu kupiti autentični suveniri i upoznati kultura različitih plemena s Anda. Slobodno vrijeme.  Povratak u Quito. Noćenje.

9. dan(07.01.2020): Fakultativni izlet na vulkan Pichinchu, preko 4100 metara nadmorske visine, odakle se pruža prelijep pogled na Quito, vožnja žičarom i treking po planini. Pogled na nevjerojatne Ande i vulkane koji okružuju Quito. Oblaci vam nikad nisu bili bliži. Navečer se vraćamo u Quito. Slobodno vrijeme za noćni život, restorane, diskoteke... Noćenje.

10. dan(08.01.2020): Transfer autobusom do Banosa grada koji okružuje preko 60 vodopada, koji se obrušavaju s Anda.  Prije toga, kroz fakultativni izlet obilazimo prelijepu lagunu Quilatoa, jezero u vulkanskom krateru. Silazimo u sam krater, ispod oblaka, sve do same vode, uživamo u nestvarnim prizorima. Nakon obilaska i pauze za ručak, nastavljamo dalje prema “vratima Amazone”. Banos je grad savršen i za one željne avanture i adrenalina, kao i za one koji bi uživali i odmarali. Transfer do smještaja i šetnja lijepim kolonijalnim gradom, opuštanje na loklanim tržnicama, kupanje u vrelim izvorima... Relaksacija za dane pune akcije koji slijede. Noćenje.

11. dan(09.01.2020): Fakultativni izlet mini busem do “kraja svijeta”, drvene kuće na velikoj visini odakle se na samo 2.5 km razdaljine zračnom linijom nalazi misteriozni vulkan Tungurahua iz kojeg neprestano izlazi dim. Nakon “kondorovog leta” i ljuljanja prema vulkanu, idemo dalje u dolinu vodopada, gdje ćemo imati priliku uživati u prirodnom bogatstvu ove regije. Obilazi se nekoliko vodopada, od kojih je najljepši i najpoznatiji “Pailon del Diablo”. Da bi došli do njega idemo na blaži treking. Za one željne avanture i adrenalina, postoji mogućnost zip line-a ili connopy ride-a preko kanjona. Povratak u Banos. Slobodno vrijeme, po želji, fakultativno, relaksacija u vrelim izvorima mineralne vode gdje je temperatura vode od 25 do 58 stupnjeva. Noćenje.

12. dan(10.01.2020): Mogućnost za veliku Jungle avanturu. Fakultativni izlet odnosno plovidba kanuima po rijeci Puyo. Obilazimo zajednice plemena, uplovljavamo u tribalne svjetove Amazone… U obližnjim kolibicama se upoznajemo s egzotičnim napicima i životinjama. Vidikovci, lijane, objašnjenja o rijetkim biljkama i tetoviranje – jungle trekking! Povratak u smještaj. Noćenje.

13. dan(11.01.2020): Slobodan dan u Banosu za odmor i predah na ovom putovanju. Noćenje.

14. dan(12.01.2020): Pakiramo stvari i idemo ponovo na jug u Cuenca, u jedan od najljepših kolonijalnih gradova Latinske Amerike. Zahvaljujući kolonijalnom utjecaju u arhitekturi  tijekom XVI i XVII stoljeća smatra se za najeuropskiji grad u Ekvadoru. Grad ima oko pola milijuna stanovnika i čuven je po tekstilnoj industriji. Odlazak u barove, prilika za upoznati boemski noćni život Anda na 2500m nadmorske visine. Noćenje.

15. dan(13.01.2020): Fakultativni izlet: razgledavanje grada. Katedrale, trgovi, kolonijalno nasljeđe. Slobodno popodne. Noćenje.

16. dan(14.01.2020): Nakon Anda, kolonijalnih gradova i amazonske džungle, krećemo na drugu stranu Ekvadora prema Tihom oceanu. Vožnja do  Montanita - latinoameričke Ibize. Nova kulutra, istetovirani ljudi, party na plaži, voćni kokteli i svježe cjeđeni sokovi od ananasa i marakuje, surf, nevjerojatno lijepe pješčane plaže, topao ocean, zalasci sunca, vrele latino noći, salsa... Smještaj u hostel. Slobodno vrijeme. Noćni provod. Noćenje.

17. dan(15.01.2020): Dan za kupanje i relaksaciju. Škola surfa, satovi joge, meditacija, svježa riba... Noćenje.

18. dan(16.01.2020): Fakultativni izlet u nacionalni park Machalilu na plažu “Los Frailes” i u luku Puerto Lopez gdje možete u organiziranoj turi s malim ribarskim čamcem ići na promatranje kitova (period lipanj - rujan). Povratak u Montanitu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

19. dan(17.01.2020): Odjavljivanje iz soba i još malo slobodnog vremena do polaska u zračnu luku. Let KL 755 u 20:05 za Amsterdam.

20. dan(18.01.2020): Dolazak u Amsterdam u 13:30. Presjedanje na let KL 1243 u 16:35 za Pariz. Dolazak u Pariz u 17:50. Odlazak ne let AF 1694 za Budimpeštu u 20:55 i dolazak u Budimpeštu u 23:05. Kraj putovanja.

Polazak: 30.12.2019.

* U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske od strane agencije ili avio kompanije. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena putovanja:

Termin 

30.12.2019.

First minute cijena

18.110 kn

Regularna cijena

18.895 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

Cijena putovanja za gotovinu:

Termin 

30.12.2019.

First minute cijena

17.205 kn (2300 €)

Regularna cijena

17.950 kn (2400 €)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

*  First minute cijena vrijedi za prijave do 30.08.2019. ili do popune mjesta. Nakon toga vrijedi Regularna cijena putovanja.

**Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 11.04.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: prilikom prijave plaća se 800 kn, nakon formiranja grupe uplaćuje se još 5.250 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije polaska (za kartično plaćanje 8 tjedana prije polaska).

Prijavljivanje: preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije polaska. Prijava je važeća jedino uz uplatu rezervacije. Nakon izdavanja avio karata nije moguće odustajanje od aranžmana.

Cijena putovanja uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Budimpešta – Rio de Janeiro s uključenim pristojbama
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Rio de Janeiro – Quito
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Guayaqil – Budimpešta
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s kontinentalnim doručkom u hotelu 3* (prema lokalnoj kategorizaciji) u Rio de Janeiru
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja s kontinentalnim doručkom u hostelu u Quitu
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja s kontinentalnim doručkom u hostelu u Banosu
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja s kontinentalnim doručkom u hostelu u Cuenci
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja s kontinentalnim doručkom u hostelu u Montaniti
 • Sve transfere prema planu i programu putovanja
 • Organizaciju putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se ugovoriti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja putovanja
 • Transfer do i od zračne luke Budimpešta 

Napomene :

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: jungletravel@gmail.com
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: jungletribe.hr@gmail.com
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail jungletribe.hr@gmail.com.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

Hotel je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizirane i posjeduju TWC.

Hostel je smještajni kapacitet namjenjen prije svega mladim ljudima, kao i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Sobe su višekrevetne 1/2, 1/3, 1/4 s etažnim kupaonicama.

Rio de Janerio je najposjećeniji grad na južnoj hemisferi. Grad koji postoji još od XVI st i u njemu se nalaze neke od najprepozantljivijih turističkih atrakcija na svijetu. Grad je u kojoj se nalaze popularne plaže Copacabana i Ipanema.

Quito je glavni grad Ekvadora, i nalazi se na visini od 2800m nadmorske visine. U gradu se nalaze ruševine grada Inka, a sam grad je poznat po mnogobrojnim znamenitostima.

Banos je grad koji još zovu i Banos Svete Vode (Banos de Agua Santa) i nalazi se u centralnom djelu Ekvadora. Grad je okružen vodopadima koji se obrušavaju s Anda i privlači avanturiste iz čitavog svijeta.

Cuenca je grad u južnom djelu Ekvadora i po mnogima jedan od najljepših kolonijalnih gradova Južne Amerike. Veliki broj turista posjećuje grad a pored znamenitosti u gradu, postoji i veliki broj prirodnih ljepota.

Montanita je mali grad koji se nalazi na obalama Pacifika u Ekvadoru, i od Quajaqivila je udaljen oko 180 kilometara. Poznat je kao surferski grad, a u njemu se često organiziraju i festivali.

BRAZIL

OPĆI PODACI O ZEMLJI

Brazil je federalno ustrojena republika sa više od 209 milijuna stanovnika. U glavnom gradu Braziliji (osnovanom tek 1960. godine) živi oko 4,2 milijuna ljudi. Godine 1824. Brazil se izborio za neovisnost od Portugala.

VIZA

Viza za Brazil nije potrebna za boravak do 90 dana.

VREMENSKA ZONA

Vremenske zone u Brazilu su UTC -5, UTC -4 i UTC -3. Nama je važna vremenska zona u kojoj se nalazi Rio de Janeiro, a to je UTC-3 (-5 sati u odnosu na nas).

KLIMA

Brazil zahvaća više klimatskih pojaseva: pustinjski, ekvatorijalni, tropski, suptropski, oceanski i stepski. Rio se nalazi u tropskoj klimatskoj zoni. Ljeta su suha i najviša temperatura je oko 26 stupnjeva, dok su zimi najviše temperature do 32 stupnja. Prosječna temperatura mora je između 23-24 stupnja.

HRANA I PIĆE

Brazilska kuhinja vuče svoje korene iz portugalske te je njen ukus po mnogočemu europeiziran. Izuzetak su dodaci iz afro kuhinje (poput acaraje). Glavni sastojci uz obroke su riža, pomfrit, jaja i sl. U Brazilu jako vole peciva poznata kao empanade. Feijoada je čuveno jelo gdje se miješa crni grah sa mesom (obično svinjskim). Nacionalni slatkiš je cocadas koji se radi od kokosa. Cachaca je brazilska nacionalna rakija. U pitanju je napitak od šećerne trske, a koristi se najviše u pripremanju čuvenog koktela caipirinhe. Obavezno se kupuje flaširana voda u dućanima.

ZDRAVLJE

Dokaz o cijepljenju protiv žute groznice nije obavezan za gradove poput Rija ili Sao Paula, ali nadležni brazilski organi mogu zatražiti žuti karton prilikom putovanja iz Brazila u druge latinoameričke zemlje.

OSIGURANJE

Osiguranje nije obavezno, ali ga svakako preporučujemo za daleke destinacije. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući i ponijeti na put, ili ga možete uplatiti kod nas do 5 dana prije putovanja – Allianz osiguranje.

SIGURNOST

Brazil je država u kojoj se turisti trebaju kretati u gradovima koji imaju svoje turističke zone. One su u neprestanom prisustvu policije i turisti se mogu sigurno kretati. Posjeta favelama bez lokalnog vodiča nipošto se ne preporučuje.

ODJEĆA

Što se tiče stvari, ponesite ljetnu garderobu i spakirajte što manje stvari. Ponesite i nešto dužih rukava i nogavica zbog aviona. Također, uvijek savjetujemo da u ručnoj prtljagi za svaki slučaj stavite i neke stvari koje vam mogu zatrebati u slučaju da se prtljaga izgubi. U slučaju eventualnih pljuskova tokom vašeg boravka preporuča se da nosite kišobran ili kabanicu sa sobom.

LOKALNA VALUTA

Nacionalna valuta u Brazilu je brazilski real (BLR). Jedan euro je oko 4,23 reala dok je odnos za jedan dolar oko 3,56 reala.

KOMUNIKACIJA

Naše mreže uglavnom imaju pokrivenost u čitavom Brazilu. Za slučaj da vam je internet neophodan postoji varijanta uzimanja lokalnih SIM kartica. Internet postoji također i u smještaju te restoranima.

 

EKVADOR

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI

Republika Ekvador je država u Južnoj Americi. Glavni grad je Quito, dok je najveći grad Guayaquil. Ekvador ukupno ima malo više od 13,000,000 ljudi. Graniči s Kolumbijom i Peruom, izlazi na Pacifik.

Površina zemlje: 283.560 km2

Broj stanovnika: 13 milijuna stanovnika

Glavni grad: Quito

Državljanstvo: većina Mestizosi

Službeni jezik: Španjolski, Kečuanski

Vjeroispovijest: Katolici

2. VIZA

Za državljane Republike Hrvatske nije neophodna viza za posjet i boravak u Ekvadoru do 90 dana.

3. VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC -5

4. KLIMA

U Ekvadoru ima više klimatskih područja i vrijeme je vrlo promjenjivo. Temperatura je ljetna (visoka) na obalama Pacifika tijekom cijele godine dok u području oko Quita i na planinama može biti dosta hladno tijekom noći i u prijelaznom razdoblju. Kiše su česte i učestale u području Amazona i na planinama. Na velikim visinama je razijeđen zrak, i dosta teže se diše. Postoji opasnost od visinske bolesti i preporuča se sporije kretanje.

5. HRANA I PIĆE

Hrana je vrlo raznovrsna i bogata. Ima puno kukuruza, graha, riže, ribe, piletine, voća i povrća. Postoji i dosta začinjene hrane, kao i dosta utjecaja europske kuhinje. U velikim gradovima i u turističkim mjestima ima dosta restorana s internacionalnom kuhinjom. Vodite računa ako ne jedete ljuto da to naglasite konobaru. Ulične hrane ima ali ne tako puno, uglavnom se može naći na lokalnim marketima. Cijene u restoranima su na razini cijena u Europi.

Svježe voće i cijeđene voćne sokove ćete naći na svakom koraku, i to po vrlo povoljnim cijenama. Bitno je napomenuti da vodu obavezno treba piti flaširanu!

6. ZDRAVLJE

Cijepljenje nije obavezno osim za putnike koji idu u Amazon. Naši putnici individualno odlučuju da li se žele cijepiti ili ne. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i provjeriti. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike), Aspirin ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u ljekarnama tamo. Također, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro ponijeti i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca.

7. OSIGURANJE

Nije obavezno ali je svakako preporučljivo. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas do 5 dana pred putovanje. Surađujemo s Allianz osiguranjem, a sve opcije i cijene osiguranja možete dobiti upitom na naš mail.

8. SIGURNOST

Situacija u Ekvadoru je generalno stabilna, sigurna i mirna. Savjetuje se oprez od sitnih krađa i džeparenja u velikim gradovima i turističkim središtima. Šetanje ulicom je slobodno i bez problema čak i u večernjim satima u svim turističkim mjestima, dok u kasnim večernjim satima nije preporučljivo samo u vangradskim općinama velikih gradova. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom, i zatvorom.

9. ODJEĆA

Spakirajte se slojevito i ponesite što manje stvari! Svuda možete prati rublje. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, rublje vam brzo bude gotovo i lijepo ga operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam hoodica ili neka lagana jakna i neke duge nogavice jer se vrijeme često i brzo mijenja, navečer zna biti hladnije. Ponesite neke udobne tenisice za trekking. Kod obilaska kulturno - povijesnih znamenitosti, konkretno katedrala, hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja.

Ako bilo što zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate kupiti.

10. LOKALNA VALUTA

U Ekvadoru se koristi američki dolar.

11. KREDITNE KARTICE i bankomati

Bankarski sustav je jako razvijen, tako da ćete brojne banke i bankomate naći na svakom koraku. Provizija za korištenje bankomata treba se provjeriti s bankom koja je izdala kartice. Naša preporuka je ponijeti gotovinu.

Korištenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema s blokiranjem kartice.

12. KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže funkcioniraju u Ekvadoru, a svakako možete i kupiti lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smještajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt s obitelji i prijateljima.

13. TOPLA PREPORUKA

Ekvador je jedna od prirodno najbogatijih zemalja svijeta sa preko 80 aktivnih vulkana i mnogobrojnim hidrografskim resursima. Postoji mnogo mogućnosti za sve vrste aktivnosti, kao destinacija zadovoljava sve vrste potreba od najrazličitijih turista, sve je dobro organizirano pa se može reći da ova zemlja ima jednu od najkompletnijih turističkih ponuda na svijetu (razvijeni gradovi, odlična infrastruktura, bogato kulturno povijesno naslijeđe, mnogobrojni muzeji, lijepo i čisto more, pješčane plaže, vrhunski noćni život, planine preko 6000 metara nadmorske visine s mnogobrojnim stazama za trekking, ukusna hrana, kanjoni i rijeke za ekstremni turizam ...) Također, u Ekvadoru postoji mnogo jedinstvenih stvari poput centra svijeta (linije Ekvatora), silaska u vulkanski krater ispunjen vodom, razgledavanja kitova ...