Island

Island

Putovanje na Island

10 dana, avion + takse + transferi + smještaj​

Cijena od 7.415kn

Polazak: 05.09.2019.

Od Jules Verna do svjetski poznatog serijala 'Igra prijestolja', Island je svojom opčinjavajuće oštrom prirodom uspio nadahnuti brojne književne i znanstvene pothvate. Zemlja Vikinga posljednja je država u Europi koju su naselili emigranti iz Skandinavije i Velike Britanije. Ona je i dalje jedna od najrijeđe naseljenih država na svijetu, sa svega 3 stanovnika po kilometru kvadratnom. Aktivni vulkani, jarke zelene doline, glečeri i fjordovi, crne pješčane plaže i zaglušujuće rijeke čine Island svojim, karakternim i avanturističkim.
Istkana nitima nepredvidljivošću prirode, sudaru leda, vatre, vode i zraka, ovaj vulkanski otok predstavlja i 'najzeleniju' zemlju na Svijetu s netaknutom prirodom i tendencijom ka smanjenju uporabe fosilnih goriva i motora s unutarnjim sagorijevanjem.
Avanturu počinjemo u Reykjaviku, prijestolnici zemlje ponoćnog sunca. On će nam biti polazna točka za daljnje avanture, ali i topao dom nakon povratka iz Središta zemlje. Mjesto u kome Islanđani tvrde da svatko zna svakog, ali i mjesto gdje se pravi najbolje lokalno pivo i rakija. Arhitektonsko zdanje crkve Hallgrímskirkja podsjeća na oblike bazaltnih stijena koje pravi lava pri hlađenju, a može se i vidjeti iz svih dijelova grada. Harpa koncertna dvorana predstavlja kulturni centar glavnoga grada, ali je i dom brojnim buticima, restoranima i glazbenim trgovinama. Za ljubitelje muzeja i galerija tu je varijetet Open Air muzeja, Nacionalnog Muzeja, Nacionalne galerije portreta, vulkanskih muzeja, ali i jedinog Falološkog muzeja na svijetu koji ne smijete propustiti!

Solfar Sun Voyager - svojim dizajnom možda podsjeća na vikinški brod, ali je on zapravo brod snova, oda suncu i obećanje jedne neistražene i divlje teritorije u svojoj težnji ka vječnom poimanju slobode i povezanosti s prirodom.

Gejzir - Zamislite vodu koja ključa i eksplodira u kipućem bazenu, a zatim mlaz bijelih sitnih vodenih čestica koje se uzdižu do visine petokatnice - veličanstveni prizor koji traje sedam-osam minuta. Primirje, pa eksplozija koja mlaz dovodi na 30 metara u vis. Gejzir se nalazi u šumovitoj dolini, zajedno s još pedesetak vrućih izvora čije ključanje možete čuti iz podzemlja. Island ima još 3000 vrelih izvora, mjesta gdje izbija zemni plin, kupelji s ljekovitim blatom i gejzira. Pravi mali raj za vulkanologiju i geologe! Također, posjećujemo Keriđ jezero koje se nalazi u u vulkanskom krateru, ali i veličanstveni 'Zlatni vodopad' Gullfoss, smješten na glacijalnoj reci Hvítá Upoznajemo se s prirodom ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama.

Nacionalni park Thingvellir - pored svog velikog političkog i povijesnog značenja, je također i mjesto na kojem se nalaze tektonske ploče Srednjo-Atlantskog rova, i mjesto gdje brojni geolozi i geografi mogu promatrati prirodne fenomene izazvane pomicanjem i odvajanjem masivnih tektonskih ploča Europe i Amerike. Planina Esja - dominira gradskim pejzažem. Savršena je lokacija za dnevne izlete jer pogled s 914 metara visoke planine oduzima dah. Sa stazama prilagođenim različitim razinama fizičke spremnosti, nikoga neće ostaviti uskraćenim avanture. Pored planinarenja, vozit ćemo bicikle, a za ljubitelje konja tu su i poznati islandski konji, za koje se vjeruje da su originalna pripitomljena životinja u ljudskoj civilizaciji. Od Vikinga, koji su ih prvi pripitomili, stoljećima su bili jedino prijevozno sredstvo na otoku. S obzirom na njihovu konstituciju mogli su ljude i teret prenositi po neravnom terenu, planinama, nabujalim rijekama, poljima ohlađene lave pa čak i glečerima.

Seljandsfoss slap - preko plodnog zemljišta, do tipičnih islandskih seoceta, slušajući bogatu povijest Vikinga dolazimo do vodopada, nekadašnje morske litice. Možete prići prilično blizu ovom prekrasnom vodopadu i uz to u daljini vidjeti Eyjafjallajökull i Hekla vulkane koji se i dalje dime.

Bazaltne plaža Reynisfjara - legenda kaže da su ovi bazaltni oblici nastali kada su dva trola zbog svojih nestašluka pretvorena u kamen. Ova zagasito crna plaža je još jedan u nizu spomenika koje nam je podarila erupcija okolnih vulkana.

Snæfellsnes nacionalni park. Mjesto koje je inspiriralo Julesa Vernea da napiše svoje djelo '' Put u središte zemlje ''. Prolazimo kroz tipična ribarska sela Islanda i promatramo moćni Snæfellsjökull vulkan. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snæfellsjökull ledenjak, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, družimo se s lokalcima, jedemo lokalnu klopu i promatramo moćni Snæfellsjökull vulkan.

Plava laguna - Spa centar najpoznatiji po svojim toplim izvorima usred snježnog krajolika. Nakon visokih planina i pješačenja, ostaje nam da jedan dan posvetimo tijelu i duši u oazi gdje temperatura vode ide od 36-39 stupnjeva celzijusovih i navodno ima magična, pomlađujuća, svojstva.

Prije nego završimo našu avanturu i suočimo se s realnošću, ostaje nam uživanje u lokalnim barovima, piću i iću, ali i uživanju u noćnom životu Reykjavika koji nimalo ne zaostaje za ostalim europskim prijestolnicama. Promatranje kitova, vožnja bicikla, jahanje islandskih konjića i brojne druge znamenitosti vam nudi prijestolnica sjevera, na vama je krenuti u jednu neobičnu i nezaboravnu avanturu.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

Plan i program puta:

1.dan: Sastanak putnika na aerodromu u Budimpešti. Check in na let za Reykjavik. Let W6 2427 u 07:05h. Dolazak u Reykjavik u 09:45h, grad ponoćnog sunca gdje ćemo imati prilike uživati u više od 20 sati dnevne svjetlosti. Fakultativni obilazak Reykjavika - Falološki muzej, Höfði kuća, Tjörnin Pond, crkva Hallgrímskirkja, Solfar Sun Voyager, Harpa koncertna dvorana i konferencijski centar. Upijamo kulturu i raznobojnost civilizacije s dalekog sjevera, potomaka Vikinga, ali i prisustvujemo stvaranju povijesti na mjestu gdje je prekinut Hladni rat. Adaptiramo se na temperaturu, pijemo poznato domaće islandsko pivo i isprobavamo neke od lokalnih specijaliteta. Za najhrabrije tu je marinirano meso morskog psa, ukiseljeni 'bijeli bubrezi' ovna i meso od kita. Noćenje.

2.dan: Fakultativni izlet u takozvani Golden circle koji čini Thingvellir Nacionalni park - geološka podloga na kojoj se odvajaju masivne tektonske ploče Europe i Amerike i gejziri, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobra. Gejzir se nalazi u dolini, zajedno s još pedesetak vrućih izvora čije se ključanje može čuti iz podzemlja. Svakih osam minuta imat ćemo priliku diviti se erupciji ovog diva, čiji mlaz izlazi čak 30 metara u vis! Island inače, zbog tektonskih poremećaja i vulkanskih aktivnosti, ima još 3000 vrelih izvora, mjesta gdje izbija zemni plin, kupki s ljekovitim blatom i gejzira. Pravi mali raj za vulkanologe i geologe! Također, posjećujemo i veličanstveni 'Zlatni vodopad' Gullfoss, smješten na glacijalnoj rijeci Hvítá. Upoznajemo se s prirodom ove fascinantne zemlje oblikovane vulkanskim erupcijama. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Fakultativni izlet na sam jug Islanda. Obilazimo Seljandsfoss i Skógafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske litice koja oduzima dah, dok u daljini promatramo Eyjafjallajokulle i Hekla aktivne vulkane, ali i Sólheimajökull ledenjak. Posjećujemo bazaltnu plažu Reynisfjara, čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova. Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan: Slobodan dan u Reykjaviku. Probat ćemo čuvene hot-dogove od janjetine, fermentirano meso morskog psa, dimljeno meso kita i pivo ,,Viking’’. Mogućnost fakultativnog organiziranja promatranja kitova. Noćenje.

5. dan: Fakultativni izlet u Snæfellsnes nacionalni park, mjesto koje je inspiriralo Julesa Vernea da napiše svoje djelo ''Putovanje u središte zemlje''. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snæfellsjökull ledenjak, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi, družimo se s lokalcima, jedemo lokalnu hranu i promatramo Snæfellsjökull vulkan. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan: Fakultativni izlet u Jökulsárlón glečersku lagunu, obilazak popularne dijamantne plaže poznate po gromadama leda po kojima je dobila ime. Divimo se plavetnilu vode i ledenjaka i idemo u turu života. Povratak u smještaj. Noćenje.

7.dan: Dan za fakultativni izlet na kojem ćemo imati priliku jahati tradicionalne islandske konjiće. Za kraj dana uživamo u pejzažu i noćnom životu prijestolnice sjevera. Noćenje.

8.dan: Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog planinarenja na planinu Esja, koja dominira pejzažem Reykjavika. Noćenje.

9. dan: Fakultativni izlet za poluotok Rejkjanes i plavu lagunu. Nakon visokih planina i pješačenja obilazimo figurativni most između Europe i Amerike ali i Gunnuhver tople izvore. Na kraju nam ostaje da se posvetimo tijelu i duši u oazi gdje temperatura vode ide od 36-39 stupnjeva celzijusovih i navodno ima magična, pomlađujuća svojstva. Uživamo u pejzažu odmarajući u izvorima tople vode. Povratak u smještaj. Noćenje.

10. dan: Transfer do aerodroma i check in na let W6 2428 u 10:30h za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu u 16:55h. Kraj putovanja.

Polazak:  05.09.2019.

**U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

CIJENE I UVJETI:

Termini

05.09.2019.

 Promo cijena:

7.410kn

First minute cijena:

7.805kn

Regularna cijena:

8.595kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

CIJENE ZA GOTOVINU:

Termini

05.09.2019.

Promo cijena:

7.040kn (940€)

First minute cijena:

7.415kn (990€)

Regularna cijena:

8.165kn (1090€)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*Cijena ovisi o cijeni aviokarata low-cost avio-kompanije i popunjenosti mjesta u grupi.

 

Promo cijena za polazak 05.09.2019. vrijedi za prvih 5 prijava ili do popune mjesta.

First minute cijena za polazak 05.09.2019. vrijedi do 01.06.2019, nakon toga vrijedi regularna cijena.

*Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 08.11.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijavljivanja plaća se 3.500kn. Ostatak iznosa plaća se u agenciji najkasnije 6 tjedana prije početka putovanja.

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

• Avio prijevoz na relaciji Budimpešta - Reykjavik - Budimpešta sa svim pristojbama

• Predanu prtljagu težine 10kg i ručnu prtljagu dimenzija 40x30x20

• Sve pristojbe i transfere prema planu i programu puta

• Devet noćenja u hostelu u višekrevetnim sobama  1/4, 1/6, 1/10, 1/12, 1/14

• Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

 

Cijena putovanja NE uključuje:

• Fakultativne izlete i ulaznice za komplekse i kulturno-povijesne spomenike

• Međunarodno zdravstveno osiguranje

• Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja aranžmana

• Obroke

• Doplatu za dodatnu prtljagu do 20kg – 110 eura za sve letove (isključivo prilikom prijave za aranžman)

• Transfer do i od zračne luke u Budimpešti

 

Opće napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke s putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju vrijediti minimalno 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed izvanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne procjenjuje valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja, viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd.). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svaka 3-4 sata (ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimalno 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su izvan njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo ovise o avio kompaniji
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima od onoga što je predviđeno planom i programom puta
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da na Vašem putovanju vodite računa o osobnim dokumentima i novcu
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

 

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće je do 10h ili 11h
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata dostupni su uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća spajanje s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari izvan dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta i dužan je o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

 

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se s viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su sami sebi osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata

 

Reykjavik - prijestolnica zemlje ponoćnog sunca. Glavni i najveći grad Islanda, ali ujedno i najsjeverniji grad na svijetu. Smješten je na jugozapadu Islanda u zaljevu Faksagloji na Atlantskom oceanu. Obalno područje Reykjavika odlikuju poluotoci, moreuzi, uvale i otoci.

Hostel je smještajni kapacitet namijenjen prije svega mladim ljudima, i svima onima kojima komfor nije na prvom mjestu. Gostima je na raspolaganju loker, recepcija, kuhinja i kupaonica na svakom katu. Usluga je na bazi noćenja u višekrevetnim sobama - 1/4, 1/6, 1/10, 1/12, 1/14

 

Fakultativni izleti:

1. Golden Circle tour: Thingvellir Nacionalni park, Gejzir i Gulfos vodopad - geološka podloga na kojoj se odvajaju masivne tektonske ploče Europe i Amerike i gejziri, koji se nalaze na UNESCO-voj listi zaštićenih prirodnih dobara. Imat ćemo priliku svjedočiti erupciji vrelog mlaza vode jednog od najpoznatijih i najimpoznatnijih gejzira na Islandu, ali i u svijetu. Također obilazimo i 'Zlatni vodopad' Gullfoss, smješten na glacijalnoj rijeci Hvítá. (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel – 8 sati; polazak je oko 9 sati ujutro)

2. Južni Island: Obilazimo Seljandsfoss i Skógafoss vodopade, formaciju nekadašnje morske litice koja oduzima dah, dok u daljini promatramo Eyjafjallajokulle i Hekla aktivne vulkane koji još uvijek povremeno izbacuju dim, ali i Sólheimajökull ledenjak. Posjećujemo crnu bazaltnu plažu Reynisfjara čija legenda kaže da je nastala okamenjivanjem nestašnih trolova (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel – 11 sati; polazak oko 8-9 sati ujutro)

3. Poluotok Snæfellsnes: Mjesto koje je inspiriralo Julesa Vernea da napiše svoje djelo '' Put u središte zemlje''. Uživamo u prirodi koja okružuje Kirkjufell planinu i Snæfellsjökull ledenjak, prolazimo kroz tipična ribarska sela Hellnar i Arnastapi i promatramo moćni Snæfellsjökull vulkan. Obilazimo i Djúpalónssandur plažu i Hellissandur, jedno od glavnih ribarskih mjesta u zapadnom Islandu. (trajanje izleta od polaska do povratka u hostel 13 sati; polazak oko 7-8 sati ujutro)

4. Jokullsarlon ledenjačka laguna: cjelodnevni izlet na sam jug otoka gdje ćemo imati prilike otići u plave lagune i držati gromade leda na Dijamantnoj plaži (trajanje izleta 14 sati, polazak oko 8 sati ujutro)

5. Plava laguna: Nakon visokih planina i pješačenja, ostaje nam da jedan dan posvetimo tijelu i duši u oazi gdje temperatura vode ide od 36-39C i navodno ima magična, pomlađujuća svojstva. Uživamo u pejzažu odmarajući u izvorima tople vode. (cijena uključuje ulaznicu u Plavu lagunu i obilazak poluotoka Reykjanes)

6. Jahanje islandskih konja: Odlazak na farmu islandskih konja. Islandski konj je čistokrvna rasa nastala od drevnih vikinških konja, poznata po svojoj izuzetno jakoj konstituciji i specifičnom načinu hoda. Jašemo kroz nepregledna polja lave i mahovine.