Gruzija i Armenija 13 dana

Gruzija i Armenija 13 dana

Putovanje u Gruziju i Armeniju 

13 dana – Tbilisi i Yerevan – 5.155 kn (uključene avio karte, sve takse, smještaj, transferi)

Polazak: 05.09.2019

Vodimo vas na druženje s ljubaznim i srdačnim lokalnim stanovništvom u zemljama koje su prve na svijetu prihvatile kršćanstvo kao službenu religiju. Obilazimo nestvarne samostanske i crkvene komplekse, najstarije na svijetu, uklesane u stijeni, izgrađene na samoj obali jezera, ukopane u sred dubokih kanjona i pustinjskih visoravni ili podignutih na najvišim planinskim vrhovima.

Zemlje s jednom od najstarijih kultura na svijetu. Povijest i tradicija stare preko 6.000 godina. Obilazak zelenih planinskih vijenaca čiji su vrhovi prekriveni vječnim snijegom, crvene i zlatne, kamene i pješčane pustinje, nepregledni vinogradi i prelijepi gradovi izmiješani tradicionalnim i modernim utjecajima.

Neodoljiv spoj tradicije i modernog, veličanstvenog masiva Kavkaza, vjere, ukusa, običaja, shvaćanja... 

Tbilisi – grad Svetog Georgija, glavni grad Gruzije nastao u V. stoljeću. Mješavina drevne, tradicionalne i moderne arhitekture i zanimljive povijesti. Najznačajnije znamenitosti grada su Trg Slobode na kojem se nalaze Gradska vijećnica i veliki stup sa zlatnom figurom Svetog Georgija, zgrada Parlamenta, Predsjednička palača, Stari grad prepun uskih uličica, starih obrtničkih dućana i šarenih kućica, tvrđava Narikala, Most mira…

Upliscihe – Drevni grad u stijeni, jedan je od najstarijih gradova na teritoriju Gruzije. Najveći razvitak doživio je u helensko i kasno antičko doba. Od 700 špilja i tunela, koliko se vjeruje da je imao, danas je za turiste otvoreno 150. Grad je napušten u XIX. stoljeću i danas je jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija koja se nalazi na listi čekanja za UNESCO-vu listu kulturnih baštine.

David Gareja – Anđeli u pustinji. Ovaj samostanski kompleks iz VI. stoljeća nalazi se na jugu Gruzije u oblasti Kaheti. Oblast Kaheti poznata je po vinogradima i čuvenom gruzijskom vinu. Manastir je iskopan u stijeni koja se nalazi na polupustinjskoj visoravni na samoj granici s Azerbejdžanom.

Gergeti – Manastir Svetog Trojstva na vrhu brda iznad sela Gergeti, nalazi se u podnožju vrha Kazbegi i masivnog planinskog vijenca Kavkaza na samom sjeveru Gruzije. Crkva je napravljena u XIV. stoljeću i nalazi se na nadmorskoj visini od 2.170m. U vrijeme Sovjetskog saveza svi vjerski običaji bili su zabranjeni, ali je ova crkva i dalje ostala jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Gruzije. Danas je ona i dalje jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih atrakcija, ali je u isto vrijeme i aktivna crkva u sklopu gruzijske Pravoslavne apostolske crkve.

Cijela regija Kavkaza, što uključuje i Gruziju i Armeniju, pogodno je područje za vinograde. Ovdje se nalaze jedni od najboljih vinograda i proizvodi se jedno od najboljih vina na svijetu. U Gruziji ćemo imati prilike probati tradicionalno gruzijsko vino koje se ispija na tradicionalan način – iz roga bika!

Tradicionalna kuhinja Gruzije i Armenije, mješavina je drevnih, specifičnih lokalnih jela i vanjskih utjecaja Rusije, Turske i Perzije. Svaka regija ima svoju verziju lokalne tradicionalne hrane, a kuhinja je poznata kako po jelima od mesa i ribe, tako i po vegetarijanskim jelima.

Yerevan – Nalazi se u podnožju planine Ararat i jedan je od najstarijih stalno naseljenih gradova na svijetu. Glavni je grad Armenije i ekonomski, politički i kulturni centar države. Trinaesta po redu prijestolnica Armenije i UNESCO-va svjetska prijestolnica knjige 2012. godine. Mješavina rusko-otomansko-perzijske arhitekture i prelijepih znamenitosti kulture poput Kaskada, Moskovskog teatra, Parka pobjede, Opere, Plave džamije…

Jezero Sevan je najveće slatkovodno jezero Armenije, najveće jezero na Kavkazu, i na visini od 2.000 metara, jedno je od najviših jezera na svijetu. Sovjetske vlasti započele su projekt djelomičnog isušivanja jezera i danas je Sevan 20 metara ispod prvobitne razine. Na jezeru se nalazi istoimeni gradić Sevan, a na samoj obali jezera na malenom poluotoku nalazi se prelijepi samostan iz 9. stoljeća, Sevanavank.

Manastir Khor Virap je nekadašnji kraljevski zatvor i nalazi se u samom podnožju planine Ararat na armensko-turskoj granici. Ovdje je po legendu bio zarobljen Sv. Georgije prosvjetitelj. Prva kapela napravljena je u V. stoljeću, a zatvor je postao samostanski kompleks u VII. stoljeću. Khor Virap je najznačajniji, najveći i najposjećeniji samostan u Armeniji i usko je povezan s prihvatanjem kršćanstva kao službene religije.

Echmiadzin katedrala – „Majka“ katedrala Armenske apostolske crkve, smještena u blizini Yerevana, najstarija je katedrala na svijetu. U sklopu katedrale nalazi se riznica u kojoj se nalaze najvrjednija blaga Armenije među kojima je i relikvija Svetog koplja za koje se vjeruje da je koplje kojim je proboden Isus.

Hram Garni jedino je pogansko svetište i jedina sačuvana grčko – rimska građevina u cijelom bivšem Sovjetskom savezu. Danas je jedna od najznamenitijih i najposjećenijih turističkih atrakcija u Armeniji.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1.dan: Okupljanje u zračnoj luci ,,Nikola Tesla” u Beogradu. Let preko Atene do Tbilisija.

2.dan: Dolazak u Tbilisi u ranim jutarnjim satima. Transfer do smještaja. Glavni grad Gruzije, okružen visokim planinama, kao da nije ni Europa ni Azija, već mješavina oba kontinenta. Fakultativni izlet – obilazak grada gdje upoznajemo kršćanski Tbilisi: Stari grad sa šarenim kućicama, isturenim terasama i uskim uličicama, Metekhi crkva na stijeni iznad rijeke, Trg Slobode, bivši Gruzijski parlament, Rajk park, Most mira, Predsjednička palača... Noćenje.

3.dan: Cjelodnevni fakultativni izlet koji počinjemo u mjestu Staljinovog rođenja - Gori. Posjet njegovoj rodnoj kući, lokomotivi u kojoj je putovao i muzeju. Nako toga istražujemo nekadašnji grad iz helenističkog razdoblja Upliscihe (Božja tvrđava). Ulazimo u brojne pećine i hramove posvećene bogu Sunca. Slijedi posjet Mtskheti, bivšoj gruzijskoj prijestolnici. Posjećujemo crkvu u kojoj se nalazi još jedna manja crkva, Isusova odjeća, grobnice dinastije Bagration itd. Naposljetku, penjemo se do Jvaris crkve i pogleda na ušće rijeka gdje se gradić nalazi. Povratak u Tbilisi. Noćenje.

4.dan: Fakultativni izlet u Kaheti regiju na istoku Gruzije, poznatu po svjetski poznatim gruzijskim vinogradima i vinima. Prije vinske regije odlazimo na samu granizu Gruzije i Azerbejdžana i obilazimo samostanski kompleks David Gareja, koji je poznat i pod imenom Anđeli u pustinji. Kompleks je napravljen u VI st i uklesan je u stjeni. Na vrhu visoravni uživamo u pogledu na pustinjsku ravnicu u Azerbejdžanu. Osvježavamo se u hipi komuni pored umjetničke galerije u Udabnu i nastavljamo dalje prema manastiru Bodbe gdje je grob sv. Nine.  Nastavljamo dalje do gradića Sihnagi, mjesta talijanskog stila i probamo i kupujemo nadaleko poznato gruzijsko vino. Povratak u Tbilisi. Noćenje.

5.dan: Fakultativni izlet na sjever zemlje u podnožje Kavkaza, mitskog mjesta Prometejevih patnji. Na samom sjeveru Gruzije blizu granice s Ruskom Federacijom, odlazimo do gradića Stepantsminda i sela Gergeti. Do grada prolazimo zelenim predjelima s visokim visoravnima planinama pokrivenim vječnim snijegom. Na parkingu visoko iznad puta zaustavljamo se kratko kako bi uživali u pogledu na prekrasne predjele. Usput obilazimo Ananuri, utvrđenje na blistavoj rijeci Aragvi. Dolazimo u Gergeti i penjemo se do crkve Svetog Trojstva u podnožju vrha Kazbegi. Crkva se nalazi na vrhu iznad sela i okružena je masivnim planinskim vijencima Kavkaza uvijek prekrivenih snijegom. Planinarimo, odmaramo na obroncima planine i uživamo u zanosnom pogledu. Povratak u Tbilisi. Fakultativni izlazak u neki od barova ili klubova. Noćenje.

6.dan: Slobodan dan za istraživanje Tbilisija. Preporučujemo opuštanje u sumpornim kupaonama, ili dugačku šetnju do vrha tvrđave Narikala na kojem se nalazi masivni spomenik Majke Gruzije, a sa koje se u povratku možemo spustiti žičarom direktno u centar grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan: Napuštamo smještaj i krećemo dalje na jug prema armenskoj granici. Nakon obavljanja carinskih formalnosti nastavljamo put prema sovjetskom dragulju Yerevanu. Smještaj u hotel. Noćenje

8.dan: Fakultativni izlet -  brižljivo planiranog grada koji leži na rijeci Hrazdan i čuva mješavinu kultura, povijesti i arhitekture. Prostrani Trg Republike, Sjeverna avenija, Opera, Plava džamija, magični Aznavurov trg, romantični engleski vrt gdje se prvi put na Kavkazu zakotrljala nogometna lopta… ​Noćenje.

9.dan: Krećemo na fakultativni izlet nedaleko od Yerevana, do jezera Sevan na 2000m nadmorske visine. Obilazak Noratus groblja gdje saznajemo što su to Kaçkar. S druge strane jezera je manastir Sevanavank, najpoznatiji i najposjećeniji samostan u regiji, nalazi se na vrhu brdašca na jezerskom poluotoku. Slobodno vrijeme za kupanje, surfanje, pješačenje i uživanje u tradicionalnim lokalnim ribljim specijalitetima. Povratak u Erevan. Fakultativni izlazak u neki od yerevanskih barova ili klubova. Noćenje.

10.dan:  Fakultativni izlet - obilazak hrama Garni, jedinog očuvanog grčko-rimskog objekta nakon dolaska kršćanstva. Poslije obilazimo samostan Gerhard. Umivamo se svetom vodom koja izravno iz obližnjih brda dolazi pred sam oltar. Mistični miris prašine i kamenja dočarava atmosferu. Odlazak do obližnjih slapova i uživanje u slasticama koje mještani izlažu ispred manastira. Obilazimo Echmiadzin, majku crkvu armenske Pravoslavne Apostolske Crkve, izgrađenu u IV. stoljeću, najstariju katedralu na svijetu. U riznici ove katedrale nalazi se ono za što se vjeruje da je Sveto koplje kojim je na križu proboden Isus. Kratka posjeta Hripsime crkvi, koja je obrubljena urednim vrtom i povratak u Yerevan. Izlazak u neki od barova ili klubova. Noćenje.

11.dan: Fakultativni izlet do podnožja moćne planine Ararat gdje se nasukala Noina arka i obilazimo Khor Virap koji je usko povezan s prihvaćanjem kršćanstva i u njemu je prema legendi bio zatočen Sveti Georgije Prosvjetitelj. Izlet nastavljamo samostanom Noravank iz XIII. stoljeća i grobnica obitelji Orbelian. Samostan se nalazi u nestvarnom okruženju u dubokom kanjonu crvenih stijena. Napuštamo kanjon i upućujemo se u maleno naselje Areni gdje se vino proizvodi već 6000 godina. U selu se upoznajemo s tradicionalnim životom Armenaca, uživamo u armenskim specijalitetima i degustiramo razna vina od nara do jagode. Povratak u Yerevan. Noćenje.

12.dan: Polazak na fakultativni izlet prema jugoistoku zemlje. Tamo nas čeka vožnja od gotovo 6km žičarom do samostanskog kompleksa Tatev koji je od IX stoljeća bio glavni obrazovni centar zemlje. Posjet crkvi sv. Petra i Pavla. Uživanje u brdima, šumama i zelenilu poput onog u Tolkienovim knjigama. Pri povratku u Erevan prijevoz nas ostavlja ispod bajkovito osvijetljenih Kaskada gdje se penjemo i promatramo Yerevan. Noćenje.

13.dan: Ranojutarnji let iz Yerevana prema Beogradu s presjedanjem u Ateni. Dolazak u Beograd. Sumiramo utiske i planiramo neku novu avanturu. Kraj putovanja.

Polazak: 05.09.2019

* U rijetkim slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena putovanja:

Termin:

05.09.2019.

PROMO cijena:

5.430 kn

First Minute cijena:

5.745 kn

Regularna cijena:

6.530 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

CIJENA ZA GOTOVINU:

Termin:

05.09.2019.

PROMO cijena:

5.155 kn (690 eur)

First Minute cijena:

5.455 kn (730 eur)

Regularna cijena:

6.200 kn (830 eur)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*Promo cijena vrijedi za prve 4 prijave

*First Minute cijena vrijedi za prijave do 2 mjeseca prije puta, a nakon toga vrijede regularne cijene putovanja.

***Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 13.03.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja:

Prilikom prijave plaća se 1.500kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti točne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 30 dana prije puta.

 

U cijenu putovanja su uključeni:

- kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

- avio karta sa svim pristojbama na relaciji Beograd - Tbilisi - Beograd

- prtljaga od 23kg i ručna prtljaga od 8kg

- transferi od i do zračne luke u Tbilisiju

- usluga prijevoza na relacijama Tbilisi - Yerevan i Yerevan - Tbilisi

- 5 noćenja u Tbilisiju u hotelu u dvokrevetnim sobama

- 6 noćenja u Erevanu u hotelu u dvokrevetnim sobama

 

 U cijenu putovanja NISU uključeni:

- fakultativni izleti i ulaznice u kulturno – povijesne spomenike

- međunarodno zdravstveno osiguranje

- individualne troškove putnika za vrijeme putovanja

- obroci

- prijevoz do i od zračne luke u Beogradu

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Tbilisi je grad Svetog Jurja, glavni grad Gruzije i dom oko 1.345.000 stanovnika. U V. stoljeću osnovao ga je kralj Vakhtang Gargasali, na mjestu gdje je prema legendi u lovu pogodio fazana koji je upao u termalni izvor i izletio izliječen. Ime grada potječe od gruzijske riječi za toplo (tbili). Iako je grad potpuno razaran i obnavljan 29 puta, očuvane stare građevine izmiješane s modernom funkcionalnom arhitekturom daju ovom gradu poseban šarm.

Yerevan se nalazi u podnožju planine Ararat i jedan od najstarije stalno naseljenih gradova na svijetu, glavni grad Armenije i ekonomski, politički i kulturni centar države. Trinaesta po redu prijestolnica Armenije i UNESCO-va Svjetska prijestolnica knjige 2012. godine. Erevan je pravi dragulj rane Sovjetske arhitekture. U sovjetsko vrijeme počele su velike rekonstrukcije s ciljem da se od Yerevana napravi savršeni grad. Zahvaljujući izgradnji u stilu neoklasicizma Erevan treba podsjećati na Pariz, Beč i Sankt Petersburg.

Hoteli u Tbilisiju i Erevanu se nalaze u širem centru grada. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. U ovom dijelu svijeta postoji mogućnost da neke sobe nemaju prozore ili imaju unutrašnje prozore ili prozore koji se ne mogu otvoriti. Usluga je na bazi noćenja.