Baltička tura

Baltička tura

Baltička tura - Latvija, Litva, Rusija, Estonija

Kultura koju još niste upoznali, države koje još niste imali prilike vidjeti, baltički gradovi koji odišu ponosom i kulturom

10 dana - Riga, Vilnius, St Peterburg, Tallinn + fakultativni obilazak Helsinkija  (uključene avio karte, sve pristojbe, smještaj, transferi)

Polazak: 25.04.2019.

Riga je glavni grad Latvije, na obali Baltičkog mora i rijeke Daugave. Riga je najveći grad u Baltičkim zemljama s oko 750.000 stanovnika i služi kao glavni kulturni, obrazovni, politički, financijski, komercijalni i industrijski centar. Stari grad Rige nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine, jer ima najveću kolekciju građevina u stilu secesije. Riga se smatra mjestom odakle su vikinški brodovi kretali u osvajanja. Stari grad - Vecriga, Crkva Svetog Petra, Spomenik slobode, Riški zamak samo su neke od znamenitosti s kojima ćete se upoznati u ovom neobično lijepom gradu.

Vilnius, glavni grad Litve, nakon proglašenja samostalnosti od SSSR-a, postaje moderan grad. Sam centar grada je oko Gradske vijećnice i Kraljevske palače koje povezuje najpopularnija ulica Pilies gatve. Stari grad Vilnius jedan je od najvećih preživjelih starih srednjovjekovnih gradova na sjeveru Europe, sa preko 70 ulica i skoro 1.500 zgrada.

St. Petersburg je najsjeverniji od velikih gradova svijeta - nalazi se 59 ° 57 'sjeverne zemljopisne širine. Zbog geografskog položaja, tijekom ljeta možete uživati u "bijelim noćima". St. Petersburg je nevjerojatan grad u koji dolazi sve veći broj turista i koji ima 221 muzej, 80 kazališta, 342 mosta, više od 200 snimljenih filmova (između ostalih Ana Karenjina i Onjegin), 2 magazina na engleskom jeziku. Svakako treba istaknuti Peterhof- veliki kompleks parkova i palača koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaljeva. Petar Veliki je želio sagraditi carski dvorac u blizini Sankt Peterburga po ugledu na Versailles, dok je njegova kći Elizabeta proširila imanje, uredila i parkove i pravila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada).

Fakultativno obilazimo i Carsko selo, prelijepu palaču Katarine Velike (kćeri Petra Velikog) - nekadašnju ljetnu rezidenciju ruskih careva. Carica je živjela u ovoj palači i umrla u njoj. Palača je skoro potpuno uništena tijekom Drugog svjetskog rata, a današnji izgled duguje talijanskom arhitekti Bartolomeu Rastrelli. Vidjet ćete elitnu školu u kojoj je studirao Puškin, Aleksandrovsku palaču - omiljenu kuću posljednjeg ruskog cara Nikolaja II Romanova.

Muzej Hermitage smješten je u 6 zgrada. Glavna je zgrada zapravo Zimski dvorac koji je nekada bio službena rezidencija ruskih careva a projektirao ga je talijanski arhitekt Bartolomeo Rastreli, smjestivši ga na obalu rijeke Neve točno preko puta zlatnih tornjeva crkve Svetih Petra i Pavla. Hermitage je jedna od najvećih, najljepših i najstarijih umjetničkih galerija u ljudskoj povijesti. Unutrašnjost je ispunjena bijelim mramorom, raskošnim prostorijama sa stupovima, kristalnim lusterima i zamršenim mozaicima. U ovom muzeju možete uživati u djelima Leonarda da Vincija, Michelangela, Rafaela, Tiziana, Rembrandta, Rubensa, Renoara, Van Gogha, Gauguina ... Po računici statističara za obilazak cijelog muzeja, ako bi se svakoj izložbi posvetilo samo jednu minutu, bilo bi potrebno čitavih 10 godina.

Helsinki je glavni grad i najveći grad Finske, gdje se šire područje grada prostire na oko 300 otoka. Broji preko 1.3 milijuna ljudi, osnovao ga je švedski kralj Gustav Vasa 1550.godine  kao trgovačko sjedište. Današnje središte grada je stvoreno kasno, pa je zanimljiv spoj ruske carske arhitekture, eklekticizma i modernih pokreta u arhitekturi 20. stoljeća. Helsinki je grad s najviše mobilnih telefona po stanovniku, a zanimljivo je da stopa nezaposlenosti iznosi samo 6,6%. Obilazimo trg Senata na kojem je protestantska katedrala, zgrade Univerziteta i Vlade, trg Tržnica, ruska Uspenska crkva, Parlament, Sibelijusov park, Olimpijski stadion gdje su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia“...

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

Dan 1: Okupljanje grupe na aerodromu u Budimpešti. Let iz Budimpešte za Rigu u 14:30 sati. Dolazak u Rigu u 17:25 sati. Transfer do smještaja. Fakultativni obilazak Rige: Riški dvorac iz 14. stoljeća, katedrala, crkva sv. Petra, zgrade Tri brata, Barutna kula, Spomenik slobode, Nacionalna opera… Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Izlazak u neki od barova ili klubova prijestolnice Latvije. Noćenje.

Dan 2: Napuštanje smještaja i polazak autobusom u Vilnius, glavni grad Litve. Dolazak u Vilnius i smještaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: Starogradski trg, katedrala, crkva sv. Ane, crkva sv. Petra i Pavla, pravoslavna crkva Teotokos, Sveučilište, kula Gediminas, Kraljevska palača. Noćenje.

Dan 3: Napuštanje smještaja u prijepodnevnim satima i slobodno vrijeme do popodnevnog polaska autobusom za Sankt Peterburg. Noćna vožnja.

Dan 4: Dolazak u St. Peterburg, grad na obali Neve, star tek nešto više od tri stoljeća, a ipak svjedok mnogih povijesnih zbivanja. Smještaj i fakultativni obilazak grada: Nevski prospekt, Kazanjska crkva, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Hermitage, katedrala sv. Izaka, gradska vijećnica, spomenik Petru Velikom. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 5: Fakultativni izlet u Peterhof – veliki kompleks parkova i palača koji su sagrađeni po nalogu Petra Velikog, na samoj obali Finskog zaljeva. Petar Veliki želio je sagraditi carski dvorac u blizini Sankt Peterburga po uzoru na Versailles, dok je njegova kći Elizabeta proširila imanje, uredila parkove i napravila nove fontane (najpoznatija od njih je Velika kaskada). Obilazak parka i čuvenih fontana s 250 pozlaćenih skulptura. Povratak u St. Peterburg. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 6: Fakultativni izlet u Hermitage, jedan od najvećih muzeja na svijetu. Šest zgrada na obali Neve čini ovaj kompleks, a glavna zgrada je Zimski dvorac, nekadašnja rezidencija ruskih careva. Oko 60 000 eksponata izloženo je u više od 350 prostorija. Oko 4 milijuna turista godišnje posjeti ovaj muzej u kojem se nalaze i neka od najznačajnijih djela Michelangela, Da Vincija, Rembrandta, Van Gogha, Picassa. Fakultativno krstarenje rijekom Nevom i razgledavanje grada koji zovu „Venecijom sjevera“. Noćenje.

Dan 7: Transfer iz Sankt Peterburga u Estoniju i njen glavni grad Tallinn. Dolazak u smještaj.  Fakultativni obilazak grada: „Brdo sabora” gdje se nalazi nekadašnji kraljevski dvor (današnji Parlament), stara gradska jezgra, nekada naseljena švedskim i njemačkim trgovcima, pomorcima i zanatlijama, katedrala sv. Nikole, gradska vijećnica, ruska crkva Aleksandra Nevskog, palača Kadriorg. Noćenje.

Dan 8: Fakultativni izlet u Helsinki, glavni grad Finske: trg Senata na kojem je protestantska katedrala, zgrade Sveučilišta i Vlade, Glavni trg koji je ujedno i tržnica, Parlament, Sibeliusov park, Olimpijski stadion na kojemu su održane Olimpijske igre 1952, koncertna dvorana „Finlandia“. Povratak u Tallinn. Noćenje.

Dan 9: Napuštamo smještaj i uživamo u srednjovjekovnoj bajci zvanoj Tallinn. Slobodno vrijeme do polaska za Rigu. Vožnja autobusom do prijestolnice Latvije. Transfer do smještaja. Noćenje.

Dan 10: U jutarnjim satima transfer do aerodroma i let za Budimpeštu u 12:55 sati. Dolazak u Budimpeštu u 13:50 sati. Kraj putovanja.

CIJENE I UVJETI:

Polazak: 25.04.2019.

*U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Termin:

25.04.2019.

First minute cijena:

7.395 kn

Regularna cijena:

8.180 kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

Cijena za gotovinu:

Termin:

25.04.2019.

First minute cijena:

7.025 kn (940 €)

Regularna cijena:

7.770 kn (1.040 €)

(u cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

FIRST MINUTE cijena vrijedi za prijave do 25.02.2019. ili do popune mjesta, nakon tog termina vrijedi regularna cijena putovanja.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 20.12.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800 kn, nakon formiranja grupe plaća se još 3000 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 20 dana prije puta.

 

Cijena putovanja uključuje:

 • kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Budimpešta – Riga - Budimpešta
 • Smještaj na bazi noćenja s doručkom u hotelu u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama prema planu i programu puta (2 noćenja u Rigi, 1 noćenje u Vilniusu, 3 noćenja u Sankt Peterburgu, 2 noćenja u Tallinnu)
 • Sve transfere autobusom prema planu i programu putovanja (Riga – Vilnius, Vilnius – Sankt Peterburg, Sankt Peterburg – Tallinn, Tallinn - Riga)

Cijena putovanja NE uključuje:

 • fakultativne izlete i ulaznice za lokalitete i kulturno-povijesne spomenike
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije 5 dana prije puta)
 • individualne troškove u hotelu i za vrijeme putovanja
 • transfer od i do Budimpešte
 • vizu za Rusiju

Za dobivanje vize potrebno je platiti: 260 kn (konzularna pristojba) + 200 kn (servisna naknada za Ruski vizni centar) + naknada za potvrdu o prihvatu turista izravno smještaju + 200 kn (usluga za agenciju ukoliko želite da Vam agencija izradi vizu)

Turistička viza vadi se u Ruskom viznom centru u Zagrebu (vhs-croatia.com). Maksimalan rok boravka u Rusiji s turističkom vizom iznosi 30 dana.

 

NAPOMENE:

Opće napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke s putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Sve putovnice moraju vrijediti minimalno 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed izvanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne procjenjuje valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja, viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd.). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svaka 3-4 sata (ovisno o lokaciji i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimalno 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su izvan njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo ovise o avio kompaniji
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima od onoga što je predviđeno planom i programom puta
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije (TAX FREE)
 • Naša preporuka je da na Vašem putovanju vodite računa o osobnim dokumentima i novcu
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće je do 10h ili 11h
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata dostupni su uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća spajanje s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari izvan dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta i dužan je o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se s viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su sami sebi osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata

 

Riga je glavni grad Latvije, ali i najveći grad u baltičkim zemljama. Smješten je u blizini ušća rijeke Daugave u Baltičko more. Stari grad – Vecriga nalazi se na listi UNESCO-ve svjetske kulturne baštine, a 2014. godine proglašen je za europsku prijestolnicu kulture. Oko grada postoje mnogobrojna ledenjačka jezera. Mnoge građevine su secesijskom stilu i predstavljaju glavno obilježje grada. Ovaj pravac odlikuju potpuna umjetnička sloboda i tendencija davanja značaja svakom elementu gradnje. Podsjeća na Austriju, prvenstveno na Beč.

 

Sankt Peterburg je grad na rijeci Nevi koji je od 1924. do 1991. godine nosio ime Lenjingrad. Najznačajnija je ruska luka na Baltičkom moru. U gradu se nalazi najveći muzej na svijetu Hermitage i omiljena je destinacija turista u vrijeme „Bijelih noći“. U dva navrata bio je prijestolnica Rusije (u XVIII st. kraći period i od kraja XVIII do početka XX st.). Danas grad uspoređuju s Parizom po bogatoj kulturi i muzejima, a nazivaju ga i „Venecijom sjevera“.

Tallinn je glavni grad Estonije koji se nalazi na obali Baltičkog mora, odnosno Finskog zaljeva. Jedan je od najstarijih gradova u sjeveroistočnoj Europi. Tallinn ima dobro očuvan Stari grad okružen zidinama, koji se sastoji od tri dijela: Brdo sabora, Stara jezgra i Estonski polumjesec. Glavna luteranska crkva u Estoniji je katedrala Djevice Marije, nekadašnja crkva elitnih njemačkih plemića. Tallinnska luka jedna je od najznačajnijih u zemlji.

Vilnius je glavni grad Litve. Nalazi se 20 km od granice sa Bjelorusijom. Posebna zanimljivost u gradu je splet vjerskih objekata: katoličkih, pravoslavnih, protestantskih crkava i sinagoga. Grad je podijeljen na stari i novi dio. U onaj stari ubrajaju se i zgrade koje Litvanci zovu „komzgrade“, odnosno one koje svjedoče o nekada velikom utjecaju komunizma, sive depresivne fasade, skučeni stanovi, bez terasa. Stari grad ima uske uličice, pogodne da se turist izgubi ispod terasa ukrašenih cvijećem, cvjetnim trgovima i parkovima te u uvijek otvorenim vratima raznih muzeja.

Hotel 3-4* je smještajni objekt koji raspolaže s dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba ima vlastiti TWC. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.