Vijetnamska avantura

Vijetnamska avantura

NOVO! VIJETNAMSKA AVANTURA

18 dana - Hanoi, Halong Bay,  Cat Cat, Sin Chai, Lao Chai, Ta Van, Hoi An, Phu Quoc otok, Ho Chi Minh.

11.145 kn - avio, smještaj, pristojbe, transferi, vodič

Polazak: 25.08.2019.

Vodimo Vas na magično putovanje u Vijetnam! Prva stanica nam je Hanoi i veličanstveni Halong Bay -  jedan od najljepših zaljeva na svijetu a ono što je posebno specifično za ovaj zaljev su “plutajuće” stjene. Djeluje kao da odjednom izviru iz vode, a prije 500 godina jedan Vijetnamski pisac ih je opisao kao “čudesni kamen u nebu”. Dok plovite ovim zaljevom, pred vama se pojavljuju stjene i otoci različitih veličina, a u daljini se kroz maglu nazire još na stotine istih. Put nastavljamo prema spektakulatnoj Sapa dolini i čuvenim poljima riže gdje ćemo imati prilike posjetiti lokalna autentična sela Cat Cat, Sin Chai, Ta Van. Put nastavljamo prema otoku Phu Quoc gdje ćemo imati priliku dane provoditi uz koktele i odmor na plaži. Nakon toga idemo u čuveni grad lampiona Hoi An gdje uživamo u lokalnoj hrani. Za kraj avanture ostavljamo Ho Chi Minh i avanturu po Delti Mekonga. Nasmijano pleme Vas vodi na nezaboravno putovanje u Vijetnam.

Sapa je mali, planinski gradić u Lao Cai provinciji nekih 350 kilometara udaljen od Hanoia. Nalazi se blizu granice s Kinom i područje je koje obiluje poljima riže i lokalnim stanovništvom gdje je još uvijek prisutan tradicionaln način života Sin Chai. Idemo na cjelodnevni treking gdje ćemo imati prilike posjetiti lokalno selo Cat Cat gdje i dan danas žive etničke grupe i gdje ćemo imati priliku upoznati se s lokalnim životom uživajući u nepreglednom pejzažu planinskih predjela i polja riže. Obilazimo i selo Sin Chai koje se nalazi u podnožju planine Fansipan odakle se pruža nepregledan pogled na planine i terasasta polja riže.

Dane provodimo u druženju s lokalcima i isprobavanju lokalnih jela. Idemo na lagane trekinge po obroncima planina sjevernog djela Vijetnama i udišemo svjež planinski zrak. Lokalna sela su nasumice nabacana po obroncima planina kraj terasastih polja riže i cijeli život se fokusira na uzgajanju upravo ove namirnice. Sam sjever Vijetnama ima specifičnu mikroklimu i za razliku od Juga Vijetnama gdje vladaju visoke temperature, ovdje je snažno svježije i prijatnije za duge šetnje. Upoznajemo se s lokalnim narodom koji se razlikuju po načinu odjevanja i izradom specifičnih ručnih radova. Odvajamo se od grada kako bismo se povezali s prirodom.

Prije nego što nastavimo dalje prema bijelim plažama Phu Quoc otoka u Hanoiu - glavnom gradu Vijetnama koji se nalazi na delti Crvene rijeke ispijamo posljednje gutljaje lokalnog pića i sladimo se lokalnom klopom. Hanoi je jedan od najstarijih gradova Jugoistočne Azije, osnovan 1010. godine pod imenom Tang Long. Kroz dugu povijest Hanoi je uvijek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova. Ono što također karakterizira Hanoi je i sam centar grada poznat po svojoj ulici ''Train market'' koja preko dana postaje tržnica kroz koju jednom ili dva puta dnevno prolazi vlak tjerajući lokalne trgovce i turiste da utočište pronađu u okolnim lokalima.

Otok Phu Quoc – smješten je u Tajlandskom zaljevu, južno od obale Kambodže. Otok je poznat po dugim pješčanim plažama, a više od polovine otoka je Nacionalni park, koji ima planine, pješačke staze i guste tropske šume. Tropski raj koji se nalazi na samo 50 kilometara od obale kopnenog djela Vijetnama i prepuno je druželjubivih lokalaca koji svoju trgovinu zasnivaju na ribolovu i trgovini morskih krastavaca koje izvoze u Kinu još od vremena drevnih careva. Dane provodimo na predivnim plažama, u sjenci palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti otoka.

Unutrašnjost otoka krije Nacionalne parkove s bujnom prirodom, malim vodopadima, stazama za treking i istraživanje, i omiljeno je mjesto lokalnih obitelji za piknik ili posjete u vrijeme praznika. Suoi Tran vodopadi su jedna od takvih atrakcija, okruženi bujnom šumom, prirodnim pećinama, plitkim kamenim bazenima, a visoki samo 4 metra. Phu Quoc je raj za sve one koji žele uživati u dugim plažama, plavim lagunama, tropskim šumama u unutrašnjosti otoka, istraživanju, opuštanju i dobrom provodu...

Da Nang, drevni grad s bogatom kulturom i tradicijom, grad predivnih pejzaža i nestvarnih plaža s bijelim pjeskom. Dah će vam oduzeti Muzej skulpture Cham iz 1915. Godine, koji se bavi očuvanjem Cham skulptura Jugoistočne Azije. Hoi An je grad čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Hoi An je uvršten u listu UNESCO Svjetske Baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. st u kojoj se ogledaju utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti. Novoizgrađeni Zlatni most na Ba Na brdima svojom suvremenom arhitekturom privlači brojne turiste iz svih djelova svijeta kraj Da Nanga. Predstavlja džinovske šake koje drže zlatne trake koje predstavljaju most preko kojeg je moguće preći. Kraj samog mosta nalazi se i jedan od najvećih zabavnih parkova na zatvorenom u ovom djelu svijeta ali i novoizgrađena statua Bude visoka 27 metara i Linh Ung Pagoda kraj nje. Dok se vozimo žičarom imamo priliku promatrati ekološku džunglu ovog djela Vijetnama s najraznovrsnijom florom i faunom. Kratko se zadržavamo u zabavnom parku i vrijeme provodimo na arhitektonskom čudu popularnog Zlatnog Mosta na Ba Na brdima na visini od preko 1400 metara. Uživamo u panoramskom pogledu s vrha brda i stvaramo neponovljive fotografije.

Saigon ili Ho Chi Minh, star tek preko 300 godina, centar je kulture, obrazovanja i turizma, najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu s dodirima orienta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. Ostaci iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada…Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topao čaj s medom i uživati u lokalnoj glazbi.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

1. dan (25.08.2019): Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla” dva sata prije leta. Let iz Beograda za Dohu u 12:15h – let QR232. Dolazak u Dohu u 18:20h i presjedanje na let za Hanoi u 20:20h – let QR968.

2. dan (26.08.2019): Dolazak u 07:35h u Hanoi. Transfer do smještaja. Dan za fakultativni izlet gdje ćemo upoznati Hanoi – idemo tradicionalnim rikšama na kojima ćemo izbliza osjetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete ili ćemo na biciklu uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoia. U obilasku ćete vidjeti Vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gdje ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz VII st. Posjeta Chaitman palače, Ho Chi Minh mauzoleju, Ba Dinh gradskom trgu. Također, posjetit ćemo Tran Quoc pagodu i Quan Than hram, Hram literature, Konfucijanski hram, prvo sveučilište. Navečer fakultativno odlazimo na „Water Puppet Teatar- predstave gdje se lutke nalaze u vodi, dok se umjetnici koji njima upravljaju nalaze na nekoliko metara iza njih i koje ne vidite. Čitav spektakl se odvija uz pratnju orkestra i autentične muzike i ovako, na jedan vrlo zanimljiv način, imate priliku upoznati vijetnamsku kulturu, povijest, običaje, umjetnost…. Povratak u smještaj. Noćenje. 

3. dan (27.08.2019): Dvodnevni fakultativni izlet do Halong Bay. Halong Bay se nalazi istočno od Hanoia. To je gotovo skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka, tj. većina tih otoka su zapravo formacije stjena koje se izdižu iz žad zelene vode na preko 1500 km2. Godine 1994. ovaj zaljev je uvršten u listu Svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu s oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Uživamo na brodu. Noćenje.

4. dan (28.08.2019): Nastavak fakultativnog izleta. Nastavljamo s obilaskom skrivenih uvala i zaljeva i kupamo se u žad zelenoj vodi. Povratak u Hanoi. Noćenje.

5. dan (29.08.2019): Slobodno vrijeme do večernjeg polaska za Sapu. Vožnja noćnim autobusom.

6. dan (30.08.2019): Dolazak u Sapu u ranim jutarnjim satima. Sapa je mali, planinski gradić u Lao Cai provinciji 350 kilometara udaljen od Hanoia. Nalazi se blizu granice s Kinom i područje je koje obiluje poljima riže i lokalnim stanovništvom gdje je još uvijek prisutan tradicionalan način života Sin Chai. Nakon doručka idemo u obilazak i cjelodnevni treking gdje ćemo imati prilike posjetiti lokalno selo Cat Cat gdje i dan danas žive etničke grupe i gdje ćemo imati prilike upoznati se s lokalnim životom u nepreglednom pejzažu planinskih predjela i polja riže. Obilazimo i lokalno selo Sin Chai koje se nalazi u podnožju planine Fansipan odakle se pruža nepregledan pogled na planine i terasasta polja riže. Ručak i slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan (31.08.2019): Nakon doručka polazimo na treking gdje ćemo imati prilike vidjeti Y Ling Ho selo u Sapa dolini. Ova komuna ima svega nekoliko desetina kuća raštrkanih po obroncima planine gdje ćemo moći vidjeti lokalni život u kućama od bambusa, narodne rukotvorine i uživati u prirodi koja nas okružuje. Put nastavljamo trekingom kraj obale rijeke do Lao Chai sela i naposljetku Ta Van sela, jednog od najpoznatijih sela u Sapa dolini okružen brojnim terasama riže. Cjelodnevni treking. Noćenje u kućama lokalaca.

8. dan (01.09.2019): Nakon doručka nastavljamo s obilaskom popularnih sela na području polja riže i iz sela Ta Van se krećemo prema Sapi. Povratak u Hanoi u večernjim satima. Noćenje.

9. dan (02.09.2019): Transfer do zračne luke i let s presjedanjem do otoka Phu Quoc – smještenog u Tajlandskom zaljevu, južno od obale Kambodže. Otok je poznat po dugim pješčanim plažama, a više od polovine otoka je Nacionalni park, koji ima planine, pješačke staze i guste tropske šume. Dane provodimo na predivnim plažama, u sjenci palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti otoka. Noćenje.

10. dan (03.09.2019): Fakultativni izlet Obilazak Južnog djela Phu Quoc otoka - dan posvećujemo obilasku krajnjeg juga Phu Quoc otoka. Prolazimo kraj Sim Son vinarije, jedne od mnogobrojnih lokalnih vinarija poznatim po lokalnoj varijanti vina i specijaliteta. Obilazimo tvornicu bisera i stari zatvor kao i tvornicu za proizvodnju ribljeg ulja – Phu Quoc i sam jug Vijetnama specijalno su poznati po izvozu ribljeg ulja na svjetsko tržište. Imamo priliku istraživati lokalne markete gdje se prodaje svježa morska hrana ali i posjetiti tvornicu bibera, jednu od najpoznatijih na otoku gdje ćemo imati prilike pobliže se upoznati s ovom biljkom i začinom. Turu završavamo kupajući se na Sao plaži, jednoj od najpoznatijih plaža otoka. Noćenje.

11. dan (04.09.2019): Slobodan dan za uživanje na plaži. Noćenje.

12. dan (05.09.2019): Transfer do zračne luke i let za Da Nang. Transfer do Hoi Ana, grada čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Hoi An je uvršten u listu UNESCO Svjetske Baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. st u kojoj se ogledaju utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti. Fakultativni izlet gdje ćemo vidjeti staru jezgru grada, i prekriven japanski most, na čijoj se jednoj strani nalazi Budistička pagoda. Smještaj. Noćenje.

13. dan (06.09.2019): Fakultativni izlet za Zlatni Most (Golden Bridge) na Ba Na brdima. Novoizgrađeni Zlatni most svojom suvremenom arhitekturom privlači brojne turiste iz svih djelova svijeta kraj Da Nanga. Predstavlja džinovske šake koje drže zlatne trake koje predstavljaju most preko kojeg je moguće preći. Kraj samog mosta nalazi se i jedan od najvećih zabavnih parkova na zatvorenom u ovom djelu svijeta ali i novoizgrađena statua Bude visoka 27 metara i Linh Ung Pagoda kraj nje. Dok se vozimo žičarom imamo prilike promatrati ekološku džunglu ovog djela Vijetnama s najraznovrsnijom florom i faunom. Kratko se zadržavamo u zabavnom parku i vrijeme provodimo na arhitektonskom čudu popularnog Zlatnog Mosta na Ba Na brdima na visini od preko 1400 metara. Uživamo u panoramskom pogledu s vrha brda i stvaramo neponovljive fotografije. Povratak u smještaj. Noćenje.

14. dan (07.09.2019): Slobodan dan za uživanje u gradu lampiona. Noćenje.

15. dan (08.09.2019): Transfer do zračne luke i let za Ho Chi Min ili Saigon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinuje zapadnjačku kulturu s dodirima orienta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada... Fakultativni izlet: posjećujemo Palaču Ujedinjenja-simbol bivše vlade Saigona, prije 1975.godine, kako bi saznali više iz surove povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975.godine. Povratak u smještaj i fakultativno noćno krstarenje Saigon rijekom i uživanje u šarenim prizorima. Transfer do smještaja, slobodno vrijeme za odmor i razonodu. Noćenje.

16. dan (09.09.2019): Fakultativni izlet do rijeke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko otoka koja pravi delta Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topao čaj s medom i uživati u lokalnoj muzici. Povratak u Ho Chi Minh i vrijeme za relaks masaže i čari noćnog života. Noćenje.

17. dan (10.09.2019): Slobodno vrijeme nakon napuštanja soba i slobodno vrijeme za šoping, uživanje u lokalnoj hrani i transfer do zračne luke u večernjim satima. Let iz Ho Chi Minha za Dohu u 19:15h - let QR 971. Dolazak u Dohu u 23:05h i konekcija na let za Beograd.

18. dan (11.09.2019.) Let za Beograd u 06:35h – QR 231. Dolazak u Beograd u 11:00h. Kraj putovanja.

Polasci: 25.08.2019.

** U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena putovanja:

Termin 

25.08.2019.

First Minute cijena:

11.730 kn

Regularna cijena:

12.520 kn

(Diners i Maestro Erste banke, sve revolving kartice, do 12 rata)

Cijena putovanja za gotovinu:

Termin

25.08.2019.

First Minute cijena:

11.145 kn (1490€)

Regularna cijena:

11.895 kn (1590€)

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

* First Minute cijena vrijedi za prijave do 3 mjeseca pred put. Potom vrijedi Regularna cijena putovanja.

**Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 02.04.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800kn, nakon formiranja grupe, uplaćuje se druga rata u iznosu od 3.00kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je valjana jedino uz uplatu rezervacije. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje.  Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Beograd – Hanoi s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Hanoi – Phu Quoc s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Phu Quoc – Da Nang s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Da Nang – Ho Chi Minh s uključenim pristojbama
 • Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ho Chi Minh – Beograd s uključenim pristojbama
 • Smještaj na bazi noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima s 3* po lokalnoj kategorizaciji prema planu i programu puta (4 noći u Hanoiu, 3 noći na Phu Quocu, 3 noći u Hoi Anu, 2 noći u Ho Chi Minh)
 • Smještaj na bazi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu s 2* po lokalnoj kategorizaciji u Sapi
 • Smještaj na bazi 1 noćenja s doručkom, ručkom i večerom u kućama lokalaca u Sapi
 • Sve transfere prema planu i program puta
 • Organizaciju putovanja i usluge predstavnika agencije na destinaciji na hrvatskom ili srpskom jeziku

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno povijesne spomenike
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja putovanja
 • Transfer do i od zračne luke Beograd (može se ugovoriti u agenciji povratni transfer - 400 kuna)
 • Vizu za Vijetnam – 20$ prilikom dolaska

 

Napomene :

 • Organizator paket aranžmana je JUNGLE TRAVEL d.o.o., Gospodar Jevremova 49, 11000 Beograd, Srbija, PIB:104677446, Licenca OTP 266/2010 od 16.02.2010., tel: +381 11 2400 213, e-mail: jungletravel@gmail.com
 • Prodavatelj paket aranžmana je NEOBIČNA PUTOVANJA d.o.o. turistička agencija, Ilica 89/1, 10000 Zagreb, OIB: 60129171925, ID kod: HR-AB-01-080804992, tel: +385 1 560 1600, e-mail: jungletribe.hr@gmail.com
 • Ponuđena kombinacija usluga putovanja jest paket-aranžman u smislu Zakona o pružanju usluga u turizmu
 • Putovanje je organizirano za minimalno 10 i maksimalno 35 putnika po terminu za putovanja avionom, odnosno minimalno 40 i maksimalno 95 putnika po autobusu za putovanja autobusom.
 • Organizator/prodavatelj može raskinuti ugovor o putovanju u paket-aranžmanu prije početka paket-aranžmana i putniku u cijelosti vratiti sva plaćanja primljena za paket-aranžman, bez obveze naknade štete putniku, ako je broj osoba koje su prijavljene za paket-aranžman manji od navedenog minimalnog broja putnika i ako organizator/prodavatelj obavijesti putnika o raskidu ugovora unutar roka utvrđenog u ugovoru, ali ne kasnije od: a) 20 dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju više od šest dana, b) sedam dana prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju između dva i šest dana tj. c) 48 sati prije početka paket-aranžmana za putovanja koja traju manje od dva dana.
 • Obzirom da neki lokalni smještaji i lokalni transferi nisu prilagođeni za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ovo putovanje nije preporučljivo za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • U agenciji Neobična putovanja d.o.o. možete ugovoriti putno zdravstveno osiguranje, u suradnji s osiguravajućom kućom Allianz. Moguće je ugovoriti osnovno putno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode, osiguranje od privatne odgovornosti i dvije opcije osiguranja od otkaza: obični otkaz i all-risk otkaz. Osiguranje od otkaza i all-risk osiguranje od otkaza potrebno je uplatiti najkasnije 5 dana od uplate cjelokupnog iznosa aranžmana. Ostale opcije moguće je uplatiti do par dana prije polaska. Cijena osiguranja ovisi o duljini trajanja aranžmana te o cijeni aranžmana te se za izračun možete javiti na mail jungletribe.hr@gmail.com.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od datuma završetka paket aranžmana
 • Za sve informacije dane usmenim putem organizator/prodavatelj ne snosi odgovornost
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostati na svojim mjestima, i ne napuštati ih na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, kontrolne postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i predstavnike agencije u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju
 • Na putovanjima autobusom u autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se rade svakih 3-4 sata (u ovisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske postaje) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i duljinu iste
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Cijene paket aranžmana koji uključuju avionski prijevoz niskotarifnim (low-cost) kompanijama podložne su promjenama i nakon prijave na putovanje i uplate iznosa za prijavu provjeravaju se cijene i putniku se potvrđuje cijena putovanja
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane organizatora/prodavatelja podložne su promjeni i isključivo ovise od avio kompanije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, organizator/prodavatelj nema odgovornost tom putniku osigurati transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaju / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Naša preporuka je da na putovanju posebno pripazite na osobne dokumente i novac.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA organizatora putovanja

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator/prodavatelj putovanja zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, organizator/prodavatelj putovanja pokušat će udovoljiti željama putnika ukoliko je to moguće
 • U smještajne objekte ulazi se prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Organizator/prodavatelj nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost uz nadoplatu biti sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko se putnik želi spojiti s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama organizator/prodavatelj ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici koji nisu državljani Republike Hrvatske su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti u traženom roku, a u suprotnom su dužni sami osigurati vizu za putovanje
 • Organizator/prodavatelj ne garantira dobivanje vize i nije ovlašten utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

Hotel 2*/3* po lokalnoj kategorizaciji  je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Kuće lokalaca su bazični smještajni objekti lokalnog stanovništva koji raspolažu višekrevetnim sobama sa zajedničkom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Ho Chi Min, nekada Saigon je najveći grad Vijetnama. Grad se nalazi na obali rijeke Saigon, u delti Mekonga, na 60km od Južnokineskog mora. Nekada je bio francuska kolonija, pa tako danas ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame bazilika, Saigon pošta, stara US ambasada i dr.

Phu Quoc je otok u Tajlandskom zaljevu, južno od Kambodže. Poznat je po nacionalnom parku, dugim plažama s bijelim pijeskom i gustom tropskom džunglom, a stanovnici ovog otoka se tradicionalno bave pecanjem i izradom tradicionalnih proizvoda.

Hanoi je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene rijeke. Jedan je od najstarijih gradova Jugoistočne Azije, osnovan 1010. god. pod imenom Thang Long. Kroz dugu povijest Hanoi je uvijek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova.

Halong Bay je zaljev u Južnokineskom moru, istočno od Hanoia. To je zaljev u kojm se nalazi oko 2000 malih otoka, tj. većina tih otoka su zapravo formacije stjena koje se izdižu iz vode. 1994. godine ovaj zaljev je uvršten u listu  Svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Sapa je mali, planinski gradić u Lao Cai provinciji 350 kilometara udaljen od Hanoia. Nalazi se blizu granice s Kinom i područje je koje obiluje poljima riže i lokalnim stanovništvom gdje je još uvijek prisutan tradicionalan način života Sin Chai.

Hoi An je drevni grad s bogatom kulturom i tradicijom, grad predivnih pejzaža i nestvarnih plaža s bijelim pjeskom. Uvršten je u listu UNESCO-ve Svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. st u kojoj se ogledaju utjecaji domorodačke i strane arhitekture i strane arhitekture i umjetnosti.

OBILAZAK HO CHI MINHA– UKLJUČENO U CIJENU PUTOVANJA

Polazak na pješačku turu u jutarnjim satima. Idemo se upoznati sa gradom koji nikada ne spava i koji ima 3.5 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika.  Šetnja počinje u centru grada i Bui Vien ulici, koja odiše gužvom koja je simbol ovog grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Ben Tan, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe pho, do najljepših suvenira. Na Trgu Ho Chi Minh nalazi se spomenik Ho Chi Minhu koji je najpoznatiji u cijelom gradu. Vidjet ćemo Gradsku kuću, Saigon operu i Rex hotel. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada... Šetnja do Palače Ujedinjenja i Muzeja rata. Za kraj ostavljamo uživanje na obali rijeke Saigon. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Cijena izleta po osobi – 0$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

Cijena izleta ne uključuje:

ulaznice za lokalitete (individualni izbor)

 

CU CHI TUNELI

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Prijevoz do lokaliteta. Tuneli Cu Chi su smješteni ispod Ho Chi Minha i bili su baza za revolucionare između dva rata. Cu Chi je za vrijeme rata bio ,,podzemno selo” sa tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju Južnog Vijetnama. Gerilci Cu Chija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloljetnike, živjeli su godinama u tijesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na koljenima. Oni su od prvih zemunica iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krake koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetine tisuća američkih i južno vijetnamskih vojnika i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku labirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardiranje iz zraka. Posjetitelji, također, mogu vidjeti i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namjena bila ubiti ili teško osakatiti neprijatelja. Povratak u smještaj popodnevnim satima.

Cijena izleta po osobi – 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itinararu

ulaznica za lokalitet

 

DELTA MEKONGA

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća rijeka Indokine i izvire na Tibetu, protječe kroz Burmu, Laos i u Vijetnamu se ulijeva u Južno kinesko more, a na ušću pravi veliku deltu sa 9 rukavaca koju Vijetnamci zovu ,,Cuu Long’’ ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj glazbi. Pauza za užinu. Krećemo u nezaboravnu vožnju rukavcima. Ispred nas je prizor od kojeg zastaje dah, počinje mir i tišina. Odlazimo u tradicionalno vijetnamsko selo na ručak, a nakon ručka imat ćemo prilike družiti sa zmijama, krokodilima i majmunima. Tko želi, može prošetati ili iznajmiti bicikl kako bi se provozao kroz selo.  Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Cijena izleta po osobi – 30$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

vožnje brodovima i čamcima

ulaznica na lokalitet

ručak bez konzumacije pića

Cijena izleta ne uključuje:

vožnje biciklom kroz vijetnamsko selo (opcionalno)

 

OBILAZAK HOI ANA

Hoi An je grad čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Hoi An je uvršten u listu UNESCO-ve Svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se ogledaju utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti. Polazak na pješačku turu u jutarnjim satima. Idemo se upoznati sa gradom koji je svojevrsna mješavina tradicionalne domorodačke kulture i arhitekture i moderne umjetnosti. Obilazimu staru jezgru grada, divimo se arhitekturi i krećemo put japanskog mosta na čijoj se jednoj strani nalazi budistička pagoda. Hoi An je zadržao svoju ulogu kao glavna luka u središnjem području Vijetnama tokom 19. stoljeću kada je kraljevska dinastija upravljala ‘’zatvorenom trgovinskom politikom’’. Do kraja stoljeća, zbog porasta ostalih luka na obali Vijetnama, a posebno Da Nanga i nasipanje luke Hoi Ana, došlo je do konačnog propadanja Hoi Ana. Ali, zbog ekonomske stagnacije on je sačuvao svoj stari izgled u skoro netaknutom stanju i većina zgrada je nanizano u uskim uličicama tradicionalnog tipa na sjevernoj obali rijeke Tu Bon. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. Tradicionalni način života, religije i običaja i kulinarstva se još uvijek mogu naći u Starom gradu gdje se svake godine održavaju i mnogi tradicionalni festivali.

Cijena izleta po osobi - 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

 

FAKULTATIVNI IZLET ZA HUE

Budimo se rano ujutro i idemo u cjelodnevni izlet za Hue - kraljevski grad koji predstavlja kompleks spomenika u srcu središnjeg Vijetnama . Bio je i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. godine i koji je poznat kao Grad svjetske kulturne baštine. Grad Hue je bio prijestolnica ujedinjenog Vijetnama i sagrađen je početkom IX stoljeća, kao kombinacija orijenta sa tradicionalnim Vijetnamom. Predstavlja izvanredan primjer feudalne prijestolnice koja je izgrađena u kratkom vremenskom roku u skladu sa starom istočnjačkom filozofijom te je cijeli grad koncipiran na pet glavnih točaka (središte, sjever, jug, istok i zapad) unutar pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (žuta, bijela, plava, crna i crvena) po kojima su mnogi dijelovi grada i dobivali ime. Stari dio grada čuvaju zidine sa ulazima na 10 gradskih vrata. Izvan zidina grada nalaze se spomenici dinastije Ngujen dok se uz riječnu obalu mogu naći brojna svetišta. Slikamo se ispred Kraljevske nacionalne srednje škole i posjećujemo Carski grad – purpurni zabranjeni grad koji predstavlja najbolje očuvani dio nekadašnjeg grada.

Cijena izleta po osobi: 60$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

ulaznicu za Imperijalnu Citadelu

ručak bez konzumacije pića

 

MARBLE MOUNTAINS

Idemo na fakultativni izlet za Marble Mountains – svete planine pet elemenata – vode, vatre, drveta, zemlje i metala koja predstavlja svojevrsno svetište za lokalno stanovništvo. Unutar same planine nalaze se brojni budistički i hindu hramovi gdje 156 stuba vodi do samog vrha. Šećemo kroz šumu dok se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom. Uživamo u pogledu sa vrha ovih planina i obilazimo lokalne budističke i hindu hramove. Promatramo religijske prikaze u stijenama. Sama planina je navodno služila tijekom rata u Vijetnamu kao skladište opreme i kraj nje se nalazila bolnica Vietkonga.

Cijena izleta po osobi: 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

ulaznice za navedene lokalitete

organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

karte za lift

 

GOLDEN BRIDGE BA NA HILLS (HOI AN)

Novoizgrađeni Zlatni most na Ba Na brdima svojom suvremenom arhitekturom privlači brojne turiste iz svih djelova svijeta kraj Da Nanga. Predstavlja ogormne šake koje drže zlatne trake koje predstavljaju most preko kojeg je moguće preći. Kraj samog mosta nalazi se i jedan od najvećih zabavnih parkova na zatvorenom u ovom dijelu svijeta ali i novoizgrađena statua Bude visoka 27 metara i Linh Ung Pagoda kraj nje. Dok se vozimo žičarom imamo prilike promatrati ekološku džunglu ovog dijela Vijetnama s najraznovrsnijom florom i faunom. Kratko se zadržavamo u zabavnom parku i vrijeme provodimo na arhitektonskom čudu popularnog Zlatnog Mosta na Ba Na brdima na visini od preko 1400 metara. Uživamo u panoramskom pogledu s vrha brda i stvaramo neponovljive fotografije.

Cijena izleta po osobi: 70$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

ulaznice za navedene lokalitete

ograničenu upotrebu zanimljivosti u zabavnom parku

organizirani prijevoz po određenom planu

ručak, bez konzumacije pića

povratnu žičaru do Ba Na brda

 

OBILAZAK JUŽNOG DIJELA PHU QUOC OTOKA I KUPANJE NA BAI SAO PLAŽI (PHU QUOC)

Dan posvećujemo obilasku krajnjeg juga Phu Quoc otoka. Prolazimo uz Sim Son vinariju, jednu od mnogobrojnih lokalnih vinarija poznatoj po lokalnoj varijanti vina i specijaliteta. Obilazimo tvornicu bisera i stari zatvor kao i tvornicu za proizvodnju ribljeg ulja – Phu Quoc i sam jug Vijetnama specijalno su poznati po izvozu ribljeg ulja na svijetsko tržište. Imamo priliku istraživati lokalne markete gdje se prodaje svježa morska hrana ali posjeta tvornici bibera, jedna od najpoznatijih na otoku gdje ćemo imati prilike pobliže se upoznati s ovom biljkom i začinom. Turu završavamo kupajući se na Sao plaži, jednoj od najpoznatijih plaža otoka.

Cijena izleta po osobi: 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

ulaznice za navedene lokalitete

organizirani prijevoz po određenom planu

 

HANOI CITY TOUR

Dan posvećen obilasku Hanoija gdje ćemo izbliza osjetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete i gdje ćemo na biciklu uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoija. Hanoi je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene rijeke. Jedan je od najstarijih gradova Jugoistočne Azije, osnovan 1010. godine pod imenom Tang Long. Kroz dugu povijest Hanoi je uvijek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova. Obilazimo vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gdje ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz VII stoljeća. Obilazimo Chaitman palače, Ho Chi Minh mauzolej, Ba Dinh gradski trg, Tran Quoc pagoda i hram literature.

Cijena izleta po osobi: 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

vožnju biciklima/rikšama sat vremena

organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

Cijena izleta ne uključuje:

ulaznice za lokalitete (individualni izbor)

 

DVODNEVNI IZLET HALONG BAY 

Halong Bay se nalazi istočno od Hanoija i to je gotovo skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka, to jest većina tih otoka su zapravo formacije stijena koje se izdižu iz zelene vode na preko 1500 kilometara kvadratnih. Godine 1994. ovaj zaljev uvršten je u listu Svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu sa oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Jedan je od najljepših zaljeva na svijetu a ono što je posebno specifično za ovaj zaljev su ‘’plutajuće’’ stijene koje djeluju kao da izviru iz vode a prije samo 500 godina ih je jedan vijetnamski pisac opisao kao ,,čudesni kamen na nebu’’. Dok plovite ovim zaljevom, pred vama se pojavljuju stijene i otočići različitih veličina a u daljini se kroz maglu nazire još na stotine. Karakterizira ga velika biološka raznolikost i samo značenje riječi Halong predstavlja ‘’zmaja koji se spustio u more’’ te je prema jednoj od legendi otoka formirao veliki Halong zmaj. Oko 1600 ljudi živi u džunkama, tj. plutajućim kućama u četiri ribarska sela: Kiavan, Bahang, Kontau i Vongveng. U zaljevu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je o James Bondu Tomorrow Never Dies. Ručamo u nepreglednom pejzažu i isprobavamo kayaking.

Cijena izleta po osobi: 50$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

ulaznice za navedene lokalitete

ručak bez konzumacije pića

kayaking

 

Napomene o fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Fakultativni izleti realiziraju se od strane lokalnih agencija i organizator/prodavatelj paket aranžmana ne odgovara za realizaciju ili bilo kakvu štetu putniku u svezi istih.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije odnosno organizatora fakultativnog izleta bez prava na žalbu. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac. Lokalna agencija odnosno organizator fakultativnog izleta dužan je o uvjetima izleta obavijesti putnike.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
 • Organizator/prodavatelj putovanja ne mogu utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Država u jugoistočnoj Aziji. Smještena je na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva. Na sjeveru graniči s Kinom, na zapadu s Laosom i na jugozapadu s Kambodžom.
 • Površina zemlje: 331.210 km2, 66. po veličini u svijetu
 • Broj stanovnika: 94,34 milijuna stanovnika
 • Glavni grad: Hanoi (3,29 milijuna stanovnika)
 • Nacionalnost: Vijetnamci (85,7%), ostale etničke grupe (14,3%)
 • Službeni jezik: Vijetnamski; engleski i francuski su često korišteni;
 • Religija: Neopredijeljeni (80,8%), Budisti (9.3%);
 • Viza: Cijena vize je 20USD (koje plaćate u agenciji) + 25 USD koje plaćate u zračnoj luci kada sletite. Za vizu u Vijetnamu, potrebno je imati pripremljene dvije fotografije, a kada sletite odlazite do pulta na kome piše LANDING VISA gdje će Vam viza biti zalijepljena u putovnicu.
 • Vremenska zona: UTC +7, znači 6 sati unaprijed u odnosu na Hrvatsku.
 • Klima: Na području Indokine prevladava tropska monsunska klima. Kišna sezona traje od sredine svibnja do listopada, dok je suha sezona u periodu od studenog do ožujka. Zbog visoke vlažnosti zraka niže temperature se teško podnose. Na sjeveru je vlažnost zraka značajno manja, a klima blaža. Studeni i prosinac označavaju dolazak suhe sezone i noćne temperature u predjelima s velikom nadmorskom visinom mogu povremeno pasti do nivoa blagog mraza. Temperature se počinju penjati u siječnju, kada mogu dostići i 40°C. U Vijetnamu klima je tropska, obilježena čestim monsunima. Na sjeveru je izražen pad temperature između studenog i travnja. Temperature se kreću između 5°C i 37°C.
 • Hrana i piće: Hrana je veoma raznovrsna, tipično azijska. Ima puno riže, ribe, tjestenine, piletine, voća i povrća. Vijetnam ima bogat jelovnik i razrađene tehnike pripremanja hrane. Priprema hrane je postala umjetnost među Vijetnamskim narodom, pa su neka Vijetnamska jela postala svjetski poznata. U Vijetnamu imate priliku probati neka veoma ukusna jela, koja ne možete pronaći nigdje drugdje u svijetu. Neka jela su pripremljena od plodova mora kao što su jastozi, riba, rakovi i lignje… koje su relativno rijetke i skupe u nekim zapadnjačkim zemljama, ali nevjerojatno jeftine u Vijetnamu. Osim što možete uživati u tradicionalnim jelima kao što su juha od tjestenine (Pho), svinjske kobasice (Gio lua), proljetno pecivo (Nem ran), riblje kuglice (Cha ca), itd… Vijetnam je prihvatio par jela od zemalja koje su poznate po dobroj pripremi hrane i dobrim kulinarskim tehnikama.
 • Zdravlje: Cijepljenje nije obavezno. Naši putnici individualno odlučuju žele li se cjepiti ili ne. Najbolje je nazvati Institut za tropske bolesti i provjeriti. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike) ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ih ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u ljekarnama u Vijetnamu. Također, tamo ima komaraca, bilo bi dobro da ponesete i Autan, a možete kupiti sredstva protiv komaraca i u Vijetnamu, iz iskustva, njihova sredstva su jača.
 • Osiguranje: Osiguranje nije obavezno ali ga svakako preporučujemo za daleke destinacije. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući i ponijeti na put, ili ga možete uplatiti kod nas u uredu do 5 dana prije puta
 • Sigurnost: Svim posjetiocima se savjetuje da veliki oprez. Preporučuje se pažljivo čuvanje osobnih dokumenata i novaca zbog rizika od krađe. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom i zatvorom.
 • Odjeća: Spakirajte što manje stvari! Svugdje možete prati odjeću. Usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, odjeća vam je brzo gotova te ju lijepo operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam majica s kapuljačom ili neka lagana jakna i neke duge hlače za vožnju autobusima (koji su klimatizirani). Kod obilaska kulturno – povijesnih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja. Ako zaboravite bilo šta, od odjeće, kozmetike, obuće, bez brige, sve možete tamo kupiti.
 • Lokalna valuta: Valuta u Vijetnamu je vijetnamski dong, a odnos valuta je 1 USD = 20.000 VND. Također, ne preporučujemo da se oslanjate na plaćanje karticama, pa je bolje novac ponijeti u gotovini.
 • Kreditne kartice i bankomati: Bankarski sistem je jako razvijen, tako da ćete na svakom koraku naći brojne banke i bankomate. Za točnu visinu provizije biste trebali provjeriti s matičnom bankom. Naša preporuka je da ponesete gotovinu. Upotreba kreditnih kartica je moguća, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema s blokiranjem kartice. Mjenjačnice se također nalaze na svakom koraku, dostupne tijekom cijelog dana.
 • Komunikacija: Naše mreže funkcioniraju u Vijetnamu, a najlakše će Vam biti ako uzmete lokalnu SIM karticu. Također, internet caffea ima svugdje, wireless je dostupan u smještajima.