Velika vijetnamska avantura

Velika vijetnamska avantura

VIJETNAM 2019

17 dana, 9.295kn / 10.400 kn

Ho Chi Minh, otok Phu Quoc, Hoi An, Hue, Marble Mountains, Hanoi, Halong Bay

Polasci: 09.02.2019., 24.07.2019.

Vodimo vas u avanturu po Vijetnamu. Krećemo iz glavnog grada ove neobične azijske zemlje - uživamo u tradicionalnom pho-u, vozimo se Mekong rijekom, obilazimo Cu Chi tunele ... Nakon obilaska Ho Chi Mina, letimo do otoka Phu Quoc gdje dane provodimo na predivnim plažama u sjenama palmi. Potom letimo za Da Nang i odmah idemo do Hoi Ana, gradića koji kao da je ostao zarobljen u vremenu od prije nekoliko stoljeća ... Posjećujemo Hue i Marble Mountains. Potom letimo za Hanoi i krećemo na fakultativni izlet u Halong Bay, zaljev koji je u više navrata proglašen za najljepši na svijetu ... 

Saigon ili Ho Chi Min, star tek malo preko 300 godina, centar je kulture, obrazovanja i turizma, najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu sa dodirima orijenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. Ostaci iz kolonijalnog razdoblja, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, staro US veleposlanstvo ... Fakultativni izlet u Cu Chi tunele, smještene ispod Ho Chi Mina, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Cu Chi je za vrijeme rata bio "podzemno naselje" s tunelima koji zajedno dostižu duljinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turstičku atrakciju Južnog Vijetnama. Delta Mekonga je vrlo plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo zanimljiva zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćete na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno svježe egzotično voće, piti topao čaj s medom i uživati u lokalnoj glazbi.

Otok Phu Quoc – smješten u Tajlandskom zaljevu, južno od obale Kambodže. Otok je poznat po dugim pješčanim plažama, a više od polovine otoka je Nacionalni park, koji ima planine, pješačke staze i guste tropske šume. Dane ćemo provesti na predivnim plažama, u sjenama palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti otoka.

Da Nang, drevni grad s bogatom kulturom I tradicijom, grad predivnih pejzaža i nestvarnih plaža s bijelim pijeskom. Dah će vam oduzeti Muzej skulpture Cham iz 1915. Godine, koji se bavi očuvanjem Cham skulptura Jugoistočne Azije. Fakultativni izlet do Hue, kraljevskog grada. Kompleks spomenika, srce centralnog Vijetnama koji je bio i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. godine.

Hoi An je grad čije ime u prijevodu znači "mirno mjesto susreta". Hoi An je uvršten u listu UNESCO-ve Svjetske Baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se ogledaju utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti. Hanoi je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene rijeke. Jedan je od najstarijih gradova Jugositočne Azije, osnovan 1010. godine pod imenom Tang Long. Kroz dugu povijest Hanoi je uvijek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova.

Halong Bay je jedan od najljepših zaljeva na svijetu a ono što je posebno specifično za ovaj zaljev su "plutajuće" stijene. Djeluje kao da odjednom izviru iz vode, a prije 500 godina jedan Vijetnamski pisac ih je opisao kao "čudesni kamen u nebu". Dok plovite ovim zaljevom, pred vama se pojavljuju stijene i otočići različitih veličina, a u daljini ih se kroz maglu nazire jos na stotine.

 

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

 

Plan i program puta za polazak 09.02.2019:

1. dan: Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla” dva sata prije leta. Let iz Beograda za Dohu u 11:40h – let Qr 232. Dolazak u Dohu u 18:45h i presedanje na let za Ho Ši Min u 20:50h – let QR 968.

2. dan: Dolazak u 07:25h u Hanoi. Transfer do smještaja. Fakultativni odlazak na „Water Puppet Teatar”- predstave gdje se lutke nalaze u vodi, dok se umjetnici koji njima upravljaju nalaze na nekoliko metara iza njih te ih ne vidite. Čitavi spektakl se odvija uz pratnju orkestra i autentične muzike. Ovako, na jedan vrlo interesantan način, imate priliku upoznati vijetnamsku kulturu, povijest, običaje, umjetnost…. Povratak u smještaj. Noćenje. 

3. dan: Fakultativni izlet do Halong Baya. Halong Bay se nalazi istočno od Hanoia, oko dva-tri sata vožnje. To je gotovo skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka, tj. većina tih otoka su formacije stijena koje se izdižu iz tirkizno zelene vode na preko 1500 km2. Godine 1994. ovaj zaljev je uvršten na listu Svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu s oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirno zelene vode. Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan: Dan za fakultativni obilazak Hanoia – možemo ići tradicionalnim rikšama na kojima ćemo izbliza osjetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete ili ćemo na biciklima uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoia. U obilasku ćete vidjeti  Vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Son – hram heroja, But Kule gdje ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz 7. stoljeća. Poseta Chaitman palače, Ho Chi Minh mauzoleju, Ba Dinh gradskom trgu. Također ćemo posjetiti Tran Quoc pagodu i Quan Than hram, Hram literature, Konfucijanski hram, prvo sveučilište... Noćenje.

5. dan: Transfer do zračne luke i let za Da Nang. Transfer do Hoi Ana, grada čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Hoi An je uvršten na listu UNESCO-ve Svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se uočavaju utjecaji domorodačke kao i strane arhitekture te umjetnosti. Fakultativni obilazak stare jezgra grada, i prekrivenog japanskog mosta, gdje se na jednoj strani nalazi Budistička pagoda. Smještaj.Noćenje.

6. dan: Fakultativni izlet do Hue, kraljevskog grada. Sadrži kompleks spomenika, on je srce centralnog Vijetnama koji je bio i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. Godine, poznat je kao Grad Svjetske Kulturne Baštine. Grad Hue je bio prijestolnica ujedinjenog Vijetnama i sagrađen je početkom I. stoljeća, kao kombinacija orijentalnog s tradicionalnim Vijetnamom. Slikanje ispred Kraljevske Nacionalne srednje škole, posjeta Carskom Gradu - purpurni zabranjeni grad, najbolje očuvani dio nekadašnjeg grada. Povratak u smještaj.  Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet do Marble Mountains – planine pet elemenata – vatre, vode, drveta, zemlje i metala. Šetamo kroz šumu, upoznajemo se s lokalcima, uživamo u pogledu s vrha ovih planina i obilazimo lokalne budističke i hindustičke hramove. Povratak u Hoi An. Noćenje.

8. dan: Slobodan dan za uživanje na plaži. Noćenje.

9-10-11-12. dan: Transfer do zračne luke i let s presjedanjem do otoka Phu Quoc – smješten u Tajlandskom zaljevu, južno od obale Kambodže. Otok je poznat po dugim pješčanim plažama, a više od polovine otoka je Nacionalni park, koji ima planine, pješačke staze i guste tropske šume. Dane ćemo provesti na predivnim plažama, u sjenama palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti otoka. 4 noćenja.

13. dan: Transfer do zračne luke i let za Ho Chi Min ili Saigon, grad star tek oko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu s dodirima orijenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre-Dame bazilika, Saigon pošta, stara US ambasada... Fakultativni obilazak grada: posjećujemo Palaču Ujedinjenja-simbol bivše vlade Saigona, prije 1975.godine, kako bi saznali više o surovoj povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975.godine. Povratak u smještaj i fakultativno noćno krstarenje Saigon rijekom i uživanje u šarenim prizorima. Transfer do smještaja, slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Noćenje.

14. dan: Fakultativni izlet u Chu Chi tunele, smještene ispod Ho Chi Minha, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Chu Ci je za vrijeme rata bio “podzemno selo” s tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turstičku atrakciju Južnog Vijetnama. Slobodno vrijeme. Noćenje.

15. dan: Fakultativni izlet do rijeke Mekong i vožnja tradicionalnim brodovima kroz gustu vegetaciju i oko otoka koje čini deltu Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće do kokosovih drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje možemo probati ukusno svježe egzotično voće, piti topli čaj s medom i uživati u lokalnoj muzici. Povratak u Ho Chi Minh i vrijeme za relaksirajuće masaže te čari noćnog života.  Noćenje.

16. dan: Slobodno vrijeme nakon napuštanja soba i slobodno vrijeme za shopping, uživanje u lokalnoj hrani i transfer do zračne luke u večernjim satima. Let iz Ho Chi Minha za Dohu u 19:15h - let QR 971. Dolazak u Dohu u 23:55h i konekcija na let za Beograd.

17. dan: Let za Beograd u 06:45h – QR 231. Dolazak u Beograd u 10:50h. Kraj putovanja.

 

Plan i program puta za polazak 24.07.2019:

1. dan: Okupljanje grupe u zračnoj luci „Nikola Tesla” dva sata prije leta. Let iz Beograda za Dohu u 12:00h – let Qr 232. Dolazak u Dohu u 18:00h i prejsedanje na let za Hanoi u 20:25h – let QR 968.

2. dan: Dolazak u 07:25h u Hanoi. Transfer do smještaja. Fakultativni izlet odlazak na „Water Puppet Teatar- predstave gdje se lutke nalaze u vodi, dok se umjetnici koji njima upravljaju nalaze na nekoliko metara iza njih i koje ne vidite. Čitav spektakl se odvija uz pratnju orkestra i autentične muzike i ovako, na jedan vrlo zanimljiv način, imate priliku upoznati vijetnamsku kulturu, povijest, običaje, umjetnost…. Povratak u smještaj. Noćenje. 

3. dan: Fakultativni izlet do Halong Baya. Halong Bay se nalazi istočno od Hanoia, oko dva-tri sata vožnje. To je gotovo skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka, tj. većina tih otoka su formacije stijena koje se izdižu iz tirkizno zelene vode na preko 1500 km2. Godine 1994. ovaj zaljev je uvršten na listu Svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu s oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirno zelene vode. Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan: Dan za fakultativni obilazak Hanoia – možemo ići tradicionalnim rikšama na kojima ćemo izbliza osjetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete ili ćemo na biciklima uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoia. U obilasku ćete vidjeti  Vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Son – hram heroja, But Kule gdje ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz 7. stoljeća. Poseta Chaitman palače, Ho Chi Minh mauzoleju, Ba Dinh gradskom trgu. Također ćemo posjetiti Tran Quoc pagodu i Quan Than hram, Hram literature, Konfucijanski hram, prvo sveučilište... Noćenje.

5. dan: Transfer do zračne luke i let za Da Nang. Transfer do Hoi Ana, grada čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Hoi An je uvršten na listu UNESCO-ve Svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se uočavaju utjecaji domorodačke kao i strane arhitekture te umjetnosti. Fakultativni obilazak stare jezgra grada, i prekrivenog japanskog mosta, gdje se na jednoj strani nalazi Budistička pagoda. Smještaj.Noćenje.

6. dan: Fakultativni izlet do Hue, kraljevskog grada. Sadrži kompleks spomenika, on je srce centralnog Vijetnama koji je bio i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. Godine, poznat je kao Grad Svjetske Kulturne Baštine. Grad Hue je bio prijestolnica ujedinjenog Vijetnama i sagrađen je početkom I. stoljeća, kao kombinacija orijentalnog s tradicionalnim Vijetnamom. Slikanje ispred Kraljevske Nacionalne srednje škole, posjeta Carskom Gradu - purpurni zabranjeni grad, najbolje očuvani dio nekadašnjeg grada. Povratak u smještaj.  Noćenje.

7. dan: Fakultativni izlet do Marble Mountains – planine pet elemenata – vatre, vode, drveta, zemlje i metala. Šetamo kroz šumu, upoznajemo se s lokalcima, uživamo u pogledu s vrha ovih planina i obilazimo lokalne budističke i hindustičke hramove. Povratak u Hoi An. Noćenje.

8. dan: Slobodan dan za uživanje na plaži. Noćenje.

9-10-11-12. dan: Transfer do zračne luke i let s presjedanjem do otoka Phu Quoc – smješten u Tajlandskom zaljevu, južno od obale Kambodže. Otok je poznat po dugim pješčanim plažama, a više od polovine otoka je Nacionalni park, koji ima planine, pješačke staze i guste tropske šume. Dane ćemo provesti na predivnim plažama, u sjenama palmi, uz voćne koktele i avanture po unutrašnjosti otoka. 4 noćenja.

13. dan: Transfer do zračne luke i let za Ho Chi Min ili Saigon, grad star tek oko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinira zapadnjačku kulturu s dodirima orijenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre-Dame bazilika, Saigon pošta, stara US ambasada... Fakultativni obilazak grada: posjećujemo Palaču Ujedinjenja-simbol bivše vlade Saigona, prije 1975.godine, kako bi saznali više o surovoj povijesti Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975.godine. Povratak u smještaj i fakultativno noćno krstarenje Saigon rijekom i uživanje u šarenim prizorima. Transfer do smještaja, slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Noćenje.

14. dan: Fakultativni izlet u Chu Chi tunele, smještene ispod Ho Chi Minha, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Chu Ci je za vrijeme rata bio “podzemno selo” s tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turstičku atrakciju Južnog Vijetnama. Slobodno vrijeme. Noćenje.

15. dan: Fakultativni izlet do rijeke Mekong i vožnja tradicionalnim brodovima kroz gustu vegetaciju i oko otoka koje čini deltu Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gdje možete pronaći sve za opremanje kuće do kokosovih drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje možemo probati ukusno svježe egzotično voće, piti topli čaj s medom i uživati u lokalnoj muzici. Povratak u Ho Chi Minh i vrijeme za relaksirajuće masaže te čari noćnog života.  Noćenje.

16. dan: Slobodno vrijeme nakon napuštanja soba i slobodno vrijeme za shoping, uživanje u lokalnoj hrani i transfer do zračne luke u večernjim satima. Let iz Ho Chi Mina za Dohu u 19:15h - let QR 971. Dolazak u Dohu u 23:05h i konekcija na let za Beograd.

17. dan: Let za Beograd u 06:35h – QR 231. Dolazak u Beograd u 11:00h. Kraj putovanja.

Polasci:  09.02.2019., 24.07.2019.

U rijetkim slučajevima moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska te povratka.

Cijena:

Termin 

09.02.2019.

24.07.2019.

HAPPY WEEK cijena:

9.360kn

/

PROMO cijena:

9.785kn

9.785kn

First Minute cijena:

10.095kn

10.095kn

Regularna cijena:

10.880kn

10.905kn

 (Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin 

09.02.2018.

24.07.2019.

HAPPY WEEK cijena:

8.890kn (1190€)

/

PROMO cijena:

9.295kn (1250€)

10.400 kn (1390€)

First Minute cijena:

9.590kn (1290€)

10.775 kn (1440€)

Regularna cijena:

10.335kn (1390€)

11.520 kn (1540€)

 (U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

 

CIJENE ZA DJECU:

Termin 

24.07.2019.

Do 2 godine (u ležaju s roditeljima)

790 kn

Od 2 do 12 godine (u ležaju s roditeljima)

9.200 kn

Od 2 do 12 godine (pomoćni ležaj)

9.835 kn

 

 

 

 

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

 

Cijena za gotovinu:

Termin

24.07.2019.

Do 2 godine (u ležaju s roditeljima)

750 kn (100€)

Od 2 do 12 godine (u ležaju s roditeljima)

8.740 kn (1170€)

Od 2 do 12 godine (pomoćni ležaj)

9.340 kn (1250€)

 

 

 

 

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*Cijene u tabeli su za jedno dijete uz dvije odrasle plative osobe

** PROMO cijena vrijedi za prijave prvih 5 putnika

First minute cijena vrijedi za prijave do 2 mjeseca prije polaska. Nakon toga vrijedi regularna cijena aranžmana.

*Happy week cijena za polazak 09.02. vrijedi za prijave od 30.11.2018. do 20.01.2019., nakon tog datuma vrijedi regularna cijena aranžmana.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 03.07.2018. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800kn, 3.000kn uplaćuje se nakon formiranja grupe, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Avionsku kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Ho Chi Minh / Beograd - Hanoi
 • Avionsku kartu sa svim taksama na relaciji Ho Chi Minh – Phu Quoc / Hanoi – Da Nang
 • Avionsku kartu sa svim taksama na relaciji Phu Quoc – Da Nang / Da Nang – Phu Quoc
 • Avionsku kartu sa svim taksama na relaciji Da Nang – Hanoi / Phu Quoc – Ho Chi Minh
 • Avionsku kartu sa svim taksama na relaciji Hanoi – Beograd  / Ho Chi Minh - Beograd
 • Smještaj na bazi noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelima prema planu i programu puta ( 3 noći u Ho Chi Minhu, 4 noći na Phu Quocu, 4 noći u Hoi Anu, 3 noći u Hanoiu)
 • Sve transfere prema planu i program puta
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Vizu za Vijetnam (20 usd + 25 usd na dolasku u Vijetnam)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vrijeme trajanja putovanja
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-povijesne spomenike

Hotel  je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Ho Chi Min, nekada Saigon je najveći grad Vijetnama. Grad se nalazi na obali reke Saigon, u delti Mekonga, na 60km od Južnokineskog mora. Nekada je bio francuska kolonija, pa tako danas ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame bazilika, Saigon pošta, stara US ambasada i dr.

Phu Quoc je otok u Tajlandskom zaljevu, južno od Kambodže. Poznat je po Nacionalnom parku, dugim plažama s bijelim pijeskom i gustom tropskom džunglom, a stanovnici ovog otoka se tradicionalno bave pecanjem i izradom tradicionalnih proizvoda.

Hoi An je drevni grad s bogatom kulturom i tradicijom, grad predivnih pejzaža i nestvarnih plaža s bijelim pijeskom. Uvršten je u listu UNESCO-ve Svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se vide utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti.

Hanoi je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene rijeke. Jedan je od najstarijih gradova Jugoistočne Azije, osnovan 1010. god. pod imenom Thang Long. Kroz dugu povijest Hanoi je uvijek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova.

Halong Bay je zaljev u Južnokineskom moru, istočno od Hanoia. To je zaljev u kome se nalazi oko 2000 malih otoka, tj. većina tih otoka su zapravo formacije stijena koje se izdižu iz vode. 1994. godine ovaj zaljev je uvršten u listu  Svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju putovnice/podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, ček point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maljoljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

OBILAZAK HO CHI MINHA– UKLJUČENO U CIJENU PUTOVANJA

Polazak na pješačku turu u jutarnjim satima. Idemo se upoznati sa gradom koji nikada ne spava i koji ima 3.5 milijuna registriranih motora na 9 milijuna stanovnika.  Šetnja počinje u centru grada i Bui Vien ulici, koja odiše gužvom koja je simbol ovog grada. Obilazimo najpoznatiju tržnicu Ben Tan, na kojoj ćemo naći apsolutno sve – od tradicionalne vijetnamske juhe pho, do najljepših suvenira. Na Trgu Ho Chi Minh nalazi se spomenik Ho Chi Minhu koji je najpoznatiji u cijelom gradu. Vidjet ćemo Gradsku kuću, Saigon operu i Rex hotel. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notre Dame katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada... Šetnja do Palače Ujedinjenja i Muzeja rata. Za kraj ostavljamo uživanje na obali rijeke Saigon. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Cijena izleta po osobi – 0$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

Cijena izleta ne uključuje:

ulaznice za lokalitete (individualni izbor)

 

CU CHI TUNELI

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Prijevoz do lokaliteta. Tuneli Cu Chi su smješteni ispod Ho Chi Minha i bili su baza za revolucionare između dva rata. Cu Chi je za vrijeme rata bio ,,podzemno selo” sa tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turističku atrakciju Južnog Vijetnama. Gerilci Cu Chija, koji su u svojim redovima imali i žene i maloljetnike, živjeli su godinama u tijesnim, mračnim i zagušljivim tunelima kroz koje se moglo proći samo puzeći na koljenima. Oni su od prvih zemunica iskopanih u džungli još 1948. godine za borbu protiv francuskog okupatora, izgradili mrežu podzemnih prolaza i prostorija koja je sadržala spavaonice, kuhinje, sobe za sastanke i planiranje akcija, skladišta hrane i municije, pa čak i krake koji nisu imali drugu svrhu nego da zavaraju neprijatelja ako bi se on eventualno infiltrirao u tunele. Iz tunela su, uglavnom noću, vršili prepade na neprijateljske trupe, držeći za sebe vezane desetine tisuća američkih i južno vijetnamskih vojnika i mnoštvo tehnike i oružja. Tuneli u džungli izgrađeni su u obliku labirinta uskih i razgranatih hodnika tako da, pored pružanja neophodne kamuflaže, budu i dovoljno otporni na bombardiranje iz zraka. Posjetitelji, također, mogu vidjeti i ubitačni asortiman kamufliranih zamki, čija je namjena bila ubiti ili teško osakatiti neprijatelja. Povratak u smještaj popodnevnim satima.

Cijena izleta po osobi – 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itinararu

ulaznica za lokalitet

 

DELTA MEKONGA

Polazak na izlet u ranim jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na brod. Mekong je najveća rijeka Indokine i izvire na Tibetu, protječe kroz Burmu, Laos i u Vijetnamu se ulijeva u Južno kinesko more, a na ušću pravi veliku deltu sa 9 rukavaca koju Vijetnamci zovu ,,Cuu Long’’ ili „Devet zmajeva“. Delta Mekonga, poznata i kao ,,biološka zlatna jama’’, je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Trgovinom se uglavnom bave žene koje nose tradicionalne šešire od bambusa. Šetajući tihim seoskim putevima, naići ćemo na bogate lokalne voćnjake, gdje ćemo jesti ukusno sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj glazbi. Pauza za užinu. Krećemo u nezaboravnu vožnju rukavcima. Ispred nas je prizor od kojeg zastaje dah, počinje mir i tišina. Odlazimo u tradicionalno vijetnamsko selo na ručak, a nakon ručka imat ćemo prilike družiti sa zmijama, krokodilima i majmunima. Tko želi, može prošetati ili iznajmiti bicikl kako bi se provozao kroz selo.  Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Cijena izleta po osobi – 30$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

vožnje brodovima i čamcima

ulaznica na lokalitet

ručak bez konzumacije pića

Cijena izleta ne uključuje:

vožnje biciklom kroz vijetnamsko selo (opcionalno)

 

OBILAZAK HOI ANA

Hoi An je grad čije ime u prijevodu znači „mirno mjesto susreta“. Hoi An je uvršten u listu UNESCO-ve Svjetske baštine, a Stari grad predstavlja dobro očuvanu trgovačku luku iz 15. stoljeća u kojoj se ogledaju utjecaji domorodačke i strane arhitekture i umjetnosti. Polazak na pješačku turu u jutarnjim satima. Idemo se upoznati sa gradom koji je svojevrsna mješavina tradicionalne domorodačke kulture i arhitekture i moderne umjetnosti. Obilazimu staru jezgru grada, divimo se arhitekturi i krećemo put japanskog mosta na čijoj se jednoj strani nalazi budistička pagoda. Hoi An je zadržao svoju ulogu kao glavna luka u središnjem području Vijetnama tokom 19. stoljeću kada je kraljevska dinastija upravljala ‘’zatvorenom trgovinskom politikom’’. Do kraja stoljeća, zbog porasta ostalih luka na obali Vijetnama, a posebno Da Nanga i nasipanje luke Hoi Ana, došlo je do konačnog propadanja Hoi Ana. Ali, zbog ekonomske stagnacije on je sačuvao svoj stari izgled u skoro netaknutom stanju i većina zgrada je nanizano u uskim uličicama tradicionalnog tipa na sjevernoj obali rijeke Tu Bon. Povratak u smještaj u popodnevnim satima. Tradicionalni način života, religije i običaja i kulinarstva se još uvijek mogu naći u Starom gradu gdje se svake godine održavaju i mnogi tradicionalni festivali.

Cijena izleta po osobi - 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

 

FAKULTATIVNI IZLET ZA HUE

Budimo se rano ujutro i idemo u cjelodnevni izlet za Hue - kraljevski grad koji predstavlja kompleks spomenika u srcu središnjeg Vijetnama . Bio je i politička prijestolnica Vijetnama od 1802. do 1945. godine i koji je poznat kao Grad svjetske kulturne baštine. Grad Hue je bio prijestolnica ujedinjenog Vijetnama i sagrađen je početkom IX stoljeća, kao kombinacija orijenta sa tradicionalnim Vijetnamom. Predstavlja izvanredan primjer feudalne prijestolnice koja je izgrađena u kratkom vremenskom roku u skladu sa starom istočnjačkom filozofijom te je cijeli grad koncipiran na pet glavnih točaka (središte, sjever, jug, istok i zapad) unutar pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (žuta, bijela, plava, crna i crvena) po kojima su mnogi dijelovi grada i dobivali ime. Stari dio grada čuvaju zidine sa ulazima na 10 gradskih vrata. Izvan zidina grada nalaze se spomenici dinastije Ngujen dok se uz riječnu obalu mogu naći brojna svetišta. Slikamo se ispred Kraljevske nacionalne srednje škole i posjećujemo Carski grad – purpurni zabranjeni grad koji predstavlja najbolje očuvani dio nekadašnjeg grada.

Cijena izleta po osobi: 60$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organiziran prijevoz po predviđenom itineraru

ulaznicu za Imperijalnu Citadelu

ručak bez konzumacije pića

 

MARBLE MOUNTAINS

Idemo na fakultativni izlet za Marble Mountains – svete planine pet elemenata – vode, vatre, drveta, zemlje i metala koja predstavlja svojevrsno svetište za lokalno stanovništvo. Unutar same planine nalaze se brojni budistički i hindu hramovi gdje 156 stuba vodi do samog vrha. Šećemo kroz šumu dok se upoznajemo sa lokalnim stanovništvom. Uživamo u pogledu sa vrha ovih planina i obilazimo lokalne budističke i hindu hramove. Promatramo religijske prikaze u stijenama. Sama planina je navodno služila tijekom rata u Vijetnamu kao skladište opreme i kraj nje se nalazila bolnica Vietkonga.

Cijena izleta po osobi: 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

ulaznice za navedene lokalitete

organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

karte za lift

 

GOLDEN BRIDGE BA NA HILLS (HOI AN)

Novoizgrađeni Zlatni most na Ba Na brdima svojom suvremenom arhitekturom privlači brojne turiste iz svih djelova svijeta kraj Da Nanga. Predstavlja ogormne šake koje drže zlatne trake koje predstavljaju most preko kojeg je moguće preći. Kraj samog mosta nalazi se i jedan od najvećih zabavnih parkova na zatvorenom u ovom dijelu svijeta ali i novoizgrađena statua Bude visoka 27 metara i Linh Ung Pagoda kraj nje. Dok se vozimo žičarom imamo prilike promatrati ekološku džunglu ovog dijela Vijetnama s najraznovrsnijom florom i faunom. Kratko se zadržavamo u zabavnom parku i vrijeme provodimo na arhitektonskom čudu popularnog Zlatnog Mosta na Ba Na brdima na visini od preko 1400 metara. Uživamo u panoramskom pogledu s vrha brda i stvaramo neponovljive fotografije.

Cijena izleta po osobi: 70$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

ulaznice za navedene lokalitete

ograničenu upotrebu zanimljivosti u zabavnom parku

organizirani prijevoz po određenom planu

ručak, bez konzumacije pića

povratnu žičaru do Ba Na brda

 

OBILAZAK JUŽNOG DIJELA PHU QUOC OTOKA I KUPANJE NA BAI SAO PLAŽI (PHU QUOC)

Dan posvećujemo obilasku krajnjeg juga Phu Quoc otoka. Prolazimo uz Sim Son vinariju, jednu od mnogobrojnih lokalnih vinarija poznatoj po lokalnoj varijanti vina i specijaliteta. Obilazimo tvornicu bisera i stari zatvor kao i tvornicu za proizvodnju ribljeg ulja – Phu Quoc i sam jug Vijetnama specijalno su poznati po izvozu ribljeg ulja na svijetsko tržište. Imamo priliku istraživati lokalne markete gdje se prodaje svježa morska hrana ali posjeta tvornici bibera, jedna od najpoznatijih na otoku gdje ćemo imati prilike pobliže se upoznati s ovom biljkom i začinom. Turu završavamo kupajući se na Sao plaži, jednoj od najpoznatijih plaža otoka.

Cijena izleta po osobi: 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

ulaznice za navedene lokalitete

organizirani prijevoz po određenom planu

 

HANOI CITY TOUR

Dan posvećen obilasku Hanoija gdje ćemo izbliza osjetiti kako ljudi žive na ovom kraju planete i gdje ćemo na biciklu uživati u zvucima i prizorima stare četvrti Hanoija. Hanoi je glavni grad Vijetnama i nalazi se na delti Crvene rijeke. Jedan je od najstarijih gradova Jugoistočne Azije, osnovan 1010. godine pod imenom Tang Long. Kroz dugu povijest Hanoi je uvijek bio kulturni centar Vijetnama. U gradu danas postoji više od 600 pagoda i hramova. Obilazimo vrtove Hoan Kiem jezera, Ngoc Soen – hram heroja, But Kule gdje ćete biti fascinirani legendama koje datiraju iz VII stoljeća. Obilazimo Chaitman palače, Ho Chi Minh mauzolej, Ba Dinh gradski trg, Tran Quoc pagoda i hram literature.

Cijena izleta po osobi: 25$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

vožnju biciklima/rikšama sat vremena

organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

Cijena izleta ne uključuje:

ulaznice za lokalitete (individualni izbor)

 

HALONG BAY

Halong Bay se nalazi istočno od Hanoija i to je gotovo skriveni zaljev u kojem se nalazi oko 2000 malih otoka, to jest većina tih otoka su zapravo formacije stijena koje se izdižu iz zelene vode na preko 1500 kilometara kvadratnih. Godine 1994. ovaj zaljev uvršten je u listu Svjetske prirodne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Njegovih 2000 zelenih otoka prave barijeru jakim vjetrovima koji pušu sa oceana i ne dozvoljavaju im da naruše mirnoću prozirne zelene vode. Jedan je od najljepših zaljeva na svijetu a ono što je posebno specifično za ovaj zaljev su ‘’plutajuće’’ stijene koje djeluju kao da izviru iz vode a prije samo 500 godina ih je jedan vijetnamski pisac opisao kao ,,čudesni kamen na nebu’’. Dok plovite ovim zaljevom, pred vama se pojavljuju stijene i otočići različitih veličina a u daljini se kroz maglu nazire još na stotine. Karakterizira ga velika biološka raznolikost i samo značenje riječi Halong predstavlja ‘’zmaja koji se spustio u more’’ te je prema jednoj od legendi otoka formirao veliki Halong zmaj. Oko 1600 ljudi živi u džunkama, tj. plutajućim kućama u četiri ribarska sela: Kiavan, Bahang, Kontau i Vongveng. U zaljevu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je o James Bondu Tomorrow Never Dies. Ručamo u nepreglednom pejzažu i isprobavamo kayaking.

Cijena izleta po osobi: 50$

Cijena izleta uključuje:

stručni licencirani vodič na engleskom jeziku

organizirani prijevoz po predviđenom itineraru

ulaznice za navedene lokalitete

ručak bez konzumacije pića

kayaking

 

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

Opisi i cijene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložni su promjenama.

Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja

Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima

Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta

Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu

Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča

Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac

Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

 

 

 • Država u jugoistočnoj Aziji. Smještena je na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva. Na sjeveru graniči s Kinom, na zapadu s Laosom i na jugozapadu s Kambodžom.
 • Površina zemlje: 331.210 km2, 66. po veličini u svijetu
 • Broj stanovnika: 94,34 milijuna stanovnika
 • Glavni grad: Hanoi (3,29 milijuna stanovnika)
 • Nacionalnost: Vijetnamci (85,7%), ostale etničke grupe (14,3%)
 • Službeni jezik: Vijetnamski; engleski i francuski su često korišteni;
 • Religija: Neopredijeljeni (80,8%), Budisti (9.3%);
 • Viza: Cijena vize je 20USD (koje plaćate u agenciji) + 25 USD koje plaćate u zračnoj luci kada sletite. Za vizu u Vijetnamu, potrebno je imati pripremljene dvije fotografije, a kada sletite odlazite do pulta na kome piše LANDING VISA gdje će Vam viza biti zalijepljena u putovnicu.
 • Vremenska zona: UTC +7, znači 6 sati unaprijed u odnosu na Hrvatsku.
 • Klima: Na području Indokine prevladava tropska monsunska klima. Kišna sezona traje od sredine svibnja do listopada, dok je suha sezona u periodu od studenog do ožujka. Zbog visoke vlažnosti zraka niže temperature se teško podnose. Na sjeveru je vlažnost zraka značajno manja, a klima blaža. Studeni i prosinac označavaju dolazak suhe sezone i noćne temperature u predjelima s velikom nadmorskom visinom mogu povremeno pasti do nivoa blagog mraza. Temperature se počinju penjati u siječnju, kada mogu dostići i 40°C. U Vijetnamu klima je tropska, obilježena čestim monsunima. Na sjeveru je izražen pad temperature između studenog i travnja. Temperature se kreću između 5°C i 37°C.
 • Hrana i piće: Hrana je veoma raznovrsna, tipično azijska. Ima puno riže, ribe, tjestenine, piletine, voća i povrća. Vijetnam ima bogat jelovnik i razrađene tehnike pripremanja hrane. Priprema hrane je postala umjetnost među Vijetnamskim narodom, pa su neka Vijetnamska jela postala svjetski poznata. U Vijetnamu imate priliku probati neka veoma ukusna jela, koja ne možete pronaći nigdje drugdje u svijetu. Neka jela su pripremljena od plodova mora kao što su jastozi, riba, rakovi i lignje… koje su relativno rijetke i skupe u nekim zapadnjačkim zemljama, ali nevjerojatno jeftine u Vijetnamu. Osim što možete uživati u tradicionalnim jelima kao što su juha od tjestenine (Pho), svinjske kobasice (Gio lua), proljetno pecivo (Nem ran), riblje kuglice (Cha ca), itd… Vijetnam je prihvatio par jela od zemalja koje su poznate po dobroj pripremi hrane i dobrim kulinarskim tehnikama.
 • Zdravlje: Cijepljenje nije obavezno. Naši putnici individualno odlučuju žele li se cjepiti ili ne. Najbolje je nazvati Institut za tropske bolesti i provjeriti. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike) ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ih ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u ljekarnama u Vijetnamu. Također, tamo ima komaraca, bilo bi dobro da ponesete i Autan, a možete kupiti sredstva protiv komaraca i u Vijetnamu, iz iskustva, njihova sredstva su jača.
 • Osiguranje: Osiguranje nije obavezno ali ga svakako preporučujemo za daleke destinacije. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući i ponijeti na put, ili ga možete uplatiti kod nas u uredu do 5 dana prije puta
 • Sigurnost: Svim posjetiocima se savjetuje da veliki oprez. Preporučuje se pažljivo čuvanje osobnih dokumenata i novaca zbog rizika od krađe. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom i zatvorom.
 • Odjeća: Spakirajte što manje stvari! Svugdje možete prati odjeću. Usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, odjeća vam je brzo gotova te ju lijepo operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam majica s kapuljačom ili neka lagana jakna i neke duge hlače za vožnju autobusima (koji su klimatizirani). Kod obilaska kulturno – povijesnih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja. Ako zaboravite bilo šta, od odjeće, kozmetike, obuće, bez brige, sve možete tamo kupiti.
 • Lokalna valuta: Valuta u Vijetnamu je vijetnamski dong, a odnos valuta je 1 USD = 20.000 VND. Također, ne preporučujemo da se oslanjate na plaćanje karticama, pa je bolje novac ponijeti u gotovini.
 • Kreditne kartice i bankomati: Bankarski sistem je jako razvijen, tako da ćete na svakom koraku naći brojne banke i bankomate. Za točnu visinu provizije biste trebali provjeriti s matičnom bankom. Naša preporuka je da ponesete gotovinu. Upotreba kreditnih kartica je moguća, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema s blokiranjem kartice. Mjenjačnice se također nalaze na svakom koraku, dostupne tijekom cijelog dana.
 • Komunikacija: Naše mreže funkcioniraju u Vijetnamu, a najlakše će Vam biti ako uzmete lokalnu SIM karticu. Također, internet caffea ima svugdje, wireless je dostupan u smještajima.