Tajland Ugrabi Krabi

Tajland Ugrabi Krabi

Putovanje na Tajland

10 dana –  Krabi – promo od 5.895kn (uključene avio karte, sve takse, smještaj, transferi)

Polazak: 10.07.2019.

Vodimo vas na magični Tajland – zemlju osmijeha, hramova, ludog noćnog života, budizma, nestvarnih otoka, plaža, mora... Najpoznatija turistička regija Tajlanda, Krabi, savršene pješčane plaže u uvalama, zaljevi, bogata tropska vegetacija. Azurna boja i koraljni sprudovi Andamanskog mora! Kad netko spomene Tajland svi pomisle na pune ulice ljudi, koktele, bogat noćni život, masaže, sunčanje i kupanje na fantastičnim plažama.  A to je upravo Krabi!​

Provincija Krabi je najpoznatija i najtraženija turistička destinacija na Tajlandu. Nalazi se na zapadnoj obali Tajlanda na Andamanskom moru koje je dio Indijskog oceana. Bit ćemo smješteni na Ao Nang plaži, jednoj od najljepših u ovom dijelu Tajlanda. Pogled sa ove prelijepe duge plaže, pruža se ka pregršt otoka - vapnenačkih formacija obraslih bujnom vegetacijom koja plutaju po tirkiznoj površini mora. Svi ovi otoci pripadaju upravo provinciji Krabi i imat ćemo prilike neke od njih posjetiti i uživati u apsolutno nestvarnim prizorima.

Otoci Koh Phi Phi, idilična otočna utočišta s bezbroj rajskih plaža, predstavljaju jednu od najatraktivnijih skupina otoka na svijetu. Ovo je zajedničko ime za mali arhipelag u tajlandskoj provinciji Krabi, udaljen svega sat vremena vožnje brodom od Phuketa. Arhipelag čini šest otoka, od kojih je samo otok Phi Phi Don naseljen. Svi otoci su zaštićeni statusom nacionalnog parka i dok se na otoku Phi Phi Don može boraviti, sve ostale turisti mogu posjetiti. Egzotičan morski svijet u vodama koje okružuju otoke je impresivan, tako da je ronjenje jedna od najzanimljivijih aktivnosti. Nakon holivudskog hita "Plaža" s Leonardom Di Capriem, priči o osamljenoj otočnoj plaži, zvijezda arhipelaga postaje otok Phi Phi Leh. Zaljev Maya Bay, s kristalnom vodom plavkasto-zelene boje i bijelom, pješčanom plažom, okruženom visokim krečnjačkim stijenama je bio pravi izbor za film kao oličenje očaravajuće ljepote ovih otoka.

Vodimo vas u obilazak hrama Wat Tham Sua (Tigrova pećina) koji predstavlja jedno od najvećih prirodnih čuda Tajlanda. Hram je skriven u prirodnim pećinama unutar džungle, a u njemu aktivno borave redovnici. Unutar hrama se nalaze brojne statue Bude, kao i druge svetkovine, ali najveću atrakciju svakako predstavlja otisak Bude. Da bi se došlo do ovog povijesnog mjesta potrebno je napraviti 1272 koraka konstantnog penjanja. Na vrhu se pruža nevjerojatan pogled na cijeli Krabi, Andamansko more, plaže i otoke.​

Upoznavanje Tajlanda u najboljem mogućem izdanju... Uživanje bez prestanka :)

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

Plan i program puta:

Dan 1: Sastanak u zračnoj luci ''Nikola Tesla'' dva sata prije leta. Let za Dohu. Konekcija na let za Phuket.

Dan 2: Let iz Dohe za Phuket. Dolazak u zračnu luku na Phuket. Transfer do smještaja na plaži Ao Nang. Ao Nang je najpoznatija plaža u provinciji Krabi. Kupanje, masaže, prelijepe plaže, bijeli pjesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih plaža i otoka, učinit će da se osjećate kao u raju. Vrijeme rezervirano isključivo za uživanje! Noćenje.

Dan 3: Fakultativni izlet na otok Koh Phi Phi, na kojem je sniman film ''Plaža''. Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya zaljeva (Maya Bay), snorklingom u prozirnoj vodi s ribicama neobičnih boja, upijamo ljepotu prirode oko nas…  Povratak na Krabi u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 4: Slobodan dan. Mogućnost fakultativnog cjelodnevnog izleta na 4 otoka. Na ovom izletu posjećujemo Raily beach, Chicken Island, Poda Island i Tub island. U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Uživamo u piknik ručku koji će nam biti poslužen na jednoj od plaža. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 5: Dan rezerviran za fakultativni izlet gdje obilazimo Tager Cave Temple (Wat Tham Suea), Hot springs i Emerald pool. Kod Tiger Cave Tample slušamo priče o budizmu i kulturnom nasljeđu Tajlanda. Uživamo u najljepšem pogledu na provinciju Krabi. Zatim svratit ćemo osvježiti se i okupati u nekom od dva prirodna bazena između stjena. Povratak u smještaj. Noćenje.

Dan 6: Slobodan dan ili mogućnost odlaska na fakultativi izlet gdje ćemo se družiti sa slonovima. Indokineski slon je jedna od 3 vrste slonova koje postoje danas u svijetu. Vrlo je uobičajeno da ih sretnemo na Tajlandu, a za slonove vrijedi da su jedna od najinteligentnijih vrsta životinja, da imaju veoma dobro pamćenje i da mogu pokazivati različite emocije. Hranit ćemo ih bananama i šećernom trskom, uživat ćemo u kratkom spektaklu slona bebe. Postoji opcionalna mogućnost jahanja slonova. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Dan 7–8: Slobodni dani koje možemo provesti na Railay plaži ili nekoj drugoj koju nismo imali prilike vdjeti. Za one koji su više za dodatne aktivnosti, mogućnost organiziranja nekih od fakultativnih izleta. 2 noćenja.

Dan 9: Napuštamo smještaj. Kupujemo suvenire i spremamo se za odlazak iz zemlje osmjeha. Transfer do zračne luke Phuket i let za Dohu. Dolazak u Dohu. Konekcija na let za Beograd.

Dan 10:  Let iz Dohe za Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.

Polazak: 10.07.2019.

* U rijetkom slučaju moguće je pomicanje datuma (dan-dva) u odnosu na planirane polaske. Nakon potvrđivanja grupe, potvrđuje se i datum polaska i povratka.

Cijena putovanja:            

Termin 

10.07.2019.

Tip smještaja →

Jungle Avanturista

Jungle Poglavica

Promo cijena:

6.205 kn

6.680 kn

Regularna cijena:

6.680 kn

7.465 kn 

 

 

 

 

(Diners i Maestro Erste banke, sve revolving kartice, do 12 rata)

Cijena za gotovinu:

Termin 

10.07.2019.

Tip smještaja →

Jungle Avanturista

Jungle Poglavica

Promo cijena:

5.895 kn (790€)

6.345 kn (850€)

Regularna cijena:

6.345 kn (850€)

7.090 kn (950€)

 

 

 

 

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

Cijene za djecu:

Termin 

10.07.2019.

Tip smještaja →

Jungle Avanturista

Jungle Poglavica

Do 2 godine (u ležaju s roditeljima)

790 kn   

790 kn   

Od 2 do 6 godina (u ležaju s roditeljima)

4.645 kn  

5.430 kn

Od 2 do 12 godina (pomoćni ležaj)

5.110 kn

5.890 kn

 

 

 

 

 

 

 

(Diners i Maestro Erste banke, sve revolving kartice, do 12 rata)

Cijene za djecu za gotovinu:

Termin 

10.07.2019.

Tip smještaja →

Jungle Avanturista

Jungle Poglavica

Do 2 godine (u ležaju s roditeljima)

750 kn  (100€)

750 kn  (100€)

Od 2 do 6 godina (u ležaju s roditeljima)

4.410 kn (590€)

5.155 kn (690€)

Od 2 do 12 godina (pomoćni ležaj)

4.855 kn (650€)

5.605 kn (750€)

 

 

 

 

 

 

 

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)

*Cijene u tabeli su za jedno dijete uz dvije odrasle plative osobe.

*Promo cijena vrijedi za prijave do 21.03.2019.

Nakon toga vrijedi regularna cijena.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 18.02.2019. i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.

Jungle Avanturista – smještaj u guesthouse-u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonicom, jednostavnom smještaju tijekom cijelog putovanja. Usluga je na bazi noćenja.

Jungle Poglavica – smještaj u hotelu s  4* u dvokrevetnim sobama s vlastitiom kupaonicom tijekom cijelog putovanja. Usluga je na bazi noćenja s doručkom.

Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 800 kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).


Prijavljivanje: Preporučamo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata s pogrešnim imenom. Prijava je valjana jedino uz uplatu rezervacije. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje.  Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

Cijena putovanja uključuje:

 • Avio kartu sa svim taksama na relaciji Beograd – Phuket – Beograd
 • Za Jungle Avanturiste: smještaj na bazi 7 noćenja u guesthouse-u  u dvokrevetnim sobama na Krabiju
 • Za Jungle Poglavice: smještaj na bazi 7 noćenja s doručkom u hotelu sa 4* po lokalnoj kategorizaciji u dvokrevetnim sobama na Krabiju
 • Transfer na relaciji zračna luka-smještaj-zračna luka
 • Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja ne uključuje:

 • Vizu za Tajland s jednim ulaskom (35€)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-povijesne spomenike
 • Individualne troškove za vrijeme putovanja

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point postaje, naplatne kućice itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u danom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni poštivati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

 Guest house  je smještajni objekt tipičan za Jugoistočnu Aziju. Sobe su uglavnom manje prostrane, s dva ili tri kreveta i privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

Hotel s 4* je smještajni objekt koji raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizirana i ima privatni TWC. Hotel posjeduje bazen. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Ime hotela bit će potvrđena po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta.

Krabi je provincija koja se nalazi na jugozapadnoj obali Tajlanda, na Andamanskom moru. Prelijepe pješčane plaže s bijelim pjeskom i kristalna tirkizna boja vode, pruža vam osjećaj kao da se nalazite u raju. Svjetski lanci hotela prevladavaju ovom regijom i svake godine sve više turista iz cijelog svijeta željnih egzotike dolaze baš ovdje.

 •  PHI PHI OTOCI

Ovaj neobičan arhipelag nalazi se u Andamanskom moru i čine ga šest otoka od kojih je samo jedno naseljeno, Phi Phi Don. Vozimo se speed boat-om 40 minuta do našeg prvog odredišta, Bambo islanda.  Iskrcavamo se i imamo dovoljno vremena za odmoriti se, popiti kavu, okupati se i uživati u prelijepoj tirkiznoj boji mora koja nas okružuje. Nakon toga upućujemo se ka laguni koja mami uzdahe mnogim posjetiteljima, a toplina vode natjerat će Vas da zauvijek ostanete ovdje. Pravimo pauzu za snorkling. Nakon pauze, upućujemo se ka Phi Phi Don-u, gdje ćemo i ručati. Imamo slobodno vrijeme za uživanje i kupanje, a zatim idemo ka Ranty beach. Povratak u poslijepodnevnim satima.

Cijena izleta po osobi – 50 eur

Cijena izleta obuhvaća:

 • prijevoz do luke i vožnja speed boat-om
 • ručak bez konzumacije pića
 • maske za snorkling i prsluci za spašavanje

 ČETIRI OTOKA

Otoci se nalaze u neposrednoj blizini Krabija i omiljeni su među posjetiocima ove regije. U središtu smo jedne od najegzotičnijih destinacija na Tajlandu, koja nosi taj epitet zahvaljujući lokaciji na kojoj se nalazi, bujnoj vegetaciji, netaknutim plažama i predivnom tirkiznom moru koje je okružuje. Polazak u jutarnjim časovima i dolazak na Koh Gai, otok poznatiji kao Pileći otok (Chicken island) zbog svog interesantnog oblika. Uživamo u magičnom prelijevanju zelene i plave boje mora. Potom krećemo ka ostrvima Poda i Tub, gdje ćemo imati kupanje i snorkling. Otok Koh Poda je pješčanim sprudom spojen sa otočićem Koh Mor i ta staza se na tajlandskom naziva ,,Thaleh waek”, tj. ,,Odvojeno more’’. Pauza za piknik ručak na jednom od ova dva otoka. Sakrivena među oštrim visokim stijenama i zavučena na kraju plaže Railay, nalazi se Princezina špilja, tj. Špilja falusa, u kojoj su se još od davnina ribari poklanjali boginji Šiva, dok  danas tu dolaze djevojke kako bi zaželjele sreću u ljubavi. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

*Redoslijed obilazaka otoka ovisi od nivoa mora i prirodnih uvjeta na Tajlandu.

Cijena izleta po osobi – 30 eur

Cijena izleta obuhvaća:

 • prijevoz do luke i vožnja long tail brodom
 • piknik ručak bez konzumacije pića

·         maske za snorkling

·         ulaznicu u nacionalni park
 

TEMPLE CAVE, EMERALD POOL I HOT SPRINGS

Transfer do Temple cave (Wat Tham Suea) i avanturističko penjanje uz 1237 stepenica do vrha planine Khao Phanom. Legenda kaže da je ovdje nekada živio veliki tigar, čije je otiske šapa pronašao i monah Ajahn Jumnean, osnivač ovog hrama i predstavnik vipasana meditacije. Ovo mistično sveto mjesto okružuje gusta vegetacija, džungla i mnoštvo majmuna koji nam presreću put, a pod planinom nam se pruža pogled na cijeli Krabi. Na samom vrhu se nalazi 99 metara visoka statua Bude i otisak stopala Bude. Nakon obilaska Temple cave vožnja do  Smaragdnog bazena (Emerald pool). Rezervat prirode Khao Phra Bang u svojoj dubokoj šumi krije najljepše slatkovodno jezero na čitavom Krabiju. Odlikuju ga prelijepe krečnjačke stijene, rijetka flora i fauna, a imat ćemo prilike da se upoznamo i sa ,,Gurney’s Pitta’’, vrstom ptica čije je prirodno stanište upravo Emerald pool. Pauza za ručak u nekom od lokalnih restorana. Za kraj aktivnog dana ostavljamo prirodni spa – Vrele izvore (Hot springs). Priroda je kao iz bajke isklesala kaskade sa vulkanskom podlogom iz kojih bez prestanka izvire topla termalna voda (35-50°) koja je obogaćena solima i mineralima. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Cijena izleta po osobi – 40 eur

Cijena izleta obuhvaća:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itinereru
 • ulaznice na sva tri lokaliteta
 • ručak bez konzumacije pića

*Za ovaj izlet je potrebno ponijeti: kupaći kostim, šešir/kapu, vodu, kremu za sunčanje, tenisice za penjanje i odjeću prikladnu za ulazak i obilazak budističkog hrama.

RETRO VEČERNJI MARKET U GRADU KRABI (Retro night market u Krabi town-u)

Čar svih tajlandskih gradova jesu njihove večernje tržnice (night market). Krabi town je poznat po svom retro night marketu na kojem se možemo susresti s tradicionalnom tajlandskom nošnjom, prikazima ruralnih tajlandskih zanimanja, načinom stare pripreme riže, maketom long tail broda iz prošlosti, a često možemo vidjeti i djevojčice koje plešu tajlandski tradicionalni ples ,,Nora’’. Osim retro djela, u gradu se nalaze i tržnice voća, tajlandske ulične hrane, cvijeća, suvenira, nakita (biseri). Za kraj ostavljamo šetnju do obale i statue ,,Krabi town signature’’.

Polazak na izlet je u popodnevnim satima, a povratak u smještaj je u kasnim večernjim satima.

CIJENA PO OSOBI – 10 EUR

Cijena izleta uključuje:

 • organiziran prijevoz po predviđenom itinereru

DRUŽENJE SA SLONOVIMA

Transfer u jutarnjim satima  do mjesta u džungli gde se nalaze slonovi. Provodimo dan igrajući se sa slonovima. Hraniti ćemo  ih bananama i šećernom trskom. Postoji  mogućnost jahanja slonova. Indokineski slon je jedna od 3 vrste slonova koje postoje danas u svijetu. Vrlo je uobičajeno da ih sretnemo na Tajlandu, a za slonove slovi da su jedna od najinteligentnijih vrsta životinja, da imaju jako dobro pamćenje i da mogu pokazivati različite emocije (sreća, tuga, radost, igra...).

Cijena izleta po osobi - 20 eur

Cijena izleta obuhvaća:

            - organiziran  prijevoz po predviđenom itinereru

            - jahanje slonova

NAPOMENE U VEZI SA FAKULTATIVNIM IZLETIMA:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI

Tajland, službeno Kraljevina Tajland, je država u jugoistočnoj Aziji; na jugozapadu izlazi na Andamansko more (dio Indijskog oceana), a na jugoistoku na Tajlandski zaljev (dio Južnog kineskog mora). Graniči na zapadu s Mjanmarom (Burmom), na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom.

Površina zemlje: 513,120 km2, 51. po veličini u svijetu;

Broj stanovnika: 67,97 milijuna stanovnika

Glavni grad: Bangkok (9,27 milijuna stanovnika)

Državljanstvo: Tajlanđani (95.9%), manje etničke skupine: Burmanci 2%, ostali 1,3%;

Službeni jezik: Thai; Engleski je drugi po važnosti i stupnju korištenja;

Vjeroispovijest: Budistički (93.6% Budista, 4.5% Muslimana, 1.2% kršćana)

2. VIZA

Za državljane Republike Hrvatske neophodna je viza za posjet i boravak u Kraljevini Tajland. Dokumentacija koja je potrebna za viziranje:

- Putovnica (koji vrijedi 6 mjeseci nakon planiranog ulaska na Tajland)

- Jedna fotografija (format za putovnicu ili osobnu iskaznicu)

- Fotokopija prve strane putovnice

- Kopija rezervirane ili kupljene avio karte

- Popunjen obrazac koji dobivate u našoj agenciji

3. VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC +7, znači 6 sati unaprijed u odnosu na Hrvatsku

4. KLIMA

U Tajlandu prevladava tropska monsunska klima. Kišovita sezona traje od sredine Svibnja do Listopada, dok je suha sezona u razdoblju od studenog do travnja. Temperatura je ljetna (visoka) tijekom cijele godine. Registrirane temperature kreću se između najniže 20 °C i najviše 38 °C. Zbog visoke vlažnosti zraka niže temperature teško se podnose. Na sjeveru je vlažnost zraka značajno manja, a klima blaža. Jugozapadni monsuni koji stižu između svibnja i srpnja (izuzev na jugu) signaliziraju dolazak kižne sezone (Rueda fon). Ona traje do listopada i oblaci reduciraju temperaturu. Vlaga zraka u to vrijeme je visoka. Studeni i prosinac označavaju dolazak suhe sezone i noćne temperature u predjelima s velikom nadmorskom visinom mogu povremeno pasti I do razine blagog mraza. Temperature počinju rasti u siječnju, kada mogu dosegnuti i 40 ° C.

5. HRANA I PIĆE

Hrana je vrlo raznovrsna, takoreći tipično azijska. Ima puno riže, ribe, nudli, piletine, voća i povrća. Thai kuhinja spada među najbolje kuhinje svijeta i proizvod je tradicionalnog istočnjačkog, ali i sve češće i zapadnog kulinarskog utjecaja. Obilježja te egzotične kuhinje su čili papričice, češnjak, korijander, tajlandski bosiljak, limeta, metvica, limunova trava, galangal, tamarind i maštoviti curry - crveni, zeleni i žuti - mašaman curry, ali i kombinacija riže, kokosa, banane, ananasa, papaje, manga, kikirikija, mesa, lignji, škampa i morskih plodova. Specijalitet tajlandske kuhinje je Pad Thai - jelo od rižinih nudli, povrća, mesa i obogaćeno tajlandskim začinima. Osim toga, na Tajlandu možete probati razne juhe, uprženu rižu s dodacima i razne egzotične kombinacije slanog i slatkog, mesa i voća. Vodite računa ako ne jedete ljuto da to naglasite konobaru, jer je čili jako zastupljen u tajlandskoj hrani. Ulična hrana je, prema mišljenju mnogih, najukusnija, a imate i veliki broj restorana domaće i internacionalne kuhinje, tako da nećete ostati gladni. Hrana je jako povoljna.

Svježe voće i cijeđene voćne sokove ćete naći na svakom koraku, i to po vrlo povoljnim cijenama. Za ljubitelje slatkiša, tu su Mango sticky rise (Mango sa slatoim rižom) i Roti - neka vrsta palačinke.

Bitno je napomenuti da vodu obavezno treba piti flaširanu!

6. ZDRAVLJE

Cijepljenje nije obavezno. Naši putnici individualno odlučuju da li se žele cijepiti ili ne. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i provjeriti. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike), Aspirin ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u ljekarnama tamo. Također, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro ponijeti i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca, iz iskustva, njihova sredstva su jača pa to možete kupiti u Bangkoku.

Zdravstvene institucije:

- Bumrungrad International Hospital u Bangkoku (tel. +662.667 1000 www.bumrungrad.com

- Phuket International Hospital (+ 6676249-400 www.phuket-inter-hospital.co.th

7. OSIGURANJE

Nije obavezno ali je svakako preporučljivo. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas do 5 dana pred putovanje. Surađujemo s Allianz osiguranjem, a sve opcije i cijene osiguranja možete dobiti upitom na naš mail.

8. SIGURNOST

Na Tajlandu je 01. travnja 2015. godine ukinuto izvanredno stanje. Situacija na Tajlandu je generalno stabilna i mirna. Građanima, ukoliko su u posjeti Tajlandu, savjetuje se da budu oprezni. Preporuča se brižljivo čuvanje osobnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom, i zatvorom.

9. ODJEĆA

Spakirajte što manje stvari! Svuda možete prati rublje. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, rublje vam brzo bude gotovo i lijepo ga operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam hoodica ili neka lagana jakna i neke duge nogavice za sjever kada budete išli u Chang Mai, pošto navečer bude hladnije. Ponesite neke udobne tenisice za treking. Kod obilaska kulturno - povijesnih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja.

Ako bilo što zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate kupiti.

10. LOKALNA VALUTA

Što se novca tiče, odnos dolara i eura na Tajlandu je vrlo sličan kao i kod nas, tako da ako imate eure, nema potrebe da ih mijenjate, oni će vam biti ok za Tajland. Opet, ako imate dolare i to je sasvim u redu, jer ćete svakako svuda morati mijenjati novac i plaćate u lokalnoj valuti. Lokalna valuta je tajlandski bat i trenutni odnos eura i bata je oko 1 € = 37 THB, i dolara i bata je 1 $ = 35 THB.

Za sve fakulativne izlete potrebno je oko 150 eura. Dugovanje tj. dio aranžmana koji se plaća na putovanju plaćate u eurima.

11. KREDITNE KARTICE I bankomati

Bankarski sustav je jako razvijen, tako da ćete brojne banke i bankomate naći na svakom koraku. Provizija za korištenje bankomata se kreće oko 180 - 200 BHT (6 eura), ali za točnu visinu provizije bi trebalo provjeriti s matičnom bankom. Naša preporuka je ponijeti gotovinu.

Korištenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema s blokiranjem kartice. Mjenjačnice također imate na svakom koraku, dostupne tijekom cijelog dana.

12. KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže funkcioniraju na Tajlandu, a svakako možete i kupiti lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smještajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt s obitelji i prijateljima.

13. TOPLA PREPORUKA

U posljednjih 10 godina kraljevina Tajland postala je obećana zemlja za sve one koji vjeruju u alternativnu medicinu. Zato možete posjetiti neki od mnogih spa centara, pohađati tečaj meditacije i utrenirati vaš um i tijelo da postanu opušteni. Tu je i čuvena tajlandska masaža (Thai), koja je postala popularna u cijelom svijetu. Salone masaže ćete naći na svakom koraku i to po jako povoljnim cijenama.

* Ime smještaja bit će potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana pred put.

Primjeri smještaja:

JUNGLE AVANTURISTA

Ben's House -  je guesthouse, smještaj tipičan za Aziju. Sobe su uglavnom manje prostrane, s dva ili tri kreveta i privatnom kupaonicom. Usluga je na bazi noćenja.

JUNGLE POGLAVICA

Bluesotel Krabi je hotel s 4* koji se nalazi na 5 minuta hoda od Ao Nang plaže. Hotel raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba je klimatizirana, posjeduje flat TV, mini bar, sef, fen i TWC. Besplatan Wi FI je dostupan gostima hotela. Hotel raspolaže otvorenim bazenom. Usluga je na bazi noćenja s doručkom (švedski sto). Besplatan Wi FI je dostupan gostima hotela. https://www.bluesotelkrabi.com/