Tajland Phuket Nova godina

Tajland Phuket Nova godina

Putovanje na Tajland za Novu godinu – 2019

10 dana – Phuket – 8.580kn (uključene avio karte, sve takse, hoteli, transferi)

Period putovanja: 28.12.2018 - 06.01.2019.

LAST MINUTE cijena zbog otkaza 8.580 kn

Vodimo vas na magični Tajland za doček Nove godine – zemlju osmijeha, hramova, ludog noćnog života, budizma, nestvarnih otoka, plaža, mora...Najpoznatiji otok Tajlanda, Phuket, savršene pješčane plaže u uvalama, zaljevi, bogata tropska vegetacija… Azurna boja  i koraljni sprudovi Andamanskog mora! Kad neko spomene Tajland svi pomisle na Phuket, pune ulice ljudi, kokteli, bogat noćni život, masaže, sunčanje i kupanje na fantastičnim plažama… Idemo u centar zbivanja na Phuketu – Patong Beach. Nestvaran noćni život, magičan doček Nove godine uz pijesak među prstima i vatromet na nebu, duga plaža, i izleti u egzotični raj Maja zaljeva – Phi Phi otoci, James Bond otok, Raja i Similan, jahanje slonova...

Phuket, ranije poznat i kao Talang, najveći je tajlandski otok i istovremeno jedna od 14 provincija Južnog Tajlanda. Smješten je uz zapadnu obalu Tajlanda u Andamanskom moru koje je dio Indijskog oceana. Dva mosta na sjevernom kraju otoka povezuju ga sa kopnom. Sa površinom od oko 576 km² nešto manji je od države Singapur. Porijeklo imena Phuket potiče od malajske riječi bukit koja označava uzvišenje, a upravo je to prva asocijacija na otok gledajući iz daljine. U drevnim tajlandskim spisima ime otoka je kovanica od tajlandskih riječi phu (planina) i ket (biser).  

Koh Phi Phi otoci, idilična utočišta s bezbroj rajskih plaža, predstavljaju jednu od najatraktivnijih skupina otoka na svijetu. Ovo je zajedničko ime za mali arhipelag u tajlandskoj provinciji Krabi, udaljen svega sat vremena vožnje brodom od Phuketa. Arhipelag čini šest otoka, od kojih je samo otok Phi Phi Don naseljen. Svi otoci su zaštićeni statusom nacionalnog parka i dok se na otoku Phi Phi Don može boraviti, sva ostala turisti mogu posjetiti. Egzotičan morski svijet u vodama koje okružuju otoke je impresivan, te je ronjenje jedna od najinteresantnijih aktivnosti. Nakon holivudskog hita „Plaža“ sa Leonardom DiCapriom, priči o osamljenoj otočnoj plaži, zvijezda arhipelaga postaje otok Phi Phi Leh. Zaljev Maja (Maya Bay), sa kristalnom vodom plavkasto-zelene boje i bijelom, pješčanom plažom, okruženom visokim krečnjačkim stijenama bio je pravi izbor za film kao oličenje očaravajuće ljepote ovih otoka.

Otok James Bond jedna je od najvećih atrakcija zaljeva Phang Nga. Svjetski poznato postalo je nakon uloge koju je imalo u filmu o poznatom špijunu James Bondu u filmu „ Čovjek sa zlatnim pištoljem“. Ovdje se okuplja najveći broj turista kako bi uživalo u pogledu na otok na kojem je boravio James Bond. Zaljev Phang Nga je nevjerojatno mjesto koje treba biti na vrhu liste mjesta koja treba vidjeti. Phang Nga je jedinstven, a dan proveden ovdje biće nezaboravno iskustvo. Zaljev je specifičan po krečnjačkim liticama koje se vertikalno spuštaju u smaragdno zelenu vodu. Ovi mali otoci su dom zaštićene faune, a pejzaži koji se pružaju duž zaljeva ostavljaju nezaboravne uspomene. Otok James Bond i Koh Panyee su dva najpoznatija mjesta u zaljevu.

Prijave i informacije:

JUNGLE TRIBE HRVATSKA

Ilica 89/1 (u dvorištu), Zagreb

+385 1 560 1600

+385 1 7987 728

email: jungletribe.hr@gmail.com

radnim danima 10-18h i subotom 11-15h

Dan 1 (28.12.2018.): Sastanak u zračnoj luci “Nikola Tesla“. Let u 11:35h za Dohu. Dolazak u Dohu u 18:40h (lokalno vrijeme). Konekcija na let za Phuket.

Dan 2 (29.12.2018.): Let QR 840 u 07:00h za Phuket. Dolazak na Puket u 17:40h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja. Smješteni smo u mjestu Patong. Upoznajemo se s ovim neobičnim mjestom koje živi 24 sata. Phuket je najveći i najpoznatiji tajlandski otok. Kupanje, masaže, prekrasne plaže, bijeli pijesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih otoka, učinit će da se osjećate kao u raju. Vrijeme rezervirano isključivo za uživanje! Nesvakidašnji noćni život, scene kao iz najluđih filmova! Noćenje.

Dan 3 (30.12.2018.): Fakultativni izlet na Ko Phi Phi otok na kome je sniman film '' Plaža '' Egzotični prizori koji potpuno ostavljaju bez daha. Okruženi plavetnilom Maya zaljeva (Maya Bay), snorklingom u prozirnoj vodi s ribicama neobičnih boja, upijamo ljepotu prirode oko nas…  Povratak u Patong u večernjim satima. Noćenje.

Dan 4 (31.12.2018.): Dan za fakultativni izlet na James Bond otok koji je dio arhipelaga manjih kvapnenačkih otoka, stijena koje se izdižu iz mora žad zelene boje u kojima su skrivene pećine bogate stalaktitima i stalagmitima. Povratak u Patong i spremamo se za doček Nove 2019. Dočekujemo je na plaži uz vatromet ili u nekom od klubova u Bangla ulici. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

Dan 5 (01.01.2019): Slobodan dan. Odmaramo se od nezaboravne novogodišnje noći i uživamo na nekoj od obližnjih plaža. Noćenje.

Dan 6 (02.01.2019): Dan rezerviran za fakultativni izlet do Velikog Bude i budističkog hrama Wat Chalong. Krećemo na lagani trekking kroz bujnu vegetaciju gdje se upoznajemo s prelijepom prirodom ovog otoka. Kod Velikog Bude slušamo priče o budizmu i kulturnom nasljeđu Tajlanda. Uživamo u najljepšem pogledu s otoka! Zatim obilazimo budistički hram Wat Chalong gdje ćemo imati prilike vidjeti budističke monahe koji su zaštitni znak svakog hrama. Ukoliko budemo imali vremena, mogućnost svraćanja ne neku od plaža na kreći predah. Povratak u Patong. Noćenje

Dan 7 (03.01.2019): Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska grada Phuket town. Stari grad je glavno obilježje grada Phuketa. U ovom dijelu grada mogu se vidjeti svetišta, hramovi (budistički i kineski), ukrašene i lijepo očuvane trgovine, zanimljvi kafići i restorani, ali i razni muzeji, pa čak i mala ulica crvenih fenjera. S obzirom da je otok Phuket pun bogatih izvora kositra, on je kroz povijest bio vrlo zanimljiv mnogim moreplovcima. Iz tog perioda ostale su impresivne kinesko – kolonijalne palače koje su podizali baruni kositra prije više od 100 godina. Tu je i lokalni market koji ćemo posjetiti i na kojem će se naći za svakog po nešto. Povratak u Patong. Noćenje.

Dan 8 (04.01.2019.): Slobodan dan koji možemo provesti na Rajskoj plaži (Paradise beach) ili nekoj drugoj koju nismo imali prilike vidjeti. Za one koji su radije za dodatne aktivnosti, mogućnost organiziranja nekih od fakultativnih izleta (Jahanje slonova, Tiger Kingdom, Monkey hill, ....). Noćenje

Dan 9 (05.01.2019.): Odjavljujemo se iz hotela u prijepodnevnim satima. Imamo još malo slobodnog vremena, kupujemo još neke suvenire i popodne idemo do zračne luke. Let QR 841 za Dohu u 19:40h. Dolazak u Dohu u 23:00h ( lokalno vrijeme). Konekcija na let za Beograd.

Dan 10 (06.01.2019.): Let QR 231 za Beograd u 06:45h. Stižemo u Beograd u 10:35h. Kraj putovanja.

POLAZAK: 28.12.2018

CIJENA:

Termin 

28.12.2018

Last minute cijena*: 

9035kn

First minute cijena:

9.350kn

Regularna cijena:

10.135kn

(Diners do 12 rata, Maestro Erste bank do 12 rata)

Cijene za djecu:

Termin

28.12.2018.

Do 2 godine (u ležaju sa roditeljima)

785kn

Od 2 do 12 godina (u ležaju sa roditeljima)

6.675kn

Od 2 do 12 godina (pomoćni ležaj)

8.560kn


 

 

 

 

*Cijene u tablici su za jedno dijete uz dvije odrasle osobe

Cijena za gotovinu: 

Termin 

28.12.2018

Last minute cijena*: 

8.580kn (1150€)

First minute cijena:

 8.880kn (1190€)

Regularna cijena:

9.625kn (1290€)

Cijene za djecu:

Termin

28.12.2018.

Do 2 godine (u ležaju sa roditeljima)

746kn (100€)

Od 2 do 12 godina (u ležaju sa roditeljima)

6.340kn (850€)

Od 2 do 12 godina (pomoćni ležaj)

8.130kn (1090€)

 

 

 

 

 

(U cijenu je uključeno 5% popusta za gotovinsko plaćanje)
 

LAST MINUTE cijena zbog otkaza. Cijena vrijedi za prijave od 03.12.2018 do popune mjesta.

**First minute cijena vrijedi  do 28.12.2018. Nakon tog datuma vrijedi regularna cijena aranžmana.

Cijene su informativne i formirane prema prodajnom tečaju eura Raiffeisen Bank na dan 02.05.208 i mijenjaju se ovisno o prodajnom tečaju eura na dan uplate zadnje rate.


Uvjeti plaćanja: Prilikom prijave plaća se 1500kn, a ostatak cijene putovanja plaća se najkasnije 6 tjedana prije puta (za kartično plaćanje 8 tjedana prije puta).

Prijavljivanje: Preporučujemo ranije prijave jer je broj mjesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti ispravne podatke s putovnice, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od izdavanja avio karata sa pogrešnim imenom. Dokumente za vize potrebno je dostaviti najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su sami osigurati vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su kopiju vize dostaviti najkasnije 15 dana prije puta.

 

Cijena putovanja uključuje:

- Avio kartu sa svim pristojbama na relaciji Beograd -Phuket - Beograd

- Smještaj u hotelima 3* (lokalna kategorizacija) na bazi 7 noćenja s doručkom (1/2 sobe)

- Sve transfere prema planu i programu puta

- Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji

Cijena putovanja NE uključuje:

- Tajlandsku vizu sa jednim ulaskom - 35€ 

- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)

- Fakultativne obilaske i ulaznice za lokalitete i kulturno-povijesne spomenike

- Individualne troškove za vrijeme putovanja

- Obroke

- Transfer do i od zračne luke Beograd

 

Napomene :

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL s licencom OTP 266/2010.
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti podatke putovnice s kojom će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik provjeri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje.
 • Sve putovnice moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 mjeseci) od dana povratka u zemlju
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjena pojedinih sadržaja u programu uslijed vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvidjeti, u vrijeme zaključenja ugovora.
 • Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije dane usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je sve putnike upoznati s ugovorenim programom putovanja, uvjetima plaćanja i viziranja i OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni dva dana prije puta provjeriti točno vrijeme i mjesto polaska grupe
 • Putnik je dužan sam se upoznati s pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i poštivati važeće zakonske carinske propise
 • U prijevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su dužni da, u autobusu i drugim prijevoznim sredstvima kojima se vrši transfer, ostanu na svojim mjestima, i ne smiju ih napuštati na mjestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd). U slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora s predstavnikom agencije, sam snosi sve eventualne troškove i posljedice.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, bit će odmah isključen s putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povrat novca
 • Putnik je dužan poštivati satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo putnika isključiti s putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu s planom i programom puta pauze se prave svakih 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sjedenja, mjesto polaska, mjesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prijevoza, putnik prihvaća sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za europska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za realizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obavještava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana prije datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana prije datuma polaska za europska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju vrijede uvjeti avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prijevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni sami platiti novonastale troškove i agencija ne može utjecati na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cijene low cost aranžmana podložne su promjenama i po uplati avansa se provjeravaju tarife i putniku se potvrđuje cijena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost uslijed promjena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobivene od strane agencije podložne su promjeni i isključivo zavise od avio kompanije.
 • Agencija zadržava pravo odabira prijevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smještaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cijene prije početka putovanja uslijed promjene u tečaju razmjene valute ili promjene u tarifama prijevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcijske doplate u vezi s planom i programom puta ili smještajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
 • Ukoliko neki putnik sam odluči promijeniti dio plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku osigura transfer / raniji ili kasniji check in ili check out u smještaj / drugačija noćenja u smještajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
 • Maloljetni putnici prilikom putovanja moraju imati ovjerenu suglasnost roditelja.
 • Zbog poštivanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštivanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne postoji mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Europske Unije, radi ovjere računa i povrata poreza iz Europske Unije(TAX FREE)
 • Naša preporuka je da povedete računa na Vašem putovanju o osobnim dokumentima i novcu.
 • Za ovaj aranžman primjenjuju se OPĆI UVJETI PUTOVANJA usklađeni s YUTA standardom

 

Napomene u vezi sa smještajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smještajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi izaći u susret željama putnika (molimo Vas za razumijevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smještajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu s pravilima tog smještajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim satima (14h ili 15h), a check-out je posljednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smještajnih objekata su informativnog karaktera
 • Neki od dopunskih sadržaja smještajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promjena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo ovise o smještajnom objektu (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)
 • Putnik je dužan poštivati pravila smještajnog objekta i sam snosi odgovornost uslijed sankcija od strane osoblja smještajnog objekta
 • U nekim smještajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode.
 • Smještajni kapaciteti vrše smještaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti klijentima potvrditi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski krevet), kao ni kat u samom smještaju. Klijent je uplatom aranžmana suglasan s tom činjenicom i uvjetima smještaja bez prava na žalbu.
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz nadoplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji s nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi plaćati doplatu, prihvaća da se spoji s bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i spol suputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neugodnosti ili neslaganja koje putnici mogu imati na putu.


Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.
   

Napomene u vezi s vizama:

 • Putnici su obvezni upoznati se sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtijevaju osobno prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni ispoštovati pravila ambasade
 • Putnici su dužni dokumente za viziranje dostaviti najkasnije mjesec dana prije putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su si sami osigurati vizu za putovanje
 • Agencija ne garantira dobivanje vize i nije ovlaštena utvrđivati valjanost dokumenata
 • U slučaju nedobivanja vize agencija ne snosi odgovornost

 

Hotel 3* je smještajni objekt koji raspolaže 1/2 sobama. Sve sobe su klimatizirane, posjeduju TWC, TV i sušilo za kosu. Usluga je na bazi noćenja s doručkom. Točno ime hotela bit će poznato po formiranju grupe ili najkasnije tjedan dana prije puta.

Phuket je najveći otok Tajlanda i nalazi se u Andamanskom moru. Prelijepe pješčane plaže sa bijelim pijeskom i kristalna tirkizna boja vode, pruža vam osjećaj kao da se nalazite u raju. Svjetski lanci hotela prevladavaju svake godine i sve više turista iz cijelog sveta željnih luksuza za male novce dolaze na ovaj otok.

TAJLAND NOVA GODINA PHUKET – FAKULTATIVNI IZLETI

PHUKET:

 • Otok Koh Phi Phi

Polazak u jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na speed boat. Stižemo na arhipelag otoka Phi Phi, na kojima je sniman film ,,Plaža''. Obilazimo Maya zaljev (Maya bay), dragulj i simbol ovih otoka i svraćamo vidjeti Pileh lagoon, tj.mjesto odakle je Leonardo Di Caprio skočio u more u samom filmu. i uživamo u kupanju i tirkiznom moru. Prolazimo pored Vikingške pećine (Viking cave) i slušamo priče o drevnim gusarima, stižemo  na Monkey beach,  gdje postoji mogućnost da hranimo majmune. Slobodno vrijeme za snorkling u prozirnoj vodi s ribicama neobičnih boja. Pauza za ručak na Phi Phi Donu

Za kraj ostavljamo Koh Khai, hipi oazu, gdje ćemo se opustiti uz ljetne koktele i zvukove reggeae muzike.  Povratak u smještaj u popodnevnim satima. 

Cijena po osobi: 60eur​

Cijena izleta obuhvaća:

- povratni transfer od hotela do luke i vožnja speed boat-om

- užina i piće dobrodošlice

- ručak bez konzumacije pića

- maske za snorkling i life jacket-i

- ulaznica u nacionalni park

 • Koh Racha otok

Polazak na izlet u jutarnjim satima. Transfer do luke i ukrcavanje na speed boat. Dolazak na jednan od najljepših otoka Andamanskog mora koje se nalazi južno od Phuketa. Oblast Racha otoka je poznata po izuzetnoj prirodi, tirkiznoj boji vode i bogatom podvodnom svijetu, pa ćemo slobodno vrijeme iskoristiti za snorkling i uživanje na plaži.

Pauza za ručak. Povratak u smještaj je u popodnevnim satima.

Cijena po osobi: 40eur

Cijena izleta obuhvaća:

- povratni transfer od hotela do luke i vožnja speed boat-om

- ručak bez konzumacije pića

- maske za snorkling i life jacket-i

- ulaznica u nacionalni park

 • TIGER KINGDOM, VELIKI BUDA, JAHANJE SLONOVA, WAT CHALONG I PHUKET TOWN

Polazak na izlet u jutarnjim satima. Dan počinjemo adrenalinski - odlaskom u Hram tigrova (Tiger kingdome)! Oduševite sebe, skupite hrabrost, izađite iz zone komfora – uđite u kavez s tigrom ili lavom. Dozvolite da vas ove kraljevske životinje osvoje svojim izgledom i šarmom. Imat ćemo prilike slikati se i družiti s bebom tigra, ali i s najvećim tigrom, čija dužina može biti i preko 2.5 metra.

Nakon adrenalinskog šoka krećemo ka statui Velikog Bude (Big Buddha). Statua je visoka 45 metara, napravljena je od armiranog betona, a presvučena je bijelim sjajnim mramorom, tako da se vidi skoro iz svakog dijela Phuketa. Nalazi se na vrhu Nakerd brda i predstavlja najsvetije mjesto na Phuketu. Stvorena je u čast preminulog kralja Rame IX. Pored nje se nalazi statua Malog Bude, zlatne je boje i stvorena je u čast kraljice Sirikit, supruge kralja Rame IX. Poslije Velikog Bude,  provodimo dio dana igrajući se sa slonovima. Hranit ćemo ih bananama i šećernom trskom, uživat ćemo u veseloj igri slona bebe. Postoji opciona mogućnost jahanja slonova. Indokineski slon je jedna od 3 vrste slonova koje danas postoje u svijetu. Vrlo je uobičajeno da ih sretnemo na Tajlandu, a za slonove kažu da su jedna od najinteligentnijih vrsta životinja, da imaju vrlo dobro pamćenje i da mogu pokazivati različite emocije (sreća, tuga, radost, igra...). Poslije pauze za ručak, obilazimo hram Wat Chalong. Ovo je najljepši hram čitavog otoka. U njemu se nalaze ostaci Budinih kostiju, a zidovi pagode su ukrašeni detaljima iz Budinog života. Hram je domaćin raznih festivala, pa tako i njegovo tajlandsko ime ,,Chalong’’ u prijevodu znači festival.

Za kraj dana ostavljamo obilazak Phuket town-a, glavnog grada otoka. Jak mediteranski utjecaj je ostavio traga na arhitekturi, a stara jezgra grada je poznata po raznobojnim kućicama izgrađenim u ,,sino-portugese’’ stilu.  S obzirom da je otok Phuket pun bogatih izvora kositra, on je kroz povijest bio vrlo zanimljiv mnogim moreplovcima. Iz tog perioda ostale su impresivne kinesko – kolonijalne palače koje su podizali baroni prije više od 100 godina. U ovom dijelu grada mogu se vidjeti svetišta, hramovi (budistički i kineski), ukrašeni i lijepo očuvani dućani, zanimljivi kafići i restorani, ali i razni muzeji, pa čak i mala Ulica crvenih fenjera, poznatija kao ,,Soi Romanee’’. Danas je običaj da se u njoj fotografiraju parovi na dan vjenčanja. Tu je i najpoznatiji lokalni noćni market koji ćemo posjetiti i na kojem će se naći za svakog po nešto. Povratak u smještaj u kasnim večernjim satima.

Cijena po osobi: 55eur

Cijena izleta obuhvaća:

- organiziran prijevoz po predviđenom itinereru

- jahanje slonova

Cijena izleta ne obuhvaća:

- ulaznica u Hram tigrova (individualni izbor jednog ili više tigrova za fotografiranje)

- ručak

*Za ovaj izlet je potrebno ponijeti garderobu prikladnu za ulazak i obilazak budističkog hrama.

 • James Bond island

Polazak na izlet u jutarnjim satima. Transfer do Pećine majmuna (,,Monkey cave’’ ili na tajlandskom

,,Wat Suwan Kuha’’). Ovaj hram, koji se nalazi unutar pećine, ima veliku povijesnu, teološku i arheološku vrijednost. Imat ćemo priliku vidjeti mnoštvo prikaza Bude i hraniti majmune koji slobodno trčkaraju unutar i oko pećine. Kraća vožnja kanuima oko otoka i stijena. Vožnja long tail brodom do Koh Tapu otoka, poznatijeg kao James Bond otok. Ovaj mali otok, tj. stijena, postao je popularan 1974. godine kada je snimljen film ,,Čovjek sa zlatnim pištoljem’’ s Roger Moore-om u glavnoj ulozi.

Na kraju odlazimo na ručak u tradicionalno muslimansko plutujuće selo na otoku Koh Panyee. Nakon ručka je moguće prošetati malim prolazima i uskim uličicama ovog neobičnog sela sve do džamije. Slobodno vrijjeme za kupovinu suvenira. Povratak u smještaj u popodnevnim satima.

Cijena po osobi: 60eur

Cijena izleta obuhvaća:

- povratni transfer od hotela do luke i vožnja speed boat-om

- vožnja kanuom

- ručak bez konzumacije pića

 

Napomene u vezi s fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obvezni dio putovanja
 • Termini i cijene fakultativnih izleta su promjenjivi i ovise o slobodnim terminima po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnim okolnostima
 • Fakultativni izleti se realiziraju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti utjecati na stvari Van dometa agencija vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvaća sve uvjete lokalne agencije bez prava na žalbu.
 • Agencija ne može utjecati na duljinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča.
 • Prilikom uplate fakultativnog izleta, putnik prihvaća uvjete lokalne agencije, organizatora fakultativnog izleta, i dužan je da o uvjetima obavijesti suputnike za koje uplaćuje izlet. Bilo kakve naknadne izmjene, promjene i odustajanja od izleta nakon uplate, nisu moguće, niti je moguće u bilo kojim okolnostima refundirati uplaćeni novac.
 • Molimo sve putnike da se prije uplate fakultativnog izleta upoznaju s predviđenim programom i uvjetima fakultativnog izleta.

 

 

 

TAJLAND

 

1. OPĆI PODACI O ZEMLJI

Tajland, službeno Kraljevina Tajland, je država u jugoistočnoj Aziji; na jugozapadu izlazi na Andamansko more (dio Indijskog oceana), a na jugoistoku na Tajlandski zaljev (dio Južnog kineskog mora). Graniči na zapadu s Mjanmarom (Burmom), na sjeveru i istoku s Laosom, na istoku s Kambodžom i na jugu s Malezijom.

 

Površina zemlje: 513,120 km2, 51. po veličini u svijetu;

Broj stanovnika: 67,97 milijuna stanovnika

Glavni grad: Bangkok (9,27 milijuna stanovnika)

Državljanstvo: Tajlanđani (95.9%), manje etničke skupine: Burmanci 2%, ostali 1,3%;

Službeni jezik: Thai; Engleski je drugi po važnosti i stupnju korištenja;

Vjeroispovijest: Budistički (93.6% Budista, 4.5% Muslimana, 1.2% kršćana)

 

2. VIZA

Za državljane Republike Hrvatske neophodna je viza za posjet i boravak u Kraljevini Tajland. Dokumentacija koja je potrebna za viziranje:

- Putovnica (koji vrijedi 6 mjeseci nakon planiranog ulaska na Tajland)

- Jedna fotografija (format za putovnicu ili osobnu iskaznicu)

- Fotokopija prve strane putovnice

- Kopija rezervirane ili kupljene avio karte

- Popunjen obrazac koji dobivate u našoj agenciji

 

3. VREMENSKA ZONA

Vremenska zona je UTC +7, znači 6 sati unaprijed u odnosu na Hrvatsku

 

4. KLIMA

U Tajlandu prevladava tropska monsunska klima. Kišovita sezona traje od sredine Svibnja do Listopada, dok je suha sezona u razdoblju od studenog do travnja. Temperatura je ljetna (visoka) tijekom cijele godine. Registrirane temperature kreću se između najniže 20 °C i najviše 38 °C. Zbog visoke vlažnosti zraka niže temperature teško se podnose. Na sjeveru je vlažnost zraka značajno manja, a klima blaža. Jugozapadni monsuni koji stižu između svibnja i srpnja (izuzev na jugu) signaliziraju dolazak kižne sezone (Rueda fon). Ona traje do listopada i oblaci reduciraju temperaturu. Vlaga zraka u to vrijeme je visoka. Studeni i prosinac označavaju dolazak suhe sezone i noćne temperature u predjelima s velikom nadmorskom visinom mogu povremeno pasti I do razine blagog mraza. Temperature počinju rasti u siječnju, kada mogu dosegnuti i 40 ° C.

 

5. HRANA I PIĆE

Hrana je vrlo raznovrsna, takoreći tipično azijska. Ima puno riže, ribe, nudli, piletine, voća i povrća. Thai kuhinja spada među najbolje kuhinje svijeta i proizvod je tradicionalnog istočnjačkog, ali i sve češće i zapadnog kulinarskog utjecaja. Obilježja te egzotične kuhinje su čili papričice, češnjak, korijander, tajlandski bosiljak, limeta, metvica, limunova trava, galangal, tamarind i maštoviti curry - crveni, zeleni i žuti - mašaman curry, ali i kombinacija riže, kokosa, banane, ananasa, papaje, manga, kikirikija, mesa, lignji, škampa i morskih plodova. Specijalitet tajlandske kuhinje je Pad Thai - jelo od rižinih nudli, povrća, mesa i obogaćeno tajlandskim začinima. Osim toga, na Tajlandu možete probati razne juhe, uprženu rižu s dodacima i razne egzotične kombinacije slanog i slatkog, mesa i voća. Vodite računa ako ne jedete ljuto da to naglasite konobaru, jer je čili jako zastupljen u tajlandskoj hrani. Ulična hrana je, prema mišljenju mnogih, najukusnija, a imate i veliki broj restorana domaće i internacionalne kuhinje, tako da nećete ostati gladni. Hrana je jako povoljna.

Svježe voće i cijeđene voćne sokove ćete naći na svakom koraku, i to po vrlo povoljnim cijenama. Za ljubitelje slatkiša, tu su Mango sticky rise (Mango sa slatoim rižom) i Roti - neka vrsta palačinke.

Bitno je napomenuti da vodu obavezno treba piti flaširanu!

 

6. ZDRAVLJE

Cijepljenje nije obavezno. Naši putnici individualno odlučuju da li se žele cijepiti ili ne. Najbolje je pozvati Institut za tropske bolesti i provjeriti. Poželjno je ponijeti lijekove za trbuh (probiotike), Aspirin ili neke lijekove za bolove i temperaturu, za svaki slučaj. Ukoliko ne ponesete, nije strašno, sve se može kupiti i u ljekarnama tamo. Također, tamo ima komaraca, pa bi bilo dobro ponijeti i Autan, a možete i tamo uzeti sredstva protiv komaraca, iz iskustva, njihova sredstva su jača pa to možete kupiti u Bangkoku.

Zdravstvene institucije:

- Bumrungrad International Hospital u Bangkoku (tel. +662.667 1000 www.bumrungrad.com

- Phuket International Hospital (+ 6676249-400 www.phuket-inter-hospital.co.th

 

7. OSIGURANJE

Nije obavezno ali je svakako preporučljivo. Možete ga uplatiti u bilo kojoj osiguravajućoj kući ili kod nas do 5 dana pred putovanje. Surađujemo s Allianz osiguranjem, a sve opcije i cijene osiguranja možete dobiti upitom na naš mail.

 

8. SIGURNOST

Na Tajlandu je 01. travnja 2015. godine ukinuto izvanredno stanje. Situacija na Tajlandu je generalno stabilna i mirna. Građanima, ukoliko su u posjeti Tajlandu, savjetuje se da budu oprezni. Preporuča se brižljivo čuvanje osobnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Šetanje ulicom u kasnim večernjim satima preporučljivo je jedino ako niste sami. Droga je ilegalna pojava, i kao takva kažnjiva zakonom, i zatvorom.

 

9. ODJEĆA

Spakirajte što manje stvari! Svuda možete prati rublje. Ta usluga je jako povoljna, otprilike 1 euro po kilogramu, rublje vam brzo bude gotovo i lijepo ga operu i slože. S obzirom na visoke temperature, nosite laganu garderobu. Treba vam hoodica ili neka lagana jakna i neke duge nogavice za sjever kada budete išli u Chang Mai, pošto navečer bude hladnije. Ponesite neke udobne tenisice za treking. Kod obilaska kulturno - povijesnih znamenitosti, konkretno hramova, napominjemo da je obavezno pokrivanje nogu i ramena, tako da obratite pažnju i na to prilikom pakiranja.

Ako bilo što zaboravite, od garderobe, kozmetike, obuće, bez brige, sve tamo imate kupiti.

 

10. LOKALNA VALUTA

Što se novca tiče, odnos dolara i eura na Tajlandu je vrlo sličan kao i kod nas, tako da ako imate eure, nema potrebe da ih mijenjate, oni će vam biti ok za Tajland. Opet, ako imate dolare i to je sasvim u redu, jer ćete svakako svuda morati mijenjati novac i plaćate u lokalnoj valuti. Lokalna valuta je tajlandski bat i trenutni odnos eura i bata je oko 1 € = 37 THB, i dolara i bata je 1 $ = 35 THB.

Za sve fakulativne izlete potrebno je oko 150 eura. Dugovanje tj. dio aranžmana koji se plaća na putovanju plaćate u eurima.

 

11. KREDITNE KARTICE I bankomati

Bankarski sustav je jako razvijen, tako da ćete brojne banke i bankomate naći na svakom koraku. Provizija za korištenje bankomata se kreće oko 180 - 200 BHT (6 eura), ali za točnu visinu provizije bi trebalo provjeriti s matičnom bankom. Naša preporuka je ponijeti gotovinu.

Korištenje kreditnih kartica je moguće, ali to morate prethodno najaviti svojoj banci, kako ne biste imali problema s blokiranjem kartice. Mjenjačnice također imate na svakom koraku, dostupne tijekom cijelog dana.

 

12. KOMUNIKACIJA

Naše mobilne mreže funkcioniraju na Tajlandu, a svakako možete i kupiti lokalnu SIM karticu. WiFi imate u svim smještajima i restoranima, tako da ćete na taj način održavati kontakt s obitelji i prijateljima.

 

13. TOPLA PREPORUKA

U posljednjih 10 godina kraljevina Tajland postala je obećana zemlja za sve one koji vjeruju u alternativnu medicinu. Zato možete posjetiti neki od mnogih spa centara, pohađati tečaj meditacije i utrenirati vaš um i tijelo da postanu opušteni. Tu je i čuvena tajlandska masaža (Thai), koja je postala popularna u cijelom svijetu. Salone masaže ćete naći na svakom koraku i to po jako povoljnim cijenama.

* Ime smještaja će biti potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije tjedan dana prije puta.

Primjer smještaja:

Amata Patong Hotel je hotel koji se nalazi u mjestu Patong na 5 minuta hoda od plaže. Hotel ima otvoreni bazen, SPA centar, free WI-FI. Sve sobe su klimatizirane, imaju mini bar i TWC. Imaju dvokrevetne sobe. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.amatapatong.com/